ΙΠΠΟΦΑΕΣ: Το αρχαίο φυτό θαύμα
|
|
STARS | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 2:34 AM | Message # 46 |
Εξωγήινος επισκέπτης
Group: Special User
Status: Offline
| Αθηναίε , χαίρομαι να συνομιλώ μαζί σου ,έστω και με αυτόν τον τρόπο...! 1) Δεν ήξερα ότι η Εβραϊκή βίβλος είναι ο Μασορίτικος κανόνας. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία...! 2)Αθηναίε,θα σου πώ αυτό που πιστεύω πραγματικά μέσα απο την καρδιά μου. Για μένα όλες οι θρησκείες είναι άσχημα δημιουργήματα,που εξηπηρετούν κάποιους σκοπούς. Συγνώμη αν σε ξενίζει η σκέψη μου. Ναί είμαι χριστιανή,αλλά δεν ρωτήθηκα όταν βαφτίστηκα τι πραγματικά θέλω,γιατί στην ηλικία των 9 μηνών είναι φύση αδύνατον! Θα έπρεπε να βαπτίζονται μετά την ενηλικίωση και μετά απο μελέτη της κάθε θρησκείας,όποιος θέλει βέβαια. Αν ακούγεται αυτό που λέω αιρετικό,δεν με ενδιαφέρει γιατι αυτή είναι η αποψή μου...! 3) Δεν μπορώ να τεκμιριώσω ότι τον κόσμο τον έκανε ο θεός! Αν μπορούσα κατά μια έννοια θα ήμουν και εγώ θεά,αφού θα ήξερα το πώς έγινε ο κόσμος,το χρόνο που έγινε και το γιατί! 4) Για μένα ο θεός , είναι ένας και γιά ολόκληρο το Σύμπαν!5) Όσο για το ερώτημά σου,λένε ότι ο θεός είχε μία σύντροφο την Ασερά... Added (2012-08-04, 2:34 AM) --------------------------------------------- Μαργαρίτα,ο θεός είναι αγάπη και όχι τιμωρία! Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα! Όλοι μας είμαστε "κομμάτια",απο αυτό που λέμε Σύμπαν!
|
|
| |
margarita | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 3:54 PM | Message # 47 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
| Quote (STARS) Μαργαρίτα,ο θεός είναι αγάπη και όχι τιμωρία! ετσι φαντάζομαι τον θεό αν υπάρχει !!! σίγουρα ομως ο θεός της χριστιανικής θρησκείας ετσι οπως τον λανσάρουν δεν είναι θεός της αγάπης για ολους παρά μόνο για αυτούς που τον πιστευουν τυφλά !
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 4:49 PM | Message # 48 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (STARS) Για μένα όλες οι θρησκείες είναι άσχημα δημιουργήματα,που εξηπηρετούν κάποιους σκοπούς. Συγνώμη αν σε ξενίζει η σκέψη μου Ασφαλώς και δεν με ξενίζει η σκέψη σου γιατί αυτό ακριβώς λέω κι εγώ.
Quote (STARS) Ναί είμαι χριστιανή,αλλά δεν ρωτήθηκα όταν βαφτίστηκα τι πραγματικά θέλω,γιατί στην ηλικία των 9 μηνών είναι φύση αδύνατον! Θα έπρεπε να βαπτίζονται μετά την ενηλικίωση και μετά απο μελέτη της κάθε θρησκείας,όποιος θέλει βέβαια. Αν ακούγεται αυτό που λέω αιρετικό,δεν με ενδιαφέρει γιατι αυτή είναι η αποψή μου...! Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο είμαι κι εγώ Χριστιανός Ορθόδοξος στα "χαρτιά' και συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου. Αυτό δεν είναι αιρετικό, γιατί αιρετικός θεωρείται κάποιος που ενώ κρίνει ότι μια θρησκεία τον καλύπτει ψυχικά και νοητικά και την ακολουθεί, διαφωνεί με βασικές αρχές της. Και σ' αυτό το κομμάτι δεν βλέπω αντικρουόμενες απόψεις, άρα είμαστε σύμφωνοι.
Quote (STARS) Δεν μπορώ να τεκμιριώσω ότι τον κόσμο τον έκανε ο θεός! Αν μπορούσα κατά μια έννοια θα ήμουν και εγώ θεά,αφού θα ήξερα το πώς έγινε ο κόσμος,το χρόνο που έγινε και το γιατί! Εδώ οι απόψεις σου ταυτίζονται με τις απόψεις των αρχαίων Ελλήνων, τις οποίες ασπάζομαι κι εγώ. Οι πρόγονοί μας επειδή δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τεκμηριωμένα πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν και από ποιον, δεν σφύριζαν αδιάφορα κάνοντας ότι δεν βλέπουν το Σύμπαν, αλλά έλεγαν ότι το Σύμπαν πάντα υπήρχε! Άρα ούτε εδώ διαφωνούμε σε κάτι.
Quote (STARS) Για μένα ο θεός , είναι ένας και γιά ολόκληρο το Σύμπαν! Εδώ θα συμπληρώσω τη σκέψη σου λέγοντας ότι όχι απλά ο Θεός είναι ένας σε ολόκληρο το Σύμπαν, αλλά ότι ολόκληρο το Σύμπαν είναι κομμάτια ενός Θεού. Το σύμπαν είναι Θεός, αν και εγώ νομίζω ότι το Σύμπαν είναι Θεά. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.
Quote (STARS) Όσο για το ερώτημά σου,λένε ότι ο θεός είχε μία σύντροφο την Ασερά... Η Ασερά είναι μια Θεά την οποία λάτρευαν οι αρχαίοι Ισραηλίτες και στην οποία αντιτίθενται μέσα στην Παλαιά Διαθήκη πολλοί Βιβλικοί προφήτες όπως ο Ιερεμίας, ο Ιεζεκίας του Άχαζ κλπ και πολλοί την λάτρευαν όπως ο Σολομώντος. Υπάρχουν πάνω από 40 αναφορές στο όνομά της στην Παλαιά Διαθήκη (αρκετές και με άλλα ονόματά της όπως Αστορέθ). Οι βιβλικοί προφήτες την καταδικάζουν γιατί είναι Θεά Μητριαρχικής λατρείας, που έρχεται σε αντίθεση με την Πατριαρχική Θρησκεία του Αβραάμ, του Μωυσή και των Λευιτών. Αλλά είπαμε ότι αυτό είναι μια άλλη κουβέντα περί του ποιο είναι πιο ορθό: Μητριαρχία ή Πατριαρχία. Και επειδή η ανθρωπότης έχει περάσει και από τις δύο φάσεις, πρέπει να ερευνηθεί ποια από τις δύο περιόδους ήταν η πιο ευτυχισμένη για την ανθρωπότητα. Πολύ μεγάλη κουβέντα αυτή.
Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
|
|
| |
Θνητος | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 8:06 PM | Message # 49 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (STARS) θνητέ,σχολίασε ότι θέλεις... Αν το υφος θεωρηθηκε κακο, δεν εχω προβλημα να ζητησω και συγνωμη , δεν εχω σκοπο να προσβαλω κανεναν ! ΑΛΛΑ βαρεθηκα να ακουω να πιστευουν το τι λεει ο καθε μωυσης ή ο καθε αβρααμ ή ο καθε ενωχ κλπ κλπ. ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ 9 ταγματα αγγελων επισημα χριστιανικα αλλα 3 αρχαγγελοι και ενας καθαιρεμενος :D !! 7 αρχαγγελους λεει ο ενωχ και αλλου λεει 5 Ασαρκος ιησους και αρνι με 7 κερατα σφαγμενο ΠΡΟ των αιωνων !! Θα πανε στην 10πλασια χρυση ιερουσαλημ οι καλοκριμένοι !!
ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ !!
Βαρεθηκα και θελω να κοροιδευω τις βλακειες που γραψαν/λενε και βαζουν ανθρωπους στο τρυπακι να τα πιστευουν.
Εγινα κακος πια , τι να κανω ???
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
Message edited by Θνητος - Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 8:08 PM |
|
| |
margarita | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 9:25 PM | Message # 50 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| οτι δεν είσαι κακός εγω που σε ξέρω ενα χρόνο τώρα μπορώ να το διαβεβαιώσω ! ολοι ψάχνουμε την αλήθεια και μόνο με την ανταλλαγή πληροφοριών μπορούμε να την βρούμε !!!!
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Θνητος | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 9:42 PM | Message # 51 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Ε βρε Μαργαριτα , πραγματικα εχω βαρεθει να λες το αυτονοητο και να γινεσαι κακος . Ο καθενας πιστευει οποιο κοματακι απο μια θρησκεια του αρεσει και λεει , "ειμαι αυτο" . Ε ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ !!! Πως να το κανουμε δλδ ??? Οπως βολευει τον καθενα ??? Και ολα αυτα λογο φοβου !! Μην τυχον τους τηγανισει ο διαολος !! Θα ελεγα τωρα τι θα μου κανει ο διαολος και ο καθε διαολος !! Τον κακο μας εαυτο μονο πρεπει να προσεχουμε/ελεγχουμε !!
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 9:47 PM | Message # 52 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (Θνητος) Εγινα κακος πια , τι να κανω ??? Απλά να γίνεις καλούλης.
Υ/Γ.: Η μαγεία της συζήτησης των Εσπεριτών συνεχίζεται. Από το ΙΠΠΟΦΑΕΣ, το αρχαίο φυτό θαύμα, πήγαμε στη θρησκεία, στο Θεό, στην Κοσμογονία και καταλήξαμε στον "κακό" Θνητό!!!! Εγώ προσωπικά πεθαίνω για τέτοιες συζητήσεις γιατί είναι πραγματικές, ΑΛΗΘΙΝΕΣ και άδολες.
|
|
| |
Θνητος | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 9:49 PM | Message # 53 |
 Ο βασιλιάς των μελών
|
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 9:53 PM | Message # 54 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (Αθηναίος) Η μαγεία της συζήτησης των Εσπεριτών συνεχίζεται πως το παθαίνουμε αυτό απο αλλου να ξεκινάμε και αλλου να καταλήγουμε !!!!!!  Added (2012-08-04, 9:53 PM) ---------------------------------------------
Quote (Αθηναίος) Εγώ προσωπικά πεθαίνω για τέτοιες συζητήσεις γιατί είναι πραγματικές, ΑΛΗΘΙΝΕΣ και άδολες. αυτό είναι ετσι ακριβώς!!!!!
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 10:07 PM | Message # 55 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Αυτό είναι αποτέλεσμα της γνήσιας, της αληθινής συζήτησης. Δεν περιορίζουμε τις συζητήσεις μας, τις αφήνουμε να τρέξουν και ψάχνοντας για τεκμηριώσεις των απόψεών μας προωθούμε τη συζήτηση όπως έκαναν οι αρχαίοι μας πρόγονοι με την διαλεκτική συζήτηση. Και το ωραίο είναι ότι δεν συμφωνούμε αβίαστα απλά και μόνο για να φανούμε καλοί προς τους συνομιλητές μας. Ζητάμε αν όχι αποδείξεις, τουλάχιστον ενδείξεις για να συμφωνήσουμε και να συγκλίνουμε τις απόψεις μας.
Εγώ ψοφάω για τέτοιες συζητήσεις και αναλύσεις θεμάτων, γιατί έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Μην παραβλέπουμε ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να συμμετέχεις σε μια συζήτηση που όλοι συμφωνούν και δεν έχουν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν τίποτα.
Στην αρχαία Ελλάδα όταν σε καλούσαν σε κάποιο δείπνο, αν δεν είχες να προσθέσεις κάτι στη συζήτηση που ακολουθούσε πάντα και συμφωνούσες απλά με τους υπόλοιπους, δεν σε ξανακαλούσαν στην παρέα τους, ούτε έρχονταν σε δικό σου δείπνο.
|
|
| |
Θνητος | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 10:15 PM | Message # 56 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (Αθηναίος) δεν σε ξανακαλούσαν στην παρέα τους, ούτε έρχονταν σε δικό σου δείπνο. wink ουστ !!
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 10:38 PM | Message # 57 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| δεν το ήξερα αυτό !!!!
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 10:42 PM | Message # 58 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (margarita) δεν το ήξερα αυτό !!!! Χωρίς να το γνωρίζεις ενεργείς όπως ενεργούσαν οι πρόγονοί μας. Άρα "δουλεύει" καλά το DNA.
|
|
| |
margarita | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 10:46 PM | Message # 59 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| ετσι λές ε ???? γιατι εχω ενα αγχος θέλω να πάω να κάνω εξέταση να δω αν το dna μου είναι ελληνικό !!!!
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 10:50 PM | Message # 60 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Και της Λουκά το DNA είναι Ελληνικό. Η ψυχή μετρά Μαργαρίτα. Και η ψυχή ΔΕΝ έχει DNA.
|
|
| |