Κυριακή, 23-ΙΑΝ-2022, 3:51 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Μυστηριώδεις Προσωπικότητες

Φωνή αύρας λεπτής

Σε αυτό τον καιρό της τόσο μεγάλης ανάγκης, μέσα στο θόρυβο, τις κραυγές και την οχλαγωγία του κατώτερου εαυτού και των επιταγών του, όλοι βαθιά μέσα περιμένουν τη φωνή αυτής της λεπτής αύρας. Πράγματι, η εποχή σας είναι πολύ θορυβώδης αλλά σύντομα θα ακουστεί ο σαν λέοντα βρυχηθμός του Ήλιου και όλες οι άλλες φωνές θα σωπάσουν. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια θα σηκώσουν τον τόνο των κραυγών τους και πράγματι θα είναι σαν κύματα της θάλασσας που χτυπούν τους βράχους με βία. Αλλά εκείνος δεν θα πτοηθεί, γιατί εκείνος έφτιαξε τους βράχους. Τότε όλοι θα θυμηθείτε τον Ηλία και τα μαθήματά του. Θα κατανοήσετε ότι επί μακρόν ψάχνατε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το Θεό στους δυνατούς ανέμους, τις πυρκαγιές και τους σεισμούς αλλά δεν τον βρίσκατε. Διότι πρέπει να σηκώσετε το παραπέτασμα της ψυχρής φωτιάς για να δείτε μια μοναδική ακτίνα της δόξας Του.
Το Τρία γίνεται Ένα στην ιστορία του Ηλία. Τα τρία φαινόμενα συντίθεται σε ένα, σε καθένα από τα τρία και στο καθένα ξεχωριστά αλλά και στο συνθετικό του και πέρα από αυτό βρίσκεται ο Θεός. Διότι, όταν ανέβει κανείς ψηλά και όταν συνθέσει τα μαθηματικά, καταλαβαίνει πως ο μόνος υπαρκτός αριθμός είναι το ένα. Προς αυτό το Ένα κατευθύνθηκε ο Ηλίας. Στην έρημο του αποκαλύφθηκε και με το πύρινο άρμα του σε αυτό τον οδήγησε. Έχει ιδιαίτερη σημασία η εικόνα που δείχνει τον Ηλία με το άρμα του να κατευθύνεται στο Θεό και κάτω, στη γη, να πετάει το μανδύα του στον Ελισσαίο. Ο τελευταίος είναι εκείνος που μένει πίσω στον αγώνα, αυτός που βρίσκεται στη διαδικασία ανεύρεσης του Θεού, που διαθέτει το μανδύα-κάλυμα-κέλυφος του αιθερικού σώματος και διαμέσου των ζευγών των αντιθέτων "ελίσσεται” μέχρι να φτάσει στο σημείο του δασκάλου του, του Ηλία. Για αυτό έχει τα χέρια του σε πορεία ανόδου προς τον ουρανό. Ο Ηλίας είναι εκείνος που τελείωσε αυτή τη διαδικασία και τώρα βρίσκεται σε άλλη ανοδική οδό, πάνω στο άρμα του πύρινου πνεύματος και έχει πάρει την οδό της επιστροφής σε Εκείνον που διαμέσου της λεπτής αύρας εκδηλώνεται. Η ίδια αυτή τριπλότητα ισχύει τόσο για τον Άνθρωπο όσο και για τους διάφορους Λόγους: περιγράφει εντελώς απλοϊκά αλλά βαθιά ουσιαστικά την πορεία τους στους διάφορους κόσμους. Θα μπορούσε να είναι μια οπτική παρουσίαση της θεωρίας της μετενσάρκωσης για το ανθρώπινο πεδίο αλλά πάνω από όλα είναι μια καταγραφή της μετουσίωσης.
Για αυτό το λόγο η παράδοση θέλει τους ναούς τους αφιερωμένους στον Ηλία να τοποθετούνται στις κορυφές των βουνών: ο Ηλίας είναι ο άνθρωπος όπως ΘΑ είναι στους κύκλους που θα ακολουθήσουν. Το σύμβολο μιας ψυχής που θα κληθεί να επιστρέψει, όχι για μια φορά αλλά ξανά και ξανά, μέχρι να συντρίψει τιν Αντίχριστο και να ανά-στηθεί.

Παράκελσος: ο "παράξενος” γιατρός του Μεσαίωνα
Θα ήταν παράλειψη εάν σε αυτό εδώ το ιστολόγιο δεν υπήρχε αναφορά στον Παράκελσο, τον "παράξενο” γιατρό του Μεσαίωνα, που γεννήθηκε στην Ελβετία το 1493 και πέθανε στην Αυστρία το 1541, σε ηλικία 48 χρονών. Το πλήρες του όνομα, Theophrastus Bombastus von Hohenheim, αντικατέστησε με το Παράκελσος, επειδή θεωρούσε ότι ο ίδιος ήταν ίσος ή και ανώτερος από τον έλληνα Κέλσο του πρώτου μετά Χριστόν αιώνα.
Σπούδασε την ιατρική επιστήμη σε ηλικία 16 χρονών στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας και πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Φεράρα στην Ιταλία αν και διάφορες απόψεις το αμφισβητούν. Πολύ σύντομα, σε μια προσπάθεια να εμπλουτίσει και να αυξήσει τις ιατρικές του γνώσεις, ταξίδεψε σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, στην Ασία και την Αφρική. Παράλληλα, επηρεάστηκε πολύ από τις πλατωνικές, ερμητικές και πυθαγορικές αντιλήψεις ενώ αν και δεν δεχόταν τον τίτλο του μάγου, εντούτοις ασχολήθηκε με την ταλισμανική μαγεία και την αστρολογία, τις οποίες γνώσεις χρησιμοποίησε και στη θεραπευτική του θεωρώντας ότι η υγεία του ανθρώπου είναι συνάρτηση τόσο της εσωτερικής κατάστασής του, μέσα από την ισορροπία χημικών στοιχείων όσο και της εξωτερικής επίδρασης του μακρόκοσμου, τον οποίο θεωρούσε ότι κατά κάποιον τρόπο βρισκόταν σε μικρογραφία ή σε αναλογία με τον άνθρωπο. Η άποψή του περί της ισορροπίας χημικών ουσιών μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό αποτελεί στις μέρες μας μια βασική παραδοχή της ιατρικής επιστήμης, όπως και η αντίληψή του περί συγκεκριμένων διαιτολογίων για την ενίσχυση του οργανισμού.
Περί της ισορροπίας των ουσιών ισχυριζόταν όχι λανθασμένα πως όλες οι χημικές ουσίες είναι εν δυνάμει βλαβερές και είναι η δοσολογία και τα επίπεδά τους που καθορίζουν το έαν κάποια από αυτές θα είναι ωφέλιμη ή βλαπτική. Η σύγχρονη φαρμακολογία και θεραπευτική αντιμετωπίζει διάφορες παθολογικές καταστάσεις στηριζόμενη στη βασική αυτή αρχή και οι θεραπευτικές ουσίες χρησιμοποιούνται σε πολύ λεπτομερειακά υπολογισμένες δοσολογίες, ενώ σημαντική ήταν και η προσφορά του στην ψυχολογία, μιας και φαίνεται να μιλάει περί υποσυνείδητου νου, κάτι που κατά την άποψή μου είχε ξεκαθαρίσει αιώνες νωρίτερα ο Σωκράτης.
Φιγούρα μυθική σχεδόν, ο Παράκελσος εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές του Μεσαίωνα και συνεχίζει να γοητεύει τους μελετητές τόσο του εσωτερισμού όσο και της επιστήμης. Ήταν ο ίδιος που υποστήριζε πως μέσα στα κύτταρα του άντρα, στα σπερματοζωάρια, βρίσκεται σε μικρογραφία ένας άνθρωπος, τον οποίο ονόμαζε humunculus και πίστευε πως με τη χρήση των σωματικών ουσιών της γυναίκας ο άνθρωπος αυτός ολοένα και μεγάλωνε, μέχρι που εννέα μήνες αργότερα έβγαινε στο φως του κόσμου μέσα από τη διαδικασία του τοκετού. Η άποψη αυτή, αν και σήμερα θεωρείται φυσικά ξεπερασμένη, επηρέασε την επιστήμη για αιώνες. Το ενδιαφέρον όμως είναι πως στα κύτταρα υπάρχει το DNA, το γενετικό υλικό που πράγματι εριέχει κωδικοποιημένες τις πληροφορίες για την κατασκευή κι ανάπτυξη του νεογνού.

Zodiac, ο μυστηριώδης δολοφόνος
Zodiac ήταν το όνομα που δόθηκε σε έναν δολοφόνο που τρομοκράτησε την ευρύτερη περιοχή του Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Περισσότερα από 40 χρόνια μετά, παρά τις χιλιάδες ανακρίσεις υπόπτων και έναν άγνωστο αριθμό δολοφονικών επιθέσεων, η ταυτότητα του δράστη παραμένει άγνωστη.

Η εγκληματική του δράση
Το πρώτο θύμα του ήταν η 18χρονη φοιτήτρια Cheri Jo Bates, η οποία δολοφονήθηκε άγρια με μαχαιριές στο στήθος, στο λαιμό και στην πλάτη. Η αγριότητά του ήταν τόσο μεγάλη που το θύμα σχεδόν αποκεφαλίστηκε. Το αίτιο της επίθεσης παραμένει άγνωστο, δεδομένου ότι δεν ήταν ούτε η κλοπή ούτε η ληστεία. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα αντρικό ρολόι, το αποτύπωμα μιας μπότας και ιστοί, ενώ από την ανάλυση των δεδομένων του εγκλήματος, φάνηκε ότι η φοιτήτρια προφανώς γνώριζε το δράστη, οπότε η αστυνομία υπέθεσε ότι μάλλον είχε να κάνει με έγκλημα πάθους.
Το επόμενο διάστημα στάλθηκε μια σειρά από επιστολές σε τρεις διαφορετικές εφημερίδες, με τη διαφορά ότι οι επιστολές ήταν γραμμένες σε μορφή κώδικα και παρουσίαζαν μερικές διαφορές μεταξύ τους. Μετά την αποκωδικοποίησή τους, έγινε αντιληπτό ότι ο αποστολέας τους ήταν ο άγνωστος δολοφόνος που ονομάστηκε Zodiac, εξαιτίας της χρήσης αστρολογικών συμβόλων στα κρυπτογράμματά του. Ο ισχυριζόμενος δολοφόνος έδωσε λεπτομέρειες για τα εγκλήματα που, όπως ισχυρίστηκε, "μόνο η αστυνομία γνώριζε” και αποκάλυπτε ότι του αρέσει να σκοτώνει και πως έχει σκοπό να το επαναλάβει σε ανύποπτα χρονικά διαστήματα και σε μη αναμενόμενους στόχους. Σε ένα από εκείνα τα κρυπτογραφήματα ισχυριζόταν ότι αποκάλυπτε την ταυτότητά του. Η έρευνα δεν έδειξε την ύπαρξη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το επόμενο διάστημα ξεκίνησε ένα παιχνίδι αλληλογραφίας και ανώνυμων τηλεφωνημάτων μεταξύ του δολοφόνου (;) και της αστυνομίας και των εφημερίδων, ενώ συνέβησαν και μερικά εγκλήματα, τα οποία ακόμα παραμένει άγνωστο εάν τελικά είχαν όντως διαπραχθεί από τον Zodiac ή από άλλους εγκληματίες που εκμεταλλεύτηκαν την ιστορία.

Τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας
Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξε μια τεράστια κινητοποίηση εκ μέρους της πολιτειακής αστυνομίας και του FBI για τη σύλληψη του κατά συρροήν δολοφόνου, δεδομένης της δημοσιότητας που είχε λάβει η ιστορία του "αόρατου” δολοφόνου που πλέον απειλούσε σοβαρά την κοινωνία και ο οποίος τα Χριστούγεννα έστειλε μια επιστολή σε έναν επιφανή δικηγόρο, τον Melvin Belli, από τον οποίο ζητούσε βοήθεια γιατί, όπως έλεγε, "δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον εαυτό του”. Είχαν προηγηθεί απειλές για τοποθέτηση βόμβας, από την οποία θα σκοτώνονταν νεαροί μαθητές και για απόδειξη της ταυτότητάς του ο δολοφόνος είχε τοποθετήσει στο φάκελο ένα κομμάτι από το αιματοβαμμένο πουκάμισο ενός ταξιτζή που είχε δολοφονήσει. Το διάστημα εκείνο είχαν ήδη κυκλοφορήσει κάποια σκίτσα του Zodiac από αυτόπτες μάρτυρες, όμως τον Μάρτιο του 1972 συνέβη ένα ακόμη περιστατικό, ευτυχώς όχι αιματοβαμμένο.
Η κυρία Johns, οδηγώντας το αμάξι μέσα στο οποίο είχε και το μωρό της, συνάντησε έναν οδηγό ο οποίος της έκανε σήμα πως ο πίσω τροχός της παρουσίαζε πρόβλημα. Σταμάτησε το όχημά της, ο άγνωστος προσφέρθηκε να τη βοηθήσει και μόλις τελείωσε, έφυγε. Λίγα μέτρα παρακάτω το αμάξι της σταμάτησε και ο οδηγός γύρισε πίσω και προσφέρθηκε να τη μεταφέρει σε ένα βενζινάδικο, όπως και έγινε τελικά. Η νεαρή γυναίκα, έντρομη έβλεπε τον άγνωστο να μη σταματάει στα βενζινάδικα και, αφού αντάλλαξαν μερικές ανησυχητικές κουβέντες, η κυρία Johns βρήκε την ευκαιρία και μαζί με το μωρό της τινάχτηκε έξω από το αμάξι και κρύφτηκε σε ένα χαντάκι. Ο άγνωστος, σταμάτησε το αμάξι, έσβησε τα φώτα και περίμενε μερικά λεπτά, πριν βάλει μπρος και απομακρυνθεί. Η κοπέλα αργότερα αναγνώρισε το δράστη στο σκίτσο που της έδειξαν για τον Zodiac, ωστόσο η μαρτυρία της δεν είναι εντελώς αξιόπιστη, δεδομένου ότι τα επόμενα χρόνια της την άλλαξε και αναγνώρισε τουλάχιστον δύο άλλα σκίτσα ως τον επίδοξο απαγωγέα της.

Οι προκλήσεις συνεχίζονται
Όποιος και αν ήταν ο Zodiac, φαίνεται πως απολάμβανε τη δημοσιότητα γύρω από την ταυτότητά του. Σε επόμενη επιστολή αποποιείται της ευθύνης για εγκλήματα με τα οποία τον είχαν συνδέσει οι εφημερίδες και η αστυνομία και εκφράζει την επιθυμία να ενημερωθεί όλος ο κόσμος για αυτόν, καθώς και να φοράει κονκάρδες με εκείνον! Μάλιστα, σε μια άλλη επιστολή του, δηλώνει οργισμένος με τους κατοίκους μιας περιοχής γιατί δεν φορούσαν τις κονκάρδες! Το επόμενο διάστημα οι εμφανίσεις του γίνονται όλο και σπανιότερες, ενώ από τις επιστολές φαίνεται πως οι συνήθειές του και ο τρόπος έκφρασης έχουν αλλάξει. Για παράδειγμα, οι επιστολές δεν ξεκινούν με το περίφημο "Σας μιλάει ο Zodiac” και δεν υπάρχει ο τετραγωνισμένος κύκλος που έως τότε αποτελούσε την υπογραφή του.
Καθώς τα χρόνια περνούσαν, η αστυνομία είχε ήδη ανακρίνει γύρω στους 2.500 υπόπτους και είχε εξετάσει χιλιάδες στοιχεία και αναφορές που κατέφταναν με φρενιτιώδεις ρυθμούς στα γραφεία της και στις εφημερίδες. Τελικά οι ύποπτοι περιορίστηκαν σημαντικά και οι βασικότερες υποψίες έπεφταν πλέον στον Arthur Allen, ο οποίος πέθανε το 1992 σε ηλικία 58 ετών. Παρ΄όλα αυτά, δεν στάθηκε δυνατό να του απαγγελθούν κατηγορίες, αν και σύμφωνα με πολλούς ερευνητές που μελέτησαν εξονυχιστικά τη ζωή του, είναι ο άνθρωπος πίσω από τον Zodiac, όπως αφήνει να εννοηθεί και η ομώνυμη ταινία που είδαμε στους κινηματογράφους.

Επίλογος
Η υπόθεση των δολοφονιών και του Zodiac κλείστηκε επίσημα από την αστυνομία, η οποία για πολλά χρόνια ασχολούνταν με την υπόθεση παρότι το ενδιαφέρον του κοινού είχε χαθεί πια. Διατάχθηκε ακόμα και η αφαίρεση dna από ιστούς του νεκρού πλέον Allen, καθώς και λεπτομερής εξέταση πολλών άλλων εγκληματιών, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει αποφέρει καρπούς.
Ο διασημότερος ίσως κατά συρροήν δολοφόνος της απέναντι όχθης του Ατλαντικού παραμένει ακόμη μυστηριώδης, όπως άγνωστος παραμένει ο αριθμός των θυμάτων που δολοφόνησε, αν και η επίσημη αναφορά μιλάει για πέντε, κυρίως γυναίκες. Άγνωστα επίσης παραμένουν τα αίτια που τον οδήγησαν στα εγκλήματα αυτά.
Ένας κατά συρροήν δολοφόνος κατόρθωσε να γίνει θέμα συζήτησης όλων των μέσων ενημέρωσης για πολλά χρόνια, να κινητοποιήσει μια τεράστια προσπάθεια σύλληψής του και τη συνδρομή δεκάδων ειδικών γραφολόγων, ψυχολόγων, εγκληματολόγων, δικηγόρων κ. α σε μια ιστορία με τεράστιο αρχείο που θα απαιτούσε τη συγγραφή ενός κατά πολύ μεγαλύτερου άρθρου από το παρόν που διαβάζετε.
Εκείνο όμως που παραμένει πραγματικά περισσότερο ίσως άγνωστο από όλα, είναι τα αίτια που οδηγούν τους ανθρώπους σε μια τόσο νοσηρή και διεστραμμένη δολοφονική μανία εναντίον των συνανθρώπων τους. Και αυτό θα μπορούσε επίσης να αποτελεί ένα μεταφυσικό φαινόμενο…

Πηγή FIRE OF FOHAT
Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 348
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!