Συγκλονιστικές ανακαλύψεις
|
|
margarita | Date: Κυριακή, 30-ΟΚΤ-2011, 5:22 PM | Message # 211 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Status: Offline
| Quote (Αθηναίος) Σκιάχτηκα! Added (2011-10-30, 4:22 PM) ---------------------------------------------
Quote (margarita) Ο Πυθαγόρας είπε ορισμένα πράγματα με μυστικό και συμβολικό τρόπο, τα περισσότερα από αυτά τα κατέγραψε ο Αριστοτέλης. Έλεγε λ.χ. ότι η θάλασσα είναι το δάκρυ του Κρόνου, ότι η Μεγάλη και η Μικρή Άρκτος είναι τα χέρια της Ρέας, η Πούλια η λύρα των Μουσών, οι πλανήτες τα σκυλιά της Περσεφόνης, επίσης έλεγε ότι ο ήχος που βγάζει ο χαλκός όταν κρούεται είναι η φωνή κάποιου θείου Όντος φυλακισμένη μέσα στον χαλκό εγω το εβαλα για να βρουμε τα μυστικα !!!
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Κυριακή, 30-ΟΚΤ-2011, 6:49 PM | Message # 212 |
Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (margarita) γω το εβαλα για να βρουμε τα μυστικα ! Το κατάλαβα και νομίζω ότι πρέπει να το ψάξουμε.
Έχω όμως προβλήματα με τη γραμμή του internet από Τετάρτη. Κάνει διακοπές κάθε λίγο και λιγάκι και λόγω των αργιών θα έλθουν Δευτέρα ή Τρίτη για να ελέγξουν την γραμμή οι τεχνικοί. Έτσι υπάρχει πρόβλημα γιατί γράφω κάτι και σβήνεται γιατί πέφτει η γραμμή και φτου κι' απ' την αρχή αν ξεχάσω να το κάνω copy. Αυτός είναι ο λόγος που μια είμαι μέσα στο φόρουμ και μια απ' έξω.
Ελπίζω να διορθωθεί το πρόβλημα αύριο και να μπορώ με άνεση να παρακολουθώ τις συνομιλίες και να συμμετέχω. Τώρα ώσπου να έρθει η γραμμή χάνω τη συζήτηση γιατί έχει προχωρήσει και δεν γίνεται να επανέρχομαι στο αρχικό κείμενο γυρίζοντας τη συζήτηση πίσω!
Υ/Γ.: Αυτό το κείμενο (το έχω σώσει με copy) είναι η τέταρτη φορά που το στέλνω. Ελπίζω να φύγει!
Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
|
|
| |
margarita | Date: Κυριακή, 30-ΟΚΤ-2011, 8:24 PM | Message # 213 |
Ο βασιλιάς των μελών
| θα σου στειλω θετική ενεργεια να σου φτιάξει το internet Added (2011-10-30, 7:24 PM) --------------------------------------------- αθηναίε καπου διαβασα οτι υπάρχει σε ελληνικά χερια η συνέχεια του διαλόγου του κριτία που αναφέρεται σε γεγονότα που περιμένουμε αλλά οτι φοβούνται να το κοινοποιήσουν γιατι εμπεριέχει κάποια μυστικά εχεις ακούσει κατι?
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Κυριακή, 30-ΟΚΤ-2011, 10:26 PM | Message # 214 |
Ο βασιλιάς των μελών
| Και ο υπόλοιπος διάλογος του Κριτία και ολόκληρο το έργο του Σημία (μαθητή του Σωκράτη) έχουν"χαθεί". Από το έργο του σημεία έχουμε μόνο τους τίτλους! Κυκλοφορεί η φήμη που λες αλλά δεν έχω δει τίποτα!
|
|
| |
margarita | Date: Δευτέρα, 31-ΟΚΤ-2011, 0:37 AM | Message # 215 |
Ο βασιλιάς των μελών
| Για τους αρχαίους Έλληνες, η Μεγάλη Άρκτος αναπαριστούσε τη νύμφη Καλλιστώ. Η Καλλιστώ, κόρη του Λυκάωνα, βασιλιά της Αρκαδίας, έγινε σύντροφος της παρθένου θεάς Αρτέμιδος και συμφώνησε να ζήσει με αγνότητα. Όμως ο Δίας την είδε και μαγεύτηκε από την ομορφιά της. Πήρε τότε τη μορφή της Αρτέμιδος και πλησίασε την Καλλιστώ που αναπαυόταν. Ενώ η Καλλιστώ και η ψεύτικη Άρτεμις ήταν αγκαλιασμένες, ο Δίας πήρε την κανονική του μορφή και αμέσως την αποπλάνησε. Η Καλλιστώ έμεινε έγκυος και διώχθηκε από την Άρτεμη. Γέννησε ένα γιο, τον Αρκάδα. Από το σημείο αυτό και μετά υπάρχουν διάφορες εκδοχές για το πώς η Καλλιστώ μεταμορφώθηκε σε αρκούδα. Κάποια λέει ότι το έκανε η σύζυγος του Δία, η Ήρα, οργισμένη με τις ερωτοτροπίες του άνδρα της. Κάποια μέρα που ο Αρκάς, άνδρας πια, είχε βγει για κυνήγι, συνάντησε την Καλλιστώ που είχε τη μορφή αρκούδας και ετοιμάστηκε να τη σκοτώσει. Ο Δίας όμως έσπευσε να τη σώσει κι έστειλε ένα ανεμοστρόβιλο, που τους σήκωσε και τους μετέφερε στον ουρανό ως τους αστερισμούς της Μεγάλης Άρκτου και του Βοώτη. Αυτή η τιμή που τους έγινε εξαγρίωσε περισσότερο την Ήρα, η οποία παρότρυνε τον Ωκεανό και τη Θέτιδα να απαγορέψουν στους δύο αυτούς αστερισμούς να πλησιάζουν τα υγρά βασίλειά τους. Εξαιτίας της απαγόρευσης αυτής οι Άρκτοι περιστρέφονται συνεχώς γύρω από τον ουράνιο πόλο χωρίς ποτέ να δύουν κάτω από τον ορίζοντα. Added (2011-10-31, 0:19 Am) --------------------------------------------- Μικρή Άρκτος
Η μικρή αρκούδα, Η Μικρή Άρκτος είναι πολύ λιγότερο ευδιάκριτη σε σχέση με τη Μεγάλη. Ο κύριος σχηματισμός των άστρων της μιμείται το σχήμα της Μεγάλης Άρκτου. Στην άκρη της ουράς της Μικρής Άρκτου βρίσκεται το λαμπρότερο άστρο του αστερισμού, ο Πολικός Αστέρας, γνωστός και ως Βόρειος Αστέρας, επειδή βρίσκεται κοντά στο βόρειο ουράνιο πόλο, γύρω από τον οποίο μοιάζουν να περιστρέφονται όλα τα άστρα στη διάρκεια της νύχτας. Λέγεται ότι τη Μικρή Άρκτο την εισήγαγε ως αστερισμό ο Έλληνας φιλόσοφος Θαλής ο Μιλήσιος τον 6ο αιώνα π.Χ. ως βοήθημα για τη ναυσιπλοΐα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Μικρή Άρκτος και η Μεγάλη Άρκτος σχετίζονται με τη γέννηση του Δία στην Κρήτη. Η μητέρα του Δία, Ρέα, κατέφυγε σε μια σπηλιά της Κρήτης για να ξεφύγει από τον πατέρα του θεού, τον Κρόνο, ο οποίος είχε καταπιεί όλα τα προηγούμενα παιδία του φοβούμενος ότι κάποια μέρα θα τον ανέτρεπαν από την εξουσία. Στην Κρήτη, ο Δίας γαλουχήθηκε από τις νύμφες Αδράστεια και Ίδη. Added (2011-10-31, 0:29 Am) --------------------------------------------- ΡΕΑ ΟΝΟΜΆΖΕΤΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟς ΔΟΡΥΦΟΡΟς ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ Added (2011-10-31, 0:37 Am) --------------------------------------------- ΜΆΛΛΟΝ Η ΡΕΑ Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΤΟς ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Δευτέρα, 31-ΟΚΤ-2011, 0:55 AM | Message # 216 |
Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (margarita) τους μετέφερε στον ουρανό ως τους αστερισμούς της Μεγάλης Άρκτου και του Βοώτη. Μεγάλη Άρκτος = Μητέρα, Βοώτης = Γιος = Αρκάς Ο Βοώτης είναι αποικία της Μεγάλης Άρκτου. Επομένως οι Αρκάδες έχουν σχέση με τον Βοώτη. Πιθανόν να προέρχονται από εκεί! Η Μεγάλη άρκτος έχει σχέση (αποικία πιθανόν) με την Ανδρομέδα (Δίας). Η Ρέα πιθανόν να ήταν στην Κρόνια συμμαχία και αποστάτησε!
Message edited by Αθηναίος - Δευτέρα, 31-ΟΚΤ-2011, 0:56 AM |
|
| |
margarita | Date: Δευτέρα, 31-ΟΚΤ-2011, 7:59 PM | Message # 217 |
Ο βασιλιάς των μελών
| Ε Λ Λ Α Σ
ΕΛΕΥΣΙΣ ΛΑΟΥ ΛΑΓΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥAdded (2011-10-31, 7:59 PM) --------------------------------------------- ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ 1+2+3+4=10=1+0=1 ΕΝ+ΔΥΟ+ΤΡΙΑ+ΤΕΣΣΑΡΑ=55+474+411+807=1747=1+7+4+7=19=1+9=10=1+0=1
|
|
| |
Θνητος | Date: Δευτέρα, 31-ΟΚΤ-2011, 9:15 PM | Message # 218 |
Ο βασιλιάς των μελών
| Στο Ιδαίο Άντρο της Κρήτης, το αρχαιότερο αστεροσκοπείο!
http://www.pyles.tv/News....on.aspx
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Δευτέρα, 31-ΟΚΤ-2011, 9:26 PM | Message # 219 |
Ο βασιλιάς των μελών
| πολυ καλο αρθρο
|
|
| |
Θνητος | Date: Πέμπτη, 10-ΝΟΕ-2011, 11:03 AM | Message # 220 |
Ο βασιλιάς των μελών
| Καταγγελίες για Ιταλούς και Αλβανούς αρχαιολόγους που αποκρύπτουν και καταστρέφουν Ελληνικά ευρήματα στην Αλβανία 5:27 μ.μ. | Αναρτήθηκε από Βισάλτης - Στα πλαίσια της 11ης εβδομάδας της Ιταλικής Γλώσσας, το Ιταλικό Πολιτιστικό Κέντρο, εγκαινίασε στο Αργυρόκαστρο έκθεση φωτογραφίας με θέμα την αρχαιοελληνική πόλη της Αδριανούπολης.
Οι 60 φωτογραφίες που εκτίθενται αποτελούνται από κάποιες παλιές ασπρόμαυρες και νέες φωτογραφίες από τις ανασκαφές που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Δρόπολης και κυρίως γύρο από το αρχαίο θέατρο των Σωφράτικων, από ιταλούς και αλβανούς αρχαιολόγους των πανεπιστημίων Macerata και Αργυροκάστρου αντίστοιχα.
Αλβανοί και ιταλοί προσπαθούν να αναδείξουν τα ευρήματα της Ρωμαϊκής Περίοδο, αποκρύπτοντας αυτά της Ελληνικής ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για την καταστροφή τους.
Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε και ο Υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας που με τις δηλώσεις του έδειξε ότι ή είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν κατέχει «γρι» από ιστορία ή υπηρετεί άκομψα το προαναφερόμενο σχέδιο ή και τα δύο μαζί. Ο κ. Aldo Bumci είπε συγκεκριμένα: Αυτή η έκθεση είναι τμήμα της κοινής αλβανο-ιταλικής πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι η απόδειξη των δεσμών των δύο λαών από την αρχαιότητα και ότι όπως ο ιταλικός πολιτισμός είναι γνωστός στη χώρα του, έτσι πρέπει και ο αλβανικός πολιτισμός να γίνει πιο γνωστός στην Ιταλία… Πηγη , http://visaltis.blogspot.com/2011/11/blog-post_08.htmlAdded (2011-11-10, 11:03 Am) --------------------------------------------- O "κινούμενος" Ναός του Απόλλωνα στις Βάσσες,χωρίς τις τέντες.(Βίντεο)
http://visaltis.blogspot.com/2011/11/o.html
Βιντεο
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Πέμπτη, 10-ΝΟΕ-2011, 6:09 PM | Message # 221 |
Ο βασιλιάς των μελών
| πανεμορφος ναος δεν εχω πάει ακόμα εκεί
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Παρασκευή, 11-ΝΟΕ-2011, 11:05 PM | Message # 222 |
Ο βασιλιάς των μελών
| Καμία σχέση ο ναός του βίντεο και ο ναός χωρίς τις τέντες με τον σημερινό ναό... δηλαδή πριν το ΠΑΣΟΚ, γιατί είχε προχωρήσει η αναστήλωση και είχαν επισκευαστεί ή επανατοποθετηθεί τα εσωτερικά κτίσματα-τοίχοι του ναού, αλλά από τότε που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ έμειναν τα έργα στάσιμα!!! Κρίμα γιατί όλη η δουλειά που είχε γίνει κινδυνεύει να πάει στο βρόντο, γιατί ο ναός μπορεί να χάσει την περιστροφικότητά του ή ακόμα και να καταρρεύσει!
Quote (margarita) πανεμορφος ναος δεν εχω πάει ακόμα εκεί Αν πας, όταν πας να είναι καλοκαίρι!
Message edited by Αθηναίος - Παρασκευή, 11-ΝΟΕ-2011, 11:07 PM |
|
| |
margarita | Date: Κυριακή, 13-ΝΟΕ-2011, 11:22 PM | Message # 223 |
Ο βασιλιάς των μελών
| Quote (Αθηναίος) γιατί ο ναός μπορεί να χάσει την περιστροφικότητά του ή ακόμα και να καταρρεύσει! θα είμαι κρίμα μεγάλοAdded (2011-11-11, 11:10 PM) --------------------------------------------- είναι Added (2011-11-13, 11:21 PM) --------------------------------------------- Ο Ησίοδος μέσα από την Θεογονία του, κωδικοποιεί την απόσταση Σειρίου-Γης, με την περιγραφή της πτώσεως των υδάτων της Στυγός. Λέγει, λοιπόν, πως εννέα ολόκληρα «ημερόνυκτα» πίπτει το ύδωρ και την δεκάτη ημέρα φθάνει εις τα Τάρταρα. Το φάως (=φως), ταξιδεύει από τον Σείριο στην Γην 9 ολόκληρα χρόνια και φθάνει το δέκατο έτος. Λέγει ακόμη, πως ο ιερότερος όρκος των Θεών, είναι το νερό της Στυγός και μάλιστα όχι τόσο το 9/10 των τμημάτων αυτής, αλλά κυρίως το Δέκατο, θέλοντας να υποδείξει την τοποθεσία αφίξεως του φωτός (σύμφωνα με τα παραπάνω) στον Σείριο Added (2011-11-13, 11:22 PM) ---------------------------------------------
Quote (margarita) πως ο ιερότερος όρκος των Θεών, είναι το νερό της Στυγός τι πληροφορίες ξέρετε για το νερό της στυγός?
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Δευτέρα, 14-ΝΟΕ-2011, 2:03 AM | Message # 224 |
Ο βασιλιάς των μελών
| Μυστήριο καλύπτει την αποκωδικοποίηση των υδάτων της Στυγός! Ίσως γιατί είχαν σχέση και με τα Ελευσίνια Μυστήρια (με κάποιο τρόπο)! Το περίεργο είναι ότι σε έκαναν αθάνατο αλλά και σε θανάτωναν και το φοβόντουσαν ακόμα και οι Θεοί, γιατί το χρησιμοποιούσαν ως ένα είδος ορού της αλήθειας, με τη διαφορά ότι σε τιμωρούσε το ίδιο το νερό! Είναι αλήθεια ένα από τα μεγάλα μυστήρια γιατί είχε και περίεργες ιδιότητες γιατί κατέστρεφε ακόμα και τα μέταλλα!
|
|
| |
Θνητος | Date: Σάββατο, 19-ΝΟΕ-2011, 6:47 PM | Message # 225 |
Ο βασιλιάς των μελών
| ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Σαν ενημερώνουμε ότι οποίος θέλει μπορεί ελευθέρα να δημοσιεύει κείμενα, άρθρα και φωτογραφίες από την ομάδα μας με την προϋπόθεση αυτά να συνοδεύονται με την πηγή (λινκ) του ιστολογιου μας. Μετά τιμής ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ Γίνε και συ ένας μικρός Παυσανίας…. Η ομάδα μας είναι ανοιχτή σε ανθρώπους με όρεξη και διάθεση Οποίος θέλει να προσφέρει ιδέες η να γίνει μέλος της ομάδα μας ας επικοινωνήσει με το παρακάτω email alex_talws@hotmail.com
Ο ΑΝΟΗΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ,Ο ΑΦΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑ,Ο ΣΩΦΡΩΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ....
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ...ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ....
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ!ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Τετάρτη, Νοέμβριος 16, 2011 ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
ΕΡΕΥΝΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ Φωτογραφική επιμέλεια ΧΡΟΝΟΣ
Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες ξένοι τουρίστες επισκέπτονται την πατρίδα μας για να εξερευνήσουν τις ατελείωτες παράλιες μας,να καούν στον καυτό μας ήλιο να γευτούν τις νοστιμιές μας και να μάθουν ένα κομμάτι της ιστορίας μας.... Κάποιοι όμως εξ αυτών με πρόσχημα τον τουρισμό έρχονται με άλλες προθέσεις.... Το παίζουνε τουρίστες έχοντας μαζί τους όλη τους την οικογένεια ,καλύπτοντας πίσω από την ταμπέλα του οικογενειάρχη τις δόλιες ενέργειες τους....
ΝΟΜΟΣ: ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ:ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ:ΑΡΧΑΙΟΣ ΑΣΩΠΟΣ-ΠΛΥΤΡΑ
Η ιστορία που θα σας διηγηθώ εκτυλίχθηκε το καλοκαίρι μπροστά στα μάτια μου....
Έχω πάει για φωτογράφηση στον αρχαίο Ασωπό μέρα μεσημέρι. Εδώ να πω ότι η περιοχή είναι η μισή μέσα στην θάλασσα και η άλλη μισή θαμμένη εκτός. Φύλακας δεν υπάρχει η μάλλον υπάρχει κάποιος δημοτικός σύμβουλος απ ότι έμαθα αργότερα ο οποίος περνάει μερικές φορές την εβδομάδα και αν.... Εκεί που περπατάω μεταξύ ακροθαλασσιάς και στεριάς βλέπω πάνω σε αρχαίους λίθους, στρωμένα δεκάδες όστρακα(αρχαία κεραμικά κομμάτια).
Δεν προλαβαίνω να κάνω 20 βήματα και βλέπω σε έναν άλλο λίθο και άλλα κομμάτια, όμως αυτά ήτανε βγαλμένα από την θάλασσα (είχανε πάνω τους κοράλλια).Οπότε λέω εδώ κάτι τρέχει.... Σε κοντινή απόσταση από όλα αυτά βρίσκω ένα κοριτσάκι περίπου 10 ετών και το βλέπω να κοιτάζει με αγονία μέσα στην θάλασσα. Κοιτάζω και γω λοιπόν και...όπα...Να σου ο δράστης... η μάλλον οι δράστες....Μαμάς , μπαμπάς και αδερφός το είχανε ρίξει σε υποβρύχιο αρχαιοντουφεκο. Βγάζανε σπασμένους αμφορείς ....Με το που με βλέπουν και ενώ έβγαιναν προς στην στεριά, αδειάζουν τις τσάντες τους και βγαίνουν έξω.
Δεν μου δίνουν σημασία και μετά από 10 λεπτά ανάπαυσης πάει ο άντρας στο αμάξι ,βγάζει ένα κατσαβίδι και ένα σφυράκι και μαζί με όλη την οικογένεια αρχίζουν να σκάβουν στις άκρες της τομής που είχε γίνει η βύθιση της πόλης(η τομή είναι το καλύτερο σημείο αν θέλει να ψάξει κανείς γιατί εκεί βρίσκει αρχαία χωρίς ιδιαίτερο κόπο).
Τους πλησιάζω και τους λέω στα αγγλικά.... Τι κάνετε εδώ; Απαγορεύεται να σκάβετε... ΓΙΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ; δεν το γράφει τους απαντάω αλλά έχει ταμπέλα που δηλώνει ότι είναι αρχαιολογική περιοχή... ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ! θα φωνάξω την αστυνομία αν δεν σταματήσετε τώρα αμέσως ΦΩΝΑΞΕ ΤΗΝ... και συνεχίζουν το σκάψιμο... Φεύγω με το αμάξι και πάω στην αρχή του αρχαιολογικού χώρου που έχει μια ταβέρνα και από εκεί με την βοήθεια του ανθρώπου παίρνουμε τηλέφωνο στο Δημαρχείο το οποίο εδρεύει στα Παπαδιανικα ,δηλαδή 5 λεπτά δρόμος. Ξανάπαω πίσω εγώ και τους λέω ότι έρχεται η αστυνομία! ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΑΣ ΕΡΘΕΙ... Όντως μετά από 7 λεπτά βλέπω ένα αγροτικό να έρχεται του σκοτωμού και να κατεβαίνει από αυτό ένας διμετρος Λάκωνας. Μου συστήνεται ως αντιδήμαρχος ,του λέω την ιστορία και πλέων εγώ είμαι ο ενδιάμεσος. Αυτός μιλάει σε μένα και γω μεταφράζω σ αυτούς. Αυτοί έχουν αλλάξει 10 χρώματα γιατί εγώ επιμένω να λέω ότι σε λίγο θα έρθει και η αστυνομία και θα καταλάβουν ότι δεν είμαστε ένα κράτος μπουρδελο.... Με τα πολλά ο αντιδήμαρχος παίρνει τηλέφωνο την αστυνομία και τους λέει: Eλα ρε Αντρέα που είστε; Είμαστε στους Μολάους(20 λεπτά δηλαδή από το σημείο μας) Έχουμε εδώ κάτι ξένους με αρχαία Και πρέπει να έρθουμε εκεί; Έχουμε μόνο ένα περιπολικό ,είναι περιστατικό επείγον; Καλά μην έρθετε θα τους ψάξω εγώ ,λέει ο αντιδήμαρχος. Τελικά τι έγινε; Έχετε αγωνία; Τους ψάξαμε το αμάξι εγώ και ο αντιδήμαρχος βρήκαμε μια σακούλα εκεί...
Και μετά μου λέει ,''ε τώρα ας τους αφήσουμε να φύγουν και πες τους να μην ξανάρθουν'' δηλαδή λέω από μέσα μου....ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ.... Τους το λέω ,και αυτοί με ξάφνιασμα μεγάλο! Κοιτάζονται και μέσα σε 1 λεπτό είχαν εξαφανιστεί....(Βλέπετε σε μια άλλη ευρωπαϊκη χώρα θα ήταν ακόμα μέσα στην φυλακή) Εν τω μεταξύ ο αντιδήμαρχος μου λέει εγώ έχω μια δουλεία και φεύγω. Απορημένος εγώ με την όλη κατάσταση του λέω ότι υπάρχουν και αλλά διάσπαρτα αρχαία που έβγαλαν και τα άφησαν... Και μου απαντάει: ''Μάζεψε τα αν μπορείς και έλα στην πλατειά που θα είμαι εκεί να μου τα δώσεις!''
Και κάθισα που λέτε, και έκανα ενα ξεκαθάρισμα(με ρίσκο προσωπικό) από όλα όσα είχα δει τα κατά την γνώμη μου πιο σημαντικά, τα έβαλα σε μια σακούλα και τα πήγα στην πλατεία της Πλύτρας (έτσι λέγεται τώρα η περιοχή) να τα παραδώσω. Όμως τελικά είχε φύγει οπότε ξεκίνησα για το δημαρχείο.... Φτάνοντας στο δημαρχείο , βρήκα τον αντιδήμαρχο ,του τα παρέδωσα, μου λέει σ ευχαριστώ πολύ παιδί μου είσαι άξιος Έλληνος και με αποχαιρετάει.... Και έχω μείνει τώρα εγώ Μαλ.......ας ,προσπαθώντας να καταλάβω τι έγινε! Τελικά μετά από όλο αυτό έψαξα ,ρώτησα και έμαθα ότι: ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 4 ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ!!!!(ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40!!!) Το διανοείστε; 4;Για έναν νομό που όπου σκάψεις θα βρεις αρχαία ίχνη!!!! ΑΥΤΑ.... Φανταστείτε τι γίνεται τον χειμώνα που δεν πατάει ψυχή.... Υ.Γ.Το καλοκαίρι είχε επισκεφθεί την περιοχή ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, με αφορμή λοιπόν την επίσκεψη του ρώτησα τον αντιδήμαρχο αν του έθεσε το θέμα προστασίας και ανάδειξης της περιοχής και μου απάντησε ότι του το είπε αλλά του απάντησε ο υπουργός ''λεφτά δεν υπάρχουν τώρα γι αυτο''.Εγω απλά θα σας πω ότι ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ δεν ήρθε στην περιοχή για την ανεκτίμητης άξιας αρχαιολογική περιοχή αλλά για να δει έναν επιφανή Αθηναίο επιχειρηματία που χτίζει στις πλαγίες της περιοχής ξενοδοχειακή μονάδα.... Υ.Γ2. Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω πως σκάβουν οι αρχαιοκάπηλοι όταν βρουν έναν τάφο....απλά τον ανατινάζουν.....!!! Υ.Γ.3 Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν είχαν αξία η όχι τ αρχαία αλλά η ζημιά που προκάλεσαν σε μελλοντικές αρχαιολογικές έρευνες είναι τεραστία.Οι αρχαιολόγοι λένε''ενα κομμάτι αρχαίο μέσα στο χώμα ή στο νερό είναι μια ιστορία ενα κομμάτι αρχαίο βγαλμένο είναι απλά ένα αντικείμενο ιστορικό'' Υ.Γ.4 Οι ''τουρίστες'' ήταν ΓΕΡΜΑΝΟΙ Τέλος να σας πω οτι στις προσπάθειες που έκανα για να επικοινωνήσω με την εφορία αρχαιοτήτων Σπάρτης δεν σήκωσε κανείς το τηλέφωνο επι 3 ώρες....
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ 255 ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΜΑΣ!!!ΞΕΦΤΙΛΕΣ....ΕΠΑΙΤΕΣ....
ΠΗΓΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Πηγη , http://paysanias.blogspot.com/2011/11/blog-post_16.html
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |