Ετοιμολογιες
|
|
Θνητος | Date: Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 8:09 PM | Message # 136 |
 Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Status: Offline
| Που να ξερω ;;;! χαχαχαα
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 8:12 PM | Message # 137 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟ
ΤΟ Θ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΦΟΤΑΝ ΣΑΝ ΟΜΙΚΡΟΝ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΓΡΑΜΜΑ???? ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ !!!!!!!ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΌ ????
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Θνητος | Date: Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 8:15 PM | Message # 138 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (margarita) ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ Δεν μου κολαει αυτο ! Αν και τα συμβολα (γενικα) πρεπει να ηταν αναλογως την περισταση και οχι δεδομενα .
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 8:43 PM | Message # 139 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (margarita) Η ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΓΡΑΜΜΑ???? Πολλά σκαλίζεις. Άλλο γράμμα είναι. Για το φίδι και το σταυρό δεν ξέρω. Γνωρίζω μόνο ότι ο σταυρός είναι πανάρχαιο σύμβολο και συμβολίζει το πέρασμα την διασταύρωση. Τυχαία έχουν συνδέσει οι Χριστιανοί το Πάσχα (πέρασμα) με το σταυρό;;;;
Όσο για τις ετυμολογίες, μάλλον για μυστικούς συμβολισμούς θα εννοείς και αν είναι έτσι πράγματι είναι καλή σκέψη. Όσο για αυτές καθ' αυτές τις ετυμολογίες έχουμε:
Δράκων εκ του Δέρκω, Δέρκομαι = Τερ-μα ή Δερ-μα (τέλος, η άκρη) + Κο-άω > Κοώ (παρατηρώ) > Δέρκω = βλέπω καθαρά (μέχρι το τέρμα) παρατηρώ.
Χίμαιρα (αυτή είναι η σωστή γραφή) = Κί-ω (μετατροπή Κ σε Χ) + Μάλα (μετατροπή Λ σε Ρ) > Χι-μαρα > χίμαιρα = Κινούμαι πολύ, συνεχώς.
Γοργόνα από το Γοργώ = Fοράω > Γορ-άω > Γορ-ώ + Κάω > Γάω > Γώ (καίω) = Γοργώ = Βλέμμα που καίει.
Τυφών = ρίζα τυφ = Τύφ-ω > τυφερός > τυφρός (μετατροπή Ρ σε Λ) > Τυφλός = σκοτεινός, αόρατος , άδηλος, ασαφής αλλά και σηκώνω καπνό (θύω, θυσία) = Ο απρόβλεπτα σκοτεινός που σηκώνει σκόνη.
Όφις = Οπ-ή + Βίος (γενική Βέ-ωμαι) > Όπ-Βεως > Όφεως > Όφις = Φωλιάζει σε οπές, ζει σε οπές.
Added (2012-08-11, 8:43 PM) --------------------------------------------- Μαργαρίτα επειδή είσαι ζουζούνι και τα ψάχνεις πολύ τα πράγματα, υπάρχει ένα καταπληκτικό ετυμολογικό λεξικό σ' αυτή τη διεύθυνση: http://www.scribd.com/doc....ασδέκης Για να το κατεβάσεις στον υπολογιστή σου χρειάζεται να έχεις λογαριασμό στο facebook.
Αν δεν μπορέσεις να το κατεβάσεις στον υπολογιστή σου τότε θα το έχεις όποτε το χρειάζεσαι σ' αυτή τη διεύθυνση: http://athriskos.gr/?page_id=4250
Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
Message edited by Αθηναίος - Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 8:55 PM |
|
| |
margarita | Date: Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 10:23 PM | Message # 140 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (Αθηναίος) Όσο για τις ετυμολογίες, μάλλον για μυστικούς συμβολισμούς θα εννοείς ακριβως αλλα στο δρακων συμφωνήσαμε τα ιδιο ρημα εχω βαλει με σενα και μαλιστα στον αόριστο β!!!!!!εδρακον !!! οσο για τον σταυρο αλλο εψαχνα ,δηλαδή για το φιδι σαν συμβολο και δεν μπορώ να το ξαναβρω τώρα το αρθρο που ελεγε οτι συμβολιζεται με τον σταυρο ,θα το βρω και θα το βάλω !!! Quote (Αθηναίος) Μαργαρίτα επειδή είσαι ζουζούνι και τα ψάχνεις πολύ τα πράγματα, μου αρεσε αυτο ,θα το πάρω ως φιλοφρόνηση !!!! κατι αρχαία νομισματα σε φωτο παρατηρούσα με ενα φακο μεγενθυτικο !!!!!1 πολυ γελιο !!!!! με βρικαν οι κορες μου να ψάχνω και μου ειπαν οτι με πειραξε η ζέστη !!!!!!!! αλλα δεν με πείραξε !απλα εχω γεννηθει σε λάθος εποχή !
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Θνητος | Date: Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 10:32 PM | Message # 141 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (margarita) απλα εχω γεννηθει σε λάθος εποχή ! Μπα !! Σωστη σε βρισκω !!
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 10:41 PM | Message # 142 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| λες?
|
|
| |
Θνητος | Date: Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 10:45 PM | Message # 143 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Λεω !
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 10:53 PM | Message # 144 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Στη σωστή έχεις ξαναγεννηθεί!
Το λεξικό είναι τώρα και στη βιβλιοθήκη μας οπότε μπορείς να το συμβουλεύεσαι όποτε θέλεις να ψάξεις κάτι. Έχει μι ιδιομορφία όμως σαν λεξικό. Πηγαίνεις από τη μέση και κάτω στο λεξικό και βρίσκεις όλες τις λέξεις αλφαβητικά. Δίπλα στην κάθε λέξη υπάρχει ο αριθμός της σελίδας που αναφέρεται η λέξη. Αυτό γίνεται γιατί δεν χρησιμοποιεί την ίδια την λέξη για την ετυμολογία της αλλά την ρίζα ή την αρχική μορφή της και κάτω από τη ρίζα μπορεί να υπάρχουν ακόμα και πάνω από 15 λέξεις. Μπορεί δε στην ίδια σελίδα να έχει και άλλες όμοιες ρίζες οπότε μπορείς να κάνεις συνδυασμούς για την απόλυτη σημασία των λέξεων.
Message edited by Αθηναίος - Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 10:53 PM |
|
| |
margarita | Date: Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 10:54 PM | Message # 145 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| οτι πεις !!!!! Added (2012-08-11, 10:54 PM) ---------------------------------------------
Quote (Αθηναίος) Το λεξικό είναι τώρα και στη βιβλιοθήκη μας ευχαριστώ αθηναίε μου !!!!!!
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 10:58 PM | Message # 146 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (margarita) μου αρεσε αυτο ,θα το πάρω ως φιλοφρόνηση !!!! Μα δεν είναι φιλοφρόνηση. Η πραγματικότητα είναι και μπράβο σου. Αφού χώνεσαι παντού σαν τα μαμούνια και τα ζουζούνια και ψάχνεις όχι επιφανειακά αλλά σε βάθος το κάθε πράγμα! Μεγάλο πλεονέκτημα αυτό να μην ικανοποιήσαι από την πρώτη και μάλλον εύκολη λύση, αλλά να το ψάχνεις κάθε θέμα βαθύτερα (άσχετα αν η πρώτη λύση είναι και η μοναδική).
|
|
| |
Θνητος | Date: Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 11:00 PM | Message # 147 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (Αθηναίος) (άσχετα αν η πρώτη λύση είναι και η μοναδική). Το γυρισαμε στο φιλοσοφειν ;;; χαχαχα
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 11:03 PM | Message # 148 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (Θνητος) Το γυρισαμε στο φιλοσοφειν Άστα αυτά και κοίτα να προχωρήσεις το.... φιλοσοφικό βιβλίο που ξεκίνησες.
|
|
| |
Θνητος | Date: Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 11:05 PM | Message # 149 |
 Ο βασιλιάς των μελών
| Αφου μας ειπες οτι ΔΕΝ κανει να πουμε πως δημιουργηθηκε ο κοσμος !!
Added (2012-08-11, 11:05 PM) --------------------------------------------- :D
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
Message edited by Θνητος - Σάββατο, 11-ΑΥΓ-2012, 11:05 PM |
|
| |
|