Δευτέρα, 02-ΔΕΚ-2024, 9:56 PM
Welcome Ξωτικό | RSS

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Η ημέρα της Κρίσης πλησιάζει;
aposperittisDate: Δευτέρα, 18-ΟΚΤ-2010, 7:45 PM | Message # 1
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Awards: 16
Status: Offline
Από τότε που ο Thomas Malthus προέβλεψε μαζικό λιμό για το ανθρώπινο είδος, πριν από περίπου 200 χρόνια, τα σενάρια των μεγάλων κρίσεων έρχονται και φεύγουν με τακτικότητα. Ο 20ος αιώνας ήταν πλούσιος σε τέτοια καταστροφολογικά σενάρια, το ίδιο ισχύει και για τον 21ο αιώνα που αυτή τη στιγμή διανύουμε. Θα συνεχίσουμε να ζούμε και να αναπτυσσόμαστε με ολοένα και πιο ταχύτερους ρυθμούς; Ή το τέλος μας είναι τόσο κοντά που θα ήταν προτιμότερο να μην το σκεφτόμαστε;

Το 1910 υπήρχε ο φόβος ότι ο ερχομός του κομήτη Halley θα έλουζε τον κόσμο σε ένα σύννεφο κυανιδίου. Υπήρχαν δημοσιεύσεις που ανακοίνωναν ότι το τέλος του κόσμου θα έφτανε στις 18 Μαΐου. Μια τολμηρή εταιρία έφτασε στο σημείο να πουλήσει 'χάπια για τον κομήτη' που θα προστάτευαν τους ανθρώπους από τα δηλητηριώδη αέρια.

Αργότερα, το 1950, ο ευαγγελιστής Billy Graham είχε τη δική του πρόβλεψη για το τέλος του κόσμου. "Μπορεί να μας έχει μείνει ακόμα ένας χρόνος, ή ίσως και δύο χρόνια. Μετά πιστεύω πως όλα θα τελειώσουν," ήταν η θλιβερή δήλωσή του. Ακόμα χειρότερη ήταν η περίπτωση του 1978, όπου πάνω από 900 άτομα που ακολουθούσαν τον ηγέτη της σέκτας του 'Ναού των Ανθρώπων' Jim Jones αυτοκτόνησαν, εκτός των άλλων επειδή πίστευαν πως ερχόταν ένα πυρηνικός Αρμαγεδόνας.

Φυσικά, όλες αυτές οι προβλέψεις είχαν ένα κοινό στοιχείο: Ήταν όλες λανθασμένες.

Οι τρομακτικές ιστορίες είναι το ίδιο δημοφιλείς σήμερα όσο ήταν και πάντοτε. Και προς μεγάλη ίσως έκπληξη, οι εμπνευστές αυτών των ιστοριών είναι πολύ συχνά επιστήμονες. Ας δούμε λοιπόν τρία σενάρια κρίσεων που κάνουν τον γύρο τους ανάμεσα στους ακαδημαϊκούς κύκλους.

Η μαύρη τρύπα που θα καταπιεί τον πλανήτη Γη

Ένα γνωστό σενάριο είναι αυτό της καταστροφής της Γης από μια μαύρη τρύπα. Μια ομάδα ανήσυχων φυσικών προειδοποιεί για τον τεράστιο σωματιδιακό επιταχυντή που είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη λειτουργία του στο ινστιτούτο CERN στη Γενεύη. Ο γιγάντιος επιταχυντής, όπως είναι γνωστό, προορίζεται για να χρησιμοποιηθεί σε πειράματα που θα μας διαφωτίσουν σχετικά με το Big Bang. Αλλά υπάρχουν κάποιοι φόβοι, ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα Big Bang.

Οι δέσμες σωματιδίων που θα πυροδοτηθούν από τον επιταχυντή θα συγκρουστούν με την ενέργεια ενός τραίνου 400 τόνων που τρέχει με 180 χιλιόμετρα την ώρα. Είναι θεωρητικά πιθανό πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα που θα κατάπινε τον πλανήτη μας.

Μια οργάνωση που λέγεται 'Ίδρυμα Σωστική Λέμβος' είναι τόσο ανήσυχη που προτείνει ένα άμεσο πρόγραμμα για να στείλει ανθρώπινες αποστολές σε άλλους πλανήτες προτού να είναι πολύ αργά. Δεν υπάρχει όμως αναφορά για το πώς θα μπορούσε αυτό να πραγματοποιηθεί.

Το σενάριο 'Μάντεψε ποιος θα έρθει απόψε στο Δείπνο'

Για αρκετές δεκαετίες, επιστήμονες που ασχολούνται με την έρευνα για εξωγήινη ζωή (SETI) ψάχνουν για νοήμονα ζωή στο σύμπαν. Χρησιμοποιούν ραδιοτηλεσκόπια για να ανιχνεύσουν μηνύματα. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί τίποτε και οι προσπάθειες αυτές συνοδεύονται από απογοήτευση. Αυτό έχει κάνει μια ομάδα ανεξάρτητων θιασωτών της ιδέας να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Κατασκεύασαν έναν φάρο που κατευθύνει παλμούς υψηλής ενέργειας στο διάστημα. Η ιδέα είναι να δει το σινιάλο ένας εξωγήινος πολιτισμός και να απαντήσει.

Ωστόσο, λιγότερο τολμηρά μέλη της έρευνας SETI έχουν βγει έξω από τα ρούχα τους αντιδρώντας στις προσπάθειες αυτές. Τι θα γίνει εάν οτιδήποτε λάβει το μήνυμα αυτό θα το ερμηνεύσει ως ένα διαγαλαξιακό ενοχλητικό μήνυμα; Τι θα γίνει εάν σκεφτούν πως οι άνθρωποι είναι ένα νόστιμο σνακ; Έχουν σταλεί γράμματα με εξαγριωμένα κείμενα και τους έχουν προτείνει να παραιτηθούν από το τόλμημα. Εντωμεταξύ, ο επίμαχος φάρος συνεχίζει να στέλνει παλμούς, είτε ως μια μαρτυρία της περιέργειάς μας, ή ως πρόσκληση για ένα επίσημο δείπνο στο οποίο εμείς θα είμαστε το κυρίως πιάτο, αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά.

Στενή επαφή με έναν Αστεροειδή

Και τέλος, υπάρχει το σταθερό φαβορί για τη μέρα της Κρίσης, που αφορά στη σύγκρουσή μας με ένα μεγάλο σώμα από το διάστημα. Έχουν υπάρξει διάφορες αφορμές στα τελευταία χρόνια όπου αστεροειδείς του τύπου εκείνου που πιστεύεται ότι είχε σκοτώσει τους δεινοσαύρους, έχουν πλησιάσει σε ένα σχετικά κοντινό βεληνεκές τον πλανήτη μας.

Αυτό έχει τρομάξει τους αστρονόμους, που τονίζουν πως κάποια από τις μέρες αυτές ίσως δε φανούμε και τόσο τυχεροί. Με μια ολοένα αυξανόμενη σιγουριά μας διαβεβαιώνουν πως θα μπορέσουν να πουν με ακρίβεια πότε θα έρθει η τελευταία στιγμή μας. Το πώς αυτή η γνώση θα μπορούσε να βοηθήσει δεν είναι ξεκάθαρο. Μέχρι του να υπάρξει η τεχνολογία που θα μας επιτρέψει να εκτρέψουμε έναν βράχο που έχει το μέγεθος του Γιβραλτάρ, η άγνοιά μας για έναν τέτοιο κίνδυνο είναι προτιμότερη.

Σε περίπτωση που φαίνονται ανησυχητικά τα παραπάνω, ας λάβουμε υπόψη πως οι πιθανότητες μιας μεγάλης σύγκρουσης με αστεροειδή στα επόμενα 100 χρόνια είναι λιγότερες από μία στο μισό εκατομμύριο. Και το ποσοστό της πιθανότητας ότι θα μας καταπιεί μια μαύρη τρύπα ή θα αποτελέσουμε το γεύμα κάποιων εξωγήινων βρίσκεται κάπου κοντά στο μηδέν.

Φυσικά, αυτό δε θα σταματήσει τους προφήτες για την Ημέρα της Κρίσης. Έχετε ακούσει για τους υπερ-νοήμονες υπολογιστές που ετοιμάζονται να καταλάβουν τον κόσμο;

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!

kostasreisisDate: Σάββατο, 26-ΜΑΡ-2011, 1:36 PM | Message # 2
Εξωγήινος επισκέπτης
Group: Special User
Awards: 0
τελειο αρθρο, τα σεβη μου

Added (2011-03-26, 1:36 PM)
---------------------------------------------
παντα θα υπαρχουν αυτοι που λενε πως καθε μερα ειναι μερα κρισης, εσωτερικης, μη ξεχναμε πως οι παλιοι λεγανε Εδω η κολαση κι εδω ο παραδεισος, οπου στο τελος αργα η γρηγορα επερχεται η λυτρωση για τον αδικημενο και η τιμωρια για τον αδικουντα, καπως ετσι δεν ενεργουσε και η θεια δικη στο αρχαιο ελληνικο θεατρο?
Τα τελευταια χρονια δημιουργηθηκε και η αποψη της μερας της κρισης περιλαμβανοντας καταστροφες απο κλιματικες αλλαγες, σεισμους, ιους και με τη διαδοση και τις ταχυτητες του διαδυκτιου οι οπαδοι αυτης της θεωρριας αυξηθηκαν δραματικα( βαλε και λιγο χολλιγουντ) και πιανονται απο ημερομηνιες ,προφητειες λαων και θρησκευτικων προσωπων, τα κανανε ενα αχταρμα κι αντε τωρα να βρεις ποια ειναι η αληθεια...

ΑθηναίοςDate: Σάββατο, 26-ΜΑΡ-2011, 3:48 PM | Message # 3
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Awards: 17
Μήπως "προσαρμόζουν" όλα αυτά (καταστροφές, σεισμούς, ιούς, πλημμύρες κλπ), που τα δημιουργούν οι ίδιοι, στις ημερομηνίες των "προφητειών" για να φαίνονται σαν "Θεόσταλτες" όλες αυτές οι "πληγές":::

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.

kostasreisisDate: Τρίτη, 29-ΜΑΡ-2011, 1:50 PM | Message # 4
Εξωγήινος επισκέπτης
Group: Special User
Awards: 0
και αυτο μοιαζει πολυ πιθανο , χωρις βεβαια να θελω να υποβιβασω την αξια καποιων συγγραματων και παλαιοτερων γνωσεων που εξαφανθστηκαν η κρυφτηκαν απο καποιους ηθελημενα..ο καιρος βεβαια πλησιαζει και συντομα θα εχουμε καποιες εξελιξεις ελπιζοντας να μη μας επηρρεασουν εδω που ειμαστε τοσο βαρια.

ΘνητοςDate: Τρίτη, 29-ΜΑΡ-2011, 8:11 PM | Message # 5
Ο βασιλιάς των μελών
Νομιζω οτι αν εγω προ-φητευσω κατι και το πραξει (ανθισει) ενας απογονος μου , αυτο δεν με κανει προφητη. Ειδικα με το νοημα που δινουμε στην προφητεια και οχι το νοημα που υπονοω.

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΑθηναίοςDate: Τρίτη, 29-ΜΑΡ-2011, 9:28 PM | Message # 6
Ο βασιλιάς των μελών
Εγώ είμαι σίγουρος ότι "προσαρμόζουν" τα γεγονότα σύμφωνα με τις διάφορες προφητείες!

aposperittisDate: Τρίτη, 29-ΜΑΡ-2011, 10:24 PM | Message # 7
Ο βασιλιάς των μελών
Έχει διαφορά η προφητεία από την απλή και κοινή "μαντεψιά" ή να το πω πιο λαϊκά "κολοφαρδία". Άλλο να πεις σε 100 χρόνια από τώρα τα αυτοκίνητα θα πετάνε στον ουρανό και άλλο να πεις βλέπω αυτοκίνητα να πετάνε πάνω από κτήρια τα οποία είναι γεμάτα με μια απροσδιόριστη ενέργεια αβλαβής για το περιβάλλον και οι άνθρωποι να φοράνε στολές λευκές οι οποίες προσαρμόζονται αυτόματα στο κάθε σώμα ξεχωριστά και άμα βρέξει στεγνώνουν μόνα τους! Η διαφορά είναι στην λεπτομέρεια!!!!

Ειδικά όταν μιλάμε για εποχές τόσο παλιές που δεν υπήρχαν ούτε αυτοκίνητα, ούτε πολυκατοικίες!!!! Το να "δεις" λεπτομέρειες που δεν τις έχεις δει ποτέ στην αποχή σου δεν είναι μαντεψιά αλλά προφητεία. Απλά οι σύγχρονοι μελετητές μπερδεύονται ή και δυσκολεύονται να καταλάβουν τι ενοούν οι προφήτες γιατί μιλάνε για σύγχρονα γεγονότα αλλά με την γλώσσα και τις γνώσεις της εποχής τους. Άντε μετά να καταλάβεις εσύ τι θέλει να πει ο ποιητής αν σου περιγράφει διαστημόπλοιο λέγοντας σου ότι "είδε" ένα κάρο που ίπτανται στον αέρα βγάζοντας μαγικές φωτιές περιβάλλοντας το απο διάφορα σιδερένια πουλιά. Και αυτό που είπα είναι μια πολύ απλή περιγραφή βάλε τώρα να σου μιλάνε για πολιτισμούς αλλά και για καταστροφές που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ!!!

ΑθηναίοςDate: Τετάρτη, 30-ΜΑΡ-2011, 1:15 AM | Message # 8
Ο βασιλιάς των μελών
Σύμφωνοι! Αλλά όλοι λένε για σεισμούς, καιρικά φαινόμενα, ηφαίστεια και γενικά φυσικά φαινόμενα που πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Εκείνο που κάνει την διαφορά είναι ότι ΤΩΡΑ μπορούν να "δημιουργούνται" καιρικά φαινόμενα κατά "παραγγελία" και σύμφωνα "με τας γραφάς"!!!

Τώρα, αν αναφέρουν οι "προφήτες" (τους οποίους εγώ δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα) ιπτάμενους σκορπιούς και κουνούπια και εμείς τα εξηγούμε σαν ελικόπτερα... καλά να πάθουμε!

Κάτι Αποκαλύψεις, Νοστράδαμοι, Ζαχαρίες, Ιερεμίες, κλπ. ακόμα και προφητείες του Ιησού εμένα δεν μου λένε ΤΙΠΟΤΑ. Και αν έχεις κάτι να αντιπαραθέσεις εσύ ή κάποιος άλλος ή θες οποιαδήποτε διευκρίνιση... εδώ είμαστε!!!

ΘνητοςDate: Τετάρτη, 30-ΜΑΡ-2011, 11:17 PM | Message # 9
Ο βασιλιάς των μελών
Εγω παντως δεν εχω δει καμια προφητεια να επαληθευεται.
Ακριβως , οχι με 3-4 ερμηνειες.

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΑθηναίοςDate: Πέμπτη, 31-ΜΑΡ-2011, 0:14 AM | Message # 10
Ο βασιλιάς των μελών
Ούτε του Ιησού οι εσχατολογίες και η προφητεία για δευτέρα παρουσία "πριν επέλθει η παρούσα γενεά" επαληθεύτηκαν!
Δυο χιλιάδες χρόνια πέρασαν κι ακόμα περιμένουμε!
Άμα δεν επαληθεύεται κι ο... Αρχηγός, άστα να πάνε!!!!

aposperittisDate: Πέμπτη, 31-ΜΑΡ-2011, 0:53 AM | Message # 11
Ο βασιλιάς των μελών
Μια σκέψη που διάβασα.Οι επτά σάλπιγγες παραπέμπουν στη νεότερη εποχή. Πρώτη σάλπιγγα το πυρακτωμένο χαλάζι με αίμα, παραπέμπει στον πρώτο παγκόσμιο, δεύτερη σάλπιγγα το βουνό που σήκωσε τεράστιο κύμα και μόλυνε τα νερά παραπέμπει ίσως στη Χιροσίμα. Στην τρίτη σάλπιγγα τα νερά μολύνονται από τον άψινθο (Τσέρνομπιλ στα Ουκρανικά). Στην τέταρτη που δηλώνεται ως προειδοποιητική, σχετίζεται με κάποιο μέρος του κόσμου (από ηφαίστειο στην Ισλανδία; Ή από τις φωτιές στο ΣΑΡΟΦ της Ρωσίας;). Ακολουθεί ο "πόλεμος σε δύο ημίχρονα" σύμφωνα με Πατροκοσμά, γέροντες Παϊσιο κ Ιωσήφ, που με παραπέμπουν στις σάλπιγγες με τις ακρίδες και τους ίππους. έπειτα έρχεται η όμορφη εποχή κι η έβδομη σάλπιγγα με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, εποχή της παγκόσμιας διάδοσης της ορθόδοξης πίστης που διακόπτεται για λίγο με τον έσχατο αντίχριστο (όχι απαραίτητα "σατανά" αλλά κάποιον πολύ κακό άνθρωπο).
Η καταστροφολογία για το 2012 επίσης ενισχύει το ότι οι πόλεμοι θα γίνουν στην εποχή μας, καθώς ο Θεάνθρωπος μας ενημερώνει ότι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ πολλοί θα συνδέσουν τους πολέμους με τη Συντέλεια, αλλά μας ενημερώνει να μην φοβόμαστε κι απλά να προσέχουμε τις ψυχές μας -έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Πρόνοιά Του. (Επίσης στην Παλαιά Διαθήκη έχουμε πληροφορίες για μεγάλο πόλεμο με πολύ στρατό στην περιοχή του Ισραήλ, πόλεμος που μοιάζει να μην έχει γίνει ακόμη. Αλλά έτσι όπως βλέπουμε να πηγαίνουν τα πράγματα δεν είναι και πολύ μακριά!).
Θα το ψάξω και άλλο και θα αναρτήσω και άλλα ντοκουμέντα γιατί αυτό είναι ένα πολύ πρόχειρο κείμενο που βρήκα.

ΑθηναίοςDate: Πέμπτη, 31-ΜΑΡ-2011, 1:07 AM | Message # 12
Ο βασιλιάς των μελών
Η Παλαιά Διαθήκη και οι "προφητείες" και γενικά τα θρησκευτικά είναι η μεγάλη αδυναμία μου!!!!
Το θέμα πάντως είναι "την ημέρα της κρίσης" ποιος θα κρίνει ποιόν και για ποιο πράγμα!!!!!

aposperittisDate: Πέμπτη, 31-ΜΑΡ-2011, 3:54 PM | Message # 13
Ο βασιλιάς των μελών
Ας πιάσουμε την κλασσική εκδοχή. Θα κριθούμε από τον Ιησού Χριστό για τις πράξεις μας ως φυσικές οντότητες κατά την διάρκεια της παραμονής μας επάνω στην γη.

Ας δούμε τώρα και την δικιά μου άποψη. Είμαι ΧΟ απλά έχω τα δικά μου πιστεύω. Πιστεύω πως υπήρξε μια οντότητα εκείνη την εποχή η οποία μοναδικό σκοπό είχε να διδάξει στα ζώα της εποχής εκείνης την ουσία της ανθρώπινης ψυχής. Να τους κάνει μέρος ενός ενιαίου συνόλου όπου οι πάντες είναι μέρος ενός αχανούς παζλ όπου η αγάπη και η ψυχή έχουν τον σημαντικότερο ρόλο. Προσπάθησε να τους βοηθήσει να βρουν τον εσωτερικό τους εαυτό μακριά από μίση και κακίες. Θέλησε να τους διδάξει την καθαρή αγάπη χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα. Πολέμησε την διαφθορά όπου και όποτε την έβρισκε (Γραματείς και Φαρισαίοι). Όλα τα άλλα για εμένα είναι ηλίθια κατασκευάσματα μιας αντρωκρατούμενης κοινωνίας με απώτερο σκοπό να χαλιναγωγήσει αλλά και να ελέγξει τα πλήθη. Η Μαγδαληνή δεν ήταν πόρνη, οι γυναίκες δεν είναι ακάθαρτες, ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού γιατί Εκείνος του το ζήτησε. Ο θάνατος του Ιησού ήταν προκαθορισμένος, το μόνο που χρειάζονταν ήταν η μεσολάβηση δια της οποίας θα προκύψει. Ο Ιούδας παίζει απλώς τον ρόλο του εξασφαλίζοντας την έλευση αυτού του γεγονότος. Αυτός είναι και ο λόγος που "υπερέχει" έναντι των άλλων μαθητών, γιατί πήρε εις γνώσης του όλο αυτό το βάρος, γνωρίζοντας πως θα ήταν ο πιο μισητός άνθρωπος για ολόκληρες γενεές.
Δεν με ενδιαφέρει αν ο Ιησούς ήταν θεάνθρωπος ή όχι. Αν θέλετε και την γνώμη μου πιστεύω πως δεν ήταν. Ήταν μέρος μιας ανώτερης φυλής όπου μοναδικό σκοπό είχε να διδάξει στον κατά πολύ κατώτερο κόσμο της εποχής του την ουσία αλλά και την ανωτερότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, της ανθρώπινης ψυχής. Η αγάπη είναι το κλειδί για όλα αυτά. Και δε βρίσκω τίποτα το κακό στο να πιστεύεις σε αυτό.
Οι προφήτες ήταν άνθρωποι με ψυχικά χαρίσματα, ίσως και αυτοί μέλη μιας ανώτερης ύπαρξης ή έστω να τους δοθήκαν τα χαρίσματα αυτά από μια ανώτερη ύπαρξη με σκοπό να βοηθήσουν, να προειδοποιήσουν αν θέλετε την ανθρωπότητα για τα μελλοντικά άσχημα γεγονότα μπας και σωθούν, μπας και βρουν το νόημα της ζωής. Αυτό δε το κατάφερε όμως ούτε ο Ιησούς ούτε και αυτοί, Τσάμπα πήγε η σταύρωση, παραμένουμε ανάξιοι τόσους αιώνες μετά! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας ότι και να συμβεί στο μέλλον.

ΑθηναίοςDate: Πέμπτη, 31-ΜΑΡ-2011, 6:57 PM | Message # 14
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (aposperittis)
Ας πιάσουμε την κλασσική εκδοχή. Θα κριθούμε από τον Ιησού Χριστό για τις πράξεις μας ως φυσικές οντότητες κατά την διάρκεια της παραμονής μας επάνω στην γη.

Συμφωνώ! Αυτό όμως εισηγείται μετενσάρκωση και η μετενσάρκωση είναι ΤΟ ανάθεμα για τον Χριστιανισμό (σε όλες τις παραδοχές του, Ορθοδοξία, Καθολικισμός, Προτεσταντισμός, Αναβαπτισμένοι Χριστιανοί, Μάρτυρες του Ιεχωβά κλπ). Με άλλα λόγια δεν δέχονται οι Χριστιανοί (οποιουδήποτε δόγματος ή αίρεσης) την Μετενσάρκωση, αν και ο Ιησούς την διδάσκει ξεκάθαρα! Όποιος θέλει περισσότερες και αναλυτικότερες διευκρινήσεις πάνω σ’ αυτό το θέμα… εδώ είμαστε!

Quote (aposperittis)
Ας δούμε τώρα και την δικιά μου άποψη. Είμαι ΧΟ απλά έχω τα δικά μου πιστεύω.

Δεν είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος, όπως αντιλαμβάνεσαι, αλλά απλά Χριστιανός με δικό σου δόγμα και μάλιστα για τους υπόλοιπους Χριστιανός (οποιουδήποτε άλλου δόγματος) είσαι αιρετικός! Η πίστη, φυσικά, είναι προσωπικό δικαίωμα του καθενός.

Πάμε και στα υπόλοιπα!
1. Ο Ιησούς (αν υπήρξε) ΔΕΝ δίδαξε τίποτα περισσότερο από ότι ήταν ευρέως γνωστό στον τότε κόσμο. Αν αυτό σου φαίνεται παράλογο δεν έχεις παρά να προσπαθήσεις να δεις τί είπε ο Ιησούς που ΔΕΝ το είχαν πει πριν από αυτόν άλλοι μεγάλοι σοφοί της αρχαιότητος (Πυθαγόρας, Σωκράτης, Βούδας, Κρίσνα κλπ), οι οποίοι μάλιστα ότι έλεγαν το έκαναν πράξη ζώντας κατά τα πρότυπα των διδασκαλιών τους! Ακόμα και ο «προκαθορισμός» που δίδασκε ο Ιησούς προϋπήρχε του Ιησού!

2. Δεν δίδαξε ο Ιησούς «την καθαρή αγάπη χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα». Το ακριβώς αντίθετο δίδαξε και εφάρμοσε (όπως άλλως τε και ο αιμοσταγής πατέρας του ο Γιαχβέ)!

3. Ο Ιούδας ΤΙ ΠΡΟΔΟΣΕ, τέλος πάντων;;; Αν και ο ιδρυτής του Ιουδαιοχριστιανισμού, Παύλος, έχει άλλη γνώμη και δεν ομιλεί για προδοσία!!!

4. Ο Ιησούς (αν υπήρξε) φυσικά και δεν ήταν Θεάνθρωπος! Το γράφει άλλως τε και η Αγία Γραφή (για όσους την έχουν διαβάσει)! Ούτε ήταν κάποιος ξεχωριστός και ανώτερος άνθρωπος. Αν ήταν τότε θα είχε «ασχοληθεί» μαζί του και η ιστορία, πράγμα που ΔΕΝ υφίσταται. Πέρασε απαρατήρητος από την ιστορία και τους ιστορικούς της εποχής του, σε σημείο να αμφισβητείται η ιστορικότητά του!

5. Ο κόσμος της εποχής του Ιησού, με εξαίρεση τους αμόρφωτους, άξεστους, δόλιους και βρωμιάρηδες (κυριολεκτικά), γυρολόγους Εβραίους, ήταν σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό του Ιησού και φυσικά από το σημερινό δικό μας!!

6. Τέλος, οι Προφήτες για εμένα δεν ήταν τίποτε άλλο από δόλιους, πονηρούς και σκληρούς καταπιεστές του Εβραϊκού λαού της εκάστοτε εποχής, του οποίων «ρουφούσαν» το αίμα με το μπουρί της σόμπας!!!

Είμαι ανοικτός για οποιαδήποτε διευκρίνιση αυτών που λέω. Πρέπει δε να πω ότι είμαι αδογμάτιστος και δεν πιστεύω στις θρησκείες οποιουδήποτε ιερατείου! Ούτε έχω σκοπό να θίξω την πίστη κανενός! Δεν δέχομαι όμως, ότι ένας Θεός, Θεάνθρωπος, ανώτερο πνευματικά όν ή οτιδήποτε άλλο ήταν ο Ιησούς (αν υπήρξε), ήλθε στη Γη με αποστολή να διδάξει ανώτερα πνευματικά πράγματα και δεν επέλεξε έναν τόπο που θα μπορούσαν οι άνθρωποι να τον καταλάβουν και να έχουν απήχηση τα λόγια του, αλλά τον τόπο που τελικά επέλεξε!!!! Δεν το χωρά ο νους μου! Εκτός κι αν έπρεπε να επαληθευτούν οι προφητείες των.. Προφητών!!!!!

aposperittisDate: Πέμπτη, 31-ΜΑΡ-2011, 8:47 PM | Message # 15
Ο βασιλιάς των μελών
Δεν είναι θέμα μετενσάρκωσης αλλά ανάστασης! Η μετενσάρκωση αφορά την μεταφορά της ψυχής σε τελείως διαφορετικό σώμα από αυτό που προϋπήρχε, όταν όμως ζωντανεύει ξανά το είδη υπάρχον σώμα τότε μιλάμε για ανάσταση. Άρα το αποδέχεται μια χαρά η εκκλησία!

Σε μια κοινωνία τούβλων όπου αποδέχονται τυφλά ότι τους πεις και δεν το ψάχνουν περαιτέρω και ζουν στον φόβο που τους έμαθαν ναι είμαι αιρετικός! Όμως δεν με αφορούν αυτοί οι άνθρωποι! Αντίθετα τους περιγελάω και παίζω μαζί τους αφινιάζοντας τους και οδηγώντας τους σε ένα σίγουρο εγκεφαλικό. Και ο λόγος που το κάνω αυτό είναι γιατί με εκνευρίζει αφάνταστα να προσπαθούν να με πείσουν με το ζόρι για κάτι με "επιχειρήματα" αντί με ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ.
Ότι ο Ιησούς δίδαξε πράγματα που είχαν υποθεί και από τους αρχαίους Έλληνες είναι επίσης γνωστό για αυτό έλεγαν πως ο Ιησούς ήταν και Έλληνας! (Αυτό δε με ενδιαφέρει για έρευνα).
Τι εννοείς όμως λέγοντας πως αυτοί το έκαναν και πράξη αφήνοντας υπονοούμενο πως ο Ιησούς δε το έκανε? Δε ζούσε ταπεινά? Κυκλοφορούσε με ρούχα χλιδάτα? Όλους δεν τους αγκάλιασε? Τι ακριβώς θες να πεις πάνω σε αυτό γιατί μου το άφησες απορία!!!
Επίσης λες πως δεν δίδαξε αγάπη αλλά το ακριβώς αντίθετο, το αγαπάτε αλλήλους ποιος το είπε? Και τι έκανε αντίθετο από αυτό που είπε? Εκτός και αναφέρεσαι σε ένα ευαγγέλιο που λέει πως ο Ιησούς είχε στρατό και μάλιστα οπλισμένο που τον ακολουθούσε. Αυτό δεν το έχω ψάξει εκτενέστερα αλλά αν αναφέρεσαι σε αυτό θέλω πλήρης αιτιολόγηση!
Για τον Ιούδα αυτό λέω και εγώ! Δεν πρόδωσε κανέναν! Οι ιερείς και οι εκμεταλλευτές της θρησκείας τον παρουσίασαν έτσι όπως και την Μαγδαληνή ως πόρνη! Ο Ιούδας δεν πρόδωσε κανέναν! Ήταν μέρος ενός προκαθορισμένου σχεδίου.
Πως ο Ιησούς δεν ήταν θεάνθρωπος όταν παρουσιάζονταν ως ιός του Θεού? Γιατί τον χλεύαζαν οι στρατιώτες όταν του έλεγαν που είναι τώρα ο πατέρας σου να σε σώσει? Δεν την έχω διαβάσει την αγία γραφή αλλά αδυνατώ να πιστέψω πως βιβλίο που βασίζεται στα λόγια του Ιησού (έστω και παραποιημένο σε μεγάλο μέρος από την ιερά σύνοδο) αμφισβητεί αυτά τα λόγια όπου υποτίθεται είπε αυτός που αντιπροσωπεύει!!! Κάτι τέτοιες παραποιήσεις της αγίας γραφής μου θυμίζουν την μέθοδο των ιεχωβάδων όπου πιάνουν μια λέξη από την αγία γραφή και την μεταφράζουν όπως αυτούς τους συμφέρει!
Ναι ζούσαν σε υψηλό επίπεδο γιατί ζούσαν σαν παράσιτα εις βάρος των φτωχών, εκμεταλλευόμενοι την όποια πίστη τους! Ακόμα και εμπόριο έκαναν έξω από τους ναούς, αυτά που διέλυσε ο Ιησούς με τόσο μίσος και τσαμπουκά όταν τα πρώτο αντίκρισε.
Οι προφήτες (οι αληθινοί όχι αυτοί που το έπαιζαν προφήτες για να βγάλουν λεφτά από τον αμόρφωτο κόσμο) από όσα ξέρω πέθαναν φτωχοί και χωρίς περιουσίες. Ακόμα και Γέροντας Παΐσιος ένας φτωχός μοναχός ήταν που δεν έβγαλε ποτέ λεφτά από αυτό! Ο Νοστράδαμος αφιέρωσε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του πολεμώντας την πανούκλα αφιλοκερδώς! Ο Νοστράδαμος έγινε γνωστός μέσα από πολλές επαληθευμένες προφητείες του, όπως για παράδειγμα τη μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε το Λονδίνο το 1666, τη γαλλική επανάσταση, την άνοδο και την πτώση του Χίτλερ, τη δολοφονία του Τζων Φίτζεραλντ Κέννεντυ, την έκρηξη του διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ, την ομαδική αυτοκτονία των μελών της αίρεσης Ουράνια Πύλη, κ.α. Όλες αυτές οι προφητείες βρίσκονται στο βιβλίο του "Αιώνες", που εκδόθηκε το 1555. Αποτελείται από δώδεκα κεφάλαια, δώδεκα δηλαδή "Αιώνες", που περιλαμβάνουν 1200 στίχους, γραμμένους στην αρχαία γαλλική. Γιατί πρέπει να προσάρμοσαν τα σημερινά γεγονότα με αυτά που είχε πει? Και πως θα το κατάφερναν αυτό αν δεν έλεγε κάτι που πραγματικά θα ταίριαζε? Εκτός και αν παραποίησαν ΚΑΙ τα λόγια του για να επιτύχουν κάποιο σκοπό (τι σκοπό όμως?) κάτι που δεν το ξέρει κανένας αυτό με σιγουριά οπότε δεν πρέπει να είμαστε καθολικά αρνητικοί σε αυτό. Εγώ δεν πιστεύω ότι όντως είναι τα πράματα έτσι κρατάω μια πισινή απλά κλείνω ποιο πολύ πως όντος κάποια πράματα από αυτά που είπε ήταν προφητείες. Όχι όμως όλα!

Έτσι βλέπω τα πράγματα άσχετα αν είναι λάθος ή όχι για αυτό υπάρχουμε εμείς! Για να ανταλλάζουμε απόψεις στα πάντα.

Search: