Σάββατο, 04-ΜΑ-2024, 0:57 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum » Εξωγήινοι - UFO » Εμφανίσεις » Αναφορές από τον Ελλαδικό χώρο
Αναφορές από τον Ελλαδικό χώρο
aposperittisDate: Τετάρτη, 04-ΙΟΥ-2012, 8:58 PM | Message # 1
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
ΚΑΤΑΚΩΛΟ 5-11/7/1969
Αντιγράφουμε από εφημερίδες τις εποχής: « ιπτάμενα φωτεινά αντικείμενα άγνωστης προέλευσης παρατηρήθηκαν τη νύχτα της 5ης και της 11ης Ιουλίου στην ακτή του Αγίου Ανδρέα στο Κατάκωλο και στην ακτή της Ζαχάρως.

Οι πρώτες πληροφορίες για την εμφάνιση των ιπτάμενων αντικειμένων προήλθαν από παραθεριστές που βρίσκονταν στην ακτή του Αγίου Ανδρέα. Εν συνεχεία επιβεβαιώθηκαν από επιστήμονες οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει το φαινόμενο από την Ζαχάρω. Συγκεκριμένα ο παιδίατρος κ. Σπ. Χρυσικόπουλος στις 21.30 το βράδυ του Σαββάτου της 5ης Ιουλίου παρατήρησε μαζί με την κόρη του (10 ετών) ένα ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο. Το ίδιο φαινόμενο παρατήρησαν από την ακτή της Ζαχάρως το ζεύγος των εκ Πύργου δικηγόρων κ.κ Φωφώ και Τάσου Λαμπίρη και η κ. Σωσώ Βαρτζελιώτη σύζυγος γεωπόνου.

Ο κ. Βαρτζελιώτης παρατήρησε ιδίοις όμμασι στις 21.45 το βράδυ της Παρασκευής της 11 Ιουλίου παρόμοιο φωτεινό αντικείμενο. Η αφήγηση των δικηγόρων του Πύργου και του ζεύγους Βαρτζελιώτη συμπίπτει απολύτως με το περιστατικό που περίγραψε ο γιατρός κ. Χρυσικόπουλος ο οποίος αναφέρει ότι παρατήρησε επί 5 λεπτά το φαινόμενο. Το ιπτάμενο αντικείμενο έκανε την εμφάνιση του προς δυσμάς και ΒΔ της Ζαχάρως. Κινείτο δε με μεγάλη ταχύτητα διαγράφοντας τόξο 45 μοίρες πάνω από την θάλασσα. Ήταν λιγότερο φωτεινό από την Σελήνη και κατά την πορεία μετέβαλε το σχήμα του. Στην συνέχεια το χρώμα του στο κέντρο έγινε σκοτεινότερο και σχηματίσθηκε μια φωτεινή κυκλική περιφέρεια μεγέθους μιας υπερφουσκωμένης σαμπρέλας αυτοκινήτου που έμοιαζε με μεγάλο καπέλο με φωτεινά μπορ. Τελικά το ιπτάμενο αντικείμενο άρχισε να εξαφανίζεται αναστρεφόμενων. Μάρτυς υπήρξε και ο γραμματέας της κοινότητας Αγίας Ιωάννας Πύργου κ. Γ.Γεωργουλιας.

Ο δάσκαλος Κερκύρας κ. Αρ. Λούρος είδε και αυτός ένα ιπτάμενο δίσκο στις 5 Ιουλίου 1969 στις 21.30 το βραδύ πάνω από την νήσο Οθωνοί. Η περιγραφή του περιστατικού ταιριάζει απόλυτα με την προηγούμενη.

Στο χωριό Επίσκεψις της Κέρκυρας έγινε μεγάλη συζήτησις στο καφενείο παρουσία πολλών κατοίκων για το περιστατικό.»

Το Βήμα, Πέμπτη 24/7/1969, Ακρόπολις Σάββατο 2/8/1969.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2/12/1973
Το πρωινό της Κυριακής 2/12/1973 γύρω στις 11.00 τέσσερεις φοιτητές της φυσικομαθηματικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παίρνουν της φωτογραφικές τους μηχανές και βγαίνουν βόλτα στην πόλη για να φωτογραφίσουν τοπία. Πρόκειται για τους Αντώνη Κοκκαλίδη, Βασίλη Ασημακόπουλο, Γιάννη Βασιλείου και Τάσο Τσώνη. Γύρω στις 12 το μεσημέρι βρίσκονται κοντά στο Λευκό Πύργο. Κατά την διάρκεια των φωτογραφήσεων τίποτα δεν προκαλεί την περιέργεια τους. Μερικές ημέρες αργότερα που εμφάνισαν τις φωτογραφίες σε μια από αυτές προσέχουν κάτι το ιδιαίτερο. Βλέπουν ότι στο πάνω μέρος της φωτογραφίας στη θέση του ουρανού υπάρχει ένα ιπτάμενο αντικείμενο με εξαιρετικά συμμετρικό σχήμα.

Μετά από μεγέθυνση της φωτογραφίας το αντικείμενο παρουσιάζει καθαρά την εικόνα ενός ιπτάμενου δίσκου. Πραγματοποιούν διάφορες μετρήσεις και διαπιστώνουν ότι το αντικείμενο θα έπρεπε να βρίσκετε σε απόσταση 4 περίπου χιλιομέτρων ΒΔ και σε ύψος 2-3 χιλιομέτρων.

Στη συνέχεια και αφού το ενδιαφέρον τους βρίσκετε στο έπαρκο, επισκέπτονται τον καθηγητή της μετεωρολογίας κ. Γ. Λιβαδά. Βλέποντας τη φωτογραφία ο καθηγητής τη χαρακτήρισε ως «μια από τις καλύτερες που υπάρχουν σε ολόκληρη την υφήλιο».

Ο κ. Λιβαδάς ανέφερε την ύπαρξη ενός μετεωρολογικού φαινόμενου γνωστού ως Lenticularis (Len) – Φακοειδή. Τα Lenticularis είναι νέφη σχήματος αμφίκυρτων φακών ή αμύγδαλων συχνά επιμήκη με σαφές περίγραμμα. Πολλές φορές εμφανίζουν ιριδισμό. Οι φοιτητές λαμβάνουν την πρωτοβουλία και βρίσκουν από την μετεωρολογική υπηρεσία το δελτίο καιρού της Κυριακής 2/12, το οποίο γράφει τα εξής:

11.20 πμ υπάρχει ολική νέφωση (10/10). Νέφη Αs2, Sc5, επικρατούντα τα As2.

Ήτοι Altostratus (As2) – υψιστρώματα.
Είναι τα φαιόχροα ή κυανίζοντα στρώματα η στρώσεις νεφών αυλακωτής, ινώδους ή ομοιόμορφου εμφανίσεως που καλύπτουν ολικά ή μερικά τον ουρανό και παρουσιάζουν μέρη αρκετά λεπτά, ώστε να διαφαίνεται μέσω αυτών τουλάχιστον αμυδρά ο ήλιος. Σχηματίζουν δε σχεδόν πάντα στρώματα μεγάλης οριζοντίου αναπτύξεως, μερικών δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιομέτρων, όπως και σημαντικής κατακόρυφου ταχύτητος ανέμου (6 μέτρα το δευτερόλεπτο) με διεύθυνση Β-ΒΑ.

12.20μμ. επικρατούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες.

Οι φοιτητές αποκλείουν την περίπτωση να έχουν φωτογραφίσει το φαινόμενο Lenticularis για δυο λόγους: πρώτον οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν το σχηματισμό του φαινόμενου και δεύτερον, το σχήμα δεν είναι φακοειδές.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι δεν υπήρχε κάτοικος της περιοχής που να ανέφερε πουθενά ότι είδε κάτι περίεργο εκείνη την ημέρα. Βέβαια και οι τέσσερις φοιτητές δεν είχαν δει τίποτα με γυμνό οφθαλμό. Το αντικείμενο βρήκε μόνο στην φωτογραφία. Οι τέσσερις φοιτητές ψάχνοντας περισσότερο το θέμα ανακαλύπτουν μια ενδιαφέρουσα είδηση στην εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα Φωνή της Νάουσας, αρ. φ. 1128. Στην πρώτη σελίδα έγραφε: δυνατή λάμψης φώτισε την νύκτα της Δευτέρας τον κατασκότεινων ουρανών προς την κατεύθυνση του Αρκοχωρίου κατά την διάρκεια της χιονοπτώσεως. Το φαινόμενο παρετηρήθη προς την κατεύθυνση του Αρκοχωρίου γύρω στις 11.07 το βράδυ και λίγο μετά τις εξίσου περίεργες δια την εποχή και την καιρικήν κατάστασιν, βροντές και αστραπές. Όπως βεβαιώνουν όμως όσοι αντελήφθησαν την λάμψιν αποκλείεται να επρόκειτο περί κεραυνού ο οποίος άλλωστε διαρκεί κλάσματα του δευτερολέπτου ενώ εκείνη έδωσε προς στιγμήν την εντύπωσιν πυρκαγιάς, διάρκειας όμως μόνο ολίγων δευτερολέπτων. Φυσικά το φαινόμενο εξακολουθεί να παραμένει ανεξήγητο με αποτέλεσμα να ομιλήσουν μερικοί ακόμα και περί του ενδεχόμενου εμφανίσεως ιπτάμενου δίσκου. Πάντως ούτε πυρκαγιά ούτε άλλη παρόμοια περίπτωση εγνώσθη».

Επίκαιρα τ. 282, 28/12/1973, Θεσσαλονίκη, 27/12/1973, Μακεδονία, 28/12/1973, Απογευματινή, 28/12/1973, Φωνή της Νάουσας, 16/12/1973, αρ.φ.1128.


ΑΝΔΡΟΣ 16/4/1974
Μια ομάδα σπουδαστών ανάμεσα στους οποίους οι Αλέξανδρος Σεβαστόπουλος, Γιώργος Κολλάρος και Γιώργος Γιαννακάκης που είχαν μεταβεί στο Γαύριο της Άνδρου με τις οικογένειες τους για τις γιορτές του Πάσχα, έκανε περίπατο αργά το βράδυ στην παραλιακή τοποθεσία Λιόπεσι, σε απόσταση 600 περίπου μέτρων από την μικρή κωμόπολη. Οι σπουδαστές σταμάτησαν για λίγο στην παραλία της έρημης ακτής συζητώντας εύθυμα, όταν στις 11.15 μ.μ αντελήφθησαν στον ουρανό ένα παράξενο φωτεινό αντικείμενο ελλειψοειδούς σχήματος, που το περιέγραψαν ως τεράστια φωτεινή φακή. Το παράδοξο αυτό αντικείμενο βρισκόταν σε μεγάλο ύψος (οι σπουδαστές υπολόγισαν ότι θα βρισκόταν στα 2000-3000 μετρά) και από την πεπλατυσμένη περίμετρο του διαχεόταν ένα ισχυρό λευκό φως σαν ένας έντονα φωτισμένος δακτύλιος. Από το κέντρο του δίσκου τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω ξεπηδούσαν μικρές πρασινωπές ακτίνες. Το φωτεινό αντικείμενο δεν εξέπεμπε ήχο και ακολουθούσε μια εντελώς ακανόνιστη πορεία. Ορισμένες στιγμές έμενε ακίνητο, μετέωρο μέσα στο σκοτεινό ουρανό, άλλοτε μετακινείτο αστραπιαία προς τα πλάγια, και μερικές φορές έκανε κατακόρυφες ανοδικές και καθοδικές αναπηδήσεις. Οι σπουδαστές παρατήρησαν το ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο για 2-3 λεπτά έως οτου στράφηκε προς τα ΒΔ του νησιού και χάθηκε πίσω από το βουνό Πέταλον, που έχει ύψος 1003 μέτρα. Λίγο πριν χαθεί στο βάθος του ορίζοντα πέρασε ανάμεσα από ένα σύννεφο που φωτίστηκε εκτυφλωτικά από ένα λαμπρό λευκό φως.

Τα Νέα, Πέμπτη 18/4/1974 Α. Σάκαλης.

ΕΥΒΟΙΑ 1974
16/4/1974: στις 00:30 θεάθηκε ένα κιτρινωπό αντικείμενο το οποίο ήταν αθόρυβο, είχε μικρή ταχύτητα και πετούσε σε ύψος 600-700 μέτρων. Πριν εξαφανιστεί εξέπεμπε διάφορες λάμψεις.

6/5/1974: στις 8:30μμ θεάθηκε ένα αντικείμενο του οποίου το χρώμα ήταν κιτρινωπό και εξαφανίστηκε πίσω από την Δίρφυ. Είναι αξιοσημείωτο ότι το ΑΤΙΑ βρισκόταν υπό τη συνοδεία δυο αεροσκαφών τα οποία το παρακολουθούσαν πολύ στενά.

7/6/1974: στις 11:50μμ ένα δισκοειδές ΑΤΙΑ έκανε περίεργες κινήσεις πάνω από την Κύμη και μετά από λίγο απομακρύνθηκε.

8/6/1974: στις 10:30μμ μάλλον το ίδιο ΑΤΙΑ προβαίνει στις ίδιες κινήσεις με το προηγούμενο.

30/6/1974: στις 00:15 εμφανίστηκε ένα αθόρυβο αντικείμενο με κατεύθυνση από βορρά προς νότο. Αυξάνοντας την ταχύτητα που έφτασε πάνω από τη Μονή Σωτήρα και άλλαξε πορεία. Εξαφανίστηκε σε ύψος 600-700 μέτρων εκπέμποντας κόκκινες λάμψεις.

2/7/1974: εμφανίστηκε ένα κίτρινο αντικείμενο σε ύψος 1000-2000 μέτρων με κατεύθυνση από ΒΔ προς ΝΑ. Αργότερα φάνηκε να εκπέμπει λευκές λάμψεις σαν άστρο και χάθηκε.

10/7/1974: στις 10:08πμ εμφανίστηκε ένα κιτρινωπό αντικείμενο με διεύθυνση από βορρά προς νότο. Στις 10:15πμ έσβησε αφού εξέπεμψε 3 φωτεινές λάμψεις.

Σ. Αικατερινίδης, Star, 2/6/1994.

ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΛΟΣ 1977
Σημαντικό περιστατικό συνέβη το 1977 πάνω από το αιγαίο στα ανοιχτά του Βόλου. Ο 26χρονος υποσμηναγός Α. Νικολάου πετούσε σε ύψος 17000 ποδιών λίγο μετά το σούρουπο με ένα αεροπλάνο τύπου Α-7 Η κορσέρ. Ο υποσμηναγός είχε περισσότερες από 700 ώρες πτήσεων στο ενεργητικό του. Βρισκόταν σε μια συνηθισμένη πτήση ερευνώντας τον ουρανό όταν το βλέμμα του έπεσε σε ένα σημάδι αρκετά μίλια μακριά του προς τη δεξιά πλευρά του σκάφους. Η πρώτη του σκέψη ήταν ότι επρόκειτο για τουρκικό αεροσκάφος μιας και η ταχύτητα του ήταν μεγάλη για εμπορικό η επιβατικό. Η περιγραφή που έκανε αργότερα ο πιλότος είχε ως εξής: «γυρίζω πλάγια το σκάφος για να έχω καλύτερη ορατότητα με τον στόχο και τελικά ευθυγραμμίζομαι με αυτόν. Από τα ραντάρ του εδάφους δεν μου είχε έρθει καμία αναφορά εχθρικού στόχου ούτε κάποια εντολή αναχαίτισης αγνώστου αεροσκάφους. Το φωτεινό αντικείμενο βρισκόταν σε πορεία προς εμένα ακριβώς στο ίδιο ύψος. Καθώς πλησίαζε διέκρινα ένα κυκλικό σκάφος διαμέτρου 10 μέτρων με μια θαμπή ασημί επιφάνεια, σαν ανοξείδωτο μέταλλο ή αλουμίνιο. Στο κέντρο του υπήρχε ένα υπερυψωμένο τμήμα με ένα άνοιγμα που έμοιαζε με πιλοτήριο. Δεν υπήρχαν ούτε εισαγωγές ούτε εξαγωγές κινητήρα και καμιά ένδειξη συστήματος προώθησης. Καθώς το άγνωστο σκάφος πλησίαζε φαινόταν να κάνει μερικές αλλαγές στην πορεία του βουτώντας από την μια πλευρά στην άλλη, γύρισα το Α-7Η προς τα αριστερά κάνοντας μια μεγάλη βουτιά διαφυγής και αυτό με ακολούθησε με εκπληκτική ταχύτητα, εντυπωσιάστηκα και φοβήθηκα. Το άγνωστο σκάφος ακολούθησε με ακρίβεια την κάθε μανούβρα μου ώσπου έφτασα στα 10000 πόδια, με το άγνωστο σκάφος κολλημένο στην ουρά μου. Τα επόμενα 8 λεπτά ήταν πολύ δύσκολα. Εκτελούσα συνέχεια μανούβρες και ελιγμούς διαφυγής φτάνοντας το αεροσκάφος στα όρια της δομικής του αντοχής. Ο κινητήρας ούρλιαζε και το αεροσκάφος έτρεμε ολόκληρο. Δεν κατάφερα να προπορευτώ ούτε χιλιοστό από το άγνωστο σκάφος που ήταν ακόμα κολλημένο στη ουρά μου και με ακολουθούσε με εκπληκτική ευκολία, σαν να ήξερε από πριν τι κίνηση θα έκανα. Είχα αρχίσει πλέον να πανικοβάλλομαι. Το άγνωστο σκάφος με προσπέρασε ξαφνικά και πετώντας στα 100 μέτρα μπροστά μου αρχίζει μια απίστευτη επίδειξη από ελιγμούς που ήταν αδύνατο να γίνουν με οποιοδήποτε αεροσκάφος. Εκτελούσε απόλυτα κάθετες ανόδους και καθόδους χωρίς να στρέψει από τον κύριο άξονα πτήσης του με G (επιτάχυνση βαρύτητας) που ξεπερνούσαν τα 12 ή 15, και φυσικά τα όρια αντοχής οποιουδήποτε ανθρώπου. Κατόπιν άρχισε πάλι να κινείται 100 μέτρα μπροστά μου εκτελώντας ελιγμούς σε απόλυτα ορθές γωνίες στο οριζόντιο επίπεδο και ερχόταν στα πλάγια μου μια από δεξιά και μια από αριστερά. Δεν το κυνηγούσα πλέον. Απλά ήμουν εκεί και το έβλεπα να μου διδάσκει μια νέα τακτική απίστευτων ελιγμών. Στην αρχή είχα τρομοκρατηθεί αλλά τώρα κοιτούσα μαγεμένος. Κάποια στιγμή σταμάτησε τους ελιγμούς ανέπτυξε στιγμιαία τρομακτική ταχύτητα και απλά εξαφανίστηκε από μπροστά μου. Έμεινα να πετώ μόνος με το στόμα ανοικτό νομίζοντας ότι ονειρεύομαι».

Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Κ. Αβέρωφ ο οποίος αφοπλιστικά και χωρίς καμιά προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων δήλωσε μπροστά σε άλλους υπουργούς και ανώτατους αξιωματικούς «κάποτε αμφέβαλα για το αν τα ΑΤΙΑ είναι αληθινά, δεν έχω όμως πια αυτή την αμφιβολία». Λίγο αργότερα σε πρες-κονφερανς που έγινε μετά το περιστατικό αυτό, εξέπληξε για μια φορά ακόμα τους δημοσιογράφους όταν προέτρεψε για μια επείγουσα έρευνα του φαινόμενου αυτού τόσο την πολιτική όσο και την στρατιωτική ηγεσία.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 1979
Η κυρία Αντιγόνη Γλυκοφρύδη κορυφαίο στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου μιλάει για την εμπειρία που είχε μαζί με άλλα 17 άτομα την Πέμπτη της 21ης Ιουλίου του 1979 κατά την διάρκεια πρόβας στο αρχαίο θέατρο της Επιδαυρου. ΄΄ Ήταν περίπου 11.30 το βράδυ και κάναμε πρόβα στην ορχήστρα. Κοιτούσαμε από την κατεύθυνση των κερκίδων προς το βάθος όπου συνήθως είναι το σκηνικό. Ξαφνικά είδαμε τρία φωτεινά αντικείμενα που διέσχιζαν τον ορίζοντα σε παράλληλη προς το έδαφος πορεία. Τότε φωνάξαμε όλοι μαζί κάπου 16 άτομα: ΑΤΙΑ

Το χρώμα τους ήταν πορτοκαλί και η ένταση του φωτός σταθερή.

Περνούσαν πολύ γρήγορα αλλά η κίνηση τους ήταν τόσο ομαλή που μου θύμιζε κύκνους μέσα στο νερό… αθόρυβη γεμάτη αρμονία.

Και ξαφνικά όπως εμφανίστηκαν ένα – ένα χάθηκαν στο βάθος του ορίζοντα.

Τα τρία φωτεινά αντικείμενα περνούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Μας έκανε τρομερή εντύπωση η ροή τους, το κύλισμα, το πόσο απαλά περνούσαν με τόσο μεγάλη ταχύτητα. Ο ουρανός ήταν καθαρός φύσαγε και είχε ψύχρα. Πάνω στην ορχήστρα ήταν στραμμένοι όλοι οι προβολείς του θεάτρου, δηλαδή εμείς είμαστε μέσα στο φως των προβολέων οπότε το φως των αντικειμένων πρέπει να ήταν πολύ πιο δυνατό για να τραβήξει την προσοχή μας. Έδιναν την εντύπωση ότι το καθένα περιστρεφόταν γύρω από τον άξονα του.

Η απόσταση ανάμεσα τους ήταν ιση.΄΄

Άλλοι μάρτυρες του φαινόμενου στο θέατρο της αρχαίας Επιδαυρου ήταν οι Αλέξης Μινωτής, Νόρα Κατσέλη, Ελένη Ρήγα, Μαριαλένα Καρμπούρη, Ράνια Οικονομίδου, Νεφέλη Ορφανού, Λία Πάρλα, Αννυ Πασπάτη, Μιράντα Ζαφειροπούλου, Βεατρίκη Δεληγιάννη, Πίτσα Καπιτσινέα, Μαρία Χόρς, Τζέσυ Παπουτσή κα.

Οι αφηγήσεις όλων των παρισταμένων στο θέατρο ήταν απόλυτα συνεπείς. Αργότερα μαθεύτηκε ότι ο ηθοποιός Στέλιος Βόκοβιτς είδε τα ΑΤΙΑ από άλλο σημείο της περιοχής: ΄΄ όταν έφυγα από το θέατρο ήταν 11.00 το βράδυ και βρισκόμουν στο δρόμο προς του Σαρρή. Τότε παρατήρησα σε μια στιγμή όχι σε μεγάλο ύψος ένα έντονο φως σαν από προβολέα. Το χρώμα του ήταν κιτρινωπό σαν το χρώμα του ήλιου στη δύση του. Αμέσως μετά είδα και ένα δεύτερο και ένα τρίτο. Τα είδα πεντακάθαρα αλλά δεν άκουσα καθόλου θόρυβο. Με πολύ μεγάλη ταχύτητα τα αντικείμενα εξαφανίσθηκαν από την δύση προς την ανατολή.

Στον Πόρο την ίδια ώρα ένα φωτεινό αντικείμενο πλησίαζε από την περιοχή της Πελοποννήσου, στάθηκε πάνω από την θάλασσα που χωρίζει τον Πόρο από τον Γαλατά και ύστερα κατευθύνθηκε προς τα βόρεια αφού προηγουμένως χωρίστηκε σε τρία εξίσου φωτεινά αντικείμενα.

Η εμφάνιση αυτή έγινε γνωστή από τον γεωπόνο κ. Νίκο Κατσιώρχη κάτοικο Πόρου και έγινε αντιληπτή από δεκάδες άλλα άτομα από διαφορετικά σημεία του νησιού ή του Γαλατά που έβλεπαν το φαινόμενο από διαφορετική γωνία.

Το περιστατικό ερεύνησε η ομάδα Φαέθων και συγκεκριμένα ο Δημ. Κουτσούκης και ο Χρ. Λάζος με την σύζυγο του Δανάη.

ΚΑΤΩ ΣΤΑΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ 16/1/1980
Ο καθηγητής τεχνικών (ζωγράφος – γλύπτης) στο γυμνάσιο της περιοχής Κάτω Σταλού, κ. Αντώνης Ε. Παυλάκης, περιγράφει με λεπτομέρεια το περιστατικό που ακολουθεί: «την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου του 1980 προς το σούρουπο, στο συνοικισμό που μένω στο Κάτω Σταλό, 7 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων, μερικές γυναίκες από τα πρώτα σπίτια του συνοικισμού που βρίσκονταν στην πλευρά της θάλασσας είδαν να περνά ένα ιπτάμενο αντικείμενο κατευθυνόμενο προς τα δυτικά. Το περιέγραψαν σαν πλακέ μπαλόνι ή σαν μια σακούλα φουσκωμένη χρώματος λευκού. Σε λίγα δευτερόλεπτα το βλέπει ένας κάτοικος του διπλανού χωριού ενώ οδηγούσε το αγροτικό του αυτοκίνητο, ο οποίος μαζί με τους συνεπιβάτες του σταμάτησε το αυτοκίνητο για να το παρατηρήσει καλύτερα. Η ταχύτητα του αντικειμένου θα ήταν 60 – 70 χιλιόμετρα χωρίς αυξομείωση, σε μια πορεία σταθερού ύψους υπολογισμένη με μεγάλη ακρίβεια. Στη συνέχεια ο Στέλιος Ματιγάκης το αντελήφθη να χάνει ύψος προς την παραλία. Ο Σ. Ματιγάκης θεωρώντας ότι το ιπτάμενο αντικείμενο ήταν αλεξίπτωτο φώναξε κάποιους φίλους του που ήταν μέσα σε καφενείο ( τον Νικόλαο Κτιστακη, τον Γιάννη Ζωφάκη, τον Μιχάλη Παπαδάκη, τον Βασίλη Τζανουδάκη, τον Μιχάλη Ματιγάκη κ.α.), τρέχοντας ταυτοχρόνως προς την παραλία και το είδε να προσγειώνετε(αιώρηση μισού μέτρου πάνω από την επιφάνεια τις θάλασσας) σε όρθια στάση, όπως φαίνεται στα σχετικά σκίτσα. Ο κ. Ματιγάκης είχε φτάσει τώρα σε απόσταση μόλις 7 μέτρων από το αντικείμενο. Διαπίστωσε ότι υπήρχε παντελής απουσία θορύβου. Οι διαστάσεις του αντικειμένου ήταν 1,20 x 0,30μ περίπου.
Όταν επιχείρησε να πλησιάσει πιο κοντά εντελώς ξαφνικά και ήρεμα το αντικείμενο ανυψώθηκε με σταθερή ταχύτητα με κατεύθυνση προς τα δυτικά, και σε ύψος των 10 – 15μ συνέχισε ήρεμα την πορεία του. Την στιγμή εκείνη παρατήρησε το βαθύ πορτοκαλί χρώμα που είχε το κάτω μέρος του αντικειμένου και διαπίστωσε αλλά όχι με βεβαιότητα, ότι κατά την απογείωση του μερικά εξογκωμένα πολυγωνικά σημεία της ράχης του σαν να κινήθηκαν (φούσκωσαν λίγο). Την απογείωση την είδαν και οι υπόλοιποι θεατές που έκαναν τις ίδιες οπτικές διαπιστώσεις. Ένας εξ αυτών πήρε το αυτοκίνητο του και ακολούθησε το ΑΤΙΑ τρέχοντας παράλληλα προς αυτό. Το συνάντησε μετά από 300 μέτρα να προσπαθεί για δεύτερη φορά να προσγειωθεί πάνω από κεραμοποιεία της περιοχής. Το σούρουπο είχε ήδη προχωρήσει και το ΑΤΙΑ ξαναπήρε ύψος με κατεύθυνση ΝΔ. Πραγματοποίησε ελιγμούς ανάλογα με τη φυσική διαμόρφωση του εδάφους ώσπου χάθηκε στο ημίφως παίρνοντας ύψος.
Κοινή διατύπωση όλων των μαρτύρων ήταν ότι το ΑΤΙΑ δεν είχε κυβερνήτη».
Ιπτάμενοι δίσκοι, UFO, στο κατώφλι της κοσμικής επαφής, τ. 14, Φεβρουάριος – Μάρτιος 1980, Λάζος.

ΠΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ 11/2/88
Με τίτλο ΑΤΙΑ συνόδευσε αεροπλάνο στην πτήση Αθηνα – Κέρκυρα η Ελευθεροτυπία στις 12/2/88 έγραφε επί λέξει: περίεργο φωτεινό αντικείμενο έγινε αντιληπτό από πιλότο επιβατικού αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση 609 από Αθηνα προς Κέρκυρα χθες στις 9 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ε ο πιλότος του αεροσκάφους τύπου Μπόινγκ 737 κ. Αβδελάς ανέφερε στην υπηρεσία του ότι κατά την πτήση προς την Κέρκυρα και ενώ βρισκόταν σε ύψος 3500 πόδων είδε ένα μεγάλο φωτεινό αντικείμενο να έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα κατά του αεροσκάφους με κίνδυνο να συγκρουστούν.
Η φωτεινότητα μάλιστα του αντικειμένου ήταν πολύ ισχυρή, τόση όση εκπέμπουν οι προβολής τριών τζάμπο. Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος μπήκε σε τελική προσγείωση από τα 3500 πόδια που βρισκόταν στα 1000. Το φωτεινό αντικείμενο παρακολουθούσε το αεροσκάφος κατά πόδας μέχρι την προσγείωση του. Σταμάτησε όμως στο ύψος τον κεραιών του αεροδρομίου της Κέρκυρας και παρέμεινε εκεί για 20 λεπτά της ώρας.
Μετά το συμβάν αυτό ο κ. Αβδελάς επανάφερε το αεροπλάνο στην Αθηνα και τόσο το κέντρο του αεροδρομίου όσο και οι στρατιωτικές υπηρεσίες του ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες Ο κ. Αβδελάς περίγραψε τα όσα συνέβησαν στον ελεγκτή Αντώνη Αράπογλου ο οποίος και τα κατέγραψε.
Το γεγονός μεταδόθηκε και από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που κίνησε το ενδιαφέρον ομάδας Αμερικανών που ερευνούν θεάσεις ΑΤΙΑ.

ΚΡΗΤΗ 1989
Πέμπτη 7/12/1989 ώρα 18:15, θέαση στην περιοχή Μαλιάδες Ηρακλείου.
Σάββατο 9/12/1989, απόγευμα, θέαση στην περιοχή Ηρακλείου.
Κυριακή 10/12/1989, ώρα 19:40 θέαση στην περιοχή Ηρακλείου.
Δευτέρα 11/12/1989, απόγευμα, θέαση στην περιοχή Ηρακλείου.
Τρίτη 12/12/1989, ώρα 17:30, θέαση στην περιοχή Αγ. Βαρβάρας Ηρακλείου.
Τρίτη 12/12/1989, ώρα 21:00, θέαση στην περιοχή Σέλλια Ρεθύμνου.
Από τις ανταποκρίσεις των εφημερίδων μαθαίνουμε ότι επί 13 ημέρες η Κρήτη έχει συνεχείς εμφανίσεις ΑΤΙΑ.
Στις 7/12/1989 γύρω στις 7:00 το βραδύ στην περιοχή των Μαλιάδων Ηρακλείου ένα τεράστιο φωτεινό αντικείμενο ανεβοκατέβαινε συνέχεια και έδινε την εντύπωση ότι προσπαθούσε να προσγειωθεί.
Στις 12/12/1989 από τις 5:30 έως τις 6:30 το απόγευμα στις περιοχές Αγίου Μύρωνα, Κρούσωνα, και Αγ. Βαρβάρας Ηρακλείου οι κάτοικοι βλέπουν ένα ιπτάμενο αντικείμενο τεραστίων διαστάσεων, στρογγυλό να εκπέμπει έντονο λευκό φως και προς τα κάτω φωτεινές ακτίνες με πράσινο χρώμα. Πετούσε σε χαμηλό ύψος για μια ώρα και ύστερα απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα. Το ίδιο βράδυ γύρω στις 21:00 ο πρόεδρος του χωριού Σέλλια Ρεθύμνου κ. Κουρμουλής ειδοποίησε τους κατοίκους του χωριού για να δουν ένα ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο να πετάει αργά πάνω από το χωριό, να κάνει απότομους ελιγμούς να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα και να απομακρύνεται. Είχε στρογγυλό σχήμα. Την ώρα που το ΑΤΙΑ ίπτατο πάνω από την περιοχή, οι τηλεφωνικές συσκευές έδιναν αλλοιωμένο ήχο και οι τηλεοράσεις σταμάτησαν να λειτουργούν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Μόλις το ΑΤΙΑ απομακρύνθηκε όλα αποκαταστάθηκαν.
Ελεύθερος τύπος, Αικατερινίδης Εξωγήινα όντα στην Ελλάδα

ΞΑΝΘΗ 20/6/1999
Την Κυριακή 20 Ιουνίου 1999 μεταξύ 10 – 11 το πρωί ο Παρασκευάς Κοτσοβάνης ηλεκτρονικός τηλεπικοινωνιών βρισκόταν στο όρος Αχλάτ Τσάλ σε υψόμετρο 1400 μέτρων στην Ξάνθη όπου είχε πάει να κάνει έλεγχο σε κάποιες κεραίες. Είχε πάρει μαζί του και την φωτογραφική μηχανή με το τρίποδο για να φωτογραφίσει την εκπληκτική θέα επειδή η μέρα ήταν πολύ καλή. Μετά την εργασία του και ενώ ήταν έτοιμος να φωτογραφίσει το τοπίο παρατήρησε δυο παράξενες λάμψεις στον ουρανό.
Καταλαβαίνοντας τι έβλεπε πρόλαβε και τράβηξε δυο φωτογραφίες. Η μια φωτογραφία δείχνει καθαρά ένα ΑΤΙΑ και άλλο ένα πανομοιότυπο σε μεγαλύτερη απόσταση μέσα στα σύννεφα. Η δεύτερη φωτογραφία δεν έδειξε τίποτα εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας που ανέπτυξαν τα δυο φωτεινά αντικείμενα. Τα ΑΤΙΑ κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση από την Καβάλα προς την Αλεξανδρούπολη, από όπου τα παρατήρησαν και δυο γιατροί. Το ίδιο βράδυ το ζεύγος των συμβολαιογράφων Κ. και Μ. Καρυωτάκη έτρωγε στο μπαλκόνι του όταν είδε τα δυο φωτεινά αντικείμενα να αναβοσβήνουν στον ουρανό. Παρατήρησε μάλιστα ότι όσο το ένα από τα δυο παρέμενε σταθερό το άλλο βρισκόταν σε κατακόρυφη κίνηση.
Τέσσερις μέρες αργότερα το βράδυ της Πέμπτης 26/6 ο Γιώργος Παναγιωτίδης από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης παρατήρησε στον ουρανό από το μπαλκόνι του σπιτιού του που βλέπει στον Θερμαϊκό ένα φωτεινό αντικείμενο που παρέμεινε σταθερό για 2-3 λεπτά. Όσο αυτό παρέμενε σταθερό φώναξε την σύζυγο του και το παιδί του και κάποιον οικογενειακό φίλο. Το είδαν όλοι. Κατεβαίνοντας στον κάτω όροφο για να πάρει τη φωτογραφική μηχανή το ΑΤΙΑ έφυγε με μεγάλη ταχύτητα. Επέστρεψε όμως λίγο αργότερα στο κέντρο του Θερμαϊκού όπου παρέμεινε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα.
Οι εξακριβωμένες αυτές μαρτυρίες για την εμφάνιση ΑΤΙΑ στην Βόρεια Ελλάδα αναφέρθηκαν την Παρασκευή 25/6 από τις ειδήσεις των 20:00 του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ καθώς και από τον ΑΝΤ1 το Σάββατο 26/6. Το θέμα κάλυψε και η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος στο φύλλο της Παρασκευής 25/6.


Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
ΑθηναίοςDate: Πέμπτη, 05-ΙΟΥ-2012, 11:37 PM | Message # 2
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
UFO να φάνε και οι κότες. Πολύ κίνηση!!!

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
ΘνητοςDate: Σάββατο, 13-ΟΚΤ-2012, 10:57 PM | Message # 3
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
http://cocktailnews.blogspot.gr/2012/10/600.html

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
ΑθηναίοςDate: Σάββατο, 13-ΟΚΤ-2012, 11:02 PM | Message # 4
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Αυτό το site που έβαλες βγάζει στη μετοχή της Ανατολής!!!

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
ΘνητοςDate: Σάββατο, 13-ΟΚΤ-2012, 11:12 PM | Message # 5
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
http://www.newsbomb.gr/anexhgh....oteriko

χαχαα
εε
ενα μυαλο , ξερεις , χειμωνα - καλοκαιρι !!!
happy


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
ΑθηναίοςDate: Σάββατο, 13-ΟΚΤ-2012, 11:22 PM | Message # 6
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Είπαμε... Μαζευόμαστε σιγά-σιγά biggrin biggrin biggrin biggrin

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
ΘνητοςDate: Σάββατο, 13-ΟΚΤ-2012, 11:25 PM | Message # 7
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
biggrin biggrin biggrin

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Σάββατο, 13-ΟΚΤ-2012, 11:27 PM | Message # 8
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
εχουμε πολύ κίνηση στον ουρανό !!!!

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Σάββατο, 13-ΟΚΤ-2012, 11:29 PM | Message # 9
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Και από το πρωί έχουν τρελαθεί να ψεκάζουν στην Αττική. Το πρωί ήμουν στη Βάρκιζα για μπανάκι και μέχρι το Σούνιο ο ουρανός ήταν γεμάτος γραμμές!!!!

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Σάββατο, 13-ΟΚΤ-2012, 11:44 PM | Message # 10
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
εχεις δίκιο τις είδα κι εγω

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΘνητοςDate: Κυριακή, 14-ΟΚΤ-2012, 0:00 AM | Message # 11
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Ας ψεκαζουν ΟΣΟ θελουν !!!
ΔΕΝ μπορουν να κανουν ΤΙΠΟΤΑ παραπανω !
cool


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
fouli79Date: Τρίτη, 16-ΟΚΤ-2012, 3:45 PM | Message # 12
Μέλος που ξέρει πολλά
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 315
Awards: 0
Reputation: 2
Status: Offline
το καλοκαιρι τον ιουλιο συγκεκριμενα καθομαιν στην βεραντα και εβλεπα ουρανο ...

ξαφνικα απο το πουθενα εμφανιστηκε ενα στρογγυλο φως (στον ουρανο) το οποιο εκανε οριζοντια πορεια και οπως εμφανιστηκε χαθηκε .

Στην αρχη σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι αεροπλανο της γραμμης εχω σχετικα κοντα μου αεροδρομιο , ομως η πορεια τους ειναι σε καμπυλη και οχι ευθεια οριζοντια οπως το φως που ειδα .
Δεν ειχα συννεφα να πω οτι κρυφτηκε πεντακαθαρος ουρανος με αστερια φουλ ηταν .
'
Ευτυχως ειχα παρεα και το ειδαμε μαζι .Το κατα ποσο ηταν κατι σε εξωγηινο δεν μπορω να το πω με βεβαιοτητα αλλα και επισης γηινο .
 
aposperittisDate: Τρίτη, 16-ΟΚΤ-2012, 4:25 PM | Message # 13
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Θυμάσαι μήπως τον χρωματισμό του φωτός? Ήταν πολλά φώτα σε μια φαινομενικά πηγή? Έπαιζαν μεταξύ τους?

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
fouli79Date: Τρίτη, 16-ΟΚΤ-2012, 4:35 PM | Message # 14
Μέλος που ξέρει πολλά
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 315
Awards: 0
Reputation: 2
Status: Offline
ηταν ασπρο σταθερο φως και αυτο ηταν που εκανε εντυπωση περισσοτερο μιλαμε βεβαια για ουρανο και οχι κοντα ηταν αρκετα ψηλα αν ειχε καποιους αλλους χρωματισμους δεν φαινονταν μονο το εντονο ασπρο του
 
margaritaDate: Τρίτη, 16-ΟΚΤ-2012, 6:33 PM | Message # 15
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Quote (fouli79)
Το κατα ποσο ηταν κατι σε εξωγηινο δεν μπορω να το πω με βεβαιοτητα αλλα και επισης γηινο .

εχει πολύ κινητικότητα στον ουρανό τον τελευταίο καιρό !!


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
Forum » Εξωγήινοι - UFO » Εμφανίσεις » Αναφορές από τον Ελλαδικό χώρο
Search: