Παρασκευή, 25-ΙΟΥ-2025, 5:17 PM
Welcome Ξωτικό | RSS

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
ΙΠΠΟΦΑΕΣ: Το αρχαίο φυτό θαύμα
aposperittisDate: Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 6:57 PM | Message # 76
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Awards: 16
Status: Offline
Quote (Αθηναίος)
Η βάσει είναι ο μοναδικός λαός στη Γη που στον Εθνικό του Ύμνο υμνεί την Ελευθερία, λατρεύει Θεούς (και όχι πιστεύει σε Θεούς) με απόλυτη ισονομία, 6 Θεοί και 6 Θεές, τρεις από τις οποίες Θεές είναι παρθένες και όποιος τις μολύνει πεθαίνει, η Αθηνά = Σοφία+Παιδεία, Άρτεμις = Φύση και Εστία = Οικογένεια, και δεν ασπάζεται το Μητρικό Ένστικτο που παραπέμπει σε ζώα αλλά το Μητρικό Φίλτρο που για να φιλτράρει χρειάζεται σωστό Νου.

Πως μπορείς να λατρέψεις κάτι χωρίς να το πιστέψεις? Εκτός και αν εννοείς ότι πιστεύουν σε αυτό που απεικονίζει το είδωλο και όχι σε αυτό κάθε αυτό (ειδωλολατρεία) και μάλιστα να σκοτώνουν και στο όνομα του όπως όλες σχεδόν οι σύγχρονες θρησκείες. Γιατί διαφορετικά αγάλματα με τους 12 θεούς υπήρχαν παντού. Προσκυνούσαν και έκαναν και τελετές, όχι βίαιες όμως, αντίθετα ήταν πνευματικές και καθαρτικές σε ψυχή και σώματι.

Τα ερωτήματα μου όμως και οι προβληματισμοί παραμένουν και είναι οι εξής:

Ποιοι ήταν πραγματικά οι 12 θεοί? Ήταν όντος θεοί? Μήπως ήταν κάποια ανώτερη φυλή? Τι σχέση έχουν με την δημιουργία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου γένους?

Τα ονόματα που τους δόθηκαν ήταν σύμφωνα με της δυνατότητες τους, άρα της είδαν πράγματι από κοντά ή απλά θεοποιούσαν ότι δεν γνώριζαν?

Άρα λοιπόν γυρνάω στην αρχική μου σκέψη, ποιοι ήταν πραγματικά οι 12, τι σχέση έχουν με την αρμονία του σύμπαντος, τι σχέση έχουμε εμείς με εκείνους, ο Ιησούς ήταν άνθρωπος? Η μήπως άλλος ένας "σύγχρονος" αυτή την φορά που συνέχισε το έργο των 12 (άρα ο 13τος) και γιατί όχι άνηκε και στην ίδια φυλή? Και για να το μακρύνω και άλλο ήταν άλλοι 12 σκορπισμένοι στον κόσμο με σκοπό να αναπτύξουν και να διδάξουν την ανθρωπότητα? Και εμείς τους δώσαμε ονόματα όπως Αλλάχ, Ιησούς, Μωάμεθ κλπ κλπ όπως κάποτε Δίας, Ερμής, Άρης κλπ? Για αυτό υπάρχουν τόσα ντοκουμέντα για την ύπαρξη τους που στην πορεία τα διαστρέβλωσαν για τα συμφέροντα τους?

Μήπως ανά γενιές κάποιοι αποφασίζουν να βάλουν το χεράκι τους ώστε να αναπτυχθεί το πείραμα που ονομάζετε ανθρωπότητα?
Μήπως κάποιες ανώτερες υπάρξεις με ικανότητα να αλλάζουν διαστάσεις αποφάσισαν να πάνε κόντρα στον σκοπό του πεδίου πειράματος που ονομάζετε "ΓΗ" να διδαχτούν οι ψυχές μας ώστε να πλησιάσουμε το ανώτερο φως?
Η μήπως θέλουν να σκληρύνουν της δοκιμασίες για τον σκοπό αυτό?

Δεν δέχομαι ως βάση τίποτα από αυτά γιατί δεν μπορώ να στηριχτώ στα "άστρα" εφόσον και αυτά δεν στηρίζονται πουθενά. Για εμένα πρώτα θέλω να προσεγγίσω την βάση και ύστερα τι φτιάχτηκε πάνω σε αυτήν.

Quote (Αθηναίος)
Ελευθερία, ισονομία χωρίς διάκριση φύλου, τιμωρία σε κάθε βιασμό της παιδείας, της φύσης και της οικογένειας, ανύψωση της Μάνας ως το τέλειο Ον. Αυτά τα "παιδιά" ποιον πατέρα, ή για να είμαστε πιο σωστοί, ποια Μητέρα έχουν;;;; Την Ελλάδα.

Γιατί κάποιοι μας τα δίδαξαν, μας τα έμαθαν. Ποιοι ήταν όμως αυτοί? Γιατί μας ξεχώρισαν ως λαό? Μήπως γιατί είμαστε γνήσιοι απόγονοι τους? Αν ναι ποιοι είναι οι "γονείς" μας και γιατί έφυγαν?

Quote (Αθηναίος)
Δουλεία, ανισότητα, διακρίσεις λαών, Θεός αιμοδιψής, ανύπαρκτη οικογένεια αφού η γυναίκα είναι αντικείμενο εξυπηρέτησης του άνδρα, μόνο τα αγόρια είναι αγνά και τα κορίτσια εκ γενετής μιαρά, η ευτυχία δεν είναι στη Γη αλλά στον ουρανό κλπ κλπ ποιον Πατέρα έχουν;;;; Τις Αβρααμικές θρησκείες.

Γιατί έτσι τους συμφέρει. Πλήρης υποδούλωση ισούται με πλήρη έλεγχο της μάζας. Δεν είναι θέμα πατέρα ή μάνας, είναι θέμα φωτισμένου και σκοταδιστή. Εμείς πήραμε το φως ως γνήσιοι απόγονοι κάποιας πεφωτισμένης φυλής και αυτοί πήραν από τα τρία το μακρύτερο. Οπότε λογικό είναι αυτοί να είναι αγρίμια και εμείς οι πεφωτισμένοι.

Αυτά τα ερωτήματα με βασανίζουν φίλοι Εσπερίτες.

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!

margaritaDate: Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 7:39 PM | Message # 77
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Awards: 15
Φίλοι μου εσπερίτες διαβάζω καταπληκτικούς διαλόγους σε αυτό το ποστ !!!χρησημοποιείτε και λίγο την μαιευτική η μου φάνηκε ???? Ο σωκράτης θα ηταν περήφανος ,που κάτω απο αυτές τις αθλιες συνθήκες βλέπει ατομα που αναρωτιούντε και ψάχνονται φιλοσοφικά !!!!!

Added (2012-08-06, 7:39 PM)
---------------------------------------------
οσο για την μετενσάρκωση , την πιστεύω εντελώς διότι θεωρώ οτι η ψυχή είναι αθάνατη ,αλλά πρέπει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο για να μπορέσει να ενωθεί με το ολον!! Οσο για τους 12 θεούς ,για μένα ηταν αναπτυγμένα οντα και οι πρόγονοι των ελλήνων !Δηλαδή οι παπούδες και οι γιαγιάδες μας !!!!!!! εμείς είμαστε οι απόγονοί τους !!!!Αυτό εγω πιστεύω !!
!
Quote (aposperittis)
Εκτός και αν εννοείς ότι πιστεύουν σε αυτό που απεικονίζει το είδωλο και όχι σε αυτό κάθε αυτό (ειδωλολατρεία) και μάλιστα να σκοτώνουν και στο όνομα του όπως όλες σχεδόν οι σύγχρονες θρησκείες.

οι έλληνες εκαναν πολλους πολέμους ,επεκτατικούς ,εμφύλιους ,για αρπαγες γυναικών ,ΠΟΤΕ ομως για θρησκευτικούς λόγους !!! Για αυτό το ελέυθερο πνεύμα τους , σε σχέση με τα θρησκευτικά πιστευω ,υπέστησαν ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ !!!!!

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"

Message edited by margarita - Τρίτη, 07-ΑΥΓ-2012, 7:24 PM

ΑθηναίοςDate: Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 11:24 PM | Message # 78
Ο βασιλιάς των μελών
Awards: 17
Quote (aposperittis)
Πως μπορείς να λατρέψεις κάτι χωρίς να το πιστέψεις?

Η πίστη (και αναλύσαμε τί είναι πίστη) είναι άχρηστη όταν λατρεύεις κάτι που ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ.

Για όλα τα υπόλοιπα που ρωτάς, απαντάς μόνος σου στο τέλος:
Quote (aposperittis)
Εμείς πήραμε το φως ως γνήσιοι απόγονοι κάποιας πεφωτισμένης φυλής και αυτοί πήραν από τα τρία το μακρύτερο. Οπότε λογικό είναι αυτοί να είναι αγρίμια και εμείς οι πεφωτισμένοι.

Και η Μαργαρίτα δίνει σαφέστατη απάντηση με την παράθεση των απόψεών της, με την οποία συμφωνώ ( happy happy happy )

Για τον Ιησού Χριστό και τα πεπραγμένα του έχω γράψει ολόκληρο άρθρο, άρα περιττεύει οποιοδήποτε σχόλιο.

Όσο για τους άλλους Θεούς που αναφέρεις διάβασε τις θεωρίες της κοσμογονίας ενός εκάστου θεού-θρησκείας και διάλεξε αυτή τη θρησκεία και αυτό το Θεό που σου λέει πράγματα λογικά και φυσικά και όχι ακαταλαβίστικες αρλούμπες ή παλαβά πράγματα π.χ. η Γη είναι επίπεδη.

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.

STARSDate: Τρίτη, 07-ΑΥΓ-2012, 2:46 AM | Message # 79
Εξωγήινος επισκέπτης
Group: Special User
Awards: 0
Αθηναίε,πιστεύω στην αθανασία της ψυχής...! Οχι δεν πιστεύω στην Χριστιανική κόλαση! Η κόλαση και ο παράδεισος είναι εδώ...! Πιστεύω στην μετενσάρκωση,αν και είναι σαν να ζούμε ξανά και ξανά και ξανά κάνοντας τα ίδια λάθη ,γιατι δυστυχώς δεν θυμόμαστε τις εμπειρίες και τα λάθη που κάναμε στην προηγούμενη ενσάρκωσή μας για να μην τα επαναλάβουμε στην επόμενη ενσάρκωση μας...! Αν γνωρίζαμε τα λάθη μας απο προηγούμενες ενσαρκώσεις μας τότε θα τα διορθώναμε και θα περνούσαμε σε άλλο επίπεδο...! Η άποψή μου είναι πολύ απλή, για να περάσουμε σε άλλο επίπεδο πρέπει να είμαστε καλοι και γεμάτοι αγάπη ,να κάνουμε καλό , όχι όμως εγωϊστικά και συμφεροντολογικά...! Ετσι θα σπάσουμε το φαύλο κύκλο των μετενσαρκώσεων...! Αυτό που ζούμε τώρα, είναι αν θέλεις ένα παιχνίδι με προεκτάσεις και γρίφους...! Και το παιχνίδι πρέπει να έχει τη λύση του και η λύση είναι η αγάπη και η καλοσύνη! Μόνο τότε θα σπάσει ο κύκλος των μετενσαρκώσεων και θα φτάσουμε στο τέλειο ότι και αν είναι αυτό...! Η άποψή μου στο τελευταίο ερώτημά σου είναι οτι δεν πιστεύω ότι η ψυχή ενώνεται με το θείο ...! Γιατί πολύ απλά αν ο προορισμός της ήταν η ένωση με το θείο , δεν θα είχε λόγο και ύπαρξη και η ζωή όπως την ξέρουμε...! Αν είμασταν κομμάτια απο το θείο δεν θα είμασταν εδώ άρα δεν θα υπήρχε και λόγος για μετενσάρκωση... Συγνώμη αν σε κούρασα!

Added (2012-08-07, 2:31 AM)
aposperiti,η τέλεια ύπαρξη είναι η αγάπη. Αν κοιτάζω τον καθρέφτη μου και αγαπώ μόνο εμένα , τότε μόνο τέλεια υπαρξη δεν είμαι...! Έχεις δίκιο σε ότι αφορά το πνεύμα , για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο , πρέπει να καταφέρουμε να γίνουμε τέλειες υπάρξείς ...! Μία τέλεια ύπαρξη πρέπει να έχει φύλο , σκέψου ότι μερικες φορές η γυναίκα αντιδρά δυναμικά σαν άντρας και αντίστοιχα και ο άντρας σε κάποιες περιπτώσεις αντιδρά σαν γυναίκα. Πολλές φιλοσοφίες λένε ότι έχουμε και τα δύο φυλα μέσα μας και είναι σωστό! Δεν θα υπήρχε η ανάγκη μίας τέλειας ύπαρξης αν δεν υπήρχαν τα φύλα! Αρα για να είμαστε τέλειες υπάρξεις πρέπει να μαθουμε την αγάπη και την βοήθεια ώς μέσο,για να φτάσουμε σε αυτό που λές εσύ το πνεύμα!

Added (2012-08-07, 2:46 AM)
Όσο για τούς 12 θεούς του Ολύμπου,το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ήταν γηίνοι...! Σίγουρα οι άνθρωποι τότε τούς είδαν ώς θεούς! Και ήταν μας βοήθησαν και απο ένα σημείο και μετά μας δημιούργησαν...

aposperittisDate: Τρίτη, 07-ΑΥΓ-2012, 2:58 PM | Message # 80
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (STARS)
Αν κοιτάζω τον καθρέφτη μου και αγαπώ μόνο εμένα , τότε μόνο τέλεια υπαρξη δεν είμαι...!

Quote (STARS)
Μία τέλεια ύπαρξη πρέπει να έχει φύλο , σκέψου ότι μερικες φορές η γυναίκα αντιδρά δυναμικά σαν άντρας και αντίστοιχα και ο άντρας σε κάποιες περιπτώσεις αντιδρά σαν γυναίκα. Πολλές φιλοσοφίες λένε ότι έχουμε και τα δύο φυλα μέσα μας και είναι σωστό!

Quote (STARS)
Δεν θα υπήρχε η ανάγκη μίας τέλειας ύπαρξης αν δεν υπήρχαν τα φύλα! Αρα για να είμαστε τέλειες υπάρξεις πρέπει να μαθουμε την αγάπη και την βοήθεια ώς μέσο,για να φτάσουμε σε αυτό που λές εσύ το πνεύμα!

Star αναφέρεσαι στους ανθρώπους! Όλα αυτά που λες είναι σωστά αλλά σε λάθος υποκείμενο! Εγώ δε μιλάω για τους ανθρώπους αλλά σε αυτό που αναφέρεις στο τέλος το πνεύμα! Τα συναισθήματα γενικότερα και μέσα σε αυτά και η αγάπη βεβαίως είναι αναγκαστικές ανάγκες των ανθρώπων ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Εγώ όμως που αναφέρομαι στο πνεύμα εξαρχής λέω ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Για αυτό σε ρώτησα αν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι άγγελοι δεν έχουν φύλλο. Δεν μίλησα για ανθρώπους. Ο άνθρωπος πρέπει να έχει φύλλο και να βιώνει αισθήματα ώστε να μπορέσει όταν φτάσει το πνεύμα να γίνει ένα με αυτό. Αν η ανθρώπινη αγάπη σου φαίνεται τόσο μαγική φαντάσου την μαγεία της αιώνιας γαλήνης ανάμεσα στην ζεστασιά και την γαλήνη του αιώνιου φωτός. Όπως έχω ξανά πει η γη είναι πεδίο δοκιμών, η αγάπη, ο πόνος, η αγανάκτηση και τόσα άλλα συναισθήματα είναι τα "τουβλάκια" που πρέπει να έχει ο άνθρωπος ώστε να χτίσει την ψυχή του.

Quote (Αθηναίος)
Η πίστη (και αναλύσαμε τί είναι πίστη) είναι άχρηστη όταν λατρεύεις κάτι που ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ.

Ο άνθρωπος πάντα είχε ανάγκη να πιστεύει σε κάτι από αρχαιοτάτων χρόνων. Όμως δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά δημιουργήθηκαν από την φαντασία κάποιου και όλοι οι άλλοι απλά ακολούθησαν έχοντας πίστη. Γράφτηκαν πολλά και κυρίως περιγράφτηκαν πάρα πολλά για να είναι φαντασία. Μια φαντασία που σήμερα είναι υπαρκτή τεχνολογικά και μπορώ να πω ότι σε κάποια σημεία ήταν και ανώτερη και από την σημερινή. Πρώτα βλέπεις, μετά περιγράφεις και στο τέλος οι υπόλοιποι οι μεταγενέστεροι διαβάζουν και αν θέλουν πιστεύουν. Γιατί είναι λογικό δεν μπορεί να εμφανίζετε κάθε φορά ο οποιοσδήποτε και να λέει "να κοίτα! έχω λέιζερ", "Ναι βέβαια πετάνε τα πλοία μας κοιτάξτε τα!". Αυτά γίνονται μια φορά μετά αν θες τα πιστεύεις. Και εγώ τα πιστεύω έχοντας πίστη πως κάτι ανώτερο υπάρχει που μας ανέπτυξε με καλές προθέσεις που όμως υπάρχει και το ανώτερο κακό που θέλει να μας εμποδίσει τον δρόμο. Μπορεί αυτά τα δυο να είναι και μαζί, γιατί το μονοπάτι προς το φως έχει πολλά σκοτεινά σημεία.

margaritaDate: Τρίτη, 07-ΑΥΓ-2012, 7:41 PM | Message # 81
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (aposperittis)
γιατί το μονοπάτι προς το φως έχει πολλά σκοτεινά σημεία.

φοβερή ποιητική φράση !!!

Added (2012-08-07, 7:41 PM)

Quote (STARS)
πιστεύω στην αθανασία της ψυχής...!

τι πιστεύεις οτι είναι η ψυχή και για ποιόν λόγο την θεωρείς αθάνατη ????

Quote (STARS)
Αν γνωρίζαμε τα λάθη μας απο προηγούμενες ενσαρκώσεις μας τότε θα τα διορθώναμε και θα περνούσαμε σε άλλο επίπεδο...! Η άποψή μου είναι πολύ απλή, για να περάσουμε σε άλλο επίπεδο πρέπει να είμαστε καλοι και γεμάτοι αγάπη ,να κάνουμε καλό , όχι όμως εγωϊστικά και συμφεροντολογικά...!

πως φαντάζεσαι αυτό το επίπεδο ?

Quote (STARS)
Η άποψή μου στο τελευταίο ερώτημά σου είναι οτι δεν πιστεύω ότι η ψυχή ενώνεται με το θείο ...! Γιατί πολύ απλά αν ο προορισμός της ήταν η ένωση με το θείο , δεν θα είχε λόγο και ύπαρξη και η ζωή όπως την ξέρουμε...!

αν πιστεύεις οτι η ψυχή είναι αθάνατη ,οπου αθανατο θεωρούμε το αιώνιο ,γιατι να μην είναι κομάτι της ενιαίας ψυχής του σύμπαντος ????

οι ερωτήσεις μου αφορούν ολα τα παιδιά και οχι μόνο την STAR !!!!!!

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"

ΑθηναίοςDate: Τρίτη, 07-ΑΥΓ-2012, 10:16 PM | Message # 82
Ο βασιλιάς των μελών
Επειδή βλέπω πολύ "αγάπη" στα λεγόμενα όλων και ότι με αυτή θα κατακτήσουμε ανώτερα επίπεδα ως ψυχές, ας ρίξουμε μια ματιά τί σημαίνει αγάπη.

αγαπάω = άγω + άπτω (ρίζα απ-, αφ-ή), σημαίνει, σπεύδω να έρθω σε επφή με κάποιον φίλο που έρχεται προς εμένα, να τον πιάσω, να τον αισθανθώ - υποδέχομαι κάποιον με εναγκαλισμούς και ασπασμούς, επιθυμώ, επί σαρκικού έρωτα. αγαπάζω, αγάπη, αγαπητός, αγαπατός, αγαπητώς, αγαπησμός, αγάπησις, αγαπητικός, αγάπημα, αγαπήνωρ (ανήρ), αγαπητρίς, αγαπητικιά.

Έτσι την εννοούσαν οι Έλληνες την αγάπη. Ο Χριστιανισμός της έδωσε την σημερινή της σημασία, εις βάρος της έννοιας της λέξης φιλία, την οποία χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες αντί της λέξης αγάπη.

Την Χριστιανική αγάπη την εισέπραξε η ανθρωπότητα ως ακριβώς τα αντίθετα από όλ’ αυτά που υποσχέθηκε, διότι δεν καλλιέργησε ποτέ την αρετή της φιλίας, η οποία απαιτεί υπευθυνότητα και προ παντός αγωγή μέσω παιδείας.

Η ανύπαρκτη αγάπη του Γιαχβέ την οποία ακόμα περιμένουμε, δηλητηρίασε και τις ανθρώπινες σχέσεις, λόγω της απογοήτευσης από την κουφότητα αυτού του ίδιου του αποστολέα της. Οι πιστοί είναι ζητιάνοι της αγάπης του θεού.

Η ελπίδα μεταφέρθηκε στο πεδίο της ερωτικής αγάπης. Γίναμε ζητιάνοι της αγάπης του ετέρου ημίσεως. Το έτερο ήμισυ έγινε ιδιοκτησία του ερωτευμένου όντος. Αφού σε αγαπάω τώρα είσαι δικός μου, δική μου. Η χυδαιότητα του αντίποδα της φιλίας.

Και το αποκορύφωμα: «Αγαπάτε τους εχθρού σας». Το είπε ο Ιησούς Χριστός, ο θεός της αγάπης. Η Χριστιανική αγάπη. Η προσπάθεια κάποιου να κτίσει ένα σπίτι ξεκινώντας από την σκεπή.

Το άλλο συστατικό που αναφέρετε είναι η καλοσύνη, να είμαστε καλοί. Από το κάλος, την ομορφιά, την αρμονία.... Μάλλον λάθος συστατικά θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την ανέλιξη της ψυχής.

Message edited by Αθηναίος - Τρίτη, 07-ΑΥΓ-2012, 10:20 PM

aposperittisDate: Τρίτη, 07-ΑΥΓ-2012, 10:45 PM | Message # 83
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Αθηναίος)
Το άλλο συστατικό που αναφέρετε είναι η καλοσύνη, να είμαστε καλοί. Από το κάλος, την ομορφιά, την αρμονία.... Μάλλον λάθος συστατικά θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την ανέλιξη της ψυχής.

Φίλε Αθηναίε δεν έχει σημασία πως τα μεταφράζουν οι αρχαίοι Έλληνες, τι είπε και τι εννοούσε ο Ιησούς. Οι λέξεις είναι ανούσιες και περιττές όταν μιλάει η ψυχή. Για εμένα οι λέξεις δεν είναι πάρα μόνο εργαλεία επικοινωνίας και τίποτε άλλο. Αν για την λέξη αγάπη καταλάβαινε ο άλλος αν του έλεγα την λέξη "ψυχοάγγιγμα" για εμένα θα ήταν ένα και το αυτό.

Και το κυριότερο μην της στοχοποιούμε επειδή κάποιοι μπορεί να της χρησιμοποίησαν λάθος! Οι λέξεις είναι τρόποι επικοινωνίας για το κατώτερο είδος που λέγετε άνθρωπος. Γιατί οι ανώτεροι επικοινωνούν κατευθείαν με το μυαλό.

margaritaDate: Τρίτη, 07-ΑΥΓ-2012, 11:30 PM | Message # 84
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (aposperittis)
Φίλε Θνητέ

αθηναίε ενοείς !!!!! smile ο θνητός εχει χαθεί δυο μέρες !!!!!!!!

Added (2012-08-07, 11:11 PM)

Quote (aposperittis)
"ψυχοάγγιγμα"

φοβερή λέξη ,μπράβο αποσπερίτη !!!!!

Added (2012-08-07, 11:15 PM)

Quote (aposperittis)
Οι λέξεις είναι τρόποι επικοινωνίας για το κατώτερο είδος που λέγετε άνθρωπος.

διαφωνω οτι ανήκω στο κατώτερο είδος που λέγεται ανθρωπος !Είμαι απόγονος ανώτερων πνευματικά οντων ! Μπορεί να μην εχω την σοφία τους αλλα δεν πειράζει !

Added (2012-08-07, 11:25 PM)

Quote (aposperittis)
Οι λέξεις είναι ανούσιες και περιττές όταν μιλάει η ψυχή.

για να μιλήσει η ψυχή πρέπει να εχουμε παιδεία βαριάς μορφής που θα μας επιτρέψει να ακούσουμε την κραυγή της ψυχής μας που προσπαθεί μάταια να μας οδηγήσει στο φως κι ας είναι φυλακισμένη στο υλικό μας σώμα !!! η φιλοσοφία νομίζω μας οδηγεί σε αυτόν τον δρόμο !!Δεν μας φτάνει ο χρόνος για να την αποκτήσουμε αυτή την γνώση!Οσο για την αγάπη ,εχει χάσει το νόημα της ,εκτος του οτι είναι νεοελληνική λέξη με μπερδεμένο νόημα ! εχει και πολλές μορφές οπως απόλυτη αγάπη ,εφήμερη αγάπη ,ιδιοτελής και ανιδιοτελής αγάπη ,πονεμένη αγάπη ,προδομένη κ α dry dry dry dry dry dry dry dry

Added (2012-08-07, 11:30 PM)

Quote (Αθηναίος)
φιλία,

φιλότης ???

aposperittisDate: Τρίτη, 07-ΑΥΓ-2012, 11:43 PM | Message # 85
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (margarita)
αθηναίε ενοείς !!!!! smile ο θνητός εχει χαθεί δυο μέρες !!!!!!!!

Ναι έχεις δίκιο! Το διόρθωσα όμως!

Quote (margarita)
διαφωνω οτι ανήκω στο κατώτερο είδος που λέγεται ανθρωπος !Είμαι απόγονος ανώτερων πνευματικά οντων ! Μπορεί να μην εχω την σοφία τους αλλα δεν πειράζει !

Σωστά το είπες απόγονος! Ο γιος του βασιλιά είναι πρίγκιπας όχι βασιλιάς! Αλλά ανώτερος από τους υπηκόους του. Έτσι και εμείς, ως είδος είμαστε το κατώτερο μεν αλλά το ανώτερο του είδους μας, δηλαδή το ανθρώπινο.

Quote (margarita)
για να μιλήσει η ψυχή πρέπει να εχουμε παιδεία βαριάς μορφής που θα μας επιτρέψει να ακούσουμε την κραυγή της ψυχής μας που προσπαθεί μάταια να μας οδηγήσει στο φως κι ας είναι φυλακισμένη στο υλικό μας σώμα !!! η φιλοσοφία νομίζω μας οδηγεί σε αυτόν τον δρόμο !!Δεν μας φτάνει ο χρόνος για να την αποκτήσουμε αυτή την γνώση!Οσο για την αγάπη ,εχει χάσει το νόημα της ,εκτος του οτι είναι νεοελληνική λέξη με μπερδεμένο νόημα ! εχει και πολλές μορφές οπως απόλυτη αγάπη ,εφήμερη αγάπη ,ιδιοτελής και ανιδιοτελής αγάπη ,πονεμένη αγάπη ,προδομένη κ α

Δηλαδή ένας αγράμματος δεν μπορεί να ακούσει την ψυχή του? Οι γιαγιάδες μας που μεγάλωσαν στην φτώχεια και το σχολείο το έβλεπαν με κιάλια δεν μεγάλωσαν όμορφα και με αγάπη τα παιδιά τους? Δεν τους έμαθαν αξίες? Αυτά είναι ένστικτα. Όμως από την άλλη έχεις δίκιο για το άλλο κομμάτι που δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί, στην προέκταση της ψυχής. Αυτό που λέω εγώ για το ένστικτο σε καθιστά στάσιμο, ναι μεν άξιο Άνθρωπο αλλά στάσιμο. Με αυτό που λες εσύ μπορείς να προεκτείνεις και να εμβαθύνεις την ψυχή σου στον απώτερο σκοπό που όπως πολύ σωστά είπες θες πολύ χρόνο ή για την ακρίβεια πολλές ζωές! Όμως ας αφήσουμε και την ΣΤΑΡ να απαντήσει στα ερωτήματα σου που είναι πολύ ενδιαφέροντα, μην την μπερδεύουμε άλλο.

margaritaDate: Τρίτη, 07-ΑΥΓ-2012, 11:58 PM | Message # 86
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (aposperittis)
Δηλαδή ένας αγράμματος δεν μπορεί να ακούσει την ψυχή του?

δεν ενοούσα τα συναισθήματα που ανηκουν στο υλικό κομάτι μας ,ενοούσα το πνευμα μας με ενδιάμεσο την ψυχή που είναι ο συνδετικός κρίκος ! δεν το διατύπωσα σωστά !

ΑθηναίοςDate: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 0:04 AM | Message # 87
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (aposperittis)
Γιατί οι ανώτεροι επικοινωνούν κατευθείαν με το μυαλό.

Χωρίς λέξεις;;; Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και πλάγια! biggrin biggrin biggrin

"ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ Η ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ" (Αντισθένης)

Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (αλλά και η εέλιξή της η Νεοελληνική) είναι η μοναδική η οποία δεν είναι βασισμένη στο ότι κάποιοι απλά καθίσαν και συμφώνησαν να ονομάζουν ένα αντικείμενο "χ" ή "ψ" όπως όλες οι υπόλοιπες στείρες γλώσσες του κόσμου. Η Ελληνική γλώσσα είναι ένα μαθηματικό αριστούργημα, δημιούργημα εξωγήινης σοφίας.

Βαίβεα η βάση για την γλώσσα μας είναι το Ελληνικό Αλφάβητο. Τα γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου στο σύνολο τους ήταν 33 όσοι και οι σπόνδυλοι του ανθρώπινου σκελετού. Οι 5 τελευταίοι σπόνδυλοι (που παίζουν τον ρόλο της κεραίας) έχουν άμεση σχέση με τον εγκέφαλο και αντιστοιχούν στα 5 τελευταία άρρητα γράμματα τα οποία γνώριζαν μόνο οι ιερείς. Ένα από αυτά ήταν η Σώστικα, ή Γαμμάδιον, ή Τετράγαμμα, η οποία στα λατινικά έγινε swstika και οι Ναζί την ονόμασαν Σβάστικα. Το γράμμα αυτό είναι το σύμβολο του Ηλίου-Απόλλωνα και οι Ναζί το αντέστρεψαν για να συμβολίσουν το αντίθετο του ζωογόνου Ήλιου, δηλαδή τον σκοτεινό θάνατο. Τέλος πάντων, αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.

Η επικοινωνία με τον Νου για τη δική μου κοσμοαντίληψη είναι αδύνατη γιατί χάνεται η αυτονομία της κάθε οντότητας άρα και της ψυχής. Οι αισθήσεις και τα συναισθήματα υπάρχουν σε όλες τις μορφές των οντοτήτων του Σύμπαντος. Δεν γίνεται να υπάρξει οποιαδήποτε οντότητα στο σύμπαν, σε οποιοδήποτε επίπεδο ανέλιξης, η οποία θα είναι αναίσθητη και ασυναίσθητη.

Quote (margarita)

Μαργαρίτα συμφωνώ απόλυτα! ( biggrin )

aposperittisDate: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 0:20 AM | Message # 88
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (margarita)
δεν ενοούσα τα συναισθήματα που ανηκουν στο υλικό κομάτι μας ,ενοούσα το πνευμα μας με ενδιάμεσο την ψυχή που είναι ο συνδετικός κρίκος ! δεν το διατύπωσα σωστά !

Ναι έτσι συμφωνούμε!

Quote (Αθηναίος)
Χωρίς λέξεις;;; Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και πλάγια!

Η τηλεπάθεια και τα λόγια κατευθείαν μέσα στο μυαλό δεν έχουν καμία σχέση με την ανθρώπινη ομιλία! Βέβαια δεν ξέρω πως είναι γιατί δεν μου έχει μιλήσει ποτέ κανένας με αυτόν τον τρόπο οπότε κρατάω επιφυλάξεις για τον όρο "λέξεις".

Quote (Αθηναίος)
Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (αλλά και η εέλιξή της η Νεοελληνική) είναι η μοναδική η οποία δεν είναι βασισμένη στο ότι κάποιοι απλά καθίσαν και συμφώνησαν να ονομάζουν ένα αντικείμενο "χ" ή "ψ" όπως όλες οι υπόλοιπες στείρες γλώσσες του κόσμου. Η Ελληνική γλώσσα είναι ένα μαθηματικό αριστούργημα, δημιούργημα εξωγήινης σοφίας.

Η αρχαία Ελληνική γλώσσα
, ποιος μιλάει αρχαία Ελληνικά? Και βέβαια μην ξεχνάμε την πηγή τους "δημιούργημα εξωγήινης σοφίας."

Αλλά και πάλι μιλάμε για την ανθρώπινη επικοινωνία που για τον δικό μας κόσμο είναι τέλεια, άψογη, θεϊκή. Αλλά πάντα δημιούργημα εξωγήινης σοφίας. Για φανταστείτε αυτοί πως επικοινωνούν αν δημιούργησαν για εμάς κάτι τέτοιο!

Quote (Αθηναίος)
Quote (margarita)

Μαργαρίτα συμφωνώ απόλυτα! ( biggrin )

Έδωσα απάντηση σε αυτό! Και όπως καταλάβατε εγώ διαφωνώ! biggrin

margaritaDate: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 0:25 AM | Message # 89
Ο βασιλιάς των μελών
surprised

Added (2012-08-08, 0:25 AM)

Quote (aposperittis)

Η αρχαία Ελληνική γλώσσα, ποιος μιλάει αρχαία Ελληνικά?

η γλώσσα που μιλάμε είναι ομηρική !ΕΧΟΥΜΕ ΚΆΠΟΥ ΑΝΑΡΤΉΣΕΙ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΤΆΛΟΓΟ ΛΈΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΉ ΔΙΑΛΕΚΤΟ!!!!

aposperittisDate: Τετάρτη, 08-ΑΥΓ-2012, 0:31 AM | Message # 90
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (margarita)
η γλώσσα που μιλάμε είναι ομηρική

Edaksei dikia mou mporei kai na exeis dikio! H simerinh neolea timaei tis dialektous mas kai kserei ellinika oso kserei pos patrida mas olh gh kai thanatos stous ratsistes kai fasistes! Kato o neotaksikos polemos.

A mh ksexaso kai ta alla kati symbolakia tou stil :P :)))))) :" klp klp

Είμαι παραστατικός όμως δεν μπορείτε να πείτε!!!!

Search: