Πέμπτη, 18-ΙΟΥ-2024, 1:14 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Otherwordly

Otherwordly


Trow

Τα Trows προέρχονται από το Shetland και τα νησιά Orkney και θεωρούνται ως τα ξαδέρφια των troll. Όπως και πολλά άλλα μέλη της FAE,τα  trows είναι γνωστά για να ανταλλάξουν υποβολιμαία παιδιά τους με τα ανθρώπινα βρέφη. Μπορούν επίσης να απαγάγουν  μουσικούς και τους αρέσουν να κλέβουν και να κρύβουν προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων. ΤαTrows είναι πλάσματα της νύχτας και ζούνε σε υπόγεια  την ημέρα, εάν βρεθεί  στο φως του ήλιου  παγώνουν  στη θέση τους μέχρι ο ήλιος να δύσει.
Τα Trows περιγράφονται ως παραμορφωμένα  faeries και συχνά χωρίς πόδια.

Kelpie

Το Kelpie με σχήμα  άλογου και με το πνεύμα σαν του νερού   να στοιχειώνουν τα ποτάμια και τα ρέματα της Scotland. Τα Kelpies   έχουν πίσω οπλές Το Kelpie άμα θα ζευγαρώσει με ένα θνητό άλογο  έχουν χρυσή οπλές κάτι που πολύ επιθυμούν. Τα Kelpies μπορεί να μισούν τους ανθρώπους για την καταστροφή  που κάνουν στο σπίτι τους.  
Το Kelpie είναι επίσης γνωστό ότι δελεάζουν τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τα παιδιά στο νερό για να  τα σκοτώσουν και να τα φάνε. Αυτό επιτυγχάνεται συνήθως ενθαρρύνοντας τα παιδιά με το να βάλουν στην πλάτη τους, όπου το δέρμα του γίνεται κολλώδης και έτσι εύκολα πλέον τα σέρνει στη συνέχεια στο κάτω μέρος του νερού και καταβροχθίζει τους αφήνοντας μόνο την καρδιά ή το συκώτι. Ευρέως γνωστό είναι ως πνεύματα των νεκρών, τα Kelpies δεν είναι καλοπροαίρετα πλάσματα και κάποια λαογραφία λεει ακόμη ότι δεν θα έρθει χωρίς να κληθεί ούτε και χωρίς  να φαει.
Υπήρχε ένας μόνο τρόπος με τον οποίο ένα Kelpie θα μπορούσε να ηττηθεί και να εξημερωθεί  Όποιος έχει στην κατοχή του το "Χαλινάρι του Kelpie ” σε σχήμα κύκλου , μόνο αυτός μπορεί να υποβάλει στην θέλησή του σ’ ένα Kelpie.
Ένα Kelpie, έχει  τη δύναμη τουλάχιστον 10 άλογων και την αντοχή του πολλών  περισσότερων .

Knocker

Ένας knocker ήταν έναBritish πνεύμα του underground, το οποίο πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Wales και επεκτείνονται μέχρι την  Cornwall
Σύμφωνα με τη λαογραφία Cornish το knocker ήταν το πνεύμα  θανατηφόρων ατυχημάτων στα ορυχεία κασσίτερου. Ένα knocker είναι περίπου 2 μέτρα ψηλός, έχει ένα δυσανάλογα μεγάλο κεφάλι, μακριά γενειάδα, και ζαρωμένο δέρμα. Τα μακριά χέρια τους αγγίζουν σχεδόν το έδαφος και να μιμηθούν τα ρούχα του ανθρακωρύχου , και κουβαλούν αξίνες και λάμπες.
 Κάποιοι ανθρακωρύχοι πίστευαν ότι το knocker  χτυπά στους τοίχους της σπηλιάς   προσπαθεί να σπάσει τα τείχη, άλλοι ότι οι χτυπήματα ήταν οδηγίες για το πού να σκάψει και άλλοι ακόμη ότι οι χτυπήματα ήταν προειδοποιήσεις για επικείμενη κατάρρευση. Τα knockers λέγεται   ότι προκαλούν σκανδαλιές , στην καλύτερη περίπτωση τους  κρύβουν τα εργαλεία και τα κεριά, στη χειρότερη περίπτωση, τους βάζουν  φωτιές στις σήραγγες  

Kobold

Kobold, στη γερμανική λαογραφία, το πνεύμα των νοικοκυριών αλλά και που συνήθως βοηθά με τις δουλειές και δίνει άλλες πολύτιμες υπηρεσίες, αλλά που είναι το  άτακτο πνεύμα  και κρύβει συχνά οικιακά και γεωργικά εργαλεία. Είναι ευέξαπτο και   οργίζεται  όταν δεν είναι σωστή η τροφή του. Τραγουδάει μερικές φορές για τα παιδιά.
Ορισμένα kobolds είναι τα πνεύματα των σπηλαίων και τα ορυχεία. Ακόμα άλλα  έχουν συγκεκριμένα ονόματα, όπως Hödeken, που φοβίζει άπιστους συζύγους, και Goldemar, που βλέπει τις μυστικές  αμαρτίες του κλήρου

Leprechaun

Στην Irish μυθολογία, ένα leprechaun ή leipreachán) είναι ένας τύπος αρσενικού Faerie και κατοικούν στο island of Ireland. Πρόκειται για μια κατηγορία των «faerie folk " και συνδέεται  με την ιρλανδική μυθολογία και λαογραφία, όπως και με όλα τα άλλα faeries, το Tuatha Dé Danann   λέγεται ότι κατοικούσαν στην Ireland πριν από την άφιξη των Κελτών.
Οι leprechauns και τα άλλα πλάσματα της Irish μυθολογίας που συνδέονται συχνά με «faerie forts» ή «faerie rings " - συχνά γυρνάνε στους τόπους των αρχαίων (Celtic ή pre-Celtic), και σε χωματουργικές εργασίες ή drumlins.
Συνήθως παίρνουν τη μορφή των ηλικιωμένων ανδρών και απολαμβάνουν να συμμετέχουν σε φασαρίες. Είναι πολύ πλούσια, με πολλές στάμνες θησαυρούς που είχαν θαμμένους κατά τη διάρκεια του πολέμου του χρόνου.

Menehune

Ένα χρήσιμο πνεύμα της νύχτα στα νησιά της Hawaiian. Θεωρείται ότι είναι παρόμοια με της Scottish Brownie, πως και  τα δύο έχουν τη συνήθεια να κάνουν  τις δουλειές του σπιτιού δίνοντας  χαρά στις  οικογένειες, ενώ κοιμούνται.
Λίγοι άνθρωποι έχουν δει το Menehune, το οποίο  πιστεύεται ότι έχουν μυτερά αυτιά, μαύρα μαλλιά και μικροσκοπικά και ευέλικτα .

Nisse/ Tomte

Οι Scandinavian Tomte / Nisse / Gnome ή Gårdbo δεν είναι τόσο αόρατες, όπως το Vætte / Wight και συχνά υπηρετούν σε αγροκτήματα. Όσοι έχουν δει Tomte λένε ότι είναι ένας μικρός γκρίζος  άνδρας με ένα κόκκινο καπέλο και μακριά γενειάδα. Ζει πολύ κοντά στους ανθρώπους,  και εύκολα να ενοχλείται με τους γείτονές της οικογενείας που ζει και του αρέσει να τους πειράζει και να κάνει τη ζωή τους πιο  . Μοιάζει σαν ένα μικρό παιδί, αλλά είναι πολύ ισχυρό. Αν θα είχατε μια Nisse / Tomte στο αγρόκτημά σας  προφανώς θα είχατε τα πλεονεκτήματα του Η tomte / nisse σαν ένας  μικρός, ηλικιωμένος άνδρας (μέγεθος ποικίλλει από μερικά εκατοστά σε περίπου το ήμισυ του ύψους του ενήλικα άνδρα), συχνά με μια μεγάλη γενειάδα ντυμένοι με την καθημερινή ενδυμασία ενός γεωργού. Ωστόσο, υπάρχουν και παραμύθια όπου πιστεύεται ότι μεταμορφώνονται σ’ έναν ενήλικο άνθρωπο, και άλλες ιστορίες, θέλουν   το tomte / nisse   να έχει ένα  κυκλώπειο μάτι. Στη σύγχρονη Δανία, nisses είναι χωρίς γένια, φορώντας γκρι και κόκκινα μάλλινα με κόκκινο σκουφάκι .Πιστεύεται ότι είναι εξειδικευμένο σε ψευδαισθήσεις και μερικές φορές σε θέση γίνονται  οι ίδιοι αόρατοι. Στη Norwegian λαογραφία  έχει τέσσερα δάχτυλα, και είναι όλο τριχωτό, μερικές φορές με μυτερά αυτιά. Μάτια του λάμπουν στο σκοτάδι
Ένας θυμωμένος tomte εμφανίζεται στο βιβλίο του Swedish  συγγραφέα  "Selma Lagerlöf, Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige” (υπέροχο ταξίδι του Nils Holgersson Μέσα   στη Σουηδία). Η tomte μετατρέπει το κακό παιδί Nils σε tomte στην αρχή του βιβλίου, και  ο Nils ταξιδεύει στη συνέχεια σε όλη τη Σουηδία πάνω σε  μια χήνα.

Nixie


Η nixie είναι υδατικό πνεύμα με πράσινο δέρμα και μεμβράνες καλυμμένο.  Μπορεί να γοητεύσει  άλλα πλάσματα για να γίνει φίλος τους. Οι Nixies είναι οι προστάτες – κυρίαρχοι των  γλυκών νερών  και ρέματα Αγαπούν τη μουσική και παράγει όμορφους ήχους  μέσα από καλάμια στις όχθες των ρεμάτων
Τα όνομα nixie  έχει German ρίζα  nikwus ή  nikwis (i), που προέρχεται από ΡΙΕ  neig  "πλύση".  Συνδέεται με τη Sanskrit nḗnēkti "πλύση", ή το Ελληνικό νίζω nízō και νίπτω , και της Irish το nigther
Το  γερμανικό Nix της Scandinavian του είναι αρσενικό.  Η γερμανική Nixe ή Nixie είναι μια θηλυκιά  ποταμίσια γοργόνα
Στην αγγλική κομητεία του Sussex, υπάρχουν   "water-wyrms" ονομάζεται knuckers .  Η knucker λέξη προέρχεται από το  παλαιό αγγλικό nicor.  
Στην  English μορφή το  Nixie εισήχθη από τη German το 1816 από τον μεγάλο ιστορικό μυθιστοριογράφο Sir Walter Scott.
 
Nymph

Η νύμφη είναι μέλος μιας μεγάλης κατηγορίας των γυναικών της φύσης, που είτε συνδέονται με μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή πηγαίνουν να συναντήσουν την ακολουθία του θεού ή της  θεά, ιδιαίτερα  της Άρτεμις, θεά του κυνηγιού και του προφητικού θεού Απόλλωνα . Οι Νύμφες ήταν οι συχνές στόχος των δυνατών σατύρων.
Οι Νύμφες ήταν γυναικείες μορφές θεϊκής καταγωγής, νεαρές στην ηλικία, που ζούσαν μέσα στην άγρια φύση, τριγύριζαν στα βουνά, συνοδεύοντας την Άρτεμη και παίζοντας μαζί της. Ήταν όλες τους πανέμορφες, η Άρτεμη όμως ξεχώριζε με τη θωριά της ανάμεσά τους. Τραγουδούσαν και χόρευαν μαζί με τον Πάνα στα λιβάδια και στις πλαγιές, συνήθως κοντά στις πηγές. Υμνούσαν με τις γλυκές φωνές τους, τους Ολύμπιους θεούς και ιδιαίτερα τον πατέρα του Πάνα, τον Ερμή
Υπήρχαν όμως και κάποιες Νύμφες, οι οποίες λέγονταν Μελίες και είχαν γεννηθεί από τις σταγόνες του αίματος του Ουρανού, που έπεσαν στη Γη, όταν ο Κρόνος, ο γιος του, του έκοψε τα γεννητικά του όργανα
Ήταν κατεξοχήν πνεύματα του γλυκού νερού και βρίσκονταν στα ποτάμια, στις πηγές και μέσα στα βουνά από τα οποία πήγαζαν ποτάμια. Συνόδευαν πάντα το νερό, τονίζοντας έτσι τη μεγάλη του σημασία για την ύπαρξη ζωής οι Νύμφες κατέληξαν να είναι τριών ειδών: 1) Ναϊάδες, δηλαδή Νύμφες των ποταμών, των πηγών και των κρηνών και είναι οι πιο γνωστές, 2) Ορεστιάδες, που κατοικούσαν στα βουνά όπου υπάρχουν πηγές και 3) Δρυάδες ή Αμαδρυάδες, δηλαδή Νύμφες των μοναχικών δέντρων και των λιβαδιών και ταυτίζονταν με τις Μελίες Δεν είναι αθάνατες ζουν όμως παρά πολλά χρόνια και μπορεί να πεθάνουν σαν πεθάνει και το δέντρο η ή λίμνη που κατοικούν
Στη παγκόσμια μυθολογία έχουν τρεις κατηγορίες νυμφών
Water Nymphs Νύμφες του νερού, που ονομάζεται Νηρηίδες, Nereids και είναι παρόμοιες με γοργόνες. Οι 3000 Ωκεανίδες,  Νύμφες των ωκεανών, που είναι οι κόρες των Τιτάνων Ωκεανού και της Τηθύος.
Land Nymphs Νύμφες Γη συνδέονται με συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες. Oreids, και κατοικούν σε βουνά και φαράγγια, συχνά συνοδεύουν Άρτεμις στις αποστολές κυνηγιού. Οι Alseids είναι προστάτριες  ρεματιών  και ελαιώνών , ενώ οι Auloniads βρίσκονται σε λιβάδια και ορεινές κοιλάδες, συχνά με τη συνοδεία του Πάνα.
Wood Nymphs  Οι Νύμφες του Ξύλου – Δάσους  ταυτίζονται με συγκεκριμένα είδη των δέντρων. Οι Δρυάδες συνδέονται με βελανιδιές, οι Αμαδρυάδες με λεύκες και συκιές, καθώς και  οι Meliae με δέντρα τέφρα. Ο Οβίδιος αφηγείται την ιστορία της Δάφνης, τη Νύμφη που γίνεται δάφνη . Ο Απόλλωνας ερωτεύθηκε την Δάφνη και όταν αυτή αρνήθηκε τις προτάσεις του την κυνήγησε ανάμεσα στα δέντρα. Η Δάφνη φοβήθηκε και προσευχήθηκε στον πατέρα της να την βοηθήσει. Τότε λοιπόν ο πατέρας της, της είπε ότι θα την προστάτευε μεταμορφώνοντάς την σε δέντρο που θα ρίζωνε στην όχθη του ποταμού του Όταν ο Απόλλωνας ήρθε ψάχνοντας τη Δάφνη, ο πατέρας της του είπε ότι μεταμορφώθηκε σε δέντρο. Ο Απόλλωνας τότε έκοψε μερικά κλαδιά και έπλεξε ένα στεφάνι σε ανάμνηση της ομορφιάς της και του έρωτά του για αυτήν. Ο Απόλλωνας έκανε τη δάφνη ιερό του φυτό. Καθιέρωσε την απονομή  δάφνινου  στεφανιού στους πρωταθλητές και σε όσους υπερείχαν σε διάφορα επίπεδα. Στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες όλοι οι νικητές στεφανώνονταν με δάφνινο στεφάνι.

Ogre


Ο Ogre  Δράκος η λέξη γράφεται το ίδιο στα αγγλικά, όπως είναι στα γαλλικά, όπου προέρχεται.  Η λέξη Ogre είναι  πιθανόν ένα παράγωγο της ιταλικής orgo, η οποία είναι μεταγενέστερη λειτουργία της ORCO, το οποίο μεταφράζεται ως δαίμονας. Είναι πιθανόν τελικά προέρχεται από το λατινικό Orcus, ρωμαϊκό θεό του Κάτω Κόσμου Ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ogres μπορεί να ήταν Neathanderthals, ένα εξαφανισμένο είδος ανθρωποειδών που κατοικείται στην Ευρώπη και τμήματα της δυτικής Ασίας
To Ogre είναι ένας ανθρωποειδές δράκος μεγάλος, σκληρός, τερατώδες και αποτρόπαιο, που εμφανίζεται στη μυθολογία, λαογραφία και φαντασίας.  Τα Ogres τα συναντάμε συχνά στα παραμύθια και τη λαογραφία της, και έχουν εμφανιστεί σε πολλά κλασικά έργα της λογοτεχνίας. Στην τέχνη, τα ogres συχνά απεικονίζεται με ένα μεγάλο κεφάλι, πλούσια μαλλιά και γένια, μια ακόρεστη όρεξη, και μ’ ένα δυνατό σώμα.. Στενά συνδεδεμένο είναι η εικόνα του με  troll
Η Japanese Oni  συνήθως απεικονίζεται ως αποτρόπαιο, γιγάντιο πλάσμα  με   αιχμηρά νύχια, τα άγρια μαλλιά, και δύο μακριά κέρατα   Περιστασιακά μ’ ένα μάτι ,   ή μ’ επιπλέον δάχτυλα στα χέρια και τα ποδιά.  Το δέρμα τους μπορεί να είναι   μπλε, μαύρο, μοβ, ροζ, καφέ, πράσινο, λευκό, και   κόκκινο. Ενίοτε τα ρούχα τους είναι από δέρμα τίγρης και τους αρέσει να  φορούν στολή σιδήρου, και τότε  ονομάζεται kanabō  金  ; 鬼に Oni-ni-kanabō ; , δηλαδή  είναι ανίκητος,

Phooka

To Phooka είναι μια Irish goblin που ανήκει   κατηγορία του Fae. Τα Phookas, έχουν  τη μορφή ενός αλόγου ή αίγας, αν και είναι επίσης γνωστό ότι εμφανίζονται σαν σκύλος ή ταύρος. Τα Phooks είναι φαρσέρ. αν και ποτέ δεν μπαίνουν σε σπίτια ανθρώπων  τα ανθρώπινα σπίτια  είναι πασίγνωστες απαγωγείς που εισβάλλουν στο σπίτι στυλ Santa Clause. Στα Phookas επίσης τους αρέσει να καταστρέφουν τις καλλιέργειες

Pixie

Pixies είναι μυθικά πλάσματα της English folklore, ιδιαίτερα συγκεντρωμένα στις περιοχές γύρω από το Devon και την Cornwall, γεγονός που υποδηλώνει  ότι η προέλευση των είναι  Celtic  . Σε περιφερειακή διάλεκτο, τα άτακτα αυτά  πλάσματα ονομάζονται ως piskies / piskeys ή το μικρά  ανθρωπάκια. Συνήθως   παρουσιάζονται     χωρίς φτερά, με μυτερά αυτιά, και συχνά φορώντας μια πράσινη στολή και    καπέλο.
Το Pixie έχει επίσης ένα ξάδελφο που ονομάζεται Heather Pixie.
Τα Pixies είναι πασίγνωστες φαρσέρ. Ένα από τα αγαπημένα τους τρόπους που λερώνει  τους ανθρώπους αλλά και να τους οδηγεί μακριά στο δάσος  αφήνοντάς τους χαμένους πριν την τελική τους πτώση.   Έτσι ο όρος «καθοδηγούμενο Pixie ('pixie-led') του ταιριάζει.   

Salamander 

A salamander is both a mythical and real creature. The name 'salamander' is derived from the Greek term loosely meaning 'fire lizard'; the real animal being an amphibian, and the mythical a fire dwelling lizard. Due to the nature of this site lets focus on the mythical shall we?

Salamanders have been said to be able to both create and put out flames, and in some cases are fire themselves. However in some stories they are merely fire resistant. In faery legend salamanders are credited with having taught the first humans how to make fire; however there have also been versions of their origin saying they are composed by glass blowers who kept their furnaces stoked for several days and nights. They are often described as small lizards, but have also been known to be depicted as small glowing lights, and on rare occasion traditional faery like humanoid beings.

The most likely base for their legend is the real life salamanders whom are known to sleep and hibernate among logs that were then picked up and used to fuel fires. As a result of being tossed into a roaring inferno they would wake up and scamper out of the fire. To the unknowing camper they would seemingly appear from the flames. Don't worry, salamanders are known for their abnormally cool exterior and are able to withstand a short stint in your fireplace.

Selkie

Selkies τα θρυλικά τέρατα της Irish, της Scottish και της Icelandic λαογραφίας. Σε γενικές γραμμές μοιάζουν με φώκιες που μπορούν να μετατραπούν σε ανθρώπους , συνήθως  σε όμορφες γυναίκες. Πιστεύεται ότι μεταμορφώνονται  σε γυναίκες  αφαιρώντας  το δέρμα  της φώκιας που τις καλύπτει  ώστε να επιστρέψουν και σε αυτό μιας και το δέρμα τους είναι κάτι σαν τη σφραγίδα τους  
Selch σημαίνει «σφραγίδα» στη διάλεκτο του Scotland's Orkney Islands
Η πλειοψηφία των ιστοριών για selkies είναι  ρομαντικές τραγωδίες για μοναχικούς ψαράδες Κλέβει o ψαράς το "δέρμα σφραγίδα” ενός selkie ενώ είναι με ανθρώπινη μορφή, και   αναγκάζοντάς το  να έρθει  στο σπίτι μαζί του για να γίνει γυναίκα του. Το ζεύγος στη συνέχεια αποκτά,   παιδιά και σε ορισμένες και αυτά τα παιδιά έχουν μεμβράνες στα χέρια ή άλλες ανωμαλίες, όλο αυτό το διάστημα η selkie συνεχίζει την αναζήτηση για το δέρμα της, δεδομένου ότι δεν μπορεί  να επιστρέψει  στην θάλασσα χωρίς αυτό. Μόλις το  βρεθεί η γυναίκα θα επιστρέψει στη θάλασσα, αφήνοντας το ψαρά μόνο του.

Sidhe ή AOS si


Τα Sidhe είναι μια υπερφυσική φυλή στην Irish μυθολογία συγκρίσιμα με τις νεράιδες ή ξωτικά. Ζουν στα  υψώματα , και  σε όλη την δυτική θάλασσα, ή σε έναν αόρατο κόσμο που συνυπάρχει με τον κόσμο των ανθρώπων. Αυτός ο κόσμος περιγράφεται στο Book of Invasions ως ένα παράλληλο σύμπαν στο οποίο τα AOS si ή Sidhe  κάνουν περιπάτους μεταξύ των ζωντανών. Στην Irish γλώσσα, aos si σημαίνει «άνθρωποι των υψωμάτων" (σωροί γνωστοί στην Irish ως "το Sidhe"). Στην ιρλανδική λογοτεχνία είναι οι άνθρωποι του αναχώματα που αναφέρεται επίσης ως το daoine Sidhe 'di ː n ʲ ə ʃi ː ə, και Scottish Gaelic λογοτεχνία ως Sith daoine.  Λέγεται ότι είναι οι πρόγονοι, πνεύματα της φύσης, ή θεές και θεοί.
Σε πολλές Gaelic ιστορίες για AOS SI, και στις  εκδόσεις του Tuatha Dé Danann "People of the Goddess Danu" Στην Irish μυθολογία αποθεώθηκαν σαν  θεότητες  από τους προγόνους . Ορισμένες πηγές τους περιγράφουν ως επιζώντες του Tuatha Dé Danann ο οποίος υποχώρησε στο Otherworld μετά την ήττα από τους Milesians - οι θνητοί Υιοί της Mil Espáine- ο οποίοι, όπως και πολλοί  άλλοι  εισβολείς της Ireland,, ήρθαν από την Ισπανία. Ο Geoffrey Keating, ένας Ιρλανδός ιστορικός  στα τέλη του 17ου αιώνα, εξισώνει την Ισπανία με τη χώρα των νεκρών
Sprites
 Εκθαμβωτικό στο χρώμα τους  και το μέγεθος των μεγάλων εντόμων, sprites έχουν γυαλιστερά μεμβρανώδη φτερά. Στην πραγματικότητα, συχνά συγχέεται με εξωτικά έντομα ή με λουλούδια  
Θεωρείται ότι είναι ο πιο κοινός τύπος του Faerie, είναι γνωστό ότι ζουν σε βαθιά δάση. Μερικά κάνουν τα σπίτια τους ψηλά στα κλαδιά των δέντρων, ενώ άλλα προτιμούν να ζουν κοντά σε λίμνες και ρέματα. Ιδιαίτερα αγαπούν να ζουν στα δάση που κατοικούνται από treefolk και άλλα Fey και να απολαμβάνει τον δροσερό καιρό και ένα ήρεμο, γαλήνιο περιβάλλον. Είναι παιχνιδιάρικα και ταξιδεύουν σε σμήνη και εάν προκληθεί μπορεί να δαγκώσει.
 Τρωνε τα παράσιτα ζωύφια, σκαθάρια, σκουλήκια, προνύμφες και γυμνοσάλιαγκες που προκαλούν ζημιά στα φυτά Για αυτά όλα τούτα είναι θρεπτικές ουσίες
Κάθε τύπος sprite έχει διαφορετική ειδικότητα. Άλλα είναι υπεύθυνα για τα φύλλα, άλλα για τους καρπούς ... Τη νύχτα τα σώματά τους εκπέμπουν μια αμυδρή λάμψη που μπορεί να τα θεωρηθούν πυγολαμπίδες, που μαζί με άλλα ιπτάμενα έντομα και μικρά πουλιά, είναι λατρεύουν   τη ιππασίας. Τυλίγονται με φύλλωμα τη νύχτα ή βυθίζονται μέσα μπουμπούκια .Όταν είναι στο νερό  μερικές φορές κοιμούνται σε μαξιλάρια από κοχύλια, ή κουλουριάζονται ένα ωραίο σωρό από φύκια

Troll

Ένα troll είναι ένα τρομακτικό μέλος μιας μυθικής ανθρωπόμορφης φυλής από τη Scandinavia, ως επί το πλείστον τη Norway. Ο ρόλος τους συνήθως διαβολικός. Είναι γίγαντες - παρόμοιοι με τα ogres της Αγγλίας - ύπουλα, πιο ανθρώπινη- που ζουν υπογείως σε λόφους, σπηλιές ή αναχώματα. ανάλογα με τον τύπο του troll (δάσος ή στο βουνό), Στο δάσος του αρέσει μερικές φορές να κρύβεται  ή να εξαφανίζεται μέσα σε βαθιές πηγές ή ποταμούς. Στο troll του βουνού αρέσει ως επί το πλείστον να έχει  σπίτι του σε αναχώματα ή λόφους. Σε παραμύθια των  Orkney και Shetland τα trolls ονομάζονται trows, η οποία   από τη Norse γλώσσα  , όταν τα νησιά αυτά διευθετήθηκαν από τους Vikings.

Will'o'Wisp

will-o'-the-wisp /ˌwɪl ə ðə ˈwɪsp ˌɪɡnɨs ˈfætʃuːəs στη Medieval Latin Μερικοί πιστεύουν ότι αυτά τα παράξενα φώτα - Τα Will'o'Wisp -είναι η λάμψη του faeries, άλλοι λένε ότι είναι οι λάμπες ή φακοί  που μεταφέρονται από το FAE. Αν και δεν είναι ένα πλάσμα που να  έχει τη θέση του στη μυθολογία. Οι άνθρωποι που τις ακολουθούν μπορεί να τους οδηγήσει σε μια συγκέντρωση faery ή ακόμα και στο βασίλειο των faery αν καταφέρουν να το πράξουν χωρίς να χαθούν Σαν   παράξενα φώτα έχουν την τάση να τρεμοπαίζουν και να ξεθωριάζουν σιγά - σιγά  Αυτά τα φώτα έχουν πολλά διαφορετικά ονόματα, ανάλογα από το μέρος  των πολιτισμών σε όλη την Ευρώπη από το UKστη δυτική Russia. Τα έχουν πει: φώτα Faery, Φωτιά του Αγίου Elmo, το Jack-o-Lantern, Bob-A-Longs, Jenny Burnt-Tail, Teine Sith, Huckpoten, Irrbloss, Eclaireux, Candelas και Ruskaly
Παρόμοια φαινόμενα που περιγράφονται στην ιαπωνική λαογραφία, συμπεριλαμβανομένων Hitodama κυριολεκτικά "Ανθρώπινη Ψυχή" ως μια σφαίρα της ενέργειας, Το Hi no Tama -Ball of Flame- Aburagae, Koemonbi, Ushionibi, κλπ. Όλα αυτά τα φαινόμενα περιγράφονται ως σφαίρες  φλόγας ή φωτός, μερικές φορές συνδέεται με νεκροταφεία, και που  σημειώνονται σε όλη την Japan στο σύνολό της σε μια ευρεία ποικιλία των καταστάσεων και τοποθεσιών. Τα φαινόμενα αυτά περιγράφονται από το 1985 το βιβλίο Graphic World of Japanese Phantoms妖怪伝 in Japanese

Xana

Η Xana  είναι ένας χαρακτήρας βρίσκεται στο Asturian   μυθολογία.  Πάντα είναι γένους θηλυκού, είναι μια νεράιδα νύμφη  εξαιρετικής  ομορφιάς που πιστεύεται ότι ζει σε ποτάμια σιντριβάνια,, καταρράκτες ή δασικές περιοχές με καθαρό νερό.  Είναι Περιγράφεται ως μικρή και λεπτή με μακριά ξανθά σγουρά μαλλιά η οποία έχει την μανία να τα χτενίζει με ένα χρυσό ή ασήμι χτένι υφαντό από τον ήλιο ή τις φεγγαρο-αχτίδες.  Η προέλευση της Asturian λέξης  Xana είναι ασαφής, αν και μερικοί μελετητές θεωρούν ότι πρόκειται για παραγωγή από το λατινικό όνομα για τη θεά Diana .  Οι αναφορές στο σημείο όπου το μυθολογικό xana έζησε εξακολουθούν να είναι κοινά σε Asturian τοπωνύμια Εκτός από την ανταλλαγή των παιδιών τους με  άλλες γυναίκες , η xana υπόσχεται  θησαυρούς .  Μερικά xanas κάνουν επίθεση  στους ανθρώπους και να κλέψουν την τροφή τους.  Ζουν σε βρύσες και σπηλιές .
 Μια Xana μπορεί να έχει ευεργετικό πνεύμα, προσφέροντας νερό ή αγάπη στους ταξιδιώτες ακόμη και χρυσό ή ασήμι. Οι υπνωτικές φωνές τους μπορούν να ακουστούν την άνοιξη και τις βραδιές του καλοκαιριού.  Εκείνοι που έχουν μια καθαρή ψυχή μπορούν  να ακούσουν το τραγούδι και θα τους γεμίσει με μια αίσθηση της ειρήνης και της αγάπης.  Εκείνοι των οποίων οι ψυχές δεν είναι καθαρές θα αισθάνονται ότι ασφυκτιούν και μπορεί να οδηγηθούν στη τρέλα.
Τα Xanas είναι δυο ειδών.  Τη  μία, εμφανίζονται ως Nordic πανέμορφες ξανθές κοπέλες οι οποίες διαθέτουν κάποιο θησαυρό ή  ένα ξόρκι.  Αντίθετα, με τις άλλες    xanas που είναι   μικρές, λεπτές και σκουρόχρωμές και που κλέβουν παιδιά και  μπαίνουν στα σπίτια να δαγκώσουν  ή να κλέψουν.
Οι Xanas έχουν παιδιά, τα οποία ονομάζονται xaninos, αλλά επειδή δεν μπορούν να τα φροντίσουν  -αφού οι xanas δεν  παράγουν γάλα για τη διατροφή τους, τα μωρά-παίρνουν συνήθως ένα ανθρώπινο μωρό από την κούνια του και να βάζουν  το δικό το  παιδί νεράιδα.  Το ανθρώπινη μητέρα αντιλαμβάνεται αυτή την αλλαγή, όταν το μωρό μεγαλώνει μετά από  λίγους μήνες.  Για να ξεσκεπάσει την xanín, κάποιος πρέπει να βάλει κάποιες γλάστρες και κελύφη αυγών κοντά στη φωτιά, και, εάν το μωρό είναι μια Changeling, θα αναφωνήσει: «Γεννήθηκα πριν από εκατό χρόνια, και από τότε δεν έχω δει τόσα πολλά κελύφη αυγών κοντά στη φωτιά
Πηγή: 'The Greenwood Encyclopedia of Folktales and Fairy Tales‎' by Donald Haase,
              "Britannica   Encyclopaedia”
              "Mythical Creatures Guide”


Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 351
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!