Παρασκευή, 03-ΜΑ-2024, 2:28 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum » Γενική συζήτηση για ανθρώπους και γεγονότα » Κρυφά μηνύματα » "Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον..... ¨
"Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον..... ¨
sandyDate: Πέμπτη, 09-ΦΕΒ-2012, 4:01 PM | Message # 61
Παρατηρητής
Group: Special User
Messages: 28
Awards: 2
Reputation: 0
Status: Offline
Quote (Αθηναίος)
Το ίδιο το άτομο έχει επιλέξει τους γονείς του που έχουν μερίδιο στο βαθμό δυσκολίας της επιλεγμένης ζωής.


αυτό έχει ξαναειπωθεί και προφανώς είναι κάτι το οποίο έχετε συζητήσει εδώ , αλλά εγώ δεν ήμουν. Θέλετε να με ενημερώσετε σχετικά με αυτό και πως το αιτιολογείτε?

Quote (margarita)
πιστεύω οτι οσοι αυτοκτονούν εγκλωβίζονται και τους απαγορεύεται η ενσάρκωση ,τιμωρούνται για αυτό !!!!!


απο ποιόν τιμωρούνται?
 
ΑθηναίοςDate: Πέμπτη, 09-ΦΕΒ-2012, 8:13 PM | Message # 62
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Φίλη sandy δυστυχώς δεν θυμάμαι που και πότε είχαμε ξανασυζητήσει το θέμα της Μετενσάρκωσης! Όπως θα έχεις καταλάβει τον λίγο καιρό που είσαι μαζί μας, ξεκινάμε ένα θέμα π.χ. για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας και καταλήγουμε να συζητάμε για τη διάσωση ενός ένας μονόφθαλμου λύκου στην Τρανσυλβανία ή για ένα λυθρίνι χωρίς λέπια που δεν ξέρει να κολυμπά στα νησιά Τόγκο. Άντε τώρα να θυμάσαι που είχαμε συζητήσει αυτό το θέμα. Άσε που μπορεί να το είχαμε αναφέρει σε κάποιο άλλο site παλαιότερα και όχι εδώ! biggrin biggrin biggrin

Εν πάση περιπτώσει ας πούμε δυο λόγια κι εδώ! Το θέμα της μετενσάρκωσης είναι πολύπλοκο και έχει πολλές παραμέτρους. Κατ’ αρχάς να πούμε ότι πολλοί μπερδεύουν την Μετεμψύχωση με την Μετενσάρκωση. Εγώ δεν πιστεύω στην μετεμψύχωση. Μετεμψύχωση σημαίνει ότι ο άνθρωπος ξαναγεννιέται ως οποιοδήποτε ζωντανό ον και αντίστροφα. Ο άνθρωπος, όμως, πάντοτε ήταν άνθρωπος, Θεός! Τα ζώα είχαν δημιουργηθεί για την εν γένει εξέλιξη του ανθρώπου. Βέβαια, υπάρχουν ζώα, για παράδειγμα τα σκυλιά, που ήταν και είναι πιο «ανθρώπινα» από πολλούς ανθρώπους, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Εγώ πιστεύω στην Μετενσάρκωση, που σημαίνει ότι ο άνθρωπος ξαναγεννιέται ΜΟΝΟ ως άνθρωπος κι ας μπερδεύουν πολλοί την Μετεμψύχωση με την Μετενσάρκωση και να νομίζουν ότι είναι το ίδιο πράγμα. Έχω την εντύπωση ότι αυτά τα δύο διαφέρουν. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με! Βέβαια, το κεντρικό νόημα και των δύο είναι το ίδιο. Όταν πεθάνουμε δεν χανόμαστε!!!!

Μετενσάρκωση, λοιπόν! Ξέρεις, αυτό το θέμα γοητεύει πολλούς, για εντελώς λανθασμένους λόγους. Οι περισσότεροι, φίλη sandy, νομίζουν ότι θα μετενσαρκωθούν οι αφεντιές τους, όπως είναι τώρα, με την ίδια προσωπικότητα, και τις ίδιες περιστάσεις. Κούνια που τους κούναγε…

Προσωπικά πιστεύω στην μετενσάρκωση, αλλά δεν την προσδοκώ. Βέβαια, είμαι ένας ηλίθιος που δεν κάνω ό,τι πρέπει για να ξεμπερδεύω μια κι έξω, να ενσωματωθώ με τον Θεούλη μου, εκεί που ανήκω και εκεί που τελικά θα καταλήξω μαζί με ΟΛΟΥΣ, όσες ανομίες και πνευματικές «πονηριές» κι αν έχω κάνει!

Εν πάση περιπτώσει, η μετενσάρκωση είναι ένα βασικότατο στοιχείο πολλών μεγάλων φιλοσοφιών ή θρησκειών αν προτιμάς. Όλοι κάνουν λάθος; Το ότι προσωπικά πιστεύω στην μετενσάρκωση δεν έχει σημασία. Όσον αφορά την μετενσάρκωση, όμως, μεγάλες διάνοιες την έχουν επικαλεσθεί, έχουν μιλήσει και γράψει γι’ αυτήν. Ποιόν να πιάσεις και ποιόν να αφήσεις: Από τους δικούς μας απαράμιλλους αρχαίους προγόνους και τους μεγάλους και διαχρονικούς Ινδούς φιλοσόφους, μέχρι τους σύγχρονους ΓΙΓΑΝΤΕΣ όπως ο Βιβεκανάντα, ο Ραμακρίσνα και ο Ραμάνα Μαχάρσι, η μετενσάρκωση είναι ένα βασικότατο στοιχείο της φιλοσοφίας και διδασκαλίας τους. Για να μην αναφέρουμε την πληθώρα τόσο των παλαιών όσο και των συγχρόνων χριστιανών "εσωτεριστών" και "μυστικιστών"!

Για το θάνατο εμείς αποφασίζουμε. Το που, πως και πότε θα πεθάνουμε εμείς το αποφασίζουμε, αλλά, δεν το καταλαβαίνουμε. Όπως και το που, πως και πότε θα γεννηθούμε. Μα, θα μου πεις, αυτό εισηγείται η μετενσάρκωση; Γιατί όχι; Τη σκέφτομαι κάπως έτσι τη μετενσάρκωση. Παίζει πολύ στη σκέψη μου και θα σου πω το γιατί.

Γεννιέται ένα μωρό. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Άλλο πράγμα μας ενδιαφέρει. Γιατί αυτό το μωρό να έχει γεννηθεί από τους συγκεκριμένους γονείς και γενικά στο περιβάλλον που γεννήθηκε; Αν όλα ήταν τυχαία, θα μπορούσε να γεννηθεί κάτω από καμιά μπανανιά στη Μποτσουάνα, με τους ουραγκοτάγκους να βλέπουν αφ’ υψηλού και να του πετούν μπανανόφλουδες, να το καθαρίσει όπως-όπως η μάνα του και να το πετάξει στον ώμο για να συνεχίσει να βόσκει τους στρουθοκαμήλους, με τις μύγες να κάνουν πανηγύρι στα μάτια του. Γιατί να γεννηθεί σε κλινική, την καλύτερη, με τέσσερις αριστούχους γυναικολόγους από πάνω του να φροντίζουν αυτό και τη μάνα του, να το περιμένει ένα κρεβατάκι σε δωμάτιο με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία, όπου ούτε μύγα μπήκε ποτέ ούτε άλλο ζουζούνι; Εσείς τι λέτε; Τυχαία είναι όλα αυτά;

Αν ο Θεός είναι τόσο τζογαδόρος, τόσο κουμαρτζής, που να αποφασίζει στην τύχη, ανεξέλεγκτα αν κάποιο μωρό θα γεννηθεί πρίγκιπας ή αν θα ζήσει μόνο για ένα-δυο μήνες, για να πεθάνει πιπιλώντας ένα βυζί που είναι στραγγισμένο από γάλα, λόγω ασιτίας της μάνας, εγώ να τον βράσω τέτοιο Θεό.

Ο κάθε άνθρωπος όπου θέλει γεννιέται, από όποιους γονείς και σε όποιο περιβάλλον διαλέξει! Τίποτα σ’ αυτό τον κόσμο δεν είναι τυχαίο, τα πάντα διέπονται από τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος, το κάρμα. Ο κάθε άνθρωπος είναι εκεί που θέλει να είναι, κι ας μην το καταλαβαίνει ο ίδιος.

Όσο για το πότε αποφασίζουμε για την μετενσάρκωσή μας και για το τι ζωή θα ζήσουμε, έχω να πω ότι αποφασίζουμε σ’ αυτή τη ζωή πριν πεθάνουμε. Μόνο την πρώτη φορά που γεννιόμαστε επιλέγουμε συνειδητά τί ζωή θέλουμε να ζήσουμε. Όλες οι άλλες επιλογές για τις μετενσαρκώσεις μας (ΑΝ γίνουν και ΟΣΕΣ γίνουν) γίνονται ασυνείδητα στην εδώ ζωή μας.

Ας δούμε τί προκαλεί την μετενσάρκωση. Οι προσκολλήσεις του ανθρώπου, οι σκέψεις, ο ΝΟΥΣ, οι πράξεις του, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος. Ας πάρουμε τις προσκολλήσεις και τις σκέψεις. Μια γυναίκα δεν ευλογείται με παιδιά. Μένει άτεκνη, είτε διότι η ίδια είναι στείρα, είτε διότι ο άνδρας της είναι στείρος. Το έχει μαράζι και καημό, ζει και πεθαίνει με τη σκέψη ότι ο Θεός την αδίκησε που δεν της επέτρεψε να απολαύσει την μητρότητα.

Είμαι σίγουρος ότι αυτή η γυναίκα θα ξαναγεννηθεί για να γεννήσει παιδιά. Μόνο που τότε μπορεί να μην ζει σε μια έπαυλη στην Εκάλη, παντρεμένη με έναν εύπορο επιχειρηματία, με οικονομική ευχέρεια για γκουβερνάντες και νταντάδες και ιδιωτικά σχολεία. Όοοοχι! Μπορεί να ζει σε μια καλύβα στη Μποτσουάνα, με τα βυζιά της να κρέμονται στα γόνατά της καθ’ οδόν προς τους αστραγάλους, να είναι παντρεμένη με έναν πόρνο φαφούτη γιδοκλέφτη, να έχει δώδεκα παιδιά και να περιμένει δίδυμα! Και να πεθάνει με την σκέψη του πόσο άδικος είναι ο Θεός που δεν την είχε κάνει στείρα, παρά αναγκάστηκε να πουλήσει τα οκτώ μωρά της για να θρέψει τα υπόλοιπα! Και ως εκ τούτου να ξαναγεννηθεί στείρα και μετά πάλι πολύτεκνη και πάει λέγοντας, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι και οι δυο καταστάσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, ότι είναι εξ ίσου αποδεκτές. Με άλλα λόγια μέχρι να μάθει να λέει "Δόξα τω Θεώ"!

Τελειώνοντας θέλω να πω ότι πραγματικά πιστεύω στην μετενσάρκωση. Όχι λόγω ορισμένων εμπειριών, αλλά διότι την θεωρώ λογική και δίκαιη. Ως προς το «γιατί δεν θυμόμαστε;» (ο ποταμός της λήθης), αυτό είναι πολύ απλό, φίλη μου Sandy. Σκέψου αν ξαφνικά εσύ γνώριζες ότι ήσουν ένας ιατρός στην ομάδα του Δρ Μένγκελε στο Άουσβιτς. Τι επίδραση θα είχε αυτή η γνώση πάνω στην ψυχική εξέλιξή σου; Θα είχες κέφι για ο,τιδήποτε ή θα τραβούσες τα μαλλιά και θα έσχιζες τα ιμάτιά σου μέχρι την Δευτέρα Παρουσία; Ή αν γνώριζες ότι ήσουν ο Άγιος Νεκτάριος ή η Αγία Θέκλα, μήπως θα επέτρεπες λίγο «αθώο εκτροχιασμό», μια μικρή ανάληψη από την πνευματική τράπεζά σου που θα ήταν γεμάτη από καταθέσεις και τόκους και θα έπαιρνες την κατηφόρα που ίσως να οδηγούσε σε πνευματικό "κραχ"; Τα πάντα εν σοφία εποίησε! Σκέψου το λιγάκι…

Υ/Γ.: Πάλι καλά που είπα ότι θα γράψω μόνο δυο λόγια! biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Πέμπτη, 09-ΦΕΒ-2012, 8:22 PM | Message # 63
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Quote (sandy)
απο ποιόν τιμωρούνται?

αυτό που είναι ψηλά μοιάζει με εκείνο που είναι χαμηλά
το ελάχιστο μοιάζει με το μέγιστο
Βλέμμα ακοίμητου πυρός γρηγόρει.Εσύ που ζωογονείς τον δρόμο του αιθέρα, που ενισχύεις την θέρμη του ήλιου,που δίνεις την λαίλαπα εις τα νέφη, εσύ, που το όνομά σου δεν χωρά εις τον κόσμο. Βλέμμα άφθαρτο, αιώνιο, φοβερό, που εποπτεύει τα πάντα, πατέρα όλων, που είσαι ένας και μοναδικός Θεός, που δεν έχεις καμία αρχή από πουθενά, σε έχω γνωρίσει.
Δεν τιμωρούνται απο τον θεό !!!!!! Η κάθε ενέργεια φέρνει ένα αποτέλεσμα ,αν η ενέργεια είναι θετική το αποτέλεσμα είναι θετικό ,αν η ενέργεια είναι αρνητική το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Αρα ο κύκλος των ενεργειών μας μας απελευθερώνει η μας φυλακίζει.Την ποινή της φυλακής μας την καθορίζουν οι πράξεις μας!!!!!!!

Added (2012-02-09, 8:22 PM)
---------------------------------------------

Quote (Αθηναίος)
Πάλι καλά που είπα ότι θα γράψω μόνο δυο λόγια

την θεωρώ μικρή ανάλυση σε σχέση με αλλες happy happy happy happy happy


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Πέμπτη, 09-ΦΕΒ-2012, 8:32 PM | Message # 64
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
oops oops oops oops oops

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
aposperittisDate: Πέμπτη, 09-ΦΕΒ-2012, 9:08 PM | Message # 65
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline




Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
ΘνητοςDate: Πέμπτη, 09-ΦΕΒ-2012, 9:38 PM | Message # 66
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Ο Καθενας παθαινει αυτο που επιδιωκει , απλα.

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Πέμπτη, 09-ΦΕΒ-2012, 9:50 PM | Message # 67
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
εχεις δίκιο Φώτη

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
sandyDate: Παρασκευή, 10-ΦΕΒ-2012, 2:13 PM | Message # 68
Παρατηρητής
Group: Special User
Messages: 28
Awards: 2
Reputation: 0
Status: Offline
Quote (Αθηναίος)
Πάλι καλά που είπα ότι θα γράψω μόνο δυο λόγια

Σε ευχαιστώ για την αρκετά σύντομη ενημέρωσή σου!!!! happy happy happy happy happy

Quote (Θνητος)
Ο Καθενας παθαινει αυτο που επιδιωκει , απλα.

Είμαστε τα αποτελέσματα των επιλογών μας.Ο άνθρωπος είναι απόλυτα ελεύθερος και γι' αυτό είναι απόλυτα υπεύθυνος!!!!
H μοίρα μας δεν εξαρτάται από την τύχη αλλά είναι αποτέλεσμα των συνεχόμενων επιλογών που κάνουμε στη ζωή μας. Οι ευκαιρίες, δεν είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε σαν αποτέλεσμα τύχης ή συγκυριών, τις ευκαιρίες στη ζωή μας πρέπει να τις δημιουργούμε εμείς για τον εαυτό μας.

τρομέρα τα βίντεο!!!!!!!
μπορεί κανείς άραγε να μάθει τι ήταν στην προηγούμενη ζωή του......?
 
margaritaDate: Παρασκευή, 10-ΦΕΒ-2012, 10:59 PM | Message # 69
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
εγω ημουν ιέρεια happy happy happy happy happy

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
sandyDate: Δευτέρα, 13-ΦΕΒ-2012, 2:15 AM | Message # 70
Παρατηρητής
Group: Special User
Messages: 28
Awards: 2
Reputation: 0
Status: Offline
Quote (margarita)
εγω ημουν ιέρεια


πως το ξέρεις? και είσαι βέβαιη?
 
margaritaDate: Δευτέρα, 13-ΦΕΒ-2012, 9:39 PM | Message # 71
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
γιατι ακόμη είμαι ....... biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΘνητοςDate: Δευτέρα, 13-ΦΕΒ-2012, 9:52 PM | Message # 72
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
χαχαχαχαχαχαχα

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Δευτέρα, 13-ΦΕΒ-2012, 9:54 PM | Message # 73
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
happy happy happy happy happy happy happy happy happy

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Τρίτη, 14-ΦΕΒ-2012, 2:08 AM | Message # 74
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Στην πυρά! biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
sandyDate: Τρίτη, 14-ΦΕΒ-2012, 2:59 PM | Message # 75
Παρατηρητής
Group: Special User
Messages: 28
Awards: 2
Reputation: 0
Status: Offline
Quote (margarita)
γιατι ακόμη είμαι .......


χεχεχεχεχεχεχεχεχε!!!!!!!!!!!καλό!!!!!!!!!!!!!!

για μένα και την προηγούμενη ζωή μου βρήκα τα παρακάτω.....

Διάγνωση:
--------------------------------------------------------------------------------
Στην προηγούμενη ζωή σου, ήσουν γυναίκα.
Γεννήθηκες στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται Νέα Γουϊνέα περίπου το 725.
Το επάγγελμα σου ήταν χτίστης σπιτιών, εκκλησιών, καθεδρικών ναών.
--------------------------------------------------------------------------------
Σύντομο ψυχολογικό προφίλ στην προηγούμενη ζωή σου:
Είχατε μυαλό επιστήμονα, αναζητώντας πάντα νέες ερμηνείες. Το περιβάλλον σας συχνά σας παρεξηγούσε αλλά σεβόταν τις γνώσεις σας.
--------------------------------------------------------------------------------
Το δίδαγμα που η τελευταία προηγούμενη ζωή σου φέρνει στην παρούσα ζωή σου:
Το δίδαγμα σου είναι να μάθεις, να εξασκηθείς και να χρησιμοποιήσεις την σοφία που κρύβεται στις επιστήμες ψυχολογίας και στα αρχαία κείμενα. Με ισχυρή πίστη και σκληρή δουλειά θα κατακτήσεις τον πραγματικό προορισμό σου σε αυτή τη ζωή.
--------------------------------------------------------------------------------
 
Forum » Γενική συζήτηση για ανθρώπους και γεγονότα » Κρυφά μηνύματα » "Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον..... ¨
Search: