Πέμπτη, 18-ΙΟΥ-2024, 1:52 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Μυστικός Άρης

Φαίνεται κόκκινος και πήρε το όνομά του από τον θεό του πολέμου Άρη, ακριβώς λόγω χρώματος. Έχει αραιή ατμόσφαιρα και πρόσφατα ανακαλύφθηκαν στην επιφάνειά του τεράστιες ποσότητες νερού.
Είναι διάσημος από την εποχή που εφευρέθηκε το τηλεσκόπιο. Επάνω του παρατηρήθηκαν οι περίφημες διώρυγες που ξεσήκωσαν θύελλα συζητήσεων. Σήμερα με τα πολύ πιο εξελιγμένα τηλεσκόπια υπάρχουν ενδείξεις ύπαρξης παλαιού πολιτισμού και πολλών κτισμάτων στην επιφάνειά του.
Ο πλανήτης Άρης σίγουρα μας κρύβει πολλά μυστικά, το χειρότερο όμως είναι πως κάποιοι από εμάς τα γνωρίζουν και δεν μας λένε τίποτα!
Ας ρίξουμε μια ματιά στα κυριότερα από αυτά:

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

Πρόκειται για μια ελειψοειδής μυστηριώδη σκιά πάνω στον Άρη που ρίχνει ένα γιγαντιαίο αντικείμενο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη .. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το διαστημικό σκάφος (Φόβο) των Ρώσων και για χρόνια προκάλεσε αλλά και προκαλεί αίσθηση στις ερευνητικές κοινότητες.
Μερικοί προτείνουν ότι πρόκειται για τη σκιά του φεγγαριού Φόβος αλλά κάτι τέτοιο αποκλείεται γιατί δεν ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με το σχήμα του δορυφόρου και επιπλέον έχουμε δει τη σκιά του Φόβου από φωτογραφίες των Mariner των Αμερικάνων και δεν φαίνεται να έχει σχέση με αυτή τη φωτογραφία.

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Περίεργοι σχηματισμοί στον Άρη φαίνονται να μοιάζουν πολύ με σκουλήκια. Οι διαστάσεις τους είναι 1,5 χιλιόμετρο μήκος περίπου. Πρόκειται για ένα από τα πολύ μεγάλα μυστήρια αυτού του πλανήτη που μας δίνει την εντύπωση πως ακόμα κατοικείται.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Πιστεύεται πως εικόνες όπως αυτή, που δείχνουν καθαρά το έδαφος του πλανήτη Άρη, είναι εικόνες που δείχνουν κρατήρες εξογκωμένους προς τα πάνω; λίγο δύσκολο γιατί δεν δένει επιστημονικά. Αυτός ο πλανήτης αποτελεί για την ώρα ένα άλυτο μυστήριο για την ανθρωπότητα. Όμως μήπως για την NASA και την ESA δεν αποτελούν πλέον μυστήριο; μήπως υπάρχει κάτι που ξέχασαν να μας πουν; μήπως μας κρύβουν κάποια πράγματα;

Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ

Μια από τις πολύ αινιγματικές φωτογραφίες που πήρε η NASA από τον Άρη και δείχνει δύο κύκλους που γεννούν πάρα πολλά ερωτηματικά.  Οι κύκλοι αυτοί δείχνουν να είναι απόλυτα καλοσχηματισμένοι και με σωστή συμμετρία.Όμως δεν είναι μόνο αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες. Η περιοχή στην οποία βρίσκονται οι κύκλοι, έδωσε εικόνες και άλλων περίεργων σχημάτων καθώς και στοιχεία δρόμων και κτιριακών εγκαταστάσεων.

Τεχνητή κατασκευή;

Το «Ευκαιρία» της ΝΑΣΑ πήρε τις εικόνες ενός «λεπτού πτερυγίου» στην άκρη ενός βράχου στον κρατήρα «Νίκη». Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ ονόμασαν το σημείο «Πτερύγιο ψαριού».
Το «πτερύγιο» ήταν πλούσιο σε αιματίτη, ένα μετάλλευμα που διαμορφώνεται συχνά με την παρουσία νερού. Το νερό που υπήρχε παλιά, διάβρωσε το περιβάλλοντα βράχο και άφησε να προεξέχει το σκληρό πέτρωμα.
Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η ορθή γωνία που σχηματίζεται, ενώ το χώμα μέσα στο «τετράγωνο» είναι διαφορετικό από το γύρω.
Επιπλέον το μικρό «λούκι» κάτω αριστερά επίσης σχηματίζει ορθές γωνίες. Μοιάζει με ανθρώπινη κατασκευή και είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί από φυσικά  αίτια.
Στο αριστερό μέρος εμφανίζονται και άλλα τετράγωνα σχήματα.
Και για να γίνει καλύτερη η όλη ιστορία, ανακοινώθηκε ότι δεν μπόρεσαν να αναλύσουν το χώμα του κρατήρα γιατί ήταν «σβολιασμένο» και δεν μπορούσαν να το σπάσουν! Η ανάλυση θα γινόταν για να ανακαλυφθούν ίχνη μικροβίων.
Αργότερα  όμως ανακοινώθηκε ότι το χώμα ξεράθηκε πάνω στην σχάρα συλλογής και μπόρεσε να σπάσει  σε μικρά κομμάτια. Σε άλλες όπως φωτογραφίες από την περιοχή το χώμα εμφανίζεται να είναι πολύ «αφράτο». Εδώ μπαίνουν και δύο ερωτήματα:
-Πως γίνεται να ξεράθηκε το χώμα;
-Υπάρχει τόσο πολύ ελεύθερο νερό στον Άρη ώστε να κάνει το χώμα να σβολιάσει;

Ξύλο στον Άρη ;

Σάλος προκλήθηκε από ισχυρισμούς κάποιων οτι σε φωτογραφία της NASA φαίνεται το κομάτι σάπιας ή κατά περίπτωση απολιθωμένης παραλληλεπίπεδης σανίδας στον Άρη. Οι UFOλόγοι φώναξαν δικαιωμένοι, ενώ οι "σοβαροί" επιστήμονες έβγαλαν τα απωθημένα τους βρίζοντας τους UFOλόγους, ειδικά μετά το ρεζίλεμα που έπαθαν όταν έγιναν στην κυριολεξία ρόμπα όταν αποδείχθηκε η ύπαρξη νερού στον Άρη, ενώ ούρλιαζαν οτι όλα αυτά είναι βλακείες. Όπως και να έχει κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται περί διαβρωμένου πετρώματος

Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 351
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.




Σε συνεργασία με:




Το Ράδιο μας!