Πέμπτη, 05-ΦΕΒ-2026, 11:45 PM
Welcome Ξωτικό | RSS

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
ΙΠΠΟΦΑΕΣ: Το αρχαίο φυτό θαύμα
ΘνητοςDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 10:31 AM | Message # 121
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Awards: 16
Status: Offline
Με κουρασατε!!!
biggrin biggrin biggrin
Θα τα ξαναδιαβασω να απαντησω κι εγω !
cool

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

margaritaDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 4:01 PM | Message # 122
Ο βασιλιάς των μελών
Awards: 15
Quote (Αθηναίος)
Όταν λέμε άρρητα σημαίνει άρρητα.

αθηναίε ξέρεις τι παθαίνω με τα κρυμμένα μυστήρια ,ΚΡΙΣΗ !!!!
Θέλω λοιπόν να σε ρωτήσω αν ξέρεις και δεν λές αν ενα απο τα αρρητα γράμματα που κατείχε την εκτη θέση στο αλφάβητο και εμοιαζε
[7] καπως ετσι,είναι ο κεραυνός που αντιπρωσωπευει τον ΔΙΑ .Αφου το εβγαλαν , στην θέση του εβαλαν το F [ΔΊΓΑΜΜΑ} ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΟ ΚΑΤΆΡΓΗΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΌ ΒΈΒΑΙΑ!!!!!!!!!!!!!
ΑΘΗΝΑΙΕ ??????????????????????????

Added (2012-08-09, 3:39 PM)
---------------------------------------------
Σκευτηκα και κάτι αλλο ,αν μου πεις οτι εχω δίκιο στο παραπάνω αυτά τα δυο γράμματα αντιπροσωπευουν δυο θεούς τον ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ αρα πρέπει να βρούμε τους αλλους τρεις πιο ισχυρούς θεούς {προγόνους ενοώ} και τα γράμματα τους ! η μία είναι η ηρα σίγουρα ,μπορεί και η δήμητρα και η αθηνα ?τι λές κι εσύ???????????

Added (2012-08-09, 4:01 PM)
Quote (STARS)
margarita,αγαπώ και εγώ πολύ τους Αγγέλους,λατρεύω τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και όχι μόνο που τον θεωρώ προστάτη μου!

αγαπημενη μου star ,αλήθεια θα σου πω οτι χαίρομαι πολύ που είσαι στην παρέα μας και ανταλλάσουμε απόψεις !!!εφερες θετική αυρα στο φόρουμ μας ! Εγω οπως εχεις καταλάβει απο τις απαντήσεις μου δεν είμαι ΧΟ ,αλλα οπως εχω τονίσει σέβομαι απόλυτα τα θρησκευτικά πιστεύω ολων !!!!Τώρα οσον αφορά τους αγγέλους ,εγώ πιστεύω στους αγγέλους !!!!
θεωρώ οτι είναι ανώτερες πνευματικές οντότητες οι οποίες προυπήρχαν !Στον ομηρο εχουμε πολλές αναφορές για τους αγγέλους !
πχ ο ερμής ηταν αγγελιοφόρος των θεών και ιδίως της Δήμητρας {οταν λέω θεών δεν κυριολεκτώ ,ενοώ προγόνων }
Θεωρώ οτι το εργο τους είναι να μας μεταφέρουν μηνύματα και να μας προστατεύουν !Εχω προσωπική εμπειρία μαζί τους !! πχ αυτόν που με προστατεύει προσωπικά τον εχω δεί στο ενα μετρο !ολοζώντανο !!!Τώρα για τον Μιχαήλ ,δεν ξέρω αν πραγματικά είναι αυτό το ονομά του ,ομως εγώ ετσι τον φώναξα να με βοηθήσει σε κάτι και το εκανε !Πριν με βοηθήσει του ζήτησα ενα σημάδι οτι με ακουσε ! μου το εδωσε !!οσες φορές ζήτησα προστασία μου την παρείχε .Θα τονίσω οτι τους αγγέλους δεν τους ανακατεύω με καμία θρησκεία !

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"

Message edited by margarita - Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 4:04 PM

aposperittisDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 4:30 PM | Message # 123
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Quote (Θνητος)
Με κουρασατε!!!

Εμφανίστηκεεεεεεεεε! happy happy happy

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!

ΘνητοςDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 4:38 PM | Message # 124
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Αθηναίος)
Αν σταματήσουν οι ενσαρκώσεις δεν σημαίνει ότι έγινες τέλεια ψυχή. Απλά έχεις ανεβεί ένα επίπεδο. Για την τελειοποίηση της ψυχής, την Θέωση που λέω εγώ, πρέπει να περάσεις κι άλλα επίπεδα.

Εξελιξη - Δημιουργια ισως ?

Για τους αγγελους και τους αρχαγγελους γραψατε πολλα και απλα θελω να υπενθυμισω οτι οι "πραγματικες" αυτες δυναμεις που ενοειται μαλλον δεν εχουν σχεση με τους αγγελους , αλλα βαση χριστιανισμου πιο πολυ , βαλαν τους αρχαγγελους και τους αγγελους στην θεση τους . πχ. οι 4 αρχαγγελλοι μπηκαν στην θεση των 4 στοιχειων ή των τεσσαρων σημειων τυ βορρα.
Επισης κατα πρσωπικη αποψη , ΔΕΝ ειναι ανωτερα "πλασματα" απο τους ανθρωπους αλλα επειδη ειναι καθαρα πνευματικα , ετσι φινονται σε εμας.
Φυλλο επισης ΔΕΝ εχουν γιατι στερουνται και ψυχης .

Added (2012-08-09, 4:38 PM)

Quote (margarita)
Σκευτηκα

surprised
Quote (margarita)
Σκευτηκα και κάτι αλλο ,αν μου πεις οτι εχω δίκιο στο παραπάνω αυτά τα δυο γράμματα αντιπροσωπευουν δυο θεούς τον ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ αρα πρέπει να βρούμε τους αλλους τρεις πιο ισχυρούς θεούς {προγόνους ενοώ} και τα γράμματα τους ! η μία είναι η ηρα σίγουρα ,μπορεί και η δήμητρα και η αθηνα ?τι λές κι εσύ???????????

Και θα ειναι 5 οι ισχυροι ?
χμ wacko

Added (2012-08-09, 4:38 PM)

Quote (aposperittis)
Εμφανίστηκεεεεεεεεε

Λειπει ο Μαρτης απ'τη σαρακοστη ?
χεχεεεεεχεχεχεχ

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

margaritaDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 4:54 PM | Message # 125
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Θνητος)
Φυλλο επισης ΔΕΝ εχουν γιατι στερουνται και ψυχης .

ενοείς οτι εχουν μόνο το λογιστικό τμήμα της ψυχής? {πνευμα}

Added (2012-08-09, 4:54 PM)

Quote (aposperittis)
Εμφανίστηκεεεεεεεεε!

ναι!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"

ΘνητοςDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 4:57 PM | Message # 126
Ο βασιλιάς των μελών
Υλη = σωμα
Ψυχη = συναισθημα
πνευμα = Τα Παντα = φως

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

margaritaDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 5:00 PM | Message # 127
Ο βασιλιάς των μελών
ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ, ΤΟ ΘΥΜΟΕΙΔΕΣ( Η ΘΥΜΙΚΟ Η ΘΥΜΟΣ ) ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΙΚΟ

Added (2012-08-09, 5:00 PM)
το ιδιο λέμε

aposperittisDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 5:04 PM | Message # 128
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Θνητος)
Υλη = σωμα
Ψυχη = συναισθημα
πνευμα = Τα Παντα = φως

Συμφωνώ με αυτή την κλίμακα. Για αυτό το τελικό στάδιο "ΦΩΣ" δεν μπορεί να έχει τα "πρωτόγονα" χαρακτηριστικά του πρώτου στάδιου "ΣΩΜΑ".

Η ψυχή χρειάζεται, για την πλήρη εκδήλωση της τριπλής της φύσης, τρία σώματα ή οχήματα:

1)ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ – όχημα για την σκέψη.
2)ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ – όχημα για τις αισθήσεις και τα συναισθήματα.
3)ΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ – όχημα για την δράση.

Στον κόσμο τούτον" συλλογίζουνταν, θα 'σαι αρνί ή λύκος - αν είσαι αρνί σε τρων - αν είσαι λύκος τρως. Θεέ μου, δεν υπάρχει ένα τρίτο ζώο, καλύτερο, δυνατότερο; "Και μια φωνή μέσα του του αποκρίνουνταν: "Υπάρχει, υπάρχει, παπα-Γιάνναρε, κάνε υπομονή. Τώρα και χιλιάδες χρόνια ξεκίνησε να φτάσει, να γίνει άνθρωπος - δεν έφτασε ακόμα. Βιάζεσαι; Ο Θεός δε βιάζεται παπα-Γιάνναρε".

Νίκος Καζαντζάκης, «Οι Αδερφοφάδες».

ΘνητοςDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 5:06 PM | Message # 129
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (margarita)
το ιδιο λέμε

ε πολλες φορες δεν "μαλωνεις" μεχρι να καταλαβεις τ ενοει ο αλλος !
ατιμα λογια !!!
χαχα

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

margaritaDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 5:16 PM | Message # 130
Ο βασιλιάς των μελών
ετσι είναι!!

ΘνητοςDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 5:18 PM | Message # 131
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (aposperittis)
Βιάζεσαι; Ο Θεός δε βιάζεται παπα-Γιάνναρε".

τι ωραιο αυτο !!!

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

aposperittisDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 5:23 PM | Message # 132
Ο βασιλιάς των μελών
Ρίξτε μια ματιά και σε αυτό, είναι τεράστιο για να σας το βάλω εδώ οπότε δείτε το από την πυγή του.

http://www.foundalis.com/cog/psy/Peri_Psychis.htm

ΑθηναίοςDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 5:50 PM | Message # 133
Ο βασιλιάς των μελών
Awards: 17
Quote (aposperittis)
Με τον ίδιο τρόπο που γνώριζαν και οι υπόλοιποι όταν έγραφαν την Παλαιά και Καινή Διαθήκη.....
Βιάζεσαι όμως να προχωρήσεις σε βαθιά νερά! Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα το Αγγελικό σύστημα και μετά προχωράμε και στα παρακλάδια αυτού του "ξεκαθαρίσματος"...

Ή θα δεχθούμε ότι η Χριστιανική Θρησκεία έχει τα θεμέλιά της στην Παλαιά Διαθήκη που είναι Θεόπνευστη, άρα υφίσταται σαν Θρησκεία, ή θα πούμε ότι όλα τα ξεκίνησε από το μυαλό του ο Μωυσής γράφοντας την Πεντάτευχο και όλα είναι ανθρώπινες σκέψεις και φιλοσοφίες. Αν ισχύει το δεύτερο προτιμώ τις σκέψεις και τις φιλοσοφίες των αρχαίων Ελλήνων καθ' όσον τον Μωυσή δεν τον έχω και σε μεγάλη εκτίμηση!

Όσο για το αν έχουν φύλλο οι Άγγελοι, σε ποιο σημείο της Παλαιάς Διαθήκης λέει ότι δεν έχουν φύλλο; Σε ΚΑΝΕΝΑ. Το αντίθετο συμβαίνει. Οι άγγελοι και φύλο έχουν και... κουτούπωναν γυναίκες και μάλιστα τις ωραίες. Δεν τα λέω εγώ, η Θεόπνευστη Παλαιά Διαθήκη τα λέει. Όποιος έχει αντίρρηση ας την εκφράσει και θα του απαντήσω με αποσπάσματα από την Παλαιά Διαθήκη που λέει ότι οι Άγγελοι έχουν φύλλο. Απλά δεν υπάρχουν γυναίκες Άγγελοι και γενικά γυναίκες στο Θεϊκό περιβάλον. Μόνο άντρες (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Μια ερώτηση για όλους όσους γνωρίζουν. Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ είναι ίσοι; Έχουν δηλαδή την ίσια δύναμη ή κάποιος υπερτερεί του άλλου ή των άλλων;

Υ/Γ.: Αποσπερίτη λακουβίτσα με νερό είναι αυτά που λέω κι όχι βαθιά νερά.

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.

margaritaDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 6:38 PM | Message # 134
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Αθηναίος)
Μια ερώτηση για όλους όσους γνωρίζουν. Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ είναι ίσοι; Έχουν δηλαδή την ίσια δύναμη ή κάποιος υπερτερεί του άλλου ή των άλλων;

αυτό που εγώ πιστεύω είναι οτι ο ερμής και ο μιχαήλ είναι το ιδιο προσωπο !και οι δυό ψυχοπομποί ,και οι δυο προστάτες του ανθρώπου !Απλά οπως εκλάπησαν και παρερμηνευτηκαν και ενσωματωθηκαν ολα τα αλλα ετσι εγινε και με αυτό !οπως είπα και πιο πριν οι αγγελοι είναι ανώτερες πνευματικές οντότητες !Και οι πρόγονοί μας ακριβώς το ιδιο ηταν !!

Message edited by margarita - Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 6:48 PM

ΘνητοςDate: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 7:14 PM | Message # 135
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Αθηναίος)
Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ είναι ίσοι;

O Mιχαηλ ειναι ο ισχυρος (πλακωσε και τον εωσφορο στο ξυλο υποτιθεται biggrin ) , κραταει σπαθι
Ο Γαβριηλ ειναι ο σοφος (πιανει και κουβεντουλα με το θεο biggrin ) και κραταει δαυλο/πυρσο
Για τον Ραφαηλ δεν ειμαι και σιγουρος αλλα νομιζω ειναι πιο "γηινος" , κατι σαν μεσολαβηης με τους αλλους(κραταει μια πετρινη πλακα ?)
Ο δε Ουριηλ που τον καθαιρεσαν ηταν πιο πνευματικος , πιο πολυ σαν αρωγος των πνευαμτικων ανθρωπων.(δεν κραταει κατι νομιζω)

Added (2012-08-09, 7:12 PM)
Βεβαια δεν ξερω αν ειναι ακριβως του "επισημου" χριστιανσμου αυτα !!
cool

Added (2012-08-09, 7:14 PM)
Α επισης ξεχασα οτι αυτο που λες Αθηναιε για το φυλο ειναι σωστοτατο !
Απλα τα εχει κανει τοσο κουλουβάχατα ο χριστιανισμος που ουτε ξερουν τι λενε πια !!!
cool

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

Message edited by Θνητος - Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 7:13 PM

Search: