ΙΠΠΟΦΑΕΣ: Το αρχαίο φυτό θαύμα
|
|
aposperittis | Date: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 1:47 AM | Message # 106 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Status: Offline
| Σταρ καλή μου συμφορουμήτησα είσαι πολύ μπερδεμένη. Είμαι πολύ χαρούμενος που μας ανακάλυψες γιατί από αυτό το site θα μάθεις πολλά. Για αυτό το έφτιαξα εξάλλου.
Για αρχή θα σε προσεγγίσω βάση αυτού που δηλώνεις δηλαδή ΧΟ: Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός λέει: «Άγγελος εστιν ουσία νοερά, αεικίνητος, αυτεξούσιος, ασώματος, Θεώ λειτουργούσα, κατά χάριν εν τη φύσει το αθάνατον ειληφυια». Επομένως είναι πνεύματα, ουράνια, ασώματα και αθάνατα. Γι’ αυτό και ονομάζονται και ουράνιες και ασώματες δυνάμεις. Ο Άγιος Βασίλειος, λέει ότι "η ουσία των Αγγέλων είναι μια πνοή ανέμου" Και συνεχίζει (ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός), ότι είναι «αεικίνητοι, αυτεξούσιοι, κατά χάριν εν τη φύσει το αθάνατον ειληφότες». Επίσης, οι Άγγελοι είναι «φύσις λογική, νοερά τε και αυτεξούσιος, αθάνατος ου φύσει, αλλά χάριτι… Ου περιορίζεται υπό τειχών και θυρών και κλείθρων και σφραγίδων. Ότε δε εισιν εν τω ουρανω, ουκ εισιν εν τη γη· και εις την γην υπό του Θεού αποστελλόμενοι ουκ εναπομένουσι τω ουρανω».
Οι άγγελοι δεν έχουν φύλο, γιατί η φύση τους είναι πνευματική.Δεν έχουν ανάγκη από υλική τροφή ή ανάπαυση και δεν πεθαίνουν. Είναι αθάνατοι <<κατά χάριν>>. (Αγ.Ιω.Δαμ.)Είναι ταχύτατοι στις κινήσεις τους αλλά όχι και <<πανταχού παρόντες>>. Δεν περιορίζονται από τοίχους, πόρτες κλπ τοπικούς και χρονικούς περιορισμούς. Όταν είναι στον ουρανό δεν είναι στη γη και όταν είναι στη γη δεν είναι στον ουρανό.
Ελπίζω να σε κάλυψα και στα δυο σου ερωτήματα. Μετά θα πάμε και στα πιο βαθειά. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα γίνεις και εσύ μια Εσπερίτησα.
Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
|
|
| |
STARS | Date: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 2:05 AM | Message # 107 |
Εξωγήινος επισκέπτης
Group: Special User
| margarita,για μένα ο άνθρωπος είναι ενέργεια,που μέσα της κρύβει γνώση , πιστεύω ότι αυτή η ενέργεια είναι η ψυχή...!!! Δεν μπορώ να δεχτώ ότι με το θάνατο ο άνθρωπος χάνετε εξαφανίζετε! Αν έχεις χάσει δικό σου άνθρωπο θα με καταλάβεις. Γιά μένα ψυχή είναι αυτή η ενέργεια...! Που είναι αθάνατη , αφού συνεχίζει την πορεία της μέσα απο διάφορες ενσαρκώσεις , πρός το τέλειο! Όσο για το δεύτερο ερώτημά σου, το επόμενο επίπεδο θα είναι κάτι υπέροχο,φως,αγάπη,αλήθεια,ένας μικρός παράδεισος,χωρίς αναπάντητα ερωτήματα! Όσο για το τρίτο ερώτημά σου,πιστεύω ότι κάθε ψυχή έχει τη δική της ενέργεια , σκοπό και προορισμό, δεν μπορεί να ενωθεί με το θείο,γιατι αυτό κατά κάποιο τρόπο θα ήταν ασέβεια πρός το θείο,και αν η ψυχή ήταν κομάτι απο το θείο,δεν θα είχε κανένα λόγο να φύγει απο το θείο,για να μπεί σε αυτό τον φαύλο κύκλο των ενσαρκώσεων! Παιδιά εχω κάποιο πρόβλημα με το φόρουμ , δεν μπορώ να απαντήσω απο τον υπολογιστη , γιατί το χρωμα απο τα γράμματα είναι ενα απαλό γαλαζιο,και δεν αλλάζει! Και έτση απαντώ απο το κινητό , συγνωμη για τα ορθογραφικά λάθη, κινητό είναι αυτό! Added (2012-08-08, 2:05 AM) --------------------------------------------- apοsperiti,έχεις δίκιο για την σημασία των λέξεων και μόνο που το διάβασα πίστεψέ με χάρηκα.
|
|
| |
aposperittis | Date: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 2:13 AM | Message # 108 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (STARS) margarita,για μένα ο άνθρωπος είναι ενέργεια,που μέσα της κρύβει γνώση , πιστεύω ότι αυτή η ενέργεια είναι η ψυχή...!!! Δεν μπορώ να δεχτώ ότι με το θάνατο ο άνθρωπος χάνετε εξαφανίζετε! Αν έχεις χάσει δικό σου άνθρωπο θα με καταλάβεις. Γιά μένα ψυχή είναι αυτή η ενέργεια...! Που είναι αθάνατη , αφού συνεχίζει την πορεία της μέσα απο διάφορες ενσαρκώσεις , πρός το τέλειο! Το πας πολύ ωραία! Πολύ καλά τα λες ως εδώ.
Quote (STARS) το επόμενο επίπεδο θα είναι κάτι υπέροχο,φως,αγάπη,αλήθεια,ένας μικρός παράδεισος,χωρίς αναπάντητα ερωτήματα! Και εδώ τα λες πολύ καλά εύγε.
Quote (STARS) πιστεύω ότι κάθε ψυχή έχει τη δική της ενέργεια , σκοπό και προορισμό, δεν μπορεί να ενωθεί με το θείο,γιατι αυτό κατά κάποιο τρόπο θα ήταν ασέβεια πρός το θείο,και αν η ψυχή ήταν κομάτι απο το θείο,δεν θα είχε κανένα λόγο να φύγει απο το θείο,για να μπεί σε αυτό τον φαύλο κύκλο των ενσαρκώσεων! Εδώ μας τα χάλασες και μπερδεύεσαι.
Quote (STARS) Παιδιά εχω κάποιο πρόβλημα με το φόρουμ , δεν μπορώ να απαντήσω απο τον υπολογιστη , γιατί το χρωμα απο τα γράμματα είναι ενα απαλό γαλαζιο,και δεν αλλάζει! Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το PC σου? Γιατί το Forum είναι μια χαρά! Τα άλλα site τα βλέπεις σωστά?
|
|
| |
STARS | Date: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 2:37 AM | Message # 109 |
Εξωγήινος επισκέπτης
| apοsperiti,αν έχω μπερδευτεί και εσύ γνωρίζεις την αλήθεια , ευχαρίστως να την διαβάσω! Οχι μια χαρά είναι ο υπολογιστής μου,δεν μπορώ να αλλάξω το χρώμα ούτε και να κάνω quοte,ένα site που μου αρέσει πολύ το βλέπω μια χαρά!
|
|
| |
aposperittis | Date: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 2:49 AM | Message # 110 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Την αλήθεια δεν την ξέρει κανείς φίλη μου ΣΤΑΡ τα πάντα είναι εικασίες! Το μπέρδεμα σου πηγάζει από τα δικά σου λεγόμενα και όχι από το τι πιστεύει ο κάθε ένας. Για παράδειγμα δες τι γράφεις εδώ: Quote (STARS) Γιά μένα ψυχή είναι αυτή η ενέργεια...! Που είναι αθάνατη , αφού συνεχίζει την πορεία της μέσα απο διάφορες ενσαρκώσεις , πρός το τέλειο Δες τι σου έχω τονίσει...
Και αμέσως από κάτω δες τι γράφεις: Quote (STARS) αν η ψυχή ήταν κομάτι απο το θείο,δεν θα είχε κανένα λόγο να φύγει απο το θείο,για να μπεί σε αυτό τον φαύλο κύκλο των ενσαρκώσεων
Τώρα που τα βλέπεις μαζεμένα δεν συμφωνείς πως είναι μπερδεμένα μέσα στο μυαλό σου? Πως λες πως για εσένα η ψυχή είναι αθάνατη και μέσα από διάφορες ενσαρκώσεις πάει προς το τέλειο και αμέσως κάτω το αναιρείς λέγοντας όλο αυτό φαύλο κύκλο? Κατάλαβες τώρα τι εννοώ λέγοντας είσαι μπερδεμένη? Η το ένα ισχύει ή το άλλο!
Όσο για το pc τι να πω.... Όπως βλέπεις κανονικά κάνουμε quote και τα γράμματα είναι κανονικά λευκά. Κάνε μια επανεκκίνηση μήπως φτιάξει.
|
|
| |
STARS | Date: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 3:02 AM | Message # 111 |
Εξωγήινος επισκέπτης
| apοsperiti,όταν λέω ότι η ψυχή πάει πρός το τέλειο,δεν εννοώ το θείο! Εννοώ την τελειότητα της κάθε ψυχής πέρα απο το θείο! Πάντως μπερδεμένη δεν είμαι! Ισως δεν έχω την γνώση που έχετε εσείς! Πάντως σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου! Added (2012-08-08, 3:02 AM) --------------------------------------------- apοsperiti,όταν έχεις χρόνο διάβασε τι έχω γράψει σε αυτό το θέμα! Και τότε να μου πείς αν είμαι μπερδεμένη ή όχι...! 
|
|
| |
aposperittis | Date: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 3:04 AM | Message # 112 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (STARS) όταν λέω ότι η ψυχή πάει πρός το τέλειο,δεν εννοώ το θείο! Εννοώ την τελειότητα της κάθε ψυχής πέρα απο το θείο! Τώρα που το εξήγησες το κατάλαβα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω κατά την γνώμη σου πια είναι τελειότητα της κάθε ψυχής πέρα από το θείο?
Quote (STARS) Πάντως μπερδεμένη δεν είμαι! Ισως δεν έχω την γνώση που έχετε εσείς! Δεν έχουμε γνώση! Αν είχαμε θα ήμασταν στο Θιβέτ! Εικασίες κάνουμε όλοι! Ποιος έχει δίκιο? Ποιος άδικο? Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Απόψεις ανταλλάζουμε μονάχα.
Quote (STARS) Πάντως σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου! Να μην με ευχαριστείς! Χαρά μας είναι πάντα να έχουμε νέα μέλη που να μας εκφράζουν και τις δικές τους απόψεις. Μόνο έτσι θα ενώσουμε τα κομμάτια του αρχαίου παζλ!
Quote (STARS) apοsperiti,όταν έχεις χρόνο διάβασε τι έχω γράψει σε αυτό το θέμα! Και τότε να μου πείς αν είμαι μπερδεμένη ή όχι...! smile Έχω διαβάσει και τα 65 σου ποστ! Αναφέρομαι όμως στα τελευταία σου γιατί εκεί διέκρινα ένα μπέρδεμα. Που όμως μου το εξήγησες εκ των υστέρων.
|
|
| |
STARS | Date: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 3:11 AM | Message # 113 |
Εξωγήινος επισκέπτης
| Η τελειότητα της κάθε ψυχής,πέρα απο το θείο,κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το σταμάτημα του φαύλου κύκλου των ενσαρκώσεων, με το να ξεπεράσει ο κάθε άνθρωπος των εγωϊστικό εαυτό του , να γεμίσει καλοσύνη και αγάπη πέρα απο αυτό δεν γνωρίζω , άν ήξερα θα ήμουν μια τέλεια ψυχή, κομματάκι δύσκολο...:)
|
|
| |
aposperittis | Date: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 3:23 AM | Message # 114 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (STARS) το σταμάτημα του φαύλου κύκλου των ενσαρκώσεων, με το να ξεπεράσει ο κάθε άνθρωπος των εγωϊστικό εαυτό του Πολύ σωστή σε βρίσκω! Γιατί αυτό να είναι όμως πέρα από το θείο και όχι να γίνει ένα με αυτό? Και όταν λέω ένα δεν εννοώ ισοδύναμο αλλά όπως ένα περιστέρι αγκαλιάζει με της φτερούγες του το μικρό νεογνό έτσι και το θείο την ψυχή. Το βρίσκεις ασέβεια?
Quote (STARS) δεν θα είχε κανένα λόγο να φύγει απο το θείο,για να μπεί σε αυτό τον φαύλο κύκλο των ενσαρκώσεων! Βάση αυτού είναι η παραπάνω ερώτηση. Όμως θα σου δώσω και μια άλλη εναλλακτική θεωρία! Αν δεν ήμασταν ποτέ κομμάτι του θείου αλλά μαζί με τις άλλες ανώτερες και μη φυλές προσπαθούμε να το φτάσουμε? Ποιος ξέρει τι γίνετε μετά τον θάνατο? Κανείς! Υπάρχει και άλλη θεωρία. Το είδος μας ακόμα και της ψυχής μας να μην μπορεί ποτέ να φτάσει το θείο φως. Και να είμαστε πειράματα του για σκοπούς που δεν μπορεί να φτάσει ο νους μας. Άλλη μια θεωρία είναι να είμαστε το στάδιο "εξασκήσεως επαγγέλματος" ώστε να γίνουμε άγγελοι.
Όπως είπα τι είναι αλήθεια και τι ψέμα? Ιστορίες θερινής νυκτός (κυριολεκτικά όμως!)
|
|
| |
margarita | Date: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 11:26 AM | Message # 115 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
| Quote (STARS) Η τελειότητα της κάθε ψυχής,πέρα απο το θείο,κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το σταμάτημα του φαύλου κύκλου των ενσαρκώσεων, με το να ξεπεράσει ο κάθε άνθρωπος των εγωϊστικό εαυτό του , να γεμίσει καλοσύνη και αγάπη πέρα απο αυτό δεν γνωρίζω , άν ήξερα θα ήμουν μια τέλεια ψυχή, κομματάκι δύσκολο...:) οπως λέει και ο αποσπερίτης ,ολοι ψάχνουμε να βρούμε την αλήθεια ,την χαμένη γνώση απο οτι στοιχεία μπορούμε να βρούμε ! Οσο για την εξήγηση που δίνεις αναφορικά με την ψυχή με καλύπτει και δεν διαφωνώ μαζί σου !Βέβαια μετά απο εκει την συνέχεια δεν την γνωρίζουμε με αποδείξεις !Αν τις είχαμε δεδομένες δεν θα ψαχναμε !Το οτι ψάχνουμε πάντως για απαντήσεις το βρίσκω ελπιδοφόρο ! Εκει που με προβληματισες και θα ήθελα την αποψή σου είναι πως εβγαλες το συμπέρασμα οτι οι αγγελοι εχουν φύλο !Γιατι καταλαβαίνω οτι οι απαντήσεις σου δεν είναι τυχαίες ,το εχεις ψάξει το θέμα!Οι αγγελοι είναι το αγαπημένο μου κομάτι ,θεωρώ οτι είναι ο συνδετικός κρίκος φυσικού και μεταφυσικού κόσμου .Σε ολες τις θρησκείες εμφανίζονται ,ακόμη και στην αρχαιοελληνική λατρεία !Γιατι οι πρόγονοί μας είχαν λατρεία οχι θρησκεία ! Εγω είμαι πεπεισμένη οτι δεν εχουν φύλο !Γιατι είναι αυλες οντότητες !Το φύλο χρησιμεύει στην αναπαραγωγή !Εδω μιλάμαι για προαιώνιες οντότητες !Added (2012-08-08, 11:20 AM) ---------------------------------------------
Quote (aposperittis) Υπάρχει πλήρη αδιαφορία.... Και κυρίως θεαθήναι! ΘΕΑΘΗΝΑΙ ,που σημαίνει σήμερα για τα ματια του κόσμου ,κάτι που φαίνεται αλλα ουσιαστικά δεν είναι!!!! αμα μοιράσουμε την λέξη θεα - θηναι εχουμε την θεα αθηνα??? η το θηναι βάίνει απο κάποιο αλλο ρήμα ??????????????{η ερώτηση στον αθηναίο }Added (2012-08-08, 11:24 AM) ---------------------------------------------
αυτα δεν βγάζουν καποια σελίδα μόνο μια λαουρα ?????  Added (2012-08-08, 11:26 AM) ---------------------------------------------
Quote (aposperittis) https://www.facebook.com/pages/Esperos-Paranormal/169590929789004 μόνο το δικο μας βγαζει σελιδα !!!!!!!!!!!!!
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
aposperittis | Date: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 2:55 PM | Message # 116 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Όντος τα λινκς δε σας δουλεύουν γιατί ξέχασα μια σημαντική λεπτομέρεια! Είναι από το δικό μου Facebook!!!!
Θα σας δώσω τα ονόματα των groups να τα βάλετε στο search και θα σας τα βγάλει:
Mεταφυσικό - Ανεξήγητo - Παράξενο
ΑΡΧΗ Η ΤΕΛΟΣ... 2012;
ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ - ΚΟΣΜΟΙ του ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ!!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
O.E.Α.Φ. ( ΟΜΑΔΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΗΓΗΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ )
(PRC) PARANORMAL RESEARCH CREW
Μαγικός Κύκλος
Όσο για το άλλο βρήκα αυτό:
θεαθήναι το [θeaθíne] Ο (άκλ.) : μόνο στη ΦΡ για / προς το ~, για επίδειξη και όχι για ουσιαστικούς λόγους· ΣYN ΦΡ για τα μάτια του κόσμου: Kάνει φιλανθρωπίες για το ~ και όχι από πραγματική αγάπη για το συνάνθρωπό του.
[λόγ. < ελνστ. απαρέμφ. παθ. αορ. θεαθῆναι του αρχ. ρ. θεῶμαι]
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 10:37 PM | Message # 117 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
| Quote (STARS) Η τελειότητα της κάθε ψυχής,πέρα απο το θείο,κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το σταμάτημα του φαύλου κύκλου των ενσαρκώσεων, με το να ξεπεράσει ο κάθε άνθρωπος των εγωϊστικό εαυτό του , να γεμίσει καλοσύνη και αγάπη πέρα απο αυτό δεν γνωρίζω , άν ήξερα θα ήμουν μια τέλεια ψυχή, κομματάκι δύσκολο...:) Αν σταματήσουν οι ενσαρκώσεις δεν σημαίνει ότι έγινες τέλεια ψυχή. Απλά έχεις ανεβεί ένα επίπεδο. Για την τελειοποίηση της ψυχής, την Θέωση που λέω εγώ, πρέπει να περάσεις κι άλλα επίπεδα.
Η μετενσαρκώσεις είναι σαν τη ζωή του ανθρώπου που σιγά σιγά μεγαλώνει και αποκτά εμπειρίες. Η ψυχή επιλέγει την ζωή του, που θα γεννηθεί, πώς θα ζήσει και πότε θα πεθάνει. Αν εκτελέσει σωστά το "πρόγραμμα" παίρνει πόντους. αν κάνει παρεκτροπές χάνει πόντους. Όταν συμπληρώσει τους τελικούς πόντους σταματούν οι μετενσαρκώσεις και ξεκινά (πιθανώς) μια άλλη διαδικασία στο επόμενο επίπεδο που ανήλθε. Είναι σαν τα video games (ασύμβατο παράδειγμα αλλά παραστατικό) που περνάς μετά από πολλές προσπάθειες μια πίστα και πας στην επόμενη και ούτω καθ' εξής. Για τα περί ψυχής και αθανασίας της ψυχής πολύ κατατοπιστικός είναι ο Πλάτωνας στον Τίμαιο αλλά και στον Φαίδωνα.
Added (2012-08-08, 10:37 PM) --------------------------------------------- Quote (aposperittis) Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός λέει: Quote (aposperittis) Ο Άγιος Βασίλειος, Με ποιο τρόπο αυτά τα παλικάρια γνωρίζουν για τους αγγέλους;;;; Γιατί αυτά που λένε έρχονται σε αντίθεση με αυτά που γράφει η Αγία Γραφή και συγκεκριμένα η Παλαιά Διαθήκη, που τους παρουσιάζει δύο αγγέλους να πηγαίνουν στον Αβραάμ μαζί με το Θεό(!!!!), να σφάζει ο Αβραάμ το καλύτερο μοσχαράκι, να το ψήνουν, να το χλαπακιάζουν μαζί με φρεσκοψημένο ψωμί και τυρί και φρούτα και όλα τα καλά που αρμόζουν στο Θεό με τους μπράβους του, συγγνώμη Αγγέλους του ήθελα να πω. Μετά οι Άγγελοι πάνε για να ειδοποιήσουν τον Λωτ να φύγει από την περιοχή γιατί θα κάψει ο Θεός τα Σόδομα και τα Γόμορρα (άλλη απάτη αυτό, αλλά δεν είναι του παρόντος) και ο Αβραάμ με το Θεό κάνουν παζάρια πόσοι μπορούν να γλυτώσουν. Όχι μόνο οι άγγελοι αλλά και ο Θεός ντερλικώνει τον άμπακο! Και για να τρώει και να πίνει κάνει και όλες τις άλλες φυσικές λειτουργίες που ακολουθούν το φαΐ και το ποτό!
Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
Message edited by Αθηναίος - Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 10:39 PM |
|
| |
|
STARS | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 2:37 AM | Message # 119 |
Εξωγήινος επισκέπτης
| apοsperiti,ναι είναι ασέβεια το να λέμε ότι η ψυχή θα εννωθεί με το θείο ! Η ψυχή δεν είναι κομμάτι του θείου,άν ήταν δεν θα υπήρχε λόγος για τις διάφορες ενσαρκώσεις με τα εκάστοτε προβλήματα! Θα σου κάνω και εγώ μια ερώτηση! Γιατι- υποθετικά μιλώντας πάντα-το θείο να στέλνει τα "κομμάτια"του,τις ψυχες δηλαδή,σε διάφορες αποστολές, βλέπε ενσαρκώσεις,με σκοπό την εκπαίδευσή τους μέσα απο τα λάθη τους; Γιατί το θείο να βάλει τα κομμάτια του σε τέτοια ταλαιπωρία; Added (2012-08-09, 2:37 AM) --------------------------------------------- margarita,αγαπώ και εγώ πολύ τους Αγγέλους,λατρεύω τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και όχι μόνο που τον θεωρώ προστάτη μου! Για σκέψου λίγο την ιστορία των Αγγέλων , πουθενά και σε κανένα βιβλίο δεν λέει για Αγγέλους με γυναικείο όνομα! Πάντα θεωρούσαν την γυναίκα βρώμικη ,λόγο της περιόδου,απο θρησκευτική άποψη το ιερατείο της κάθε εποχης , μιλούσε μόνο για τους 3 Αρχαγγέλους,Μιχαήλ,Γαβριήλ και Ραφαήλ και για κανέναν άλλο ! Δεν σου κάνει εντύπωση που τα ονόματά τους είναι αντρικά; Μα φυσικά ,αφού θεωρούν ακόμη και σήμερα τη γυναίκα "βρώμικη"λόγο περιόδου! Υπήρχε περίπτωση το κάθε ιερατείο να έλεγε την αλήθεια για τους αγγέλους; Αν οι άγγελοι δεν έχουν φυλο,γιατί τα ονόματά τους είναι αντρικά! Κάτι συμβαίνει εδώ ,ή μας κοροϊδευουν ή καλύπτουν κάτι... Αλλο το να μην έχουν ανάγκη για σεξ οι άγγελοι και άλλο το να μην έχουν φυλο! Και εσύ και εγώ και όλοι μας πνευματικά όντα είμαστε σε χαμηλότερο επίπεδο βέβαια απο τους αγγέλους,αλλά έχουμε φυλο
|
|
| |
aposperittis | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 4:01 AM | Message # 120 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (STARS) Θα σου κάνω και εγώ μια ερώτηση! Γιατι- υποθετικά μιλώντας πάντα-το θείο να στέλνει τα "κομμάτια"του,τις ψυχες δηλαδή,σε διάφορες αποστολές, βλέπε ενσαρκώσεις,με σκοπό την εκπαίδευσή τους μέσα απο τα λάθη τους; Γιατί το θείο να βάλει τα κομμάτια του σε τέτοια ταλαιπωρία;
Όπως πολύ σωστά είπες θεωρητικά πάντα κατά την άποψη μου για δύο πιθανούς λόγους:
1) Δεν τα στέλνει εκείνο αλλά εμείς προσπαθούμε να το φτάσουμε γιατί αυτός είναι ο προορισμός μας εξαρχής. Δεν ήμασταν ποτέ κομμάτια του που φύγαμε, άλλα σκόρπιες οντότητες που προσπαθούμε να φτάσουμε!
2) Ελεύθερη βούληση! Δεν μας αναγκάζει κανείς! Εξού και η διαφορά προσωπικοτήτων και το μονοπάτι που διαλέγει κανείς για την ζωή του.
Quote (STARS) margarita,αγαπώ και εγώ πολύ τους Αγγέλους,λατρεύω τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και όχι μόνο που τον θεωρώ προστάτη μου! Για κάποιο λόγο έχω και εγώ σκάλωμα με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ αλλά και τον Γαβριήλ. Με γοήτευε πάντα το γεγονός ότι ήταν άγγελοι τιμωροί, που δεν υπάκουαν τον κανόνα γύρνα και το άλλο μάγουλο σε ένα χαστούκι. Πράγμα που βέβαια σε βάζει στης πρώτες υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά με την Αγία γραφή αφού άγγελοι κυρίου και να μην κάνουν αυτά που λέει?
Quote (STARS) πουθενά και σε κανένα βιβλίο δεν λέει για Αγγέλους με γυναικείο όνομα! Πάντα θεωρούσαν την γυναίκα βρώμικη ,λόγο της περιόδου,
Quote (STARS) Δεν σου κάνει εντύπωση που τα ονόματά τους είναι αντρικά; Μα φυσικά ,αφού θεωρούν ακόμη και σήμερα τη γυναίκα "βρώμικη"λόγο περιόδου!
Ακριβός όπως τα λες! Εδώ έβγαλαν και την Μαγδαληνή πόρνη. Όλες οι επικρατούσες θρησκείες είναι ανδροκρατούμενες και θεωρούν την γυναίκα μίασμα. Γιατί? Όχι λόγο της περιόδου, αυτή ήταν μια πολύ φτηνή δικαιολογία. Που μάλιστα αν κάποιος το καλοσκεφτεί τους γυρνάει και εναντίον τους. Γιατί πολύ απλά θα μπορούσε να πει κάποιος φανατικός χριστιανός που πιστεύει στα λόγια των παπάδων το εξής απλό: Αφού όλοι είμαστε πλάσματα του πανάγαθου και μας έφτιαξε με αγάπη γιατί να θεωρήσουμε ακάθαρτη την "αδελφή" μας? Αφού ο θεός της έδωσε ότι της έδωσε, δεν ήξερε εκείνος? Γιατί επέτρεψε να μολύνει την γυναίκα? Κανείς όμως δεν το αναρωτιέται αυτό.
Οι αληθινοί λόγοι που έβγαλαν την γυναίκα μίασμα είναι γιατί από αρχαιοτάτων χρόνων την φοβόντουσαν λόγο της πονηριάς της που μπορούσε και χειριζόταν και κυρίως την ικανότητα της να μπορεί να επηρεάσει της αποφάσεις ενός άνδρα. Πράγμα επικίνδυνο!!! Γιατί αν οι γυναίκες δεν συμφωνούσαν με αυτά που έλεγαν αυτοί, οι άνδρες δεν άκουγαν της διδαχές της εκάστοτε εποχής.
Και δεύτερον και εξίσου σημαντικό της φοβόντουσαν γιατί μπορούσαν εύκολα να θεοποιηθούν και να πάρουν εξουσία αφού ήταν συνυφασμένες με την μητέρα φύση. Η μαγεία της κυοφορίας, της γέννησης, της δημιουργίας. Της λάτρευαν και της σεβόντουσαν.
Ε ναι λοιπόν έπρεπε αυτό κάποτε να σταματήσει πριν να ήταν πολύ αργά.....Για αυτούς....
Quote (Αθηναίος) Με ποιο τρόπο αυτά τα παλικάρια γνωρίζουν για τους αγγέλους;;;; Με τον ίδιο τρόπο που γνώριζαν και οι υπόλοιποι όταν έγραφαν την Παλαιά και Καινή Διαθήκη..... Βιάζεσαι όμως να προχωρήσεις σε βαθιά νερά! Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα το Αγγελικό σύστημα και μετά προχωράμε και στα παρακλάδια αυτού του "ξεκαθαρίσματος"...
Quote (STARS) Αλλο το να μην έχουν ανάγκη για σεξ οι άγγελοι και άλλο το να μην έχουν φυλο! Θα συμφωνήσω με την Μαργαρίτα σε αυτό. Το φύλο χρειάζεται ουσιαστικά μόνο για την αναπαραγωγή. Δεν καθορίζουν τα γεννητικά μας όργανα τον τίτλο του ονόματος της ψυχής μας, για αυτό και στης μετενσαρκώσεις δεν γεννιέσαι πάντα άνδρας ή γυναίκα. Το σκεύος μεταφοράς της ψυχής μας δεν την αντιπροσωπεύει κιόλας. Τα μαθήματα που πρέπει να παρθούν αν διαλέξει κάποιος αυτό το μονοπάτι πρέπει να τα ζήσεις και ως άνδρας και ως γυναίκα. Που σημαίνει ότι ο τελικός αποδέχτης δεν έχει φύλλο. Γιατί δεν είναι σάρκα! Είναι πνεύμα, άυλο και άφθαρτο. Τους αγγέλους επειδή εμείς τους βλέπουμε ως εικόνα με τα φτερά και τα ρούχα και τα όπλα, αν είναι αυτή η μορφή τους, δεν σημαίνει πως έχουν και σάρκα. Μια εικόνα είναι απλά για να μας προσεγγίσουν χωρίς να τρομάξουμε. Και κυρίως μια εικόνα εύκολα αναγνωρίσιμη από τον εγκέφαλο μας ώστε να μπορεί να την αποδεχτεί γρήγορα. Και πριν πεταχτεί κάποιος ( ) και πει τα δικά του θα πω να κάνει υπομονή!!! Ένα βήμα κάθε φορά!!! Όταν κατανοήσουμε τον τρόπο σκέψης της φίλης μας ΣΤΑΡ μετά θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στα επόμενα επίπεδα αφού πλέον θα ξέρουμε όλοι πως σκέφτεται ο κάθε ένας μας. Δηλαδή η ΣΤΑΡ να μας μάθει και εμείς εκείνην. Και αυτό θα κάνουμε με όλα τα νέα μας μέλη! Θα γνωριζόμαστε μέσα από πολλές συζητήσεις και ερωτήσεις και μετά θα προχωράμε όλοι μαζί ως μια μεγάλη παρέα πια στα ενδότερα. Αυτό πιστεύω μας φέρνει πιο κοντά και κυρίως μας δένει ως ομάδα. Οπότε κάντε όλοι λίγη υπομονή στο μέλλον όταν θα χρειαστεί να ξανά κάνουμε ακριβώς την ίδια συζήτηση και προσέγγιση σε ένα νέο μέλος.
Quote (STARS) Κάτι συμβαίνει εδώ ,ή μας κοροϊδευουν ή καλύπτουν κάτι Μας κοροϊδεύουν! Βλέπεις θέλουν να παρουσιάσουν τους αγγέλους ως θείες οντότητες για να προσεύχεται ο λαός και να κάνουν τάματα αλλά από την άλλη η κακία τους για την γυναίκα δεν τους αφήνει να δώσουν γυναικεία ονόματα. Μιας και το αναφέρουμε αυτό να σας παρουσιάσω τον αρχάγγελο Γαβριήλ από την ταινία Constantine: Αυτοί που ξέρουν βγάζουν και τις κατάλληλες ταινίες!
|
|
| |