Γενέθλια ευχή
|
|
Αθηναίος | Date: Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 0:29 AM | Message # 91 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Status: Offline
| Μα δεν είναι τυχαίο ότι πολλά άτομα γοητεύονται από τα αρχαία Ελληνικά (ακόμα και ξένοι) και ακόμα περισσότερα μισούν τα αρχαία Ελληνικά. Εγώ πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με προγονικές μνήμες! Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα αρχίσουν όλοι ξαφνικά να ομιλούν αρχαία Ελληνικά!
Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
Message edited by Αθηναίος - Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 0:30 AM |
|
| |
Θνητος | Date: Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 0:34 AM | Message # 92 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Καλα κι εγω στο σχολειο τα μισουσα θα ελεγα τα αρχαια !! Αλλα πιστευω λογο καθηγητων/τριων !!
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 0:37 AM | Message # 93 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| οχι βέβαια αλλα αν είναι καταγεγραμένα στο dna απο προγενεστερη ζωη δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά Added (2011-09-13, 0:36 Am) --------------------------------------------- θα ησουν καλός στα μαθηματικά ομως Added (2011-09-13, 0:37 Am) --------------------------------------------- η στο ένα η στο αλλο εχεις έφεση
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Θνητος | Date: Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 0:39 AM | Message # 94 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (margarita) θα ησουν καλός στα μαθηματικά ομως Ασε ! ειχα προβλημα , δεν με καταλαβαιναν οι καθηγητες .
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 0:40 AM | Message # 95 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| γιατι
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Θνητος | Date: Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 0:41 AM | Message # 96 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Πως ελυνα τις ασκησεις . Μου λεγανε οτι ξερω τη λυση και παω εκει , και αναγκαζομουνα να τους εξηγω το σκεπτικο μου καθε φορα.
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 0:46 AM | Message # 97 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| αρα εχω δικιο έχεις μαθηματικό μυαλό Added (2011-09-13, 0:46 Am) --------------------------------------------- είτε μαθηματικά είτε μουσική είτε αρχαία είναι το ίδιο νομίζω σε διαφορετικές μορφές απλά το μυαλό λειτουργεί με αλλο τρόπο
|
|
| |
Θνητος | Date: Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 0:46 AM | Message # 98 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Βεβαια στην αρχη μαλωνα συνεχεια (με τους καθηγητες) Και στα αρχαια τα ειχα παρει ασχημα γιατι δεν θυμαμαι τωρα αλλα μου λεγανε κατι μακακιες (το ιδιο πραμα με αλλες λεξεις) και λεγανε οτι ειναι διαφορετικο (πχ, ποιητικο αιτιο και επεξηγηση). Εγω πιστευα οτι ΔΕΝ ΞΕΡΑΝ να το εξηγησουν !!
Ασε στην ιστορια καβγαδες !!!
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 0:49 AM | Message # 99 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (Θνητος) στο σχολειο τα μισουσα θα ελεγα τα αρχαια Μα είναι φυσικό όταν αντί να μαθαίνουμε το πνεύμα των αρχαίων και να μας τονίσουν το νόημα των γραπτών τους μας μάθαιναν τα πνεύματα και τους τόνους των λέξεων που ΔΕΝ υπήρχαν στην αρχαία ελληνική και συντακτικό, γραμματική, κλίσεις ονομάτων και ρημάτων που πάλι δεν υπήρχαν στην αρχαία ελληνική. Ο σκοπός ένας: να μας απωθήσουν από την προγονική σοφία και όχι από την γλώσσα!, αλλά με όπλο την αποστροφή μας για την γλώσσα!
|
|
| |
margarita | Date: Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 0:49 AM | Message # 100 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| ισως δεν μπορούσαν να σου μεταφέρουν τις γνώσεις τους δεν είχαν μεταδοτικότητα
|
|
| |
Θνητος | Date: Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 0:51 AM | Message # 101 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Δεν ξεραν πιστευω ! οπως δεν ξεραν και οι μαθηματικοι ! οπως δεν ξεραν και οι θρησκευτικοι (6 μου ειχε βαλει 3η λυκειου το ζωων) .
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 0:55 AM | Message # 102 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| δεν είχαν κλίσεις τα ρήματα και οι λέξεις??δεν το ήξερα και αυτά που μας μάθαιναν τι ηταν, βέβαια τώρα που το λές δεν υπάρχει αρχαίο βιβλίο γραματικής Added (2011-09-13, 0:55 Am) ---------------------------------------------
Quote (Θνητος) οπως δεν ξεραν και οι θρησκευτικοι (6 μου ειχε βαλει 3η λυκειου το ζωων) . δεν ησουν καλός στα θρησκευτικά?
|
|
| |
Θνητος | Date: Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 0:56 AM | Message # 103 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (margarita) δεν ησουν καλός στα θρησκευτικά? Τι να πω τωρα !!
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Τρίτη, 13-ΣΕΠ-2011, 1:18 AM | Message # 104 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Κι εγώ πάντα μάλωνα με τους φιλόλογους γιατί τους έλεγα εχθρόλογους και έγραφα με κεφαλαία και χωρίς φυσικά τόνους και πνεύματα, με τους ιστορικούς (που τους έλεγα ανιστόρητους), και με τους θεολόγους που δεν μπορούσαν να μου λύσουν τις απορίες μου!
Quote (margarita) δεν είχαν κλίσεις τα ρήματα και οι λέξεις? Μόνο χρόνους είχαν! Ούτε αρσενικό, θηλυκό και ουδέτερο! Η κάθε λέξη είχε (και εξακολουθεί να έχει) περιγραφική έννοια. Αν πεις Ανήρ, σημαίνει αυτό που λέει η λέξη και φωτογραφίζει αυτό που θέλουμε να πούμε. Άρα δεν χρειάζεται να πούμε "ο Ανήρ" γιατί ΔΕΝ μπορεί να είναι "η Ανήρ" ή "το Ανήρ". Ένα άλλο παράδειγμα είναι το "και", και το "τε" που σημαίνει πάλι "και" αλλά δηλώνει σύνδεση με ουδέτερο.
|
|
| |
aposperittis | Date: Τετάρτη, 14-ΣΕΠ-2011, 10:47 PM | Message # 105 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
| Quote (Αθηναίος) Κι εγώ πάντα μάλωνα με τους φιλόλογους γιατί τους έλεγα εχθρόλογους και έγραφα με κεφαλαία και χωρίς φυσικά τόνους και πνεύματα, με τους ιστορικούς (που τους έλεγα ανιστόρητους), και με τους θεολόγους που δεν μπορούσαν να μου λύσουν τις απορίες μου!
Για να μπορέσουν να σου λύσουν τις απορίες θα πρέπει να είχαν μελετήσει βιβλία που δεν διανέμονται! Ιστορία που δε διδάσκεται και σχολές που δεν υπάρχουν! Δε φταίνε αυτοί, η ιστορία τους τα φταίει!
Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
|
|
| |