Πέμπτη, 18-ΙΟΥ-2024, 1:09 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η ιστορία της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης έχει τόσο διαστρεβλωθεί που σήμερα, παρ’ ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια, ένας αιώνας θα συμπληρωθεί το 2012, η ιστορική αλήθεια δεν έχει αποκατασταθεί.

Το άρθρο αυτό θεμελιώνει την αλήθεια, αλλά δείχνει και κάτι άλλο. Τη συνεχή διαστρέβλωση και παραχάραξη της Ελληνικής ιστορίας κατά το δοκούν των κυβερνώντων. Γράφονται διάφορα για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Έλληνες και τους «Έλληνες». Έτσι έχουμε δύο εκδοχές μέχρι τώρα. Την επίσημη εκδοχή που διδάσκεται στα σχολεία και γνωρίζουμε όλοι και την αληθινή εκδοχή που προσπαθούν να κρατήσουν μακριά από τους «υγιείς» πολίτες:

Επίσημη Εκδοχή: Κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, μετά τη μάχη των Γιαννιτσών όπου 35.000 Τούρκοι στρατιώτες διαλύθηκαν σε χρόνο ρεκόρ από τα ασυγκράτητα Ελληνικά στρατεύματα, ο Ελληνικός στρατός περνώντας από τα τότε έλη της Δυτικής Μακεδονίας πλησιάζει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αρχιστράτηγος του Ελληνικού Στρατού, που τότε ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος, θέλει να αφήσει τη Θεσσαλονίκη και να κατευθυνθεί προς τη Φλώρινα και το Μοναστήρι. Ο Βενιζέλος του στέλνει τηλεγράφημα απειλώντας τον ότι θα του αφαιρέσει την Αρχιστρατηγία αν δεν στραφεί προς την Θεσσαλονίκη. Μετά από αυτό το αυστηρό και απειλητικό τηλεγράφημα και σκεπτόμενος τις μεγάλες συνέπειες για το μέλλον του, ο διάδοχος Κωνσταντίνος στρέφεται προς τη Θεσσαλονίκη και η Θεσσαλονίκη ελευθερώνεται.

Αυτά διδάσκονται πάνω-κάτω στα σχολεία και γράφουν τα ιστορικά βιβλία! Εθνάρχης ο Βενιζέλος με την αξία του!
 
Αληθινή Εκδοχή ή μάλλον αληθινή ιστορία: Κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, μετά τη μάχη των Γιαννιτσών όπου 35.000 Τούρκοι στρατιώτες διαλύθηκαν σε χρόνο ρεκόρ από τα ασυγκράτητα Ελληνικά στρατεύματα, ο Ελληνικός στρατός περνώντας από τα τότε έλη της Δυτικής Μακεδονίας πλησιάζει στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ο Βενιζέλος να δώσει καμιά διαταγή. Η απόφαση είναι αποκλειστικά του αρχιστρατήγου διαδόχου Κωνσταντίνου.

Κατά την πολιορκία της Θεσσαλονίκης ο Βενιζέλος δίνει διαταγή στον διάδοχο Κωνσταντίνο να στείλει μια μεραρχία προς την κατεύθυνση των Σερβίων. Ο διάδοχος την αγνοεί. Οι Βούλγαροι πλησιάζουν ολοταχώς στην Θεσσαλονίκη, έχοντας καταλάβει την Ξάνθη και βαδίζοντας προς Δράμα για να καταλάβουν κι αυτή και δεν είναι ώρα οι Ελληνικές δυνάμεις να εξασθενήσουν.

Η Θεσσαλονίκη ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, χωρίς ο Βενιζέλος να κάνει μέχρι τότε τίποτα. Αντίθετα στέλνει τηλεγράφημα μετά την κατάληψη και απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, διατάσσοντας τον Κωνσταντίνο να την… καταλάβει.

Μην ρωτάτε ΓΑΤΙ το έκανε αυτό! Η Απάντηση δεν είναι απλή: Για να δείξει ότι βοήθησε στην απελευθέρωση της; Για να πάρει μερίδιο από την δόξα του Διαδόχου, έχοντας υπ’ όψιν του τον επερχόμενο διχασμό; Άγνωστο. Εκείνο που είναι γνωστό είναι ότι προσπαθεί εκ των υστέρων το τηλεγράφημα που έστειλε να μην δοθεί στον διάδοχο Κωνσταντίνο!

Οι Βούλγαροι την ημέρα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης καταλαμβάνουν τη Δράμα και τελικά φτάνουν δεύτεροι και καταϊδρωμένοι στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα δεν θα θέλουν να φύγουν και θα ζητούν κυριαρχικά δικαιώματα.

Αυτά δεν διδάσκονται στα σχολεία! Εθνάρχης ο Βενιζέλος;;;;
 
Όσο και αν φαίνονται όλ’ αυτά απίθανα είναι πραγματικά!!!  

Σας πληροφορώ (για να προλάβω απορίες και διαμαρτυρίες) ότι όλα αυτά δεν τα γέννησε η φαντασία μου! Τα βρήκα σ’ ‘ένα βιβλίο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με τίτλο: «Ο Ελληνικός Στρατός κατά τους Βαλκανικούς πολέμους», που έχει εκδοθεί το 1932 και έχει γραμμένα όλα τα ιστορικά αρχεία της εκείνης περιόδου.

Βέβαια, όπως όλοι γνωρίζεται, σ’ αυτή τη χώρα που ζούμε τα πάντα αλλοιώνονται και παραχαράσσονται! Δεν ήταν δυνατόν να μην παραχαραχθεί και αλλοιωθεί αυτή η ιστορία, όταν μάλιστα ήταν και εις βάρος των κυβερνώντων! Στο τέλος του άρθρου θα σας παρουσιάσω κι ένα παραχαραγμένο άρθρο. Μάλιστα, ο Ι. Μεταξάς αργότερα σαν πρωθυπουργός, θα κάνει και μια επιτροπή με αρχηγό τον στρατηγό Παπάγο για να «διορθώσει» και να «καθαρίσει» τα στρατιωτικά αρχεία από παραχαράξεις.    
.
Όμως, και εδώ είναι το ζουμί της όλης υπόθεσης, η έκδοση αυτού του βιβλίου του Γ.Ε.Σ. είναι του 1932, δηλαδή όταν στην εξουσία ήταν οι Βενιζελικοί. Όπως γίνεται σαφές και κατανοητό, ο,τιδήποτε γράφεται σε ένα βιβλίο υπέρ του αντιπάλου πρέπει να το λαμβάνουμε ως σωστό.  Επαναλαμβάνω για όσους ήταν αφηρημένοι και δεν το κατάλαβαν: Η έκδοση είναι Βενιζελική. Επομένως ο,τιδήποτε γράφεται ΥΠΕΡ του βασιλιά Κωνσταντίνου είναι σωστό. Και ο,τιδήποτε γράφεται υπέρ του Βενιζέλου είναι ελεγχόμενο (γιατί πιθανόν ευλογεί τα γένια του Βενιζέλου, που ήταν και αρκετά). Το αντίστροφο συμβαίνει με τις Βασιλικές εκδόσεις: Ο,τιδήποτε γράφεται υπέρ του Βενιζέλου πρέπει να θεωρείται ως σωστό και ο,τιδήποτε γράφεται υπέρ του Βασιλιά πρέπει να είναι ελεγχόμενο (για τον ίδιο λόγο, παρ’ ότι ο Κωνσταντίνος δεν είχε γένια). Ξεκαθαρίσαμε, λοιπόν, και πρέπει να καταλάβατε γιατί τα γεγονότα που θα σας παρουσιάσω είναι γνήσια!  

Αν έχετε υπομονή θα διαβάσετε εδώ πράγματα και θαύματα.  Και θα ακολουθήσει και μια έκπληξη προς τα τέλος! Ορίστε  και το εξώφυλλο του βιβλίου για του λόγου το αληθές:Όπως μπορείτε να δείτε το βιβλίο είναι παλιό, άρα τα κείμενα δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, όμως με λίγη καλή θέληση διαβάζονται.

Ανοίγουμε, λοιπόν, το βιβλίο (και τα μάτια μας) και διαβάζουμε (για ν’ ανοίξει και το μυαλό μας) τα άρθρα που είναι άγνωστα και καλά κρυμμένα χωρίς εύκολη πρόσβαση στον οποιοδήποτε, για να μην γίνονται γνωστά στους Έλληνες.

Ο Βενιζέλος διατάσσει στις 25-10-12 και ώρα 10.00 π.μ. μια μεραρχία να φύγει από τη πολιορκία της Θεσσαλονίκης και να πάει στα Σέρβια. Ευτυχώς η διαταγή δεν εφαρμόστηκε. Ο Βενιζέλος στέλνει τηλεγράφημα στις 26-10-12 ώρα 4.05 μ.μ. από το οποίο φαίνεται ότι γνωρίζει ανεπίσημα την κατάληψη της Θεσσαλονίκης.

Η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 351
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!