Παρασκευή, 17-ΜΑ-2024, 10:25 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ... ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ... ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
aposperittisDate: Τρίτη, 21-ΦΕΒ-2012, 2:08 AM | Message # 1
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Τον Απρίλιο του 2009, η φαρμακοβιομηχανία Pfizer, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έφθασε σε προσωρινή συμφωνία, μετά από αγωγές, που κατατέθηκαν και αφορούσαν τις δοκιμές εμβολίου, που είχαν πραγματοποιηθεί το 1996.

Η Pfizer είχε δοκιμάσει το αντιβιοτικό Trovan, σε παιδιά του κρατιδίου Kano, της Νιγηρίας. Προκειμένου να αποφευχθεί η χρονοβόρα διαδικασία της κλινικής μελέτης που απαιτείται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, η Pfizer αποφάσισε να επισπεύσει την παραγωγή του Trovan.

Η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου είχε δοκιμαστεί στα παιδιά του Kano, κατά τη διάρκεια επιδημίας μηνιγγίτιδας, με τη βοήθεια των "Γιατρών χωρίς Σύνορα".

Η πρακτική αυτή δεν συμβαδίζει με τα διεθνή πρότυπα για την ιατρική δεοντολογία και έθετε -σε κίνδυνο- τις ζωές των παιδιών.

Οι δικηγόροι της Pfizer συνεργάστηκαν -στενά- με πρώην υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος της, έτσι ώστε να συναφθεί μια τεράστια οικονομική συμφωνία.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε πλήρη επίγνωση της συγκεκριμένης περίπτωσης, βοηθώντας την φαρμακοβιομηχανία, να αναπτύξει ένα νέο πλαίσιο για τη διεξαγωγή μελλοντικών δοκιμών στη Νιγηρία.

Η Pfizer θεωρεί ότι η Νιγηρία είναι μια σημαντική αγορά ανάπτυξης και εργάζεται σκληρά για να αποκαταστήσει την εικόνα της εκεί.


Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
Forum » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ... ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: