ΙΠΠΟΦΑΕΣ: Το αρχαίο φυτό θαύμα
|
|
margarita | Date: Κυριακή, 05-ΑΥΓ-2012, 0:28 AM | Message # 61 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Status: Offline
| εχεις δίκιο !!!!!! η ψυχή μου είναι καθαρόαιμη ελληνική !!
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
STARS | Date: Κυριακή, 05-ΑΥΓ-2012, 2:05 AM | Message # 62 |
Εξωγήινος επισκέπτης
Group: Special User
| Αθηναίε,σε όλα όσα έγραψες έχεις δίκιο...! Added (2012-08-05, 1:47 AM) --------------------------------------------- Αθηναίε,σε όλα όσα έγραψες έχεις δίκιο...! Added (2012-08-05, 1:49 AM) --------------------------------------------- θνητέ,μια χαρά είναι το ύφος σου...! Δεν είπες κάτι κακό. Added (2012-08-05, 2:03 AM) --------------------------------------------- Αθηναίε,μεγάλο θέμα τα της ψυχής...! Έχεις σκεφτεί πόσες ζωές ζεί η κάθε ψυχή και το αν γνωρίζει τον τρόπο και το χρόνο της κάθε ενσαρκωσης και το γιατί γίνετε όλο αυτό και για ποιό σκοπό; Εχεις σκεφτεί ότι όλες οι ψυχές που έχουν "φύγει",μέχρι σήμερα τουλάχιστον,έλαχιστες γυρίζουν πάλι,γιατί αν γύριζαν όλες θα είμασταν σαν ψάρια μέσα σε κονσέρβα; Added (2012-08-05, 2:05 AM) --------------------------------------------- και το γιατί γίνετε όλο αυτό...!
|
|
| |
aposperittis | Date: Κυριακή, 05-ΑΥΓ-2012, 7:55 PM | Message # 63 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
| Δεν πιστεύω ότι το σύμπαν είναι θεά ή θεός. Γιατί πολύ απλά μια τέλεια ύπαρξη δεν έχει φύλλο. Το φύλλο δείχνει ατέλεια, αναπηρία γιατί το αρσενικό έχει ανάγκη το θηλυκό για να ολοκληρωθεί και το ανάποδο. Άρα λοιπόν μια τέλεια οντότητα δεν μπορεί να είναι ημιτελές-ανάπηρο.
Άργησα αλλά επανήλθα να σας ταράξω πάλι!
Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
|
|
| |
Θνητος | Date: Κυριακή, 05-ΑΥΓ-2012, 10:02 PM | Message # 64 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (aposperittis) Γιατί πολύ απλά μια τέλεια ύπαρξη δεν έχει φύλλο
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Κυριακή, 05-ΑΥΓ-2012, 10:44 PM | Message # 65 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (STARS) Αθηναίε,μεγάλο θέμα τα της ψυχής...! Έχεις σκεφτεί πόσες ζωές ζεί η κάθε ψυχή και το αν γνωρίζει τον τρόπο και το χρόνο της κάθε ενσαρκωσης και το γιατί γίνετε όλο αυτό και για ποιό σκοπό;
Αυτά που γράφεις εισηγούνται μετενσάρκωση κάτι που δεν το δέχεται η Χριστιανική θρησκεία και είναι το βασικό ανάθεμά της. Για τη μετενσάρκωση είχα γράψει τις απόψεις μου σε κάποιο άλλο θέμα που δεν μπορώ να το βρώ και γι' αυτό τις ξαναβάζω εδώ για να έχεις μια ολοκληρωμένη άποψή μου.
Εγώ πιστεύω στην Μετενσάρκωση, που σημαίνει ότι ο άνθρωπος ξαναγεννιέται ΜΟΝΟ ως άνθρωπος. Πολλοί μπορεί να μπερδεύουν την Μετεμψύχωση με την Μετενσάρκωση και να νομίζουν ότι είναι το ίδιο πράγμα. Έχω την εντύπωση ότι αυτά τα δύο διαφέρουν. Αν κάνω λάθος διορθώστε με! Βέβαια, το κεντρικό νόημα και των δύο είναι το ίδιο. Όταν πεθάνουμε δεν χανόμαστε!!!!
Μετενσάρκωση, λοιπόν! Ξέρετε, αυτό το θέμα γοητεύει πολλούς, για εντελώς λανθασμένους λόγους. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι θα μετενσαρκωθούν οι αφεντιές τους, όπως είναι τώρα, με την ίδια προσωπικότητα, και τις ίδιες περιστάσεις. Κούνια που τους κούναγε…
Προσωπικά πιστεύω στην μετενσάρκωση, αλλά δεν την προσδοκώ. Βέβαια, είμαι ένας ηλίθιος που δεν κάνω ό,τι πρέπει για να ξεμπερδεύω μια κι έξω, να ενσωματωθώ με τον Θεούλη μου, εκεί που ανήκω και εκεί που τελικά θα καταλήξω μαζί με ΟΛΟΥΣ, όσες ανομίες και πνευματικές «πονηριές» κι αν έχω κάνει!
Εν πάση περιπτώσει, η μετενσάρκωση είναι ένα βασικότατο στοιχείο πολλών μεγάλων φιλοσοφιών ή θρησκειών αν προτιμάτε. Όλοι κάνουν λάθος; Εκείνο που ΔΕΝ μας διδάσκουν είναι ότι και στην πρώιμη χριστιανική θρησκεία η μετενσάρκωση ήταν ένα βασικό στοιχείο. Αλήθεια, γιατί δεν μας διδάσκουν τις μεγάλες διαμάχες των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού, τα δόγματα που υπήρχαν (ορισμένα των οποίων…ζουν και βασιλεύουν) και με ποια μέσα οι «θεόπνευστοι» κατάφεραν να επικρατήσουν;
Το ότι προσωπικά πιστεύω στην μετενσάρκωση δεν έχει σημασία. Όσον αφορά την μετενσάρκωση, όμως, μεγάλες διάνοιες την έχουν επικαλεσθεί, έχουν ομιλήσει και γράψει γι’ αυτήν. Ποιόν να πιάσεις και ποιόν να αφήσεις: Από τους δικούς μας απαράμιλλους αρχαίους προγόνους και τους μεγάλους και διαχρονικούς Ινδούς φιλοσόφους, μέχρι τους σύγχρονους ΓΙΓΑΝΤΕΣ όπως ο Βιβεκανάντα, ο Ραμακρίσνα και ο Ραμάνα Μαχάρσι, η μετενσάρκωση είναι ένα βασικότατο στοιχείο της φιλοσοφίας και διδασκαλίας τους. Για να μην αναφέρουμε την πληθώρα τόσο των παλαιών όσο και των συγχρόνων χριστιανών «εσωτεριστών» και «μυστικιστών» (αχ…αυτές οι ετικέτες)!
Για το θάνατο εμείς αποφασίζουμε. Το που, πως και πότε θα πεθάνουμε εμείς το αποφασίζουμε, αλλά, δεν το καταλαβαίνουμε. Όπως και το που, πως και πότε θα γεννηθούμε. Μα, θα μου πείτε, αυτό εισηγείται η μετενσάρκωση; Γιατί όχι; Τη σκέφτομαι κάπως έτσι τη μετενσάρκωση. Παίζει πολύ στη σκέψη μου και θα σας πω το γιατί.
Γεννιέται ένα μωρό. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Άλλο πράγμα μας ενδιαφέρει. Γιατί, αυτό το μωρό, να έχει γεννηθεί από τους συγκεκριμένους γονείς και γενικά στο περιβάλλον που γεννήθηκε; Αν όλα ήταν τυχαία, θα μπορούσε να γεννηθεί κάτω από καμιά μπανανιά στη Μποτσουάνα, με τους ουραγκοτάγκους να βλέπουν αφ’ υψηλού και να του πετούν μπανανόφλουδες, να το καθαρίσει όπως-όπως η μάνα του και να το πετάξει στον ώμο για να συνεχίσει να βόσκει τους στρουθοκαμήλους, με τις μύγες να κάνουν πανηγύρι στα μάτια του. Γιατί να γεννηθεί σε κλινική, την καλύτερη, με τέσσερις αριστούχους γυναικολόγους από πάνω του να φροντίζουν αυτό και τη μάνα του, να το περιμένει ένα κρεβατάκι σε δωμάτιο με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία, όπου ούτε μύγα μπήκε ποτέ ούτε άλλο ζουζούνι; Εσείς τι λέτε; Τυχαία είναι όλα αυτά;
Αν ο Θεός είναι τόσο τζογαδόρος, τόσο κουμαρτζής, που να αποφασίζει στην τύχη, ανεξέλεγκτα αν κάποιο μωρό θα γεννηθεί πρίγκιπας ή αν θα ζήσει μόνο για ένα-δυο μήνες, για να πεθάνει πιπιλώντας ένα βυζί που είναι στραγγισμένο από γάλα, λόγω ασιτίας της μάνας, εγώ να τον βράσω τέτοιο Θεό.
Ο κάθε άνθρωπος όπου θέλει γεννιέται, από όποιους γονείς και σε όποιο περιβάλλον διαλέξει! Τίποτα σ’ αυτό τον κόσμο είναι τυχαίο, τα πάντα διέπονται από τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος, το κάρμα. Ο κάθε άνθρωπος είναι εκεί που θέλει να είναι, κι ας μην το καταλαβαίνει ο ίδιος.
Ας δούμε τί προκαλεί την μετενσάρκωση. Οι προσκολλήσεις του ανθρώπου, οι σκέψεις, ο ΝΟΥΣ, οι πράξεις του, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος. Ας πάρουμε τις προσκολλήσεις και τις σκέψεις. Μια γυναίκα δεν ευλογείται με παιδιά. Μένει άτεκνη, είτε διότι η ίδια είναι στείρα, είτε διότι ο άνδρας της είναι στείρος. Το έχει μαράζι και καημό, ζει και πεθαίνει με τη σκέψη ότι ο Θεός την αδίκησε που δεν της επέτρεψε να απολαύσει την μητρότητα.
Είμαι σίγουρος ότι αυτή η γυναίκα θα ξαναγεννηθεί για να γεννήσει παιδιά. Μόνο που τότε μπορεί να μην ζει σε μια έπαυλη στην Εκάλη, παντρεμένη με έναν εύπορο επιχειρηματία, με οικονομική ευχέρεια για γκουβερνάντες και νταντάδες και ιδιωτικά σχολεία. Όοοοχι! Μπορεί να ζει σε μια καλύβα στη Μποτσουάνα, με τα βυζιά της να κρέμονται στα γόνατά της καθ’ οδόν προς τους αστραγάλους, να είναι παντρεμένη με έναν πόρνο φαφούτη γιδοκλέφτη, να έχει δώδεκα παιδιά και να περιμένει δίδυμα! Και να πεθάνει με την σκέψη του πόσο άδικος είναι ο Θεός που δεν την είχε κάνει στείρα, παρά αναγκάστηκε να πουλήσει τα οκτώ μωρά της για να θρέψει τα υπόλοιπα! Και ως εκ τούτου να ξαναγεννηθεί στείρα και μετά πάλι πολύτεκνη και πάει λέγοντας, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι και οι δυο καταστάσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, ότι είναι εξ ίσου αποδεκτές. Με άλλα λόγια μέχρι να μάθει να λέει «Δόξα τω Θεώ»!
Τελειώνοντας θέλω να πω ότι πραγματικά πιστεύω στην μετενσάρκωση. Όχι λόγω ορισμένων εμπειριών, αλλά διότι την θεωρώ λογική και δίκαιη. Ως προς το «γιατί δεν θυμόμαστε;» (ο ποταμός της λήθης), αυτό είναι πολύ απλό. Σκεφτείτε αν ξαφνικά εσείς γνωρίζατε ότι ήσασταν ένας ιατρός στην ομάδα του δόκτωρ Μένγκελε στο Άουσβιτς. Τι επίδραση θα είχε αυτή η γνώση πάνω στην ψυχική εξέλιξή σας; Θα είχατε κέφι για ο,τιδήποτε ή θα τραβούσατε τα μαλλιά και θα σχίζατε το ιμάτιά σας μέχρι την Δευτέρα Παρουσία; Ή αν γνωρίζατε ότι ήσασταν ο Άγιος Νεκτάριος, μήπως θα επιτρέπατε λίγο «αθώο εκτροχιασμό», μια μικρή ανάληψη από την πνευματική τράπεζά σας που θα ήταν γεμάτη από καταθέσεις και τόκους και θα παίρνατε την κατηφόρα που ίσως να οδηγούσε σε πνευματικό «κραχ»; Τα πάντα εν σοφία εποίησε! Σκεφτείτε το λιγάκι…
Αυτά είχα γράψει και περιμένω τις απόψεις σου.
Quote (STARS) Εχεις σκεφτεί ότι όλες οι ψυχές που έχουν "φύγει",μέχρι σήμερα τουλάχιστον,έλαχιστες γυρίζουν πάλι,γιατί αν γύριζαν όλες θα είμασταν σαν ψάρια μέσα σε κονσέρβα;
Κατ' αρχάς ο πληθυσμός της Γης συνεχώς αυξάνει και δεν ξέρουμε αν αυξάνει μόνο από νέες ψυχές ή γιατί πάρα πολλές ψυχές μετενσαρκώνονται.
Η Γη δεν είναι ο μόνος πλανήτης που έχει ζωή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί οι ψυχές να μετενσαρκώνονται και σε άλλους πλανήτες του Γαλαξία μας ή άλλων Γαλαξιών.
Τέλος ο λόγος των Μετενσαρκώσεων είναι για να ανέβουμε επίπεδο ως ψυχές, μέχρι να φτάσουμε στην τελική Θέωση, να ενωθούμε με το Θεό μας, γιατί είμαστε παιδιά Θεού, άρα Θεοί και όχι δούλοι του Θεού!
Ελπίζω να πήρες απαντήσεις σε πολλά θέματα, αλλά για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή αντιπαράθεση απόψεων... εδώ είμαστε!
Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
Message edited by Αθηναίος - Κυριακή, 05-ΑΥΓ-2012, 10:47 PM |
|
| |
STARS | Date: Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 1:53 AM | Message # 66 |
Εξωγήινος επισκέπτης
Group: Special User
| Αθηναίε,η μετενσάρκωση είναι η πιό παλιά φιλοσοφία,είναι η ανακύκλωση της ανθρώπινης ενέργειας ,γέννηση,ανάπτυξη και ούτο καθεξής...! Ανάμεσα στην μετενσάρκωση και στην μετεμψύχωση υπάρχει ένα βασικό κοινό στοιχείο και μία σημαντική διαφορά...! Το κοινό τους στοιχείο, είναι ότι και οι δύο έννοιες προϋποθέτουν την αθανασία της ψυχής...! Η διαφορά τους; Στη μετενσάρκωση η ψυχή ξαναγεννιέται σε ανθρώπινο οργανισμο,ενώ στην μετεμψύχωση η ψυχή μπορει να ξαναγεννηθεί και στο σώμα κάποιου ζώου...! Αθηναίε,τι θέλεις να πείς με το"είμαι ένας ηλίθιος,που δεν κάνει ότι πρέπει για να..." ; Added (2012-08-06, 1:53 AM) --------------------------------------------- apοsperiti,μια τέλεια ύπαρξη πρέπει να έχει φυλλο...! Αν δεν έχει τότε είναι "μισή"... Ασφαλως και το σύμπαν δεν είναι θεά ή θεός... Το σύμπαν όμως το δημιούργησε κάποιος θεός,και γιατί όχι και με τη βοήθεια της συντρόφου του θεάς...!
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 1:58 AM | Message # 67 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (STARS) Στη μετενσάρκωση η ψυχή ξαναγεννιέται σε ανθρώπινο οργανισμο,ενώ στην μετεμψύχωση η ψυχή μπορει να ξαναγεννηθεί και στο σώμα κάποιου ζώου...! Αυτό είπα και εγώ είμαι με την θεωρία της μετενσάρκωσης. Και φυσικά είμαι της άποψης ότι η ψυχή είναι αθάνατη.
Quote (STARS) Αθηναίε,τι θέλεις να πείς με το"είμαι ένας ηλίθιος,που δεν κάνει ότι πρέπει για να..." ; Εννοώ ότι για να είμαι ζωντανός άνθρωπος πάνω στη ΓΗ σημαίνει ότι δεν έκανα αυτά που έπρεπε για να σταματήσω τις μετενσαρκώσεις και να ανέβω επίπεδο.
Ποια είναι η προσωπική σου άποψη για την αθανασία της ψυχής και τις μετενσαρκώσεις. Για την συνεχή προσπάθεια ανόδου της ψυχής σε ανώτερα επίπεδα και την τελική της Θέωση;; Πιστεύεις στην αιώνια καταδίκη ψυχών, δηλαδή στην Χριστιανική κόλαση ή ότι κάποια στιγμή (έστω και μετά από πάρα πολλές μετενσαρκώσεις) η ψυχή ενώνεται με το Θείο;;
Το παράκανα με τις ερωτήσεις. Σαν να έθεσα πολλά ερωτήματα μαζεμένα.
Message edited by Αθηναίος - Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 1:59 AM |
|
| |
aposperittis | Date: Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 3:13 AM | Message # 68 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (STARS) apοsperiti,μια τέλεια ύπαρξη πρέπει να έχει φυλλο...! Αν δεν έχει τότε είναι "μισή"... Ασφαλως και το σύμπαν δεν είναι θεά ή θεός... Το σύμπαν όμως το δημιούργησε κάποιος θεός,και γιατί όχι και με τη βοήθεια της συντρόφου του θεάς. Για σκέψου το λίγο. Πως μπορεί μια τέλεια ύπαρξη να έχει φύλλο? Πως μπορεί να είναι ημιτελές και ανάπηρη? Μισή είναι αν έχει φύλλο! Γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα το αρσενικό χωρίς το θηλυκό και το ανάποδο. Όταν δυο άνθρωποι που αγαπιούνται και αλληλοσυμπληρώνονται τι λέμε ότι είναι? ΕΝΑ! Αν όμως ο ένας από τους δυο φύγει τι είναι? Μισό! Για να ολοκληρωθεί ένα άτομο πρέπει να αγαπήσει, να ενωθεί, να βρει μια σύντροφο. Μια ανώτερη ύπαρξη δεν μπορεί να έχει φύλλο γιατί είναι τέλεια και ανεξάρτητη ή αλλιώς πνευματική . Δεν έχει αισθήματα, για αυτό βιώνουμε της δοκιμασίες μας στην γη ώστε να τελειοποιηθούμε ως οντότητες και να φτάσουμε να γίνουμε ένα με το υπέρτατο φως. Το υπέρτατο φως ονόμασε το όπως θες, Θεό, Αλλάχ, Γιαχβέ κλπ κλπ. Φαντάζεσαι μια τέτοια ύπαρξη να πρέπει να εξαρτάται από μια άλλη? Που είναι η τελειότητα? Που είναι η ολοκλήρωση? Όταν εξαρτάσαι δεν είσαι ολόκληρος είσαι μισός! Μπορείς να δημιουργήσεις ζωή μόνη σου ή μόνος μου? (οι κλωνοποιήσεις δε μετράνε! ) Όχι δε μπορούμε! Έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον ως φύλλο. Άρα που είναι η ολοκλήρωση? Αν εσύ ως φύλλο φύγεις ή εγώ μόνοι μας είμαστε ανήμποροι να δημιουργήσουμε.
Quote (Αθηναίος) Εννοώ ότι για να είμαι ζωντανός άνθρωπος πάνω στη ΓΗ σημαίνει ότι δεν έκανα αυτά που έπρεπε για να σταματήσω τις μετενσαρκώσεις και να ανέβω επίπεδο. Αυτό ακριβώς που αναφέρω και παραπάνω. Η γη είναι ένα πεδίο "δοκιμών". Έχεις συναισθήματα και πράτεις σύμφωνα με αυτά με απώτερο σκοπό να ολοκληρωθείς ως οντότητα, ως ύπαρξη που όταν το καταφέρεις πίστεψε δε θα εξαρτάσαι από έτερον ήμισυ. Φίλη Star αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι άγγελοι στην θρησκεία μας ΔΕΝ έχουν φύλλο?
|
|
| |
Θνητος | Date: Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 1:25 PM | Message # 69 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Το φυλλο ειναι καθαρα υλικο κοματι ! Στην αθανασια ης ψυχης αλλωστε και στην μετενσάρκωση ειναι σαφες οτι αλλαζει το φυλλο. Οπως βεβαια και στα ψυχικα ταξιδια , αστρικα ή εσωτερικα.
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 4:01 PM | Message # 70 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Εγώ τουλάχιστον, δεν μπορώ να γνωρίζω πώς είναι ο Θεός, αν είναι όλο το Σύμπαν Θεός ή τι φύλο είναι ο Θεός ή αν είναι άφιλος. Το δίλημα που έθεσα για το Θεός ή Θεά είναι για να τονίσω την αλλαγή της κοινωνίας των εθνών από Μητριαρχική με αισθήματα και ισονομία σε Πατριαρχική αναίσθητη ανισότητα, με ευθύνη των Αβρααμικών θρησκειών, του Ιουδαισμού αρχικά και κατόπιν των παρακλαδιών του, τού Χριστιανισμού και του Ισλαμισμού.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν υπάρχει Θεός Δημιουργός των πάντων, γιατί αυτόματα προκύπτει το ερώτημα"πώς δημιουργήθηκε ο Θεός". Δεν ήταν αφελείς οι αρχαίοι μας πρόγονοι που έλεγαν ότι το Σύμπαν ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ και δεν είχαν Θρησκεία αλλά Λατρεία.
Άλλη έννοια έχει ο Θεός αν είναι και Δημιουργός των πάντων και άλλη αν θεωρήσουμε ότι το Σύμπαν υπήρχε πάντα.
|
|
| |
Θνητος | Date: Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 4:36 PM | Message # 71 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Λογικα αλλο το υπερτατο ον - Θεος-Μη Ων Αλλο ο δημιουργος που κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι ενας αλλα ειναι πολοι που συνεργαζονται , ΣΥΝ-ΠΑΝ ! Τωρα σχετικα με το φυλλο , πιστευω οτι πιστευω και για τις ανθρωπινες σχεσεις. Παραδειγματικα , αν ο ανδρας ειναι η εκρηκτικη υλη της βομβας η γυναικα ειναι ο πυροκροτητης (που δινει το εναυσμα). Ανδρας μονος = ντιπ εκρηξη Γυναικα μονη = ασθενης εκρηξη Ανδρας + Γυναικα = μια ωραια εκρηξουλα !! Συμφωνα με αυτα μια μητριαρχικη κοινωνια θα ειναι πιο δημιουργικη/λειτουργικη. Και πιο δικαιη ισως γιατι ο ανδρας ευκολα θα ανετρεπε την γυναικα αν παραφεροταν ενω το αντιθετο ειναι πιο δυσκολο και παμε σε εξευτελιστικες καταστασεις. Μιλαμε παντα για ενα πραγματικο + , μια δημιουργικη συνεργασια !!
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
Message edited by Θνητος - Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 4:36 PM |
|
| |
aposperittis | Date: Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 4:49 PM | Message # 72 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (Αθηναίος) Το δίλημα που έθεσα για το Θεός ή Θεά είναι για να τονίσω την αλλαγή της κοινωνίας των εθνών από Μητριαρχική με αισθήματα και ισονομία σε Πατριαρχική αναίσθητη ανισότητα, με ευθύνη των Αβρααμικών θρησκειών, του Ιουδαισμού αρχικά και κατόπιν των παρακλαδιών του, τού Χριστιανισμού και του Ισλαμισμού. Αν το πιάσουμε καθαρά από την ανθρώπινη προσέγγιση και την ανθρώπινη υπόσταση ναι έχεις δίκιο. Αλλά προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο τα ανθρώπινα έργα αυτού του επιπέδου γιατί όλα είναι τόσο εγωιστικά, διαστρεβλωμένα, ανισόρροπα, συμφεροντολογικά και τόσα άλλα που οι περισσότεροι γνωρίζετε. Τι σημασία να δώσω από την στιγμή που ξέρω ότι η γυναίκα θεωρείτο μίασμα στην πλειοψηφία των θρησκειών? Ότι τα πάντα είναι ανδροκρατούμενα και συνυφασμένα υπέρ του ανδρικού φύλλου? Άρα "λογικό" είναι εκτενέστερες έγνοιες να πάρουν και ανδρικό "βάπτισμα". Και εκεί που τους συμφέρει ή είναι αδιέξοδος το κάνουν θηλυκό. Από εκεί ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος με λάθη που αν ξεκινήσεις θα μπερδευτείς αφάνταστα γιατί περιπλέκονται και αναγνώσματα που σεβόντουσαν της γυναίκες και τους έδιναν μεγάλη αξία ως μητριαρχικές αξίες-παρουσίες. Και από την στιγμή που δεν υπήρξαμε μάρτυρες όλον αυτών των γεγονότων αλλά και της διαλογής των αρχαίων κειμένων από τους σύγχρονους πως μπορείς να ξέρεις τι είναι αλήθεια και τι ψέμα? Ποιος είπε τι? Ποιος έγραψε τι? Τα πάντα θεωρίες και εικασίες. Προσωπικά ποτέ δεν μπαίνω σε μια τέτοια διαδικασία γιατί πιο πιθανό είναι πλανηθώ παρά να βγάλω άκρη. Οπότε καταπιάνομαι με πράγματα που κατά την γνώμη μου είναι πιο ουσιώδη. Παρατηρώ τα πάντα γύρω μου, τον κόσμο που ζω, το σύμπαν, την εξέλιξη και αφήνω το μυαλό μου να αναρωτηθεί και την ψυχή μου να απαντήσει.
Quote (Αθηναίος) Άλλη έννοια έχει ο Θεός αν είναι και Δημιουργός των πάντων και άλλη αν θεωρήσουμε ότι το Σύμπαν υπήρχε πάντα Ναι αυτή είναι μια ωραία σπαζοκεφαλιά. Είναι αυτό που ονόμασα παραπάνω ουσιώδες. Τι σημασία έχει αν το σύμπαν είναι θηλυκό ή αρσενικό? Αν πρέπει να υπάρχουν φύλλα ή όχι? Αν λύσουμε το παραπάνω θέμα αυτόματα έρχονται και οι απαντήσεις σε όλα τα άλλα. Όταν μάθουμε την αιτία αυτόματα έρχεται και ο σκοπός.
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 5:42 PM | Message # 73 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Αν δεν τακτοποιήσουμε πρώτα τα Γήινα και φυσικά, είναι αδύνατον να κατανοήσουμε τα εξωγήινα Συμπαντικά και μεταφυσικά. Αυτό πρέπει να γίνει για να σταματήσουν όλα αυτά τα εγωιστικά, οι διαστρεβλώσεις και όλα τα άλλα που αναφέρεις, ώστε να βαδίσουμε σε ένα στρωτό και αληθινό δρόμο για να κατανοήσουμε όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις ότι σε ενδιαφέρουν. Και με την πατριαρχική αντίληψη της κοινωνίας που έχει επικρατήσει σήμερα, αυτό είναι αδύνατον.
|
|
| |
aposperittis | Date: Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 5:47 PM | Message # 74 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (Αθηναίος) Αν δεν τακτοποιήσουμε πρώτα τα Γήινα και φυσικά Με τι βάση? Τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο? Τι είναι γνώση και τι είναι παραπληροφόρηση? Τι είναι προπαγάνδα και τι ιστορία?
Με μια πρόταση ερώτηση θα προσπαθήσω να σου μεταφέρω την σκέψη μου γιατί ως γνωστόν έχω λίγο πρόβλημα στον γραπτό λόγο και δεν μπορώ να μεταφέρω ακριβώς ότι σκέφτομαι.
Πως μπορείς να κατανοήσεις το παιδί αν δεν μάθεις ότι μπορείς για τον πατέρα?
Το ποιος είναι το παιδί και ποιος ο πατέρας είμαι σίγουρος ότι με πιάνεις!
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Δευτέρα, 06-ΑΥΓ-2012, 6:25 PM | Message # 75 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (aposperittis) Με τι βάση? Τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο? Τι είναι γνώση και τι είναι παραπληροφόρηση? Τι είναι προπαγάνδα και τι ιστορία? Η βάσει είναι ο μοναδικός λαός στη Γη που στον Εθνικό του Ύμνο υμνεί την Ελευθερία, λατρεύει Θεούς (και όχι πιστεύει σε Θεούς) με απόλυτη ισονομία, 6 Θεοί και 6 Θεές, τρεις από τις οποίες Θεές είναι παρθένες και όποιος τις μολύνει πεθαίνει, η Αθηνά = Σοφία+Παιδεία, Άρτεμις = Φύση και Εστία = Οικογένεια, και δεν ασπάζεται το Μητρικό Ένστικτο που παραπέμπει σε ζώα αλλά το Μητρικό Φίλτρο που για να φιλτράρει χρειάζεται σωστό Νου.
Quote (aposperittis) Πως μπορείς να κατανοήσεις το παιδί αν δεν μάθεις ότι μπορείς για τον πατέρα?
Το ποιος είναι το παιδί και ποιος ο πατέρας είμαι σίγουρος ότι με πιάνεις!
Σύμφωνα με τα παραπάνω εύκολα.
1. Ελευθερία, ισονομία χωρίς διάκριση φύλου, τιμωρία σε κάθε βιασμό της παιδείας, της φύσης και της οικογένειας, ανύψωση της Μάνας ως το τέλειο Ον. Αυτά τα "παιδιά" ποιον πατέρα, ή για να είμαστε πιο σωστοί, ποια Μητέρα έχουν;;;; Την Ελλάδα.
2. Δουλεία, ανισότητα, διακρίσεις λαών, Θεός αιμοδιψής, ανύπαρκτη οικογένεια αφού η γυναίκα είναι αντικείμενο εξυπηρέτησης του άνδρα, μόνο τα αγόρια είναι αγνά και τα κορίτσια εκ γενετής μιαρά, η ευτυχία δεν είναι στη Γη αλλά στον ουρανό κλπ κλπ ποιον Πατέρα έχουν;;;; Τις Αβρααμικές θρησκείες.
Ξέρεις τα παιδιά, ξέρεις και τον Πατέρα ή την Μάνα. Διάλεξε και πάρε!
|
|
| |