Σάββατο, 18-ΜΑ-2024, 8:54 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum » Εξωγήινοι - UFO » Πιστεύετε πως υπάρχουν? » ΑΡΧΑΙΟΣ Ε.Τ. ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΧΑΙΟΣ Ε.Τ. ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
aposperittisDate: Σάββατο, 07-ΜΑ-2011, 10:52 PM | Message # 31
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Ο Σωκράτης τα είπε αυτά έτσι? Στα Ελληνικά σχολεία διδάσκουν Σωκράτη? Στα Πανεπιστήμια ίσως αλλά και πάλι δε ξέρω γιατί δεν έχω πάει! Στο εξωτερικό πάντως διδάσκουν Σωκράτη και Πλάτωνα και από όλα.....

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
ΑθηναίοςDate: Σάββατο, 07-ΜΑ-2011, 11:21 PM | Message # 32
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Ο Σωκράτης το είπε, βέβαια, στον Φέδωνα (ή περί ψυχής) του Πλάτωνα!
Έχεις πιάσει το τί ακριβώς λέει; Τη συνέχεια την έχεις διαβάσει;


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
aposperittisDate: Κυριακή, 08-ΜΑ-2011, 0:20 AM | Message # 33
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Όχι δεν την έχω διαβάσει! Περιμένω τον Κρόνο να απαντήσει για να δώσεις την συνέχεια της συζήτησης!

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
KronosIIDate: Κυριακή, 08-ΜΑ-2011, 8:48 PM | Message # 34
Μέλος που ξέρει πολλά
Group: Special User
Messages: 342
Awards: 2
Reputation: 2
Status: Offline
Αυτο το κειμενο περιγραφει την βαρυτητα,την γνωσει και αλλων λαων που οι Ελληνες της τωτε εποχης μας παρουσιαζουν οτι δεν ειχαν καποια ιδεα?Αν δεν αντιλαμβανομε κατι ας με διορθωσει καποιος smile

απο τους πιθηκους στους υπερπιθηκους..
Ακομα πιθηκια ομως..
 
ΑθηναίοςDate: Κυριακή, 08-ΜΑ-2011, 11:08 PM | Message # 35
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Μπράβο φίλε KronosII. Το έπιασες το θέμα.

Για να καταλάβεις καλύτερα (και εσύ αλλά και όποιος άλλος ενδιαφέρεται) το μέγεθος των γνώσεων των αρχαίων μας προγόνων, αλλά και το μέγεθος της κλοπής και οικειοποίηση αυτών των γνώσεων από αυτούς που, αφού πρώτα κατέκαψαν (ή μάλλον κατέκλεψαν) τα βιβλία και κατάστρεψαν τις βιβλιοθήκες των προγόνων μας, έριξαν την ανθρωπότητα στο σκοτάδι και μετά εμφανίστηκαν (ως κάτοχοι αυτής της γνώσης) σαν «φωστήρες» και διάνοιες και καταδυναστεύουν μέχρι σήμερα την ανθρωπότητα, θα δώσω μερικά ακόμα μικρά αποσπάσματα και σχόλια από το Φαίδωνα του Πλάτωνα:

Στο πρώτο απόσπασμα (από τα τρία που δημοσίευσα) μας λέει ο Σωκράτης πρώτον ότι η Γη δεν είναι τόση όση νομίζουμε. Και δεν εννοεί εδώ την έκταση της Γης. Ο Σωκράτης (και ο Πλάτωνας κατ’ επέκταση που μεταφέρει στα γραπτά του τα λόγια του Σωκράτη) διαιρεί τη Γη σε τρία μέρη, στο μεσαίο που κατοικούμε εμείς, στο επάνω που υπάρχει ο αιθέρας και η φύση είναι ευγενέστερη, και στο κάτω στο οποίο υπάρχουν τα κοίλα, τα κούφια (!) μέρη. Το δεύτερο που μας λέει είναι ότι η Γη δεν είναι τέτοια, δηλαδή όπως φαίνεται!!!

Στο δεύτερο απόσπασμα λέει ότι η Γη είναι σφαιρική και αιωρείται στο διάστημα!!! Και στο τρίτο ότι οι άνθρωποι που κατοικούν στην περιοχή μας, είναι σαν τα μυρμήγκια και τα βατράχια γύρω από μια λιμνούλα!!! Και ότι υπάρχουν κι άλλοι λαοί που κατοικούν σε άλλους παρόμοιους τόπους!!!

Και για όλα αυτά τον έχει πείσει κάποιος. κι αυτό το λέει συνέχεια. Και το επαναλαμβάνει και σε άλλα σημεία όπως θα δούμε. Εδώ μπαίνει ένα ερώτημα: Πώς μπορούσε κάποιος να πείσει για κάτι τόσο σοβαρό (και ακραίο για την εποχή του) τον Σωκράτη; Ας το αφήσουμε προς το παρόν αναπάντητο το ερώτημα.

Συνεχίζοντας την περιγραφή της Γης, ο Σωκράτη, μας λέει ότι στη Γη έχουν μαζευτεί νερά, αέρας, ομίχλη κλπ., αλλά η ίδια βρίσκεται καθαρή μέσα στον καθαρό ουρανό στον οποίο υπάρχουν τα άστρα (…καθαράν εν καθαρώ κείσθαι τω ουρανώ εν ώσπερ εστί τα άστρα…) και λέγεται αιθέρας. Ο ουρανός που βλέπουμε από την επιφάνεια της Γης δεν είναι ο πραγματικός ουρανός αλλά ο αέρας που περιβάλει τη Γη (…τον αέρα ουρανόν καλείν…). Εμείς λόγω αδυναμίας και βαρύτητας (…υπ’ ασθενείας και βραδυτήτος) δεν μπορούμε να φθάσουμε στο τελευταίο σημείο που υπάρχει αέρας (…διεξελθείν επ’ έσχατον αέρος…). Για να φθάσει κάποιος στην άκρη του αέρος (…επ’ άκροι έλθει…) πρέπει να έχει φτερά για να πετάξει, και τότε αν μπορέσει να αντέξει (…ει η φύσις ικανή είη ανέχεσθαι…) τότε θα δει τον αληθινό ουρανό, το αληθινό φως και την αληθινή Γη (…ο αληθώς ουρανός και το αληθώς φως και η ως αληθώς γη…).

Και φθάνουμε στο κρίσιμο σημείο. Ο Σωκράτης λέει στους συνομιλητές του (απευθυνόμενος στον μαθητή του Φιλόσοφο από τη Θήβα Σιμμία) ότι έφθασε η ώρα για να τους πει ένα μύθο για το πώς φαίνεται η Γη κάτω από τον καθαρό ουρανό:

Αρχαίο κείμενο:

Ι. ΙΧ. «Λέγεται τοίνυν, έφη, ώ εταίρε, πρώτον μεν είναι τοιαύτη η γη αυτή ιδείν, ει τις άνωθεν θεώτο, ώσπερ αι δωδεκάσκυτοι σφαίραι, ποικίλη, χρώμασι διειλημμένη, ων και τα ενθάδε είναι χρώματα ώσπερ δείγματα, οις δη οι γραφείς καταχρώνται. Εκεί δε πάσαν την γην εκ τοιούτων είναι, και πολύ έτι εκ λαμπροτέρων και καθαροτέρων ή τούτων. την μεν γαρ αλουργή είναι και θαυμαστήν το κάλλος, την δε χρυσοειδή, την δε όση λευκή γύψου ή χιόνος λευκοτέραν, και εκ των άλλων χρωμάτων ξυγκειμένην ωσαύτως, και έτι πλειόνων και καλλιόνων ή όσα ημείς εωράκαμεν. Και γαρ αυτά ταύτα τα κοίλα αυτής, ύδατός τε και αέρος έκπλεα όντα, χρώματός τι είδος παρέχεσθαι στίλβοντα εν τη των άλλων χρωμάτων ποικιλία, ώστε εν τι αυτής είδος ξυνεχές ποικίλον φαντάζεσθαι».

Απόδοση στη Νεοελληνική:

59. «Λέγετε από κάποιον, είπε (ο Σωκράτης), σύντροφε (Σιμμία), πρώτον μεν είναι τέτοια η γη αυτή όταν τη βλέπεις, εάν κάποιος από ψηλά την έβλεπε, όπως οι από δώδεκα κομμάτια δέρματος κατασκευασμένες σφαίρες (μπάλες), με διάφορα χρώματα, των οποίων και τα εδώ χρώματα είναι σαν δείγματα, τα οποία οι ζωγράφοι χρησιμοποιούν. Όλη δε η γη είναι καλυμμένη από τέτοια χρώματα, που είναι πολύ λαμπρότερα και καθαρότερα από αυτά (που χρησιμοποιούμε εδώ εμείς), και σε ορισμένα μέρη είναι πορφυρό και το θαυμάζεις για την ωραιότητα, άλλο χρυσαφίζει, όπου δε είναι λευκή είναι λευκότερη από γύψο ή χιόνι, και είναι γεμάτη και από τα άλλα χρώματα με τον ίδιο τρόπο, και ακόμη περισσοτέρων και καλυτέρων οπό όσα εμείς έχουμε δει. Ακόμη και αυτά τα βαθιά μέρη της, που είναι γεμάτα από νερό και αέρα, έχουν επίσης τα δικά τους χρώματα τα οποία λάμπουν μεταξύ της ποικιλίας των άλλων χρωμάτων, ώστε (η γη) παρουσιάζει την όψη μιας συνεχούς πολυχρωμίας».

Μένει άφωνος όποιος διαβάσει αυτά τα ελάχιστα αποσπάσματα από το Φαίδωνα του Πλάτωνα. Βλέπουμε την αντίληψη που είχαν οι πρόγονοί μας για την θέση της Γης μέσα στο σύμπαν, όταν άλλοι λαοί πολλά χρόνια αργότερα φαντάζονταν την Γη επίπεδη και τον ουρανό να γυρίζει γύρω από αυτήν!!!

Ας δούμε, όμως, τι καταπληκτικά πράγματα μας λέει ο Σωκράτης. Κατ αρχάς έχουμε μια περιγραφή της Γης όπως την γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή, σφαιρική, να την περιβάλει αέρας, στην άκρη του οποίου δεν μπορούμε να φθάσουμε λόγω αδυναμίας μας να πετάξουμε και διότι υπάρχει βαρύτητα!!! Παρένθεση εδώ: Αυτά ΔΕΝ διδάσκονται στα σχολεία μας. Τα ελληνόπουλα μαθαίνουν για τον Κολόμβο, που πίστευε ότι η Γη ήταν στρογγυλή και ξεκίνησε ταξιδεύοντας δυτικά να κάνει τον γύρο της Γης για να φθάσει στην Ινδία και έτσι ανακάλυψε την Αμερική. Μαθαίνουν ότι κάποιος Νεύτων καθόταν κάτω από μια Μηλιά, έπεσε πάνω στο κεφάλι του ένα μήλο κι έτσι ανακάλυψε την βαρύτητα!!! Κλείνει η παρένθεση.

Αν κάποιος (συνεχίζει ο Σωκράτης) πετούσε και έφθανε στην άκρη του αέρα, αν μπορούσε να αντέξει θα έβλεπε τον πραγματικό ουρανό, το αληθινό φως και την αληθινή Γη! Μετά μας περιγράφει πώς θα φαινόταν η Γη αν κάποιος την έβλεπε από ψηλά. Για σταθείτε. Εδώ έχουμε περιγραφή της Γης, του πλανήτη μας, όπως θα την περιέγραφε ΣΗΜΕΡΑ ένας αστροναύτης!!!!!! Ή όπως την βλέπει, έστω με περιορισμένη ακτίνα, όποιος ταξιδεύει με αεροπλάνο, και βλέπει τα χρυσοκόκκινα και λευκά σύννεφα ή την ποικιλία χρωμάτων των πεδιάδων, των βουνών και των θαλασσών, τους δε ανθρώπους τους βλέπει σαν μυρμήγκια!!!

Ο Σωκράτης μας λέει πράγματα τα οποία δεν δικαιούται να γνωρίζει. Εμείς τα τελευταία, ας πούμε, 100 χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να λέμε πώς είναι η Γη αν κάποιος την δει από ψηλά. Αυτός πώς γνώριζε όλα αυτά ώστε να περιγράφει την Γη ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είναι, όχι συμπεραίνοντας αλλά αν κάποιος την δει από επάνω (ει τις άνωθεν θεώτο);

«…ως εγώ υπό τινός πέπεισμαι…», λέει ο Σωκράτης, που αποφεύγει να πει το όνομα εκείνου που τον έπεισε για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ενώ για άλλα θέματα που δεν είναι τόσο σπουδαία αναφέρει διάφορα ονόματα. Φαίνεται λοιπόν καθαρά ότι ο Σωκράτης δεν ήθελε να μάθουν οι φίλοι και οι μαθητές του αυτόν τον «κάποιο». Επιπλέον δεν αναφέρει και με ποιο τρόπο επείσθη. Από τη φύση του το θέμα είναι τέτοιο που δεν είναι δυνατόν να υπάρξει άλλος τρόπος για να πεισθεί ένας Σωκράτης, από το να δει ο ίδιος. Πείσθηκε, δηλαδή, γιατί κάποιος του την έδειξε την Γη από ψηλά. Τον πήρε τον Σωκράτη, τον ανέβασε ψηλά και του έδειξε τη Γη. Πιθανόν να δοκίμασε και τις συνθήκες ζωής έξω από την ατμόσφαιρα, να δοκίμασε δηλαδή «διαστημικό περίπατο» για να λέει «… και τότε αν μπορέσει να αντέξει…» (…ει η φύσις ικανή είη ανέχεσθαι…).

Ίσως κάποιος ρωτήσει: «Δηλαδή ο Σωκράτης (και πιθανόν ο Πλάτωνας αφού αποδέχεται και καταγράφει τα γεγονότα) είχε κάνει διαστημικό ταξίδι;». Μην περιμένετε δική μου απάντηση. Αρνητική ή καταφατική. Μπορεί να έκανε διαστημικό ταξίδι, μπορεί και όχι. Διαβάστε αρχαία Ελληνικά κείμενα. Είναι γεμάτα από ιπτάμενες μηχανές. Δεν γίνεται οι πρόγονοί μας, οι αρχαίοι Έλληνες, από τη μια να είχαν αναπτύξει τεράστιο πολιτισμό σε όλους τους τομείς, που ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί, και από την άλλη να ήταν σε κατάσταση πλήρους άνοιας για να πιστεύουν όλα αυτά τα «τερατώδη» που περιγράφουν τα αρχαία κείμενα. Κάτι θα ήξεραν. Θα αναφερθούμε αργότερα πάλι σ’ αυτό το θέμα.

Κι ‘όμως ο Πλάτωνας αμφισβητείται λόγω Ατλαντίδος! Όταν, λοιπόν, ο Πλάτωνας σ’ αυτές τις λίγες γραμμές μας λέει τρομερά πράγματα που σήμερα είναι αποδεκτά και επαληθευμένα (λέει πολλά αν διαβάσει κανείς όλα τα γραπτά του, όπως στον Τίμαιο που περιγράφει το «άτομο» της ύλης σαν το ηλιακό μας σύστημα με πυρήνα τον ήλιο και το DNA σαν πλεξούδα κοσμικής και Θεϊκής ύλης και άλλα πολλά), γιατί να τον αμφισβητήσουμε; Επειδή δεν έχουμε βρει την Ατλαντίδα; Για όλα τα άλλα έλεγε αλήθειες και μας παραμύθιαζε με την Ατλαντίδα; Επειδή δεν την έχουμε ανακαλύψει ακόμα;

Αλήθεια πώς σας φαίνεται η περιγραφή της κατασκευής της Γης: «όπως οι από δώδεκα κομμάτια δέρματος κατασκευασμένες σφαίρες (μπάλες) («…ώσπερ αι δωδεκάσκυτοι σφαίραι…»); Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; ΣΗΜΕΡΑ γνωρίζουμε ότι ο εξωτερικός φλοιός της Γης αποτελείται από Δώδεκα τεκτονικές πλάκες. Πριν 2.500 χιλιάδες χρόνια ΠΩΣ το ήξερε ο Σωκράτης (και κατ’ επέκταση ο Πλάτωνας); Έεε; Ίσως βρίσκαμε στοιχεία για όλα αυτά, αλλά και γι’ αυτόν τον «κάποιο» που έπεισε τον Σωκράτη, στα έργα του Σιμμία, αλλά δυστυχώς… Το μαντέψατε; Και οι 23 διάλογοι που έγραψε… χάθηκαν εξ ολοκλήρου. Μόνο οι τίτλοι τους είναι γνωστοί!

Μελετώντας την μοναδική και πανάκριβη παρακαταθήκη των προγόνων μας (σε όση, εν πάση περιπτώσει, έχουμε πρόσβαση και όπως αυτή έχει φτάσει στα χέρια μας), παράλληλα με τις παρακαταθήκες άλλων λαών, βλέπουμε ότι όλοι οι αρχαίοι λαοί, Εβραίοι, Σουμέριοι, Μάγια, Αιγύπτιοι, Ινδοί, Ίνκας κλπ., κοίταζαν προς τον ουρανό, προς το Διάστημα με δέος. Περίμεναν από τον Ουρανό Θεούς. Αντιθέτως, οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν από το Διάστημα αναμνήσεις! Απασχολούσε την σκέψη τους. Τους ήταν οικείο. Σαν μια χαμένη πατρίδα. Στα αρχαιοελληνικά κείμενα που γράφουν για τον ουράνιο θόλο, για το διάστημα, διακρίνει κανείς, εκτός από την επιστημονική γνώση και αντίληψη, μια διάχυτη νοσταλγία!

Οι δώδεκα τεκτονικές πλάκες του πλανήτη δεν αναφέρονται μόνο από τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα. Ο Πυθαγόρας είχε σαν βασικό θέμα της διδασκαλίας του (με πολύ αυστηρές ποινές σε όποιον το φανέρωνε σε αμύητους) το δωδεκάεδρο με τις πεντάπλευρες έδρες. Για τους γνωρίζοντες αυτό είναι σαφής διδασκαλία του ενεργειακού πλέγματος που καλύπτει την Γη και είναι συνδεδεμένο με τις τεκτονικές πλάκες. Τα τελευταία χρόνια απασχολεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σοβαρά τους κρατούντες η κατανόηση και εκμετάλλευση αυτού του ενεργειακού πλέγματος. Όπως λένε οι κακές γλώσσες, όποιος κατορθώσει και εκμεταλλευθεί αυτή την ενέργεια της Γης θα έχει υπό τον απόλυτο έλεγχό του τον πλανήτη (και τους κατοίκους του). Να μην ξεχνάμε βέβαια, ότι όλα τα ιερά αλλά και οι πόλεις στην αρχαιότητα κτίζονταν με βάσει το ενεργειακό πλέγμα.


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.


Message edited by Αθηναίος - Δευτέρα, 09-ΜΑ-2011, 4:27 PM
 
KronosIIDate: Δευτέρα, 09-ΜΑ-2011, 5:33 PM | Message # 36
Μέλος που ξέρει πολλά
Group: Special User
Messages: 342
Awards: 2
Reputation: 2
Status: Offline
Λοιπον φιλτατε,θα το εκτιμουσα εαν μπορουσες να μου δωσεις βιβλιογραφεια των λεγομενων σου να τις μελετησω απο το προτοτυπο.
Τωρα για να επιστρεψουμε στο θεμα μας.
Δεν διαφωνω για την γνωση των αρχαιων Ελληνων,αλλα εφοσον δεν γνωριζουμε ποιοι την μετεδοσαν σε αυτους πιστευω οτι πρεπει να επικεντροθουμε στο ποιοι και το γιατι το εκαναν αυτο.
Θα ηθελα λιγο να μεινω στα λογια σου "Αντιθέτως, οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν από το Διάστημα αναμνήσεις! Απασχολούσε την σκέψη τους. Τους ήταν οικείο. Σαν μια χαμένη πατρίδα. Στα αρχαιοελληνικά κείμενα που γράφουν για τον ουράνιο θόλο, για το διάστημα, διακρίνει κανείς, εκτός από την επιστημονική γνώση και αντίληψη, μια διάχυτη νοσταλγία! " και να σε ρωτησω.Η αποψη σου ειναι οτι προερχομαστε απο καπου "αλλου"?


απο τους πιθηκους στους υπερπιθηκους..
Ακομα πιθηκια ομως..
 
ΑθηναίοςDate: Δευτέρα, 09-ΜΑ-2011, 7:32 PM | Message # 37
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Φυσικά. Το λέει άλλως τε και η Υπογραφή μου! Είμαστε απόγονοι "Θεών"!!!
Το θέμα είναι να ερευνήσουμε τον λόγο της ύπαρξής μας στη Γη, στον συγκεκριμένο πλανήτη Γη ή Χθών όπως τον έλεγαν οι πρόγονοί μας.

Τα κείμενα είναι από τον Τίμαιο και τον Φαίδωνα του Πλάτωνα. Είναι δύο βιβλία που μαζί με την Θεογονία του Ησίοδου και τα έπη Ιλιάδα και Οδύσσεια του Ομήρου είναι η Πεντάτευχος των Ελλήνων που μαζί με ορισμένα άλλα βιβλία αποτελούν την Γνήσια Παλαιά Διαθήκη των Ελλήνων!


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.


Message edited by Αθηναίος - Δευτέρα, 09-ΜΑ-2011, 7:33 PM
 
KronosIIDate: Τρίτη, 10-ΜΑ-2011, 11:59 PM | Message # 38
Μέλος που ξέρει πολλά
Group: Special User
Messages: 342
Awards: 2
Reputation: 2
Status: Offline
Αρα πρεπει να αρχησουμε να ερευνουμε τον σκοπο ελευσης μας στην Γη και τον χρονο παραμονης μας εδω.
Αλλα και το πωτε φθασαμε εδω.Περιμενω να το ερευνησουμε.


απο τους πιθηκους στους υπερπιθηκους..
Ακομα πιθηκια ομως..
 
ΑθηναίοςDate: Τετάρτη, 11-ΜΑ-2011, 0:12 AM | Message # 39
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Πολύ ωραία!
Θα παραθέσω ορισμένες ιδέες αλλά δώσε μου λίγο χρόνο (μια-δυο ημέρες) να συγκεντρώσω ορισμένα στοιχεία-ενδείξεις. Εν τω μεταξύ, αν συμφωνείς φυσικά με την θεωρία της εξωγήινης προέλευσής μας, και αν έχεις κάποια ιδέα, οτιδήποτε, μην διστάσεις να την καταθέσεις. Όποια κι αν είναι. Όσο περισσότερες γνώμες και θεωρίες έχουμε στα χέρια μας τόσο το καλύτερο. Τίποτα δεν πάει χαμένο!


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
KronosIIDate: Τετάρτη, 11-ΜΑ-2011, 0:20 AM | Message # 40
Μέλος που ξέρει πολλά
Group: Special User
Messages: 342
Awards: 2
Reputation: 2
Status: Offline
Απλα θελω να μου πεις αν στην θεωρια σου ειπαρχει η Σεληνη η Σελανα οπως ειναι το σωστο.
Φυσικα και συμφωνω με την θεωρια σου αγαπητε.Εκει ηθελα να οδηγηθουμε για να μπορεσω να δω ολες τις πτυχες της κλεμενης μας ιστοριας.


απο τους πιθηκους στους υπερπιθηκους..
Ακομα πιθηκια ομως..
 
ΑθηναίοςDate: Τετάρτη, 11-ΜΑ-2011, 0:27 AM | Message # 41
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Πάντα υπάρχει η Σελήνη ή Σελάνα (ανάλογα τη διάλεκτο το "α" γίνεται "η" π.χ. Γη ή Γα). Άλλως τε είμαι Αρκάδας στην καταγωγή και οι Αρκάδες ήταν (όπως ισχυρίζονταν) Προσελήνιοι!

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
KronosIIDate: Τετάρτη, 11-ΜΑ-2011, 0:33 AM | Message # 42
Μέλος που ξέρει πολλά
Group: Special User
Messages: 342
Awards: 2
Reputation: 2
Status: Offline
Ελπιζω να οδηγηθουμε σε μια ωρεα αναζητηση των ριζων μας.
Οπωτε εισαι ετοιμος .


απο τους πιθηκους στους υπερπιθηκους..
Ακομα πιθηκια ομως..
 
ΑθηναίοςDate: Τετάρτη, 11-ΜΑ-2011, 11:52 PM | Message # 43
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Κι εγώ το ελπίζω. Κι ελπίζω να συμμετάσχουν κι άλλα μέλη.

Added (2011-05-11, 11:52 PM)
---------------------------------------------
Φίλε KronosII,

Όπως είχα υποσχεθεί θα παραθέσω μερικές ιδέες και ερωτήματα για να ξεκινήσουμε. Υπ’ όψιν ότι θέλουμε να «ανεβούμε» στην κορυφή ενός βράχου. Υπάρχουν τρεις τρόποι:
1. Υπάρχει δρόμος κι ανεβαίνουμε.
2. Υπάρχουν σκαλιά κι ανεβαίνουμε.
3. Υπάρχουν εσοχές στο βράχο και με πολύ δυσκολία κάνουμε αναρρίχηση.

Στην περίπτωσή μας δρόμος δεν υπάρχει (αποδείξεις)! Ούτε και σκαλιά (ιστορικά «πατήματα»). Έχουμε μόνο εσοχές (ενδείξεις)! Άρα θα ακολουθήσουμε τον δύσκολο τρόπο της αναρρίχησης για να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στην κορυφή. Άρα πρέπει να βρούμε σταθερές και «σίγουρες» εσοχές για να αναρριχηθούμε χωρίς να κινδυνέψουμε!

Ξεκινάμε λοιπόν. Πόσες φυλές ανθρώπων υπάρχουν στη Γη; Σύμφωνα με όσα μάθαμε στο σχολείο τέσσερις. Η Λευκή φυλή, η Μαύρη φυλή, η Κίτρινη φυλή και η Ερυθρά φυλή. Δηλαδή υπάρχου λευκοί άνθρωποι, μαύροι, κίτρινοι και ερυθρόδερμοι, σύμφωνοι; Φυσικά και είστε σύμφωνοι. Δεν υπήρχε περίπτωση να διαφωνήσουμε. Μήπως, όμως, βλέπεις κάτι περίεργο σ’ αυτή την «πολυχρωμία» των ανθρώπων της Γης; Υπάρχει κάτι που να σε προβληματίζει; Που να σου δημιουργεί κάποιες απορίες; Μη βιαστείς να απαντήσεις. Σκέψου λίγο. Μήπως δημιουργούνται και σ’ εσένα απορίες σαν τις δικές μου;

Ποιες είναι οι δικές μου απορίες; Θα σου πω τι κάνει εντύπωση σ’ εμένα. Τι με προβληματίζει. Σε όλες τις θρησκείες και τα δόγματα που κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν στην ανθρωπότητα, υπάρχει κάποιος Θεός ή κάποια Θεά ή κάποιοι Θεοί, ανάλογα με τη δοξασία του θρησκεύματος κάθε κοινωνίας (και εποχής), που δημιουργεί (ή δημιουργούν) τον άνθρωπο. Έτσι ή κάπως έτσι δεν είναι; Σε ποια θρησκεία, όμως, αναφέρεται δημιουργία τεσσάρων διαφορετικού χρώματος και χαρακτηριστικών ανθρώπων; Σε καμιά!!!

Τι συμβαίνει εδώ; Από πού μας προέκυψαν τέσσερις διαφορετικοί τύποι ανθρώπων; Τι λένε γι’ αυτό οι επιστήμονες, υποστηρικτές της θεωρίας του Δαρβίνου; Υπήρχαν άραγε τέσσερις πίθηκοι διαφορετικού χρώματος; Δεν νομίζω και ούτε και ο Δαρβίνος νόμιζε, αλλά ούτε και οι υποστηριχτές της θεωρίας του νομίζουν! Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Όσον αφορά δε την προέλευση του ανθρώπου από τον πίθηκο, και για την απώλεια της ουράς του αν θέλεις σου λέω τι πιστεύω! Μάλλον σάπισε από τις πολλές κλανιές και έπεσε!!! biggrin happy

Ομιλούμε, βέβαια, για τέσσερις φυλές, αλλά στην ουσία υπάρχουν περισσότερες. Οι Ινδοί σε ποια φυλή ανήκουν; Οι Εβραίοι; Οι Τούρκοι; Και μη μου πει κάποιος: «Καλά, για τους Ινδούς το συζητάμε, αλλά οι Τούρκοι και οι Εβραίοι λευκοί δεν είναι;». Μπορεί να είναι λευκοί αλλά όταν βλέπεις ένα Εβραίο ξέρεις ότι είναι Εβραίος χωρίς να σου το πει κανείς. Από τη φάτσα του τον καταλαβαίνεις. Το ίδιο και με τον Τούρκο. Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπόλοιπους λευκούς. Το ίδιο και οι Ρώσοι. Όπως και οι Εσκιμώοι ή οι κάτοικοι των νησιών του Ειρηνικού Ωκεανού.

Υπάρχει και κάτι άλλο, όμως, που με προβληματίζει. Σε όλες τις θρησκείες ο Θεός είναι ουράνιος, δηλαδή κατοικεί στον ουρανό. Όλες οι θρησκείες για ουράνιες βασιλείες ομιλούν. Δεν υπάρχει θρησκεία που να ομιλεί για γήινο Θεό. Όλες πρεσβεύουν «εξωγήινους» Θεούς. Μη Γήινους δηλαδή.

Οι άνθρωποι όταν ομιλούν για το Θεό κοιτάζουν ψηλά. Εκεί τοποθετούν τον Θεό. Ψηλά στον ουρανό. Θέλεις από ένστικτο, θέλεις από δέος για το απέραντο του ουρανού, θέλεις γιατί κουβαλούν μνήμες από άλλες ζωές, θέλεις γιατί είναι γραμμένο στο DNA τους; Ότι κι αν συμβαίνει, ένα είναι το γεγονός, ότι τοποθετούν το Θεό ψηλά στον ουρανό.

Μήπως πράγματι οι Θεοί που πρεσβεύουν οι διάφοροι λαοί της γης ήρθαν από τον ουρανό; Μήπως όντα υψηλής ευφυΐας και πολύ προηγμένης τεχνολογίας από κάποιο πλανήτη του αχανούς σύμπαντος επισκέφθηκαν κάποτε τη γη δημιουργώντας ένα είδος γαλαξιακής αποικίας; Μήπως δεν ήρθαν από ένα πλανήτη αλλά από πολλούς, οι κάτοικοι των οποίων ανήκουν σε μια δια-γαλαξιακή συμμαχία και τα χαρακτηριστικά τους είναι διαφορετικά (σαν κάτοικοι διαφορετικών πλανητικών συστημάτων);

Μήπως λόγο διαφορετικής βαρύτητας των πλανητών τους και διαφορετικής διάρκειας περιστροφής γύρω από τον δικό τους ήλιο ή για κάποιους άλλους λόγους (π.χ. λόγω της υψηλής τεχνολογίας τους), είχαν υπερφυσικές για το γήινο περιβάλλον και την γήινη τεχνολογία ικανότητες και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ή αθανασία;

Μήπως δημιούργησαν με κάποιο τρόπο ανθρώπους-εργάτες για να απαλλαγούν από τις «πεζές» εργασίες όπως λένε οι Σουμέριοι ξεκάθαρα, η Ελληνική μυθολογία κωδικοποιημένα αλλά και η Παλαιά Διαθήκη με τον τρόπο της; Μήπως τα δημιουργήματα αυτά, οι άνθρωποι-εργάτες, λάτρεψαν ως Θεούς τους δημιουργούς τους;

Μήπως στα παιδιά των «δημιουργών» ή γενικά στους απογόνους τους, άρεσαν τα «δημιουργήματα» των γονιών τους (ή οι κάτοικοι του πλανήτη μας, αν δεχθούμε ότι υπήρχε κάποιο είδος υποανάπτυκτης ζωής πάνω στον πλανήτη πριν την έλευση της γαλαξιακής αποικίας), τα ερωτεύθηκαν και δημιούργησαν απογόνους (παιδιά «Θεών») πάνω στη Γη;

Πολλά τα ερωτήματα που φυσικά δεν μπορούν, δεν είναι δυνατόν, να απαντηθούν αβασάνιστα καταφατικά, αλλά ούτε και να απορριφθούν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Εδώ που τα λέμε, γιατί να απορρίψουμε μια τέτοια θεωρία, όταν έχουμε ενδείξεις από παραδόσεις, αρχαιολογικά ευρήματα και γραπτά διαφόρων λαών που υποστηρίζουν, κατά κάποιο τρόπο, μια τέτοια εκδοχή εμφάνισης της ζωής και των «Θεών» πάνω στον πλανήτη μας και από την άλλη να δεχόμαστε ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ότι μας έφτιαξε κάποιος «κανατάς» Γιαχβέ από πηλό, λες και είμαστε γλάστρες και κανάτια; Να είμαστε δίκαιοι!!

Αυτή η θεωρία εξηγεί απόλυτα τις διάφορες φυλές («ράτσες») πάνω στη Γη. Καμιά άλλη θεωρία ή θρησκευτικό δόγμα δίνει λύση πάνω σ’ αυτό το θέμα. Τουλάχιστον εγώ δεν γνωρίζω. Αν γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος φίλος, είμαι έτοιμος να την ακούσω. Άλλως τε, αυτός ο προβληματισμός πάνω στην διαφορετικότητα των λαών ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ λες και δεν υπάρχει ή δεν προβληματίζει κανένα!

Σταματώ εδώ για να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σ’ αυτά που είπα και αφού καταλήξουμε ότι δεν έχουμε κενά ή παραλογισμούς, συνεχίζουμε και όπου μας βγάλει!

Θα ήταν ωραίο όμως, αν δεν γινόταν συζήτηση μόνο μεταξύ μας φίλε KronosII, αλλά με πολύ περισσότερα μάλη, γιατί αυτό είναι ένα θέμα που πιστεύω αφορά και ενδιαφέρει όλους μας και όσο περισσότερες απόψεις συζητηθούν τόσο πιο ώριμο συμπέρασμα θα βγάλουμε, αν βγάλουμε, αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία. Σημασία έχει η ανταλλαγή απόψεων!


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
ΘνητοςDate: Πέμπτη, 12-ΜΑ-2011, 0:11 AM | Message # 44
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Υπαρχει μια ιστορια (απο πολεμικες τεχνες) που λεει οτι οταν ο θεος επλασε τον ανθρωπο , μετα τον εβαλε στον φουρνο να τον ψησει biggrin αλλα τον εβγαλε γρηγορα (ασπρος) , μετα τον παραεψησε (μαυρος) , και στο τελος εψησε τον τελειο ανθρωπο , τον κιτρινο (κορεατικη ιστορια).
Χαβαλε κανω βεβαια !!

Δεν θα'θελα να πω κατι αλλο τωρα , ισως μονο για την γνωση των αρχαιων (ειδικα των Ελλήνων) στα μαθηματικα (γεωμετρια).
Ισως επειδη κατα καποιο τροπο πιστευω οτι εκει βρισκεται η μεταφορα/αποτυπωση του πραγματικου κοσμου στον δικο μας.
Πυθαγορας , σχεδιο αρμονιας των ουρανιων σφαιρων , χαμενο θεωρημα του Ευκλειδη (τριχοτομηση γωνιας-Αρχιμηδης) , χρυσος αριθμος (φ) και να πω και την "υπερβολη" , διαπλανητικα ταξιδια με συντονισμου στρομφορμων !!
Ισως καποια στοιχεια να "κρυβονται" "μπροστα" στα ματια μας λογο της λαθους σκεψης μας.


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
KronosIIDate: Πέμπτη, 12-ΜΑ-2011, 12:36 PM | Message # 45
Μέλος που ξέρει πολλά
Group: Special User
Messages: 342
Awards: 2
Reputation: 2
Status: Offline
Quote (Αθηναίος)
Υπάρχει και κάτι άλλο, όμως, που με προβληματίζει. Σε όλες τις θρησκείες ο Θεός είναι ουράνιος, δηλαδή κατοικεί στον ουρανό. Όλες οι θρησκείες για ουράνιες βασιλείες ομιλούν. Δεν υπάρχει θρησκεία που να ομιλεί για γήινο Θεό. Όλες πρεσβεύουν «εξωγήινους» Θεούς. Μη Γήινους δηλαδή.

Οι άνθρωποι όταν ομιλούν για το Θεό κοιτάζουν ψηλά. Εκεί τοποθετούν τον Θεό. Ψηλά στον ουρανό. Θέλεις από ένστικτο, θέλεις από δέος για το απέραντο του ουρανού, θέλεις γιατί κουβαλούν μνήμες από άλλες ζωές, θέλεις γιατί είναι γραμμένο στο DNA τους; Ότι κι αν συμβαίνει, ένα είναι το γεγονός, ότι τοποθετούν το Θεό ψηλά στον ουρανό.


Συμφωνουμε σε ολα εκτος απο αυτο.
Οι ανθρωποι δημιουργησαν της θρησκειες εξαιτιας του φοβου τους προς το θανατο,την αναγκη να πιστευουν σε κατι ανωτερο απο αυτους,σε κατι που να ημη-αντιλαμβανονται.Αρα το κατι ανωτερο δεν πρεπει να κατοικει καπου "Ανωτερα"?
Για αυτο οι Θεοι κατοικουν στον ουρανο η καπου ψηλοτερα (Ολυμπος).


απο τους πιθηκους στους υπερπιθηκους..
Ακομα πιθηκια ομως..
 
Forum » Εξωγήινοι - UFO » Πιστεύετε πως υπάρχουν? » ΑΡΧΑΙΟΣ Ε.Τ. ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Search: