ΙΠΠΟΦΑΕΣ: Το αρχαίο φυτό θαύμα
|
|
Αθηναίος | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 8:00 PM | Message # 136 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Status: Offline
| Να συμπληρώσω με το ακριβές κείμενο το τί πίστευαν για τη δημιουργία του κόσμου οι αρχαίοι μας πρόγονοι διά στόματος του Γίγαντα Ηρακλείτου:
Κόσμον τόνδε, τὸν αὐτὸν ἁπάντων, οὔτε τις θεῶν οὔτε ἀνθρώπων ἐποίησεν, ἀλλ᾽ ἦν ἀεὶ καὶ ἔστιν καὶ ἔσται πῦρ ἀείζωον ἁπτόμενον μέτρα καὶ ἀποσβεννύμενον μέτρα.
Αυτόν τόν Κόσμο, που είναι ίδιος γιά όλους, ούτε και κάποιος από τούς Θεούς ούτε από τούς ανθρώπους εδημιούργησε, αλλ' ήταν πάντα καί είναι καί θά είναι αιώνια, ζών πύρ, που μέ νόμους ανάβει καί μέ νόμους σβύνει. ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ (Απόσπ. Β30)
Ούτε δημιουργοί, ούτε Θεοί, ούτε Δαίμονες.
Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
|
|
| |
margarita | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 8:28 PM | Message # 137 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Status: Offline
| Quote (aposperittis) http://www.foundalis.com/cog/psy/Peri_Psychis.htm πολυ μεγάλο αρθρο ,εξυπνο ανατρεπτικό ,προσπαθεί να ανατρέψει ολη την αρχαία φιλοσοφία !
Added (2012-08-09, 8:28 PM) --------------------------------------------- θεωρώ οτι ο συγγραφέας του είναι δηθεν ,ευγενικά το λέω!
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
Message edited by margarita - Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 8:29 PM |
|
| |
aposperittis | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 8:53 PM | Message # 138 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Status: Offline
| Quote (Αθηναίος) Ή θα δεχθούμε ότι η Χριστιανική Θρησκεία έχει τα θεμέλιά της στην Παλαιά Διαθήκη που είναι Θεόπνευστη, άρα υφίσταται σαν Θρησκεία, ή θα πούμε ότι όλα τα ξεκίνησε από το μυαλό του ο Μωυσής γράφοντας την Πεντάτευχο και όλα είναι ανθρώπινες σκέψεις και φιλοσοφίες Θα δεχθούμε ότι η Χριστιανική Θρησκεία έχει τα θεμέλιά της στην Παλαιά Διαθήκη που είναι θεόπνευστη ΘΕΩΡΗΤΙΚΆ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι υφίσταται κιόλας! Κάποιοι είδαν κάποια πράγματα, τα ερμήνευσαν όπως ήθελαν ή όπως πίστευαν, έδωσαν και τις προσωπικές τους πινελιές για να περάσουν τα μηνύματα που αυτοί ήθελαν και βουαλά! Εγένετο η Χριστιανική Θρησκεία.
Quote (Αθηναίος) Όσο για το αν έχουν φύλλο οι Άγγελοι, σε ποιο σημείο της Παλαιάς Διαθήκης λέει ότι δεν έχουν φύλλο; Σε ΚΑΝΕΝΑ. Το αντίθετο συμβαίνει. Οι άγγελοι και φύλο έχουν και... κουτούπωναν γυναίκες και μάλιστα τις ωραίες. Δεν τα λέω εγώ, η Θεόπνευστη Παλαιά Διαθήκη τα λέει. Όποιος έχει αντίρρηση ας την εκφράσει και θα του απαντήσω με αποσπάσματα από την Παλαιά Διαθήκη που λέει ότι οι Άγγελοι έχουν φύλλο. Απλά δεν υπάρχουν γυναίκες Άγγελοι και γενικά γυναίκες στο Θεϊκό περιβάλον. Μόνο άντρες (με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Από πότε αναγνωρίζουμε τα γραπτά της ΠΔ για να μάθουμε την φυσική υπόσταση ενός πνεύματος? Αυτοί είναι χειρότεροι από τον Άδωνη Γεωργιάδη! Τέτοιες κολοτούμπες στα γραπτά και στις διδαχές τους δεν έχει κάνει άλλος κανείς. Γυναίκες λογικό να μην είχαν αφού είναι μιάσματα! Το αναλύω πιο πάνω με πλούσια επιχειρήματα. Οι "άγγελοι" που περιγράφει η ΠΔ είναι αυτό ακριβώς που λες τραμπούκοι και βιαστές γιατί πολύ απλά δεν είναι άγγελοι! Δεν είναι πνευματικά όντα.
Quote (Αθηναίος) Μια ερώτηση για όλους όσους γνωρίζουν. Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ είναι ίσοι; Έχουν δηλαδή την ίσια δύναμη ή κάποιος υπερτερεί του άλλου ή των άλλων;
Ο Γαβριήλ, που σημαίνει «ο Θεός είναι η δύναμη μου», από την εμφάνισή του στο προφήτη Δανιήλ, στο προφήτη Ζαχαρία και στη Θεοτόκο. Ο αγγελιοφόρος της παρέας. Και τον συναντάμε στην Αγία Γραφή
Ο Μιχαήλ, που επίσης ονομάζεται «ένας των πρώτων αρχόντων» και «άρχων». (Δανιήλ 10:13, 21) Το όνομά του σημαίνει «Ποιος Είναι Όμοιος με τον Θεό;»., ενώ εμφανίζεται πολλές φορές στη Παλαιά Διαθήκη (εβραϊκές γραφές). Είναι ο πολεμιστής της παρέας και ήταν εκείνος που ανήγγειλε στον Αβραάμ την ανάγκη θυσίας του γιου του, Ισαάκ και ο οποίος στη συνέχεια την απέτρεψε. Επίσης ο Μιχαήλ ήταν εκείνος που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο.
Και ο Ραφαήλ που το όνομά του σημαίνει «ο Κύριος θεραπεύει» και εμφανίζεται στον Τωβίτ η Τωβίθ, όταν απεστάλη από τον Θεό να θεραπεύσει αυτόν από της ασθενείας του λέγοντας στον γιο του Τωβία τι να κάνει. Επίσης, θεράπευσε την Σάρρα, τη θυγατέρα του Ραγουήλ, από ένα δαιμόνιο ονόματι Ασμοδαίος . Και όπως καταλάβατε είναι ο θεραπευτής της παρέας.
Τρεις οντότητες με ξεχωριστές ικανότητες ο κάθε ένας. Το όλο σχήμα θυμίζει μικρή μονάδα στρατιωτών που έχουν ότι χρειάζεται για να επιβιώσουν. Έχουμε έναν αρχηγό πολεμιστή (Μιχαήλ), έναν γιατρό για να θεραπεύει και έναν "ασυρματιστή" που επικοινωνεί με κάποιον ή κάποιους σε περίπτωση ανάγκης.....Ενισχύσεων. Μήπως είχαμε να κάνουμε με μια εισβολή ανώτερων οντοτήτων με άγνωστους σκοπούς που με την πάροδο τον αιώνων έγιναν άγγελοι και θρησκεία?
Quote (Αθηναίος) Αυτόν τόν Κόσμο, που είναι ίδιος γιά όλους, ούτε και κάποιος από τούς Θεούς ούτε από τούς ανθρώπους εδημιούργησε, αλλ' ήταν πάντα καί είναι καί θά είναι αιώνια, ζών πύρ, που μέ νόμους ανάβει καί μέ νόμους σβύνει. ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ (Απόσπ. Β30) Ναι το πιστεύω αυτό. Ανέκαθεν υπήρχε σε αυτήν την διάσταση, σε αυτόν τον κόσμο η γη. Το πεδίο δοκιμών...
Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
|
|
| |
margarita | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 9:35 PM | Message # 139 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Status: Offline
| «Ότι παλαιός ο λόγος, Ορφικός τε γαρ και Πυθαγόρειος, ο πάλιν άγων τας ψυχάς εις το σώμα και πάλιν από του σώματος ανάγων και τούτο κύκλω πολλάκις». (Ορφικόν Απόσπασμα 29). ποιός θα καταφέρει να νικήσει ο ηνίοχος η το αρμα με τα αλογα !!!Added (2012-08-09, 9:35 PM) --------------------------------------------- συγνώμη που επανήλθα στην ψυχη!
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 10:26 PM | Message # 140 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Status: Offline
| Quote (Θνητος) αθηναίε ξέρεις τι παθαίνω με τα κρυμμένα μυστήρια ,ΚΡΙΣΗ !!!!
Μαργαρίτα το γνωρίζεις αυτό το Δελφικό παράγγελμα; ΑΡΡΗΤΑ ΜΗ ΛΕΓΕ. Αλλά αφού ανέφερες το γράμμα με σχήμα κεραυνού ας το αναφέρουμε κι αυτό (και η αμαρτία όλη δική σου )
Κατ αρχάς δεν είναι το έκτο γράμμα. Έκτο γράμμα είναι το δίγαμα (F). Αποτελείται από δύο Γάμα που μας δίνουν τον αριθμό 6 δηλαδή Γ+Γ=F=6, καθώς επίσης και την σειρά κατάταξης στο Ελληνικό αλφάβητο.
Το ιερό γράμμα που αναφέρεις είναι το Ιερό Τσαδαί ή Σταδαι ή Δαιστα, ο κεραυνός του Διός. Είναι το νόημα των τριών εκδηλώσεων του Δία, σύμφωνα με τις τρεις διαφορετικές ηχητικές προφορές του. 1. ΤΖΙ Εσωτερική Ενέργεια Εκδηλωμένη Εξωτερικά, το θεϊκών Ζεύγος Δίας & Ήρα. 2. ΤΣΙ Εσωτερική Ενέργεια Εκδηλωμένη Εσωτερικά, Υιός Απόλλων 3. ΣΤΙ Σταθεροποίηση της ενεργού Ύλης, Αθηνά το Πνεύμα του Διός. Αποτελείται από δυο γωνίες 45 μοιρών, 45+45=90 που δίνει την σειρά κατάταξης στο Ελληνικό αλφάβητο και έχει τη μορφή του κεραυνού. Στις Λατινικές γλώσσες διασώθηκε ως C γι' αυτό και γράφεται και CΑΔΑΙ.
Ελπίζω να γλυτώσαμε την κρίση.
Υ.Γ.: Ελπίζω να καταλαβαίνεις τώρα γιατί επιμένω ότι η αριθμοσοφία χάνει κάπως την σημασία της με την αρίθμιση των γραμμάτων που της δίνουμε σήμερα.
Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
|
|
| |
Θνητος | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 10:44 PM | Message # 141 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Status: Offline
| Quote (Αθηναίος) 1. ΤΖΙ Εσωτερική Ενέργεια Εκδηλωμένη Εξωτερικά, το θεϊκών Ζεύγος Δίας & Ήρα. 2. ΤΣΙ Εσωτερική Ενέργεια Εκδηλωμένη Εσωτερικά, Υιός Απόλλων 3. ΣΤΙ Σταθεροποίηση της ενεργού Ύλης, Αθηνά το Πνεύμα του Διός. Γι' αυτο τα ΤΣΙ και ΤΖΙ μου τα επλεκε ενας της κουανταλινι με το Δια !! Ειναι να τα παιρνεις στο κρανιο παντως !!! με αυτα που εχουμε χασει !! Μπραβο ΩΡΕ ΑΘΗΝΑΙΕ !!!
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 10:46 PM | Message # 142 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Status: Offline
| Quote (Αθηναίος) 1. ΤΖΙ Εσωτερική Ενέργεια Εκδηλωμένη Εξωτερικά, το θεϊκών Ζεύγος Δίας & Ήρα. 2. ΤΣΙ Εσωτερική Ενέργεια Εκδηλωμένη Εσωτερικά, Υιός Απόλλων 3. ΣΤΙ Σταθεροποίηση της ενεργού Ύλης, Αθηνά το Πνεύμα του Διός. δεν το πιστευω ,πάνω σε αυτό στηριξανε την χριστιανική θρησκεία {πατηρ ιος αγιο πνευμα και η παναγια απο κοντά}διας ,απολλωνας αθηνα ηρα ! αρα τα αλλα δυο γράμματα είναι σίγουρα της ηρας και της αθηνας! εχω ψάξει ολη μέρα στο ιντερνετ δεν βρήκα τίποτα ! ευχαριστώ αθηναίε !!!!!!΄θυμώνω πολύ που δεν μπορώ να τα ανακαλύψω μόνη μου ,ευτυχώς που είμαι εσπεριτησα !!!!!!!Added (2012-08-09, 10:45 PM) ---------------------------------------------
Quote (Αθηναίος) Ελπίζω να γλυτώσαμε την κρίση. με επιασε μεγαλύτερη τώρα !!!!!!!!!!!!!!!!!Added (2012-08-09, 10:46 PM) --------------------------------------------- μεγάλη κρίση μιλάμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Θνητος | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 10:46 PM | Message # 143 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Status: Offline
| Quote (margarita) πάνω σε αυτό στηριξανε την χριστιανική θρησκεία {πατηρ ιος αγιο πνευμα και η παναγια απο κοντά}διας ,απολλωνας αθηνα ηρα Μα η τριαδικοτητα ειναι πολυ αρχαια Και ο Ερμης ο Τρισμεγιστος την ανεφερε
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 10:47 PM | Message # 144 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Status: Offline
| ΑΘΗΝΑΙΟΣ Ο ΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΤΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!! B) B)
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
Message edited by margarita - Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 11:03 PM |
|
| |
Θνητος | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 10:48 PM | Message # 145 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Status: Offline
| Quote (margarita) με επιασε μεγαλύτερη τώρα !!!!!!!!!!!!!!!!!
Added (2012-08-09, 10:46 PM) --------------------------------------------- μεγάλη κρίση μιλάμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΤΣΙ !!! Αλλα
ειπαμε
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 10:48 PM | Message # 146 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Status: Offline
| Quote (Θνητος) Και ο Ερμης ο Τρισμεγιστος την ανεφερε ΤΟ ΞΈΡΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ!!!!!
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Θνητος | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 10:49 PM | Message # 147 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Status: Offline
| Ειναι Οδηγητης ! θα ελεγα !! Δεν ξερω αλλα το δασκαλος δεν μου πολυ αρεσει ! τι ετοιμολογια εχει ? χαχαχαχαχα Το ξεφτυλισαμε το ποστ !!!
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 10:51 PM | Message # 148 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Status: Offline
| Quote (Αθηναίος) Υ.Γ.: Ελπίζω να καταλαβαίνεις τώρα γιατί επιμένω ότι η αριθμοσοφία χάνει κάπως την σημασία της με την αρίθμιση των γραμμάτων που της δίνουμε σήμερα. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑAdded (2012-08-09, 10:50 PM) ---------------------------------------------
Quote (Θνητος) Το ξεφτυλισαμε το ποστ !!! ΑΠΟ ΤΟ ΙΠΠΟΦΑΕς ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣAdded (2012-08-09, 10:51 PM) ---------------------------------------------
Quote (Θνητος) Ειναι Οδηγητης ! θα ελεγα !! ΑΘΗΝΑΙΟΣ Ο ΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΟΥ !!!!!!!!!!!!
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Θνητος | Date: Πέμπτη, 09-ΑΥΓ-2012, 10:57 PM | Message # 149 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Status: Offline
| Quote (margarita) Ο ΟΔΗΓΗΤΗΣ Μην το "δει" κομουνιστικο και μας βρισει μονο !!! χαχαχαχαχαχαχα
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
|