Τρίτη, 30-ΑΠΡ-2024, 7:11 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
  • 8
  • »
Forum » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Παγκόσμιο ρεκόρ κρατικής ενίσχυσης προς τις τράπεζες (για την Ελλάδα; Του Π. Παναγιώτου)
Παγκόσμιο ρεκόρ κρατικής ενίσχυσης προς τις τράπεζες
ΘνητοςDate: Πέμπτη, 02-ΑΥΓ-2012, 7:57 PM | Message # 1
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Παγκόσμιο ρεκόρ κρατικής ενίσχυσης προς τις τράπεζες για την Ελλάδα; Του Π. Παναγιώτου
08:08, 02 Αυγ 2012 | tvxsteam tvxs.gr/node/102309

Πολύ πριν ξεσπάσει η 'ελληνική κρίση' η κυβέρνηση Καραμανλή ενέκρινε πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες αξίας 28 δις ευρώ, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο απ' το 10% του ΑΕΠ της χώρας. (Ν. 3723 ΦΕΚ 250-9 ΔΕΚ 2008).

Όταν η κρίση ήταν πια δεδομένη και η συμφωνία για το πακέτο στήριξης είχε κλείσει, η κυβέρνηση Παπανδρέου έσπευσε να εγκρίνει νέες κρατικές εγγυήσεις για τις τράπεζες ύψους 15 δις ευρώ, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνούσε το 5% του ΑΕΠ (Παπανδρέου: -Ν.3845 ΦΕΚ65 6ΜΑΙ 2010 - 15δις ευρώ).

Ενώ η χώρα βρισκόταν υπό στήριξη και λάμβανε κατά κοινή πια ομολογία τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα που έχει λάβει ποτέ αναπτυγμένη χώρα στη μοντέρνα ιστορία, προσπαθώντας να αποφύγει την πτώχευση, η κυβέρνηση Παπανδρέου ενέκρινε και τρίτο πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες, ύψους 10 δις ευρώ ( Ν. 3864 ΦΕΚ 119 21 ΙΟΥΛ 2010).

Παρά το γεγονός πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιδεινώθηκε σφόδρα η τότε κυβέρνηση ενέκρινε άλλα τρία πακέτα κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες συνολικού ύψους 85 δις ευρώ:

Ν. 3672 ΦΕΚ 148 3 ΣΕΠΤ 2010 - 25 δις ευρώ
Ν. 3965 ΦΕΚ 113 18 ΜΑΙ 2011 - 30 δις ευρώ
Πρ Νομ Περ. ΦΕΚ 203 14 ΣΕΠΤ 2011- 30 δις ευρώ

Με την Ελλάδα να έχει ήδη αποδεχτεί την αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεων της και να έχει συμφωνήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους της εν μέσω μία δραματικής ύφεσης, η κυβέρνηση Παπαδήμου προχώρησε στην έγκριση και νέου πακέτου κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες ύψους 30 δις ευρώ (Ν. 4031 ΦΕΚ 256 - 9 ΔΕΚ 2011 – 30 δις ευρώ).

Έτσι, το σύνολο των κρατικών εγγυήσεων που έλαβαν οι ελληνικές τράπεζες ανήλθε στα 168 δις ευρώ. Πέρα απ' αυτό με βάση τη συμφωνία για το PSI η Ελλάδα θα παράσχει 50 δις ευρώ από τα 130 δις ευρώ του δεύτερου πακέτου στήριξης για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Έτσι, το σύνολο εγγυήσεων και δανείων που παράσχει το κράτος στις τράπεζες ανέρχεται στα 218 δις ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί, σχεδόν, στο 100% του ΑΕΠ της χώρας.

Κατ' αναλογία και αν η συγκεκριμένη στήριξη παρεχόταν απ' τις ΗΠΑ, το αμερικανικό κράτος θα έπρεπε να έχει εγγυηθεί και δανείσει στις αμερικανικές τράπεζες περισσότερα από 14 τρις δολάρια.

Σημειώνεται πως στην Ισπανία, όπου κατά κοινή παραδοχή η κρίση είναι 'τραπεζική', το πακέτο στήριξης που εγκρίθηκε πρόσφατα ανέρχεται στα 100 δις ευρώ.

Τα κύρια ερωτήματα που ανακύπτουν απ' τα παραπάνω και στα οποία καλείται να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι τα εξής:

Υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο που να παρείχε συνολικά ως δάνεια και κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες της σχεδόν το 100% του ΑΕΠ της;

Πώς είναι δυνατόν η 'ελληνική κρίση' να μη θεωρείται πρωτίστως τραπεζική όταν προκειμένου να στηριχτούν μερικές απ' τις τράπεζες της χώρας χρειάστηκε, μέχρι στιγμής, τόσο εντυπωσιακά μεγάλη στήριξη απ' το κράτος;

Οι ζημίες των ελληνικών τραπεζών απ' τη συμμετοχή τους στο PSI ανήλθαν στα 28 δις ευρώ. Ωστόσο, το ελληνικό κράτος δανείζεται 50 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. α) Τα υπόλοιπα κράτη των οποίων οι τράπεζες συμμετείχαν στο PSI παρείχαν κεφάλαια για να καλύψουν τις απώλειες τους ή πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο, β) Τα επιπλέον των 28 δις ευρώ, 22 δις ευρώ που θα διατεθούν απ' τα κρατικά χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για ποιο λόγο δε χαρακτηρίζονται επισήμως ως πακέτο στήριξης του τραπεζικού κλάδου αλλά και για ποιο λόγο διατίθενται. Δεδομένου ότι το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη υπολογιζόμενων επισφαλειών των τραπεζών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια δε συνεπάγεται πως το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει τις ζημίες των τραπεζών οι οποίες προέκυψαν μέσα στα πλαίσια των κινδύνων που αναλαμβάνουν παρέχοντας δάνεια; γ) Έχει προηγηθεί έλεγχος για τις ευθύνες των τραπεζών όσον αφορά τις ζημίες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους; Γιατί συνάγεται πως είναι ανεύθυνες και ως εκ τούτου δικαιούνται τη σωτηρία τους με κρατικά χρήματα όταν ο ελληνικός λαός υποφέρει;

Εφόσον οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει τόσο μεγάλης κρατικής στήριξης γιατί δεν προχωρούν άμεσα στην απόσβεση του χρέους των ιδιωτών που έχουν πραγματική αδυναμία αποπληρωμής του και αντίθετα διεκδικούν τα χρήματα αυτά, στέλνουν τους Έλληνες πολίτες στα δικαστήρια υποβάλλοντας τους στην εξευτελιστική και ψυχοφθόρα διαδικασία της δίκης αλλά και αρνούνται να δεχτούν τις πρωτόδικες αποφάσεις όταν δεν τις ικανοποιούν και προχωρούν σε εφέσεις, παρατείνοντας την ταλαιπωρία αυτών που με τα χρήματα τους διασώζονται;

Γιατί οι τράπεζες συνεχίζουν να προχωρούν σε κατασχέσεις κατοικιών και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς αφού καλύπτουν τις απώλειες τους από την κρατική ενίσχυση;

Γιατί δεν αναδείχθηκε απ' την τρέχουσα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις η ευθύνη των τραπεζών στο δρόμο για την κρίση;

Ποιο είναι, τελικά, το πραγματικό ύψος το οποίο έχουν λάβει οι τράπεζες απ' τον ελληνικό λαό, αν υπολογιστεί και η συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στις δημόσιες εγγραφές, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά τραπεζικών μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, δεδομένου ότι οι μετοχές αυτές τελικά απαξιώθηκαν και οι Έλληνες πολίτες έχασαν τα χρήματα που έδωσαν στις τράπεζες;

Την ώρα που ζητείται απ' τον ελληνικό λαό να υποστεί νέα μέτρα ύψους 15 δις ευρώ οι τράπεζες απολαμβάνουν τη λήψη αμέριστης κρατικής στήριξης και δανείων ύψους 50 δις ευρώ. Γιατί απ' το δεύτερο πακέτο στήριξης ύψους 130 δις ευρώ οι τράπεζες να λάβουν 50 δις ευρώ, δηλαδή περίπου 90% περισσότερα απ' τις απώλειες τους απ' το PSI αντί να λάβουν πολύ λιγότερα και με το υπόλοιπο να καλυφθούν οι απώλειες των ταμείων και να εξοικονομηθούν χρήματα για την ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία;

Ποιος αποφάσισε πως το σημαντικότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι οι τράπεζες; Ως πότε θα συντηρηθεί ο μύθος πως η ελληνική κρίση δεν είναι τραπεζική και μέχρι πότε θα σώζονται οι τράπεζες και θα υποφέρουν οι πολίτες; Γιατί δεν αποφασίζουμε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να σώσουμε τον ελληνικό λαό και να αφήσουμε τις τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους;

* Ο Πάνος Παναγιώτου είναι Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής, Διευθυντής GSTA Ltd - WTAEC Ltd
Πηγη , http://tvxs.gr/news....-ellada

ΥΓ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ !!!


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Πέμπτη, 02-ΑΥΓ-2012, 11:47 PM | Message # 2
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΘΝΗΤΕ!!!!!

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΘνητοςDate: Παρασκευή, 03-ΑΥΓ-2012, 10:54 PM | Message # 3
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Σκεφτόμουνα σήμερα οτι ετσι ακριβως δημιουργειτε μια πραγματικοτητα !
Εχουν πεισει πολλους (να μην πω σχεδον ολους) οτι η κρίση δεν εχει σχεση με τις τραπεζες (στην Ελλαδα) !
Ενω στο παραπανω αρθρο διαβαζουμε με στοιχεια απο εναν ανθρωπο του ευρυτερου χρηματοπιστωτικου τομεα οτι οι Ελληνικες τραπεζες κατεχουν το Παγκόσμιο ρεκόρ κρατικής ενίσχυσης !!!
Ειναι ενα χειροπιαστο παραδειγμα οτι κατι ΕΙΝΑΙ οτι πιστευουμε οτι ειναι !
Αρα αν θελουμε να αλλαξουμε τον κοσμο (μας) θα πρεπει κατ-αρχην να επανεξετασουμε και να αναθεωρησουμε ΟΛΑ τα πιστευω μας.
Και ακομα καλυτερα (ισως) θα ηταν να ΜΗΝ εχουμε καν πιστευω αλλα αντιθετα να εχουμε μια συνεχη αισθηση και αφομοιωση του παροντος δλδ ουσιαστικα στιγμιαια πιστευω.
Δεν μπορω να το εκφρασω καλυτερα αλλα ισως με μια συν-ζητση (συζητηση) να το οριοθετησουμε καλυτερα!


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
ΑθηναίοςDate: Παρασκευή, 03-ΑΥΓ-2012, 11:52 PM | Message # 4
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Quote (Θνητος)
Και ακομα καλυτερα (ισως) θα ηταν να ΜΗΝ εχουμε καν πιστευω

Πιστός = Π+Ιστός = Πύλη+Ιστός.
Η λέξη Ιστός προέρχεται από το ρήμα ίστημι (στη μέση φωνή : ίσταμαι) = στέκομαι, είμαι όρθιος και ακίνητος και έχει αρκετές σημασίες. Ανάμεσά τους η γνωστή σε εμάς βιολογική σημασία του ιστού (πολλά κύτταρα με την ίδια λειτουργία), το κοντάρι στο οποίο υψώνουμε τη σημαία, ο επιμήκης κύλινδρος στον οποίο στηρίζουμε την κεραία της τηλεόρασης, τα κατάρτια στα πλοία, ο ιστός της αράχνης κ.α. Όλες οι σημασίες δηλώνουν ότι υπάρχει ένα αντικείμενο που το χρησιμοποιούν για κάποια άλλη δουλειά. (Μπαμπινιώτης)

Άρα πιστός είναι εκείνος που περνά μια πύλη, μια πόρτα και εκεί που μπαίνει γίνεται εργαλείο στα χέρια κάποιου για να εξυπηρετήσει κάποια δουλειά, δηλαδή τον χρησιμοποιούν, γίνεται υποχείριο! wink

wink


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.


Message edited by Αθηναίος - Παρασκευή, 03-ΑΥΓ-2012, 11:53 PM
 
ΘνητοςDate: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 0:15 AM | Message # 5
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Quote (Αθηναίος)
Άρα πιστός είναι εκείνος που περνά μια πύλη, μια πόρτα και εκεί που μπαίνει γίνεται εργαλείο στα χέρια κάποιου για να εξυπηρετήσει κάποια δουλειά, δηλαδή τον χρησιμοποιούν, γίνεται υποχείριο!

surprised
ΩΡΑΙΑ εξηγηση !
cool


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 0:34 AM | Message # 6
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Quote (Αθηναίος)
Άρα πιστός είναι εκείνος που περνά μια πύλη, μια πόρτα και εκεί που μπαίνει γίνεται εργαλείο στα χέρια κάποιου για να εξυπηρετήσει κάποια δουλειά, δηλαδή τον χρησιμοποιούν, γίνεται υποχείριο!

Αθηναίε είσαι απίστευτος με τις αναλύσεις σου !!!!!!!!!! cool


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 0:45 AM | Message # 7
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Quote (margarita)
Αθηναίε είσαι απίστευτος με τις αναλύσεις σου !!!!!!!!!!

Εξωσυμπαντικός! biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
ΘνητοςDate: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 10:04 PM | Message # 8
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Σχετικο κι αυτο ,

Ακυρώθηκαν πρόστιμα 80 εκατομμυρίων ευρώ στα καρτέλ!!!
Σάββατο, Αύγουστος 04, 2012 Cocktail News

Όλως τυχαίως, όλες οι μεγάλες εταιρείες δεν θα πληρώσουν τα πρόστιμα, επειδή υπήρξε λάθος σύνθεση δικαστηρίου!!!
Χαρίζουν εκατομμύρια στα καρτέλ και πίνουν το αίμα των Ελλήνων πολιτών

Αξιότιμοι Έλληνες Καταναλωτές

Επειδή οι υπεύθυνοι «σας δουλεύουν» για την «σκληρή» μάχη κατά των καρτέλ και για τα «μεγάλα» πρόστιμα που καταλογίζουν, επιθυμώ να σας ενημερώσω για ένα θέμα το οποίο θεωρώ αδιανόητο να συμβαίνει και να μην έχει κανείς ευθύνη για αυτό. Με απλά λόγια δύο αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού που καταλόγισε συνολικά πρόστιμα 82.790.618€ ακυρώθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Και ο λόγος;

Η σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν λάθος!!!! Καλά διαβάσατε, ακυρώθηκαν επειδή η σύνθεση της Επιτροπής δεν ήταν σύννομη.

Και ρωτάμε: ποιος έχει ευθύνη για αυτό; Ποιος θα πληρώσει την ζημιά του Δημοσίου που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ;

Πιο συγκεκριμένα.

ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ : BP HELLAS - SHELL HELLAS

Με την απόφαση 421 του 2008 η Επιτροπή Ανταγωνισμού τιμώρησε τις BP HELLAS και SHELL HELLAS για το σοβαρότατο αδίκημα της εναρμονισμένης πρακτικής με συνολικό πρόστιμο 49.731.473€.

Προεδρεύων της διαδικασίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος, ο οποίος διορίστηκε το 2003 από τον τότε υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.

Οι δυο εταιρείες προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών το οποίο με τις αποφάσεις 1495/2011 και 1494/2011 (15ο τμήμα) ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Το σκεπτικό το ακόλουθο:

«11. Επειδή, ενόψει των ανωτέρω, η προσβαλλόμενη απόφαση, κατά τη γνώμη που πλειοψήφησε, είναι μη νόμιμη και ακυρωτέα, δεδομένου ότι (προκειμένης λήψης της) η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεδρίασε δύο φορές με μη νόμιμη σύνθεση, λόγω συμμετοχής της Δ. Κλαβανίδου και μία φορά ενώ η Επιτροπή δεν είχε δυνατότητα λειτουργίας, λόγω παρόδου τριμήνου από της παραιτήσεως δύο τακτικών μελών αυτής.»

Προς απόδειξη της αλήθειας η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και οι δυο αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.epant.gr/apofasi_details.php?Lang=gr&id=284&nid=531

ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ, GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ

Με την απόφαση 460/2009 η Επιτροπή Ανταγωνισμού καταδίκασε τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές επιχειρήσεις της χώρας ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ και GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ με πρόστιμο 33.059.000€ για σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας τα έτη 2002-2008.

Πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το διάστημα αυτό ο Σπύρος Ζησιμόπουλος.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (16ο τμήμα) με τις αποφάσεις 2132/2010, 2133/2010, 2134/2010 και 2135/2010 ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ΕΠΕΙΔΉ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ.

Προς απόδειξη της αλήθειας η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και οι τέσσερις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.epant.gr/apofasi_details.php?Lang=gr&id=289&nid=590

Η ΖΗΜΙΑ (= το όφελος των εταιρειών που παραβίαζαν τον νόμο)

Με βάση τον νέο νόμο 3959/2011 ισχύει η 5ετία για τον καταλογισμό των προστίμων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις εμπλεκόμενες εταιρείες. Απορίας άξιο είναι αν πλέον, εφόσον οι υποθέσεις επανέλθουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για νέα κρίση, υπάρχει δυνατότητα να τιμωρηθούν οι επιχειρήσεις με πρόστιμα.

Η απώλεια από τόκους για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Για το ποσό των 82.000.000€ κάθε έτος απώλειας τόκων είναι (με μέσο επιτόκιο 5%) 4.100.000€, δηλαδή για απώλεια 3-4 ετών η οικονομική ζημιά του Δημοσίου ξεπερνάει τα 12.000.000€-15.000.000€.

Επιπλέον παραγράφονται πλήρως τα ποινικά αδικήματα των φυσικών προσώπων που διοικούσαν τις εταιρείες αυτές το κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Τέλος είναι αυτονόητη η ζημιά για τον Ανταγωνισμό, ζημιά που σημαίνει ακριβότερες τιμές στα προϊόντα.

Και ρωτάμε: δεν έχει κανείς ευθύνη για αυτά;

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;

Σε περίπτωση που ουδείς έχει ευθύνη και ουδείς θα τιμωρηθεί τότε πολύ εύκολα θα συμβαίνει το ακόλουθο στο μέλλον: «τυχαία» η σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε κρίσιμες υποθέσεις θα είναι άκυρη με αποτέλεσμα τα καρτέλ να έχουν «σίγουρη» την απαλλαγή τους. Άρα γιατί να παιδεύονται τα καρτέλ να συμμορφωθούν με την νομοθεσία αφού με μια «τυχαίως» άκυρη σύνθεση θα αθωωθούν με βεβαιότητα;

Να θυμίσουμε ότι όποιος έχει την ευθύνη για την σωστή σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού πληρώνεται πανάκριβα από τα χρήματα των ελληνικού λαού (ιδιαιτέρως των επιχειρήσεων) για να κάνει σωστά την δουλειά του, δεν το κάνει από την καλή του την καρδιά.

Με εκτίμηση για όλους και καμία εκτίμηση για τα καρτέλ και τους προστάτες τους

Φλωράς Γιώργος
Επιχειρηματίας
Μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Πανεπιστημίου 59 Αθήνα
Τηλ. 2105232621
Πηγη , http://cocktailnews.blogspot.gr


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
ΑθηναίοςDate: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 10:18 PM | Message # 9
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Μας δουλεύουν σαν να είμαστε μωρά, αλλά η τιμωρία τους θα είναι μεγάλη. Κυριακή κοντή γιορτή που λέει ο λαός μας. tongue tongue tongue

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
ΘνητοςDate: Σάββατο, 04-ΑΥΓ-2012, 10:22 PM | Message # 10
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Ασχετο με εδω , αλλα ωραιο αρθρο !
Ισως αν θελει να το βαλει ο Μαριος μονο του ή στην κεντρικη σελιδα .
http://olympios1.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1.html


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Κυριακή, 05-ΑΥΓ-2012, 1:05 AM | Message # 11
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
ωραίο αρθρο με ενδιαφέρουσες απόψεις , αλλα μπερδευτηκα λίγο ,ως προς την τελική του αποψη ,δηλαδή θέλει να πει οτι ο θεός δημιούργησε τα διάφορα είδη ?????

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
aposperittisDate: Κυριακή, 05-ΑΥΓ-2012, 7:30 PM | Message # 12
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Όπως τα λέει ο Αθηναίος!

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
ΑθηναίοςDate: Κυριακή, 05-ΑΥΓ-2012, 8:17 PM | Message # 13
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Quote (aposperittis)
Όπως τα λέει ο Αθηναίος!

happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Κυριακή, 05-ΑΥΓ-2012, 8:37 PM | Message # 14
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
cool

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"

Message edited by margarita - Κυριακή, 05-ΑΥΓ-2012, 8:57 PM
 
ΘνητοςDate: Σάββατο, 15-ΣΕΠ-2012, 7:59 PM | Message # 15
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
batman

biggrin biggrin biggrin

Added (2012-09-15, 7:59 PM)
---------------------------------------------
Τα...νούμερα ψεύδονται. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια...

Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2012 09:29
Yiannis Aeras
Προβολές: 64

E-mail
Εκτύπωση
PDF

Παρά τη συστηματική προσπάθεια συσκότισης που κατέβαλλαν τη τελευταία διετία τα νούμερα του εγχώριου πολιτικού και μιντιακού συστήματος, οι αριθμοί έχουν μια άμεση σχέση με την πραγματικότητα, η οποία όπως γνωρίζουμε είναι επίμονη. Ας ρίξουμε, λοιπόν μια ματιά στους αριθμούς και την πραγματικότητα.Σύμφωνα λοιπόν με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών....(και όχι κανένα ....τυχάρπαστο Συριζαίο ή ακόμη χειρότερα κομμουνιστή οικονομολόγο) Χρήστο Σταϊκούρα:

Στο τέλος του 2009, ο εγχώριος τομέας, περιλαμβανομένης και της Τράπεζας της Ελλάδας είχε στην κατοχή του ομόλογα ονομαστικής αξίας 56,9 δισ. Ευρώ.

Την ίδια εποχή οι ξένες τράπεζες και λοιποί εξωχώριοι φορείς κατείχαν ομόλογα αξίας… 145 δισ. ευρώ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1ον: Αν τότε, γίνονταν το περιβόητο κούρεμα οι απώλειες θα ήταν συντριπτικά εις βάρος των ξένων συμφερόντων και όχι των ελληνικών.

Ωστόσο, τότε, όπως όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε, η κυβέρνηση, ο Γ. Παπανδρέου, ο υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου και εν χωρώ όλοι του συστήματος τιτίβιζαν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν να γίνει κούρεμα, γιατί αυτό θα είναι η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Και τότε, κούρεμα δεν έγινε. Ας δούμε τι ακριβώς έγινε:

Στο τέλος του 2011, ο εγχώριος τομέας ( τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία) είχε στην κατοχή του 86,2 δισ. ευρώ, δηλαδή φορτώθηκε περίπου 25 δισ. ευρώ περισσότερα.

Τα ξένα ιδιωτικά συμφέροντα, την ίδια ημερομηνία, είχαν περιορίσει την έκθεσή τους μόλις σε … 35 δισ. ευρώ, δηλαδή ξεφορτώθηκαν 110 δισ. ευρώ !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2ον: Οσο η περήφανη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έσωζε τη χώρα, έδινε ταυτόχρονα το χρόνο στους πιστωτές να κάνουν κινήσεις προκειμένου να μεταφέρουν τις ζημιές τους στις ελληνικές πλάτες. Γιατί, προφανώς, ότι ξεφόρτωναν αυτοί τα φορτώνοντας οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών επιλογών, είναι προφανές και εμφανέστατο πια στην πλάτη όλων μας: Τα αναζητούμενα 11,5 δισεκατομμύρια προκειμένου να συνεχιστεί ο δανεισμός της χώρας, θα βγούνε από τις τσέπες των εργαζομένων, μισθωτών και συνταξιούχων.

Αν κάποιοι, ακόμη αφελείς, αναρωτηθούν που θα πάνε αυτά τα χρήματα, δεν έχουν παρά να αναρωτηθούν που πήγαν τα προηγούμενα. Όσα δηλαδή μάζεψαν από τους μισθούς και τις συντάξεις, όσα υποτίθεται μας δάνεισαν οι τοκογλύφοι πιστωτές μας την τελευταία διετία και όσα θα προκύψουν από τα ξεπουλήματα που προετοιμάζονται. Το χρήμα, πάει, στις τράπεζες. Πρώτα και κύρια στις ευρωπαικές και κατά δεύτερο λόγο στις εγχώριες οι οποίες έχουν μαζέψει την τελευταία διετία γύρω στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε εγγυήσεις του δημοσίου για την διαρκή ανακεφαλαιοποίηση τους. Δηλαδή, την μεταφορά των ζημιών τους, στις πλάτες τις κοινωνίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3ον: Μην ακούτε τα... νούμερα. Διαβάστε τους αριθμούς.

Του Δημήτρη Μυ
Πηγη , http://alithinapsemata.gr


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
Forum » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Παγκόσμιο ρεκόρ κρατικής ενίσχυσης προς τις τράπεζες (για την Ελλάδα; Του Π. Παναγιώτου)
  • Page 1 of 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
  • 8
  • »
Search: