Τετάρτη, 27-ΝΟΕ-2024, 1:20 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
"Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον..... ¨
margaritaDate: Δευτέρα, 06-ΦΕΒ-2012, 10:46 PM | Message # 46
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Quote (aposperittis)
Μια ζωή που περνάει απαρατήρητη, δεν αξίζει να τη ζήσει κανείς!

Μάριε ευγε!!!!!!!!

Added (2012-02-06, 10:46 PM)
---------------------------------------------

Quote (Αθηναίος)
η Μάνη είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέρος της Ελλάδας που δεν υποδουλώθηκε ΠΟΤΕ. Από αρχαιοτάτων χρόνων!!

ιστορικά αποδεδειγμένο!!!!!!!!
Quote (Αθηναίος)
Και οι γυναίκες πάντα μπροστά. Τον Ιμπραήμ τον πήραν με τις πέτρες! Στη μάχη της Βέργας, αλλά και στην απόβαση στο Δυρό, όπου οι γυναίκες πολεμούσαν με δρεπάνια και δίκρανα! Και τον έτρεψαν σε φυγή! Αυτόν που χρειάστηκε η συμβολή των συμμάχων για να τον νικήσουμε (ειδικά των Γάλλων)!

ετσι ακριβώς έγινε!!!!!!


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
sandyDate: Τρίτη, 07-ΦΕΒ-2012, 3:28 PM | Message # 47
Παρατηρητής
Group: Special User
Messages: 28
Awards: 2
Reputation: 0
Status: Offline
Quote (Αθηναίος)
Στο χέρι σου είναι.

φυσικά και το μεγαλύτερο μέρος είναι στο χέρι μας, εφόσον εμείς επιλέγουμε και αποφασίζουμε για εμάς, όμως υπάρχουν και εξωτερικοί παράγοντες όπως τυχη, μοίρα, καταστάσεις και αλλα....

Quote (margarita)
sandy μου ,θα συμφωνήσεις μαζί μου οτι η ανταλλαγή απόψεων στο δικό μας φορουμ είναι ακρως ενδιαφέρουσα και επικοδομητική!!!

και βέβαια θα συμφωνήσω! είναι και ενδιαφέρουσα και επικοδομητική αλλά και συναρπαστική!

Quote (Αθηναίος)
Μίλησε το Μανιάτικο!!!

θα ήθελα να σας ενημερώσω μιας και το θείξατε το θέμα, πως εγω είμαι στην πραγματικότητα απο την Μάνη και συγκεκριμένα το χωριό μου βρίσκεται λίγο μετέ τα σπύλαια του Δυρού. happy happy

Quote (aposperittis)
Όλα γίνονται για κάποιο λόγο.

και εγώ υποστηρίζω αυτήν την άποψη, όλα γινονται για κάποιον λόγο μόνο που συνήθως τον λόγο αυτόν τον κατανοούμε ή τον αντιλαμβανόμαστε μακροπρόθεσμα.

Quote (artemis)

σαντυ μου ασε τη μοιρα και καθορισε εσυ ποιους θελεις να εχεις στη ζωη σου.οκ η μοιρα παιζει το ρολο της αλλα παιξε και συ το δικο σου.

η αλήθεια είναι πως δεν βάζω τον ευτό μου στην κατηγορία των ανθρώπων που κάθονται άπραγοι καί όλα τα αποδίδουν στην μοίρα. θεωρώ πως επιλέγω και αποφασίζω έγω για μένα και παίζω πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή μου, όμως όπως προανέφερα υπάρχουν και αλλοι παράγοντες.

έχουμε αναφέρει μερικές φορές την μοίρα, όμως όλοι εδώ αποδίδουμε την ίδια σημασία και θεωρία για την μοίρα?
 
margaritaDate: Τρίτη, 07-ΦΕΒ-2012, 7:06 PM | Message # 48
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Quote (sandy)
όμως όλοι εδώ αποδίδουμε την ίδια σημασία και θεωρία για την μοίρα?

δεν ξέρω αν είναι σωστή η αποψή μου αλλά νομίζω οτι η μοίρα του κάθε ανθρώπου εχει προαποφασιστεί απο εμάς ,ανήκει στον βαθμό δυσκολείας που επιλέξαμε


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
sandyDate: Τρίτη, 07-ΦΕΒ-2012, 7:27 PM | Message # 49
Παρατηρητής
Group: Special User
Messages: 28
Awards: 2
Reputation: 0
Status: Offline
Η Ζωή του κάθε ατόμου έχει σε μεγάλο βαθμό καθοριστεί από την πρώτη στιγμή της γέννησής του. Ο γενετικός του κώδικας (dna) έχει μεταβιβαστεί σε αυτόν από τους φυσικούς του γονείς (και κατά μία μεγαλύτερη έννοια από τους συγγενείς του, το γενεαλογικό του δένδρο) και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του. Ακόμη, αρχικά οι γονείς που θα αναθρέψουν το άτομο θα του διαμορφώσουν πολλά από τα στοιχεία της προσωπικότητάς του, ενώ στην συνέχεια οι δάσκαλοι του, οι φίλοι, οι σύντροφοι, τα παιδιά του θα τον διαμορφώνουν συνεχώς. Η χώρα, η πόλη ή το χωριό και η εποχή στην οποία θα γεννηθεί ένα άτομο δεν μπορούν παρά να παίζουν καταλυτικό ρόλο στην Μοίρα του ατόμου αυτού και να καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την Ζωή του. Γίνεται φανερό λοιπόν ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι ορίζουν την Μοίρα του καθενός μας, τους οποίους δεν ορίζουμε εμείς και από τους οποίους δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Συνοπτικά θα λέγαμε ότι Μοίρα είναι οι παράγοντες και τα στοιχεία της Ζωής μας από τα οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε (δεν γίνεται να μην τα αντιμετωπίσουμε).Φυσικά υπάρχει και η ελεύθερη βούληση Λέγοντας Ελεύθερη Βούληση εννοούμε την ικανότητα να αποφασίζουμε μόνοι μας για κάποια αν όχι για όλα όσα μας συμβαίνουν. Αυτό από μόνο του είναι ένα θέμα πολύ μεγάλο. Η Ελεύθερη Βούληση συνδέεται άρρηκτα με την Μοίρα. Όσο μεγαλύτερη βαρύτητα προσδίδουμε στην Μοίρα τόσο στενεύουν τα περιθώρια για την Ελεύθερη Βούληση. Μέσα στην Ζωή μας λοιπόν υπάρχει η Μοίρα, η Ελεύθερη Βούληση και άλλα υποσύνολα τα οποία αλληλεπιδρούν, όπως το Καλό και το Κακό και άλλα….. μήπως τελικά όλα τα παραπάνω αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αυτό που βιώνουμε να είναι το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης αυτή?

Message edited by sandy - Τρίτη, 07-ΦΕΒ-2012, 7:27 PM
 
margaritaDate: Τρίτη, 07-ΦΕΒ-2012, 8:12 PM | Message # 50
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Η Μοίρα;

Η αγαπημένη μου! Η πρόκληση μου!

Μοίρα...

Φαντάσου την σαν μια γυναίκα, που στέκει κάπου στην γωνία. Κρατάει ένα σημειωματάριο στο χέρι και σε παρακολουθεί.
Καταγράφει τα πάντα! Κάθε γεγονός, κάθε σου πράξη, σκέψη, λέξη. Καταγράφει κάθε τι που κινείται γύρω σου, κάθε τι που μπαίνει μέσα σου (με όποιο τρόπο και κάθε «υλικό». Τροφή, μυρωδιά, εικόνα, ήχος, άγγιγμα, ιδέα, συναίσθημα, τα πάντα!) και την ανταπόκριση σου σε αυτά.
Και δεν βάζει ούτε τον αχνό της ανάσας της αυθαίρετα πάνω στο χαρτί σου.
Και όλα αυτά που καταγράφει, είναι αυτά που δημιουργούν, αυτό που λένε «ό,τι γράφει δεν ξεγράφει» και «ήταν της μοίρας το γραμμένο».

Αυτό όμως, σημαίνει ότι...
ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ, Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ!

Και ασφαλώς, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ αυτής και ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ αυτής.

Κάτι τέτοιο είναι τόσο δίκαιο όσο και απελευθερωτικό. Αλλά και το τίμημα δεν είναι μικρό. Παύεις να είσαι προστατευμένος πίσω από την θεωρία του προ-γραμμένου, με την έννοια που δίνεται συνήθως. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Σου δίνει όμως μια αξιοπρέπεια ανυπολόγιστης αξίας, από την στιγμή που αναλαμβάνεις εσύ τα ηνία, εν πλήρη γνώση.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τίποτα δεν είναι αφημένο στα χέρια της τύχης ή του ατυχήματος. Για όλα υπάρχει ένας Λόγος και μια Αιτία. Αυτού του Λόγου και αυτής της Αιτίας η άκρη, είμαστε εμείς.

Ο Δημόκριτος είπε, «Οι άνθρωποι έφτιαξαν το είδωλο της τύχης σαν δικαιολογία για την δική τους αβουλία».

Ο Ηράκλειτος έλεγε, «Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δημιουργεί την μοίρα του».

Πεπρωμένο λοιπόν, είναι το ταξίδι.

Μοίρα, είναι όλα τα υπόλοιπα, τα οποία είναι δικά μας επιτεύγματα και επιλογές. Και αυτά με την σειρά τους, μας οδηγούν σε ένα επόμενο πεπρωμένο.

Και να θυμάστε, ότι όσο πιο κοντά είμαστε στον πραγματικό μας εαυτό, τόσο πιο ζουμερό και χρωματιστό το ταξίδι μας.

Η δημιουργία, στήνεται μέσα μας. Το έξω, είναι η απόδειξη και το αποτέλεσμα. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να βάλουμε σε λειτουργία το εργαστήρι του εσώκοσμου μας και να ενεργοποιήσουμε τον αλχημιστή μέσα μας.

O ζωγράφος απολαμβάνει στην διάρκεια που δημιουργεί και ζωγραφίζει. Η έξαψη και η χαρά, κρατάει όσο διαρκεί η εκτέλεση του έργου.
Το έργο, είναι η μορφοποίηση της εσωτερικής έξαψης, η εξωτερίκευση των ιδεών, η παρουσίαση του Είναι, η στερεοποίηση του πυρός των στιγμών και των νέων χυμών.

Το κλειδί, είναι η έμπνευση. Και η έμπνευση, έχει διάδρομο στα όνειρα της ψυχής. Από εκεί αντλούμε υλικό για να έχουμε λόγους και στόχους δημιουργίας.

Αυτό που λέμε, ταλέντο ή χάρισμα, είναι κάτι που έχουμε όλοι μας.
Διαφορετικό ο καθένας.

Αυτό το «Ταλέντο», λοιπόν, μας δείχνει τον τρόπο να εκφράσουμε ποιοι είμαστε και μέσω αυτού, να δημιουργήσουμε και συν-δημιουργήσουμε.
Μας δείχνει το αυτονόητο... τον τρόπο να χαιρόμαστε και να έχουμε ξεχωριστή ταυτότητα. Να Είμαστε, χωρίς να μιμούμαστε.

Η λειτουργία του Ταλέντου, λοιπόν, θα μας βοηθήσει να βγούμε από την εσωτερική αδράνεια, αλλά και την απελευθέρωση των εγκλωβισμένων συναισθημάτων και επιθυμιών.

Γιατί το «Ταλέντο», έχει να κάνει με αυτό που αγαπάμε, που γνωρίζουμε, και ένα σημαντικό μέρος του «Είμαστε».

---
Να έχετε αγάπη στην καρδιά, φως στο πνεύμα, θάρρος στην ψυχή και αλήθεια στο στόμα.


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
aposperittisDate: Τρίτη, 07-ΦΕΒ-2012, 9:09 PM | Message # 51
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Μια ερώτηση που μέχρι στιγμής διαίρεσε την ανθρώπινη σκέψη και δεν έχει βρει την τελική λύση, είναι η ελευθερία της ανθρώπινης ύπαρξης σε σχέση με την νοήμων ή ακατάληπτη Δύναμη που κυβερνά τον κόσμο. Πασχίζουμε για ελευθερία στις σχέσεις μας, προς στην ελευθερία κινούμεθα σαν στόχο, και κάθε νέο βήμα της ανθρώπινης ανάπτυξης είναι μια προσέγγιση στο ιδανικό μας. Αλλά, εμείς, είμαστε ελεύθεροι;

Μοιάζει να είμαστε ελευθεροι, να κάνουμε αυτό που επιλέγουμε και όχι εκείνο που επιλέγεται για μας, αλλά είναι πιθανόν η ελευθερία μας να είναι απατηλή και αυτή η προφανής ελευθερία μας να είναι ένα πραγματικό και σιδερόφρακτο δεσμωτήριο. Ίσως είμαστε δούλοι από προκαθορισμό, από τη βούληση της Υπέρτατης Νοήμονος Δύναμης, ή της τυφλής αδυσώπητης Φύσης, ή της ανάγκης της προηγούμενής μας εξέλιξης.

Η πρώτη είναι η απάντηση του ευλαβούς και πειθήνιου νου και της εξάρτησής του στο Θεό, αλλά, εαν δεν υιοθετήσουμε μια Καλβινιστική μοιρολατρία, η παραδοχή μιάς τέτοιας θέλησηςτου Θεού που καθοδηγεί και καταπατά δεν αποκλείει στο 'Ατομο την άδεια της ελευθερίας.

Η δεύτερη είναι η απάντηση του επιστήμονα. Η κληρονομικότητα προσδιορίζει τη Φύση μας, οι νόμοι της Φύσης περιορίζουν τη δράση μας, και η αιτία και το αποτέλεσμα εξαναγκάζουν τη πορεία της εξέλιξής μας, και εαν παρακινιόταν για να προσδιορίζουμε τα αποτελέσματα δημιουργώντας αιτίες, η απάντηση είναι πως οι πράξεις μας είναι προσδιορισμένες από προηγούμενες αιτίες επί των οποίων δεν έχομε έλεγχο και η πράξη μας η ίδια, είναι απαραίτητα απάντηση στα διεγερτικά από έξω.

Η τρίτη είναι απάντηση των Βουδιστών και των μετά-Βουδιστών, Ινδουιστών. "Είναι η μοίρα μας, είναι γραμμένο στο μέτωπό μας, όταν το Κάρμα μας εξαντλείται, τότε μόνο οι συμφορές θα φύγουν από εμάς", αυτό είναι το πνεύμα της αδράνειας δικαιολογώντας, από λανθασμένη ερμηνεία, την θεωρία του Κάρμα.

Εάν πάμε πίσω στην αληθινή Ινδουιστική διδαχή, ανεξάρτητης της βουδιστικής επίδρασης, θα ανακαλύψουμε πως συμφιλιώνει την φιλονικία μας, από την άποψη της ανθρώπινης ψυχολογίας και, αμφότερες Μοίρα και Ελεύθερη Βούληση, θα αναγνωριστούν.

Η διαφορά μεταξύ Βουδισμού και Ινδουισμού είναι πως για τον πρώτο η ανθρώπινη ψυχή είναι ένα τίποτε, στον τελευταίο είναι το παν. Ολάκερο το σύμπαν υπάρχει στο πνεύμα, από το πνεύμα, για το πνεύμα, ό,τι κάνουμε, σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε είναι για το πνεύμα. Η Φύση εξαρτάται από το Atman, όλη η κίνησή της, το παιγνίδι της, η δράση της, είναι για το Atman.

Δεν υπάρχει Μοίρα εκτός από την αιτιολογία που επιμένει, που είναι ένα άλλο όνομα για τον Νόμο, και ο ίδιος ο Νόμος είναι μοναχά ένα εργαλείο στα χέρια της Φύσης για την ικανοποίηση του πνεύματος. Ο Νόμος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας τρόπος ή ένας κανόνας της δράσης, στην δική μας φιλοσοφία ονομάζεται Ντάρμα και όχι Νόμος, που συγκρατεί, είναι αυτό που με το οποίο, η δράση του σύμπαντος, η δράση στα μέλη του, η δράση του ατόμου, συγκρατείται.

Αυτή η δράση στο κοσμικό, στα μέλη, στο ατομικό ονομάζεται Κάρμα, εργασία, δράση, ενέργεια εν κινήσει, και ο ορισμός του Ντάρμα ή Νόμου είναι δράση καθώς αποφασίστηκε από τη φύση του πράγματος στο οποίο η δράση λαμβάνει χώραν. Κάθε ξεχωριστή ύπαρξη, κάθε άτομο, έχει τη φύση του και ενεργεί σύμφωνα με αυτή, κάθε ομάδα, είδη ή μάζες από άτομα έχουν τη φύση τους και ενεργούν σύμφωνα με αυτήν και το σύμπαν επίσης έχει τη φύση του και ενεργεί σύμφωνα με τη δράση.

Η ανθρωπότητα είναι μια ομάδα ατόμων και κάθε άνθρωπος ενεργεί σύμφωνα με την ανθρώπινη φύση, αυτός είναι ο νόμος της ύπαρξης σαν διευκρίνηση, από τα ζώα, δένδρα, ή άλλων ομάδων προσωπικοτήτων. Κάθε άνθρωπος έχει μια ευκρινή δική του φύση και αυτός είναι ο νόμος της ύπαρξής του, που θα έπρεπε να τον καθοδηγεί σαν οντότητα. Αλλά πέρα και επάνω από αυτούς τους μικρούς νόμους υπάρχει το μεγάλο Ντάρμα του σύμπαντος που αυτό προμηθεύει το συγκεκριμένο προηγούμενο Κάρμα ή δράση και οδηγεί σε νέο ορισμένο Κάρμα ή αποτελέσματα.

Η όλη αιτιολογία θα οριζόταν σαν προηγούμενη δράση που οδηγεί στην πράξη που έπεται, Κάρμα και Karmaphal. Η Ινδουιστική θεωρία είναι πως σκέψη και αίσθημα καθώς και ομιλία ή έργα είναι κομμάτι του κάρμα και δημιουργεί πράξεις και δεν αποδεχόμεθα την Ευρωπαϊκή αντίληψη, πως η εξωτερική έκφραση σκέψης και αισθήματος στη ομιλία ή έργο είναι σπουδαιότερο από τη σκέψη ή το ίδιο το αίσθημα. Αυτή η εξωτερική έκφραση είναι μόνο μέρος του πράγματος που εκφράστηκε και τα αποτελέσματά του μόνο μέρος του Karmaphal. Το προηγούμενο Κάρμα δεν έχει μόνο ένα είδος αποτελέσματος αλλά πολλά.

Αρχικά μια συγκεκριμένη συνήθεια σκέψης ή αισθήματος παράγει συγκεκριμένες δράσεις και ομιλίες ή συγκεκριμένες συνήθειες δράσης και ομιλίας σε αυτή τη ζωή, που στην επόμενη υλοποιεί σαν καλή ή κακή τύχη. Πάλι, παράγει με τη δράση του για το καλό ή το κακό των άλλων μια ανάγκη ευτυχίας ή λύπης για τους εαυτούς μας, με άλλη γέννηση. Παράγει, επί πλέον μια τάση επιμονής αυτής της συνήθειας της σκέψης ή του αισθήματος σε μελλοντικές ζωές, που εμπεριέχει την επιμονή της καλής ή της κακής τύχης, ευτυχία ή λύπη. Ή, δρώντας σε διαφορετικές γραμμές, παράγει μια επανάσταση ή μια αντίδραση και αντικατάσταση με αντίθετες συνήθειες που με την σειρά τους εξαναγκάζουν σε αντίθετα αποτελέσματα για το καλό ή κακό. Αυτή είναι η δήλωση για το Κάρμα, η δουλεία της εργασίας, που είναι η Ινδική Μοίρα, και από την οποία οι Ινδοί αναζητούν σωτηρία.

Εαν εν τούτοις δεν μορούμε να ξεφύγομε από τον Νόμο, εαν η Φύση είναι υπέρτατη και αδυσώπητη, δεν θα μπορεί να υπάρξει σωτηρία, η ελευθερία γίνεται μια χίμμαιρα, μια αιώνια δουλεία. Δεν θα μπορεί να υπάρξει απόδραση, εκτός και αν υπάρχει κάτι μέσα μας που είναι ελεύθερο και κυρίαρχο, ανώτερο της Φύσης. Αυτή την οντότητα, η Ινδική διδαχή, την βρίσκει στο πνεύμα, εσαεί ελεύθερο και ευτυχισμένο, που είναι ένα στην ουσία και στη πραγματικότητα με την Υπέρτατη Ψυχή του Σύμπαντος.

Το πνεύμα δεν δρα, είναι η Φύση που περιέχει την δράση. Εαν το πνεύμα δρούσε θα ήταν δούλος στη δράση του. Εκείνο που δρα είναι η Φύση, που προδιορίζει το Swabhava των πραγμάτων, και είναι η πηγή και συνθήκη του Νόμου ή dharma. Η ψυχή ή Purusha υποβαστάζει το swabhava, παρατηρεί και χαίρεται την πράξη και τον καρπό της, εγκρίνει τον νόμο ή dharma. Είναι ο βασιλιάς ο Κύριος ή Ishwara, χωρίς αυτές τις εγκρίσεις τίποτε δεν μπορεί να γίνει από τη Prakriti (Φύση). Αλλά ο βασιλιάς είναι υπεράνω του νόμου και είναι ελεύθερος.
Είναι η δύναμη της έγκρισης που διαμορφώνει το στοιχείο της ελεύθερης βούλησης στις ζωές μας.

Το πνεύμα συναινεί όχι να περιορισθεί το ίδιο, αλλά πως η χαρά του θα περιορισθεί από τον χρόνο, χώρο, αποτέλεσμα και από το swabhava και το dharma. Συναινεί στην αρετή ή αμαρτία, καλή τύχη ή ατυχία, υγεία ή αρρώστεια, χαρά ή βάσανα, ή τα αρνείται. Μόνο επειδή η χαρά είναι στο χώρο και τον χρόνο επομένως ακόμη και μετά που αποσύρει την συναίνεση, η πράξη της συνήθειας συνεχίζει για κάποιο διάστημα όπως η ατμομηχανή εξακολουθεί να κινείται για λίγο και μετά την παύση του ατμού, επιβραδύνεται για λίγο και τελικά ακινητοποιείται.

Και επειδή η χαρά είναι στο αιτιατό, η απάλλειψη της συνήθειας της πράξης επιρρεάζεται όχι αυθόρμητα και ελεύθερα, αλλά από μια εδραιωμένη πορεία ή από μία από τις εδραιωμένες πορείες. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια που ανατέλλει για τον κόσμο, πως η Θέληση είναι το αντικείμενο που κινεί τον κόσμο και η Μοίρα είναι απλά μια διαδικασία με την οποία η Θέληση πληροί τον εαυτό της.

Αλλά για να αισθανθούμε την επικυριαρχία της (Θέλησης) στην Φύση, η ανθρώπινη ψυχή πρέπει να θέσει τον εαυτό της σε κοινωνία με το άπειρο και συμπαντικό Πνεύμα. Η θέλησή της πρέπει να ταυτόσημη με την συμπαντική Θέληση. Η ανθρώπινη ψυχή είναι μία με το συμπαντικό Πνεύμα αλλά το σώμα εξέχει σαν κάτι το ξέχωρο και ασύνδετο, επειδή μια ορισμένη ελευθερία είναι επιτρεπτή για να εξελιχθεί ποικιλότροπα το swabhava των πραγμάτων σε διαφορετικά σώματα. Χρησιμοποιώντας αυτή την ελευθερία η ψυχή το κάνει είτε συνειδητά ή από άγνοια.

Εάν το κανει από άγνοια δεν είναι πραγματικά ελεύθερη, επειδή η άγνοια φέρει μαζί της και την αυταπάτη της υποδούλωσης στην Φύση. Αν την χρησιμοποιεί εν γνώσει της, η ελευθερία της ψυχής γίνεται ένα με την υποταγή στη συμπαντική Θέληση. Είτε φαινομενική δουλεία στη Μοίρα της Φύσης είτε πραγματωμένη ελευθερία από την Φύση στην συμπαντική ελευθερία και επικυριαρχία του Paratman και Prameshwara, αυτή είναι η επιλογή που προσφέρεται στην ανθρώπινη ψυχή.

Η βαθμιαία αυτο-απελευθέρωση από την δουλεία της Φύσης είναι η πραγματική πορεία της ανθρωπότητας. Ο αδρανής λίθος είναι μια παθητική ψυχαγωγία των φυσικών νόμων, ο Θεός είναι ο Κύριός τους. Ο άνθρωπος στέκεται μεταξύ των δύο αυτών έσχατων όρων και κινείται προς τα άνω, από τον ένα προς τον άλλον.


Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
ΑθηναίοςDate: Τρίτη, 07-ΦΕΒ-2012, 9:54 PM | Message # 52
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Quote (sandy)
Η Ζωή του κάθε ατόμου έχει σε μεγάλο βαθμό καθοριστεί από την πρώτη στιγμή της γέννησής του.

Σωστό!
Έχει καθοριστεί από το ίδιο το άτομο. Δεν νομίζω ότι πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος Θεός που κρατά τεφτέρια και γράφει πώς θα είναι η ζωή του κάθε ανθρώπου!

Quote (sandy)
Ο γενετικός του κώδικας (dna) έχει μεταβιβαστεί σε αυτόν από τους φυσικούς του γονείς (και κατά μία μεγαλύτερη έννοια από τους συγγενείς του, το γενεαλογικό του δένδρο) και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του.

Σωστό!
Το ίδιο το άτομο έχει επιλέξει τους γονείς του που έχουν μερίδιο στο βαθμό δυσκολίας της επιλεγμένης ζωής.

Quote (sandy)
Η χώρα, η πόλη ή το χωριό και η εποχή στην οποία θα γεννηθεί ένα άτομο δεν μπορούν παρά να παίζουν καταλυτικό ρόλο στην Μοίρα του ατόμου αυτού και να καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την Ζωή του.

Σωστό! Με απόλυτη ακρίβεια (χωρίς να το συνειδητοποιείς)!
Το ίδιο το άτομο έχει επιλέξει όλα αυτά τα στοιχεία που παίζουν καταλυτικό ρόλο στη Μοίρα του ατόμου και καθορίζουν την Ζωή του! Όταν όμως λες "Μοίρα", τί καταλαβαίνεις;;; Μήπως Μοίρα ετυμολογικά σημαίνει "μέρος του όλου που συμπεριλαμβάνεται στο όλον";;;
Μοίρα αεροπορική = Σημαντικό τμήμα της Αεροπορίας αλλά όχι ολόκληρη η Αεροπορία.
Μοίρα ναυτική = Σημαντικό τμήμα του Ναυτικού αλλά όχι ολόκληρο το Ναυτικό.
Μοίρα της Γης = Σημαντικό κομμάτι της Γης αλλά όχι ολόκληρος ο Πλανήτης Γη.
Μοίρα κληρονομιάς = Κομμάτι (μερίδιο) της κληρονομιάς αλλά όχι ολόκληρη η κληρονομιά.
Μοίρα της Ζωής του ανθρώπου = Κομμάτι της Ζωής του ανθρώπου αλλά όχι ολόκληρη η Ζωή του.
Άρα έχουμε προδιαγράψει ένα κομμάτι της ζωής μας!

Quote (sandy)
Συνοπτικά θα λέγαμε ότι Μοίρα είναι οι παράγοντες και τα στοιχεία της Ζωής μας από τα οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε (δεν γίνεται να μην τα αντιμετωπίσουμε)

Σωστό!
Σύμφωνα με την ετυμολογία της λέξης Μοίρα, φυσικά και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ της ζωής μας!

Quote (sandy)
Η Ελεύθερη Βούληση συνδέεται άρρηκτα με την Μοίρα. Όσο μεγαλύτερη βαρύτητα προσδίδουμε στην Μοίρα τόσο στενεύουν τα περιθώρια για την Ελεύθερη Βούληση.

Σωστό!
Μην ξεχνάμε και τη λέξη Μοιρολάτρης! Μένει κάποιος σταθερά γατζομένος με το κομμάτι αυτό της επιλογής του και ΔΕΝ τολμά να φροντίσει για την υπόλοιπη ζωή του.

Quote (sandy)
Μέσα στην Ζωή μας λοιπόν υπάρχει η Μοίρα, η Ελεύθερη Βούληση και άλλα υποσύνολα τα οποία αλληλεπιδρούν, όπως το Καλό και το Κακό και άλλα…..

Σωστό!
Σύμφωνα με τα όσα είπαμε μέχρι τώρα είσαι σαφέστατη!

Quote (sandy)
μήπως τελικά όλα τα παραπάνω αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αυτό που βιώνουμε να είναι το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης αυτή?

Σωστό!
Υπάρχει καμιά αμφιβολία πλέον;;;

Συμπέρασμα:

Διαλέγεις τους γονείς σου, τον τόπο που θα γεννηθείς, την εποχή, το περιβάλλον, τί μόρφωση θα πάρεις (ανάλογα με τους γονείς και το περιβάλλον) και τέλος το πότε θα πεθάνεις! Από εκεί και πέρα μπαίνει η με γενικότατη έννοια "Ελεύθερη Βούληση".

Ας πάρουμε ένα επάγγελμα! Ας πούμε ότι σπούδασες Γιατρός! Το πόση πελατεία θα έχεις, το πόσο καλή επιστήμων θα είσαι, το πόσο φιλάνθρωπη, αν θα παίρνεις φακελάκι, αν θα παίρνεις μίζες για νοσοκομειακές προμήθειες, αν θα σε πιάσουν και σε καταδικάσουν, αν καταδικαστείς ή αθωωθείς (λαδώνοντας τους δικαστές), αν θα πεθάνεις φτωχός ή πλούσιος, τί παιδεία θα δώσεις στα παιδιά σου, αν θα παντρευτείς, είναι δικές σου επιλογές και δεξιότητες!

Τέλος έχεις και μιά ακόμα επιλογή: Να τερματίσεις βίαια, πρό του καθορισμένου χρόνου, τη ζωή σου και να επιστρέψεις στη βάση σου, αλλά με άγνωστες επιπτώσεις στις μελλοντικές ενσαρκώσεις σου και στο δικαίωμα επιλογής της ζωής σου που ίσως χάσεις!!!!


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Τρίτη, 07-ΦΕΒ-2012, 11:11 PM | Message # 53
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Quote (Αθηναίος)

Τέλος έχεις και μιά ακόμα επιλογή: Να τερματίσεις βίαια, πρό του καθορισμένου χρόνου, τη ζωή σου και να επιστρέψεις στη βάση σου, αλλά με άγνωστες επιπτώσεις στις μελλοντικές ενσαρκώσεις σου και στο δικαίωμα επιλογής της ζωής σου που ίσως χάσεις!!!!

αυτό είναι το πιο καταστροφικό απο όλα!!!!! cool cool cool


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Τρίτη, 07-ΦΕΒ-2012, 11:47 PM | Message # 54
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Ισοδυναμεί με αθέτηση συμφωνίας!! Και δειλία, πράγμα απαράδεκτο για ψυχές! Λογικά πρέπει να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τις μεταγενέστερες ενσαρκώσεις! surprised

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Τρίτη, 07-ΦΕΒ-2012, 11:51 PM | Message # 55
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
ετσι πιστεύω κι εγώ !!!!!
Quote (Αθηναίος)
!
Και δειλία,
και εκδίκηση !!!!!!


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
aposperittisDate: Τρίτη, 07-ΦΕΒ-2012, 11:54 PM | Message # 56
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Quote (Αθηναίος)
Λογικά πρέπει να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τις μεταγενέστερες ενσαρκώσεις!

Αυτό μήπως εξηγεί της διάφορες μίζερες και καταστροφικές προσωπικότητες που αφήνουν τα ανεξίτηλα σημάδια τους κατά καιρούς στην ανθρωπότητα και την στιγματίζουν?

Και σε μικρότερη κλίμακα και στην προσωπική μας ζωή.


Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
margaritaDate: Τρίτη, 07-ΦΕΒ-2012, 11:57 PM | Message # 57
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
πιστεύω οτι οσοι αυτοκτονούν εγκλωβίζονται και τους απαγορεύεται η ενσάρκωση ,τιμωρούνται για αυτό !!!!!

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
aposperittisDate: Τρίτη, 07-ΦΕΒ-2012, 11:59 PM | Message # 58
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Quote (margarita)
πιστεύω οτι οσοι αυτοκτονούν εγκλωβίζονται και τους απαγορεύεται η ενσάρκωση ,τιμωρούνται για αυτό

Λογικό γιατί αρνούνται να μάθουν το μάθημα που ίδιοι διάλεξαν.

Aν όμως από την άλλη η αυτοκτονία ήταν μέρος της επιλογής τους?


Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
ΑθηναίοςDate: Τετάρτη, 08-ΦΕΒ-2012, 0:00 AM | Message # 59
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Quote (aposperittis)
Αυτό μήπως εξηγεί της διάφορες μίζερες και καταστροφικές προσωπικότητες


Γιατί όχι;; Ακόμα πολλούς δυστυχισμένους ή ανθρώπους εκ γενετής ανάπηρους (γενικά) που υπομένουν καρτερικά το πρόβλημά τους (ίσως γιατί γνωρίζουν ασυνείδητα το λόγο)! surprised


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.


Message edited by Αθηναίος - Τετάρτη, 08-ΦΕΒ-2012, 0:02 AM
 
margaritaDate: Τετάρτη, 08-ΦΕΒ-2012, 0:03 AM | Message # 60
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Quote (aposperittis)
Aν όμως από την άλλη η αυτοκτονία ήταν μέρος της επιλογής τους?

δεν το πιστεύω αυτό ,δεν άντεξαν την ολοκλήρωση της αποστολής τους

Added (2012-02-08, 0:03 AM)
---------------------------------------------

Quote (Αθηναίος)
Γιατί όχι;; Ακόμα πολλούς δυστυχισμένους ή ανθρώπους εκ γενετής ανάπηρους (γενικά) που υπομένουν καρτερικά το πρόβλημά τους (ίσως γιατί γνωρίζουν ασυνείδητα το λόγο)! surprised

δεν το είχα σκευτεί αυτό cool


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
Search: