Δευτέρα, 02-ΔΕΚ-2024, 8:04 PM
Welcome Ξωτικό | RSS

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Γέροντας Παΐσιος: «Θὰ ἔρθει ἡμέρα ποὺ ὁ κόσμος.....
aposperittisDate: Τετάρτη, 15-ΙΟΥ-2011, 5:37 PM | Message # 1
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Awards: 16
Status: Offline
Γέροντας Παΐσιος: «Θὰ ἔρθει ἡμέρα ποὺ ὁ κόσμος θὰ σιχαθεῖ τοὺς πολιτικούς καί θα τούς κηνυγήσει…»

Ἀργότερα, ἐπισκέφθηκα τὸ Γέροντα μαζὶ μ' ἕνα φίλο μου σμήναρχο, γύρω στὰ τέλη Ὀκτωβρίου τοῦ 1993, καὶ τοῦ ἐξέφρασα τὴν ἀνησυχία μου γι' αὐτὰ ποὺ... συμβαίνουν ἀπὸ τοὺς κυβερνῶντες στὴν πατρίδα μας. Ὁ Γέροντας ἀπήντησε : "Μὴ φοβᾶσαι. Ὁ Θεὸς δὲ θὰ ἐπιτρέψει νὰ γίνει κακό, ἀλλὰ θὰ γίνουν ὅμως πράματα καὶ θάματα ποὺ δὲ θὰ ἐξηγοῦνται μὲ τὴ λογική. Ὁ κόσμος θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς κυνηγήσει. Ὅπως ἕνα μπαλόνι φουσκώνει καὶ ξαφνικὰ σκάει, ἔτσι θὰ σκάσουν κι αὐτοί! Δὲν μπορῶ νὰ σοὺ πῶ πιὸ πολλά".
(Σέλ.425 από το βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών)
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/06/blog-post_2503.html

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!

georgiaDate: Τετάρτη, 15-ΙΟΥ-2011, 5:43 PM | Message # 2
Εξωγήινος επισκέπτης
Group: Special User
Awards: 0
Δεν ξέρω αν είναι ο γέροντας Παΐσιος προφήτης ή όχι αλλά βλέπω πως πολλά από αυτά που έχει πει γίνονται και δεν μπορείς να πεις πως τώρα τα έγραψαν γιατί έχουν γραφτεί σε βιβλία πολύ πριν τα γεγονότα. Και ούτε μίλαγε με παραβολές όπως ο Νοστράδαμος για να πεις ότι ο κάθε ένας τα μεταφράζει όπως τον συμφέρει. Είναι ξεκάθαρος σε αυτά που λέει. Επίσης έχει πεθάνει δεν έχει ανάγκη να προμοτάρει τίποτα.

Message edited by georgia - Τετάρτη, 15-ΙΟΥ-2011, 5:46 PM

ΘνητοςDate: Τετάρτη, 15-ΙΟΥ-2011, 11:24 PM | Message # 3
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Ακουγονται παρα πολλα αλλα χωρις αποδειξεις και επισης με προβληματιζει που υπηρξε μεσο του Παισιου πολυ πρωοθηση για το Βατοπεδι .

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

aposperittisDate: Τετάρτη, 15-ΙΟΥ-2011, 11:26 PM | Message # 4
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Θνητος)
που υπηρξε μεσο του Παισιου πολυ πρωοθηση για το Βατοπεδι .

Τι εννοείς?

Quote (Θνητος)
αλλα χωρις αποδειξεις

Τι χωρίς αποδείξεις? Αυτό που ζούμε τώρα τι είναι?

ΘνητοςDate: Τετάρτη, 15-ΙΟΥ-2011, 11:32 PM | Message # 5
Ο βασιλιάς των μελών
Αποδειξεις οτι τα ειχε πει τοτε, αν και αυτο το συγκεκριμενο δεν το ελεγε μονο αυτος !!

Επισης δεν θυμαμαι ακριβως αλλα νομιζω οτι ηταν δημοφιλης γεροντας στο συγκεκριμενο μοναστηρι.

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

aposperittisDate: Τετάρτη, 15-ΙΟΥ-2011, 11:39 PM | Message # 6
Ο βασιλιάς των μελών
Ναι ήταν δημοφιλής για αυτά που έλεγε. Αλλά ποτέ δεν δέχτηκε λεφτά, ζούσε μόνος του και εντελώς φτωχικά και ποτέ δεν αποσκοπούσε σε κάτι. Το γεγονός ότι αυτά τα έλεγαν και άλλοι τι σημαίνει? Πως είναι ψεύτης? Το γεγονός πως υπάρχουν και άλλοι που τα λένε δεν βγάζει κανέναν ψεύτη. Γιατί που ξέρεις πως και πιο πριν από αυτούς δεν υπήρξαν και κάποιοι άλλοι που τα έλεγαν? Δεν είπε κανείς πως είναι ο μόνος που μπορεί να έχει το χάρισμα να βλέπει το μέλλον. Υπάρχουν άνθρωποι με πλούσια εσωτερικά χαρίσματα όπως βέβαια και τσαρλατάνοι που κοροϊδεύουν τον κοσμάκη. Αυτό το ξεχωρίζεις βλέποντας που αποσκοπεί ο κάθε ένας. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο ρακένδυτο για όλη του την ζωἠ καταλαβαίνεις πως δεν το κάνει για τα λεφτά.
Όταν όμως βλέπεις περιπτώσεις του στιλ "ξέρω μια καφετζού με 40 ευρό στα βρίσκει όλα", "κάλεσε τώρα στο 9011150505050 και η κ Φατμέ θα σας πει τα πάντα για το μέλλον σας" εκεί καταλαβαίνεις πως είναι ΚΛΕΦΤΕΣ.

ΑθηναίοςDate: Τετάρτη, 15-ΙΟΥ-2011, 11:41 PM | Message # 7
Ο βασιλιάς των μελών
Awards: 17
Άνθρωπος προφήτης, με ανοιχτό μυαλό ο Παΐσιος και πίστευε στην ύπαρξη του Γιαχβέ;;;;
Σ' αυτό που λέει ο Θνητός: "Αποδειξεις οτι τα ειχε πει τότε" έχει δίκιο! Αν σου πώ τί έλεγε ο συγχορεμένος ο παππούς μου θα με πιστέψεις;;;; biggrin biggrin

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.

ΘνητοςDate: Τετάρτη, 15-ΙΟΥ-2011, 11:51 PM | Message # 8
Ο βασιλιάς των μελών
Δεν λεω οτι αυτος (ο γεροντας) ηταν κακος , λεω οτι ισως τον εκμεταλευτηκαν και τον εκμεταλευοντε ακομα.
Πολλοι σοβαροι ιερωμενοι οταν φτανει στο δογμα η κουβεντα την αλλαζουν ομορφα γιατι δεν θελουν ν'απαντησουν γιατι κατα την γνωμη μου εχουν καταλαβει οτι το δογμα ειναι λαθος και απλα επιμενουν στα λογια του Χριστου που "ανοιγουν" την σκεψη.
Το ιδιο λεω γενικα για ΟΛΕΣ τις προφητειες .
Ξεκαθαρη προφητεια εγω τουλαχιστον δεν εχω βρει να επαληθυεται , ουτε καν οταν ο ιδιος προφητευει και εκτελει την προφητεια . Ουτε τοτε δεν ειναι ακριβης.

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

aposperittisDate: Πέμπτη, 16-ΙΟΥ-2011, 0:21 AM | Message # 9
Ο βασιλιάς των μελών
Παιδιά εγώ αλλού θέλω να καταλήξω. Στο χάρισμα ως ικανότητα και μόνο. Και δολοφόνος να ήταν δεν θα μπορούσε να έχει μια έμφυτη ικανότητα? Απλά θα έλεγε αυτά που έβλεπε και το βράδυ θα δολοφονούσε. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο! Εγώ πιστεύω πως ο γέροντας είχε μια ικανότητα να βλέπει τα μελλούμενα άσχετα τα προσωπικά του πιστεύω.

ΘνητοςDate: Πέμπτη, 16-ΙΟΥ-2011, 0:26 AM | Message # 10
Ο βασιλιάς των μελών
Σαν μοναχος , σιγουρα εχεις μια ενοραση ! Ετσι πιστευω κι εγω.

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΑθηναίοςDate: Πέμπτη, 16-ΙΟΥ-2011, 0:29 AM | Message # 11
Ο βασιλιάς των μελών
Awards: 17
Κι εγώ πιστεύω (χωρίς να θέλω να προσβάλω τον μακαρίτη) ότι όταν δεν έχεις πρότυπα (μεγάλους άνδρες, σοφούς, φιλόσοφους, ακόμα και ιστορία) τα κατασκευάζεις!

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.

aposperittisDate: Πέμπτη, 16-ΙΟΥ-2011, 1:26 AM | Message # 12
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Θνητος)
Σαν μοναχος , σιγουρα εχεις μια ενοραση ! Ετσι πιστευω κι εγω.

Εννοείς πως η μοναχική ζωή τους την βαράει και βλέπουν "οράματα"?

Quote (Αθηναίος)
ότι όταν δεν έχεις πρότυπα (μεγάλους άνδρες, σοφούς, φιλόσοφους, ακόμα και ιστορία) τα κατασκευάζεις!

Δεν σε πιάνω! Τι κατασκεύασε ο γέροντας? Από αυτά που ξέρω γιατί μην νομίζεται πως έχω ασχοληθεί και με τον βίο του είναι πως έλεγε διάφορα πράγματα που θα συμβούν στην Ελλάδα μας. Προέβλεπε οικονομικές υφέσεις, πολέμους και τραγωδίες που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας όπου στο τέλος όμως όχι μόνο δε θα μας γονατίσει αλλά αντίθετα θα μας ανυψώσει κιόλας! Κάτι τέτοιο δεν έλεγες και εσύ φίλε Αθηναίε? Πως η ώρα κάποιων πλησιάζει? Αυτό είπε και ο γέροντας!

ΘνητοςDate: Πέμπτη, 16-ΙΟΥ-2011, 8:42 PM | Message # 13
Ο βασιλιάς των μελών
Οχι , δεν λεω οτι του τι βαρεσε , σαν μοναχος ακολουθεις την ατραπο του Μύστη δηλαδη της αμεσης επικοινωνιας με το Θειο.
Αυτο σε κανει να βλεπεις τον κοσμο (και τα εγκοσμια δρώμενα) με αλλο ματι
Επισης και σ'αυτο που λες στον Αθηναιο , νομιζω οτι λεει (και εχει δικιο κατα την γνωμη μου , ειναι οι γνωστες διαδικασιες αγιοποιησης ανθρωπων) ειναι οτι ΑΛΛΟΙ προσπαθουν να αποδωσουν στον μοναχο ιδιοτητες και λεγομενα που ΔΕΝ ειπε/εκανε.
Με συνεπεια να τον παρουσιαζουν σαν Αγιο η Υπερανθρωπο η προφητη η δεν ξερω εγω τι αλλο.
Κατα τη γνωμη μου πολλοι απο αυτους που ηταν σοβαροι ανθρωποι αν ακουγαν αυτα που λενε αλλοι γι'αυτους (μετα θανατο) θα "βγαζαν κερατα".Το ιδιο θα παθαινε και ο Χριστος που ηταν πολεμιος της θρησκειας και "καποιοι" τον χρησιμοποιησαν και εκαναν θρησκεια στο ονομα του. ΤΡΕΛΑ !!

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

Message edited by Θνητος - Πέμπτη, 16-ΙΟΥ-2011, 8:43 PM

aposperittisDate: Πέμπτη, 16-ΙΟΥ-2011, 9:03 PM | Message # 14
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Θνητος)
ειναι οτι ΑΛΛΟΙ προσπαθουν να αποδωσουν στον μοναχο ιδιοτητες και λεγομενα που ΔΕΝ ειπε/εκανε.

Σε αυτό δεν λέω ότι έχεις άδικο αλλά ούτε και δίκιο. Αφενός γιατί όπως είπα δεν έχω ασχοληθεί με την βιογραφία του γέροντα οπότε δεν γνωρίζω τι είπε και τι έκανε και αφετέρου ναι μεν έχεις δίκιο αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν είναι το 100% των περιπτώσεων έτσι.

ΘνητοςDate: Πέμπτη, 16-ΙΟΥ-2011, 9:11 PM | Message # 15
Ο βασιλιάς των μελών
Προσωπικα πιστευω οτι οι περισοτεροι (να μην πω ολοι) μοναχοι εχουν καλες προθεσεις, αλλα τις ιεραρχιες ΔΕΝ τις πιστευω ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search: