Παρασκευή, 17-ΜΑ-2024, 5:20 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » OXI στο Ξεπούλημα της Πατρίδας μας! (Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και η μοίρα μας είναι να είμαστε ΦΩΣ)
OXI στο Ξεπούλημα της Πατρίδας μας!
ΘνητοςDate: Δευτέρα, 16-ΙΑΝ-2012, 11:59 PM | Message # 1
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
OXI στο Ξεπούλημα της Πατρίδας μας!
Διαβάστε πρώτα -αν δεν το έχετε ήδη κάνει - τι περιλαμβάνει χοντρικά η δανειακή σύμβαση (Ν.1) και τι θα σημάνει αυτό για όλους μας.Θα παγώσει το αίμα σας!!!

Μετά ,αν συμφωνείτε φυσικά,στείλτε την "Ανοικτή επιστολή προς Έλληνες βουλευτές (Ν.2).

Κατόπιν,αν συμφωνείτε, υπογράψτε (στο Ν.3) και διαδώστε όπου και όπως μπορείτε αυτό το μήνυμα.Πρόκειται για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας!

1.Σχέδιο νόμου (Δανειακή Σύμβαση)

http://www.patriotiki-kinisi.com/index.php/sxedio-nomou

2.Ανοικτή επιστολή προς ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2677619

ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ...ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ

Τα στοιχεία τους θα τα βρείτε εδώ:

http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Ana-Koinovouleftiki-Omada/

3.Συλλογή υπογραφών ενάντια στη Δανειακή Σύμβαση

http://www.patriotiki-kinisi.com/index.php/2011-12-29-21-43-05

ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΜΟΝΟΝ - ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ . Δεν είναι σχήμα λόγου. ΠΟΛΕΜΑΜΕ πλέον να σώσουμε τα ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. (κι όχι μόνο την Δημόσια περιουσία )

(πηγη: ηλ/τα)

Όλοι ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Φτάνει με το άγχος του ΠΩΣ θα πληρώσουμε το όποιο νέο χαράτσι...
γιατί ΔΕΝ θα πληρώσουμε!
Φτάνει με την ακινησία και την βουβή οργή...
γιατί ΔΕΝ σκύβουμε άλλο!
Φτάνει με την τρέλα των προδοτών, των δοσίλογων και των κλεφτών...
γιατί τους πήραμε χαμπάρι!
Φτάνει με τα ψέματα και την κοροϊδία...
γιατί η ΕΛΛΑΔΑ θα λάμψει πάλι!

Όχι δεν σκύβουμε άλλο το κεφάλι!
Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και η μοίρα μας είναι
να είμαστε ΦΩΣ
να λάμπουμε να βλέπουνε κι άλλοι!

Πηγη , http://vickytoxotis.blogspot.com/2012/01/oxi.html

Added (2012-01-16, 11:59 PM)
---------------------------------------------
Οι σκέψεις μου αιχμάλωτες της ιστορίας ! (200 χρόνια οικονομικής λεηλασίας της χώρας)
Από το blog του φίλου ΠΡΟΜΗΘΕΑ λαμβάνουμε τις πολύτιμες αυτές περιλήψεις της Ελληνικής ιστορίας της δημιουργίας χρεών, που φανερώνουν ξεκάθαρα πως οι "κυβερνήτες μας" πουλούσαν την αυτάρκεια μας προκειμένου να ευαρεστήσουν ξένες δυνάμεις και να καταστρέφουν κάθε περίπτωση ανάτασης στη χώρα... Μια υπέροχη περίληψη που όχι απλά ρίχνει νέο φως στη σημερινή κατάσταση -ως μια επανάληψη της ίδιας στρατηγικής, αλλά και βεβαιώνει πως η Ελλάδα ούτε και το 1821 δεν ελευθερώθηκε πραγματικά...
Παρακαλώ διαβάστε:
(οι υπογραμμίσεις δικές μου...)

γράφη ο αρχιμήδης ο θεσσαλονικίος

Μέσα στην τραγική κατάσταση που ζω και την ανατροπή πραγμάτων που έχει πάρει μορφή καταιγίδας έκανα μια αναζήτηση. Προέκυψαν ιστορικά στοιχεία που θεωρώ πως είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέροντα. Το παραπάνω ενισχύεται και από την διαπίστωση πως αυτά τα στοιχεία έχουν τεθεί σε ένα περιθώριο, παρά του ότι βοηθούν να γίνουν αντιληπτές αιτίες που αποτελούν πηγή των όσων βιώνει σήμερα ο κόσμος και ιδιαίτερα η Ελλάδα. Εντυπωσιασμένος από τα ιστορικά ευρήματα προσπάθησα να τα στοιχειοθετήσω. Αυτό έγινε από την ανάγκη μου να έχω μια περιληπτική καταγραφή αλληλοσυνδεόμενων γεγονότων που διαδοχικά ξετυλίγουν το νήμα του χρόνου.

Πιστεύω πως η πνευματική ιδιοκτησία δεν πρέπει να υφίσταται. Η παραγωγή γνώσης πρέπει ελεύθερα να διαχέεται στην ανθρωπότητα ώστε να την βοηθά να εξελίσσεται και να προχωρά. Τα στοιχεία που συγκέντρωσα προέρχονται από ανθρώπους που δούλεψαν απείρως περισσότερο από μένα, γι' αυτό και φροντίζω να τους αναφέρω.

Σε όποιον λοιπόν ενδιαφέρεται να μαθαίνει καινούργια πράγματα, χαρίζω τις παρακάτω γραμμές με την ελπίδα να τις αναλύσει, να τις κρίνει αλλά και να με κρίνει βοηθώντας την αλήθεια. Η σύνδεση παλαιότερων γεγονότων με βάση την λογική και η κρητική τους, με ένα καθαρό μυαλό από δογματισμούς, νομίζω πως είναι ο μόνος δρόμος για να προχωρήσει ένας άνθρωπος τη ζωή του βελτιώνοντας και όχι επαναλαμβάνοντας.

1893
Όταν η Ελλάδα πτώχευσε, το Παλάτι της εποχής και οι μεγάλοι χρηματιστές δεν επέτρεψαν ούτε καν μια έντιμη διαπραγμάτευση με τους ξένους ομολογιούχους του ελληνικού χρέους. Έτσι μαζί με τους πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία) έστησαν τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.

Είχε προηγηθεί η πτώση του Χ.Τρικούπη ο οποίος συγκρούστηκε με το παλάτι σχετικά με τους όρους ενός νέου δανείου για τη στήριξη της χώρας (έχει αναφερθεί ότι ο Τρικούπης επιχείρησε να αποφύγει επαχθείς όρους του δανείου), καθώς και μία μεγάλη διεθνής οικονομική κρίση υπερσυσσώρευσης χρηματιστικών κεφαλαίων (ξεκίνησε από την Αμερική όταν οι Τράπεζες βρέθηκαν με χρεόγραφα, υπερδανεισμός, εκφρασμένα σε αποθέματα χρυσού που δεν υπήρχαν!). Από το 1879 εώς το 1893 η Ελλάδα δανειζόταν με την μέθοδο "υπό το άρτιο" , δηλ. έπαιρνε το 80% του δανείου αλλά χρεωνόταν το 100% του ποσού! Παράλληλα η δραχμή ήταν σκληρό νόμισμα κλειδωμένη με το χρυσό φράγκο της Λατινικής Ένωσης (ιδρύθηκε από την Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία και Ελβετία το 1865, ενώ η Ελλάδα προσχώρησε το 1868) .

Ο πόλεμος λοιπόν του 1897 χαρακτηρίστηκε οπερέτα από τον στρατιωτικό σύμβουλο του Σουλτάνου, στρατηγό Φον ντερ Γκολτς. Ο Ελληνικός στρατός είχε διακριθεί για την ταχύτητα της οπισθοχώρησής του! Ο βουλευτής Γεώργιος Φιλάρετος (δημοκρατικός) έλεγε "εικονικός ψευδοπόλεμος, την εκτέλεσιν του οποίου η διπλωματία ενεπιστεύθη εις στο στέμμα". Ενώ ο καθηγητής Ανδρέας Ανδρεάδης είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι "η πραγματική αιτία του ελληνοτουρκικού πολέμου ήταν το ελληνικό δημόσιο χρέος". Οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν όταν ένοπλοι της "Εθνικής εταιρείας", ομάδας εθνικιστών που υποστηριζόταν από το παλάτι και κατά εντολή του, με την βοήθεια ενός Ιταλικού λόχου (2000 συνολικά) επιτέθηκαν σε τουρκικά (οθωμανικά) τμήματα στη μεθόριο (τότε τα σύνορα ήταν στην Θεσσαλία, η Μακεδονία και η Θράκη ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία). Το γεγονός αυτό σήκωσε Διεθνή κατακραυγή και αναγνώρισε στους Οθωμανούς το δικαίωμα της άμυνας!

Ο πόλεμος έληξε μέσα σε 30 ημέρες! Μετά το τέλος, την υπογραφή της συνθήκης τερματισμού των εχθροπραξιών ανέλαβαν για λογαριασμό της Ελλάδας και χωρίς την παρουσία της, οι μεγάλες δυνάμεις. Η Ελλάδα υποχρεώθηκε σε πολεμική αποζημίωση του Σουλτάνου και στην επιβολή Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. Φυσικά δανείστηκε από τις μεγάλες δυνάμεις (αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το χρέος και με όρους επαχθείς) αλλά τα χρήματα δεν τα είδε ποτέ. Ούτε όμως και ο Σουλτάνος, γιατί συμψηφίστηκαν με παλαιότερα δάνειά του. Για να μην προκληθούν αντιδράσεις στην Ελλάδα ο οικονομικός έλεγχος μετονομάστηκε σε Διεθνή Οικονομική Επιτροπή παρά του υπουργού οικονομικών! Όπως ήταν φυσικό επιβλήθηκε αυστηρή δημοσιονομική πολιτική.

Τα παραπάνω έχουν καταγραφεί και σε ένα τετράτομο έργο γάλλου επιτετραμμένου που το 1919 ανέλαβε να στοιχειοθετήσει τα αρχεία του υπουργείου εξωτερικών της Ελλάδας. Η μελέτη αυτή έχει εκδοθεί μόνο στη γαλλική γλώσσα και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ γιατί σε κάποιο σημείο έγινε ανάκληση του παραπάνω κυρίου! Κανένας εκδοτικός οίκος στην Ελλάδα δεν έχει μεταφέρει στα Ελληνικά τη μελέτη.

1912 - 1913, Βαλκανικοί πόλεμοι.
Η Ελλάδα απελευθερώνει με την ευλογία των μεγάλων δυνάμεων τα εδάφη που κατείχε η Οθωμανική αυτοκρατορία, της οποίας την διάλυση πλέον επιθυμούσαν. Τα χρέη όμως του Σουλτάνου που αφορούν τα εδάφη αυτά τα αναλαμβάνει μετά την υπογραφή των συνθηκών (μετά το τέλος και της μικρασιατικής καταστροφής) η Ελλάδα! Αυτό έγινε για να επιτρέψουν οι μεγάλες δυνάμεις την προσάρτησή τους και επιπλέον χρεώθηκαν και τα χρέη της Μικράς Ασίας. Το παραπάνω για να δικαιολογηθεί νομικά βασίστηκε στην παραδοχή, ότι η Ελλάδα δεν έκανε απελευθερωτικό πόλεμο αλλά ιμπεριαλιστικό!! Επομένως ως κατακτητής θα έπρεπε να αναλάβει τις οικονομικές υποχρεώσεις αυτών των εδαφών. Την συμφωνία υπογράφει ο Ε.Βενιζέλος (Συνδιάσκεψη των Παρισίων, 1919) ώστε να τύχει της συνέχισης υποστήριξής του από τις μεγάλες δυνάμεις. Έχει προηγηθεί η πραγματοποίηση της στήριξης αυτής με την συμμετοχή των δυνάμεων της Αντάντ στο κίνημα Εθνικής Αμύνης το 1915. Εδώ όμως πρέπει να σημειωθεί πως καμία άλλη βαλκανική χώρα δεν δέχθηκε το βάρος αυτό (Σερβία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο) των εδαφών που απελευθέρωσε, όμως ούτε και ο Κεμάλ κατά την ίδρυση του νέου έθνους της Τουρκίας, στηριζόμενος στο πλέον αυτονόητο ότι η νέα κρατική οντότητα δεν έχει καμία σχέση με την Οθωμανική Αυτοκρατορία!

1915, Ά παγκόσμιος πόλεμος
Κατά την διάρκεια του Ά παγκόσμιου πολέμου οι δυνάμεις της Αντάντ (Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία) αποβιβάζουν στρατεύματα στην Θεσσαλονίκη (με την συναίνεση του Ε. Βενιζέλου και παρακάμπτοντας την βουλή) , καταλαμβάνοντάς την (Σεπτέμβριος 1915). Με τη συμμετοχή και του κινήματος Εθνικής Αμύνης υποστηρίζουν τον Βενιζέλο ενώ ζητούν την είσοδο της χώρας στον πόλεμο. Οι μεγάλες δυνάμεις ανοίγουν έναν πιστωτικό λογαριασμό 800 εκατομμυρίων χρυσών φράγκων ως δωρεάν βοήθεια για το πολεμικό υλικό του ελληνικού στρατού. Η κυβέρνηση Βενιζέλου πραγματοποιεί την απαίτηση και η Ελλάδα εισέρχεται στον πόλεμο. Μετά το τέλος του πολέμου έχουν δοθεί μόνο τα 265 εκ. Ενώ άλλα 260 εκ. ως αποζημίωση πολεμική, που είχαν υποσχεθεί, ποτέ δεν δόθηκαν. (Νικόλαος Πολίτης, υπουργός εξωτερικών, ομιλία στη Ζυρίχη 1923).

1917-1918

Πραγματοποιείται η κατάληψη του Πειραιά και της διώρυγας Κορίνθου από τις δυνάμεις της Αντάντ. Ο διάδοχος Κωνσταντίνος διώκεται ως φιλογερμανός (1917) και τη θέση του αναλαμβάνει ο γιος του Αλέξανδρος ο οποίος συνεργάζεται πλήρως με την κυβέρνηση Βενιζέλου.

Τη χρονιά αυτή έχει γίνει και η επανάσταση των Μπολσεβίκων (1917-1920). Το ενδιαφέρον είναι ότι οι τελευταίοι μετά την εγκαθίδρυση της λαϊκής δημοκρατίας έκαναν μονομερώς διαγραφή των χρεών των Τσάρων των οποίων ο κύριος όγκος ανήκαν στην Γαλλία και η αποτίμησή τους ήταν σε χρυσά φράγκα. Η Γαλλία για να μετριάσει την ζημιά μετέτρεψε τα χρέη των τότε προτεκτοράτων της σε χρυσό δολάριο το οποίο ήταν ισχυρότερο. Η Ελλάδα "φυσικά" αποδέχθηκε την μετατροπή! ( Πραγματικά καταπληκτικό το γεγονός πώς οι αποφάσεις και κινήσεις ενός λαού επιδρούν ακούσια στο μέλλον ενός άλλου).

Προκειμένου την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων, ο Ελληνικός στρατός αποβιβάζεται στη Σμύρνη (1918). Στην Ελλάδα όμως οι αντιδράσεις για το κόστος του πολέμου σε ζωές και υλικό είναι πολύ μεγάλες. Η αρχή της μεγάλης Εθνικής καταστροφής έχει ήδη ξεκινήσει!
1920

Ο βασιλιάς Αλέξανδρος πεθαίνει (σηψαιμία από δάγκωμα του οικόσιτου πιθήκου της βασιλικής οικογένειας!). Ορίζεται Αντιβασιλέας ο Ναύαρχος Κουντουριώτης. Γίνονται εκλογές στο μέσο ενός μεγάλου εθνικού διχασμού. Το κόμμα του Βενιζέλου συντρίβεται και επικρατεί η Ενωμένη αντιπολίτευση, ενώ ο ίδιος δεν εξελέγεται ούτε βουλευτής. Αμέσως μετά το αποτέλεσμα αυτό οι μεγάλες δυνάμεις (δυσαρεστημένες από το γεγονός της ήττας του πολιτικού που στηρίζουν) μετατρέπουν τις πολεμικές πιστώσεις και την βοήθεια, σε χρέος! Η χώρα βρίσκεται με επιπλέον 860 εκ. χρυσά φράγκα δημόσιο χρέος ενώ ποτέ δεν είχε λάβει αυτό το ποσό! Η μόνη δύναμη που μεσολάβησε για να μην γίνει αυτό ήταν οι ΗΠΑ διότι τότε δεν είχαν ακόμη ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή ενώ η κοινή γνώμη της χώρας ήταν πολύ θετική προς την Ελλάδα.

1922

Μετά την μικρασιατική καταστροφή η Ελλάδα αναλαμβάνει τα χρέη και της Μικράς Ασίας καθώς και τα χρέη των απελευθερωμένων εδαφών από τους βαλκανικούς πολέμους. Της επιβάλλεται Διεθνής οικονομικός έλεγχος και τα χρέη της που ήταν 600 εκ. χρυσές δραχμές και 2 εκ. χάρτινες γίνονται αντίστοιχα 1700 εκ. χρυσές και 7 δις χάρτινες. Σε αντάλλαγμα τις "προσάρτησης !" των εδαφών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αναλαμβάνει τα χρέη της τελευταίας (προς Βρετανία και Γαλλία) που φτάνουν τα 20 εκ. χρυσές λίρες Αγγλίας. (Νικόλαος Πολίτης, υπουργός εξωτερικών, ομιλία στη Ζυρίχη 1923)

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για την μεταφορά των προσφύγων από τη Μικρά Ασία η Ελλάδα πλήρωσε στους έλληνες εφοπλιστές το ποσό των 200 εκ. δραχμών (Οι πατριώτες Έλληνες εφοπλιστές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Έθνος!). Οι μεγάλες δυνάμεις δεν θέλησαν να συμμετέχουν στη μεταφορά. Μόνη θετική προσφορά ήταν αυτή της κομμουνιστικής πλέον Ρωσίας που έστειλε καράβια, αφιλοκερδώς, για να μεταφέρουν τους Έλληνες πόντιους και να τους γλυτώσουν από τη σφαγή που γινόταν παράλληλα στα παράλια και την ενδοχώρα του πόντου. Οι ΗΠΑ επίσης είχαν δώσει διαταγή στην πρεσβεία τους στη Σμύρνη να δέχεται πρόσφυγες και τα αμερικανικά στρατιωτικά αγήματα στην πόλη να συνοδεύουν τους πρόσφυγες. Όσον αφορά τη Ρωσία βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι είχε δώσει πολεμικό υλικό στον Κεμάλ διότι η Ελλάδα ήταν απειλή για αυτήν καθότι σύμμαχος των δυτικών δυνάμεων. Δεν ήθελε η νίκη των Ελλήνων να φέρει τους Βρετανούς και τους Γάλλους στο μαλακό υπογάστριο της νέας τότε Σοβιετικής Ένωσης.

1932

Μετά από μια δεκαετία επιτροπείας και αλλεπάλληλων δανείων η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας ακόμη τεράστιας διεθνούς κρίσεως υπερσυσσώρευσης χρηματιστικών κεφαλαίων (ξεκίνησε με το μεγάλο χρηματιστηριακό κράχ του 1929 στην Αμερική). Για ακόμη μία φορά η δραχμή είναι σκληρό νόμισμα συνδεδεμένο με την Χρυσή λίρα Αγγλίας. Παρά τις επίμονες προτροπές του τότε υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Κυριάκου Βαρβαρέσου προς τον Βενιζέλο να εγκαταλειφθεί η παραπάνω οικονομική τακτική αυτό δεν γίνεται. Ακολουθεί η χρεωκοπία του 1932. Η χώρα τίθεται και πάλι υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο (επιτροπεία) και εφαρμόζεται για ακόμη μια φορά αυστηρή δημοσιονομική πολιτική. Οι κυβερνήσεις διαδέχονται η μία την άλλη σε καταιγιστικούς ρυθμούς και έρχεται η δικτατορία του Μεταξά.

Ο Αλέξανδρος Διομήδης, ιδρυτής και πρώτος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, προσπαθώντας να αντλήσει συμπεράσματα από την τραγωδία της επίσημης χρεοκοπίας του 1932 τόνιζε την ανάγκη οικονομικής αυτονομίας αναγνωρίζοντας την ως μόνη λύση, παρ' ότι δεν ήταν οπαδός αυτού το δόγματος, λέγοντας:

"Η Ελλάς πρέπει απαραιτήτως να φροντίση πώς θα ζη, θα τρέφεται, θα κινήται, θα εργάζεται, με ίδια κατά το πλείστον εφόδια. Πώς θ' ασφαλίση με δυνάμεις αντλουμένας εκ του ιδίου αυτής τόπου, σχετικήν τουλάχιστον ισορροπίαν και μείζονα ή κατά το παρελθόν οικονομικήν αυτοτέλειαν. Αι προσπάθειαί της πρέπει προς αυτό το αποτέλεσμα να τείνουν".

1950

Μετά τον καταστροφικό εμφύλιο που διαδέχθηκε τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα προσπαθεί να αναπτυχθεί. Δημιουργείται ένα πανελλήνιο επιστημονικό μέτωπο με την επωνυμία Επιστήμη Ανασυγκρότηση. Όλη η επιστημονική κοινότητα της χώρας εκδίδει μελέτες και πονήματα σχετικά με τον τρόπο που η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί. Σοβαρότατο κομμάτι αποτελεί η ερευνητική εργασία του Δ.Μπάτση (ο οποίος ήταν αριστερός και εκτελέστηκε μαζί με τους καταδικασθέντες στη δίκη Μπελογιάννη) σχετικά με την βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη μελέτη διδάσκεται ακόμη και σήμερα στην Οξφόρδη ως πρότυπο μάθημα. Την ευθύνη του προγράμματος αναλαμβάνει μετά από "προτροπή" της Αμερικής ο νέος οικονομολόγος και καθηγητής του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ Α. Παπανδρέου. Το πρόγραμμα ποτέ δεν υλοποιείται.

1964

Ο υπουργός οικονομικών Κ. Μητσοτάκης της κυβέρνησης του "μεγάλου" γέρου της δημοκρατίας Γ. Παπανδρέου, μετά από 2 δεκαετίες που οι πιστωτές κυνηγούν σε διάφορα δικαστήρια τη χώρα, υπογράφει την αναγνώριση όλων των προπολεμικών χρεών της χώρας στο Άρτιο. Όχι μόνο λοιπόν αναγνωρίζει χρέη από το 1898 ενώ είχαν μεσολαβήσει δύο επίσημες πτωχεύσεις, άρα και παραγραφή, αλλά αναγνωρίζει και ότι δεν είχε δοθεί καμία δόση!!! Παράλληλα η συμφωνία παρέχει την αναγνώριση τόκων υπερημερίας αλλά και προμήθεια (Bonus) που ανέρχεται στο 70% των τόκων υπερημερίας με την αιτιολογία της κάλυψης του πιστωτικού κινδύνου, (αρκετά επίκαιρο γεγονός αν αντιπαραβληθεί με τα σημερινά δεδομένα). Τα παραπάνω οδηγούν στον διπλασιασμό των εξωτερικών απαιτήσεων της επίμαχης περιόδου! Ουσιαστικά μπαίνουν οι ρίζες του χρέους της μεταπολίτευσης. Βεβαίως η παραπάνω υπογραφή αποτελεί δώρο στο παλάτι, που έχει στα χέρια του χρεόγραφα της εποχής εκείνης, καθώς και σε κάποιες πλούσιες οικογένειες εντός της χώρας. Το σύνολο αυτών των χρεογράφων υπολογίζονται στο 30% του συνολικού χρέους!

1980

Η Ελλάδα εισέρχεται στην ΕΟΚ. Από την δεκαετία του 1950 μέχρι και τώρα μεγάλοι οικονομολόγοι όπως ο Αγγελόπουλος, ο Ζολώτας κ.α. επισημαίνουν τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα να μετατραπεί σε απλό αγοραστή των μεγάλων οικονομιών της Ευρώπης. Η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίου και στις εισαγωγές κρίνεται ως Δούρειος Ίππος για να αλωθεί η Ελληνική οικονομία. Άνθρωποι της οικονομίας θεωρούν και προειδοποιούν πως δεν πρόκειται η ανεπτυγμένη Ευρώπη να επιτρέψει και να βοηθήσει την χώρα, όπως και κάθε άλλη υπό ανάπτυξη χώρα της Ευρώπης, να αναπτύξει την βιομηχανική παραγωγή της καθόσον έτσι η Ελλάδα δεν θα αποτελεί πελάτη των προϊόντων των πλούσιων χωρών.

Παρ' όλα αυτά οι πολιτικοί της εποχής μιλούν για το μεγαλείο της ενωμένης Ευρώπης. Στα τριάντα χρόνια που ακολουθούν καταργούνται (σταδιακά) παντελώς οι έλεγχοι εισόδου και εξόδου κεφαλαίων από την χώρα και οι δασμοί εισαγωγής ακόμη και από χώρες εκτός ένωσης. Αποτέλεσμα, τα Ελληνικά προϊόντα να γίνουν ακριβότερα από τα εισαγωγής και κατά συνέπεια η Ελληνική βιομηχανία και αγροτική παραγωγή να συρρικνωθούν σε τεράστιο βαθμό παρ΄ ότι οι μισθοί της χώρας είναι από τους χαμηλότερους της Ευρώπης. Είναι όμως δυνατόν να ανταγωνιστούμε σε τιμή προϊόντα χωρών με εργατικό κόστος στα επίπεδα του 1900 χωρίς δασμούς; Είναι δυνατόν η βιομηχανία μας να ανταγωνιστεί τις βιομηχανίες της βόρειας Ευρώπης που έχουν την υψηλή τεχνολογία στο χέρι τους και το εργατικό κόστος χαμηλό, ιδίως της Γερμανίας, που έχει μειωθεί από την εποχή του Σρέντερ με ειδική μισθολογική πολιτική; Παράλληλα, τα κεφάλαια που υπήρχαν στη χώρα φεύγουν σε επενδύσεις χρηματιστηριακές στο εξωτερικό χωρίς κανέναν έλεγχο ενώ τα ξένα μπαίνουν κερδοσκοπώντας στο Ελληνικό χρηματιστήριο και φεύγουν με τα κέρδη για άλλα χρηματιστήρια και καταθέσεις του εξωτερικού. Ανοίγεται ένα νέο πεδίο κερδοσκοπίας, αυτό των χρηματιστηρίων. Πλέον δεν υπάρχει λόγος να γίνονται παραγωγικές επενδύσεις που έχουν μεγάλους επενδυτικούς κινδύνους (υλικό, εργασία, μακροπρόθεσμη απόδοση). Τα χρηματιστήρια παρέχουν τεράστιες αποδόσεις σε αυτούς που ξέρουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

2001

Η Ελλάδα εισέρχεται στην ευρωζώνη εγκαταλείποντας το νόμισμά της και παραδίνοντας τον εθνικό νομισματικό και πιστωτικό της έλεγχο στην Ε.Ε . Τη δεκαετία που ακολουθεί τα ισοζύγια πληρωμών της χώρας επιδεινώνονται ραγδαία. Το εξωτερικό χρέος εκτινάσσεται σε επίπεδα καταστροφικά. Η άνευ ελέγχου κίνηση κεφαλαίων απογειώνεται. Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στο χρηματιστήριο και η εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι τεράστια. Οι όποιες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα αφορούν κυρίως εξαγορές και ρευστοποιήσεις επιχειρήσεων καθώς και συγχωνεύσεις. Οι παραγωγικές επενδύσεις αποτελούν πλέον παρελθόν και οι λίγες που πραγματοποιούνται αφορούν παροχή υπηρεσιών που θα μπορούσε κάλλιστα να ελέγχει το κράτος , όπως τα λιμάνια. Ακόμη και οι εξαγωγές αφορούν κυρίως μεταπρατικές δραστηριότητες όπως αυτή τον διυλιστηρίων (ανήκουν πλέον στη μεγάλη οικογένεια του καρτέλ καυσίμων της Ευρώπης), καθώς και την εισαγωγή και επανεξαγωγή προϊόντων από τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες τροφίμων που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τις διαφορές τιμών. Το ΑΕΠ της χώρας παρουσιάζει αυξήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική οικονομία.

Έχουν γραφεί πολλά σχετικά με την αναγκαιότητα της εισόδου της χώρας στην Ευρωζώνη, ενδιαφέρον όμως έχει η άποψη ενός σημαντικού πολιτικού του 19ου αιώνα σε αντιπαραβολή με τα λεγόμενα του πατριάρχη της οικογένειας των Rothschild, της μεγαλύτερης ίσως δυναστείας τραπεζιτών του κόσμου (Barclays, Goldman Shacks, JP.Morgan κ.α.):

" Άπαξ ένα έθνος εκχωρήσει τον έλεγχο του νομίσματος και της πίστωσης, δεν έχει σημασία ποιος θεσπίζει τους νόμους του κράτους. Η τοκογλυφία, άπαξ και επικρατήσει, θα συντρίψει οποιοδήποτε έθνος. Μέχρι να επανέλθει ο έλεγχος της έκδοσης του χαρτονομίσματος και της πίστωσης στην κυβέρνηση και αναγνωριστεί ως η πιο περίοπτη και ιερή ευθύνη, όλες οι συζητήσεις για εθνική κυριαρχία του Κοινοβουλίου και της δημοκρατίας είναι ανώφελες και μάταιες."

(Mackenzie King, 10ος πρωθυπουργός του Καναδά)

"Δώστε μου το δικαίωμα να κόβω χρήμα και σας χαρίζω το δικαίωμα να φτιάχνετε νόμους."

(Amschel Mayer Rothschild, 1773-1855)

Τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν ληφθεί υπ' όψη η δομή του Ευρώ. Το Ευρώ δεν είναι εθνικό νόμισμα. Κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να κόψει Ευρώ. Είναι ένα τραπεζικό νόμισμα που έγινε για να διευκολύνει τις τραπεζικές συναλλαγές της Ε.Ε (εύκολος και ανέξοδος διατραπεζικός δανεισμός). Η κυκλοφορία του νομίσματος βάσει των συνθηκών που υπογράφηκαν είναι σταθερή (προκειμένου χαμηλό πληθωρισμό) και η ισοτιμία του πρέπει να είναι υψηλή σε σχέση με το Δολάριο και τα άλλα νομίσματα ώστε να αποτελεί ελκυστικό αποθεματικό μέσο καθώς παρέχει την δυνατότητα σε επενδυτές να έχουν υψηλές και ασφαλείς, λόγω της σταθερότητάς του, αποδόσεις χρηματιστικών τίτλων. Τον απόλυτο έλεγχο για την κυκλοφορία του έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η οποία δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ υποτίμηση του νομίσματος (κοπή νέου ή διολίσθηση) προκειμένου οι εξαγωγές να γίνουν ελκυστικές (ιδιαίτερα για ελλειμματικές χώρες όπως η Ελλάδα κ.α). Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΚΤ, που απορρέει από τις συνθήκες που υπογράφηκαν, δεν επιτρέπει καμία παρέμβαση στην πιστωτική πολιτική της από οποιοδήποτε κράτος της Ε.Ε.! Με βάση λοιπόν τις βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας η μόνη εναλλακτική που υπάρχει είναι αυτή της υποτίμησης της εργασίας (εσωτερική υποτίμηση). Αν ένα κράτος της Ε.Ε. έχει ανάγκες χρηματικές ο μόνος τρόπος που του μένει είναι ο δανεισμός από τις "αγορές" μέσω ομολόγων. Αυτό συμβαίνει διότι η νομοθεσία απαγορεύει η ΕΚΤ να δανείσει απευθείας μία χώρα. Μπορεί να δανείσει μόνο της Τράπεζες της Ένωσης με το ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιό της (1 % - 0%) δεχόμενη ως εγγύηση κρατικά χρεόγραφα που αυτές έχουν αγοράσει. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο! Αναγκάζονται οι χώρες να γίνουν βορά των περίφημων "αγορών" πουλώντας ομόλογα με υψηλά επιτόκια. Στη συνέχεια οι αγοραστές (κυρίως τράπεζες, που έχουν τεράστιο συμφέρον να προκαλούν αύξηση των επιτοκίων των ομολόγων μέσω τον οίκων αξιολόγησης που τους ανήκουν) καταθέτουν τα ομόλογα στην ΕΚΤ ως εγγύηση (την εκπλήρωσή τους εγγυώνται τα κράτη) και παίρνουν εξαιρετικά χαμηλότοκα δάνεια που χρησιμοποιούν για να ξαναγοράσουν ομόλογα ή να χορηγήσουν υψηλότοκα καταναλωτικά δάνεια. Εισπράττουν έτσι τεράστιες προμήθειες χωρίς κανένα πιστωτικό κίνδυνο δημιουργώντας παράλληλα το περίφημο χρήμα "φούσκα". Το Ευρώ επομένως από τη φύση του είναι ένας μηχανισμός παραγωγής χρέους! (Σπύρος Λαβδιώτης, ΕΥΡΩ- Η θηλιά στο λαιμό της Ελληνικής οικονομίας, Έσοπτρον, 2012). Απ' ότι φαίνεται το όνειρο των Rothschild, και κάθε τραπεζίτη, αποτελεί πλέον πραγματικότητα!

" Το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα παράγει χρήμα από το τίποτα. Η διαδικασία είναι ίσως η πιο εξέχουσα μορφή ταχυδακτυλουργίας που έχει εφευρεθεί. Το τραπεζικό σύστημα επινοήθηκε μέσα στην ανισότητα και μέσα στην αμαρτία...Πάρτε αυτή τη δύναμη από πάνω του και όλες οι μεγάλες περιουσίες, όπως η δική μου, θα εξαφανιστούν, και τότε αυτό θα μπορούσε να επιφέρει έναν καλύτερο και πιο ευτυχισμένο κόσμο να ζήσουμε. Αλλά αν εσείς επιθυμείτε να είσθε σκλάβοι των τραπεζιτών και να πληρώνετε το κόστος της σκλαβιάς σας, τότε αφήστε τους τραπεζίτες να δημιουργούν χρήμα και να ελέγχουν την πίστωση."

(Sir, Joseph Stamp (1880-1941), δημόσιος υπάλληλος, οικονομολόγος, βιομήχανος, τραπεζίτης και συγγραφέας. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Αγγλίας και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αγγλίας, ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας το 1927)

"Οι τράπεζες δημιουργούν χρήμα. Η δημιουργία παραγωγής χρήματος αποτελείται από μια λογιστική εγγραφή σε ένα βιβλίο. Αυτό είναι όλο. Κάθε φορά που η τράπεζα χορηγεί ένα νέο δάνειο, νέα τραπεζική πίστωση δημιουργείται, εντελώς καινούργιο χρήμα."

(Graham Towers, (1897-1975) 1ος Κυβερνήτης της Bank of Canada (1934-1955), κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζικών Υποθέσεων και Εμπορίου του Καναδά. Δημοσιεύθηκε στο άρθρο του, Towers, Monetary Reform Online, 1996, Victoria Times Colonist.)

"Η τράπεζα δημιουργεί μια εγγραφή: καταχωρεί στο παθητικό της την πίστωση του οφειλέτη με το ποσό του δανείου που χορηγεί, το οποίο μετονομάζει "κατάθεση", και ισοσκελίζει την εγγραφή με το αντίστοιχο ποσό του δανείου στο ενεργητικό της, ως περιουσιακό στοιχείο, διότι της προσπορίζει εισόδημα υπό μορφή περιοδικών πληρωμών τόκων...Μια απλή λογιστική εγγραφή, δημιούργησε νέο χρήμα ως δια μαγείας - και το καταπληκτικό, τη χρεώνει με τόκο!"

(Σπύρος Λαβδιώτης, ΕΥΡΩ - Η θηλιά στο λαιμό της Ελληνικής οικονομίας, Έσοπτρον, 2012 (οικονομολόγος, καθ. πανεπιστημίου του Τορόντο), σελ.84.)

2010

Η Ελλάδα είναι για τρίτη φορά επίσημα πτωχευμένη. Βρίσκεται και πάλι στη δίνη μιας τεράστιας κρίσης υπερσυσώρρευσης χρηματιστικών κεφαλαίων που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ (κρίση ακινήτων 2008). Για μια ακόμη φορά κατά διαβολική σύμπτωση έχει σκληρό νόμισμα. Επίσης κατά διαβολική σύμπτωση αντί της άμεσης αναδιάρθρωσης και μιας περιόδου χαριστικής παύσης πληρωμών ώστε να δοθεί χρόνος ανάκαμψης, τουλάχιστον, τις παρέχονται νέα δάνεια ώστε το χρέος να αυξηθεί. Άραγε έχουν στα χέρια τους οι μεγάλες πολιτικές οικογένειες και πλούσιοι της χώρας ομόλογα των οποίων η αξία δεν πρέπει να απομειωθεί; Της επιβάλλεται και πάλι "συμπτωματικά" Διεθνή επιτροπεία παρά του υπουργού οικονομικών (1897), ενώ της ζητείται να υποθηκεύσει την εθνική περιουσία μέσω μιας δανειακής σύμβασης που αναφέρεται σε ξένο δίκαιο (Αγγλικό, που έχει τις ρίζες του στην αποικιοκρατία) και υπογράφει την "άνευ όρων και αμετάκλητα παραίτησή της από οποιοδήποτε δικαίωμα άσκησης εθνικής κυριαρχίας" που παρέχεται από το διεθνές δίκαιο. Επιβάλλεται και πάλι δημοσιονομική πειθαρχία και εξορκίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι (χιλιάδες απολύσεις το 1897 και 1932).
Οι Έλληνες κατηγορούνται ως φοροφυγάδες, ρουσφετολόγοι, ανάξιοι. Κατηγορούνται οι επαγγελματικές ομάδες μεταξύ τους και αναπτύσσεται μια διεθνείς κατακραυγή για τα Ελληνικά στατιστικά. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος που έφτιαξε τα στατιστικά αυτά μαζί με τον τότε πρωθυπουργό "τιμωρήθηκε" τόσο αυστηρά από τους εταίρους μας που τον έκαναν αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της οποίας τα στελέχη απολαμβάνουν την δια βίου νομική ασυλία με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, και αργότερα χάρηκαν που έγινε πρωθυπουργός. Ίσως είναι αλληλεγγύη από τους άλλους εταίρους μιας και οι καημένοι Τρισέ, Μπαρόζο, Στρος Καν ενεπλάκησαν σε οικονομικά σκάνδαλα και στις δικές τους χώρες.

Μόνο που ο ίδιος αυτός ανάξιος λαός το 1980 (εκτός και αν έγινε κάποια "επείγουσα" γενετική μετάλλαξη!) είχε τα ναυπηγεία του να δουλεύουν δυναμικά, ήταν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χαρτιού στην Ευρώπη, ήταν ο πρώτος παραγωγός ηλιακών συστημάτων στην Ευρώπη, είχε βιομηχανίες τσιμέντων και χάλυβα δυναμικές, και το κυριότερο, όχι μόνο αυτάρκεια γεωργικών προϊόντων αλλά έκανε και εξαγωγές. Κατά έναν "περίεργο" όμως τρόπο 30 χρόνια μετά η βιομηχανία του είναι για κλάματα, εισάγει το 70% των αγροτικών προϊόντων και στα ναυπηγεία του κάνουν οι γλάροι φωλιές.

Άραγε γιατί να μην πάμε καλά αφού με τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (Μ.Ο.Π) ,της δεκαετίας 1980, επιδοτούνταν οι αγρότες για να μην παράγουν, οπότε μη έχοντας τι άλλο να κάνουν πήγαιναν για δουλειά στις πόλεις ως φτηνά εργατικά χέρια ή μετατρέπονταν σε εκούσιους ανέργους αφήνοντας εκτάσεις ακαλλιέργητες, περίεργο!
Άραγε οι ποσοστώσεις (κανονισμοί κατά τους οποίους κάθε κράτος έχει δικαίωμα να παράγει μόνο ορισμένο όγκο προϊόντων ενώ ο επιπλέον ενεργοποιεί πρόστιμα!) που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα π.χ για το γάλα, δεν την ωφέλησαν; Μα αφού το γάλα που εισάγουμε από Γαλλία και Γερμανία είναι πολύ πιο νόστιμο! Μήπως φταίγανε οι ποσοστώσεις που επιβλήθηκαν σε όλο το φάσμα της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής; Μήπως αυτό οδήγησε να κλείσουν μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της χώρας (πρόσφατα έκλεισε η βιομηχανία ζάχαρης σε εποχή που η τιμή της στη Διεθνή αγορά είναι ιδιαίτερα υψηλή) μη έχοντας ουσιαστικά αντικείμενο δραστηριότητας; Ε, όχι δεν νομίζω. Μήπως η χώρα για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της άρχισε τις τεράστιες εισαγωγές δανειζόμενη φυσικά; Μήπως η Ελλάδα έγινε ο πελάτης καταναλωτής των προϊόντων των μεγάλων χωρών της Ευρώπης, όπως προειδοποιούσαν μεγάλοι οικονομολόγοι της χώρας κάποτε; Μήπως εφαρμόζεται για ακόμη μια φορά (αν ποτέ σταμάτησε) το δόγμα του Μερκαντιλισμού που κυριάρχησε τον 16 και 18 αιώνα, βάση του οποίου ένα κράτος πρέπει να έχει θετικό εμπορικό ισοζύγιο έναντι των άλλων ώστε να υπάρχει ευημερία, ένα δόγμα στο οποίο στηρίχθηκε η αποικιοκρατία των παλαιότερων χρόνων, αν όχι και των σημερινών; Μήπως είναι κατά λάθος η δήλωση της τωρινής διευθύντριας του ΔΝΤ Κ.Λαγκάρντ κατά την οποία "τα πλεονάσματα των μεγάλων χωρών της Ευρώπης είναι τα ελλείμματα του Νότου"!

Δεν πειράζει όμως έχουμε τον τουρισμό. Μπορούμε κάλλιστα να γίνουμε η Ταϊλάνδη της Ευρώπης, η Αϊτή, ο Άγιος Δομίνικος που θα έρχονται οι έχοντες χρήμα να απολαμβάνουν τοπία και τις ντόπιες πλέον ωραίες ιερόδουλες. Κατά μια περίεργη σύμπτωση οι χώρες που είναι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί βρίσκονται σε διαδικασία μόνιμης πτώχευσης εδώ και δεκαετίες, ο πολιτισμός τους αποτελεί φολκλορικό θέαμα, οι γυναίκες επιδίδονται σε ωραία "καλλιτεχνικά" επαγγέλματα και ανά πάσα στιγμή μια ταξιδιωτική οδηγία της Αμερικής ή οποιασδήποτε ανεπτυγμένης χώρας μπορεί να βυθίσει τα τουριστικά τους έσοδα στο μηδέν. Επομένως θα μπορούσαμε να στηριχτούμε στην εκπληκτική τουριστική βιομηχανία!

Συνοψίζοντας

Με βάση την πολύ φτωχή ιστορική αναδρομή που έγινε, γεννιέται ένα ερώτημα. Άραγε οι Διεθνείς Επίτροποι αυτή τη φορά θα λειτουργήσουν με βάση το συμφέρον των Ελλήνων εξορκίζοντας το κακό τους παρελθόν; Θα μπορούσα να προσπαθήσω να μην τους δω με καχύποπτο μάτι. Η Ιστορία όμως με αφήνει; Θα μπορούσα να λάβω υπ' όψη μου τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών πως προκειμένου την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση η χώρες θα πρέπει να απεμπολήσουν ένα μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας, και να θεωρήσω πως γίνεται για το κοινό καλό. Το καλό όμως ποιων; Των πολιτών ή των Τραπεζών που θέλουν το ευρώ ισχυρό ώστε να ελκύει επενδυτικά κεφάλαια και να πωλούνται τα χρηματιστικά τους προϊόντα; Των ανθρώπων της ηπείρου ή των τραπεζιτών που κρίνουν πως η ποιο προσοδοφόρα επένδυση είναι να δανείζουν κράτη ολόκληρα και μάλιστα με την εγγύηση ενός ευρωπαϊκού ταμείου του οποίου τα κεφάλαια θα παρέχουν τα ίδια τα κράτη και πάλι δανειζόμενα; Μήπως οι εκλεγμένες από τους πολίτες της Ευρώπης κυβερνήσεις έχουν μετατραπεί σε υπαλλήλους των Τραπεζιτών;

Οι τακτικές αντιμετώπισης της κρίσεως που βιώνουμε επαναλαμβάνονται δεκαετίες τώρα με "αξιοθαύμαστη" εμμονή. Η οικονομική ιστορία του πλανήτη θα μπορούσε να αντικαταστήσει την στρατιωτική και πολιτική ιστορία παρέχοντας υψηλή υπηρεσία στη διαλεύκανση των γεγονότων. Ό,τι γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια (αιώνες) το ίδιο γίνεται και τώρα. Σε όποιες χώρες του κόσμου εφαρμόστηκαν συνταγές τύπου Δ.Ν.Τ επήλθε οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Στην ουσία οι επεμβάσεις του ταμείου αφορούν στην εξασφάλιση της πληρωμής των χρεών από τους λαούς, στους πλούσιους δανειστές τους. Το καταπληκτικό είναι ότι ακόμη και το ίδιο το Δ.Ν.Τ (IMF) παραδέχεται την λάθος τακτική του, αποδεικνύοντας τον παραλογισμό του:

"Η αποκατάσταση της ισότητας με την ανακατανομή του εισοδήματος από τους πλούσιους στους φτωχούς δεν θα ικανοποιούσε μόνο τους Ρομπέν των Δασών αυτού του κόσμου, αλλά θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στη διάσωση της παγκόσμιας οικονομίας από μια άλλη μεγάλη κρίση"!!!

(IMF, Finance & Development, December 2010, Vol. 47, No. 4)

Τα λόγια του Αϊνστάιν που είπε ότι "είναι τουλάχιστον ηλιθιότητα να προσπαθείς να αλλάξεις μια κατάσταση εφαρμόζοντας συνεχώς την ίδια μεθοδολογία", νομίζω πως απηχούν μια μεγάλη αλήθεια, ενώ η ρήση που λέει ότι, λαοί που λησμονούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν, αποκτά σημασία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Εντυπωσιάζει ακόμη το γεγονός ότι άνθρωποι που εκπροσωπούν το σύγχρονο χρηματοοικονομικό και οικονομικό μοντέλο φτάνουν να παραδέχονται την ήττα του:

"Οι επιχειρήσεις δεν κάνουν απολύτως τίποτε. Στην πραγματικότητα δεν βοηθούν...Αν δεν προσλαμβάνεις εργάτες, δεν υπάρχει και αρκετό εργατικό εισόδημα, καταναλωτική εμπιστοσύνη, κατανάλωση, ούτε αρκετή τελική ζήτηση...Έτσι η ανακατανομή του εισοδήματος και του πλούτου κάνει το πρόβλημα της ανεπαρκούς ζήτησης ακόμη χειρότερο. Ο Καρλ Μαρξ το είχε αντιληφθεί σωστά."

(Νουριέλ Ρουμπινί, συνέντευξη στην τηλεόραση της Wall Street Journal, 11/8/2011)

Όταν ένας καθαρός καπιταλιστής παραδέχεται τέτοιο πράγμα, τότε το σύστημα είναι πτωχευμένο! Βεβαίως ο Καρλ Μαρξ δεν είχε καμία σχέση με τον κομμουνισμό. Ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του και την λογική ανέλυσε ένα σύστημα (Καπιταλισμός) και παρέθεσε τα αίτια που θα το οδηγήσουν στην κατάρρευσή του.
Τέλος αναρωτιέμαι, γιατί οι δηλώσεις των ηγετών και επιτρόπων της Ε.Ε ταιριάζουν τόσο πολύ με τα λεγόμενα του Γκέμπελς το 1940;

"Τα κράτη θα διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα, αλλά σε ορισμένους τομείς πρέπει να εκχωρήσουν τμήμα της εθνικής τους κυριαρχίας. Γι' αυτό χρειαζόμαστε θεσμική ενίσχυση της Ευρώπης, ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε η απώλεια δικαιώματος συνολικής απόφασης των εθνικών κοινοβουλίων να μην οδηγήσει σε απώλεια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας"

(Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, συνέντευξη στην Der Tagesspiegel am Sonntag, 28/8/2011)

"Δεν πρέπει να στρέφουμε τα μάτια μας πίσω για πάρα πολύ καιρό. Θέλω το σύμφωνο σταθερότητας να δαγκώνει. Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να επιβάλλονται κυρώσεις εάν μια χώρα παραβιάζει τη διαρκή σταθερότητα κατά τα συμφωνηθέντα κριτήρια. Όσες χώρες θέλουν να πάρουν βοήθεια από την Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμες να χάσουν την εθνική κυριαρχία τους αν αυτό χρειάζεται."

(Γκούιντο Βεστερβέλε, υπ. Εξωτ. της Γερμανίας, συνέντευξη στην Hamburger Abendblatt, 8/11/2011)

"Μια Ευρώπη μπορεί να ενωθεί μόνο όταν μια κυρίαρχη δύναμη θα καθορίζει τη στρατιωτική, οικονομική, νομισματική και εξωτερική πολιτική. Σ' αυτούς τους τέσσερις τομείς η κυρίαρχη δύναμη πρέπει να φέρει το βάρος της κύριας ευθύνης για ολόκληρη την Ευρώπη. Τα μικρότερα κράτη πρέπει να τεθούν υπό την κηδεμονία των ηγετικών δυνάμεων, ειδικότερα σ' αυτές τις τέσσερις σφαίρες της πολιτικής ζωής, τόσο για το καλό το δικό τους όσο και για το καλό της Ευρώπης ως σύνολο. Είμαι πεπεισμένος ότι σε πενήντα χρόνια δεν θα σκεφτόμαστε πλέον με όρους εθνών, αλλά ηπείρων, και ότι τελείως διαφορετικά, ίσως πολύ μεγαλύτερα, προβλήματα θα απασχολούν την Ευρώπη. Μη νομίζετε ότι, καθώς φέρνουμε μια ορισμένη τάξη στην Ευρώπη, το κάνουμε για να βλάψουμε μεμονωμένα έθνη. Η ελευθερία των επιμέρους χωρών πρέπει να εναρμονιστεί με τις συνθήκες του παρόντος και με απλά ζητήματα πρακτικότητας. Ακριβώς όπως ένα μέλος μιας οικογένειας δεν έχει το δικαίωμα να διαταράξει την ειρήνη όλων των άλλων, έτσι κι ένα μεμονωμένο έθνος δεν έχει το δικαίωμα να αντισταθεί στην ευρύτερη τάξη πραγμάτων."

(Γκέμπελς, υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ, ομιλία στην Τσεχοσλοβακία, 1941)

Χαιρετίσματα στην Ευρώπη των λαών!

--
<<ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΜΠΛΟΓΚ>>
www.promitheasblog.com

Read more: http://vickytoxotis.blogspot.com/2012/01/200.html#ixzz1jeY6MQlD


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Τρίτη, 17-ΙΑΝ-2012, 0:07 AM | Message # 2
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Quote (Θνητος)
Το καλό όμως ποιων;

Added (2012-01-17, 0:07 AM)
---------------------------------------------

Quote (Θνητος)
των Τραπεζών


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
aposperittisDate: Τρίτη, 17-ΙΑΝ-2012, 0:09 AM | Message # 3
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Πραγματικά εξοργιστικό! Θα γίνει σύντομα και αυτό θέμα για την εκπομπή.

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
ΘνητοςDate: Σάββατο, 04-ΦΕΒ-2012, 10:02 PM | Message # 4
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Περί της αποφάσεως του "Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης"

Δικαιώνει την Γερμανία η απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο έκρινε ότι η Ιταλία παραβίασε το δικαίωμα ασυλίας της Γερμανίας με το να επιδικάσει αποζημιώσεις στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, μεταξύ αυτών και στους απογόνους των Ελλήνων που σφαγιάστηκαν στο Δίστομο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το Δικαστήριο με ψήφους 12-3, 14-1, 14-1 και 14-1 τάχθηκε κατά των αποφάσεων των ιταλικών δικαστηρίων τα οποία, συντασσόμενα προς την απόφαση ελληνικού Πρωτοδικείου, είχαν αποφανθεί ότι η Γερμανία δεν δικαιούτο να επικαλείται ασυλία και θα έπρεπε έτσι να καταβάλει αποζημιώσεις της τάξης των 28 εκατ. ευρώ στους απογόνους κατοίκων του Διστόμου που έπεσαν θύματα της γερμανικής Κατοχής.
Το Διεθνές Δικαστήριο ουσιαστικά αναγνώρισε το δικαίωμα της Γερμανίας να μη δικάζεται ως κράτος από δικαστήρια άλλων χωρών και επομένως να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις ξένων δικαστηρίων. Κάλεσε δε την Ιταλία να τερματίσει την ισχύ των αποφάσεων των δικαστηρίων της, ενώ ομόφωνα απέρριψε και τις αξιώσεις της Γερμανίας για δική της αποζημίωση από το ιταλικό Δημόσιο.

Τι γράφαμε εν αναμονή της απόφασης της Χάγης για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου:

Εισαγωγικά θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε τα εξής , που πρέπει ο καθένας μας να έχει υπόψη στις κρίσεις που θα ακολουθήσουν για την αναμενόμενη Απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης :
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης συγκροτήθηκε από τον Ο.Η.Ε. για την προστασία των βασικών του Καταστατικών Αρχών . Ο Ο.Η.Ε. ιδρύθηκε σαν αποτέλεσμα της μεγάλης αντιφασιστικής και αντιιμπεριαλιστικής νίκης των λαών από την Συμμαχία των ¨Ηνωμένων Εθνών¨ κατά της Χιτλερικής Συμμαχίας του – τότε – ¨Άξονα¨ της Γερμανίας. Η Ελλάδα σαν ιδρυτικό μέλος των ¨Ηνωμένων Εθνών¨ είναι συνεπώς από τα πρώτα 24 ιδρυτικά κράτη του μετέπειτα ¨Ο.Η.Ε.¨ . Μια από τις πρώτες διακηρύξεις της Συμμαχίας των ¨Ηνωμένων Εθνών¨ κατά του ¨Άξονα¨ έλεγε τον Δεκέμβρη του 1942 πως η Γερμανία θα καταβάλει Αποζημιώσεις για κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Τα –ακόμα- ισχύοντα Άρθρα ¨53¨ και ¨107¨ του ¨Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών¨ ( Ο.Η.Ε. ) ορίζουν πως η Γερμανία αποτελεί ¨Εχθρικό Κράτος¨ για την Διεθνή Κοινότητα και πως κάθε κράτος-μέλος της αρχικής Συμμαχίας δικαιούται να επέμβει σε αυτή ¨αυτοβούλως¨ , χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας , εάν εκτιμήσει πως απειλείται η διεθνής ειρήνη. Βέβαια αυτό είναι ¨παράλογο¨ στο βαθμό που αρχικά οι δύο Γερμανίες από την δεκαετία του 1970΄είναι μέλη του Οργανισμού. Μετά την Ενοποίηση της Γερμανίας με την ενσωμάτωση της Ανατολικής η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1994 ζήτησε με ψήφισμά της να απαλειφθούν από τον Καταστατικό Χάρτη τα δύο αυτά άρθρα. ΟΜΩΣ έκτοτε πέρασαν 17 χρόνια και οι πρώην συμμαχικές ¨4ρεις Μεγάλες Δυνάμεις¨ έχουν βρει διάφορες ¨τεχνικές δυσκολίες¨ για να μη αλλάξουν αυτά τα άρθρα, γενικά ισχυρίζονται πως ¨χρειάζεται γενικότερη μεταρρύθμιση του Καταστατικού του Ο.Η.Ε. ¨ , η δε Γερμανία ζητά πιεστικά όχι μόνο να απαλειφθούν τα άρθρα που την ¨προσβάλλουν¨ , αλλά και να γίνει ένα από τα ¨μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας¨ ( πλάι στους τέσσερεις πρώην συμμάχους της Αντιχιτλερικής Συμμαχίας ) , αίτημα που το υποστήριξε στο παρελθόν και η κ. Ντ. Μπακογιάννη , ως ΥΠΕΞ , χωρίς ανταλλάγματα βέβαια ( όπως θα ήταν για παράδειγμα η καταβολή των Πολεμικών Επανορθώσεων , διότι τα Ηνωμένα Έθνη ιδρύθηκαν ακριβώς λόγο του πολέμου που εξαπέλυσε η Γερμανία για δεύτερη φορά στον 19ο αιώνα ).
Όπως και να έχουν τα πράγματα ¨τυπικά¨ η Γερμανία παραμένει ¨Εχθρικό Κράτος¨ για την διεθνή κοινότητα και το Δ.Δ. της Χάγης είναι το Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών στα οποία η Ελλάδα για πολύ συγκεκριμένες αιτίες είναι ένα από τα λίγα ιδρυτικά του μέλη. Τώρα , στις σημερινές συνθήκες , έχουμε νέες ¨διεθνείς εξελίξεις¨ στις οποίες εμπλέκεται ενεργά η ¨Νέα Γερμανία¨ και η παγκόσμια κοινότητα σίγουρα θα σκέπτεται σοβαρά τις προοπτικές , όπως και την κατεύθυνση της ¨μεταρρύθμισης¨ του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε. που θα ήθελε η Γερμανία.
Με τον Ν. 2023/10.3.1952 η Ελλάδα κατήργησε την ¨εμπόλεμη κατάσταση με την Γερμανία¨ ΜΕ ΤΗΝ ΡΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ – ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ¨ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ¨. Η Γερμανία όμως με την Ενοποίηση της αρνήθηκε την συζήτηση και τη καταβολή τους , δεν αναγνωρίζει πως η Συνθήκη μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων πρώην συμμαχικών μας δυνάμεων με τις δύο Γερμανίες είναι όχι μόνο ¨de-facto ¨ , αλλά και ¨de jura ¨ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β΄Π.Π. ΚΑΙ ΤΩ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ, συνεπώς ¨αυτόματα¨ και με τον ¨νόμο¨ βρισκόμαστε σε ¨εμπόλεμη κατάσταση¨ μαζί της και αυτό όχι μόνο λόγω επιβολής αποικιοκρατικών μνημονίων και νέων απαιτήσεων της για ¨παράδοση της εθνικής και λαϊκής μας κυριαρχίας¨. Βέβαια την άρση του ¨εμπολέμου¨ την υπέγραψε το 1952 σαν αρχηγός κράτους ο τ. Βασιλιάς Παύλος , σήμερα σύμφωνα με το ¨ισχύον¨ Σύνταγμα αρμόδιος για την τήρηση των Νόμων , την κήρυξη πολέμων ΚΑΙ την υπογραφή ¨Συνθηκών Ειρήνης¨ την έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ! Σαν ¨πρώην Επονίτης¨ κάτι πρέπει να κάνει για την επίτευξη ειρήνης με την Γερμανία – όπως επιτάσσει το Σύνταγμα – μη απεμπολώντας εθνικά δίκαια , το γενικό συμφέρον δηλαδή , σύμφωνα με τον όρκο που έχει δώσει και όχι σύμφωνα με αυτά που τον συμβούλεψε στην ¨τελετή παράδοσης¨ η τότε πρόεδρος της Βουλής , η κυρία Άννα –Ψαρούδα Μπενάκη…

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ…
Υπάρχουν τρις πιθανότητες σχετικά με την απόφαση της ¨Ανεξάρτητης¨ -Διεθνούς Δικαιοσύνης για τις Επανορθώσεις – Αποζημιώσεις , για τις οποίες ψυχικά και πολιτικά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Εάν οι μεγάλες ανταγωνιστικές με την Γερμανία ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλουν να της στείλουν ένα ¨προειδοποιητικό ράπισμα¨ επειδή τους τα έχει ¨ζαλίσει ¨ τελευταία με τον ¨εγωισμό της¨ ( όπως προσεκτικά ονομάζουν την ιμπεριαλιστική-επεκτατική της ορμή ) , τότε η απόφαση της ¨διεθνούς δικαιοσύνης¨ θα είναι καλή για τους λαούς. Εάν θέλουν να της στείλουν μόνο μια απλή ¨προειδοποίηση¨ , τότε η Απόφαση θα είναι ¨αμφίρροπη¨ ( σου λέμε πως οφείλεις στην ανθρωπότητα , αλλά προς το παρόν στα χαρίζουμε στο βαθμό που συνεχίσεις να εξυπηρετείς ¨εμάς¨ με τις πολιτικές σου , όπως γινόταν και από τις δύο Γερμανίες μέχρι σήμερα ).
Όλα εξαρτώνται βέβαια ( και για την Απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης ) από τι εναλλασσόμενες συμμαχίες της Γερμανίας ( μια περισσότερο με τις ΗΠΑ , την άλλη περισσότερο με την Ρωσία ) και τους νέους ¨Άξονες¨ που στήνει ξανά στην Ευρώπη εντός και εκτός της ¨Ε.Ε.¨ ( Ολλανδία , Φιλανδία , Δανία , Αυστρία , Πολωνία και Τουρκία , όπως και με τον ¨Μουσουλμανικό Κόσμο¨ , δηλαδή τις χώρες του Καυκάσου , Ουιγούρους της Κίνας και την Περσία ) , παρά την σταθερή της συμμαχία με το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ ) .
Η ενεργειακά και εξαγωγικά εξαρτημένη Γερμανία κινείται , ιδιαίτερα μετά το 1990 , ¨πολυεπίπεδα¨ και πρέπει να την επανεκτιμούμαι και να προσαρμόζουμε τις πολιτικές μας απέναντι της καθημερινά , όπως κάνει και η ίδια δηλαδή.
Σαν ιδέα το ¨Ευρωπαϊκό Ιδεώδες¨ είναι γλυκό και όμορφο , αλλά ας το αφήσουμε προς το παρόν στους καλά ελεγχόμενους και εξαρτώμενους ( τουλάχιστον ¨ψυχολογικά¨ ) απόφοιτους και υπότροφους των Γερμανικών ιδρυμάτων και Α.Ε.Ι , στους Πράσινους και Ανανεωμένους Αριστερούς , όπως και σε διάφορους ¨Χάμπερμας¨… ¨Έφαγε καλά¨ τα τελευταία εβδομήντα χρόνια η Γερμανία από αυτό το ιδεώδες και φαίνεται να μην έχει χορτάσει ακόμα. Ιδιαίτερα μετά την κάθοδο της στα Βαλκάνια με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας της άνοιξε η όρεξη ακόμα περισσότερο , για λόγους… ¨προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας μειονοτήτων όλων των ειδών…¨.
Επίσης θα πρέπει να έχουμε – καλά υπόψη μας - πως για τις ¨λοιπές δημοκρατικές- ιμπεριαλιστικές δυνάμεις¨ η Απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης για τις Πολεμικές Επανορθώσεις – Αποζημιώσεις – ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΟΜΩΣ ΜΕ ¨ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ¨ αφορά –ΟΛΕΣ- τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε σχέση με τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν καθημερινά. Ιδιαίτερα η αναγνώριση του δικαιώματος σε κάθε πολίτη να ενάγει κράτη ζητώντας αποκατάσταση της αδικίας – θα πρέπει να κάνουν τις ΗΠΑ, το Ισραήλ , το ΝΑΤΟ ( συμπεριλαμβανομένης της ¨Νέας¨-Γερμανίας ) να τρέμουν μπροστά στην προοπτική να τεθούν από τους λαούς στο εδώλιο και να αποζημιώσουν όπως και για το Β΄Π.Π. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ- ΕΙΝΑΙ ΤΟ ¨ΑΤΟΥ ΤΗΣ¨ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ
Προφανώς στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα από την ¨ακρόαση των αντιπάλων¨ τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε στο Δ.Δ. της Χάγης μέχρι την Απόφαση του δικαστηρίου που αναμένουμε σε λίγες μέρες ( 3/2 ) , ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ θα έκανε πολλές ¨διαβουλεύσεις¨ με τους ¨συμμάχους¨ για την έκβαση της Απόφασης. Το αποτέλεσμα θα το δούμε , θα είναι όμως πιστεύω μέσα στο πλαίσιο αυτών των συσχετισμών και παραμέτρων.

¨ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ¨ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α΄
Α) Επειδή η υπάρχουσα ¨διεθνής δικαιοσύνη¨ είναι ο ¨συγκερασμός¨ των ¨πολιτικών συσχετισμών¨ μεταξύ – κυρίως- των μεγάλων ¨δημοκρατικών¨ – κρατικών δυνάμεων η Απόφαση μπορεί να είναι τελείως αρνητική για τους πολίτες της Ιταλίας και της Ελλάδας.
Να λέει δηλαδή η ότι η Γερμανία δικαιούται το ¨ακαταδίωκτο¨ -από πολίτες- για τα εγκλήματα της ( ¨κρατική ασυλία – ετεροδικία ¨ ) , να καταργεί ¨ψυχρά¨ την σχετική Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας και στο ¨σκεπτικό¨( αιτιολόγηση) να μην αναφέρει -τίποτα άλλο – , να μην εκφέρει καμία άλλη κρίση σχετικά με το γενικότερο πρόβλημα των ¨Γερμανικών Επανορθώσεων¨.
Σε αυτή την περίπτωση της ¨χαρίζεται¨ σαν ¨bonus” από την ¨διεθνή κοινότητα¨ ( λόγο ¨άμεμπτης μεταπολεμικής συμπεριφοράς¨ και ¨προτέρου έντιμου βίου¨ ) η κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων ΑΡΧΙΚΑ στην Ιταλία ( όλες οι ενστάσεις της Γερμανίας έχουν απορριφθεί και η Απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή , απλά περιμένει και την Απόφαση του Δ.Δ. τ. Χάγης ) και μια επερχόμενη νέα θύελλα αγωγών εναντίον της σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα εκκρεμούν για παράδειγμα πάνω από 56000 αγωγές Αποζημίωσης από θύματα και κληρονόμους τους. Αγωγές που πάγωσε το υπουργείο ¨δικαιοσύνης¨ της ¨Ελλάδας¨ μετά την απόφαση , το 2002 , του ¨εκτάκτου¨ ( ¨Ειδικού¨) δικαστηρίου που συγκρότησε ο ¨συνήθης Σημιτισμός/Παπανδρεϊσμός¨ με τον κ. Ματθία ( του οποίου του πρόσφεραν ¨έκτακτη¨ παράταση της ληγμένης θητείας του για αυτό τον σκοπό ) για να αναιρέσει την Απόφαση του Άρειου Πάγου – που ΔΕΝ αναγνώριζε δικαίωμα ¨ετεροδικίας¨ ( κρατικής ασυλίας ) στην Γερμανία. Σε περίπτωση θετικής Απόφασης του Δ.Δ.τ, Χάγης , εννοείται πως ενεργοποιούνται οι αγωγές αυτές ( μιας και οι συνήθεις ¨αντιφασίστες¨ υπουργοί ¨δικαιοσύνης¨ της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , ΔΕΝ αναθεώρησαν από μόνοι τους την Διάταξη του Π.Κ. που δίνει την δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό της…. Να –αναστέλλει – την απόφαση εκτέλεσης δικαστικών Αποφάσεων με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αλλοδαπών υπηκόων για ¨λόγους εθνικού συμφέροντος¨ , την διάταξη δηλαδή με την οποία ο κ. Ι. Σταθόπουλος απαγόρευσε την κατάσχεση του Ινστιτούτου Γκαίτε της Αθήνας και άλλων ακινήτων της Γερμανίας… υπέρ της Αποζημίωσης των κατοίκων του Διστόμου. Κατ΄άλλα βέβαια ο ¨Αντίφα¨ κ. Χ. Καστανίδης με ειδικό νόμο ενεργοποίησε το ¨Ελληνικό Γραφείο Δίωξης Γερμανών Εγκληματιών Πολέμου¨ ( που είχε καταργήσει το 1959 η Ελλάδα του Κ. Καραμανλή – πρώτη χώρα στον κόσμο ! ) , σύμφωνα με τα ¨αιτήματα¨ του ¨Κ.Ι.Σ.¨ , τ΄οποίο ελπίζει στην σύλληψη του συνεργάτη του Μαξ Μέρτεν , Αλόϊς Μπρούνερ , ¨κάπου στην Μ. Ανατολή¨ και στην δίκη του στην Ελλάδα για τα εγκλήματα κατά του Εβραϊκού πληθυσμού της Θεσσαλονίκης.
Και βέβαια με μια αρνητική απόφαση υπέρ της ¨Ετεροδικίας¨ η Γερμανία , για άλλη μια φορά , θα κερδίσει χρόνο , όπως κάνει επί εβδομήντα χρόνια μετά την λήξη του Β.Π.Π. , ώστε να μπορεί να λέει στην συνέχεια ( όσο περνάει ο χρόνος ) : ¨Μετά από30 , 40, 50, 60, 70, 80 και 90 χρόνια ¨μας ζητάτε αποζημιώσεις¨ ( ; ) , ¨δεν είναι άδικο αυτό για τις νέες γενιές , τώρα που είμαστε και σύμμαχοι και σας βοηθάμε με την… Ζήμενς και τα Μνημόνια ¨ ( ; ) , σε λίγο θα ζητήσουν και οι Πέρσες αποζημιώσεις από την Ελλάδα για την εκστρατεία του Μέγα Αλέξανδρου… ( κάπου εκεί , σε αυτά τα ¨σοβαρά επίπεδα¨ , κινούνται σήμερα της Γερμανίας . Κάποιοι Γερμανοί έγραψαν στα μπλοκ ¨Ωραία , τότε να ζητήσουμε και εμείς Αποζημιώσεις από τους Ρωμαίους για τις επιδρομές πέρα των Άλπεων…¨.
Άλλωστε η Γερμανία ( κυβέρνηση Μέρκελ ) η ίδια προσέφυγε στο Δ.Δ. της Χάγης ( και αυτό λέει κάτι… ) ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ¨ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ¨ με την Ιταλία ( κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ) για να ακυρώσουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας που δικαίωνε ιταλούς και έλληνες πολίτες με την αποζημίωση τους από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ιταλία ( Ινστιτούτο Γκαίτε στο Commo κ.α ) . Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε πως , έτσι και αλλιώς δεν συμφωνούσε η άρχουσα τάξη της Ιταλίας με την Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της. Γι΄αυτό αμέσως μετά συναντήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2009 ο Μπερλουσκόνι με την Μέρκελ στη Βενετία και σκεπτόμενοι πως θα αποτρέψουν την εκτέλεση της , προχώρησαν στο προαπαιτούμενο ¨συνυποσχετικό¨ για την προσφυγή της Γερμανίας στο Δ.Δ. τ. Χάγης.
Μπορούμε να φανταστούμε πως και ο έτερος νέος υπάλληλος της ¨Παγκόσμιας Διακυβέρνησης¨ στην Ιταλία , ο κ. Μόντι , δεν θα ήθελε να κερδίσει η ¨πατρίδα του¨ την δίκη σε αντιδικία με την Γερμανία…, όπως βέβαια και ο κ. Παπαδήμος ( σκεφτείτε λίγο το προσωπικό δράμα αυτών των ¨παγκόσμιων ανθρώπων¨ , από την μια η ¨αγωνία τους για τις τύχες του διεθνούς τραπεζιτικού συστήματος και της ανθρωπότητας γενικότερα¨ και από την άλλη τα ¨στενά αναχρονιστικά, εγωιστικά , τοπικιστικά και μισαλλόδοξα συμφέροντα της χώρας – καταγωγής- τους ).

¨ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ¨ – ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β΄
Επειδή η ¨ δικαιοσύνη ¨ πάντα πρέπει να αφήνει την αίσθηση της ¨ανεξαρτησίας της¨ ώστε να δικαιολογεί ( νομιμοποιεί ) την ύπαρξη της η ¨Απόφαση¨ , όλως ενδεχομένως , μπορεί να είναι ¨αμφίρροπη¨ και ¨ισοσκελισμένη¨ ( ¨δίκαια¨ κατά την τρέχουσα αντίληψη ) .
Δηλαδή να λέει πως επιβεβαιώνει αυτό που ζητά τώρα η Γερμανία , ότι σαν κράτος έχει ¨ασυλία¨ ( ετεροδικία) απέναντι σε αγωγές πολιτών και επί της ουσίας να ακυρώσει την σχετική απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας , ΟΜΩΣ σε αυτή την περίπτωση το ¨αιτιολογικό ¨ της Απόφασης μπορεί να λέει πως :
¨ ναι μεν οι πολίτες δεν μπορούν να ενάγουν την Γερμανία¨ , ΑΛΛΑ
¨ η Ελλάδα , σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ( ¨συνθήκες της Χάγης περί πολέμου¨ , 1897-1907 ) δικαιούται επανορθώσεων¨ μόνο… που αυτό πρέπει να το ζητήσει το ελληνικό κράτος – και βέβαια με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ¨συνθήκη ειρήνης ¨ μεταξύ των πρώην εμπόλεμων κρατών στον β΄π.π.
Στην ¨καλή περίπτωση¨ ( την οποία όπως έχω καταλάβει ¨ευελπιστεί¨ και ο πραγματικά άξιος συνεχιστής του αείμνηστου Ι. Σταμούλη , κ. Στ. Περράκης ) το σκεπτικό της Απόφασης μπορεί να λέει ( πράγμα που προσωπικά το θεωρώ –απίθανο- έχοντας γνώσει των εκβιασμών που ασκεί η Γερμανία στην διεθνή κοινότητα , στηριζόμενη στην οικονομική της δύναμη , αλλά και στις ¨ 5ες Φάλαγγες¨ που διαθέτει στα διάφορα κράτη ) πως :
¨Ο Β.Π.Π. έχει λήξει με την ενοποίηση της Γερμανίας και την υπογραφή της Συνθήκης των 4+2 , η οποία υπέχει την σημασία μιας ¨Συνθήκης Ειρήνης¨ , και συνεπώς η Γερμανία υποχρεούται να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με τα ενδιαφερόμενα ΚΡΑΤΗ για τον διακανονισμό των ζητημάτων που προέκυψαν από τον πόλεμο ( σε αυτή την περίπτωση μόνο των ¨Επανορθώσεων-Αποζημιώσεωνν ¨ , διότι άλλα όλα τ΄άλλα ζητήματα έχουν διακανονισθεί ) .
Αυτά ¨θα¨ μπορούσε να αναφέρει το σκεπτικό της Απόφασης στην ¨καλή περίπτωση¨.
Στην κακή ( το πιο πιθανό κατά την κρίση μου ) το σκεπτικό της ¨Απόφασης¨ στα πλαίσια μιας υποκριτικής λογικής θα αναφέρει πως ναι μεν οι πολίτες δεν δικαιούνται να ενάγουν την Γερμανία , αυτό μπορεί να τα κάνει μόνο το Ελληνικό κράτος ( γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτό από το 1832 ¨ελέγχεται¨ ) , η Γερμανία όμως υποχρεούται στην καταβολή Επανορθώσεων , ΑΛΛΑ ¨ΟΤΑΝ ¨ υπογραφτεί μια ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ – που δεν έχει υπογραφτεί . Να αναφέρεται δηλαδή ρητά στο σκεπτικό της Απόφασης πως : ¨Η Συνθήκη των 4+ 2 για την Γερμανική Ενοποίηση και τον τερματισμό των Συμμαχικών Κατοχικών προνομίων ( 1990 )- ΔΕΝ – είναι η απαιτούμενη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ¨Συνθήκη Ειρήνης ¨, η απαίτηση παραμένει ¨ανοιχτή ¨ ( δηλαδή οριστικά κλειστή ! ) ¨ΟΤΑΝ¨ υπογραφτεί , όπως δηλαδή ισχυρίζεται , περιπαίζοντας επί εβδομήντα χρόνια την διεθνή κοινότητα , καταρρακώνοντας το διεθνές δίκαιο και το αίσθημα δικαίου των πολιτών , η κατ΄άλλα Δημοκρατική Γερμανία .

¨ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ¨ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Γ΄
Η Τρίτη και πιο απεχθής πιθανότητα είναι η Απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης είναι να απορρίπτει τις αγωγές των πολιτών κατά της Γερμανίας και να επιβεβαιώνει το παραδοσιακό ιμπεριαλιστικό δίκαιο της ¨Ετεροδικίας ¨- Ασυλίας – Ακαταδίωκτο των κρατών απέναντι σε εγκλήματα πολέμου και στρατιωτικές εισβολές ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ (οι οποίες ¨ειρήσθω εν παρόδω¨ κατασκευάστηκαν από τις ίδιες τις πολεμοκάπηλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στις αρχές του 19ου αιώνα – για να εισάγουν κάποια ¨λογική¨ και ¨δικαιοσύνη¨ στην διεξαγωγή των πολέμων, δεν παύει όμως να είναι μια ¨κατάκτηση της ανθρωπότητας¨ σε σχέση με το παρελθόν ) διατυπώνοντας στο αιτιολογικό της την θέση πως Η ¨ΣΗΜΕΡΙΝΗ¨ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΔΕΝ –ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ¨ΠΙΑ¨– ΜΕΤΑ ΑΠΟ 70 ΧΡΟΝΙΑ – ΣΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ¨ΑΛΛΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ¨ – ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ¨Γ΄ΡΑΪΧ¨ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ¨!
Για αυτό το ¨πιθανό σκεπτικό υπάρχει ήδη –νομικό προηγούμενο – με την μόλις πριν περίπου ένα χρόνο σχετική Απόφαση του λεγόμενου ¨Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων¨ του Συμβουλίου της Ευρώπης… Στην αγωγή Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων πολιτών είχαν απαντήσει ( Αποφασίσει ) πως η ¨δημοκρατική¨ Γερμανία δεν υποχρεούται να αποζημιώσει για κάτι που έκανε η Ναζιστική !
Στην Ευρώπη ¨της¨ ( UNSERES EUROPA – ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ Η ¨MARE NOSTRUM της Ιταλίας ) η Γερμανία με το ¨ειδικό βάρος της ¨μπορεί να ΕΠΙΒΑΛΕΙ την ¨ετεροδικία της …¨, αλλά και γενικά το ακαταδίωκτο της απέναντι σε κράτη και πολίτες .
Διαβάστε σχετικά εδώ, το ¨σκεπτικό¨ της Απόφασης ¨προπομπού¨, εύχομαι να διαψευστώ:
¨…Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η «Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» δεν υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να καταβάλλουν αποζημιώσεις ΓΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΧΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΑ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΑΝ…¨
http://www.doryforos.org/syzitis....2442b22
Τι θα σήμαινε εάν επικρατούσε αυτή η δικαιακή ¨λογική¨.
Εκτός του γεγονότος ότι δικαιώνεται το παλαιό , παμπάλαιο ¨δίκαιο¨ των ιμπεριαλιστικών πολέμων¨ , θα σήμαινε επίσης ότι καταργείται το μέχρι τώρα ισχύον Διεθνές Δίκαιο που αναφέρεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σύμφωνα με την ¨ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ¨ (ανεξάρτητα από την αρχική γεωγραφική τους έκταση και των πολιτικών συστημάτων και καθεστώτων που διακυβερνήθηκαν. Για παράδειγμα αναφέρω πως η Ρωσία μετά το κατέβασμα της κόκκινης σημαίας στο Κρεμλίνο υποχρεώθηκε, σύμφωνα με το ίδιο αξίωμα (της ¨διαδοχής των κρατών¨) να αποπληρώσει τα δάνεια που είχε λάβει η Τσαρική Ρωσία, τα οποία είχε διαγράψει ο Λένιν.
Επί σαράντα χρόνια η Δυτική Γερμανία , από το 1950 μέχρι το 1990 που ενσωμάτωσε την πρώην Ανατολική Γερμανία , ισχυριζόταν πως ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ αυτή (η κρατική της οντότητα ) είναι ο μοναδικός συνεχιστής του Ράιχ – δηλαδή της Γερμανίας –, ήταν δηλαδή η μοναδική ¨Γερμανία¨ και απειλούσε (έχοντας πλήρη συναίσθηση της οικονομικής δύναμης του ¨Μάρκου¨) όποια χώρα θα αναγνώριζε διπλωματικά την τότε Ανατολική Γερμανία ( Γ.Λ.Δ.- DDR) ότι θα διέκοπτε τις οικονομικές –διπλωματικές σχέσεις μαζί της! ( το λεγόμενο μεγαλομανές ¨Δόγμα Χάλστάϊν¨, σύμφωνα με το όνομα του τότε υπουργού εξωτερικών της) .
ΣΗΜΕΡΑ όμως που καλείται να πληρώσει για τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ προωθεί την ιδέα πως δεν υπάρχει ¨Συνέχεια των Κρατών ¨ και δεν προτίθεται να πληρώσει γι΄αυτό . Σύμφωνα με την λογική ¨Τι φταίμε εμείς οι ¨δημοκράτες¨ γι΄αυτά που έκαναν οι Ναζί (η ¨άλλη¨ Γερμανία ήταν αυτή…¨. Μονά – ζυγά , Κορώνα- Γράμματα : Γερμανία.
Υ.Γ. ΜΕΡΟΣ Β΄
Δείτε εδώ τι πνίγει το κρατικό και δια-κομματικό κατεστημένο της Ελλάδας. Ανεβάστε αυτό το βίντεο (http://vimeo.com/31324369), τώρα που αναμένεται η απόφαση του Δ.Δ. τ. Χάγης και κανείς δεν μιλά , ούτε ¨πιέζει¨ για το γεγονός αυτό… Στην εκπομπή αυτή , μετά από την ακρόαση στο Δ.Δ. της Χάγης, ¨ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ¨, του καλού δημοσιογράφου Π. Σαββίδη –που δεν την αναπαρήγαγε κανείς– λέγονται από τον Στέλιο Περράκη (κρίνω πως σχεδόν όλοι οι άλλοι που ακούγονται είναι από ¨κάτι λίγο¨ μέχρι αδιάφοροι) όλα τα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα που δεν εκθέτουν μόνο την Γερμανία –αλλά και το Ελληνικό– δια-κομματικό κατεστημένο, ακόμα και κάποιους ¨διεκδικητές¨ των Γερμανικών Επανορθώσεων –ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΣΙΓΗ ΤΟΥΣ– ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ…
Προσοχή, στην εκπομπή εκτίθεται κατά την κρίση μου και ο Ελληνογερμανός καθηγητής Χάγκεν-Φλαϊσερ (τον οποίο ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα τον κατατάσσουν στους θεούς του Ολύμπου για τον ¨αντιφασιστικό φιλελληνισμό του¨) με διάφορες έξυπνες ¨επιφυλάξεις¨ κατά των νομικών και πολιτικών επιχειρημάτων της Ελλάδας για την καταβολή των Γερμανικών Επανορθώσεων – Αποζημιώσεων (¨δεν είναι έτσι ακριβώς¨ ισχυρίζεται, δεν το ορίζει έτσι η Συνθήκη του Λονδίνου/1952, και βέβαια σαν ιστορικός κάνει ¨λάθος¨).
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ξεσκεπάζονται οι δύο οικονομολόγοι Alfred Ritschl ( Γερμανός,αλλά στην Αγγλία καθηγητής ) και Jac-De-pla ( Γάλλος ) που τους κάναμε επίσης “θεούς¨ στην Ελλάδα, διότι έγραψαν σε ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ την αλήθεια , δηλαδή πως ¨εάν ήθελε πραγματικά α διεκδικήσει η Ελλάδα , έχει τόσους ισχυρούς τίτλους που θα έπρεπε οι Γερμανοί να πουλήσουν και τα εσώρουχα τους για να μας αποζημιώσουν … , επίσης ο Ritschl -είχε – πει πως με την Συνθήκη του Λονδίνου η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που χάρισε τα τεράστια προ-πολεμικά χρέη και τα μεταπολεμικά μέχρι το 1952 ( της ΚΟΥΡΕΨΑΜΕ το 50 % των χρεών της και ορίσαμε ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 60 ΕΤΩΝ ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΛΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Τ0 2010 ! – ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ 2,5 – 3 % …
Ο δε Γάλλος Ντεπλά υπολόγισε με επιστημονικό τρόπο πως η Γερμανία μας οφείλει ΠΑΝΩ ΑΠΟ 575 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ , την στιγμή οι ¨Έλληνες Διεκδικητές¨ (ας μη τους ονομάσουμε) ισχυρίζονται πως δεν μας χρωστά πάνω από 163 δις δολάρια –ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ΄ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ– ¨ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…¨ –ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΣΑ Σ΄ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ– 40 ΕΤΩΝ!
Αλλά βέβαια η Γερμανική αποικιοκρατική υπεροψία έχει ¨γραμμένους¨ και αυτούς τους ¨σώφρονες δημοκράτες¨, όπως και τους άλλους, τους ¨φιλογερμανούς διεκδικητές¨ που εδώ και εβδομήντα χρόνια λένε ¨πως δεν είναι σωστό να ζητάμε πολεμικές επανορθώσεις – τους θυμίζουμε μια ήττα – τώρα είμαστε σύμμαχοι και μας βοηθάνε¨, ας ζητήσουμε ¨μόνο την επιστροφή του εξαναγκαστικού δανείου¨, διότι το ¨δάνειο είναι δάνειο¨, συγκινεί κάθε καλό αστό που πιστεύει στην τήρηση των ¨χρηστών ηθών στις εμπορικές -χρηματιστικές συνδιαλλαγές¨ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ¨ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕ¨ ΕΠΙ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ¨–
ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ – ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ – ΑΛΛΑ ΜΕ ¨ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ¨ ΓΙΑ Α ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΙΣ¨ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ¨ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ … ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ … ΑΝΤΕ ΚΑΙ Α ΤΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ¨ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ¨ Η ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ…
Σε αυτό το βίντεο λοιπόν που σαν προτείνω να δείτε , η εκπομπή ¨Ανιχνεύσεις¨ ζήτησε από τους ¨Φιλέλληνες¨ Alfred Ritschl και Jac-De-pla να μιλήσουν , υποθέτοντας πως μετά την καταγγελτική για την Γερμανία αρθρογραφία τους θα είχαν κάτι σημαντικά να προσθέσουν για τις οφειλόμενες οικονομικές υποχρεώσεις της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα…, ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ! (δες στο βίντεο).
ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ¨ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ¨ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ¨ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – Α Λ Λ Α – ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ¨ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ¨ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ -ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ … !!!!
Αυτοί είναι οι ¨φιλέλληνες καθηγητές¨ ( εντός και εκτός Ελλάδας ) , αρνήθηκαν να μιλήσουν ακόμα και σε μια δημοσιογραφική εκπομπή για να επιβεβαιώσουν αυτά που είχαν γράψει πριν 3-4 μήνες ! Δεν γνωρίζουμε εάν τους ¨συμβούλεψαν¨ κάποιες υπηρεσίες , διότι τα λεφτά είναι πολλά Άρη και η ¨Συνθήκη του Λονδίνου ¨ ( στην οποία στηρίχθηκε το Δυτικογερμανικό ¨οικονομικό θαύμα¨ ) σχεδόν ¨κρατικό μυστικό¨ της Γερμανίας. Όμως δεν σχολίασε , δεν ξεσκέπασε , κανείς στην Ελλάδα την απαράδεκτη αντιεπιστημονική συμπεριφορά των καθηγητών.
Πριν λίγες μέρες ο ¨Γερμανός από την Αγγλία¨ , ο κ. Ritschl έκανε νέες δηλώσεις στο Spiegel , όχι αγωνιώντας για την ¨δικαιοσύνη¨ ή από ¨φιλελληνισμό¨, όπως συνεχίζουν ορισμένοι να τον παρουσιάζουν, αλλά σαν Γερμανός ρεαλιστής που θέλει να ¨σώσε騨 την πατρίδα του. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ – ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ – ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ¨ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ¨ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ¨ΟΛΑ¨ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ –ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Έμμεσα δηλαδή προτείνει ¨συμβιβασμό¨, όσο είναι νωρίς, με την πληρωμή κάποιων ψιχίων. Ήδη στην Ελλάδα ορισμένοι ¨διεκδικητές¨ των Αποζημιώσεων, ¨συνήλθαν και αποφάσισαν εκτάκτως¨ πως το σύνολο των Επανορθώσεων – Αποζημιώσεων ανέρχονται μόνο σε ¨168 δις ΕΥΡΩ¨ (ΟΤΑΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 600… ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ) και σαν ¨Ευρωπαίοι Πολίτες της Συμφιλίωσης και της Αγάπης¨ προτείνουν στην Γερμανία την αποπληρωμή σε μικρές δώσεις διάρκειας 40 χρόνων! και μάλιστα με ¨κεφαλαιουχικά αγαθά ¨ (που θα τα υπερτιμολογούν, όπως συνηθίζεται στο ¨διεθνές εμπόριο).
Συμπέρασμα η Γερμανία φοβάται πως θα ζητήσουμε πραγματικά Επανορθώσεις , ¨εμείς¨, οι πάντα πρόθυμοι, κάνουμε από τώρα ¨εκπτώσεις¨. Έχει άδικο η ρατσιστική προπαγάνδα της Γερμανίας, από την εποχή του Φαλμεράϋερ , να μας παρουσιάζει σαν ¨Εμποράκους Λεβαντίνους¨ που κάνουν ¨ντόρο¨ για να πάρουν ¨κάτι¨;
http://vimeo.com/31324369
Πηγη , http://hellenic-spirit.blogspot.com


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Κυριακή, 05-ΦΕΒ-2012, 0:23 AM | Message # 5
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
χάσαμε την δίκη του διστόμου γιατι την εκαναν ιδιώτες και οχι το κράτος μας αλλα εδω υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του αρείου πάγου που ο σιμήτης δεν αφησε να εκτελεστεί ,μιλάμε για 52 δις

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Κυριακή, 05-ΦΕΒ-2012, 0:39 AM | Message # 6
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Δεν χάσαμε καμία δίκη! Οι Ιταλοί έχασαν τη δίκη και δεν μπορούν να δημεύσουν περιουσία της Γερμανίας υπέρ τρίτων (Ελλάδα). Δεν βγήκε απόφαση ότι ΔΕΝ μας χρωστούν οι Γερμανοί. Απλά δεν μπορούμε να τα πάρουμε μέσω άλλων κρατών. Πρέπει να τα απαιτήσουμε κατ' ευθείαν από την Γερμανία! Αλλά ποιος έχει τα... (άντε να μην παρεκτραπώ) κότσια να το κάνει;;;; tongue tongue tongue tongue tongue

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
ΘνητοςDate: Κυριακή, 05-ΦΕΒ-2012, 0:48 AM | Message # 7
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
angry angry angry

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Κυριακή, 05-ΦΕΒ-2012, 0:57 AM | Message # 8
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
νόμιζα οτι η απόφαση λέει οτι σαν ιδιώτες δεν μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις αλλα σαν κράτος πρέπει να το κάνουμε

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"

Message edited by margarita - Κυριακή, 05-ΦΕΒ-2012, 0:58 AM
 
ΑθηναίοςDate: Κυριακή, 05-ΦΕΒ-2012, 1:22 AM | Message # 9
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Όχι. Είναι αυτό που είπα. Είτε σαν ιδιώτες, είτε σαν κράτος πρέπει να γίνουν οι ενέργειες απευθείας με τη Γερμανία. Οι ιδιώτες πήγαν στην Ιταλία για να κατασχέσουν την Γερμανική περιουσία στην Ιταλία. Το Ιταλικό δικαστήριο τους δικαίωσε και πήγε να κάνει την κατάσχεση σε ακίνητο Γερμανικής ιδιοκτησίας. Τότε η Γερμανία στράφηκε εναντίων της Ιταλίας γιατί όπως έλεγε και τελικά δικαιώθηκε, δεν είχε αυτό το δικαίωμα η Ιταλία για διεκδικήσεις τρίτων (ιδιώτες)! Απλά είναι τα πράγματα. Δεν πήγαν στη Χάγη οι ιδιώτες Έλληνες. Το δικαστήριο δεν αποφάσισε για τις διεκδικήσεις αλλά για το ότι δεν μπορούν οι ιδιώτες να τις πάρουν μέσω τρίτων. Κουβέντα για το ορθό ή όχι των απαιτήσεων των ιδιωτών Ελλήνων! surprised

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
ΘνητοςDate: Κυριακή, 05-ΦΕΒ-2012, 1:26 AM | Message # 10
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Quote (Αθηναίος)
Κουβέντα για το ορθό ή όχι των απαιτήσεων των ιδιωτών Ελλήνων!

MOUGA FON !!
wacko


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Κυριακή, 05-ΦΕΒ-2012, 1:28 AM | Message # 11
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
τώρα το κατάλαβα αθηναίε , αργησα λίγο αλλα δεν πειράζει smile smile smile

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΘνητοςDate: Κυριακή, 05-ΦΕΒ-2012, 10:19 PM | Message # 12
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Στοιχεία- σοκ για τον Παπακωσταντίνου έδωσε στην κατάθεσή του ο πρώην αντιπροέδρος της ΕΛΣΤΑΤ
Ἀναρτήθηκε στὶς 5 Φεβρουαρίου 2012 ἀπὸ τὸν/τὴν filologos10






3 Votes

Από τον πρώην αντιπροέδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤκ. Νίκου Λογοθέτη περιέχεται στη δικογραφία η οποία εστάλη στη Βουλή και η οποία όπως φαίνεται δρομολογεί και πολιτικές εξελίξεις εντός ΠΑΣΟΚ – και όχι μόνον.

Σε αυτήν περιγράφονται διαδικασίες προσδιορισμού του ελλείμματος το 2009 οι οποίες δεν συνάδουν με την αποστολή της Ανεξάρτητης Αρχής, αλλά και μυστική αλληλογραφία με τον επικεφαλής της Eurostat Radermacher. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, η Αρχή φέρεται να καθοδηγείται από το εξωτερικό, ενώ ο επικεφαλής της κ. Ανδρέας Γεωργίου εμφανίζεται πρόθυμος να «λάβει και γραπτώς» την καθοδήγηση από τον κ. Radermacher. Καταγγέλλεται εξάλλου ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν η αξία των swaps που μπήκε στο έλλειμμα του 2009 έπρεπε να μπει.

Περιγράφεται και σκηνή με τον πρώην υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά την οποία παρουσία του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Πλασκοβίτη φέρεται να του ζήτησε την παραίτησή του αλλιώς θα τον κατέστρεφε επαγγελματικά οδηγώντας την υπόθεση στη Βουλή – και τότε θα «μάτωνε η Ελλάδα» φέρεται στην κατάθεσή του να του λέει ο υπουργός.

Ο επικεφαλής της Αρχής φέρεται να επιβάλλει τον νόμο της σιωπής στην ΕΛΣΤΑΤ, ενώ τα στοιχεία του ελλείμματος χαρακτηρίζονται από αυτόν ως «κρατικά μυστικά απόλυτης διαβάθμισης». Τα κυριότερα στοιχεία της κατάθεσής του είναι τα εξής:

«Κατόπιν αποστολής για τη θέση του αντιπροέδρου της Αρχής του βιογραφικού μου επελέγην από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με την εύφημη μνεία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι “ο κ. Λογοθέτης είναι στέλεχος του ιδιωτικού τομέα και θα βοηθήσει πολύ την Αρχή σε ό,τι αλλαγές χρειάζεται”.

Πρόεδρος επελέγη ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, οικονομολόγος ο οποίος εργαζόταν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο… Δυστυχώς από πολύ νωρίς ο κ. Γεωργίου ήρθε σε ρήξη με τα λοιπά μέλη του Συμβουλίου και με τον Σύλλογο Εργαζομένων, δεν μας ενημέρωνε για την πρόοδο σοβαρών θεμάτων λ.χ. σχετικά με τη διόρθωση του ελληνικού χρέους και του ελλείμματος και αρνήθηκε σθεναρά τη συνεισφορά μου σχετικά με: α) την ορθολογική αναδιοργάνωση της ΕΛΣΤΑΤ και β) την υιοθέτηση στην ΕΛΣΤΑΤ του ελληνικού προτύπου διαχείρισης έργων ώστε να εγκρίνεται η υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων από το ΕΣΠΑ».

Υπολογισμός ελλείμματος

«Από την αρχή της διαδικασίας», αναφέρει στην κατάθεσή του, «δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε είδος επικοινωνίας με τη Eurostat. Δεν μας γνωστοποιήθηκε ο τρόπος υπολογισμού ή τα στοιχεία του ελλείμματος για το 2009, στοιχεία που έπρεπε να εγκριθούν από το Συμβούλιο της Αρχής. Η πλήρης άρνηση του κ. Γεωργίου για κοινοποίηση των στοιχείων στο Συμβούλιο και η παντελής αδιαφάνεια σχετικά με το ύψος (που έχει βαπτιστεί πολλές φορές πρώτα 12,5%, μετά ως 12,7%, 13,6%, και τώρα 15,7%) παραπέμπει τον οποιοδήποτε σκεπτόμενο πολίτη στην υποψία ότι δεν υπάρχουν τελικά επαρκή και αξιόπιστα στοιχεία και ότι η απόφαση για το ύψος του ελλείμματος ενδεχομένως να ήταν αυθαίρετη…».

«…Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας δεν εξηγήθηκε ποτέ ο λόγος της αυθαίρετης και βεβιασμένης, χωρίς στατιστική μελέτη, ένταξης συγκεκριμένων ΔΕΚΟ στους φορείς της γερμανικής κυβέρνησης… Σχετικά με τα swaps τον Δεκέμβριο 2010 αποκαλύφθηκε επιστολή (8.10.2010) του κ. Radermacher προς τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τα Goldman Sachs swaps, όπου αποδεικνύεται η επιστολή καθοδήγησης και περιγράφονται με λεπτομέρειες οι προτάσεις της Eurostat για ποσοτική αναθεώρηση προς τα πάνω του ελληνικού χρέους για κάθε έτος από το 2001 και μετά. Η επιστολή τελειώνει υπενθυμίζοντας στον κ. Γεωργίου την επιθυμία του να λάβει γραπτώς την καθοδήγησή τους (δηλαδή της Εurostat) πριν από την ολοκλήρωση των προσαρμογών». «Αυτή η επιστολή», σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, «καθώς και άλλα στοιχεία χαρακτηρίστηκαν από τον κ. Γεωργίου ως απόρρητα και το ίδιο φέρεται να δήλωσε ο κ. Γεωργίου και στην εισαγγελέα Κυβέλου, όταν η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία…».

«…Τα ηλεκτρονικά μηνύματα όμως δόθηκαν στη Δικαιοσύνη τελικά και μεταξύ αυτών υπάρχει και ηλεκτρονικό μήνυμα του κ. Radermacher για την καθυστέρηση των ελληνικών Αρχών να εξηγήσουν στη Εurostat γιατί δεν έχει εντάξει ακόμη στο ελληνικό χρέος τα “swap transactions” που είχαν συναφθεί με την Goldman Sachs… Στις 8.9.2010 ένα πολύ αρνητικό δημοσίευμα του ιδίου του Radermacher εμφανίστηκε στο Bloomberg σχετικά με την καθυστέρηση της Ελλάδας να αποκαλύψει τις “μυστικές” συμφωνίες με τα swaps ώστε να αποκαλυφθεί το πραγματικό χρέος! Ως αποτέλεσμα του δημοσιεύματος ήταν να εκτιναχτούν τα spreads δεκαετών ομολόγων στις 980 μονάδες. Αναρωτιέται κανείς ποιον συνέφερε η εκτίναξή τους εκείνη τη δεδομένη στιγμή; Αυτή ήταν η δεύτερη εκτίναξη των spreads σε αυτά τα ύψη, η πρώτη είχε συμβεί λίγο πριν από την υπογραφή του μνημονίου τον Μάρτιο 2010».

Η συζήτηση στη Βουλή

Στη συνέχεια ο κ. Λογοθέτης περιγράφει πώς επιχείρησε να γνωστοποιήσει στον γγ του υπουργείου Οικονομικών τα τεκταινόμενα στην Aρχή και κυρίως πώς ο κ. Γεωργίου την είχε μετατρέψει σε ενός ανδρός Αρχή… Μετά τον Δεκέμβριο 2010 μάλιστα όπως λέει προωθήθηκε σχέδιο νόμου με υπερεξουσίες στον πρόεδρο της Αρχής και προσθέτει ότι τον Οκτώβριο του 2010 με αφορμή διαρροή εγγράφου συναντήθηκε με τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, ο υπουργός του είπε ότι «εφόσον η Eurostat είναι ευχαριστημένη με τον κ. Γεωργίου εγώ δεν έχω πρόβλημα» και του είπε ότι ο κ. Radermacher τον είχε πληροφορήσει ότι κατά τη συνάντησή τους κατηγόρησε

σε αυτό τον επικεφαλής της Αρχής, κάτι που εκείνος αρνείται.

Σε βάρος του κ. Λογοθέτη ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Επειτα από αυτή τη δίωξη εκλήθη στην επίμαχη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών (7.2.2011), παρουσία και του κ. Πλασκοβίτη. Να πώς την περιγράφει στην κατάθεσή του:

«Στην ερώτησή μου αν έγινα ξαφνικά εχθρός της Ελλάδας επειδή τόλμησα να αμφισβητήσω τον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος ο κ. Παπακωνσταντίνου αντέδρασε έντονα λέγοντας “με φοβίζετε κ. Λογοθέτη υπονοείτε δηλαδή ότι φουσκώσαμε επίτηδες το έλλειμμα;”. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε τέλος στη συνάντησή μας δηλώνοντάς μου ότι “αν δεν υπέβαλα την παραίτησή μου από την ΕΛΣΤΑΤ ως τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας, ο ίδιος θα προωθούσε το θέμα στη Βουλή, θα το μάθαιναν όλα τα ΜΜΕ και ως συνέπεια θα καταστρεφόμουν επαγγελματικά και θα μάτωνε η Ελλάδα…».

Η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΛΣΤΑΤ θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής και μάλλον θα ψηφιστεί, αφού υπάρχει συμφωνία τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

tovima.gr
Πηγη , http://filologos10.wordpress.com/


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Κυριακή, 05-ΦΕΒ-2012, 10:33 PM | Message # 13
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
οι παλιοπροδοτες

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
aposperittisDate: Κυριακή, 05-ΦΕΒ-2012, 10:40 PM | Message # 14
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Πολύ αποκαλυπτικό άρθρο Θνητέ. Μακάρι να μπορούσαμε με κάποιον τρόπο να το κάναμε ευρέος γνωστό.

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
ΑθηναίοςDate: Δευτέρα, 06-ΦΕΒ-2012, 1:20 AM | Message # 15
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Οι περισσότεροι τώρα το γνωρίζουν! surprised

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
Forum » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » OXI στο Ξεπούλημα της Πατρίδας μας! (Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και η μοίρα μας είναι να είμαστε ΦΩΣ)
Search: