Κυριακή, 23-ΙΑΝ-2022, 3:47 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Χρόνος και Χρονοταξιδιώτες

ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ
Αφού λοιπόν τα UFO δεν είναι παραισθήσεις, δεν είναι φυσικά φαινόμενα και μάλλον δεν έρχονται από άλλους πλανήτες, μήπως είναι επισκέπτες από το μέλλον;
Αυτή η ερμηνεία σίγουρα ακούγεται πιο απίθανη και παράξενη από ό,τι η εξωγήινη, αλλά για κάποιους μελετητές και πολλούς επιστήμονες, είναι πολύ πιο πιθανή.
Οι θεωρίες της Φυσικής δεν απορρίπτουν εξάλλου το ταξίδι στον χρόνο – και το ταξίδι αυτό, αν και ακούγεται πολύ πιο απίστευτο από το ταξίδια ανάμεσα στα αστικά συστήματα, είναι πολύ πιο «οικονομικό» από το διαστρικό, τουλάχιστον σε χρόνο ταξιδιού και καύσιμα, αφού δεν χρειάζεται να διασχιστούν οι τεράστιες διαστρικές αποστάσεις.
Απαιτείται βέβαια τεχνολογία πολύ ανώτερη από τη δική μας για να γίνει πραγματικότητα.
Μια τεχνολογία όμως που η φυσική πιστεύει ότι είναι εφικτή και ίσως κάποτε θα γίνει πραγματικότητα!…
Αν τα UFO είναι σκάφη χρονοταξιδιωτών, είναι τότε συνδυασμός χρονομηχανής και αεροσκάφους.
Αν πράγματι μπορούν να «κάμψουν τον χρόνο», εξηγούνται έτσι τα παράξενα χαρακτηριστικά της πτήσης τους:
Αν το χρονοσκάφος βρίσκεται σε διαφορετική «χρονική ροή» σε σχέση με εμάς, τότε η αδράνειά του (η δύναμη που δεν επιτρέπει στα σώματα να αλλάζουν ακαριαία κατάσταση κίνησης) είναι διαφορετική από τη δική μας.
Από τη δική μας πλευρά, λοιπόν, ο παρατηρητής βλέπει το UFO να επιταχύνει απότομα, να αλλάζει άμεσα πορεία, ενώ στην πραγματικότητα το UFO στο δικό του αδρανειακό σύστημα κινείται κανονικά, χωρίς να καταπατά κανέναν φυσικό νόμο.
Επίσης, η μετακίνηση του σκάφους σε άλλα χρονικά πλαίσια, εξηγεί ίσως τις απότομες εμφανίσεις και εξαφανίσεις των UFO, που ξαφνικά φαίνονται να χάνονται.
Αν τα UFO είναι χρονοταξιδιώτες, εξηγείται επίσης και η «εξέλιξη» της σχεδίασης των UFO.
Αν κάποτε ανακαλυφθεί τεχνολογία μετακίνησης στον χρόνο, αυτό σημαίνει ότι όλες οι επόμενες γενιές της ανθρωπότητας, θα μπορούν να κατασκευάζουν τις δικές τους χρονομηχανές/UFO και να ταξιδεύουν σε κάθε στιγμή του παρελθόντος.
Οι μάρτυρες που θα βλέπουν τα σκάφη των χρονοταξιδιωτών, εξαιτίας της «επιλεκτικής» αντίληψης και μνήμης θα αντιλαμβάνονται και θα περιγράφουν περισσότερα τα UFO που μοιάζουν με τις δικές τους απόψεις για το «εξελιγμένο».

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
Πρέπει βέβαια να πούμε ότι το χρονικό ταξίδι σε μια «μοναδική χρονική ροή», δημιουργεί χρονικά παράδοξα, όπως το περίφημο παράδοξο του γιου που επιστρέφει στο παρελθόν και σκοτώνει τη μητέρα του πριν τον γεννήσει.
Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες πιστεύαμε ότι αυτά τα παράδοξα «απαγορεύουν» το ταξίδι στον χρόνο, αφού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη λογική και την αιτιοκρατία.
Όμως η μοντέρνα Φυσική πιστεύει πλέον ότι η «χρονική ροή» δεν είναι μια, αλλά πολλές, και ότι παράδοξα όπως το προηγούμενο απλώς… επιτρέπονται!
Ο χρονοταξιδιώτης μπορεί να γυρίσει πίσω και να σκοτώσει τη μητέρα του.
Με την πράξη του αυτή όμως δεν αλλάζει η «χρονική ροή» από την οποία προήλθε ο ίδιος, αλλά έχει δημιουργήσει ένα καινούριο, «παράλληλο» σύμπαν, στο οποίο η μητέρα του έχει πεθάνει και αυτός δεν γεννιέται ποτέ.
Αυτό το σύμπαν εξελίσσεται κανονικά, παράλληλα με το άλλο σύμπαν από το οποίο προήρθε ο χρονοταξιδιώτης.
Σ’ αυτήν την περίπτωση όμως, ο «ήρωάς» μας δεν ταξιδεύει πλέον στον χρόνο, αλλά ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα!
Αν και αυτό το σενάριο ακούγεται πολύ τρελό, είναι απολύτως συμβατό με μια από τις πιο πολυσυζητημένες θεωρίες της σύγχρονης Φυσικής, την οποία αποδέχονται πολλοί επιστήμονες σήμερα.
Αυτή είναι η θεωρία των Παράλληλων Συμπάντων, σύμφωνα με την οποία πολλαπλά και σχεδόν πανομοιότυπα σύμπαντα με εναλλακτικές ιστορικές ακολουθίες, διακλαδίζονται με περίπλοκο τρόπο και παράγουν το Υπερσύμπαν ή Πολυσύμπαν (Multiverse).
Στο Υπερσύμπαν υπάρχουν σύμπαντα στα οποία η ανθρωπότητα δεν υπήρξε ποτέ στον πλανήτη Γη, σύμπαντα στα οποία οι άνθρωποι εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά, (π.χ. με έξι χέρια και χωρίς πόδια) και σύμπαντα που είναι παρόμοια με το δικό μας, με πολύ μικρές αλλαγές (π.χ. ένα σύμπαν πανομοιότυπο με το δικό μας, στο οποίο η μόνη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει π.χ. ο Καβακόπουλος).
Η θεωρία των Παράλληλων Συμπάντων, όσο απίστευτη και αν ακούγεται, είναι η επικρατέστερη σήμερα ανάμεσα στις θεωρίες της Φυσικής που εξηγούν τη δομή του κόσμου μας.
Με τα Παράλληλα Σύμπαντα σχεδόν τίποτε δεν απαγορεύεται.
Ένας χρονοταξιδιώτης μπορεί να γυρίσει στο παρελθόν, να πάθει ατύχημα και να χαλάσει η χρονομηχανή του, να τον συλλάβουν οι άνθρωποι του παρελθόντος, να τον ανακρίνουν και να μάθουν τα μυστικά του, να κατασκευάσουν και αυτοί χρονομηχανές και να αρχίσουν να κατακτούν άλλες χρονικές περιόδους.
Παρόλα αυτά, δεν θα έχει ανατραπεί η «φυσική ισορροπία» και δεν θα έχει συμβεί κανένα «παράδοξο», αφού όλες οι πιθανές καταστάσεις είναι αποδεκτές σ’ αυτό το κοσμολογικό μοντέλο (και υπάρχουν σ’ αυτό όχι μόνο «εναλλακτικά μέλλοντα», αλλά και «εναλλακτικά παρελθόντα»)!
Αν λοιπόν οι UFOναύτες είναι χρονοταξιδιώτες, είναι πιο λογικό να υποθέσουμε ότι προέρχονται από άλλα, παράλληλα σύμπαντα, και όχι αναγκαστικά από το δικό μας σύμπαν. Αν ισχύει αυτή η παραδοχή, θα έχει μερικά ενδιαφέροντα επακόλουθα:
Οι UFOναύτες θα γνωρίζουν ότι καμιά πράξη τους δεν θα αλλάξει την Ιστορία του «μέλλοντος» από το οποίο ξεκίνησαν, άρα θα δίνουν το δικαίωμα στον εαυτό τους να κάνουν παρεμβάσεις, απαγωγές και πειράματα με τους κατοίκους των εποχών που θα επισκέπτονται, πράγμα που συμφωνεί με τις μαρτυρίες που έχουμε για τη δράση των UFO.
Θα γνωρίζουν όμως επίσης ότι κάθε αλλαγή του παρελθόντος που επιχειρούν, τους μεταφέρει σε άλλο «παρακλάδι» του «υπερσυμπαντικού» (meta-versal) Χρόνου, ολοένα και πιο μακριά, κάνοντας το ταξίδι της επιστροφής περισσότερο πολύπλοκο.
Οι χρονοταξιδιώτες θα είναι ευκολότερο να επιστρέψουν στον κόσμο τους όσο λιγότερο ξεφύγουν από το δικό τους παρακλάδι, για αυτό θα είναι προσεκτικοί σε ό,τι κάνουν.
Κυρίως, θα αποφεύγουν την επαφή με τους ανθρώπους της εποχής που επισκέπτονται, γιατί κάθε πληροφορία που θα δίνουν με την παρουσία τους, θα επηρεάζει με αμέτρητους τρόπους τη «χρονική ροή».
Έτσι, αν και θα παίζουν σχεδόν ελεύθερα διάφορα παιχνίδια με τους κάτοικους των χρονικών περιόδων που θα επισκέπτονται, θα αποφεύγουν να κάνουν μεγάλες επεμβάσεις (όπως π.χ. να παρουσιάζονται επίσημα ως ταξιδιώτες από το μέλλον).
Θα έχουν κάθε λόγο να σβήνουν με υπνωτικές υποβολές τη μνήμη των ανθρώπων που συναντάνε, να λένε ψέματα, και κυρίως να προσπαθούν να βγάλουν τρελούς όλους εκείνους που μιλούν για αυτούς.
Επίσης, καθώς θα γνωρίζουν την ιστορία και τις πεποιθήσεις κάθε ιστορικής περιόδου, οι UFOναύτες θα εμφανίζονται πολλές φορές ως Θεοί, ως άγιοι, ως άγγελοι, εξηγώντας έτσι τις εμφανίσεις όλων αυτών στη διάρκεια της κανονικής Ιστορίας.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
Ίσως κάποιοι χρονοταξιδιώτες να παίζουν πράγματι παιχνίδια επηρεασμού του Χρόνου, απλώς και μόνο για να δούνε πώς θα εξελιχθεί το μέλλον μετά από τις παρεμβάσεις τους – και έτσι εξηγούνται διάφορα παράξενα περιστατικά που έχουν επηρεάσει την Ιστορία.
(Όλα αυτά θυμίζουν και την περίπτωση του διάσημου «χρονοταξιδιώτη» John Titor, που προκάλεσε αμέτρητες συζητήσεις όταν «αποκαλύφθηκε» σε μια συζήτηση στο Internet το 2001.)
Φανταστείτε π.χ. έναν χρονοταξιδιώτη που προέρχεται από ένα παρακλάδι του Χρόνου στο οποίο ο Χριστιανισμός δεν έχει γίνει ποτέ επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Εμφανίζεται στο παρελθόν, στο 312 μ.Χ., τη μέρα που ο στρατός του Κωνσταντίνου βρίσκεται στον Τίβερη, απέναντι στα στρατεύματα του Μαξέντιου.
Ο χρονοταξιδιώτης συμπαθεί τον Χριστιανισμό, τον οποίο βλέπει ως μια ανθρωπιστική θρησκεία, η οποία όμως στον κόσμο του ποτέ δεν ξεπέρασε τις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς.
Αποφασίζει λοιπόν να κάνει ένα πείραμα.
Με το υπερσύγχρονο σκάφος του, προβάλλει σε ένα σύννεφο στον ουρανό την εικόνα ενός σταυρού, για να το δούνε οι στρατιώτες από κάτω.
Γνωρίζει έτσι ότι θα κάνει κάποιους Ρωμαίους να επηρεαστούν και να πιστέψουν ίσως στον Χριστιανισμό.
Οι δύο πλευρές βλέπουν το παράξενο φαινόμενο, αλλά μόνον ο Κωνσταντίνος, που η μητέρα του συμπαθεί τον Χριστιανισμό, έχει την ιδέα να το χρησιμοποιήσει για να εμψυχώσει τους στρατιώτες του.
(Σύμφωνα με τον ιστορικό Ευσέβιο, το φαινόμενο ήταν πραγματικό και το είδαν και οι αξιωματικοί του Κωνσταντίνου.)
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο χρονοταξιδιώτης δεν έχει στη συνέχεια παρά να ακολουθήσει τη νέα χρονική ροή, για να φτάσει στην εποχή μας και να παρατηρήσει τι έγινε, σκαρώνοντας ίσως εδώ και μια νέα φάρσα…
(Είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας ότι ο χρονοταξιδιώτης των Παράλληλων Συμπάντων, αν και έρχεται από ένα «μέλλον», δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί κάθε κατάσταση, γιατί κάθε μικρο-επιλογή του τον μετακινεί σε μια άλλη χρονική ροή. Στον κόσμο των Παράλληλων Συμπάντων δεν υπάρχουν προφητείες, αλλά μόνο εκτιμήσεις για το τι είναι πιο πιθανό να συμβεί σε ένα συγκεκριμένο παρακλάδι του Χρόνου…)

Έχει τονιστεί πολλές φορές (ακόμη και από ερευνητές που δεν υιοθετούν την εξήγηση των χρονοταξιδιωτών) ότι οι «ξένοι» μοιάζουν πολύ με την εικόνα που οι βιολόγοι προβλέπουν ότι θα έχουν οι άνθρωποι μετά από πολλές δεκάδες χιλιάδες χρόνια, και αυτό ταιριάζει επίσης με την ερμηνεία των χρονοταξιδιωτών.
Οι ξένοι είναι μικρότεροι, με μεγαλύτερα κεφάλια και ατροφικά άκρα (αφού δεν θα χρειάζεται να κάνουν χειρονακτικές εργασίες).
Επίσης, έτσι εξηγείται πώς οι «ξένοι» μπορούν και αναπνέουν τον ίδιο αέρα με εμάς και κινούνται σχετικά άνετα στη βαρύτητά μας, κάτι που δεν θα περίμενε κανείς από εξωγήινους κατοίκους άλλων πλανητών…
Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες στις οποίες ο UFOναύτης, ο οποίος μοιάζει με φυσιολογικό (αλλά κάπως «παράξενο») άνθρωπο, συναντά έναν άνθρωπο και τον ρωτά κάποιες τελείως παράδοξες ερωτήσεις, που δείχνουν ότι έρχεται από μια πραγματικότητα που μοιάζει, αλλά δεν είναι όμοια με τη δική μας.
Π.χ., το ακόλουθο περιστατικό, που κατέγραψε και ερεύνησε ο επιστήμονας και ερευνητής Ζακ Βαλλέ:
Ένας γεωργός στο Βέλγιο, είδε ένα UFO να προσγειώνεται στο χωράφι του.
Καθώς πλησίαζε διστακτικά το σκάφος, εμφανίστηκε ένας κοντός «ξένος» και, μιλώντας Γαλλικά, τον ρώτησε τι ώρα είναι.
Ο γεωργός τού είπε την ώρα, όμως ο «ξένος» φάνηκε να εξαγριώνεται. Απάντησε θυμωμένος στον γεωργό ότι κάνει λάθος, έβγαλε ένα ραβδί, τον σημάδεψε και τον παρέλυσε.
Όταν ο χωρικός συνήλθε, διαπίστωσε ότι το σκάφος είχε εξαφανιστεί, αφήνοντας πίσω του έναν κύκλο από κατεστραμμένο χορτάρι!
Τυπική ίσως συμπεριφορά, για έναν χρονοταξιδιώτη που έχασε τον… χρόνο του!

Το πρόβλημα με την ερμηνεία των χρονοταξιδιωτών, είναι ότι το ταξίδι στον χρόνο εξακολουθεί να είναι «επιστημονική φαντασία» και δεν ξέρουμε αν είναι πραγματικά εφικτό.
Επίσης, δεν εξηγεί γιατί σε κάποιες στενές επαφές εμφανίζονται «ξένοι» που είναι τελείως διαφορετικοί από τον άνθρωπο, π.χ. ερπετόμορφοι ή εντομοειδείς.
Άραγε, μας επισκέπτονται και χρονοταξιδιώτες από εποχές πριν και μετά τον άνθρωπο, όταν άλλα πλάσματα κυβερνούσαν τον κόσμο μας;
Αν πραγματικά τα UFO είναι χρονοταξιδιώτες, ίσως κάνουν ένα παράδοξο πείραμα επηρεασμού ή αποπροσανατολισμού της σημερινής ανθρωπότητας, ίσως για να καλύψουν τα ίχνη τους, είτε για να αλλάξουν ηθελημένα τη ροή της Ιστορίας.
Ίσως όμως να συμβαίνει κάτι ακόμη πιο παράξενο. Ίσως οι UFOναύτες δεν έρχονται πέρα από τις πύλες του Χρόνου, αλλά περνώντας από τις πύλες άλλων Πραγματικοτήτων…Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 348
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!