Τρίτη, 18-ΙΑΝ-2022, 10:16 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


Κορίτσι από την Ινδία, αιμορραγεί χωρίς να έχει πληγές

Αίνιγμα για τους γιατρούς είναι η μυστηριώδης ασθένεια από την οποία πάσχει ένα κορίτσι στην Ινδία. Η 13χρονη Τουίνκλ Ντουιβέντι (Twinkle Dwivedi) χάνει αίμα από το δέρμα, τα μάτια, τη μύτη, τον λαιμό, ακόμη και από τα πέλματα των ποδιών της, χωρίς να έχει καμία πληγή.

Ορισμένες φορές η κοπέλα ξυπνάει με όλο της το σώμα καλυμμένο από εσωτερικά αιματώματα. Οι ντόπιοι, στο χωριό της στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, πιστεύουν ότι η Τουίνκλ είναι καταραμένη και καθημερινά μαζεύονται έξω από το σπίτι και της φωνάζουν να φύγει.

Ευρισκόμενη σε απόγνωση, η οικογένειά της έχει αναζητήσει βοήθεια από διάφορους γιατρούς και από ιερείς, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

«Θέλω τόσο πολύ να βοηθήσω το παιδί μου… Δεν είμαστε προληπτικοί, είμαστε όμως απελπισμένοι.
Πήγαμε σε ναούς,τεμένη και εκκλησίες, αλλά τίποτε δεν τη θεράπευσε» λέει η 42χρονη μητέρα της, Ναντάνι.

Οι Iνδοί γιατροί βρίσκονται σε αμηχανία, καθώς δεν έχουν ξαναδεί παρόμοια περίπτωση. Λένε ότι η 13χρονη πάσχει από μια σπάνια ανωμαλία των αιμοπεταλίων, την οποία δεν μπορούν να θεραπεύσουν. Σε αυτήν την περίπτωση το αίμα είναι ιδιαίτερα αραιό και έχει χρώμα ροζ.
Μια μικρή ελπίδα έχει προσφέρει ένας Bρετανός ειδικός, ο οποίος κατέληξε σε διαφορετική διάγνωση. Θεωρεί ότι η κοπέλα πάσχει από μια άλλου είδους ανωμαλία στο αίμα, η οποία είναι ιάσιμη.

Η Τουίνκλ ήταν υγιής ως πέρυσι. Ξαφνικά, τον Ιούλιο του 2007 άρχισε να αιμορραγεί σχεδόν πέντε με 20 φορές την ημέρα.

«Φοβήθηκα πολύ. Δεν πόνεσα, αλλά ήταν τρομακτικό και οι φίλοι μου έλεγαν ότι ήταν αηδιαστικό. Η ποδιά του σχολείου έγινε κατακόκκινη από το αίμα.Κανένας δεν ερχόταν κοντά μου και δεν ήθελε να παίξουμε» λέει το κορίτσι .

Το σχολείο της την έδιωξε και ένα άλλο αρνήθηκε να τη δεχθεί εξαιτίας της ασθένειάς της. Έτσι αναγκάστηκε να μελετά κλεισμένη στο σπίτι. Σπανίως βλέπει άλλα παιδιά.

Η μητέρα της ανησυχεί κάθε ημέρα και περισσότερο. «Είναι πολύ αδύναμη και χλομή, λόγω της απώλειας αίματος. Είναι πολύ απομονωμένη και μελαγχολική.Θέλει να επιστρέψει στο σχολείο, αλλά φοβόμαστε να τη στείλουμε. Επειδή στο χωριό πιστεύουν ότι είναι καταραμένη,δεν θέλουμε να βγαίνει έξω», λέει.

Η έφηβη έχει υποβληθεί μέχρι τώρα σε δεκάδες μεταγγίσεις, ενώ πολλές φορές ματώνει και την ώρα που κοιμάται. Η οικογένειά της, έχει απευθυνθεί σε άπειρους ειδικούς, ακόμα και σε «μάγους», για να βρουν απάντηση στα «γιατί» που τη βασανίζουν.


Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 348
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!