Παρασκευή, 24-ΙΟΥ-2026, 10:57 AM
Welcome Ξωτικό | RSS

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
πρεπει να το δείτε
alkistisDate: Σάββατο, 09-ΜΑΡ-2013, 12:42 PM | Message # 586
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Special User
Awards: 7
Status: Offline
Quote (Θνητος)
και τι θα φαω ;;
Μεγάλη κουβέντα καλέ μου αυτή..!Πολυυυυύ μεγάλη για την ακρίβεια, θα πω μόνον αυτό..Όπως έχουν επέμβει σε όλους τομείς(υγεία, παιδεία, θρησκεία......), εξίσου έχουν επέμβει και στις διατροφικές μας συνήθειες..Δεν θα πω ποτέ και σε κανέναν να μην τρώει κρέας πχ..αλλά μπορώ να του παραθέσω αδιάσειστα στοιχεία όχι για το πως δεν πρέπει να τρεφόμαστε αλλά για το πως πρέπει και γιατί..Ύστερα η επιλογή είναι του καθενός..

Και δεν είναι θέμα κρέατος, ή γάλακτος..είναι θέμα όλων των διατροφικών μας "επιλογών" ανεξαιρέτως!Κι εγώ είχα φτάσει στο σημείο να μην ξέρω τι να φάω πια..ειλικρινά!λέω δεν είναι δυνατόν(πέρα από την εκμετάλλευση ζώων κι όλα τα συναφή) να δίνω στον οργανισμό μου δηλητηριασμένη τροφή ή μεταλλαγμένη ή νεκρή..Διατροφικά είναι σαν τρέφουμε τον οργανισμό μας με μία ουσία που δεν του προσφέρει τίποτα λειτουργικό κι εκμεταλλεύσιμο..

Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα είπαμε αυτή..Αλλά προσωπικά έμαθα πως σταδιακά βρίσκεις μια χαρά τι να φας, εξαρτάται βέβαια από τις επιλογές σου, την όρεξή σου, τις συνήθειες σου..υπάρχουν τροφές που είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η μηχανή του οργανισμού μας για να λειτουργεί σε πλήρη απόδοση, θέμα συνήθειας είναι να βρεις τι θα τρως..και πάνω από όλα θέμα επιλογής, όταν πραγματικά κάποιος "σιχαθεί" αυτά που του.."προσφέρονται", βρίσκει!
Δεν λέω ότι είναι εύκολο, αλλά σίγουρα γίνεται..!!!

Added (09-ΜΑΡ-2013, 12:06 PM)
---------------------------------------------
Quote (Θνητος)
Ma δεν μπορουν να αλαξουν τροπο σκεψης!!
Κάποιοι αλλάζουν! Το χω δει με τα ματάκια και για μένα το μεγαλύτερο και τρανταχτό παράδειγμα είναι η μαμά μου..Δεν περιμένω να αλλάξουν οι 50 στους 100, ούτε καν οι 20..Περιμένω ότι έστω ένας θα αλλάξει, κι έστω άλλος ένας θα το χει υποσυνείδητα και θα λειτουργήσει την κατάλληλη ώρα..Πρέπει να χουμε ρεαλιστικούς στόχους και προσδοκίες για να μην απογοητευόμαστε χωρίς λόγο..Εμένα με εκφράζει η σταδιακή και σταθερή αλλαγή, δε θα με ενδιέφερε πχ μία μόδα χορτοφαγίας(ή όποια άλλη μόδα θα μπορούσε να φαίνεται επιφανειακά ιδιαίτερη και υγιεινή, όπως μία μόδα να παίρνουμε φυτικά σκευάσματα...) .. Θα με ενδιέφερε περισσότερο να βλέπω ότι σε μία μερίδα ανθρώπων ριζώνεται σε μία διαφορετική προσέγγιση, λόγω άλλων αρχών και γνώσεων κι όχι λόγω μάζας.. κι αυτό το βλέπω και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ'ότι ίσως ήλπιζα..

Added (09-ΜΑΡ-2013, 12:07 PM)
Quote (Θνητος)
Δλδ τι πρεπει να κανω ;;
εσύ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για σένα..

Added (09-ΜΑΡ-2013, 12:10 PM)
Quote (Θνητος)
να μην ψωνιζω βιομηχανικα κοτοπουλα ;;
Αν δεν έχεις λόγους να μην ψωνίζεις, να ψωνίζεις φυσικά!Αν πάλι έχεις λόγους, εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους κατά πόσον είναι σοβαροί ή όχι για να σταματήσεις πχ να το αγοράζεις..όπως και να χει, εσύ ξέρεις κι εσύ αποφασίζεις! 
smile smile smile oops oops oops

Added (09-ΜΑΡ-2013, 12:42 PM)
Ο Φώτης: ερημίτης σε αστικό τοπίο, ή ...Ένα είναι σίγουρο, ότι θα ναι γεμάτη εκπλήξεις η άλλη ζωή. Όχι αυτή που ζούμε τώρα, η ψεύτικη, η μάταιη, με τα υλικά αγαθά, η άλλη, η αιώνια. Πολύ μεγάλες εκπλήξεις μας περιμένουν.. Παραθέτουμε την τόσο όμορφη περιγραφή για έναν τόσο ξεχωριστό άνθρωπο.

Ο Φώτης του αθέατου δρόμου 
Τι και πώς

Ξεφύτρωσε στους δρόμους της πόλης μας Βόλου ξαφνικά και σχεδόν από το πουθενά, στην δεκαετία του'80. 
Ένας λεπτός, ψηλός άντρας απροσδιορίστου ηλικίας, (πριν λίγο καιρό έμαθα ότι είναι στα 82 του πλέον αλλά καθόλου δεν του φαίνεται)  που φορούσε, χειμώνα - καλοκαίρι, το ίδιο χακί μπουφάν, έμοιαζε βρώμικος και είχε μακριά μαλλιά. 
Κυκλοφορούσε στο κέντρο της πόλης, μοίραζε λουλούδια στις γυναίκες (και μοιράζει ακόμη), έλεγε διάφορα ακατανόητα και κάποιες φορές μιλούσε για αγάπη και για Θεό.

Δεν ήξερε κανείς να πει από πού κρατούσε η σκούφια του. 
Τότε ήμουν στα ντουζένια της δημοσιογραφικής μου πορείας και είχα το περιοδικό "Ώρες".
Έστειλα -θυμάμαι- έναν συνάδελφο να του πάρει συνέντευξη και βγήκε ένα πολύ όμορφο κομμάτι, όπου όμως ο Φώτης, παρεκτός των φιλοσοφημένων θέσεών του, που βασίζονταν στο "αγαπάτε αλλήλους", δεν μας είχε διαφωτίσει σχετικά με την καταγωγή του. Ωστόσο το περιοδικό είχε μόλις κερδίσει έναν ιδιότυπο διαφημιστή, καθώς αυτός ο παράξενος άνθρωπος φώναζε στους δρόμους "Ώρες... να διαβάζετε τις Ώρες, φιλάκια στις Ώρες".
Η μόνη πληροφορία που αποκτήσαμε από κείνη την συνέντευξη ήταν πως έμενε σε μια σπηλιά, στον λόφο της Γορίτσας (περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, στην άκρη της πόλης).

Όσο περνούσαν τα χρόνια, τόσο ο Φώτης γινόταν κάτι σαν εκ των ων ουκ άνευ της πόλης. 
Τον γνώριζαν όλοι πια, έμπαινε στα καταστήματα, έλεγε "καλημέρα" και ευχές, άφηνε ένα κέρμα για το καλό και φεύγοντας έλεγε "Να αγαπάτε. Ακούτε; Μόνο αγάπη." 
Οι άνθρωποι άρχισαν ολοένα και λιγότερο να τον θεωρούν μουρλό. 
Μετά σταμάτησαν να τον λένε και παράξενο. 
Ήταν και είναι απλά ο Φώτης, κάτι σαν ξωτικό, σαν δια κάτι σαλός (μερικοί λένε πως δια τον έρωτα γυναικός παρεφρόνησε αλλά εμένα μου μοιάζει σαν πολύ στα καλά του).

Μια εποχή τον βρήκα να μένει κάτω από το σκέπαστρο ενός ξωκκλησιού στην Πορταριά. Μου είπαν πως τούτο το ενδιαίτημα τον φιλοξένησε για κανα δυό χρόνια. 
Ο ναίσκος είναι των Ταξιαρχών -δεν ορκίζομαι ότι είχε παρτίδες με τους Αρχαγγέλους-. 
Όμως το ξανασκέφτηκα όταν τον συνάντησα -ανήμερα της γιορτής των Αγγέλων- και μου είπε πως στους δρόμους της πατρίδας μας κυκλοφορούν εκατομμύρια άγγελοι. (Το αναφέρω στο δημοσίευμά μου "Εκατομμύρια άγγελοι".....).

Ο τωρινός τόπος διαμονής του είναι έξω από την πόλη, σε ένα παράπηγμα μέσα στο 
κτήμα κάποιου, στην περιοχή Κογιάτικα (μετά τον οικισμό Φυτόκο).
Με τον καιρό, το μόνο που άλλαξε είναι ότι δεν φορά πια εκείνο το χακί μπουφάν, "πλούτισε" και ό,τι του δίνουν το δίνει ελεημοσύνη, μιλάει περισσότερο -λέγοντας πάντα όμως ό,τι γουστάρει και μόνον, το ύφος του προσδιορίζεται πλέον ως ενός αγαπημένου ανθρώπου και αυτές τις μέρες ρυθμίζει την κυκλοφορία, σε μια διασταύρωση πίσω από τον μητροπολιτικό ναό.
Είναι δίπλα το γραφείο μου και τον άκουσα ένα μεσημέρι να φωνάζει: "Μπορείς, μπορείς, πάτα γκάζι, φύγε. Ευχαριστώ. Καλά Χριστούγεννα. Ευλόγησον. Ευλόγησον."

Βγήκα στο μπαλκόνι και τον είδα να σταματά αυτοκίνητα για να περάσουν άλλα και είδα τους οδηγούς όλους χαμογελαστούς (πρώτη φορά είδα τόσους ανθρώπους  μαζεμένους, να χαμογελούν αλλά και να υπακούν σε παραγγέλματα).
Ανάμεσα στις κουβέντες που έχουμε ακούσει απ' αυτόν είναι πως δεν του λείπει τίποτε, πως ο άνθρωπος αν αγαπά είναι πλήρης, πως για να ζήσουμε, θέλουμε μόνο τον Θεό. Δεν κάνει διδασκαλία. Περπατάει στους δρόμους και μονολογεί, σαν να είναι μόνο αυτός και ο εαυτός του. Ξέρει ότι τον ακούμε και μεις αλλά δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει. Μοιάζει σαν να εκτελεί κάποιο καθήκον...Κήρυκος ίσως, σε μια πόλη ανθρώπων με κουρασμένες ακοές που μόνο το αλλόκοτο και μη συμβατικό, μπορεί να κάνει το ους τους ευήκοον....
Καμιά φορά λέει "γεια σου ομορφούλα, να χαίρεσαι την ομορφιά σου" και ξαναθυμόμαστε τα αγόρια που σφύριζαν κάτω από αρχαία παράθυρα, άλλοτε πάλι το ακούμε σαν "Χαίρε κεχαριτωμένη" που δεν μας ανήκει αλλά πιστοποιεί την χαμένη ομορφιά της καθαυτής γυναικός (που διασώθηκε μετά την Εύα).

Όπως και νάχει, ο Φώτης δεν ορίζεται, δεν χαρακτηρίζεται, δεν ανήκει, δεν υπόκειται, δεν περιορίζεται. 
Μόνη εξαίρεση, ένα απόγευμα που τον είδα να κάθεται μαζεμένος και αμίλητος στα σκοτάδια του ναού, μετά τον εσπερινό. Κοίταζε την Πλατυτέρα συνέχεια και δεν έδινε σημασία στον κόσμο που μπαινόβγαινε για ένα κεράκι. Όταν είδε τον ιερέα σηκώθηκε, είπε "την ευχή σου πάτερ" και έκανε μία υπόκλιση. 
Βρήκα την ευκαιρία και του είπα "καλησπέρα Φώτη" και κείνος μόνο κούνησε το κεφάλι προς τα κάτω και αυτό ήταν όλο. Μετά ξαναγύρισε στην θέαση της Πλατυτέρας. 
Εγώ έφυγα, ο Φώτης έμεινε. Πού ακριβώς και με ποιούς έμεινε, Κύριος οίδε...

Η φτώχεια σαν... επιλογή... 

Το ήθος που χάνεται

Προχθές το μεσημέρι ήταν... Γύριζα στο σπίτι μου μετά από μια μέρα δουλειάς,με το αυτοκίνητο γεμάτο παιδιά και το κεφάλι μου γεμάτο μέριμνες,προβλήματα και πονοκέφαλο...Είχα βγει από την πόλη και κοντά στα πρώτα χωράφια είδα από μακριά μια γνώριμη φιγούρα...Πριν φτάσουμε,ένα χαμογελαστό πρόσωπο μας χαιρετούσε... Ο Φώτης... Για το Φώτη σας έχω μιλήσει και σε προηγούμενη ανάρτηση... Για την απλότητα και την ταπεινότητά του... Προχθές όμως κι άλλη μια βεβαιότητα απέκτησα γι' αυτόν... Αυτή της ανατρεπτικότητας της ζωής του... 

Σταμάτησα το αυτοκίνητο και πιάσαμε την κουβέντα για λίγη ώρα... Με ρώτησε με πραγματικό ενδιαφέρον για όλα τα μέλη της οικογένειάς μου και μου έδωσε συμβουλές γεμάτες σοφία... Κατόπιν τον αποχαιρέτησα και μπήκα στο αυτοκίνητο να φύγω... Ο Φώτης δεν κρατούσε τίποτα στα χέρια του... Ενώ όσα χρόνια τον ξέρω περπατάει κρατώντας μια πλαστική σακούλα, τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί χωρίς αυτή, με άδεια χέρια... Πριν λοιπόν ξεκινήσω, ανοίγει τη χούφτα του όπου κρατούσε λίγα κέρματα, βγάζει και αφήνει στη θέση του συνοδηγού ένα ευρώ... "Να πάρεις στα παιδιά μια σοκολάτα από εμένα" μου είπε...Πρέπει να σας πω ότι αυτό ο Φώτης το κάνει συχνά... Το να μοιράζει λεφτά εννοώ... Και σε εμένα και σε πολλούς άλλους... Πριν λίγο καιρό σε συζήτηση που είχαμε στην τάξη, γεμάτος απορία ένας μαθητής μου μου διηγήθηκε ανάλογο περιστατικό: "Κυρία, στο δρόμο προχθές περπατούσα με τη μητέρα μου και ένας φτωχός μας έδωσε λεφτά!!!!"....

[/url]
Έψαξα στο αυτοκίνητο να βρω κάτι να του δώσω σαν ανταπόδοση της καλοσύνης του (όχι τόσο για τα λεφτά όσο από αγάπη και ευγνωμοσύνη για τις συμβουλές που κάθε φορά μου δίνει) και βρήκα μόνο ένα μικρό σακουλάκι με στραγάλια και σταφίδες... Του το πρόσφερα... Πήρε δυο σταφίδες και αρνήθηκε να πάρει το σακουλάκι..."Θα περπατήσω και θα με βαραίνει" μου είπε... 
[url=http://1.bp.blogspot.com/-yDvD6WKnkgE/UP-hU0vxm7I/AAAAAAAAJbM/U6_cVzhMHMc/s1600/Fotis3.jpg]

Κίνησε να φύγει... Μια φιγούρα ξερακιανή, λίγο σκυφτή από τα χρόνια, αλλά ανάλαφρη, σα να πετούσε... Καθόμουν και τον παρακολουθούσα, με τη βεβαιότητα πως είχα το προνόμιο να παρακολουθώ τον πιο ελεύθερο άνθρωπο της γης και ταυτόχρονα τον πιο ανατρεπτικό... Χωρίς τίποτα στα χέρια του, μόνο μια χούφτα κέρματα για να τα μοιράσει...

Δεν το βλέπω από την πλευρά της αγιότητας - που σίγουρα θα μπορούσα να το δω κι έτσι... Σκεφτόμουν καθώς τον έβλεπα να απομακρύνεται τις τόσες επαναστάσεις που έχουν γίνει στα πλαίσια της ταξικής πάλης για την διεκδίκηση ενός κόσμου δικαίου, από ανθρώπους ιδεολόγους (έχω πολλούς τέτοιους φίλους), το αίμα που έχει χυθεί, τη βία για μικρές κατακτήσεις, τους τόνους από μελάνι για την περιγραφή τρόπων ανατροπής της καθεστηκυίας τάξης και την εγκαθίδρυση συστημάτων δικαιότερων τα οποία -κατά κανόνα- ανατρέπονται στην πράξη....

Όμως πουθενά στον κόσμο οι τόσοι άνθρωποι δεν κατάφεραν να κάνουν την επανάσταση πράξη όπως ο Φώτης, που έχει... επιλέξει τη φτώχεια...
Δεν υπάρχει ανατρεπτικότερη πράξη από το να επιλέγεις να μοιράζεις λεφτά τα οποία εσύ -σύμφωνα με την κρατούσα άποψη- χρειάζεσαι περισσότερο από αυτούς στους οποίους τα δίνεις... ["Ν": αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα των ορθόδοξων ασκητών, που, αφού έχουν το Χριστό, δε χρειάζονται τίποτ' άλλο]. Ούτε επαναστατικότερη από το να μην ανέχεσαι ούτε λεπτό να σε βαραίνει κάτι που δεν σου είναι απολύτως απαραίτητο (ανάλογη αυτής του Διογένη του κυνικού φιλοσόφου, ο οποίος πέταξε το μόνο περιουσιακό του στοιχείο, την κούπα με την οποία έπινε νερό, όταν είδε κάποιον να πίνει νερό με τα χέρια του)...
Το σύστημα -έχω σιγουρευτεί πια- δεν μπορεί να νικηθεί από μέσα... Μπορεί μόνο να αχρηστευθεί αν κανείς δεν μπλεχτεί στα γρανάζια του... Γι αυτό μόνο οι άνθρωποι που καταφέρνουν να ζουν έξω από το σύστημα μπορούν να το νικήσουν... Οι υπόλοιποι το χρειαζόμαστε, γι' αυτό εύκολα μας εκβιάζει. Σκεφτείτε πόσο γρήγορα θα κατέρρεε ένα σύστημα καπιταλιστικό αν κανείς δεν χρειάζονταν και δεν αγόραζε τα κάθε λογής σκουπίδια που του πλασάρει. Αν όλοι αγόραζαν μόνο τα απολύτως απαραίτητα, τα όντως απαραίτητα και όχι όσα μας φαίνονται απαραίτητα.... 

Κι αυτό αποδεικνύεται αν σκεφτεί κανείς σε τι μπορεί να επηρεάσει η οικονομική κρίση έναν άνθρωπο σαν το Φώτη... Τρώει πολύ λίγο, σαν πουλάκι, και ποτέ δεν συσσωρεύει την τροφή του σε ψυγεία, κελάρια και καταψύκτες όπως οι περισσότεροι από εμάς... Γιατί ο άνθρωπος χρειάζεται λιγοστό θρεπτικό φαγητό για να ζήσει και φυσικά καθόλου απαραίτητα δεν του είναι τα κάθε λογής σκουπίδια που το σύστημα του πασάρει σαν -τάχα- απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών του (λίγα χόρτα, μια φέτα ψωμί και μια χούφτα ξηροί καρποί είναι -σύμφωνα με τους υγιεινιστές- μια πλήρης τροφή)...

Αυτό -το ότι είναι λιτοδίαιτος- τον κάνει αδύνατο, ευκίνητο και υγιή, ώστε να μη χρειάζεται τους γιατρούς και τα φάρμακα (όσα χρόνια τον ξέρω ποτέ δεν τον είδα άρρωστο ή ανήμπορο από αρρώστια). Άλλη πονεμένη ιστορία αυτή των γιατρών και των φαρμάκων. Στο σπίτι μου έχω κρατήσει από παλιά λογαριασμό για τις αντιβιώσεις που οι γιατροί έχουν γράψει στα βιβλιάρια των παιδιών μου όταν ήταν άρρωστα από ιώσεις (προληπτικά δικαιολογήθηκαν, όταν τους ρώτησα γιατί δίνουν αντιβίωση στην ίωση) και που ποτέ δεν χρειάστηκε να πάρουν... Από τα 4 παιδιά μου μόνο ο ένας γιος μου πήρε δύο φορές αντιβίωση όταν είχε οστρακιά...

Το εμπόριο υγείας είναι μια ανήθικη και βλακώδης ιστορία... Έχω ακούσει γιατρό να λέει πως σε λίγο θα δημιουργούν αρρώστους γιατί πλήθυναν πολύ οι γιατροί και δεν έχουν αρκετούς πελάτες ώστε να γίνουν πλούσιοι... Στα πλαίσια αυτά κάνουν ό,τι μπορούν για να συκοφαντήσουν σαν κομπογιαννίτικες τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας όπως αυτή της Αφαρμάκου Ιατρικής (Υγιεινιστική) για λόγους ευνόητους (ποτέ δεν άκουσα από συμβατικό γιατρό να μου μιλάει για την πανάκεια της θεραπευτικής -την σταφυλοθεραπεία- και μόλις πριν δυο χρόνια έμαθα πως γιατρός του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μίλησε σε φίλη καρκινοπαθή για την αναγκαιότητα της σωστής διατροφής και διαβίωσης στον πόλεμο κατά του καρκίνου)...

Η στέγη δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για τον Φώτη αφού ένα μεγάλο μέρος της ζωής του το πέρασε σε μια σπηλιά στην άκρη της πόλης, ενώ πάντα ζει σε παλιά καλύβια που του παραχωρούν φίλοι του, από αυτά που οι υπόλοιποι δεν καταδέχονται να έχουν σα μόνιμη κατοικία...
Το θέμα της στέγης των ανθρώπων είναι επίσης παρεξηγημένο... Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται όλα αυτά τα μεγάλα σπίτια που διαθέτει... Στην πιο ακραία μορφή στέγασης ανήκουν οι Λάπωνες που "με το πέτσινο ρούχο τους και μια πέτσινη σακούλα που ρίχνουν πάνω από το κεφάλι και τους ώμους τους κοιμούνται πάνω στο χιόνι" (Χ. Ν. Θορώ, Ουώλντεν). Οι Ινδιάνοι ζούσαν σε σκηνές από ύφασμα ακόμη και στις δυσκολότερες συνθήκες ενώ άλλοι έφτιαχναν σπίτια με υλικά από τη φύση, όπως φλούδες δένδρων που τις έβγαζαν από τους κορμούς την εποχή που ανεβαίνει ο χυμός... 

Αλλά ακόμη και στα δικά μας μέρη όλοι ξέρουμε τα πέτρινα σπιτάκια που έφτιαχναν παλιά οι άνθρωποι, ζεστά και γερά, που το χειμώνα διέθεταν ένα μικρό δωμάτιο -το "χειμωνιάτικο"- στο οποίο ζούσε όλη η οικογένεια μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία κοντά στο Μάη (στο πατρικό μας σπίτι στην Κρήτη το δωμάτιο ήταν τόσο μικρό που ο πατέρας μου λέει πως μετά βίας χωρούσαν μέσα τα έντεκα άτομα του σπιτιού,ενώ η γιαγιά μου διηγούνταν γελώντας πως, όταν το βράδυ κοιμόντουσαν και ήθελε κανείς να αλλάξει πλευρό, έπρεπε να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους να κάνουν χώρο). Όλα τα υπόλοιπα... δωμάτια και έπιπλα και έργα τέχνης και υπερβολές στην άνεση και την πολυτέλεια δεν μπορούν σίγουρα να θεωρηθούν πρώτης ανάγκης και πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε ποια κενά (ψυχολογικής κυρίως φύσεως) μας καλύπτουν...

Αν πεις για ρούχα, ζήτημα είναι στη ζωή του ολόκληρη να έχει λιώσει τρεις αλλαξιές... Φοράει τα ίδια σχεδόν πάντα μέχρι να μην φοριούνται και μπαλωμένα... Η βιομηχανία της μόδας πόσο μπορεί να αντέξει σε μια φιλοσοφία και στάση ζωής σαν του Φώτη; Και δεν υπάρχει πιο άχρηστη επίπλαστη ανάγκη από αυτή της κατοχής ρούχων περισσότερων από αυτά που χρειάζεται κάποιος. Ούτε μεγαλύτερη ανοησία από το να θεωρείται το ρούχο ενδεικτικό της αξίας ενός ανθρώπου... Οι ιερείς και μοναχοί περνούν όλη τη ζωή τους ντυμένοι σε ένα ρούχο, το ράσο τους, κι αυτό καθόλου δεν τους κάνει κατώτερους ανθρώπους, αλλά το αντίθετο, ουσιαστικότερους...

Το θέμα της μετακίνησης που μας ταλαιπωρεί πολύ, τόσο με την εξασφάλιση των απαραίτητων καυσίμων, όσο και με τη ρύπανση που προκαλεί, ο Φώτης το έχει λύσει κόβοντας τον... Γόρδιο Δεσμό... Όπου θέλει να πάει πηγαίνει με τα πόδια, αργά αλλά ανέξοδα... Τον έχω συναντήσει σε Μοναστήρι πάνω στο βουνό που εγώ έκανα με το αυτοκίνητο μιάμιση ώρα να φτάσω... Ήταν εκεί ήδη όταν έφτασα... Τον ρώτησα πώς τα κατάφερε και μου απάντησε πως έφυγε λίγο νωρίτερα... Δεν έχει άλλωστε τίποτα να τον βιάζει... Επίσης έχει αποδεχτεί το αυτονόητο, πως δηλαδή στον τόπο που γεννήθηκε θα ζήσει και επομένως δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για ταξίδια ανά τον κόσμο, στα οποία έχουν επιδοθεί όλοι οι άνθρωποι τούτου του κόσμου. Τα ταξίδια του είναι καθημερινά και οι αποστάσεις τους καθορίζονται από την αντοχή των ποδιών του και μόνο...

Μπορώ να μιλάω ώρες ολόκληρες για τη δυνατότητα του ανθρώπου να ζήσει σε επιλεγμένη φτώχεια (όχι ανέχεια) και για το πόσο οικολογικό, ανθρώπινο, θεάρεστο και αναγκαίο είναι αυτό. Τι αίσθηση ελευθερίας σου δίνει. Η ελευθερία μόνο ως τέτοια μπορεί να οριστεί... Μόνο η αυτάρκεια που είναι σχεδόν συνώνυμη της φτώχειας μπορεί να μας ελευθερώσει... 
Όμως η εφαρμογή της θεωρίας είναι δύσκολη... Είναι για λίγους γενναίους που άφησαν τον εαυτό τους στα χέρια του Θεού, που δεν αγωνιούν για το αύριο, που δεν χρειάζονται την ασφάλεια γιατί ξέρουν πως αυτή είναι χίμαιρα, που θέλουν να ζουν σαν αετοί και δεν ανέχονται να είναι τρένα πάνω στις ράγες του κατεστημένου.... 

Ο Φώτης σε λίγο χάθηκε από τα μάτια μου... Έσυρα τα βαριά -από τις αλυσίδες που συνειδητά κρέμασα πάνω τους- πόδια μου και ξεκίνησα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ήξερα πως το λάθος μου είναι στην επιλογή... Στην πραγματικότητα έχω επιλέξει τα δεσμά. Όχι,δεν με μελαγχόλησαν οι σκέψεις αυτές... Αντίθετα με δυνάμωσαν... Ελπίζω να βρω το θάρρος να πετάξω κι εγώ λίγες από τις αλυσίδες μου, να αλαφρώσω λιγάκι... ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βρεις τη δύναμη να δεις κατάματα την αλήθεια και να αλλάξεις... Σήμερα έχω τα γενέθλιά μου και τη συνάντηση με το Φώτη τη θεωρώ το καλύτερο δώρο.

Ο Φώτης μιλάει για την κρίση - Η κοινωνία του Βόλου μέσα από μια διαφορετική ματιά

Ο ερημίτης - κοσμοκαλόγερος Φώτης["Ν": χωρίς κακία, θεωρώ το χαρακτηρισμό κάπως πεζό για έναν άνθρωπο, που -καθώς φαίνεται- η ζωή του είναι φτιαγμένη από την ουσία της ποίησης] άφησε πίσω του το επάγγελμα ως τσαγκάρης και τους δικούς του ανθρώπους, και τα τελευταία 40 χρόνια ζει μια ασκητική ζωή, αφιερώνοντας την καθημερινότητα και την ψυχή του σε άπορες οικογένειες, αδιαφορώντας για τις δικές του ανάγκες.

Τριγυρνώντας στους δρόμους του Βόλου, ο ίδιος πέρα από το χαμόγελό του και τα λουλούδια που προσφέρει, δίνει τα ψιλά του στους καταστηματάρχες, στους περαστικούς, στην εκκλησία και σε όποιον έχει ανάγκη. Δεν κρατάει κανένα χρηματικό ποσό για τον ίδιο. Όσοι δεν τον γνωρίζουν -και ειδικότερα τα νέα παιδιά- νομίζουν ότι είναι ζητιάνος ή ο τρελός της πόλης λόγω και της ενδυμασίας του. Οι υπόλοιποι έχουν μεγαλώσει μαζί του και έχουν μάθει από τον ίδιο τι θα πει να προσφέρεις αγάπη χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση.
Ένας άνθρωπος, αληθινός, με καλή και καθαρή καρδιά, η ψυχάρα του Βόλου όπως τον αποκαλούν οι περισσότεροι. Ο ίδιος δεν έχει ανάγκη καμία πολιτεία, καμία τρόικα, αντιθέτως αυτός προσφέρει με την αγάπη του ό,τι μπορεί. Ελεύθερος, φιλοσοφημένος, ανεξάρτητος από όλα τα άσχημα της κοινωνίας ακόμα και στα 82 του χρόνια κοιτάζει με τα δικά του «καθαρά» μάτια με αισιοδοξία και ελπίδα τον κόσμο γύρω του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΙΤΗΦώτο: Ηλίας Καράτσαλος - Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Για αρκετό διάστημα ζούσε στις σπηλιές της Γορίτσας. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τον συνάντησε στο ησυχαστήριό του, σ’ ένα κτήμα στην περιοχή Κογιάτικα, έκταση που του έχει προσφερθεί. Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν ένα σπίτι - καλύβα μέσα σε μια μεγάλη πράσινη έκταση τελείως απομονωμένη από δρόμους και σπίτια. Το «σπίτι» του δεν έχει τις πολυτέλειες και τις ανέσεις τις δικές μας, γιατί ο ίδιος δεν τα έχει ανάγκη, όπως μας είπε.
Ζει χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση. Κύρια ασχολία του είναι το κτήμα. Από κει καθημερινά κατεβαίνει με τα πόδια στο κέντρο της πόλης για να έρθει σε επαφή με τον κόσμο. Ο ίδιος, πρόσχαρος, συνομίλησε μαζί μας περνώντας τα δικά του μηνύματα. Αναφέρθηκε για τη σχέση του με τους ανθρώπους, την επιλογή του σ’ αυτόν τον τρόπο ζωής και για το πώς βλέπουν τα δικά του μάτια την οικονομική κρίση.
Δήλωσε ότι υπάρχει βοήθεια προς αυτόν από ανθρώπους φτωχούς αλλά και με οικονομική άνεση. «Εμένα με ξέρουν όλοι σχεδόν στο Βόλο σαν έναν απλό άνθρωπο και αυτός είμαι, επιβιώνω όπως όλοι, είτε έχω λεφτά είτε όχι» είπε ο ίδιος.
Όσον αφορά στην προσφορά του ίδιου στην κοινωνία υποστήριξε: «Εγώ δεν έχω λεφτά να βοηθήσω, αλλά με την παρουσία μου προσπαθώ να βοηθήσω τον άλλο σε ό,τι θέλει. Όταν μπορώ να προσφέρω οικονομική βοήθεια, φυσικά και δίνω κάτι χωρίς απαίτηση αμοιβής. Βέβαια μπορώ να «χαρίσω» επικοινωνία και σοφά λόγια, πέρα από τα υλικά αγαθά, σε όποιον θέλει. Είμαι ανοιχτός σε όλους τους ανθρώπους».
Στη συναναστροφή που έχει με τον κόσμο διακρίνει ότι οι άνθρωποι έχουν πολλά προβλήματα πλέον εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Οι κόντρες και οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων έρχονται εκεί που ο άνθρωπος χάνει τον έλεγχο και ζητάει κάτι που δεν το έχει ανάγκη. Αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων και του χρήματος έφερε στεναχώριες και προβλήματα στον άνθρωπο. Όλοι είχαν μάθει σ’ ένα καλό αυτοκίνητο, μια καλύτερη ποιότητα ζωής και πλέον «μαραζώνουν» στην ιδέα ότι θα τα στερηθούν».

Όσον αφορά στην επιλογή του ν’ ασκητέψει, ο ίδιος θεωρεί ότι αγκάλιασε την ορθοδοξία. «Αισθάνομαι πολύ όμορφα, κάνω καλές σκέψεις, πράξεις, οι κινήσεις μου προσπαθώ να είναι πιο έντιμες και «καθαρές». Αισθάνομαι πλούσιος με όλα αυτά. Αυτός είναι ο δικός μου βίος. Δεν έχω διαφορές με τους ανθρώπους, τους δέχομαι όλους».
Ο ίδιος βλέπει από τη δική του ματιά την ιδέα του χρήματος, υποστηρίζοντας: «Πρώτα οι άνθρωποι πρέπει ν’ αγαπάνε το Θεό και μετά τους συνανθρώπους, από κει και μετά ο άνθρωπος είναι πλούσιος και χωρίς χρήματα. Οι άνθρωποι μεταξύ τους πλέον δεν έχουν επικοινωνία, έχουν μόνο κόντρες και διαφορές οι οποίες δεν έχουν κανένα όφελος.

Η εξέλιξη των χρημάτων έφερε αυτό το γεγονός. Η κατάσταση έφτασε σε σημείο ο άνθρωπος να φοβάται τον γείτονα, τους συνανθρώπους, τους ξένους, ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό».
Η άποψή του για τη σημερινή πολιτική της χώρας είναι η ακόλουθη: « Ένα μέρος των ανθρώπων διαμαρτύρεται για την κυβέρνηση, η οποία από την πλευρά της κάνει ό,τι μπορεί και βοηθάει όσο είναι δυνατό. Πλέον οι αποφάσεις της όμως εξαρτώνται από τα μεγάλα κράτη. Μπορούνε να μας βοηθήσουν και μας, βοηθάνε τόσο όσο μπορούν, αλλά εμείς σαν λαός θέλουμε περισσότερα, είμαστε απαιτητικοί».

Συνεχίζοντας τονίζει ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την αξία της ζωής: «Δεν είμαστε ευτυχισμένοι με αυτό που έχουμε, όπως το πιο απλό, ένα πιάτο φαγητό. Και ας μην έχεις λεφτά στην τσέπη, μόνο με αυτό είσαι πλούσιος. Πιστεύουμε ότι αν έχουμε πολλά λεφτά είμαστε ασφαλείς. Τα λεφτά κάνουν μόνο λεφτά. Η ομορφιά της ζωής είναι η πίστη μας και η αγάπη. Ο άνθρωπος δεν είναι ούτε από κέρμα ούτε από χαρτί.

Όλοι είμαστε το ίδιο, αναπνέουμε το ίδιο οξυγόνο, ανεξαρτήτως χρώματος και κοινωνικής κατάστασης. Σημασία έχει να επικοινωνήσουμε με αγάπη, τα λεφτά δεν έχουν τόσο αξία και ο άνθρωπος δεν πρέπει να έχει αυτό σαν πρώτη επιθυμία. Τίποτα δεν είναι δικό μας, μόνο η αναπνοή».

Στα λόγια του αναφέρει «Και ο πιο φτωχός που δεν έχει μία δραχμή στην τσέπη του και αυτός θεωρείται πλούσιος γιατί πιο πολλά αξίζει η προσωπικότητά του. Σημαντικό είναι να έχει ευθύνη για τη παρουσία του στην κοινωνία, να μην κάνει λάθη. Όταν αρχίζουν και ζητάνε τα πλούτη, ξεκινάει ο διαχωρισμός στην κοινωνία. Το καλύτερο δώρο είναι ο άνθρωπος να είναι υγιέστατος και χαμογελαστός».

Στην ερώτηση αν θα ήθελε ν’ αλλάξει κάτι στη ζωή του, υποστήριξε: «Δεν θέλω ν’ αλλάξει κάτι στη ζωή μου, είμαι γεμάτος αγαθά και πιστεύω στο Θεό».
Τέλος άφησε το δικό του μήνυμα: «Ο άνθρωπος πρέπει να βλέπει τον συνάνθρωπο σαν αδερφό του, όποιος και να είναι αυτός, ό,τι και να είναι, αρκεί να έχει μέσα του στοιχεία καλά, να μεταφέρει χαρά και από κει και πέρα δεν έχει ανάγκη από τίποτα άλλο. Η μητέρα Ελλάδα είναι ευλογημένη και έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όλους. Έχουμε πλούτο και δεν το γνωρίζουμε».

Πηγή : AντιΠαρακμή

"Η συνείδηση είναι το βάθος του ανθρώπου. Η Αγάπη είναι το πλάτος του..."

Message edited by alkistis - Σάββατο, 09-ΜΑΡ-2013, 12:15 PM

ΘνητοςDate: Σάββατο, 09-ΜΑΡ-2013, 3:16 PM | Message # 587
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Awards: 16
Quote (alkistis)
ή νεκρή
Γιατι , υπαρχει ζωντανη τροφη ;;;
Quote (alkistis)
αλλά σίγουρα γίνεται..!!!
Αν εισαι μονος , σαφως και γινεται !!

Οπως και ο Φωτης που αναφερεις παραπανω !
Quote (alkistis)
και πιστεύω στο Θεό».
Εκτος αυτου νομιζω οτι απλως ειναι θεουσος αλλα με αλλη μορφη

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

alkistisDate: Σάββατο, 09-ΜΑΡ-2013, 3:37 PM | Message # 588
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Θνητος)
Γιατι , υπαρχει ζωντανη τροφη ;;;
Σοβαρομιλας???Φυσικά και υπάρχει..!!!Ααα θέλει ένα εκτενές αρθράκι μου φαίνεται... wink
Quote (Θνητος)
Αν εισαι μονος , σαφως και γινεται !!
Θνητέ μου δε λέω ότι είναι εύκολο να αλλάξεις τις διατροφικές συνήθειες μιας οικογένειας και κυρίως των παιδιών..αλλά αν πραγματικά δε θέλεις να τρέφονται με όλα αυτά, σταδιακά αλλάζεις τη διατροφή τους,..
α! και να θέλεις νόστιμα κι έξυπνα τρικάκια για φαν κάτι..διαφορετικό σφύρα μου!!!!Το θέμα είναι η τροφή μας να είναι ουσιώδης, νόστιμη και φυσική..

ΘνητοςDate: Σάββατο, 09-ΜΑΡ-2013, 3:40 PM | Message # 589
Ο βασιλιάς των μελών
Για πες δλδ τι ειναι υγιεινο !
ααα και πιο πολυ ζωντανο !!

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

alkistisDate: Σάββατο, 09-ΜΑΡ-2013, 3:50 PM | Message # 590
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Θνητος)
Εκτος αυτου νομιζω οτι απλως ειναι θεουσος αλλα με αλλη μορφη
Αν θες στάσου στη λέξη, εγώ στέκομαι στο νόημα. Κάποιος που εκφράζει ειλικρίνεια και αγνότητα σε συνδυασμό με καλοσύνη και αγάπη καθώς και ανιδιοτέλεια για μένα είναι θεού έργο(όπως ονομάζει κι εννοεί κανείς το θεό..), ή θετική συμπαντική απόρροια ή άγγελος ή ανώτερο πνεύμα ή ύπαρξη στην θετικότερη έκφανσή της....

Ξέρεις εκεί έγκειται κι ένστασή μου όσον αφορά στις θρησκείες..Συνολικά όλες είναι μέσα χειραγώγησης, μαζοποίησης και διαμόρφωσης. ΟΜΩΣ υπάρχουν ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις που από κάποια θετικά μηνύματα κάποιων εκ των θρησκειών και ξεφεύγουν από το κομμάτι του δογματισμού, βρίσκοντας έναν τρόπο να εκφράσουν την αλήθεια τους..

Αν για το Φώτη υπάρχει Χριστός υπάρχει και για μένα, όχι ο Χριστός των βιβλίων αλλά η μορφή  και το πνεύμα που ενέπνευσε έναν τόσο ιδιαίτερα χαρισματικό άνθρωπο και μίλησε στη ψυχή του, ξεκλειδώνοντας τις μεγαλύτερες αλήθειες της ύπαρξής του.. Το αποτέλεσμα είναι απτό, ο τρόπος για να το προσεγγίσει κανείς ποικίλει..

Οι θρησκείες σίγουρα δεν προάγουν την αλήθεια και τη νόηση, αλλά τα φωτεινά μυαλά και οι φωτεινές ψυχές αντιλαμβάνονται την ουσία της Αλήθειας μέσα σε όλα τα τάγματα και δόγματα..Δεν λέω ότι μέσω αυτών την αντιλαμβάνονται, αλλά δε χάνονται μέσω αυτών, αντιθέτως κρατούν τα στοιχεία που τους βοηθούν να εξελιχθούν(είπαμε λίγοι αυτοί, αλλά υπαρκτοί!)

Στην τελικοί κι εμείς μέσα στην ίδια αναπτυγμένη δογματική κοινωνία αναπτυχθήκαμε κι όμως αντιληφθήκαμε την ουσία και το παραμύθι, άλλος τα αντιλαμβάνεται αλλιώς αλλά εκφράζει το ίδιο πράγμα..δεν θα κρίνω τον τρόπο και τα μέσα που οδήγησαν κάποιον σε ένα σημείο, θα κρίνω τις πράξεις και το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα στην προκειμένη περίπτωση, είναι ένα παράδειγμα ανθρώπου, πνεύματος και στάσης ζωής..

ΘνητοςDate: Σάββατο, 09-ΜΑΡ-2013, 3:58 PM | Message # 591
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (alkistis)
παράδειγμα ανθρώπου, πνεύματος και στάσης ζωής..
Παραδειγα ως προς την μια "δυνατοτητα" μας 
Ως προς την αλλην ειναι μια μονομερης οπτικη που θα ηταν/ειναι εφαρμοσιμη μονο σε μοναχισμο !!
Καλα ολα αυτα τα πνευματικα σωστα , αλλα στην παρουσα κατασταση της ανθρωποτητας λειτουργουν ΜΟΝΟ σε μοναχισμο αρα ουσιαστικα σε μια μορφη εγωισμου !

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

alkistisDate: Σάββατο, 09-ΜΑΡ-2013, 4:15 PM | Message # 592
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Θνητος)
Παραδειγα ως προς την μια "δυνατοτητα" μας  Ως προς την αλλην ειναι μια μονομερης οπτικη που θα ηταν/ειναι εφαρμοσιμη μονο σε μοναχισμο !!
Καλα ολα αυτα τα πνευματικα σωστα , αλλα στην παρουσα κατασταση της ανθρωποτητας λειτουργουν ΜΟΝΟ σε μοναχισμο αρα ουσιαστικα σε μια μορφη εγωισμου !

Μα εγώ δεν είπα να ζήσει κανείς σαν το Φώτη, ούτε είναι και το θεμιτό για όλους..και βέβαια ο Φώτης κάνει μία μοναχική σχεδόν ασκητική ζωή που δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση ούτε εγώ έστω και κατά προσέγγιση. Μίλησα όμως για αυτόν τον άνθρωπο κρίνοντας στον σαν αποτέλεσμα, σαν ύπαρξη και γιαυτό μίλησα έτσι..πιο πολύ πήγαινε στην παρατήρησή σου, που δεν είναι να δεις αναφέρεται θεός, βγάζεις τσεκούρι..χαχαχαχαχα
%)

Added (09-ΜΑΡ-2013, 4:15 PM)

Quote (Θνητος)
Λειτουργούν στον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ διαφορετικά..και προσωπικά δε θεωρώ το μοναχισμό και τον ασκητισμό εγωιστικό...Αν η ατομικότητα που τον επιλέγει έτσι εκφράζεται καλύτερα καλά κάνει, από το επίπεδο της κάθε ατομικότητας ούτως ή άλλως διαμορφώνεται το Σύνολο..!

ΘνητοςDate: Σάββατο, 09-ΜΑΡ-2013, 5:08 PM | Message # 593
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (alkistis)
αναφέρεται θεός
Allo αναφερεται θεος , αλλο θεουσα !!
Quote (alkistis)
Αν για το Φώτη υπάρχει Χριστός
Χωρις να εχει ιδεα περι χριστου (ισως) !
Ασε που και το αγαπη ειναι τελειως παρεξηγημενο !Και η κατστροφη του αχρηστου αγαπη ειναι !
Quote (alkistis)
Λειτουργούν στον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ διαφορετικά.
ΜΟΝΟ σε μοναστικη κατασταση !!
Να σου θυμισω οτι αν μιλας ειλικρινα , απλα θα σε χωσουν μεσα !

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

alkistisDate: Δευτέρα, 11-ΜΑΡ-2013, 5:24 PM | Message # 594
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Θνητος)
Για πες δλδ τι ειναι υγιεινο ! ααα και πιο πολυ ζωντανο !!

Ο Dr Joel Robins έκανε την προπτυχιακή του εργασία στο πανεπιστήμιο του SAN Jacinto College στο Χιούστον, Τέξας. Το 1978 αποφοίτησε από το Χειροπρακτικό κολέγιο του Κλήβελαντ στο Κάνσας, με πτυχίο Χειροπρακτικού, (DC). Έκανε την πρακτική του στην Κλινική Διατροφή και πήρε πτυχίο Φυσιοπαθητικού, (ND), από το αγγλοαμερικάνικο Ίδρυμα Θεραπείας χωρίς Φάρμακα. Πήρε πτυχίο ιατρικής (MD) από τη σχολή ιατρικής British West Indies College. Από το 1978 εξασκεί το πρόγραμμά του Υγεία και Ευεξία στην Τούλσα, Οκλαχόμα. Ο στόχος του είναι να βρει την αλήθεια όσον αφορά την υγεία και την ασθένεια και έπειτα να περάσει αυτή τη γνώση στους ειλικρινείς αναζητητές υγείας.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Εάν ρίξουμε μια τίμια ματιά στη φύση, θα παρατηρήσουμε ότι τρία πράγματα είναι παρόντα:
1)H φύση ακολουθεί καθορισμένους νόμους που δεν υπόκεινται σε άποψη ή διαφορά.
2)Κάθε πτυχή της ζωής αντανακλάται από τη φύση.
3)Η φύση κυβερνάται από το νόμο του Αιτίου και του Αιτιατού.

Εάν έχουμε παραβιάσει κάποιο φυσικό νόμο τότε έχουμε δημιουργήσει μία Αιτία, για την οποία θα έχουμε την ανάλογη Επίπτωση.
Η άγνοια από μέρους μας των νόμων της φύσης δεν αλλάζει αυτούς τους νόμους.

Υπάρχουν δύο λόγοι για την ασθένεια. Η άγνοια και η τεμπελιά.

Στον τομέα της υγείας, υπάρχουν μερικοί καλοί κανόνες για να ακολουθήσουμε ώστε να επιτύχουμε υγεία.
1)Ακολουθείστε τους νόμους της Φύσης
2)Αφήστε την Αλήθεια να είναι η αυθεντία σας και όχι η αυθεντία να είναι η αλήθεια σας.

Ένας από τους νόμους τη φύσης είναι ότι η έμφυτη νοημοσύνη του σώματος προσπαθεί να κρατήσει το σώμα ζωντανό, ανεξαρτήτως κόστους. Το "κόστος" είναι αυτό που αποκαλούμε "ασθένεια". Η ασθένεια είναι η προσπάθεια του σώματος να μας κρατήσει ζωντανούς.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ

Το σώμα θα μας κρατήσει ζωντανούς και υγιείς υπό τον όρο ότι τον ταίζουμε "πραγματική τροφή". Η πραγματική τροφή, είναι η τροφή που είναι συμβατή με το σώμα. Αυτή σε καμία περίπτωση δεν παίρνει από το σώμα αλλά συμβάλει στη διατήρηση της υγείας και της ζωής. Δεν περιέχει τίποτα που είναι επιβλαβές, τοξικό ή μη χρησιμοποιούμενο από το σώμα.Η πραγματική τροφή καθορίζεται για μας από τη φύση ως εξής :
1)Kάτι φαγώσιμο που μεγαλώνει από τη φύση-από το βασίλειο των φυτών.
2)Τροφές που μπορούν να φαγωθούν χωρίς να υποστούν επεξεργασία με οποιονδήποτε τρόπο.
3)Τροφές που φτάνουν σε μας από τη φύση ως "πλήρεις συσκευασίες", δηλαδή περιέχουν εκ του φυσικού τους  όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται το σώμα για να τα επεξεργαστεί και να τα αφομοιώσει.

ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΜΕ ΤΡΟΦΗ

Οι μόνες ιδιότητες τροφής που απαιτεί το σώμα σε μία πλήρη συσκευασία είναι οι ακόλουθες :
ΓΛΥΚΟΖΗ, ΠΡΩΤΕΪΝΗ, ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ, ΜΕΤΑΛΛΑ, ΕΝΖΥΜΑ, ΝΕΡΟ.
Εάν όλα αυτά τα συστατικά είναι στην τροφή, τότε αυτή είναι πλήρης. Εάν οποιαδήποτε από αυτά λείπουν η τροφή δεν είναι "πραγματική τροφή".
Η πραγματική τροφή παρέχεται στη φύση σε αυτή τη μορφή ως ωμά φρούτα και λαχανικά. Τα ωμά φρούτα και λαχανικά περιλαμβάνουν όλα τα προαναφερθέντα μέρη. Εάν τα τρόφιμα έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία, έχουν μαγειρευτεί ή έχουν αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να αλλαχτούν ή να αποβληθούν οποιαδήποτε από τα ανωτέρω συστατικά, δεν είναι πλέον πραγματική τροφή όσον αφορά το ανθρώπινο σώμα.

ΤΑ ΦΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΤΡΟΦΗΣ΅ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ

Το βασίλειο των φυτών χρησιμοποιεί την ηλιοφάνεια, το διοξείδιο του άνθρακα, το οξυγόνο, το νερό και τα οργανικά μέταλλα στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης για να τραφούν τα ίδια και να αναπτυχθούν. Το αποτέλεσμα είναι ένα Ζωντανό φυτό που περιέχει:
γλυκόζη, πρωτείνη, λιπαρά οξέα, οργανικά μέταλλα, οργανικά ένζυμα(βιταμίνες), νερό(καθαρό).
Ανόργανο μέταλλο από τη γη + Φωτοσύνθεση = Οργανικά μέταλλα από φυτά που περιέχουν πρωτείνη και ένζυμα για τα ζώα και τους ανθρώπους.
Το ζωικό βασίλειο δεν έχει την ικανότητα να φωτοσυνθέτει, επομένως πρέπει να βασιστεί στο βασίλειο των φυτών για να ετοιμάσει την τροφή του.

Οποιαδήποτε μορφή επεξεργασίας των τροφών της φύσης (όπως παστερίωση, μαγείρεμα, πρόσθεση συντηρητικών...), σπάει τους δεσμούς μεταξύ των συστατικών των τροφών και των συνημμένων ενζύμων τους καθώς επίσης καταστρέφει το ένζυμο. Το αποτέλεσμα είναι ανόργανα ή μετουσιωμένα συστατικά τροφών και ανόργανη τροφή.

Το ένζυμο πρέπει να είναι ζωντανό και συνδεδεμένο με το μέταλλο ή το συστατικό τροφής για να μπορέσει το σώμα να το χρησιμοποιήσει. Το ένζυμο λειτουργεί ως "διαβατήριο" για να μπει το μέταλλο στο κύτταρο του σώματος και βοηθά και στη χρησιμοποίηση αυτού του μετάλλου από το κύτταρο. Οι ωμές τροφές είναι ζωντανές κι έτσι παράγουν ζωή στο σώμα. Επειδή έχουν άθικτα τα ένζυμα είναι οργανικές. Τ ένζυμα είναι καταλύτες-ουσίες που βοηθούν το σώμα να εργαστεί αποτελεσματικότερα στην αξιοποίηση των τροφών για το σκοπό της διατήρησης της ζωής.

Ένα παράδειγμα ανόργανης ουσίας είναι το επιτραπέζιο αλάτι. Είναι απλά νάτριο και χλωρίδιο. Κανένα ένζυμο, κατά συνέπεια αυτό είναι νεκρό δε μπορεί να χρησιμεύσει στο σώμα. Οι οργανισμοί μας δε μπορούν να συνάψουν ένζυμα σε ανόργανες ουσίες, παρά με πολύ μεγάλο κόστος. Είναι μόνο το βασίλειο των φυτών, μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης, η οποία μπορεί να συνδέσει τα ένζυμα σε ανόργανα στοιχεία και να τα κάνει ζωντανά ή οργανικά.

Όσο περισσότερο επεξεργαζόμαστε τις τροφές, τόσο λιγότερη θρεπτική αξία διατηρούν. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τροφές είναι ζωντανές οργανικές τροφές. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, σε διάφορους βαθμούς, είναι ανόργανα ή "νεκρά" τρόφιμα.

Η παρακάτω είναι η ιεραρχία προετοιμασίας των τροφίμων που αρχίζει στην κορυφή χωρίς καθόλου προετοιμασία αφήνοντας τα τρόφιμα με την πλήρη περιεκτικότητα των θρεπτικών συστατικών τους, και τελειώνει στο κατώτατο σημείο με την επεξεργασία, καθιστώντας τα τρόφιμα νεκρά και άχρηστα στο σώμα-ελάχιστη ή καμία θρεπτική αξία δε διατηρείται:

ΩΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ(ΠΛΗΡΗ)
αποχύμωση και κατανάλωση αμέσως μόλις το δέρμα του φρούτων ή λαχανικών αφαιρεθεί, γιατί τότε το οξυγόνο συνδυάζεται με τα ένζυμα και τα σκοτώνει(οξείδωση).
ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΑ ¨Η ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ
Χάνεται το 2-5% της θρεπτικής αξίας, αποξηραμένα χωρίς χημικές ή πρόσθετες ουσίες, οι μάρκες των αποξηραμένων του εμπορίου περιέχουν διοξείδιο του θείου-εξαίρεση οι σταφίδες.
ΠΑΓΩΜΕΝΑ
Πρόσφατα κομμένα που παγώνονται αμέσως, χάνεται 5-30% της θρεπτικής αξίας.
ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ
Χάνεται το 15-60% των θρεπτικών συστατικών, βρασμένα στον ατμό σημαίνει ότι το πράσινο φασόλι είναι ακόμη "τριζάτο", εάν είναι μαλακό, λιώμα τότε είναι μαγειρεμένο.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ
Ψημένα, ψημένα στη σχάρα, βραστά, στο γκριλ, βρασμένα στον ατμό πολύ ώρα, κονσερβοποιημένα στο σπίτι, χάνεται το 40-100% των θρεπτικών συστατικών
ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΜΑΤΩΝ
Χάνεται 90-99% η απομείνουσα θρεπτική αξία.
ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
Αυτά όχι μόνο έχουν χάσει το 100% των θρεπτικών συστατικών αλλά περιέχουν και τοξίνες που έχουν προστεθεί πάνω τους.

Το εγχειρίδιο Ιατρικής Φυσιολογίας του Arthur C. Guyton, MD, πιθανόν το πιο αναγνωρισμένο εγχειρίδιο ανθρώπινης φυσιολογίας δηλώνει : ".....η ρύθμιση της συγκέντρωσης ιόντων υδρογόνου (PH ή όξινη-αλκαλική ισορροπία) είναι μία από τις σημαντικότερες πτυχές της ομοιόστασης (homeostasis)". Ομοιόσταση είναι η δυνατότητα ή τάση ενός οργανισμού ή κυττάρου να διατηρεί την εσωτερική του ισορροπία με τη ρύθμιση των φυσιολογικών διαδικασιών του.
Ορισμοί:
PH=μέτρο για το πόσο όξινη ή αλκαλική είναι μία ουσία
κλίμακα PH=κλίμακα μέτρησης της οξύτητας και της αλκαλικότητας.
Όξινος=PH 1, Ουδέτερος=PH 7, αλκαλικός=PH 14

'Ολες οι χημικές διαδικασίες έχουν ένα ιδανικό PH στο οποίο είναι οι αποδοτικότερες. Παραδείγματος χάριν το σώμα λειτουργεί καλύτερα με εσωτερική χημεία που είναι ελαφρώς αλκαλική (PH 5-8). Το PH του αίματος είναι ακόμη πιο συγκεκριμένο, αίμα->
κανονικό - PH=7,4
θάνατος   - PH= 7,2.

Η εσωτερική χημεία των σωμάτων μας λειτουργεί σε ένα αλκαλικό περιβάλλον. το αίμα μας πρέπει να διατηρήσει ένα PH 7,4. Εάν πέσει κάτω από αυτό, στο 7,2, πεθαίνουμε!

Τα κύτταρα του σώματος μας σε υγεία είναι αλκαλικά. Στην ασθένεια το PH του κυττάρου πέφτει κάτω από το 7,0. Όσο περισσότερο όξινα γίνονται τα κύτταρα, τόσο πιο άρρωστοι είμαστε και αισθανόμαστε. Τα κύτταρα δε θα πεθάνουν έως ότου το PH τους πέσει περίπου στο 3,5. Οι οργανισμοί μας παράγουν οξύ ως υποπροϊόν του κανονικού μεταβολισμού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των οργανισμών μας που καίνε ή που χρησιμοποιούν αλκαλικά για να παραμείνουν ζωντανοί. Δεδομένου ότι οι οργανισμοί μας δεν παράγουν αλκαλικά, πρέπει να τους τα παρέχουμε από μία εξωτερική πηγή, για να μας προστατέψει από το να γίνουμε όξινοι και να πεθάνουμε.

Τα τρόφιμα είναι ο τρόπος αναπλήρωσης αλκαλικών στο σώμα. Ο κύριος καθοριστικός παράγοντας των αλκαλικών είναι τα οργανικά μέταλλα. Κάποιος μπορεί να εξισώσει τα οργανικά μέταλλα με τα αλκαλικά για να το καταλάβει καλύτερα. Οι τροφές είναι δύο τύπων, όξινες ή αλκαλικές. Αυτό αναφέρεται στον τύπο της τέφρας των τροφών(που σημαίνει ο τύπος υπολείμματος που παραμένει μετά την πέψη και την επεξεργασία των τροφών).  είναι όξινη ή είναι αλκαλική? Εάν υπάρχει όξινο υπόλειμμα (ανόργανα οξέα), το σώμα πρέπει να εξουδετερώσει αυτό το οξύ για να προστατέψει το αίμα από το να γίνει όξινο. Το οξύ εξουδετερώνεται με το αλκαλικό.

Ιδανικά υπάρχουν επαρκή αλκαλικά στη διατροφή για να γίνει αυτό. Εντούτοις, εάν δεν υπάρχουν, το σώμα πρέπει να εξάγει αλκαλικά από τα κύτταρα του για να εξουδετερώσει το οξύ. Αυτό, φυσικά, αναγκάζει τα κύτταρα να γίνουν όξινα και έτσι ασθενή. Επειδή οιο οργανισμοί μας είναι μία αλκαλική οντότητα, προκειμένου να διατηρηθεί η υγεία, η πλειοψηφία της διατροφής μας πρέπει να αποτελείται από τροφές αλκαλικής τέφρας.

Μπορούμε να παραμείνουμε σε υγεία με την κατανάλωση μιας διατροφής που είναι 70-80% αλκαλική και 20-30% όξινη. Όσο πιο αλκαλική τόσο καλύτερα. Εάν γίνουμε πάρα πολύ αλκαλικοί με την κατανάλωση μιας πλειοψηφίας αλκαλικών τροφίμων, θα χάσουμε την όρεξή μας και αυτομάτως θα θελήσουμε να κάνουμε νηστεία και στο μεταξύ τα  κανονικά όξινα μεταβολικά υποπροϊόντα θα επιστρέψουν το PH του σώματος μας πίσω στα επιθυμητά επίπεδα. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι μερικές τροφές που είναι κατάλληλες για πραγματική τροφή έχουν μία όξινη αντίδραση τέφρας. Αυτός είναι ο τρόπος της φύσης να διατηρεί την ισορροπία έτσι ώστε ο καταναλωτής πραγματικών τροφών να μην γίνεται πάρα πολύ αλκαλικός. Επίσης σημειώστε ότι το όξινο περιεχόμενο αυτών των όξινων πραγματικών τροφών τέφρας είναι πολύ χαμηλό και περιέχει επίσης πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σώμα.  Παρακάτω είναι ένα διάγραμμα με όξινες και αλκαλικές τροφές.

Όξινη/αλκαλική ισορροπία
Η διαίρεση των τροφών σε όξινης τέφρας και αλκαλικής τέφρας θα ήταν γενικά η ακόλουθη :

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα τρόφιμα στη στήλη της όξινης τέφρας παρατίθενται κατά σειρά από το λιγότερο οξύ στο περισσότερο οξύ και στη στήλη της αλκαλικής τέφρας, τα τρόφιμα παρατίθενται κατά σειρά από το αλκαλικό έως το πιο ελάχιστα αλκαλικό.

ΟΞΙΝΗ ΤΕΦΡΑ
  • μερικά ωμά φρούτα και λαχανικά (βακκίνια, δαμάσκηνα, κολοκύθι)
  • ολόκληρα δημητριακά - μαγειρεμένα
  • πολύ ψημένα φρούτα και λαχανικά
  • γαλακτοκομικά (τυρί, αβγά, γάλα, κλπ...)
  • ζάχαρη και επεξεργασμένα δημητριακά
  • άσπρο κρέας (ψάρια, πτηνά) ωμό, μέτρια ψημένο, καλοψημένο
  • κόκκινα κρέατα (βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, πρόβειο κρέας) ωμά, μέτρια ψημένα, καλοψημένα
  • χορταρικά, καρυκεύματα, πικάντικα τρόφιμα (σκόρδο, καυτά πιπέρια, κρεμμύδια, χρένο, κλπ...)
  • τηγανισμένα τρόφιμα (όλα)
  • καφές, τσάι, αλάτι, αλκοόλ, φάρμακα και ουσίες, καπνός

ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΤΕΦΡΑ
  • ωμά φρούτα
  • αποξηραμένα φρούτα
  • παγωμένα φρούτα και λαχανικά
  • ελαφριά βρασμένα στον ατμό φρούτα και λαχανικά
  • ωμοί ξηροί καρποί (αμύγδαλα, πεκάν, τα δυτικά ανακάρδια, κλπ...)
  • βλαστημένα δημητριακά

Η μέση αμερικάνικη διατροφή αποτελείται από 20-30% αλκαλικά, ενώ θα πρεπε αυτό το ποσοστό να ναι 70-80% και όξινη κατά 20-30%!!! Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα Αμερικανό να περάσει και μία εβδομάδα χωρίς την κατανάλωση ΟΠΟΙΩΝΔΗΠΟΤΕ αλκαλικών τροφών. Τα ποσοστά στις μεσογειακές χώρες που είναι πλούσιες σε φρούτα και λαχανικά και τα έχουμε στη διατροφή μας, θα πρεπε να ναι κανονικά μεγάλης διαφοράς. Αλλά δεν είναι και αυτό γιατί δεν γνωρίζουμε πως να συνδυάσουμε στη διατροφή μας όλα τα στοιχεία με σωστό τρόπο και το κυριότερο πως να πάρουμε όλα τα φυσικά στοιχεία από την τροφή. Δεν είναι δυνατόν σε ένα γιαούρτι εμπορίου με φρούτα πχ, να συνυπολογίσουμε τα φρούτα αυτά στη διατροφή μας, όπως δεν είναι δυνατόν να υπολογίσουμε τα τεχνητώς αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά. Τώρα αν συνυπολογίσουμε το συστηματικό δηλητηριασμό των φυτών με τα φυτοφάρμακα και τις  ακτινοβολήσεις, τους πλέον ελεγχόμενους σπόρους φύτευσης που παράγονται κατά ποσοστό 85% παγκοσμίως από τη μοσάντο καθώς και τις 100% γενετικά τροποποιημένες τροφές πια, όπως το καλαμπόκι, τη σόγια και τα δημητριακά εμπορίου, καταλαβαίνεται πως το να ασχοληθούμε με τη διατροφή ουσιαστικά από το στάδιο του σπόρου ως και την κατανάλωση είναι αναγκαίο κακό!

Καταλαβαίνω τη δυσκολία όσων ζουν σε αστικά περιβάλλοντα, όσον αφορά στο ότι δε μπορούν να έχουν δικό τους κήπο και να κάνουν έστω την επιλογή αυτή, ώστε να αποφασίσουν να ζήσουν υγιείς! Αλλά αυτό το περίμεναν χρόνια και χρονάκια όσοι σιγά σιγά έχτιζαν αυτό το αρρωστημένο κατεστημένο σε όλους τους τομείς. Περίμεναν για χρόνια να αποδώσει ο συστηματικός μας δηλητηριασμός και να αναπτύξουμε νέες ασθένειες. Περίμεναν χρόνια για να μπορέσουν συστηματικά και σιγά σιγά να μας αποκόψουν από τις γνώσεις αυτές που θα κάναν υγιής και πάνω από όλα περίμεναν για πολλά πολλά χρόνια να βιώσουν το αποτέλεσμα. Λαούς πλήρως εξαρτημένους από τα βιομηχανοποιημένα τους προϊόντα, που μας μετάλλαξαν σε ασθενείς οργανισμούς με βλαβερές συνήθειες που μας σκοτώνουν λίγο λίγο για να μας ψευτοανασταίνουν περιοδικά με τα φάρμακα-δηλητήριά τους.

Πέτυχαν σε πολλούς τομείς. Μας κάναν να ξεχάσουμε τη φύση μας και την αρμονία με την υπόλοιπη πλάση, μας έκαναν ανθρώπους ρομπότ, που θεωρούμε δεδομένη τη γνώση που μας "πρόσφεραν", σαν το φαί και το νερό που μας "πρόσφεραν".

Ε λοιπόν όχι. Ούτε αυτή είναι η φύση μας, ούτε αυτός ο τρόπος για να ζούμε. Κι αν δε μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας εγκλωβισμένοι πια στα δίχτυα μιας καθημερινότητας που λειτουργεί μέσα από το σύστημά τους, ας κάνουμε τουλάχιστον την ελάχιστη προσφορά(που ίσως είναι και ο πιο χαρισματικός τρόπος), του να ενδιαφερθούμε πραγματικά να μάθουμε τη φύση μας και τον προορισμό της και να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας με αρχές και γνώσεις που θα τα βοηθήσουν να γκρεμίσουν στο δικό τους αύριο τη σαβούρα που με άγνοια χτίζαμε τόσα και τους προσφέραμε εμείς και να δημιουργήσουν έναν κόσμο υγιή, όχι σε επίπεδο ατομικού οργανισμού, αλλά παγκόσμιας συνείδησης. Σας ευχαριστώ!

Πηγή : Yγεία μέσω της διατροφής του Dr. Joel Robbins
Eπιστροφή στη Φυσική Διατροφή του Χρήστου Γεωργιάδη
Internet και λίγη προσωπική γνώση  :wink:$

Message edited by alkistis - Δευτέρα, 11-ΜΑΡ-2013, 5:35 PM

ΘνητοςDate: Δευτέρα, 11-ΜΑΡ-2013, 8:14 PM | Message # 595
Ο βασιλιάς των μελών
ΔΕΝ συμφωνω με κανενα "νομο" που αναφερει !
Τι να σχολιασω ;;;

Added (11-ΜΑΡ-2013, 8:14 PM)
Αλλα εκτος αυτου , το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ γινεται σωστη διατροφη με την μορφη της σημερινης ζωης !
πχ. Και να συνφωνοσα με ολα αυτα , θα επρεπε να εμπστυομαι ενα χ κυριο η κυρια που πουλαει "βιολογικα" !!
ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ !!
Προσωπικα πστευω οτι κατι βιολογικα κατι φυτρα (μοδα ωμοφαγιας) κλπ , ειναι ΤΟΞΙΚΟΤΕΡΑ και παραγονται με περιεργους τροπους !

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

alkistisDate: Δευτέρα, 11-ΜΑΡ-2013, 9:41 PM | Message # 596
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Θνητος)
ΔΕΝ συμφωνω με κανενα "νομο" που αναφερει !
Συγνώμη, με τι ακριβώς δε συμφωνείς? Με το βιολογικό μας σύστημα???Γιατί η φυσιολογία μας έτσι είναι, αλκαλική και χρειάζεται συγκεκριμένα στοιχεία. Αν έχεις κάποιες άλλες πληροφορίες για το πως δουλεύει το σύστημα και τι χρειάζεται, σε παρακαλώ διαφώτισέ με! Σε μία μηχανή κοιτάς τον τρόπο λειτουργίας και της δίνεις το ανάλογο καύσιμο, ώστε να έχεις ανάλογη απόδοση. Η μηχανή του οργανισμού, είναι μία μηχανή εσωτερικής καύσης σε χαμηλή θερμοκρασία(36 περίπου βαθμούς Κελσίου) και το καύσιμο που χρειάζεται αναφέρεται και αναλύεται εκτενώς παραπάνω..

Δεν έχω σκοπό να πείσω ή να αλλάξω τη γνώμη ΚΑΝΕΝΟΣ. Παραθέτω κάποιες πληροφορίες. Αν δε σε αφορούν δεν τις σχολιάζεις καν! Πόσο μάλλον να αναρωτιέσαι τί θα σχολιάσεις... Αν έχεις κάποια επιχειρήματα που να μπορούν να δώσουν έναν ωραίο χαρακτήρα αντιπαράθεσης, παράθεσέ τα. Μα πάνω από όλα ΨΑΞΕ ΤΟ πριν το αποκλείσεις σαν πληροφορία!

Σέβομαι απόλυτα την κρίση και την επιλογή του καθενός! Από τη στιγμή που εσύ κρίνεις πως οι πληροφορίες δεν έχουν να σου προσδώσουν κάτι σαν γνώση ή αναζήτηση, αυτό είναι απόλυτα προσωπικό, κατανοητό και σεβαστό!
Quote (Θνητος)
το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ γινεται σωστη διατροφη με την μορφη της σημερινης ζωης ! πχ. Και να συνφωνοσα με ολα αυτα , θα επρεπε να εμπστυομαι ενα χ κυριο η κυρια που πουλαει "βιολογικα" !!
ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ !!
Προφανώς και δε γίνεται σωστή διατροφή (με τη δική μου έννοια το εννοείς προφανώς κι όχι τη δική σου) για σένα! Έχεις μια δομημένη αντίληψη για το πως μπορείς να τραφείς(?) και μία αντίληψη για τις ανάγκες και λειτουργίες του σώματος που δε γνωρίζω.. Αν σε ταρακουνούσε ουσιαστικά το θέμα, θα μπορούσα να σου λύσω πολύ εύκολα το θέμα της εύρεσης τροφής, όπως το έλυσα και για τον εαυτό μου. Μου πήρε πάρα πολύ χρόνο να βρω άξιους και εμπιστεύσιμους παραγωγούς καθώς και τρόπους για να παράξω σε αστικό περιβάλλον βασικά προϊόντα διατροφής όπως λαχανικά, φρούτα, βότανα και μπαχαρικά με σπόρο όσο το δυνατόν πιο φυσικό και παλιό ανάλογα το φυτό και άλλους παράγοντες που συμβάλουν στην εύρεση για σωστά τρόφιμα.. Είναι μία έρευνα πάνω από δύο ετών και με την ολοκλήρωσή της οσονούπω σκοπεύω να παρέχω ακριβώς αυτή τη γνώση για το πως να εξασφαλίσουμε-εκτός άλλων- πραγματική τροφή. Έτσι κι αλλιώς αποτελεί τμήμα μιας πιο ευρείας έρευνας πάνω στην ολιστικότητα της ζωής(αφορά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κοινωνικές λύσεις, δομές και προτάσεις, διατροφή, υγεία, πνευματική ισορροπία, εναλλακτικές θεραπείες, κ.α.) ..Από τη στιγμή που σε βρίσκει το θέμα πλήρως αντίθετο, είναι άσκοπα τα περαιτέρω..

Added (11-ΜΑΡ-2013, 9:28 PM)

Quote (Θνητος)
Προσωπικα πστευω οτι κατι βιολογικα κατι φυτρα (μοδα ωμοφαγιας) κλπ , ειναι ΤΟΞΙΚΟΤΕΡΑ και παραγονται με περιεργους τροπους !
Η πλειοψηφία του εμπορίου ναι!!!Όχι απαραίτητα τοξικότερα ή λιγότερο τοξικά(ειδικά αν δεν έχεις ένα συγκεκριμένο προϊόν-μέτρο σύγκρισης), αλλά σίγουρα τροποποιημένα και μη θρεπτικά, στην καλύτερη περίπτωση τουλάχιστον όχι τόσο θρεπτικά όσο φανταζόμαστε!

Added (11-ΜΑΡ-2013, 9:41 PM)

Quote (Θνητος)
Allo αναφερεται θεος , αλλο θεουσα !!
Στο αρχικό σου σχόλιο είχες..σχολιάσει τη φράση του "και πιστεύω στο θεό" λέγοντάς τον θεούσο με άλλη μορφή..εκεί και πήγαινε το σχόλιο μου...
Quote (Θνητος)
Χωρις να εχει ιδεα περι χριστου (ισως) !
Ή ίσως πολύ πιο σοφά, έχοντας ιδέα και πιστεύοντας στην Αλήθεια της ουσίας και όχι στις σάλτσες και τις παραποιήσεις της ιστορίας..ίσως..
Quote (Θνητος)
Ασε που και το αγαπη ειναι τελειως παρεξηγημενο !Και η κατστροφη του αχρηστου αγαπη ειναι !
Αν έχεις σκοπό να καταστρέψεις το άχρηστο δεν είναι αγάπη, είναι αναγνώριση του αχρήστου, αν πάλι ποιείς τα πάντα με αγάπη, αυτή από μόνη της καταστρέφει το άχρηστο και είναι αποτέλεσμα πράξης αγάπης κι όχι στοχοποιημένης επίθεσης εξαφάνισης κάποιου στοιχείου. Η αγάπη από μόνη της δημιουργεί το περιβάλλον που της αρμόζει και απαλείφει μετουσιώνοντας όλα τα άχρηστα και άσχημα σε αυτό που η αγάπη μετουσίωνει, σε χρήσιμα και λειτουργικά για κάποιον σκοπό!
Quote (Θνητος)
ΜΟΝΟ σε μοναστικη κατασταση !! Να σου θυμισω οτι αν μιλας ειλικρινα , απλα θα σε χωσουν μεσα !

Εγώ ακόμα ελεύθερη κυκλοφορώ...Να μιλάω ειλικρινά σε ποιόν τομέα? και ποιός θα με χώσει μέσα αν μιλάω για αγάπη και σύνδεση με τη φύση??

ΘνητοςDate: Δευτέρα, 11-ΜΑΡ-2013, 9:55 PM | Message # 597
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (alkistis)
1)H φύση ακολουθεί καθορισμένους νόμους που δεν υπόκεινται σε άποψη ή διαφορά.2)Κάθε πτυχή της ζωής αντανακλάται από τη φύση.
3)Η φύση κυβερνάται από το νόμο του Αιτίου και του Αιτιατού.
1 ΜΠΟΥΡΔΑ
2 λογικο αλλα ασχετο
3 πιο μεγαλη μπουρδα !!
Quote (alkistis)
η φυσιολογία μας έτσι είναι, αλκαλική και χρειάζεται συγκεκριμένα στοιχεία
Ποιος τα λεει αυτα και γιατι να το πιστεψω απο τη στιγμη που ,
ο εμετος ειναι ΟΞΙΝΟΣ και οξεα βγαινουν απο το στομαχι !
Τα οξεα με τα αλκαλικα δημιουργουν ΣΥΝΗΘΩΣ αντιδραση διπλης αντικαταστασης με αποτελεσμα αλλη ουσια και ΙΖΗΜΑ ή ΑΕΡΙΟ !
δλδ τρωγωντας ΑΛΚΑΛΙΚΑ θα δημιουργησουν πετρες καπου και θα ρευομαστε περισοτερο !!
Απλη ημεια ειναι !
Αν και ουσιαστικα ΔΕΝ ειναι ουτε ετσι νομιζω !
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ξερουν πως λειτουργει η πεψη ή κι εαν ξερουν δεν μας λενε !
Quote (alkistis)
Προφανώς και δε γίνεται σωστή διατροφή (με τη δική μου έννοια το εννοείς προφανώς κι όχι τη δική σου) για σένα!
ενοω σωστη διατροφη για το σωμα μας και αυτη ειναι κατα τη γνωμη μου η ποικιλια και το μετρο !
Quote (alkistis)
.Από τη στιγμή που σε βρίσκει το θέμα πλήρως αντίθετο,
ΔΕΝ ειμαι πληρως αντιθετως πουθενα αλλα δεν ειμαι και οπαδος κανενος !
Quote (alkistis)
θα μπορούσα να σου λύσω πολύ εύκολα το θέμα της εύρεσης τροφής,
ΔΕΝ μιλαω για ενα ατομο ! και ειδικα για τα παιδια εισερχονται κι αλλα θεματα , απο αντιδραση εως κοροιδια συμαθητων και πολλα αλλα !
Quote (alkistis)
εμπιστεύσιμους παραγωγούς
χαχαχα
Στο ευχομαι Αλκηστη μου , αλλα να ξερεις ,δεν εχω γεννηθει χθες κι εγω !

Added (11-ΜΑΡ-2013, 9:55 PM)

Quote (alkistis)
Αλήθεια της ουσίας
Που ειναι η αγαπη υποθετω !
Quote (alkistis)
αν μιλάω για αγάπη και σύνδεση με τη φύση
Ευχομαι να εχεις δικιο , αλλα η αγαπη ειναι υπερεκτιμημενη και παρεξηγημενη !

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

alkistisDate: Δευτέρα, 11-ΜΑΡ-2013, 10:16 PM | Message # 598
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Θνητος)
1 ΜΠΟΥΡΔΑ 2 λογικο αλλα ασχετο
3 πιο μεγαλη μπουρδα !!
κοίτα μπορώ να δεχτώ όλα όσα ακούω αρκεί να τεκμηριώνονται..Πχ, το 1 εσύ νομίζεις ότι μπορεί κάτι να παρέμβει στους φυσικούς νόμους?Στο 2, καθόλου άσχετο, γιατί κι εσύ πτυχή της ζωής είσαι και αντανακλάσαι από τη φύση, κομμάτι της οποίας αποτελείς, η οποία σου προσφέρει όσα χρειάζεται η ύπαρξή σου. Και για το 3 τι να πω? Αν δεν πιστεύεις στο νόμο αιτίου-αιτιατού δεν έχω κάτι να προσθέσω εκτός ίσως από αυτό..Αν δεν ίσχυε αυτός ο νόμος, τότε δε είχαμε πράξη και αποτέλεσμα, θα είχαμε πράξη και αναμονή τυχόν αποτελέσματος..
Quote (Θνητος)
Ποιος τα λεει αυτα και γιατι να το πιστεψω απο τη στιγμη που , ο εμετος ειναι ΟΞΙΝΟΣ και οξεα βγαινουν απο το στομαχι !
Τα οξεα με τα αλκαλικα δημιουργουν ΣΥΝΗΘΩΣ αντιδραση διπλης αντικαταστασης με αποτελεσμα αλλη ουσια και ΙΖΗΜΑ ή ΑΕΡΙΟ !
δλδ τρωγωντας ΑΛΚΑΛΙΚΑ θα δημιουργησουν πετρες καπου και θα ρευομαστε περισοτερο !!
Απλη ημεια ειναι !
Αν και ουσιαστικα ΔΕΝ ειναι ουτε ετσι νομιζω !
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ξερουν πως λειτουργει η πεψη ή κι εαν ξερουν δεν μας λενε !
Τα λέει στο συγκεκριμένο απόσπασμα ένας πολυπτυχιούχος γιατρός και γενικότερα και πάααααρα πολύ άλλοι...
Όσον αφορά στα όξινα μην τα μπερδεύεις! Τα οξέα του στομάχου είναι φυσικά υποπροϊόντα του μεταβολισμού που βοηθάν στην διάσπαση των μερών της τροφής. Εκτός από το να ονομάζουμε κάτι όξινο, πρέπει να γνωρίζουμε και το βαθμό της όξυνσης και το ρόλο.Όπως είπαμε υπάρχουν και λαχανικά και φρούτα ελαφρώς όξινα που έχουν συγκεκριμένο ρόλο.  γενικά τα οξέα έχουν πολύ συγκεκριμένο ρόλο στον οργανισμό, ανάλογα την όξυνση, την προέλευση και την ποσότητα. Όσο για τον εμετό, είναι αντίδραση του στομάχου σε κάτι που το ενοχλεί και το αποβάλλει χρησιμοποιώντας μεγαλύτερη δόση οξέως ώστε να ενοχληθεί η στομαχική κοιλότητα και να δημιουργήσει παλινδρόμηση, αναγούλα και τελικά να εξάγει το προϊόν που την ταλαιπωρούσε. Δε θα μπορούσε να μη βρίσκεται σε όξινη κατάσταση ο εμετός αφού είναι τροφή στη διαδικασία του μεταβολισμού (μέσω οξέων). Άλλο όργανο εκτός του στομαχιού μας που να περιέχει σε διαρκή κατάσταση οξύ δεν υπάρχει. Η κυτταρική μας δομή είναι αλκαλική. Όπου αλλού συναντάμε συσσωρευμένα οξέα υπάρχει κάποια ανισορροπία. Εκτός βέβαια των περιπτώσεων παραγωγής οξέως για κάποια χρήση, μιλάμε για μία σταθερή παρουσία οξέος στο σώμα..

Επίσης οι αντιδράσεις που δημιουργούνται (χημικά) έχουν άμεσα α κάνουν με τις συνιστώσες της χημικής ένωσης(ποσότητες-αναλογίες).

Added (11-ΜΑΡ-2013, 10:16 PM)
Όσο για το αν γνωρίζουν και τι μας λένε μεγάλη κουβέντα.. Κι άλλα πολλά δε γνωρίζαμε που γνώριζαν και να που ήρθαν στο φως..Μάθαμε άλλα κι άλλα, λες να κολλούσαμε εδώ?

ΑθηναίοςDate: Δευτέρα, 11-ΜΑΡ-2013, 10:19 PM | Message # 599
Ο βασιλιάς των μελών
Awards: 17
Για εμένα, αυτός ο άνθρωπος, ο Φώτης του Βόλου, είναι ένα πρότυπο ανθρώπου προς αποφυγή! Κατ' αρχάς η στάση του είναι ανθελληνική γιατί είναι εναντίον της ιδιοκτησίας, της κατοικίας, της μόνιμης δηλαδή κατοικίας, της οικογένειας, της μόρφωσης κλπ! Είναι ευθυνόφοβος και προτιμά να ασχολείται ΜΟΝΟ με τον εαυτό του!

Αν είχαμε όλοι οι άνθρωποι αυτή τη λογική θα είχε εξαφανιστεί το ανθρώπινο είδος! Αυτό βέβαια είναι και το ζητούμενο από αυτούς που κατασκεύασαν αυτές τις θρησκείες που υποστηρίζουν τον αφανισμό του ανθρώπου, είτε με το μοναχισμό, είτε με το να δίνουν αμαρτωλή διάσταση στον έρωτα (άρα και στην αναπαραγωγή του είδους μας), είτε με την απαγόρευση της διαχείριση χρημάτων (εκτός από τη ράτσα τους) κλπ κλπ!!!

Quote (alkistis)
« Ένα μέρος των ανθρώπων διαμαρτύρεται για την κυβέρνηση, η οποία από την πλευρά της κάνει ό,τι μπορεί και βοηθάει όσο είναι δυνατό. Πλέον οι αποφάσεις της όμως εξαρτώνται από τα μεγάλα κράτη. Μπορούνε να μας βοηθήσουν και μας, βοηθάνε τόσο όσο μπορούν, αλλά εμείς σαν λαός θέλουμε περισσότερα, είμαστε απαιτητικοί»

Άνθρωποι με τέτοιες απόψεις είναι επικίνδυνοι και αποτέλεσμα της θρησκευτικής δουλικότητας που του εμφύτευσαν στο απαίδευτο, φοβισμένο και δουλικό μυαλό τους!

Πάντα κατά τη γνώμη μου και δεκτές όλες οι αντιρρήσεις!!

Added (11-ΜΑΡ-2013, 10:19 PM)
Για τη διατροφή θα τα πούμε αύριο αφού διαβάσω πρώτα όλο το άρθρο!

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.

alkistisDate: Δευτέρα, 11-ΜΑΡ-2013, 10:32 PM | Message # 600
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Αθηναίος)
Quote (alkistis)« Ένα μέρος των ανθρώπων διαμαρτύρεται για την κυβέρνηση, η οποία από την πλευρά της κάνει ό,τι μπορεί και βοηθάει όσο είναι δυνατό. Πλέον οι αποφάσεις της όμως εξαρτώνται από τα μεγάλα κράτη. Μπορούνε να μας βοηθήσουν και μας, βοηθάνε τόσο όσο μπορούν, αλλά εμείς σαν λαός θέλουμε περισσότερα, είμαστε απαιτητικοί»

Άνθρωποι με τέτοιες απόψεις είναι επικίνδυνοι και αποτέλεσμα της θρησκευτικής δουλικότητας που του εμφύτευσαν στο απαίδευτο, φοβισμένο και δουλικό μυαλό τους!
Απορώ που δεν πρωτοσχολίασε ο θνητός αυτή τη φράση!!χαχαχαχαχαχα
Βασικά τα λεγόμενα του Φώτη είναι λόγια ενός ανθρώπου που δε μπορεί να γνωρίζει όσα εμείς σαν πληροφορίες από τη φύση του..Νομίζω το εξηγεί τόσο όσο το καταλαβαίνει, τον τελευταίο καιρό μιλά μάλιστα για εντεταλμένους, συνενοημένους που κυβερνούν όλα τα κράτη φέρνοντας πόλεμο...
Εγώ αυτό που κρίνω θετικό στην όλη στάση του, είναι ότι προτίμησε(μέσα στην τρέλλα του αν θες..) να θεωρήσει πλούτο τα λίγα από το να πιστέψει πως είναι φτωχός. Και συμφωνώ πως σε καμία περίπτωση δε μας χρειάζονται μοναχικές οντότητες χαμένες στον κόσμο τους. Για μένα δεν είναι όσα λέει ο Φώτης και κάνει παράδειγμα αλλά ο τόσο εκ διαμέτρου αντίθετος τρόπος που μπορεί να κοιτάζεις την ίδια εικόνα και να θεωρείς πραγματικότητα το πως την κοιτάς και όχι την εικόνα καθεαυτή.. Και από αυτό παραδειγματίζομαι..!

Added (11-ΜΑΡ-2013, 10:32 PM)
Α! και προτιμώ ένα Φώτη άπορο να ναι έτσι από το να ναι κουρνιασμένος και να θλίβεται σε κάποια γωνιά του δρόμου για τη μοίρα του..

Search: