Τρίτη, 30-ΑΠΡ-2024, 8:04 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Νόαμ Τσόμσκι: "Με δέκα τεχνικές ελέγχουν το μυαλό"
Νόαμ Τσόμσκι: "Με δέκα τεχνικές ελέγχουν το μυαλό"
alkistisDate: Τρίτη, 23-ΙΟΥ-2013, 4:31 PM | Message # 1
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Special User
Messages: 1316
Awards: 7
Reputation: 4
Status: Offline


Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι, αναλύει τις δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Το κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν.Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού και οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους.

1. Η τεχνική της διασκέδασης
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, με ένα αδιάκοπο καταιγισμό διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών.

Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της Ψυχολογίας, της Νευροβιολογίας και της Κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία.

Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.

2 . Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων
Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί.

Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του.

Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.

3. Η τεχνική της υποβάθμισης
Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990.

Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα· τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.

4. Η στρατηγική της αναβολής (Σαλαμοποιήση)
Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτα απ’όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα.

Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της.

5 . Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά
Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύντονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρ ό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος.

Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; «Αν [ο διαφημιστής] απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».

6 . Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική
Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές...

7. Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία
Συνίσταται στο να κάνετε το κοινό να είναι ανίκανο να αντιληφθεί τις τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιείτε για την υποδούλωσή του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες τάξεις να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες». Απόσπασμα από το «Ὀπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».

8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα
Συνίσταται στο να παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο.

9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή
Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και χωρίς τη δράση, γλιτώνετε την επανάσταση!

10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους
Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, οι κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθειά τάφρο ανάμεσα στις γνώσει του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ.

Χάρη στη Βιολογία, τη Νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας.

Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απ’ όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απ’ όσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους.

Και όμως για να καταρρεύσουν όλα αυτά αρκεί μια στιγμή αφύπνισης. Το "κόκκινο χάπι" που έλεγε ο Μορφέας στόν Νέο στην ταινία Μatrix. Αν υπάρξει έστω μια φευγαλέα στιγμή αφύπνισης όλο το οικοδόμημα καταστρέφεται και πέφτει όπως μια κουρτίνα, και το κυριότερο η κουρτίνα αυτή δεν μπορεί να αναρτηθεί ξανά. Για αυτό σας παρουσιάζουμε τις 10 τεχνικές, μόλις τις παρατηρήσετε ότι συμβαίνουν γύρω σας και εφαρμόζονται κάθε μέρα, η αφύπνιση έρχεται νομοτελειακά. Για όποιον θέλει περισσότερη αφύπνιση ας διαβάσει το "σπήλαιο του Πλάτωνα" και θα ξημερώσει ένας καινούριος κόσμος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πηγή: http://www.awakengr.com/2012/10/blog-post_3795.html#ixzz2Zs3DGt1j


"Η συνείδηση είναι το βάθος του ανθρώπου. Η Αγάπη είναι το πλάτος του..."
 
ΠανδαιμονιονDate: Τρίτη, 23-ΙΟΥ-2013, 5:00 PM | Message # 2
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 1684
Awards: 2
Reputation: 6
Status: Offline
Εξαιρετικο...

Added (23-ΙΟΥ-2013, 5:00 PM)
---------------------------------------------
Μάζα και αλήθεια, χειραγώγηση και παιδεία



Η πλειονότητα των μελών των σύγχρονων καταναλωτικών κοινωνιών, από τη στιγμή που εκχώρησε σε τρίτους το δικαίωμά της να μετέχει της αρχής, επόμενο ήταν να μεταβληθεί σε μάζα. Σ’ ένα, δηλαδή, ανομοιογενές ως προς τη σύνθεσή του ανθρωποσύνολο, το οποίο διακατέχεται από ακατανίκητη ορμή προς οτιδήποτε ερεθίζει τα πλέον πρωτόγονα εκ των ενστίκτων του και ικανοποιεί τις ταπεινότερες των επιθυμιών του.Έλκεται από την ευτέλεια, καθηλώνεται από τη χυδαιότητα, τέρπεται από τις ύβρεις, παθιάζεται με τις εξελισσόμενες επί της οθόνης λεπτομέρειες της ερωτικής συμπεριφοράς άσημων και διάσημων, καταναλώνει ό,τι γαργαλιστικό βίαιο και ποταπό συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα του καλλιτέχνη, στο γραφείο του πολιτικού, στην οικογένεια του γείτονα, στον κόσμο· με διάθεση, που λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί παθολογική. Κι όλα αυτά δια της κλειδαρότρυπας. την οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση υποκαθιστά η Τηλεόραση.Η περιθωριοποιημένη, και κατ’ ουσίαν αμαθής αυτή μάζα, έχει την ψευδαίσθηση ότι δια της προβαλλόμενης ενώπιόν της αθλιότητας ψυχαγωγείται και ταυτοχρόνως ξορκίζει το κακό, που την απειλεί σε κάθε της βήμα. Απαίδευτη καθώς είναι, αδυνατεί να αποκρυπτογραφήσει τα φαινομενικώς ουδέτερα μηνύματα των προαναφερθέντων εκπομπών και παγιδεύεται στην επιτηδευμένη απλότητά τους· με αποτέλεσμα να καθίσταται θύμα των κυρίαρχων, οι οποίοι μέσω αυτών των μηνυμάτων τη χειραγωγούν. Οι διανοούμενοι, που είναι σε θέση να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα και να της αποκαλύψουν την αλήθεια, είναι, σκοπίμως, κομμένοι από τα μέσα αυτά. Όμως, ακόμα και όταν προσφερθεί στη μάζα αποκωδικοποιημένο το μήνυμα και ολόκληρη η αλήθεια, που την αφορά, κατά κανόνα αρνείται να τα αποδεχτεί.Πρώτον, διότι η μάζα σπανίως εμπιστεύεται εκείνους που προσπαθούν να της ανοίξουν τα μάτια. Αντιθέτως, μιμείται καλλιτέχνες και ακολουθεί άνδρες ή γυναίκες που κατάγονται από «αρχοντική» γενιά και γενικώς πρόσωπα, που κατ’ αυτήν φέρουν τη «σφραγίδα της δωρεάς». Και δεύτερον, διότι η μάζα είναι από τη φύση της άτολμη και συντηρητική. Ακόμα και όταν οι συνθήκες τη μεταβάλλουν σε επαναστατική δύναμη, το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα της μάζας είναι η συντήρηση· εκ της οποίας πηγάζουν η διστακτικότητα, ο φόβος για το άγνωστο, η εχθρότητα προς τις καινοτομίες και η δυσπιστία προς την Επιστήμη.Η μάζα δεν πείθεται ούτε με λογικά επιχειρήματα ούτε με επιστημονικές αποδείξεις. Όλοι οι επιστήμονες της γης να πέσουν απάνω της δε θα καταφέρουν ν’ αλλάξουν την εδραιωμένη πεποίθησή της για φιλοσοφικά συστήματα, πρόσωπα, γεγονότα και τηλεοπτικές εκπομπές. Η αλήθεια είναι θανατηφόρα για τη μάζα και η αγελαία συνείδησή της είναι ανίκανη να την αντέξει. Δώσε στη μάζα παραμύθια και σε ακολουθεί έως θανάτου. Μάζα και αλήθεια είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες, οι οποίες ουδέποτε ταυτίστηκαν. Κάτι ήξερε ο Μέγας Κωνσταντίνος που σκαρφίστηκε το «εν τούτω νίκα» και οι Φιλικοί το «ξανθόν γένος».Η αλήθεια προϋποθέτει πνευματική ωριμότητα. Σε υποχρεώνει να σκεφτείς, να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα και να αναζητήσεις τις δικές σου ευθύνες γι’ αυτήν· και ποιος έχει σήμερα διάθεση να βάλει το μυαλό του να δουλέψει, ν’ ασχοληθεί με πράγματα, που διαταράσσουν την σταβλισμένη μακαριότητά του;«Είναι τόσο βολικό να είναι κανείς ανώριμος, λέει ο Καντ. Έχω ένα βιβλίο, που έχει νου για μένα, έναν πνευματικό που έχει συνείδηση για μένα, ένα γιατρό που κρίνει τη δίαιτα για μένα κ.ο.κ. Δεν χρειάζεται λοιπόν να κουραστώ εγώ ο ίδιος. Δεν είναι ανάγκη να σκέπτομαι, όταν μπορώ απλώς να πληρώνω· άλλοι θα αναλάβουν αυτή τη στενόχωρη δουλειά για μένα»·



Μόνον η παιδεία, και δη η κλασική, μπορεί να ανασυνθέσει την αλλοτριωμένη συνείδηση του μαζανθρώπου· να τον απεγκλωβίσει από τις προλήψεις και να μεταβάλει επί το λογικόν τον αγελαίο χαρακτήρα του. Όσο πιο πολύ το «πράττειν» ενός ανθρώπου διέπεται από λογικούς κανόνες τόσο και πιο ελεύθερος αισθάνεται αυτός, έλεγε ο Weber.Αν και η παιδεία είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και ελάχιστη σχέση έχει με σχολεία, πτυχία και εκπαιδευτικά συστήματα, εντούτοις ο απαίδευτος δεσμώτης του τηλεοπτικού σπηλαίου χρειάζεται ένα καλώς εξοπλισμένο σύστημα· το οποίο, με τρόπο μεθοδικό και προκαθορισμένο -αλλά όχι βίαιο και υποχρεωτικό- θα του δείξει την έξοδο προς το φως της πραγματικότητας και θα τον φέρει σε επαφή με το απαύγασμα της ανθρώπινης σκέψης.Όμως, ποιο εκπαιδευτικό σύστημα θα αναλάβει τούτο το σπουδαίο έργο; Βεβαίως, όχι το θεσμοθετημένο από τους κυρίαρχους και ελεγχόμενο ασφυκτικώς από το ιερατείο, διότι το μόνο που κάνει είναι να αναπαραγάγει τις υφιστάμενες δομές στο εποικοδόμημα της κοινωνίας· δηλαδή: να συντηρεί τις ανισότητες, να προπαγανδίζει την υποταγή, να εκτρέφει το σκοταδισμό και να επιβραβεύει την ημιμάθεια.Με λίγα λόγια, η πνευματική και κοινωνική απελευθέρωση της μάζας είναι αδύνατη στα πλαίσια της υπάρχουσας κοινωνικο-οικονομικής πραγματικότητας. Οσοδήποτε «προοδευτικό», «ανοικτό», ή «δημοκρατικό» και αν παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό της σύστημα· διότι η αγωγή, ως λειτουργία καθαρώς κοινωνική, έχει για σημείο αναφοράς της την ιδεολογική και οικονομική βάση της δεδομένης κοινωνίας. Η κοινωνία είναι αυτή που καθορίζει το περιεχόμενο και τους σκοπούς της αγωγής, με γνώμονα τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τους σχεδιασμούς των κυρίαρχων ομάδων. Των ομάδων, που κατέχουν τα μέσα παραγωγής, διαμορφώνουν και ιεραρχούν τις αξίες, καθορίζουν τα πρότυπα και συστηματοποιούν την ιδεολογική της βάση.Αν δια του υφιστάμενου εκπαιδευτικού συστήματος υπήρχε περίπτωση η μάζα να αποκτήσει παιδεία και να σφυρηλατήσει ταξική συνείδηση, τότε τα ψωμιά εκείνων που την εκμεταλλεύονται θα ήσαν λίγα, γι’ αυτό και συντηρούν ένα εκπαιδευτικό σύστημα αυστηρώς ταξικό και ελεγχόμενο από το κράτος. Το οποίο, καθώς έλεγε ο Καστοριάδης, «για τους εκπαιδευτικούς έχει γίνει αγγαρεία προς το ζην, ενώ για τους μαθητές έχει καταντήσει μια βαρετή υποχρέωση». Οι αφελείς, που εντυπωσιάζονται από τις κατά καιρούς εκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις», για ένα πράγμα θα πρέπει να είναι σίγουροι: οι κυρίαρχοι δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο την εξουσία τους υιοθετώντας ένα εκπαιδευτικό σύστημα μέσα από το οποίο θα ξεπηδούσαν οι ανατροπείς του.Θα μου πείτε: με αφετηρία τα όσα ανέφερες καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, προϋπόθεση του να γίνει η μάζα πολίτης είναι η αλλαγή στη βάση της κοινωνίας· διότι κάθε κοινωνία δημιουργεί ή υιοθετεί το εκπαιδευτικό σύστημα, που εξυπηρετεί τους εμφανείς και αφανείς κάθε φορά σκοπούς της. Σύμφωνοι· μόνον αφελείς και ανιστόρητοι υποστηρίζουν ότι το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να αλλάξει μια κοινωνία, γι’ αυτό, αντί της μεμψιμοιρίας, ας φροντίσουμε να αλλάξει ο προσανατολισμός της.

Πηγή: http://www.siamosnick.gr/ -  Νικόλαος Σιάμος


Elke gek zijn gebrek

Message edited by Πανδαιμονιον - Τρίτη, 23-ΙΟΥ-2013, 5:01 PM
 
alkistisDate: Τρίτη, 23-ΙΟΥ-2013, 5:38 PM | Message # 3
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Special User
Messages: 1316
Awards: 7
Reputation: 4
Status: Offline
Και το δικό σου άρθρο Πανδαιμόνιο πολύ ωραίο..

Να συμπληρώσω πως το παιχνίδι χάθηκε όταν διαχωρίστηκε ο νους από την καρδία/ψυχή.
Όταν συστηματοποίησαν τη φύση και διαχώρισαν τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου μας..

Επίτευγμα κορυφαίο να αναγάγεις σε θέματα θρησκείας όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα και μεταφυσικές αισθήσεις και πεποιθήσεις και να αναγάγεις επίσης σε επιστήμη την εκλογίκευση όλων αυτών. Όταν διαχωρίστηκε το μυαλό από την καρδιά και μάλιστα τόσο έντονα κραυγαλέα αντιθετικά εξ αρχής, χάθηκε η συνείδηση, χάθηκε η αναζήτηση, χωρίστηκε η πεποίθηση, χωρίστηκε το ένα σε δύο..

Όταν τόσο επιμελώς έχτισαν και συντηρούν τον πόλεμο λογικής απόδειξης και συναισθηματικής απόδειξης το κλίμα ήταν έτοιμο να περάσει στην επόμενη φάση η μαζοποίηση μας..

Το επόμενο στάδιο ήταν να χτιστεί πάνω στον νέο τρόπο διαχωρισμού ανθρώπων ένα νέο σύστημα αξιών και ιδεών ώστε να αποκλίνει υπέρμετρα η μία κατηγορία (η εκλογιστική-επιστημονική με τη πνευματιστική-θρησκευτική).

Χτίστηκε ένα σύστημα αρχών και πεποιθήσεων που λειτουργούσε σε δύο κατευθύνσεις με βασικό στόχο την κατεύθυνση του διαχωρισμού των αναζητητών και μετέπειτα την πολύ χρήσιμη κι εξυπηρετικότατη κατεύθυνση της εξάρτησης από πρότυπα.

Πρότυπα καταστάσεων, πεποιθήσεων απόψεων, δημιούργησαν κοινωνικά δεδομένα ώστε να αναγκάζεσαι να τοποθετείσαι σε κάποιο αυτά και ταυτόχρονα να ομαδοποιείσαι ακόμη περισσότερο ώστε να ναι ακόμη πιο εύκολος ο "ειδικός" έλεγχος της κάθε ομάδας...

Έπειτα τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για αυτούς. Γεγονότα, καταστάσεις, προϊόντα, ομάδες, τεχνικές παρέχονταν διαμορφωμένα με τα χαρακτηριστικά στα οποία θα ανταποκρινόταν το κάθε προφίλ μάζας. Κι όσο αυτό εξακολουθούσε ανέπτυξαν ταχύτατα μέσω της στατιστικής, επακριβή στοιχεία για όσα δε θα μας κάναν να αντισταθούμε και κατά συνέπεια ως ένα βαθμό να φανατιστούμε. Είτε αυτό είναι μια μουσική, είτε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, είτε μία αθλητική ομάδα, είτε η τροφή μας, είτε μια θρησκεία, είτε μια πολιτική κ.ο.κ.

Δεν ήταν καθόλου δύσκολο όλο αυτό, ήταν απλά σταδιακό, ανεπαίσθητο σχεδόν, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί και ενταχθεί πλήρως στο υποσυνείδητο και τις κοινωνίες συνολικά..

Θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω ειλικρινά, αλλά θα καταντήσω γραφική, το πιάσατε νομίζω το νόημα!

Quote (Πανδαιμονιον)
Μόνον η παιδεία, και δη η κλασική, μπορεί να ανασυνθέσει την αλλοτριωμένη συνείδηση του μαζανθρώπου·
Παιδεία και δη κλασική δεν παρέχεται στον σύγχρονο κόσμο εδώ και αιώνες. Παιδεία ορίζεται αυτό που καλλιεργεί ήθος, δεξιότητες, κλίσεις και επιστήμες. Σχολείο είναι αυτό σε μαθαίνει να σκέφτεσαι, να λειτουργείς και να ειδικεύεσαι σε τομείς.

Τα σημερινά σχολεία είναι μέρος του συστήματος κοινωνικοποίησης τους. Λειτουργούν καθαρά μηχανικά, παρέχοντας συγκεκριμένα πρότυπα συμπεριφοράς, με μηδενικά θα έλεγα περιθώρια απόκλισης από αυτό, με σκοπό φυσικά την εκπαίδευση του κάθε παιδιού να ακολουθεί συγκεκριμένα συστήματα και μεθόδους και κοινωνικά πρότυπα. Πολύ πιο εύκολα αυτός ο μελλοντικός πολίτης θα ταιριάξει στα καλούπια τους παρά ένα πνεύμα σκεπτόμενο και άρα δημιουργικό. Η δημιουργικότητα μας είναι καταστροφή γι αυτούς γιατί αυτομάτως ενεργεί στα καθεστώτα τους... Ας μην συνεχίσω κι εδώ..Φτάνει..!

Added (23-ΙΟΥ-2013, 5:38 PM)
---------------------------------------------
Το πάρτι-Δημήτρης Χόρν/Μάνος Χατζηδάκις

http://www.youtube.com/watch?v=jZRYJI9I0iU

Αυτή η γειτονιά είναι για όλους μας ένα κλουβί.
Κανείς δε ζει αληθινά αυτό που θα `θελε να ζει, 
γιατί το όνειρο είναι μια στιγμή
κι όλες οι άλλες οι στιγμές απελπισία.
Μέσα σ αυτό το δρόμο γεννιόμαστε, ζούμε και πεθαίνουμε, 
μαζί με μας και τα όνειρά μας, μαζί με μας και τα παιδιά μας.

Γι’ αυτό ένα πάρτι σ’ αυτό το δρόμο
είναι κάτι πιο λυπητερό κι από το θάνατο.
Είναι ένα γραμμόφωνο που ολοένα ξεκουρδίζεται, 
δυο ιδρωμένα χέρια στο άσπρο φόρεμα ενός κοριτσιού, 
ένας σκύλος που απορεί, 
ένα ποτήρι αδειανό στην άκρη της αυλής μου, 
μια κόκκινη κορδέλα στα μαλλιά της, 
ένας κρυφός αναστεναγμός, 
ένα αρπαχτικό βλέμμα θηρίου που δεν τολμάει να αγγίξει, 
ένα κλουβί στην πόρτα σου με ένα πουλί που κοιμάται….

Γι’ αυτό ένα πάρτι στο δρόμο των Ονείρων
είναι στιγμή πιο θλιβερή κι απ’ τη στιγμή του ονείρου.
Είναι ένα ξέφτισμα ζωής, 
ένα παιχνίδι χάρτινο στα χέρια των αγγέλων.

Κοιτάχτε τούτο το κλουβί
είναι λιγάκι πιο μεγάλο από την καρδιά μου, 
κι όμως δεν μπορεί να χωρέσει την αγάπη μου.
Κοιτάχτε και τούτο το κορίτσι
θα του χαρίσω το κλουβί κι ένα τραγούδι θα μου πει…
για το πουλί που χάθηκε, για το πουλί που πια δε ζει.


"Η συνείδηση είναι το βάθος του ανθρώπου. Η Αγάπη είναι το πλάτος του..."
 
ΠανδαιμονιονDate: Τρίτη, 23-ΙΟΥ-2013, 5:40 PM | Message # 4
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 1684
Awards: 2
Reputation: 6
Status: Offline
Τα ειπες ολα τι να προσθεσω...;

Elke gek zijn gebrek
 
alkistisDate: Τρίτη, 23-ΙΟΥ-2013, 5:42 PM | Message # 5
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Special User
Messages: 1316
Awards: 7
Reputation: 4
Status: Offline
Quote (Πανδαιμονιον)
Τα ειπες ολα
Και κρατιέμαι, μαζεύομαι να μην πλατειάζω με αναλύσεις που βοηθούν στην κατανόηση κάθε σταδίου και στα επιμέρους στοιχεία του..

ΚΡΑΤΙΕΜΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ!


"Η συνείδηση είναι το βάθος του ανθρώπου. Η Αγάπη είναι το πλάτος του..."
 
ΠανδαιμονιονDate: Τρίτη, 23-ΙΟΥ-2013, 5:42 PM | Message # 6
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 1684
Awards: 2
Reputation: 6
Status: Offline
Quote (alkistis)
Επίτευγμα κορυφαίο να αναγάγεις σε θέματα θρησκείας όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα και μεταφυσικές αισθήσεις και πεποιθήσεις και να αναγάγεις επίσης σε επιστήμη την εκλογίκευση όλων αυτών.
Δεν ηταν τρελλοι οι Ρωμαιοι που επεβαλλαν σε παραλλαγη την μεσανατολικη πνευματικη λεπρα σαν θρησκεια στην απεραντη αυτοκρατορια τους...
Η απολυτη λοβοτομη....


Elke gek zijn gebrek
 
alkistisDate: Τρίτη, 23-ΙΟΥ-2013, 5:43 PM | Message # 7
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Special User
Messages: 1316
Awards: 7
Reputation: 4
Status: Offline
Quote (Πανδαιμονιον)
τι να προσθεσω
Ό,τι ίσως παρέλειψα και θα θελες να συμπληρώσεις...χιχιχι


"Η συνείδηση είναι το βάθος του ανθρώπου. Η Αγάπη είναι το πλάτος του..."
 
ΠανδαιμονιονDate: Τρίτη, 23-ΙΟΥ-2013, 5:46 PM | Message # 8
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 1684
Awards: 2
Reputation: 6
Status: Offline
Quote (Πανδαιμονιον)
ΚΡΑΤΙΕΜΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ!
Αφεσου ελευθερη, καλε...
θα παθεις τιποτα...
χαχαχαχαχααχαχ

Added (23-ΙΟΥ-2013, 5:46 PM)
---------------------------------------------

Quote (alkistis)
Ό,τι ίσως παρέλειψα και θα θελες να συμπληρώσεις...χιχιχι
Μετα χαρας, εννοειται...
wink


Elke gek zijn gebrek
 
alkistisDate: Τρίτη, 23-ΙΟΥ-2013, 5:47 PM | Message # 9
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Special User
Messages: 1316
Awards: 7
Reputation: 4
Status: Offline
Αυτό που κάνουν είναι προφανέστατα πλέον ξεκάθαρο.. Μας λειτουργούν σαν τα φέουδα.. Πρώτα μας χωρίζουν και μετά μας διοικούν..!

Ο καιρός γαρ εγγύς....

Γνώθι σαυτόν...

Μηδέν αγάν...

Added (23-ΙΟΥ-2013, 5:47 PM)
---------------------------------------------

Quote (Πανδαιμονιον)
Αφεσου ελευθερη, καλε... θα παθεις τιποτα...
Άμα αφεθώ θα πάθουν οι άλλοι! χαχαχαχαχα


"Η συνείδηση είναι το βάθος του ανθρώπου. Η Αγάπη είναι το πλάτος του..."
 
ΠανδαιμονιονDate: Τρίτη, 23-ΙΟΥ-2013, 7:25 PM | Message # 10
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 1684
Awards: 2
Reputation: 6
Status: Offline
Quote (alkistis)
Μας λειτουργούν σαν τα φέουδα.. Πρώτα μας χωρίζουν και μετά μας διοικούν..!
Σαν κοπαδια μας λειτουργουν,  αμνοεριφια και δαμαλια, πολλους βεβαια τους βολευει, συμβιβαζονται,  αλλοι παλι οχι, τον αριθμο της κρισιμης μαζας περιμενουμε...

Added (23-ΙΟΥ-2013, 7:25 PM)
---------------------------------------------

Quote (Πανδαιμονιον)
Άμα αφεθώ θα πάθουν οι άλλοι! χαχαχαχαχα
Ωωχχ και αμαν ζαμαν....
Χαχαχαχαχααχα


Elke gek zijn gebrek
 
alkistisDate: Τρίτη, 23-ΙΟΥ-2013, 8:00 PM | Message # 11
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Special User
Messages: 1316
Awards: 7
Reputation: 4
Status: Offline
Quote (Πανδαιμονιον)
Σαν κοπαδια μας λειτουργουν,
 Ακριβώς! Μετά μας φοράν ταμπελίτσες για να ξεχωρίζουν τα κοπάδια και μετά δώωωωσε βοσκή τα ζωντανά!

Quote (Πανδαιμονιον)
Ωωχχ και αμαν ζαμαν.... Χαχαχαχαχααχα
Ωρε βαστάτε Τούρκοι τ'άρματα... 

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ


"Η συνείδηση είναι το βάθος του ανθρώπου. Η Αγάπη είναι το πλάτος του..."
 
ΠανδαιμονιονDate: Τρίτη, 23-ΙΟΥ-2013, 10:04 PM | Message # 12
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 1684
Awards: 2
Reputation: 6
Status: Offline
Quote (alkistis)
Ωρε βαστάτε Τούρκοι τ'άρματα...
Ωρε αυτοι να βαστουν, εσενα ποιος σε κρατει να μην χυμηξεις...;
χαχαχαχαχαχα


Elke gek zijn gebrek
 
Forum » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Νόαμ Τσόμσκι: "Με δέκα τεχνικές ελέγχουν το μυαλό"
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: