Τρίτη, 30-ΑΠΡ-2024, 8:23 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » H. P. Lovecraft » Τα έργα του » SHOGGOTH Οι υπηρέτες των Παλαιών
SHOGGOTH Οι υπηρέτες των Παλαιών
aposperittisDate: Παρασκευή, 01-ΙΟΥ-2011, 11:38 PM | Message # 1
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
"Είχαν κάνει το ίδιο και σε άλλους πλανήτες, έχοντας κατασκευάσει όχι μόνο τα απαραίτητα τρόφιμα αλλά και πολυκυτταρικές πρωτοπλασμικές μάζες ικανές να διαμορφώνουν υπό την επίδραση του υπνωτισμού τους ιστούς τους σε κάθε είδους προσωρινά όργανα, αποκτώντας έτσι ιδεώδεις σκλάβους για τις βαριές εργασίες που απαιτούσε η κοινότητα. Οι ιξώδεις αυτές μάζες ήταν χωρίς αμφιβολία εκείνες για τις οποίες τόλμησε να μιλήσει ψιθυριστά ο Αμπντούλ Αλχαζρέντ αποκαλώντας τες Shoggoth στο φοβερό του Νεκρονομικόν, παρ'όλο που ακόμα και ο παράφρων εκείνος Άραβας δεν είχε υπαινιχθεί ότι υπήρχαν καθόλου στη Γη, παρά μόνο στα όνειρα όσων μασούσαν ένα συγκεκριμένο αλκαλούχο βοτάνι."
(H.P. Lovecraft, "Τα Βουνά της Τρέλας")


Οι υπηρέτες των Παλαιών
Στη Μυθολογία Cthulhu τα Shoggoth δημιουργήθηκαν από τους Μεγάλους Παλαιούς σαν υπηρέτες τους. Μέσω υπνωτισμού μπορούσαν να ελέγχουν αυτά τα άνοα πλάσματα, και να τα χρησιμοποιούν ως εργατικό δυναμικό για την κατασκευή των κυκλώπειων πόλεών τους. Η δύναμη αυτών των πλασμάτων ήταν τεράστια: "Με τη βοήθεια των Shoggoth, στα οποία μπορούσαν να προσδώσουν την ικανότητα να σηκώνουν πολύ μεγάλα βάρη, οι μικρές, χαμηλές πολιτείες κάτω από τη θάλασσα επεκτάθηκαν σε απέραντους και επιβλητικούς πέτρινους λαβυρίνθους, όχι ανόμοιους με εκείνους που αργότερα υψώθηκαν στη στεριά". Πέρα όμως από τη χειρωνακτική εργασία, τα Shoggoth βοήθησαν τους Παλαιούς και στους πολέμους τους ενάντια στις άλλες φυλές που επιζητούσαν την κυριαρχία του πλανήτη. Έτσι, τα Shoggoth αποτέλεσαν τα κύρια όπλα των Παλαιών που ζούσαν στις υποθαλάσσιες πόλεις και στην μαύρη πολιτεία της Ανταρκτικής ενάντια στους γόνους του Cthulhu.

Αν και αρχικά ήταν άβουλα πλάσματα χωρίς δική τους θέληση, σύντομα τα Shoggoth άρχισαν να αποκτούν δική τους θέληση, και την ικανότητα να παίρνουν αποφάσεις και να τις εκτελούν εν ερήμην των αφεντών τους. Αυτό οδήγησε σε μια επανάσταση των Shoggoth ενάντια στους Παλαιούς, από την οποία φαίνεται να ξεκίνησε μια σειρά γεγονότων που δήγησε τελικά στην καταστροφή του πολιτισμού τους. "Φαίνεται πως έγιναν ιδιαίτερα ανυπάκουα προς το μέσον της Περμίου, ίσως πριν από εκατόν πενήντα εκατομμύρια χρόνια, όταν οι Θαλάσσιοι Παλαιοί εξαπέλυσαν ενατίον τους έναν πραγματικό πόλεμο για να επιβάλουν εκ νέου την κυριαρχία τους". Τα Shoggoth ήταν σκληροί και δύσκολοι να εξοντωθούν αντίπαλοι. "Οι Παλαιοί είχαν χρησιμοποιήσει παράξενα όπλα εναντίον τους, όπλα που διατάραζαν τη μοριακή και ατομική δομή τους, ώσπου τελικά είχαν επικρατήσει ολοκληρωτικά. Από τότε τα ανάγλυφα αναπαριστούσαν μια περίοδο κατά την οποία τα Shoggoth δαμάζονταν από οπλισμένους Παλαιούς όπως δάμαζαν οι καουμπόι τα άγρια άλογα στην Αμερικανική Δύση".

Έτσι παρουσιάζονται τα Shoggoth από τον H.P. Lovecraft στη νουβέλα του "Τα βουνά της Τρέλας". Στο "Νεκρονομικόν: Οι περιπλανήσεις του Αλχαζρέντ" ο Donald Tyson παρουσιάζει, μέσα από τα λόγια ενός φυλακισμένου γεννήματος του Cthulhu, μια παρόμοια ιστορία. Η διαφορά εντοπίζεται στο ότι, σύμφωνα με αυτόν, αυτά τα πλάσματα ήταν δημιουργήματα των Πρεσβυτερων Πλασμάτων, και όχι των Παλαιών, αφού στην εκδοχή του Tyson οι Πρεσβύτεροι ήταν οι δημιουργοί της Μαύρης Πολιτείας στην Ανταρκτική. Στην ιστορία του Tyson, αντίθετα από αυτά που γράφει ο Lovecraft στα "Βουνά της Τρέλας", οι γόνοι του Cthulhu κατόρθωσαν να αφανίσουν τα Shoggoth. "Δήλωσε πως όταν οι Παλαιοί πέρασαν μέσα από τις πύλες και σχημάτισαν κορμιά από την ουσία του κόσμου μας οι Shoggoth ήταν λίγοι σε αριθμό και διασκορπισμένοι σε ολόκληρη τη Γη. Αυτό μονάχα επέτρεψε στους γόνους του Cthulhu να τους νικήσουν, επειδή περικυκλώνοντας τον κάθε Shoggoth ξεχωριστά και υπερνικώντας τον με τον αριθμό τους, κατόρθωναν μετά από μεγάλο αγώνα να τον καταστρέψουν με τρόπο που δεν επέτρεπε στο σώμα του να ανασυσταθεί".

Τι σημαίνει η λέξη Shoggoth
Σύμφωνα με τον Tyson στο δικό του Νεκρονομικόν, Shoggoth σημαίνει "καταβροχθιστής των ψυχών". Γράφει ότι "Τα Shoggoth δεν καταβροχθίζουν μόνο σάρκα αλλά και την ενέργεια και τη ζωτικότητα". Από την άλλη, ο Kenneth Grant συσχέτισε τη λέξη Shoggoth με τη Χαλδαϊκή λέξη "shaggathai", που σημαίνει "μοιχεία", ενώ ταύτισε την έκφραση "Beth Shaggathai" (οίκος της μοιχείας/ οικος ανοχής) με το λεγόμενο "Λάκκο των Shoggoth" (Pit of Shoggoths). Δίνει με άλλα λόγια ένα σεξουαλικό χαρακτήρα στη δημιουργία αυτών των μορφών ζωής. Και οι δυο ερμηνείες του ονόματος είναι πολύ σημαντικές, αφού περιέχουν ψήγματα της αποκρυφιστικής σημασίας των Shoggoth, αλλά και στοιχεία για τη διαδικασία της δημιουργίας ενός πραγματικού μαγικού υπηρέτη Shoggoth.

Πριν όμως δούμε την πρακτική των χαοτικών μάγων που ασχολούνται με τη δημιουργία των Shoggoth, πρέπει να εξετάσουμε ένα άλλο, πολύ σημαντικό αποκρυφιστικό ζήτημα...

Servitors, Σκεπτομορφές και Shoggoth
Αν και στη δυτική μυστηριακή παράδοση η έννοια του Servitor άρχισε να γίνεται - ή πιο σωστά, να ΞΑΝΑγίνεται, μιας και ήταν μια έννοια από παλιά οικεία στους αλχημιστές - δημοφιλής σχετικά πρόσφατα, στις ανατολικές παραδόσεις είναι κάτι αρκετά γνωστό στους μυημένους για πολλούς αιώνες. Στη μυστηριακή παράδοση του Θιβέτ υπάρχουν τα Tulpas, ή σκεπτομορφές. Πρόκειται για θεομορφές και πλάσματα που ο μύστης δημιουργεί με την δύναμη του μυαλού του. Τα Tulpas είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εσωτερικής θιβετιανής διδασκαλίας, σύμφωνα με την οποία τα πάντα, από τους διάφορους θεούς μέχρι και το ίδιο το σύμπαν, είναι σκεπτομορφές που τα ίδια τα άτομα δημιουργούν.

Ουσιαστικά, οι σκεπτομορφές είναι οντότητες που δημιουργούνται από "αστρική ύλη", χρησιμοποιώντας δηλαδή τις δυνατότητες που προσφέρει το αστρικό πεδίο για φαντασία και δημιουργία. Το τι είναι το ίδιο το αστρικό πεδίο φυσικά σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση, με πολλές διαφορετικές θεωρίες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια εκδήλωση της "Κοσμικής φαντασίας", και σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το Συλλογικό Ασυνείδητο του ψυχολόγου Καρλ Γιουνγκ, της κοσμικής, κοινής φαντασίας της ανθρωπότητας, με την οποία όσοι έχουν την απαραίτητη νοητική και ψυχική δύναμη μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να την κατευθύνουν προκαλώντας αλλαγές, ακόμα και στο φυσικό κόσμο, αλλά και με τη θεωρία των μορφογενετικών πεδίων του βιολόγου Rupert Sheldrake. Είναι αυτό που οι αρχαίες σανσκριτικές παραδόσεις ονομάζουν Akasha. Είναι, πιο απλά, η πραγματική δύναμη του μυαλού, η δυνατότητα δηλαδή να κάνουμε κάτι πραγματικότητα, αν πιστεύουμε αρκετά σε αυτό, και είναι η κινητήριος δύναμη της θεωρίας της Μαγείας του Χάους.

Στην κατηγορία των σκεπτομορφών θα μπορούσαν να ενταχθούν και τα επονομαζόμενα "φαινόμενα Poltergeist", κοινό φαινόμενο ειδικά στις εφηβικές ηλικίες. Σύμφωνα με κάποιες δημοφιλείς θεωρίες περί τέτοιας μορφής "στοιχειωμάτων", η σεξουαλική καταπίεση που συχνά αντιμετωπίζουν πολλοί έφηβοι οδηγεί στην εκδήλωση περιεργων, συχνά βίαιων και ανεξήγητων φαινομένων.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα σκεπτομορφής είναι το αλχημικό ανθρωπάριο (homunculus). Το ανθρωπάριο ήταν η προσπαθεια των αλχημιστών να δημιουργήσουν ένα τέλειο ζωντανό ανθρώπινο αντίγραφο με τεχνητά μέσα. Ο Παράκελσος περιέγραψε μάλιστα την εργαστηριακή διαδικασία! Για να δημιουργήσει κάποιος ανθρωποειδή, θα έπρεπε να πάρει ανθρώπινο σπέρμα, να το αναμείξει με κοπριά αλόγου και το αίμα του, και να το ψήσει για σαράντα μέρες. Το ανθρωποειδές που θα προέκυπτε θα είχε τα πάντα, εκτός από την ψυχή. Φυσικά, η υλική κατασκευή του ανθρωπαρίου δεν είναι κάτι πραγματοποιήσιμο, ωστόσο μπορεί να δημιουργηθεί σαν σκεπτομορφή, με το υλικό "σώμα" του ανθρωπαρίου να αποτελεί το μέσο εστίασης και εργασίας.

Τα σκεπτομορφικά όντα λοιπόν δημιουργούνται και κατευθύνονται με τη δύναμη του μυαλού, μέσω κατάλληλων διαδικασιών και επικλήσεων (evocations), με σκοπό την εκπλήρωση κάποιας αποστολής που θα τους ανατεθεί. Από πολλές απόψεις τα Shoggoth μοιάζουν με τα χαοτικά Servitors, αλλά και με τα θιβετιανά Tulpas. Όπως και τα σκεπτομορφικά όντα, τα Shoggoth δημιουργήθηκαν από το νου των Παλαιών, οι οποίοι τα κατεύθυναν με τη δύναμη του υπνωτισμού. Τα Shoggoth τρέφονται απομυζώντας ζωτική ενέργεια, όπως και τα σκεπτομορφικά όντα τρέφονται με τη ζωτικότητα του μύστη που τα δημιούργησε. Τα Shoggoth έγιναν δυνατά, νοήμονα και επαναστάτησαν ενάντια στους αφέντες τους. Πολύ συχνά μια σκεπτομορφή μπορεί να γίνει πρόβλημα για το δημιουργό της, σε σημείο που να αναγκαστεί να την καταστρέψει. Όπως και τα φαινόμενα Poltergeist, η δημιουργία των Shoggoth όπως την αντιλαμβάνεται ο Kenneth Grant - του οποίου οι θεωρίες έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το σύγχρονο εσωτερισμό, ειδικά τη Χαοτική Μαγεία - σχετίζεται άμεσα με την σεξουαλική ενεργητικότητα. Τα Shoggoth μπορούν να γίνουν ορατά σε ανθρώπους που έχουν καταναλώσσει παραισθησιογόνες ουσίες. Ήταν κοινή σαμανική πράκτική η κατανάλωση παραισθησιογόνων φυτών για τη δημιουργία οραμάτων στο αστρικό επίπεδο.

Η δημιουργία ενός υπηρέτη Shoggoth
Αν και δεν περιλαμβάνει κάποια σχετική εργασία, στο βιβλίο της "Necronomicon Gnosis - A Practical Introduction" η Asenath Mason έκανε μια περίεργη νύξη, σχετικά με τη δημιουργία ενός πραγματικού Shoggoth με τη χρήση αίματος και ανθρώπινου σπέρματος. Η αναφορά της με οδήγησε σε περαιτέρω αναζήτηση του θέματος, και τελικά εντόπισα ένα άρθρο του Parker Ryan, στο οποίο περιγράφεται μια διαδικασία αρκετά παρόμοια με αυτήν της δημιουργίας ενός Homunculus:

-Αφού αποφασίσει ποια θα είναι η δουλειά που θα επιτελεί το Shoggoth, ο μάγος κατασκευάζει μια σφραγίδα (sigil) που θα συμβολίζει τον σκοπό του, χρησιμοποιώντας όποια τεχνική του είναι οικεία, όπως αυτές του Austin Osman Spare, ή των πλανητικών τετραγώνων.

-Ο Μάγος θα πρέπει να διαθέτει ένα δοχείο στο οποίο θα φιλοξενηθεί το "σώμα" του Shoggoth. Το δοχείο θα πρέπει να είναι στολισμένο με τα κατάλληλα σύμβολα (στη δική του τεχνική ο Parker Ryan χρησιμοποιεί τα σύμβολα του Yhe και των Πρεσβύτερων από το Νεκρονομικόν των Hay, Turner και Wilson και το R'lyeh text).

-Πρέπει επίσης να αποφασίσει ποια θα είναι η μορφή του Shoggoth του. Μια καλή πρόταση είναι οι διάφορες μορφές που παρουσιάζονται στα έργα πολλών καλλιτεχνών που ασχολούνται με το λαβκραφτικό έργο, όπως του H.R. Giger.

-Το δοχείο, με τη σφραγίδα μέσα του τοποθετείται σε βωμό αφιερωμένο στην Shub-Niggurath. Αυτή είναι ο Μεγάλος Παλαιός με τον οποίο θα δουλέψει ο μάγος, μιας και είναι η θεομορφή που σχετίζεται με τη γονιμότητα και τη σεξουαλική ενέργεια, τα στοιχεία δημιουργίας ενός Shoggoth, μιας νέας "ζωής".

-Αφού χαράξει κύκλο και εκτέλεσει τις κατάλληλες αποπομπές, ο μάγος προσεύχεται και καλεί τη Shub-Niggurath να δώσει ζωή στο δημιούργημά του. Έπειτα, διεγείρει σεξουαλικά τον εαυτό του και κοιτάει τη σφραγίδα, οραματιζόμενος τη μορφή που έχει επιλέξει για το Shoggoth του. Καθώς η ενέργειά του συγκεντρώνεται, την οραματίζεται να περνά στο δοχείο. Τη στιγμή του οργασμού, ο μάγος καλεί το Shoggoth με το όνομα που έχει επιλέξει για αυτό, και καθώς κλιμακώνει, αφήνει τα υγρά του μέσα στο δοχείο. Αυτό θα γίνει για τρεις μέρες.

-Στη συνέχεια, και για τις υπόλοιπες τριανταεφτά ημέρες, ο μάγος "τρέφει" το δημιούργημά του ρίχνοντας λίγο από το αίμα του στο δοχείο, διαταζοντας το Shoggoth να τραφεί και να δυναμώσει. την τεσσαρακοστή ημέρα, το Shoggoth θα είναι έτοιμο να απελευθερωθεί και να επιτελέσει το σκοπό του. Ο μάγος το διατάζει να απελευθερωθεί και καταστρέφει τα σύμβολα του δοχείου.

-Αυτή η διαδικασία θα δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα δυνατό και δύσκολο να ελεγχθεί αστρικό ον. Αυτό το ον θα τρέφεται με τη ζωτικότητα του δημιουργού του, και μπορεί να γίνει ανεξάρτητο και ανεξέλεγκτο, οδηγώντας σε προβλήματα. Ετσι, αμέσως μόλις ο σκοπός εκπληρωθεί, το Shoggoth πρέπει να καταστραφεί. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα προσεκτικά εκτελεσμένο αφοριστικό τυπικό, ή με απορρόφηση της σκεπτομορφής στο αστρικό σώμα του μάγου.


Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
Irenicus777Date: Παρασκευή, 08-ΙΟΥ-2011, 11:40 PM | Message # 2
Μέλος φάντασμα
Group: Checked
Messages: 4
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Τον επίλογό μου ξέχασες... το πιο σημαντικό κομμάτι του κειμένου, ίσως!

"Θελω για το τέλος να τονίσω το εξής: Αυτή η εργασία σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται σε αρχάριους. Η δημιουργία ενός Shoggoth είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη διαδικασία. Αυτός που θα την επιχειρήσει πρέπει να είναι καλά εκπαιδευμένος στη διαχείριση σκεπτομορφών, αλλά και στις σύγχρονες χαοτικές τεχνικές. Στο βιβλίο τους "Η Μαγική Χρήση της Σκέψης" οι Dolores Ashcroft-Nowicki και J.H. Brennan παρουσιάζουν και αναλύουν μια σειρά από τεχνικές δημιουργίας και διαχείρισης σκεπτομορφικών όντων, καθώς και μια μεγάλη εργασία δημιουργίας ενός πραγματικού ανθρωπάριου. Επίσης, χρήσιμο μπορεί να φανεί το "Aspects of Evocation" του Phil Hine, και φυσικά το Liber Null" και το "Liber Kaos" του Peter J. Carroll. Όσο για τη δημιουργία Shoggoth του Parker Ryan, αυτή μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα ChaosMatrix.org."


http://necronomiconmagic.weebly.com/shoggoth.html

Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν έχω καμία όρεξη το κείμενο να γίνει αφορμή κάποιος αρχάριος/ανίδεος στο θέμα των servitors να αρχίσει να κόβεται για 40 μέρες...

επίσης, για όποιον ενδιαφέρεται να ψαχτεί περισσότερο στο θέμα των Σόγκοθ, η βιβλιογραφία που είχα χρησιμοποιήσει:

Λάβκραφτ, Χ.Φ., Τα Βουνά της Τρέλας, Αίολος, 2004
Τάισον, Ντ. (Tyson, D.), Νεκρονομικόν: Οι περιπλανήσεις του Αλχαζρέντ, Αίολος, 2007
Ashcroft-Nowicki, D. & Brennan, J.H., Η Μαγική Χρήση της Σκέψης, Αρχέτυπο, 2008
Carroll, P.J., Liber Null & Psychonaut, Weiser, 1987
Grant, K., Nightside of Eden (2nd Edition), Skoob Publishing, 1994
Hay, G. et al, Necronomicon: Book of Dead Names (Al Azif), Skoob Publishing, 1992
Hine, P., Aspects of Evocation, philhine.co.uk, 2005
Hine, P., Condensed Chaos (Oven-ready Chaos), philhine.co.uk, 2005
Konstantinos, Summoning Spirits, Llewellyn, 1998
Mason, A., Necronomicon Gnosis - A Practical Introduction, Drache Roter, 2007
Parker, R. Creating a Shoggoth, ChaosMatrix.org, 1994
Turner, R. et al, The R'lyeh Text, Skoob Publishing, 1995
Tyson, D. & Stokes, A., Secrets of the Necronomicon/The Necronomicon Tarot, Llewellyn, 2007
Tyson, D., Soul Flight - Astral Projection and the Magical Universe, Llewellyn, 2007


Open your mind to Kaos:
http://necronomiconmagic.weebly.com
 
aposperittisDate: Σάββατο, 09-ΙΟΥ-2011, 0:29 AM | Message # 3
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Κάτι μου λέει πως θα βρείτε εδώ πολλά δικά σας άρθρα! Οπότε θα νιώσετε οικείο έδαφος. biggrin

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
Irenicus777Date: Σάββατο, 09-ΙΟΥ-2011, 0:38 AM | Message # 4
Μέλος φάντασμα
Group: Checked
Messages: 4
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Κοίτα, δεν έχω θέμα με το να πάρεις κάποιο κείμενό μου και να το βάλεις εδώ. (αν και αν έβαζες την πηγή καλό θα ήταν... οκ, σταματάτω τα παράπονα!) Απλά... το βάζεις που το βάζεις το κείμενο, βάλε το ολόκληρο τουλάχιστον! biggrin

Open your mind to Kaos:
http://necronomiconmagic.weebly.com
 
aposperittisDate: Σάββατο, 09-ΙΟΥ-2011, 0:42 AM | Message # 5
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Έχεις δίκιο σε αυτό απλά όπως αναφέρω και σε άλλο ποστ όπου δεν αναφέρω πηγή επί του θέματος είναι γιατί την έχω στην κεντρική σελίδα! Τέλος δεν το έβαλα ολόκληρο γιατί δεν χώραγε! Έπρεπε να ανοίξω και 2ο ποστ και δεν το ήθελα. Όμως χάρηκα που το βρήκες εσύ και το πρόσθεσες για να κρατάμε και της σωστές ισορροπίες.

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
ARMAGEDONDate: Σάββατο, 10-ΜΑΡ-2012, 8:51 PM | Message # 6
Ενεργό μέλος
Group: Special User
Messages: 122
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Quote (Irenicus777)
αλλά και στις σύγχρονες χαοτικές τεχνικές.

Τι εννοεί ο ποιητής ?
 
ΘνητοςDate: Σάββατο, 10-ΜΑΡ-2012, 9:48 PM | Message # 7
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Ποιηματα !!
biggrin biggrin biggrin


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Κυριακή, 11-ΜΑΡ-2012, 11:04 PM | Message # 8
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
ΝΟΜΊΖΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΝΑ ΠΕΊ ΟΤΙ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΤΗΝ ΜΈΘΟΔΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑς ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΏΝ !!!!ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ !!!!!

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΘνητοςDate: Κυριακή, 11-ΜΑΡ-2012, 11:07 PM | Message # 9
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Συγχρονες ???
Χαοτικες - τέχνες = αντιθετα !!!
happy


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Κυριακή, 11-ΜΑΡ-2012, 11:09 PM | Message # 10
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Ετσι είναι!!

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
Forum » H. P. Lovecraft » Τα έργα του » SHOGGOTH Οι υπηρέτες των Παλαιών
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: