Ετοιμολογιες
|
|
margarita | Date: Δευτέρα, 13-ΜΑ-2013, 6:30 PM | Message # 361 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Status: Offline
| περσεφονη
Added (11-ΜΑ-2013, 7:42 PM) --------------------------------------------- κάνοντας ετοιμολογηση των λέξεων τι ιδέες σου έρχονται στο μυαλό !!!!εγώ τώρα εχω φτάσει σε εξτρήμ κατάσταση !!!
Added (11-ΜΑ-2013, 7:42 PM) --------------------------------------------- γι αυτό να με μαζέψετε !!!
Added (11-ΜΑ-2013, 7:47 PM) --------------------------------------------- π ε ρ σ ε φ ο νη περσε φονη περσέας ???και φόνος???? ποιόν σκότωσε ο περσέας??? την μέδουσα γοργώ
και εδωσε το κεφάλι στην αθηνά κάτι παίζει εδώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!πες τε μου οτι δεν τα λέω καλά!!!!!!!Added (13-ΜΑ-2013, 6:30 PM) --------------------------------------------- !
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
Message edited by margarita - Σάββατο, 11-ΜΑ-2013, 7:47 PM |
|
| |
Αθηναίος | Date: Δευτέρα, 13-ΜΑ-2013, 6:40 PM | Message # 362 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Δεν νομίζω ότι μπορούμε να συνδέσουμε την Περσεφόνη με τον Περσέα και τη Μέδουσα. Δεν υπάρχει καμία φανερή (τουλάχιστον) σχέση μεταξύ Περσεφόνης-Κάτω κόσμου άρα θανάτου και σκοταδιού και Αθηνάς-Γνώσης άρα ζωής και φωτός!!!
Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
|
|
| |
margarita | Date: Δευτέρα, 13-ΜΑ-2013, 7:08 PM | Message # 363 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (Αθηναίος) Δεν νομίζω ότι μπορούμε να συνδέσουμε την Περσεφόνη με τον Περσέα και τη Μέδουσα. ΣΤΑ ΕΛΕΥΣΊΝΙΑ Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ???? ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ !!!ΚΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΑΚΡΗ Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙς ΛΕΞΗΣ ΠΕΡΣΕ ΚΑΙ ΦΟΝΗ ΟΠΟΥ ΤΟ ΦΟΝΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΝΟ???Added (13-ΜΑ-2013, 7:04 PM) --------------------------------------------- ΤΟ ΠΕΡΣΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑ ΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΕΑ ? Added (13-ΜΑ-2013, 7:08 PM) --------------------------------------------- Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΗΤΑΝ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ ,ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ? ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ,ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΠΛΟ (Η ΜΕΔΟΥΣΑ -ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ)ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ????ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΒΑΘΕΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Δευτέρα, 13-ΜΑ-2013, 7:52 PM | Message # 364 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Ό,τι συνδέεται με τα Ελευσίνια μυστήρια είναι άγνωστο σ' εμάς, άρα δεν μπορούμε να υποθέσουμε τίποτα! Μόνο αν βρούμε κάτι σε κάποιο αρχαίο κείμενο μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις και μόνο υποθέσεις!
Τα μυστήρια ήταν και εξακολουθούν μα είναι μυστήρια, δηλαδή κρυφά από τους αμύητους, γι' αυτό και δεν τα "ενοχλώ". Αλλά και ο οποιοσδήποτε να γνώριζε, να ήταν μύστης δηλαδή, δεν θα φανέρωνε τίποτα!!!
|
|
| |
margarita | Date: Δευτέρα, 13-ΜΑ-2013, 8:48 PM | Message # 365 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| δεν το σκεφτηκα ετσι !!!παρασύρθηκα απο την ετοιμολόγηση !!!!
|
|
| |
Θνητος | Date: Τρίτη, 14-ΜΑ-2013, 1:16 AM | Message # 366 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Νομιζω οτι η "μυθιστορια" εχει ανακυκλωθει πολλες φορες και εχουν μπερδευτει ή μετονομαστει γεγονοτα και καταστασεις ! πχ. ο Περσεας καπου ελεγε οτι ειναι ο γεναρχης των Περσων !!! 'Η υπηρξαν πολλοι Περσεες ! αχαχαχα ή καποιοι κλεψαν το ονομα !
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Τρίτη, 14-ΜΑ-2013, 6:44 PM | Message # 367 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| ο πέρσης που εδωσε το ονομα του στην περσία είναι ο πρωτότοκος γιος του περσεα και της ανδρομενδας
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Τρίτη, 14-ΜΑ-2013, 8:42 PM | Message # 368 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Ας βάλουμε και τις ετυμολογίες για τα ονόματα Περσεύς και Περσεφόνη, για να φανεί και η διαφορά τους.
πέρθω = [μέλλων περσ-ομαι, Ε-περασ-α (αόρ. του περάω) περασ- > περσ- > περθ- (σ > Θ)] εκπορθώ, καταστρέφω, σφάζω, φονεύω, ερημώνω, αφανίζω, παίρνω ως λάφυρο (Περσεύς, Πέρσης, Πορθητής, εκπορθώ).
Φερσέφασσα = [φέρω + φάσσα (είδος άγριου περιστεριού που θυσίαζαν στην Περσεφόνη)] Περσεφόνη, σε συντομία του Φερσεφασσαφόνη (η φέρουσα φάσσα για φόνο-θυσία)Φερσεφόνη (φ>π) Πρεσεφόνη.
|
|
| |
margarita | Date: Τρίτη, 14-ΜΑ-2013, 9:12 PM | Message # 369 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| εχουν διαφορετική ρίζα !εχουν ομως και τα δυο ονοματα σχέση με τον φόνο !
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Τρίτη, 14-ΜΑ-2013, 9:24 PM | Message # 370 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (margarita) εχουν ομως και τα δυο ονοματα σχέση με τον φόνο Το πρόσεξες, εεεε;;;;;
Γι' αυτό το έβαλα! Έχουν τελικά σχέση με το φόνο και την καταστροφή, τα λάφυρα!!!!!! Πρέπει να το ψάξουμε λίγο, νομίζω!
|
|
| |
margarita | Date: Τρίτη, 14-ΜΑ-2013, 9:30 PM | Message # 371 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| ναι να το ψάξουμε εχει κάτι το παράξενο!
|
|
| |
alkistis | Date: Σάββατο, 18-ΜΑ-2013, 2:16 PM | Message # 372 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: Special User
| Quote (Αθηναίος) Το πρόσεξες, εεεε;;;;; κι εγω το σκεφτηκα, λεω διαφορετικη ριζα αλλα νοηματικα...σαν να παραμοιαζουν χεχε
Added (18-ΜΑ-2013, 2:16 PM) --------------------------------------------- Η ειδοποιος διαφορα που αρχικα παρατηρω ειναι ο ο μεν Περσευς ειναι ο φορεας ή φεροντας ας το πουμε το κακου, ενω η δε Περσεφονη δεχεται την..φονικη προσφορα..με πιανετε τι εννοω??
μου θυμιζουν λιγο τα (αγαπημενα μου....) αντιθετα..βλεπω τα παντα δυικα τι να καμνω??
Πχ αυτο το βλεπω καπως ετσι.......
<--- ---> Περσευς------------------------φονος-------------------------Περσεφονη = = = Ο φορεας-----------------------η ουσια-----------------------ο δεκτης
νοηματικα βεβαια ολο αυτο..
αν παλι με πιανετε και δεν τα καταλαβαινω μονο εγω γιατι τα σκεφτομαι...χιχιχι
"Η συνείδηση είναι το βάθος του ανθρώπου. Η Αγάπη είναι το πλάτος του..."
Message edited by alkistis - Σάββατο, 18-ΜΑ-2013, 2:18 PM |
|
| |
Θνητος | Date: Σάββατο, 18-ΜΑ-2013, 2:24 PM | Message # 373 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| εχει μια λογικη !
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
Message edited by Θνητος - Σάββατο, 18-ΜΑ-2013, 4:40 PM |
|
| |
Αθηναίος | Date: Σάββατο, 18-ΜΑ-2013, 7:02 PM | Message # 374 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Σίγουρα έχει μια λογική. Θέλει όμως ψάξιμο για να δούμε αν έχουν κάποια σχέση ο Περσεύς με την Περσεφόνη!!
|
|
| |
margarita | Date: Σάββατο, 18-ΜΑ-2013, 8:16 PM | Message # 375 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑ Η ΑΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΕ Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΜΟΝΟ Η ΕΚΑΤΗ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ Της περσεφονης Ο ΠΕΡΣΕΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Added (18-ΜΑ-2013, 8:16 PM) --------------------------------------------- Quote (alkistis) δεχεται την..φονικη προσφορα.. οποιος δέχεται την φονική προσφορά είναι η θύτης η θύμα?
Message edited by margarita - Σάββατο, 18-ΜΑ-2013, 8:17 PM |
|
| |