Πέμπτη, 18-ΙΟΥ-2024, 1:26 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Εδώ κατοικούν οι εξωγήινοι;

Πλανητικό σύστημα που αποτελείται από πέντε εξωπλανήτες οι οποίοι βρίσκονται γύρω από την τροχιά ενός αστεριού που μοιάζει με τον Ήλιο, ανακάλυψε διεθνής ομάδα αστροφυσικών, όπως μεταδίδει το BBC.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο προκειμένου να ελέγξουν το φως που διαχέεται από το σύστημα αυτό ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τους πλανήτες και να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά τους.

Πράγματι, πρόκειται για το «πληρέστερο» σύστημα εξωπλανητών που έχει ποτέ ανακαλυφθεί έξω από το δικό μας ηλιακό σύστημα, που προσομοιάζει, ωστόσο, τόσο πολύ με το δικό μας.

«Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την έρευνα των εξωπλανητών. Μελετάμε πλέον περίπλοκα εξωπλανητικά συστήματα και όχι μεμονωμένα εξωπλανήτες», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Astronomy and Astrophysics, Κριστόφ Λόβις.

Σύμφωνα με την ομάδα των αστροφυσικών, το άστρο αυτό έχει πέντε πλανήτες που περιστρέφονται γύρω του. Επίσης, υπάρχουν ακόμη δύο πλανήτες, οι οποίοι από άποψη μάζας εμφανίζουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τη Γη και η απόσταση που τα χωρίζει είναι η ίδια με αυτήν μεταξύ της Γης και του Ήλιου.

Και το ερώτημα είναι: Πόσα λίγα γνωρίζει η επιστήμη; Γιατί αποκλείει τόσο έυκολα το θέμα των εξωγήινων όταν  η ίδια δε γνωρίζει τί υπάρχει δίπλα μας;
Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 351
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!