Πέμπτη, 18-ΙΟΥ-2024, 3:06 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Baphomet (Από το μέλος μας Casta) (Μέρος B)

Goat του Mendes
Γνωστή εικόνα Levi  σχετικά με τον " Sabbatic Goat " παρουσιάζει ομοιότητες με έργα του Ισπανού καλλιτέχνη  Francisco José de Goya  Lucientes, , ο οποίος περισσότερο από μία φορά ζωγράφισε ένα «Sabbatic Goat" ανάμεσα το  1821-1823, το El Aquelare, o El gran Cobrόn  που ανατέθηκε από την Baron d’Emile Erlanger, Μια ομάδα γυναικών κάθεται και  προσφέρει νεκρά παιδιά κυρίως τα βρέφη τους σε μια καθιστή κατσίκα. Όλα τα στοιχεία είναι grotesques, και τα πρόσωπά τους σε μεγάλο βαθμό να διαστρεβλώνει τα γνωρίσματα των animalized.  Επιπλέον, η παλέτα είναι, όπως σε όλες της Μαύρης Ζωγραφικής, πολύ σκούρα, με βαριά χρήση του μαύρου.  Μερικές λευκές κηλίδες πολλές  σκιές προδιαγράφουν επίσης την σκοτεινότητα της βραδιάς Στα υπόλοιπα της υπάρχει  το κίτρινο χρώμα της ώχρας με κόκκινη γη με ένα άγγιγμα του μπλε κηλίδες.  
H κατσίκα, η οποία εκπροσωπεί το διάβολο και έχει  ανοιχτό το  στόμα της προεδρεύει στο φως του φεγγαριού. Θα μιλήσει με το κορίτσι, το οποίο προφανώς είναι να προταθεί για μάγισσα. Οι κύριοι χαρακτήρες (η γυναίκα που κάθεται στην καρέκλα και ο νόθος), βλέπουμε  τα πρόσωπά τους κρυμμένα Τα άλλα στοιχεία επίσης είναι ότι η κατσίκα δίνει την αίσθηση ότι όσα λεει πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τα λόγια του, η θέση της δε είναι πίσω από το πρώτη γυναίκα, που δηλώνει ότι αρχάρια και καλυμμένη με  κουβέρτα,  και κοιτά το κορίτσι.

Κι εδώ  ο διάβολος με τη μορφή μιας κερασφόρου κατσίκας, ένα σύμβολο  ένστικτων των ζώων, που κατέχουν  τη θέση του δικαστήριο ενώπιον των μαγισσών.
Κι εδώ τρομοκρατημένές καθισμένες οι γυναίκες με σεβασμό γύρω του  Από το 1789 στη ζωγραφική  του χρησιμοποιεί τις παραδοσιακές εικόνες της μαγείας και σε πολλά από τα χρησιμοποιούμενα σύμβολα είναι ανεστραμμένο.
 Η κατσίκα εκτείνει αριστερά του και όχι δεξιά οπλή προς το παιδί.
Το Σάββατο Μαγισσών είναι μια  ζωγραφική, που χλευάζει και γελοιοποιεί τις δεισιδαιμονίες, ο φόβος και ο παραλογισμός. Θέλοντας να  επηρεάσουν την πίστη μέσα από την άγνοια με φαντάσματα ή γιατρούς κομπογιαννίτες ή ενός τυράννου  

Aleister Crowley
Ο Aleister Crowley (αποκρυφιστής αστρολόγος μυστικιστής και τελετουργικός μάγος ), υπεύθυνος για  την ίδρυση της θρησκευτικής φιλοσοφίας του Thelema. Είχε το Baphomet ως το χαρακτηριστικό   Σύμβολο της Πίστεως της Γνωστικής Καθολικής Εκκλησίας Από το από το εκκλησίασμα στη  (Liber XV),Γνωστική Μάζα είπε  στη φράση: «. Και πιστεύω  στο φίδι και στο λιοντάρι, το μυστήριο του μυστηρίου, Το όνομά του είναι  BAPHOMET
Στο Liber ABA, Book 4 (Μαγικό Βιβλίο4), ο  Crowley ισχυρίστηκε ότι το  Baphomet ήταν ένα  θεϊκό ανδρόγυνο και "το ιερογλυφικό του είχε απόκρυφη τελειότητα":
Ο Διάβολος δεν υπάρχει.  Πρόκειται για ένα ψεύτικο όνομα που εφευρέθηκε από τη Black Brothers (Μαύρη  Αδελφότητα) και υπονομεύει την  ενότητα μέσα από την άγνοια της  σύγχυση τους    Ένας διάβολος ο οποίος είχε την ενότητα θα ήταν ένας Θεός ...  «Ο διάβολος» είναι, ιστορικά, ο Θεός για τον  κάθε λαό ότι ένας άνθρωπος  προσωπικά αντιπαθεί ...  Αυτό το φίδι, ο Σατανάς, δεν είναι ο εχθρός του ανθρώπου, αλλά αυτός που έκανε τους Θεούς της φυλής μας, γνωρίζοντας το καλό και το κακό Αυτός πρόσταξε «γνώρισε τον εαυτό σου»  και δίδαξε Μύηση».  Είναι «Ο Διάβολος» του Βιβλίου είναι ο  Θωθ, και το έμβλημα του είναι BAPHOMET, το ανδρόγυνο, που είναι το ιερογλυφικό της απόκρυφης τελειότητας ... Το ιερογλυφικό  Είναι συνεπώς της ζωής, και την αγάπη.

Σαν δαίμονας
Ο Baphomet έχει την εικόνα του  διάβολου στο Rider – Waite επίπεδο σε κάρτα Tarot
Εδώ δείχνει προς τα κάτω το πεντάγραμμο  Με αυτή την μορφή εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο 1897 La Clef de La Magie Noire από τον Stanislas_de_Guaita ,( ο οποίος ενδιαφέρθηκε  για τον αποκρυφισμό, μετά από την ανάγνωση ενός μυθιστορήματος  του Josephin Reladan που ήταν συνυφασμένος  με το  Rosicrucian (Ροδοσταυρισμού και γενικά με θέματα απόκρυφα)
Αργότερα η εικόνα αυτή υιοθετήθηκε ως το επίσημο σύμβολο της εκκλησίας του Σατανά του που ονομάζεται Sigil του Baphomet , και συνεχίζει να χρησιμοποιείται μεταξύ των σατανιστών  Σαν δαίμονας  

Η Sigil του Baphomet, το επίσημο σύμβολο της Εκκλησίας του Σατανά χαρακτηριστικά της αίγας της Mendes μέσα σε μια ανεστραμμένη πεντάλφα.

Η Sigil του Baphomet ήταν πιθανότατα επηρεάστηκε πολύ από αυτήν την εικόνα από το La Clef Stanislas_de_Guaita  του de la Magie Noire (Το κλειδί για την Μαύρη Μαγεία)

Baphomet- στο Notre-Dame-de-Paris καθεδρικό ναό, το οποίο χτίστηκε αρχικά από τους Ναΐτες Ιππότες.

Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 351
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!