ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
|
|
margarita | Date: Κυριακή, 28-ΔΕΚ-2014, 1:18 AM | Message # 1 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Status: Offline
| ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ - 3-4 καρότα τριμμένα στον τρίφτη, όχι εκεί που τρίβουν το τυρί ούτε εκεί που τρίβουν το κρεμύδι. Στο ενδιάμεσο
- Μία κούπα ζεστό νερό
- Μισή κούπα καλαμποκέλαιο
- Μιάμιση κούπα ζάχαρη
- Δύο με δυόμιση κούπες αλεύρι φαρίν άπ
- Τρία αυγά
- Τρείς βανίλιες
- Μισί κούπα καρύδια σπασμένα (προαιρετικά αυτά)
- Ενάμιση κουταλάκι γλυκού σόδα
- Ένα κουταλάκι κανέλλα
- ένα κουταλάκι γαρύφαλλο
- Ένα κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- ένα κουταλάκι αλάτι
- Όλα τα υγρά μαζί ανακατεύονται και προσθέτουμε όλα τα στερεά και ανακατεύουμε.
- Πρέπει να είναι πιο νερουλό από ένα συνηθισμένο κέικ
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου
- Όταν κρυόσει του βάζεις ζάχαρι άχνη ή το παρακάτω γλάσσο
- Γλάσσο:
- Ένα κεσεδάκι τυρί φιλαδέλφια
- Δύο με τρείς κουταλιές λεμόνι
- Δύο κούπες ζάχαρι άχνη
- μισή κούπα βούτυρο
- Ανακατεύεις όλα αυτά και τα φήνεις μια ώρα στο ψυγείο και μετά καλύπτεις το κέικ με το γλάσο και ρίχνεις επάνω χρωματιστή τρούφα
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Πέμπτη, 29-ΙΑΝ-2015, 1:06 AM | Message # 2 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Status: Offline
|
Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
Message edited by Αθηναίος - Πέμπτη, 29-ΙΑΝ-2015, 1:08 AM |
|
| |
margarita | Date: Πέμπτη, 29-ΙΑΝ-2015, 1:36 AM | Message # 3 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Status: Offline
| καταπληκτικο !!!! να βαλεις και την συνταγη
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
xrysanthi | Date: Πέμπτη, 29-ΙΑΝ-2015, 11:09 AM | Message # 4 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 2422
Status: Offline
| Τι είναι αυτό????
Η διαδρομη που ξεκινησες, μακρινη και μοναχική.... Λένε ομως οτι εκει που πας εχουν παει και αλλοι οποτε θα βρεις γνωστους..... Καλό ταξίδι.
|
|
| |
Θνητος | Date: Πέμπτη, 29-ΙΑΝ-2015, 3:13 PM | Message # 5 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Status: Offline
| ψωμοειδες γενιστο με σοκολατα ή μερεντα , δεν θυμαμαι σιγουρα το εχει στις συνταγες του αντενα νομιζω ειπε ο Γιωργος , αν δεν βαλει καποιος τη συνταγη.
εψαξα εδω http://www.antenna.gr/news/sub/4308/life/syntages αλλα δεν το βρηκα
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Πέμπτη, 29-ΙΑΝ-2015, 10:44 PM | Message # 6 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Status: Offline
| Το βιντεάκι με την παρασκευή του γλυκού είναι εδώ: http://www.antenna.gr/news....kolata-
Καλή επιτυχία!
Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
|
|
| |
margarita | Date: Πέμπτη, 29-ΙΑΝ-2015, 11:40 PM | Message # 7 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Status: Offline
| ευχαριστουμεεεε!!!!!
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
xrysanthi | Date: Παρασκευή, 30-ΙΑΝ-2015, 0:55 AM | Message # 8 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 2422
Status: Offline
| Τέλειο!!!!!!
Η διαδρομη που ξεκινησες, μακρινη και μοναχική.... Λένε ομως οτι εκει που πας εχουν παει και αλλοι οποτε θα βρεις γνωστους..... Καλό ταξίδι.
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Σάββατο, 31-ΙΑΝ-2015, 11:55 PM | Message # 9 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Status: Offline
|
Είναι σαν το προχθεσινό σαν ζύμη και προσθέτεις μέσα κανέλλα, κομματάκια σοκολάτας, σταφίδες και κράμπερυ, τα κάνεις μπαλίτσες σαν γιουβαρλάκια και τα πανάρεις πολύ καλά μέσα σε μείγμα από ζάχαρη καστανή, κανέλα και καρυδόψιχα και τα τοποθετείς σε μιά φόρμα κέικ το ένα δίπλα στο άλλο σε δύο στρώσεις.
Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
|
|
| |
margarita | Date: Δευτέρα, 23-ΦΕΒ-2015, 3:30 PM | Message # 10 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Status: Offline
| ΧΟΥΜΟΥΣ
ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΑΣ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΕΒΥΘΙΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗς ΣΟΥΠΑς ΤΑΧΙΝΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΥΤΕΡΟ Η ΠΑΠΡΙΚΑ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΙΑ ΣΚΛΗΘΡΑ ΣΚΟΡΔΟ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΒΟΓΚΟΝΤΑς!!!! ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Θνητος | Date: Δευτέρα, 23-ΦΕΒ-2015, 3:59 PM | Message # 11 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Status: Offline
| xaxaxaxa
ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
|
|
| |
margarita | Date: Δευτέρα, 23-ΦΕΒ-2015, 4:11 PM | Message # 12 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Status: Offline
|
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Δευτέρα, 23-ΦΕΒ-2015, 8:27 PM | Message # 13 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Status: Offline
| Αυτή είναι μια μπασταρδεμένη συνταγή χούμους. Η συνταγή είναι Λιβανέζικη και όχι Αιγυπτιακή. Αύριο επανέρχομαι με την ορίτζιναλ συνταγή.
Υ/Γ.: Με δυό κουταλιές ρεβίθια τί θα ταΐσεις;;; Πουλάκια;;;
Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
Message edited by Αθηναίος - Δευτέρα, 23-ΦΕΒ-2015, 8:28 PM |
|
| |
margarita | Date: Δευτέρα, 23-ΦΕΒ-2015, 9:39 PM | Message # 14 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Status: Offline
| ενοουσα δυο κουταλιες απο την κουταλα την μεγαλη της σουπας
"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
|
|
| |
Αθηναίος | Date: Πέμπτη, 17-ΔΕΚ-2015, 11:23 PM | Message # 15 |
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Status: Offline
| ΚΡΕΑΤΟΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Υλικάγια 4-6 άτομα
1000-1200 γραμμάρια μοσχάρι στήθος ή σπάλα 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό 3-4 πράσα 4-5 καρότα 4-5 κοτσάνια σέλερι χωρίς τα φύλλα 2-3 μέτριες πατάτες 2-3 αυγά Χυμό από 2 λεμόνια για το αυγολέμονο Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και αφού πάρει βράσει το ξαφρίζουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει πάρα πολύ καλά. Όταν βράσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζωμό για να μην έχει μικρά κοκαλάκια. Αφαιρούμε από το κρέας τα κόκαλα και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα με το σουρωμένο ζωμό.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζωμό και το κρέας. Τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να βράσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσουν και είναι έτοιμα όλα τα λαχανικά κάνουμε το αυγολέμονο με τον γνωστό τρόπο.
Καλήόρεξη!
Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
|
|
| |