Παρασκευή, 17-ΜΑ-2024, 7:54 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » OXI στο Ξεπούλημα της Πατρίδας μας! (Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και η μοίρα μας είναι να είμαστε ΦΩΣ)
OXI στο Ξεπούλημα της Πατρίδας μας!
ΘνητοςDate: Κυριακή, 01-ΙΟΥ-2012, 8:57 PM | Message # 181
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Αντισυνταγματική η μείωση μισθών και επιδομάτων στο Δημόσιο

Η πρώτη αντιμνημονιακή απόφαση που εκδόθηκε από ελληνικό δικαστήριο αποτελεί γεγονός!
Αντισυνταγματική η μείωση μισθών και επιδομάτων στο Δημόσιο

Το Ειρηνοδικείο με απόφασή του έκρινε αντισυνταγματικούς και αντίθετους στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και αντίθετους στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας τους δύο νόμους.

Για πρώτη φορά απόφαση πολιτικού δικαστηρίου έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που είχε κρίνει ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί σε αποδοχές και δώρα των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Oι δύο μνημονιακοί νόμοι είναι οι 3833/2010 και 3845/2010 που επέβαλαν μείωση των αποδοχών, των επιδομάτων, κ.λπ. των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά το νόμο 3833/2010 ο οποίος σχετίζεται με τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, και τον νόμο 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο (ΔΝΤ) η απόφαση του Ειρηνοδικείου αναφέρει ότι είναι αντίθετοι στα άρθρα 4, 22, 23, 25, 28 και 106 του Συντάγματος, στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 151/1978 και 14/1981.

Η απόφαση αναφέρει ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στους εργαζομένους πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος, ενώ δεν συνοδεύονται από αντισταθμιστικά μέτρα, όπως είναι η μείωση των τιμών και των φόρων. Αντίθετα όπως αναφέρεται επιβλήθηκαν φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα. Επιπλέον η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι παραβιάζεται και το άρθρο 4 του Συντάγματος (περί ισότητας), καθώς έγινε μείωση ίδιου ύψους στις αποδοχές τόσο των υψηλόμισθών όσο και των χαμηλόμισθων.

Διαβάστε τί αναφέρει η απόφαση:

«Συνεπάγεται ότι η επέμβαση στη συλλογική αυτονομία πρέπει να συνιστά μέτρο όλως εξαιρετικό και να μην υπερβαίνει μία εύλογη χρονική περίοδο, να συνοδεύεται δε από επαρκείς εγγυήσεις για την προστασία του επιπέδου ζωής των εργαζομένων, τηρουμένης, σε κάθε περίπτωση, της αρχής της αναλογικότητας, η οποία αποτελεί συνταγματικό περιορισμό των νομοθετικών περιορισμών των συνταγματικών θεμελιωδών δικαιωμάτων, επιτάσσοντας ότι μεταξύ του νόμιμου σκοπού που επιδιώκει ένας περιορισμός του δικαιώματος και του συγκεκριμένου περιορισμού πρέπει να υπάρχει εύλογη σχέση.

Η εφαρμογή της αρχής αυτής θεμελιώνεται αφενός στο εσωτερικό μας δίκαιο, και συγκεκριμένα στο άρθρο 25 παράγραφος 1δ' του Συντάγματος, και αφετέρου στις διατάξεις της Ε.Σ.Δ.Α. για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, που έχει κυρωθεί από τη χώρα μας με τον Ν. 53/1979 και δυνάμει του άρθρου 28 παράγραφος 1 του Συντάγματος έχει υπερνομοθετική ισχύ. Έτσι, σε περίπτωση μείωσης αποδοχών και επιδομάτων, πρέπει να εξετάζεται η αναλογικότητα του μέτρου προς τον επιδιωκόμενο σκοπό δημοσίου συμφέροντος και να τηρείται η προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν επιφέρουν δυσανάλογη προσβολή, εν όψει του επιδιωκόμενου σκοπού, σε συνταγματικά δικαιώματα και αγαθά, σε καμία περίπτωση δε δεν δικαιολογείται να καταλύονται θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος (22 παρ. 2 και 23 παρ. 1)».

Επιπλεόν γίνεται αναφορά αναφορά στο άρθρο 106 του Συντάγματος που λέει ότι μπορεί χάριν του εθνικού συμφέροντος να περιοριστεί η συλλογική αυτονομία που καθιερώνεται με το άρθρο 22 του Συντάγματος για περιορισμένο και εύλογο όμως χρονικό διάστημα και πάντα τηρώντας την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και τις διατάξεις της ΕΣΔΑ.

Στην προκειμένη περίπτωση, υπογραμμίζει η ειρηνοδίκης, και αν ακόμη δεχθούμε ότι οι περιορισμοί αυτοί τέθηκαν χάριν του εθνικού συμφέροντος, εκτός του ότι δεν είναι συμβατοί με τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας, επιφέρουν «δυσμενείς για τους εργαζόμενους τροποποιήσεις, χωρίς να εγγυώνται ότι ο περιορισμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει περιορισμένο χρονικό ορίζοντα, ώστε να είναι συνταγματικά ανεκτή η επέμβαση στη συλλογική αυτονομία, με αποτέλεσμα να καταλύονται στην πραγματικότητα οι επίμαχες συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 22 και 23 του Συντάγματος».

«Η αιτιολογία της αναγκαιότητας για τη λήψη των επίδικων μέτρων που αφορούν τις μειώσεις των αποδοχών και επιδομάτων των εργαζομένων που προβλέπονται, χάριν του δημοσίου συμφέροντος, είναι προφανώς ελλιπής, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι τα μέτρα αυτά καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ουσιαστικά την συνδικαλιστική ελευθερία και συλλογική αυτονομία, είναι δε αντίθετα με τις Διεθνείς Συμβάσεις, που έχει συνάψει η Ελλάδα και που δυνάμει του άρθρου 28 παράγραφος 1 του Συντάγματος έχουν αποκτήσεις υπερνομοθετική ισχύ.

Κατά συνέπεια, με τα επίδικα μέτρα παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, καθώς, εκτός από την παραπάνω ανεπίτρεπτη μονιμότητα του χαρακτήρα τους, δεν βρίσκονται σε αντιστοιχία με τον επιδιωκόμενο σκοπό, ούτε συνοδεύονται με αντισταθμιστικά μέτρα (μείωση τιμών, άμεσων και έμμεσων φόρων κ.λπ.) και εγγυήσεις για την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της χώρας. Αντίθετα, όπως είναι γνωστό, επιβάλλονται στους πολίτες ταυτόχρονο με μία σειρά ιδιαίτερα σκληρών φοροεισπρακτικών μέτρων που προβλέπουν μείωση ή κατάργηση αφορολόγητων ορίων και τα οποία πλήττουν τις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, την προστασία των οποίων έπρεπε να εγγυώνται και να διαφυλάττουν.

Είναι προφανές ότι η διάταξη του άρθρου 1 παρ. 5 του Ν. 3833/2010, σύμφωνα με την οποία καθιερώνεται μείωση των αποδοχών των εργαζομένων που υπάγονται στη ρύθμιση του εν λόγω άρθρου κατά γενικευμένο ποσοστό 7%, καθώς και των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας κατά επίσης γενικό ποσοστό 30%, αντίκειται στο άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Η μείωση των αποδοχών και των ως άνω επιδομάτων κατά το ίδιο γενικό ποσοστό που καταλαμβάνει τόσο τους υψηλόμισθους όσο και τους χαμηλόμισθους εργαζομένους αντίκειται στην ανωτέρω διάταξη και οδηγεί τους μεν υψηλόμισθους στο να εξακολουθούν να διατηρούν ένα ικανοποιητικό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, ενώ τους χαμηλόμισθους, οι οποίοι αποτελούν ένα ιδιαίτερα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, το οποίο στο όνομα του γενικού συμφέροντος έπρεπε να προστατεύεται, τους οδηγούν στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, αφού εκμηδενίζουν στην ουσία τις αποδοχές τους και τους αναγκάζουν, κατά παράβαση της ως άνω διάταξης, να συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη κατά φανερή αναντιστοιχία με τις δυνάμεις τους, ενισχύοντας δε την άποψη ότι η αιτιολογία της λήψης των οριζόμενων με τις ένδικες διατάξεις μέτρων που εδράζεται στο δημόσιο συμφέρον είναι προβληματική και ελλιπής».
Πηγη , http://www.newsbomb.gr/koinwni....dimosio

Added (2012-07-01, 8:57 PM)
---------------------------------------------
Την Παρασκευή 6 Ιουλιου 2012 θα κατατεθεί η μήνυση κατά Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και λοιπών Εκτύπωση E-mail
01-07-2012 19:36:08
10
Έλληνες από όλη τη χώρα συνυπογράφουν σαν μηνυτές κατά των πολιτικών που εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό και οδήγησαν τη χώρα στην χρεωκοπία.

Για να συνυπογράψετε και εσείς... εφ'όσον συμφωνείτε στείλτε μας την Δηλωση Συναινεσης (http://letmefree.gr/wp-content/uploads/2012/04/dilosiSynainesis.pdf)

Η ΜΗΝΥΣΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας (άρθρο 134 Π.Κ.-τιμωρία ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη) τελείται από εκείνον που επιχειρεί την κατάλυση, την αλλοίωση ή την απενεργοποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος ή των θεμελιωδών αρχών και θεσμών του (που ορίζονται στο άρθρο 134Α Π.Κ.).

Το έγκλημα αυτό...

τελείται με τα μέσα που ορίζει ο Ποινικός Κώδικας, μεταξύ των οποίων είναι ο σφετερισμός της ιδιότητας του οργάνου του Κράτους, δηλαδή όταν το όργανο που ασκεί κρατική εξουσία καταλύει τους μηχανισμούς ελέγχου των πράξεών του και διαβρώνει, λόγω της δυνατότητας που έχει εξαιτίας της θέσης του, τους θεμελιώδεις πολιτικούς θεσμούς.

Οι μηνυόμενοι, μετά τη μεθοδευμένη προσφυγή στο ΔΝΤ, τέλεσαν τις πράξεις που αναλυτικά αναφέρονται στη μήνυση, επέβαλαν στον Ελληνικό Λαό μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, αναγκάζοντάς τον μέσα από ένα κλίμα τρομοκρατίας και πανικού να υποκύψει σε δυσβάστακτα και απάνθρωπα μέτρα που ως αποτέλεσμα είχαν την εξαθλίωση, την αύξηση της ύφεσης, τη φτώχεια, την αρρώστια και τις αυτοκτονίες, τη μετανάστευση, την ανεργία, την εξαφάνιση του εμπορίου, την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους δυνάστες.

Άρα, τα μέτρα αυτά που μας επέβαλαν δεν είχαν το αποτέλεσμα που παρουσίαζαν στον Ελληνικό Λαό οι μηνυόμενοι, ότι δήθεν έτσι θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί η κρίση, να μην χρεοκοπήσουμε και «να σωθεί η χώρα».

Και θα κριθούν ως ικανότατοι, ως έξυπνοι, ως ειδήμονες, δεδομένου ότι οι ίδιοι έχουν παρουσιαστεί στον Ελληνικό Λαό ως οι πλέον ειδικοί για να «σώσουν» τη χώρα προβάλλοντας τις «εμπειρίες» τους, τα διαπιστευτήριά τους από ξένα Πανεπιστήμια και λοιπούς βαρύγδουπους τίτλους.

Θα κριθούν ως ψυχικά και νοητικά υγιέστατοι. Θα δώσουν λόγο στον Ελληνικό Λαό για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του. Θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη γιατί ξεπούλησαν την Ελλάδα. Η παρατηρούμενη το τελευταίο χρονικό διάστημα συντονισμένη προσπάθειά τους να αποδώσουν το χάλι που κατάντησαν τη χώρα μας και εμάς, τους πολίτες της χώρας αυτής, σε «λάθος», δεν θα περάσει.

Τα εγκλήματα, και μάλιστα αυτά που τιμωρούνται με ισόβια, δεν γίνονται από «λάθος». Ούτε να ελπίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με ένα «συγγνώμη». Ο Ποινικός Κώδικας δεν προβλέπει τη «συγγνώμη» ως τρόπο διαφυγής των ευθυνών. Ορίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.

Οφείλουν να υποστούν τις συνέπειες των εγκληματικών τους πράξεων, γιατί κανείς δεν εξαιρείται από το νόμο.

Το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων (άρθρο 162 Π.Κ.-τιμωρία: φυλάκιση μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή) διαπράττεται όταν κάποιος με ψευδείς ειδήσεις ή με άλλο τρόπο εξαπατά εκλογέα για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα στις εκλογές.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όλοι ως υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, έκαναν επανειλημμένα ψευδείς δηλώσεις προς τον Ελληνικό Λαό, ότι «λεφτά υπάρχουν», «θα γίνουν αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις ανώτερες του πληθωρισμού», και άλλες πολλές που αναλυτικά αναφέρονται στη μήνυση, με αποτέλεσμα να πείσουν τους εκλογείς να μεταβάλουν το εκλογικό τους φρόνημα, κι έτσι να εκλεγούν νικητές στις εκλογές εκείνες.

Ούτε μήνας δεν πέρασε από την ανάληψη της εξουσίας, και χωρίς καν να επιχειρήσουν να εφαρμόσουν το προεκλογικό πρόγραμμα που περιείχε όλες τις ψευδείς δηλώσεις τους, άσκησαν πολιτική κάθετα αντίθετη με όσα προεκλογικά δήλωναν. Τις εκλογές αυτές τις κέρδισαν με εξαπάτηση, αφού αυτά που υπόσχονταν ήταν εντελώς αντίθετα με όσα σχεδίαζαν να εφαρμόσουν.

Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι οι συνήθεις που υπόσχονται οι πολιτικοί προεκλογικά. Ήταν καταφανώς παραπλανητικές και μόνο σκοπό είχαν να πάρουν την ψήφο, να εκλεγούν και να μας παραδώσουν αλυσοδεμένους στο ΔΝΤ με το οποίο έκαναν «υπόγεια» τη συμφωνία μόλις πήραν την εξουσία, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Για όλα αυτά θα απολογηθούν.

Εξάλλου, το ίδιο επιθυμεί και ο εκ των μηνυομένων Γιώργος Παπανδρέου του Ανδρέα, αφού ο ίδιος είχε δηλώσει μία ημέρα πριν τις εκλογές της 4ης/10/2009 (βλ. σελ.11 της μήνυσης) ότι «κανείς δεν μπορεί να γλυτώνει επειδή είναι πολιτικός. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα στην ατιμωρησία.

Όποιος δεν σεβαστεί τη δημόσια θέση που του εμπιστεύθηκε ο λαός και τη χρησιμοποιήσει για να πλουτίσει, θα αντιμετωπίσει όχι μόνο τον πολιτικό στιγματισμό, αλλά και την ποινική δικαιοσύνη».

ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δικηγόρος Αθηνών
24gr.blogspot.com

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
ΑθηναίοςDate: Κυριακή, 01-ΙΟΥ-2012, 9:12 PM | Message # 182
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Έχουν πάρει κάποιο μέτρο με συνταγματικές διαδικασίες;;;;;; tongue tongue tongue tongue

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
ΘνητοςDate: Σάββατο, 14-ΙΟΥ-2012, 8:42 PM | Message # 183
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Quote (Αθηναίος)
Έχουν πάρει κάποιο μέτρο με συνταγματικές διαδικασίες;;;;;;

biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin

angry angry angry

Added (2012-07-06, 9:10 PM)
---------------------------------------------
"Μαύρες" προβλέψεις Phoenix Capital: "Η Γαλλία στον ΕΜΧ - Η Γερμανία εκτός ευρώ"! Εκτύπωση E-mail
05-07-2012 17:25:20
112

"Όλα εξαρτώνται από την Γερμανία στην ευρωζώνη και μάλλον στο τέλος θα αποχωρήσει αυτή από τη νομισματική ένωση"!

Τη διάγνωση την έχει επαναλάβει και στο παρελθόν ο έγκυρος αναλυτής του χρηματοπιστωτικού γίγαντα Phoenix Capital Research, Graham Summers, αλλά αυτή την φορά εμφανίζεται περισσότερο βέβαιος από ποτέ ότι "Η Γερμανία θα κοιτάξει να καλύψει τα νώτα της, παρά να σώσει το ευρώ"...

Και επικαλείται στην ανάλυσή του την απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου η οποία επιλέγει κοινή έκδοση ομολόγων εντός της χώρας της για να ενισχύσει το γερμανικό ομοσπονδιακό της κράτος, απορρίπτοντας σθεναρά τα ευρωομόλογα.

"Η Γερμανία -όπως από καιρό εκτιμούσα- θα επικεντρωθεί στα εγχώρια ομόλογα της, επιλέγοντας να αφήσει το ευρώ στην τύχη του", τονίζει ο Summers, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή δύναμη αρέσκεται να "εγγυάται" και όχι να "σώζει".

O Summers εκτιμά την ίδια στιγμή ότι η Γερμανία θα μπορούσε να εγκαταλείψει το ευρώ ανά πάσα στιγμή εφ'όσων η κρίση θα εξαπλωθεί και στη Γαλλία. Για το αν θα συμβεί αυτό εμφανίζεται βέβαιος: Από το φθινόπωρο και μετά και η Γαλλία εισέρχεται στην διακεκαυμένη ζώνη... "Στο σημείο αυτό οι κουβέντες περί διασώσεων δεν θα έχουν νόημα. Αν η Γαλλία χρειαστεί χρηματοδότηση -που θα χρειαστεί- το παιχνίδι τελείωσε. Ο ESM δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος μιας too-big-to-fail χώρας"!

Στο μεταξύ, οι πλούσιοι Γάλλοι μεταφέρουν ρευστό και περιουσιακά στο Λονδίνο, γεγονός που υποδεικνύει την αναπόφευκτη πορεία της Γαλλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

"Ο αντίκτυπος των κεφαλαιακών εκροών από τη Γαλλία θα πιέσει ακόμη υψηλότερα τα επίπεδα της απομόχλευσης των τραπεζών της, την στιγμή που η έκθεσή τους στις αδύναμες χώρες ξεπερνά το 30%", εκτιμά η ανάλυση του Summers για την Phoenix Capital.

"Η Γερμανία θα φύγει μακριά στο τέλος", καταλήγει ο Summers, συμβουλεύοντας τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν ό,τι έχει απομείνει από το ράλι στης Συνόδου.

Σε άλλη ταυτόχρονη ανάλυση, με τίτλο "Ιδού οι τρεις λόγοι για τους οποίους εγγυημένα η Ευρώπη θα καταρρεύσει κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον", η Phoenix Capital αναφέρει:

1) Η μόχλευση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Η μόχλευση των ευρωπαϊκών τραπεζών αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια για την Ευρώπη. Η διαδικασία απομόχλευσης, στον αντίποδα, χαρακτηρίζεται μια μακρά και επίπονη διαδικασία. Δεν μπορεί στο σημείο αυτό να μη ληφθούν υπόψη και οι πρόσφατες προειδοποιήσεις του Μ. El Erian, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, για τα αυξημένα επίπεδα μόχλευσης των γαλλικών τραπεζών. "Οι γαλλικές τράπεζες αποτελούν μια σοβαρή πηγή ανησυχίας" έχει επισημάνει ο El Erian.

2) Το ένα τέταρτο του ισολογισμού της ΕΚΤ αφορά σε κρατικά ομόλογα των PIIGS. Μέρος της προσπάθειας της ΕΚΤ να "σώσει το σύστημα" την οδήγησε οδήγησε τελικά στο να "φορτωθεί" μεγάλο μέρος του χρέους των χωρών της αδύναμης περιφέρειας. Η ΕΚΤ κατόρθωσε "με επιτυχία" να διαχειριστεί την αναδιάρθρωση του μικρού, συγκριτικά, ελληνικού χρέους. Αλλά, τι θα συμβεί με τα ομόλογα των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου; Να κάνει κάτι αντίστοιχο είναι αδύνατο και ανέφικτο. Μάλιστα δεν θα προσπαθήσει καν. Ο ισολογισμός της ΕΚΤ ξεπέρασε πρόσφατα τα επίπεδα ρεκόρ των 3 τρισ. ευρώ. Εάν οι τράπεζες που έχουν δανειστεί κεφάλαια από την ΕΚΤ δεν μπορέσουν να τα επιστρέψουν και τα collaterals τους χάσουν την αξία τους, τότε η κεντρική τράπεζα θα καταγράψε ζημίες, οι οποίες αυτόματα θα περάσουν στις εθνικές κεντρικές τράπεζες...

3) H EKT είναι πολύ μικρή για να βάλει φρένο σε όλη αυτή την αναταραχή. O καθένας μπορεί να σκεφτεί το εξής... Η ΕΚΤ μπορεί απλά να τυπώσει χρήμα. Αυτό όμως δεν είναι ορθό. Γιατί; Γιατί υπάρχει και η Γερμανία, η οποία είναι εντελώς αντίθετη με αυτή τη λογική. "H Eυρώπη δεν μπορεί να διασωθεί. Είναι πολύ μεγάλη και εγκλωβισμένη στη μόχλευση. Η κατάρρευση θα έρθει και η ΕΚΤ θα είναι ανήμπορη να την αποτρέψει...", καταλήγει η Phoenix Capital.

Λέτε αντί για τον Τσίπρα, την έκπληξη να την κάνει η ... Μέρκελ;

Και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα λέμε εμείς!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Φινλανδή ΥΠΟΙΚ: "Εξετάζουμε έξοδο από την ευρωζώνη"! Εκτύπωση E-mail
06-07-2012 14:57:10
19

Προς πλήρη επιβεβαίωση της ανάλυσης της Phoenix Capital Research, περί επικείμενης διάλυσης της ευρωζώνης που δημοσίευσε αποκλειστικά το defencenet.gr η υπουργός Οικονομικών της Φιλανδίας Jutta Urpilainen δήλωσε πριν λίγο ότι δεν αποκλείει έξοδο της Φινλανδίας από την υερωζώνη!

"Η Φινλανδία θα εξέταζε την έξοδο της από την Ευρωζώνη αντί να πληρώνει τα χρέη άλλων χωρών" δήλωσε αυξάνοντας τις πιέσεις στο ευρώ που υποχώρησε κάτω απο το 1,24 δολάρια .

Η υπουργός οικονομικών της Φιλανδίας συνεχίζει στη συνέντευξη της στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti λέγοντας "Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί στο να είναι μέλος της Ευρωζώνης, και θεωρούμε ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία"

Υπογραμμίζει ωστόσο ότι "η Φινλανδία δεν θα κρέμεται από το ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια".

Η υπουργός Οικονομικών τονίζει ταυτόχρονα ότι "Η Φινλανδία δεν θα συμφωνήσει σε ένα μοντέλο ενοποίησης στο οποίο οι χώρες θα είναι συλλογικά υπεύθυνες για τα χρέη και τις υποχρεώσεις των υπόλοιπων κρατών μελών. Επανέλαβε παράλληλα ότι η προτεινόμενη τραπεζική ένωση δεν θα δουλέψει αν βασίζεται στην κοινή ευθύν". Τέλος αναγνωρίζει τέλος ότι η Φινλανδία "αντιπροσωπεύει την σκληρή γραμμή" στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης. "Έχουμε εποικοδομητική στάση και επιθυμούμε την επίλυση της κρίσης, αλλά όχι κάτω από οποιουσδήποτε όρους".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Added (2012-07-10, 10:22 PM)
---------------------------------------------
Η κρίση ξεκίνησε με τη διάσωση της Γερμανίας απ' το Νότο. Του Π. Παναγιώτου

http://tvxs.gr/news....agiotoy

Added (2012-07-14, 8:42 PM)
---------------------------------------------
Στο εδώλιο στελέχη τoυ οίκου Moody's για πλαστές αναλύσεις κατά Ελλάδας & Ιταλίας! Εκτύπωση E-mail
14-07-2012 17:28:22
58



Αντί για την Ελλάδα, τελικά οι οίκοι αξιολόγησης θα συναντήσουν τη Νέμεση στην Ιταλία για το έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος της χώρας μας, αλλά και άλλων χωρών χρυσιμοποιωντας την Ελλάδα ως το πρώτο πιόνι του παζλ για να ρίξουν στο βάραθρο τις οικονομίες και των λοιπών νότιων χωρών της ευρωζώνης.

Kαι κατ'αυτό τον τρόπο να θησαυρίσουν με τα στοιχήματα χρεοκοπίας, αλλά και να δώσουν την δυνατότητα στους προστάτες τους, τις κρατικές αρχές των χωρών τους, βασικά των ΗΠΑ, να ελέγξουν γεωστρατηγικά χώρες όπως η Ελλάδα ή και η Ιταλία. Χώρες οι οποίες πήγαιναν να ξεφύγουν από τον σφικτό εναγκαλισμό της Δύσης, συνάπτοντας συμφωνίεςς τεράστιες γεωστρατηγικής και ενεργειακής σημασίας με την Ρωσία.

Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με όσα έχουν έρθει στο φως από ττα τηλεγραφήματα των υπηρεσιών του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Σίλβιο Μπερλουσκονι που ανακάστηκε σε παραίτηση λόγω της οικονομικής κρίσης που εν πολλοίς οι ίδιοι οι οίκοι προκάλεσαν, χαρακτηριζόταν από τους Αμερικανούς "φερέφωνο του Πούτιν"!

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρώμη, Ρόναλντ Σπόλι, ανέφερε στα τηλεγραφήματα ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε αναλάβει προσωπικά την εφαρμογή των συμφωνιών με τη Μόσχα.

"Ο Μπερλουσκόνι είναι φερέφωνο του Πούτιν", ανέφερε ο πρεσβευτής και προσέθετε ότι "η οικογένεια του Πούτιν επισκεπτόταν την βίλα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία με έξοδα του ίδιου του «Καβαλιέρε». Ενώ και ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τη βίλα του Βλ.Πούτιν στο θέρετρο Σότσι".

Τον Ιανουάριο του 2009 ο Ρ.Σπόλι έγραψε ότι «ο Μπερλουσκόνι θαυμάζει το "μάτσο", αποφασιστικό και απολυταρχικό στυλ διακυβέρνησης του Πούτιν που ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί ότι μοιάζει με το δικό του».

Κια ακολούθησε το παιχνίδι των διαφόρων οίκων με την οικονομική αποκαθήλωσή τυο, όπως αποκαλλώθηκε και ο Κ.Καραανλής.

Τώρα, όμως η ιταλική δικαιοσύνη έχει "σφίξει" τους οίκους και πέρα από τις διώξεις που ήδη έχουν γίνει κατά της Standard & Poors, έρχονται νέες διώξεις και κατά στελεχών της Moody's, οι οποίοι "έπαιξαν βρώμικο και κατευθυνόμενο παιχνίδι με την Ελλάδα και την Ιταλία".

Η εισαγγελία της πόλης Τράνι, της νότιας Ιταλίας, ετοιμάζεται να ζητήσει την παραπομπή σε δίκη δύο κορυφαίων στελεχών του οίκου Moody's, με την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς και προσπορισμού παράνομων κερδών από το χρηματιστήριο. Πρόκειται για τον υποδιευθυντή του οίκου Moody's, Ρος Αμπερκρόμπι, και του επιχειρησιακού διευθυντή των χρηματιστικού τομέα, Γιοχάνες Βάσσεμπεργκ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι εκτιμήσεις για την κατάσταση της Ιταλίας, που δημοσιοποιήθηκαν στις 6 Μαΐου του 2010, «υπεδείκνυαν, με ηθελημένο τρόπο, στις αγορές, μια σχέση ανάμεσα στην κατάσταση της Ελλάδας την οποία ηθελημένα παρερμήνευαν στις αναλύσεις τους και της επικινδυνότητας που ενείχε το χρέος των ιταλικών τραπεζών. Σχέσεις και κίνδυνοι, όμως, που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν ανύπαρκτοι, και θεωρήθηκαν υπαρκτοί μόνο λόγω της εκτίμησης του οίκου αξιολόγησης». «Οι δυο ιθύνοντες παρείχαν στις αγορές διαστρεβλωμένες πληροφορίες» αναφέρει ο εισαγγελέας Μικέλε Ρουτζέρο.

Η έρευνα του Τράνι ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία των ιταλικών ενώσεων καταναλωτών Adusbef και Federconsumatori, οι οποίες χαρακτηρίζουν «αφόρητο το συνεχές σφυροκόπημα, με την έκδοση αξιολογήσεων που λειτουργούν ως ωρολογιακοί μηχανισμοί για την εξυπηρέτηση κερδοσκοπικών συμφερόντων».

Οι υπεύθυνοι των Adusbef και Federconsumatori, Έλιο Λανούττι και Ροζάριο Τρεφιλέττι, ευχαρίστησαν δημοσίως τον εισαγγελέα Mικέλε Ρουτζέρο για το μέχρι τώρα έργο του.

Άντε και στα δικά μας!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
ΑθηναίοςDate: Σάββατο, 14-ΙΟΥ-2012, 8:58 PM | Message # 184
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Και φαντάσου ότι αυτά είναι ψίχουλα μπροστά στην τεράστια συνωμοσία κατά των Μεσογειακών χωρών!

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Σάββατο, 14-ΙΟΥ-2012, 10:01 PM | Message # 185
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
και ο τράγκας εκανε μηνυση στη μερκελ και στον σόιμπλε !!!!!!!!!

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Σάββατο, 14-ΙΟΥ-2012, 10:55 PM | Message # 186
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Ώσπου να γίνει η δίκη στην Ελλάδα αυτοί θα έχουν πεθάνει biggrin biggrin biggrin biggrin

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Σάββατο, 14-ΙΟΥ-2012, 11:19 PM | Message # 187
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
happy happy happy happy happy happy happy

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΘνητοςDate: Κυριακή, 15-ΙΟΥ-2012, 8:53 PM | Message # 188
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Η κρίση μας θα περάσει στην Ιστορία ως η κρίση αντίληψης
Share This

Add to Delicious
Share on FriendFeed
Digg
submit to reddit

Βασικά η κρίση μας έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Όσοι συντέλεσαν με πράξεις ή παραλήψεις -αλλά και αυτοί που δημιούργησαν την κρίση- ειναι και αυτοί που βλάπτονται λιγότερο από όλους. Συνεπεία αυτού όσοι είχαν πρόσβαση σε εξουσία, επιρροή στην κοινωνία και πλούτο συνεχίζουν να τα έχουν όλα αυτά με λιγοστές ίσως απώλειες.

Αυτό κάνει την κρίση ελεγχόμενη και περιορισμένη στα χαμηλά μικροαστικά κοινωνικά στρώματα που έτσι και αλλιώς βρίσκονταν αποκομμένα. Αυτά τα στρώματα εκφράζονται μόνο μια φορά την τετραετία και μπορούν να παράξουν μόνο μαζικές διαδηλώσεις και τυφλή βια πριν αναζητήσουν να χωθούν πίσω από μια ηγεσία που συνήθως προϋπάρχει.

Επειδή μιλούν και γράφουν δημόσια μόνο οι έχοντες, η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου τείνει να λάβει χαρακτηριστικά “προεκλογικής εξαγγελίας που δεν τηρήθηκε”. Είναι σαφές ότι όλοι αυτοί αυτόν το χαρακτήρα θέλουν να της δώσουν. Πιστεύουν ότι η επαναδιαπραγμάτευση ίσως θα θέσει αμφιβολίες για την συμμετοχή μας στο ευρώ και αυτό το δεδομένο είναι κρίσιμο για όλους αυτούς.

Η Ελληνική κοινή γνώμη δεν έχει καταλάβει ότι η βασική αιτία της κρίσης ειναι το ευρώ. Αντίθετα -θεωρώντας το ευρώ ως στοιχείο ταυτότητας και πολιτισμικό στοιχείο- μοιάζει να έχει επικεντρωθεί στην προσπάθεια να κρατηθεί σε αυτό ενώ ειναι το βασικό που θα έπρεπε να έχει πετάξει τον Απρίλιο του 2010 ώστε να απαλλαγεί από την κρίση . Αυτό το δεδομένο δεν έχει επιτρέψει την πλήρη και σε βάθος εκκαθάριση του προσωπικού που μας έφτασε ως εδώ. Όσοι συντέλεσαν με πράξεις ή παραλήψεις -αλλά και αυτοί που δημιούργησαν την κρίση- ειναι και αυτοί που έχουν αναλάβει να μας βγάλουν από αυτή κρατώντας το ευρώ. Έτσι η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει.

Επιπλέον η επανδιαπραγμάτευση και όσα ακούγονται για το περιεχόμενο της και γύρω από αυτή, δεν πείθει ότι έχει γίνει αντιληπτό το βάθος και το εύρος της ελληνικής κρίσης και η δυναμική της στο χρόνο. Δεν έχει γίνει αντιληπτό -και ίσως έχει αποκρυφτεί στο εσωτερικό της χώρας- ότι το μνημόνιο και η ύφεση που προκαλεί είναι η αιτία που αποκόβει την Ελλάδα όλο και περισσότερο από την Ευρωζώνη.

Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι το μνημόνιο και η ύφεση του είναι η αιτία που η Ελλάδα γίνεται παγκόσμιο πρόβλημα ανά τρίμηνο και κουράζει την διεθνή κοινή γνώμη. Ακόμη και η σημερινή ηγεσία του ΥΠΟΙΚ , αλλά και ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινής γνώμης, είναι προσανατολισμένο να κοιτά εσωτερικά. Η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι κάποια “ελληνική ιδιαιτερότητα” την οποία θα κάνουν το παν ώστε να εξαλείψουν.

Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια κοινή γνώμη που “της διέφυγε” ολόκληρη η ελληνική χρεοκοπία επί ΓΑΠ και ξύπνησε ξαφνικά το καλοκαίρι του 2010 από ένα ειρωνικό ισπανικό σύνθημα: “Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουν οι Έλληνες”.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ Στουρνάρας και το ΙΟΒΕ, ο ΣΕΒ, ο Μ Χρυσοσοχοίδης ως Υπουργός ανάπτυξης και διάφοροι φορείς, πίστευαν ότι θα βγούμε στις αγορές στο τέλος του 2012.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί ήταν κατά του κουρέματος του χρέους.

Όμως η επαναδιαπραγμάτευση δεν μπορεί να ευτελισθεί ως μια ακόμη προεκλογική παρόλα που δεν τηρήθηκε ή δεν θα τηρηθεί. Δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Και ειναι λάθος να αντιμετωπίζεται ως τέτοια από δημοσιογράφους στα ΜΜΕ και elites ή ακόμη και από βουλευτές-υπουργούς ή την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν ειναι τόσο απλό και ούτε από τα “συνηθισμένα” για την αμέσως μετεκλογική περίοδο.

Η κατάσταση της χώρας σήμερα επιβάλει να κατανοήσουμε όλοι ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ και η μόνη ευκαιρία της χώρας να μείνει στο ευρώ ή έστω για να βγει από αυτό με όρους που θα της επιτρέπουν να υπάρχει χωρίς να κατρακυλήσει 50 χρόνια πίσω.

Η επαναδιαπραγμάτευση έπρεπε να έχει γίνει ήδη. Το σωστό ιδανικό σενάριο θα ήταν να ξηλωθεί και να δικαστεί αμέσως πριν τον πρώτο μνημόνιο ο Γ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του. Στην συνέχεια να ζητηθεί διαπραγμάτευση της διάσωσης της χώρας. Αλλά ακόμη και λίγους μήνες μετά όταν διαπιστώθηκε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν -και εκφράσαμε την άποψη ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ- θα μπορούσαμε να ζητήσουμε αλλαγές στους όρους διάσωσης της χώρας μας, καθώς ήταν το μνημόνιο που μας έθετε όλο και πιο μακριά από την Ευρώπη. Ήταν η Ύφεση που έκανε το χρέος μη βιώσιμο. Όλα αυτά ειπώθηκαν εγκαίρως και λοιδωρήθηκαν επαρκώς πριν επιβεβαιωθούν…

Πέρασε ο καιρός χάθηκαν ευκαιρίες λόγω άγνοιας και ηλιθιότητας, αλλά πάντα υπάρχει ο δρόμος της εξόδου. Απλώς αφήνουμε όλο και πιο πολλά πίσω μας κάνοντας αυτό το σενάρια όλο και πιο δυσμενές.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η επαναδιαπραγμάτευση με μικρό στόχο την αναθεώρηση της διάσωσης μας στο ευρώ και τελικό στόχο της την διάσωση της χώρας όπως και να έχει αυτή είναι ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

Αν δε γίνει αντιληπτό αυτό το έσχατο σημείο που είμαστε ούτε τώρα, τότε η κρίση θα περάσει στην Ιστορία ως η κρίση των ηλιθίων. Δύσκολα θα μπορέσουμε να δικαιολογηθούμε στην Ιστορία ως εξελιγμένος λαός.
Πηγη , http://kostasxan.blogspot.gr


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
ΑθηναίοςDate: Κυριακή, 15-ΙΟΥ-2012, 9:08 PM | Message # 189
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Quote (Θνητος)
Αν δε γίνει αντιληπτό αυτό το έσχατο σημείο που είμαστε ούτε τώρα, τότε η κρίση θα περάσει στην Ιστορία ως η κρίση των ηλιθίων. Δύσκολα θα μπορέσουμε να δικαιολογηθούμε στην Ιστορία ως εξελιγμένος λαός.

Σωστότατος wink


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
ΘνητοςDate: Κυριακή, 15-ΙΟΥ-2012, 9:14 PM | Message # 190
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Ειχε και φωτο ενα πιθηκο απο διπλα !!
χαχαχαχαχα


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Κυριακή, 15-ΙΟΥ-2012, 9:17 PM | Message # 191
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Quote (Θνητος)
Αν δε γίνει αντιληπτό αυτό το έσχατο σημείο που είμαστε ούτε τώρα, τότε η κρίση θα περάσει στην Ιστορία ως η κρίση των ηλιθίων. Δύσκολα θα μπορέσουμε να δικαιολογηθούμε στην Ιστορία ως εξελιγμένος λαός.

των βλαμένων???? μήπως !


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Κυριακή, 15-ΙΟΥ-2012, 11:25 PM | Message # 192
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
biggrin biggrin biggrin biggrin

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
ΘνητοςDate: Κυριακή, 19-ΑΥΓ-2012, 11:41 AM | Message # 193
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Ο Χατζηνικολάου προσέφερε την πραγματική πολιτική είδηση...

Ο Χατζηνικολάου προσέφερε την πραγματική πολιτική είδηση...
Με ένα αποκαλυπτικό οικονομικό ρεπορτάζ για τις προθέσεις των Συγκυβερνώντων η εφημερίδα του Ν. Χατζηνικολάου προσφέρει την πραγματική πολιτική είδηση...

Το ρεπορτάζ της «Real News» αναφέρει ότι «σε χρόνο ρεκόρ, έως το τέλος Αυγούστου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει 77 νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να αρθούν τα «γραφειοκρατικά» εμπόδια και να ανοίξει ο δρόμος των αποκρατικοποιήσεων για όλα τα φιλέτα του Δημοσίου». Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται στρατηγικού χαρακτήρα για την ελληνική οικονομία, ασφάλεια και ανάπτυξη, επιχειρήσεις και οργανισμοί, καθώς και άκρως επικερδείς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, καθαρά πολιτικού χαρακτήρα. Μεταξύ αυτών εμφανίζονται να είναι: ΟΠΑΠ, Κρατικά Λαχεία, ΕΛΤΑ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, λιμάνια , αεροδρόμια, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΔΙΕ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, Εγνατία Οδός, ΛΑΡΚΟ, πλήθος ακινήτων του Δημοσίου, IBC, Αφάντου Ρόδου, Κασσιόπη Κέρκυρας, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δεν… συμμαζεύεται!

Το πιο τρομακτικό της υπόθεσης, το οποίο δείχνει ακριβώς την πολιτική φύση της Συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι η άκρως προβληματική συνταγματικά θέση να καταργηθεί το ελάχιστο ποσοστό που έπρεπε να διατηρεί το Δημόσιο και το οποίο κυμαινόταν γύρω στο 51%. Και ακόμη χειρότερα, να εξαφανιστεί ή να τροποποιηθεί το άρθρο 11 του ν. 3136/2008 , το οποίο προνοούσε πως για τις εταιρείες στρατηγικού χαρακτήρα και ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με εθνικά δίκτυα υποδομών, για να αποκτήσει ιδιώτης ποσοστό άνω του 20% έπρεπε να δώσει την έγκρισή της η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ φωτογραφίζονται: τα ΕΛΠΑ, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ , οι ανά την Ελλάδα οργανισμοί λιμένων, η ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ κ.α.

Τι σημαίνουν όλα αυτά στο επίπεδο της πολιτικής δομής; Σίγουρα κάτι διαφορετικό από αυτό που προσεγγίζουν τα ΜΜΕ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης μέχρι αυτή τη στιγμή.
Δεν πρόκειται απλώς για εξευτελιστική και βεβιασμένη ρευστοποίηση του ενεργητικού του δημοσίου, ούτε καν για απλή έκφραση προτεκτορατοποίησης. Εδώ έχουμε ακριβώς εφαρμογή του σεναρίου/θεωρίας της «καμένης γης» (Scorched-earth). Οι Συγκυβερνώντες και η διαπλοκή ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την εξουσία, ή για την ακρίβεια φοβούμενοι ότι ήρθε η στιγμή να εγκαταλείψουν την διακυβέρνηση, επιχειρούν να αφανίσουν οτιδήποτε θα μπορούσε να πέσει στα χέρια του ταξικού τους εχθρού, που σήμερα είναι πάνω από τα δύο τρίτα της κοινωνίας. Ακολουθούν την στρατηγική του «Νέρωνα»: ό, τι θα μπορούσε να πέσει στα χέρια του «εχθρού» και να του προσφέρει πολιτικοοικονομική βάση για παραγωγική ανασυγκρότηση θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, αφού πρώτα καταστραφεί ή απαξιωθεί ή - στον βαθμό που δεν προλαβαίνουν για τα δύο πρώτα - να θεωρηθεί σωτηρία για την αποφυγή εξόδου από το ευρώ.

Εντελώς ανήθικη στρατηγική, φοβισμένων τυχοδιωκτών που πλέον δεν στηρίζεται σε κανενός είδους ιδεολογία, αλλά αποκλειστικά στην ανάγκη τους να αποδυναμώσουν κάθε πιθανότητα μεταβολής του καθεστώτος της διαπλοκής, μετά την βεβαία πτώση τους. Η ισότιμη παραμονή στο Ευρώ έχει πλέον αποκλειστεί, όπως και η πλήρης και αυτοδύναμη θεσμοθέτηση της δραχμής ως ενιαίου και ελεύθερα διαπραγματεύσιμου νομίσματος. Και τα δύο μετά την ύπουλη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που οδήγησαν στην εσπευσμένη υιοθέτηση της τελευταίας δανειακής σύμβασης. Αυτός ήταν ο ρόλος της κυβέρνησης Παπαδήμου και αυτό έφερε κοντά τις ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έως ταυτίσεως. Έτσι υπέγραφαν την σωτηρία του καθεστώτος, παρά την πιθανότατη υποχώρηση και διάλυση τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, μετά την ολοκλήρωση του έργου της εσωτερικής υποτίμησης, που επισφραγίζεται με όσα εμπεριέχει το ρεπορτάζ: καταστροφή/απαξίωση, εξευτελιστική εκποίηση με λαφυραγώγηση από τους άπληστους φίλους, καλούς πελάτες και πάτρωνες των Συγκυβερνώντων.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συμπληρωματικά στην εσωτερική υποτίμηση και η εξωτερική υποτίμηση σε μεγάλο τμήμα της αγοράς και της εργασίας ασφαλώς, ώστε να αποδώσουν καλύτερα στους ιδιώτες κερδοσκόπους επενδυτές οι ιδιωτικοποιήσεις, έχοντας ασφαλώς τις τράπεζες συντηρημένες στην Ευρωζώνη με το χρήμα του ελληνικού λαού και την διοίκηση στους μεγαλομετόχους τους.

Άντε μετά να εφαρμόσεις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και εκδημοκρατισμό!! Άντε μετά πάνω σε αυτήν την πραγματικά καμένη γη να στήσεις με αστικά μέσα άλλο παραγωγικό μοντέλο υπέρ της κοινωνίας και της παραγωγικής αναδιάρθρωσης. Άντε μετά να υπάρξει εναλλακτική αστική διακυβέρνηση δημοκρατών με πρόθεση να επαναδομήσει την οικονομία σε μια παραγωγική βάση, που θα εξυπηρετεί (1) το δημόσιο συμφέρον, (2) την ευρύτερη κοινωνία και (3) την γεωπολιτική / γεωστρατηγική ισχυροποίηση της χώρας!
Αυτά δεν ενδιαφέρουν τους Συγκυβερνώντες. Δεν τους ενδιαφέρει πλέον ούτε το κομματικό τους συμφέρον, ούτε η υστεροφημία τους τους. Νοιώθουν, οι ηγεσίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ότι ξόφλησαν και ότι θα σωθούν ίσως σε προσωπικό επίπεδο αν εκτελέσουν μέχρι τέλους το σενάριο της άτακτης υποχώρησης του δημοσίου συμφέροντος και του Κράτους Δικαίου. Αυτή η άτακτη υποχώρηση συνδυάζεται με την εξέλιξη της συντεταγμένη χρεοκοπίας της χώρας, που μέσω της ημιεξόδου από το ευρώ καταλήγει στην άτακτη διάλυση του Κράτους Δικαίου και της κοινωνίας.

Από το φθινόπωρο και εμπρός οι νέρωνες της ελληνικής οικονομίας/κοινωνίας, αφήνοντας καμένη γη πίσω τους και με τα λάφυρα που αποκόμισαν από την υπερσυσσώρευση των τελευταίων 20 ετών, θα μπορούν, είτε χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της ενδοσυγκυβερνητικής δυσαρμονίας, είτε μια ενδιάμεση στρατοκρατική – τεχνοκρατική κυβέρνηση να αποχωρήσουν από το πολιτικό προσκήνιο. Αυτοί θα φύγουν αλλά το καθεστώς διαπλοκής θα παραμείνει ακόμα πιο ισχυρό, ώστε υπό την δική του αιγίδα και με την βοήθεια των ξένων πατρώνων του να κατασκευάσει μια νέα μεταπολίτευση σε μία προτεκτορατοποιημένη χώρα.

Αυτή δυστυχώς είναι η πολιτική σημασία του σημαντικού στην συγκυρία δημοσιεύματος του Νίκου Χατζηνικολάου. Με αυτές τις κινήσεις το καθεστώς της διαπλοκής κλείνει την πόρτα στην προοδευτική – κοινωνική αστική μεταρρύθμιση και μεταπολίτευση. Μετά από αυτά οι δρόμοι θα διχάζονται μεταξύ επανάστασης ή ταπεινωτικής συμμόρφωσης και ελεεινής φτωχοποίησης για τον ελληνικό λαό. Και μια και το σενάριο της επανάστασης δεν μοιάζει να έχει τύχη υπό τις σημερινές εσωτερικές και διεθνείς συνθήκες, το δεύτερο αποτελεί σχεδόν βεβαιότητα. Μη σας φανεί καθόλου περίεργο τούτο να εξελιχθεί ακόμη και σε μορφή ακρωτηριασμού της χώρας. Σίγουρα πάντως, σε κάθε περίπτωση θα βιώσουμε μετά από αυτά τον σοβαρό ακρωτηριασμό του εθνικού συμφέροντος, της δημοκρατίας και της ελπίδας για κοινωνική προκοπή και ατομική ευημερία των δύο τρίτων της κοινωνίας.
seisaxthia-epam

Πηγή: Ο Χατζηνικολάου προσέφερε την πραγματική πολιτική είδηση... - RAMNOUSIA
Πηγη , http://www.ramnousia.com/2012....UaCYFv1


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
Forum » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » OXI στο Ξεπούλημα της Πατρίδας μας! (Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και η μοίρα μας είναι να είμαστε ΦΩΣ)
Search: