Κυριακή, 05-ΜΑ-2024, 7:27 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum » Γενική συζήτηση για ανθρώπους και γεγονότα » Κατάρες » Kατάρες
Kατάρες
ΑθηναίοςDate: Τρίτη, 31-ΙΑΝ-2012, 8:34 PM | Message # 16
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
sandyDate: Πέμπτη, 02-ΦΕΒ-2012, 1:53 PM | Message # 17
Παρατηρητής
Group: Special User
Messages: 28
Awards: 2
Reputation: 0
Status: Offline
Ο άνθρωπος ο οποίος καταριέται, ουσιαστικά διατάσσει το Θεό να εκδικηθεί κάποιον συνάνθρωπό του τελεσίδικα, αποστερώντας του τη δυνατότητα της μετάνοιας!
Δίκαιη κατάρα δεν υπάρχει, καθώς ο Θεός γνωρίζει καλύτερα από εμάς «εάν», «πότε» και «πώς» πρέπει να επέμβει και δεν χρειάζεται τις συμβουλές, πόσο μάλλον τις διαταγές μας.
Ο άνθρωπος που έχει πνευματική ζωή δεν πρόκειται ποτέ να ωθήσει κάποιον να τον καταραστεί, αλλά ακόμα και αν συμβεί αυτό ο Θεός θα το παραβλέψει.
Οι κατάρες έχουν δύναμη να χτυπούν ανθρώπους που είναι άδικοι, μνησίκακοι, κακόψυχοι, μοχθηροί, φθονεροί, δόλιοι, εγωιστές, σκληρόκαρδοι, αναίσθητοι ή άπληστοι και οι οποίοι ούτως ή άλλως εξοργίζουν τον Θεό, άσχετα με το αν θα δεχθούν κατάρα ή όχι.
Ο άνθρωπος του Θεού, όπως καταλαβαίνεις, δεν φοβάται τις κατάρες.
Αυτός όμως που θα καταραστεί, και μόνο από το γεγονός ότι απευθύνεται με αναίδεια, σκληρότητα και θρασύτητα προς το Θεό, επισύρει πάνω του βαριές «πνευματικές ποινές». Πολλοί είναι οι άδικοι, αλλά ουδείς είναι αδικούμενος, έλεγε ένας σοφός Πατέρας της Εκκλησίας και εννοούσε ότι ο Θεός αποδίδει δικαιοσύνη, είτε το ζητήσουμε είτε όχι.
Τελειώνοντας πρέπει να πούμε ότι με όποιο τρόπο κρίνουμε εμείς τους άλλους ή θέλουμε να κρίνει ο Θεός τους άλλους, με τον ίδιο τρόπο θα κρίνει και εμάς ο Θεός! Άρα, καλύτερα να παρακαλούμε το Θεό για το καλό των αδελφών μας που μας στεναχώρησαν, μήπως και ο Θεός κρίνει και εμάς με επιείκεια όταν θα έρθει η ώρα να απολογηθούμε κατά την στιγμή του θανάτου μας. Μόνο όποιος ελεεί, θα ελεηθεί και από τον Θεό…
 
ΘνητοςDate: Πέμπτη, 02-ΦΕΒ-2012, 9:07 PM | Message # 18
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Quote (sandy)
ο Θεός αποδίδει δικαιοσύνη, είτε το ζητήσουμε είτε όχι.

Ποιος θεος ειναι αυτος ?
cool
Βασικα δε νομιζω οτι ειναι θεμα θεου , ειναι θεμα προθεσης και πιστης στον εαυτο σου.
Ενας συνειδητος ανθρωπος δεν καταριεται αλλα αντιλαμβανεται οτι ο κακος που αλλος θα καταριοταν ειναι αξιος της εγωιστικης προσωπικης τυχης του. Δεν περιμενει απο ενα θεο να "δωσει" δικιο , γνωριζει ηδη το δικιο και εργαζεται για το κοινο καλο αφηνοντας τον εγωιστη στην τυχη του.


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
ΑθηναίοςDate: Πέμπτη, 02-ΦΕΒ-2012, 9:13 PM | Message # 19
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Quote (Θνητος)
Ποιος θεος ειναι αυτος ?

Με φώναξε κανείς;;;; surprised

Quote (Θνητος)
Δεν περιμενει απο ενα θεο να "δωσει" δικιο ,

Πάντα αφήνω την πρωτοβουλία στον άνθρωπο! surprised


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
ΘνητοςDate: Πέμπτη, 02-ΦΕΒ-2012, 9:16 PM | Message # 20
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
biggrin biggrin biggrin

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Πέμπτη, 02-ΦΕΒ-2012, 10:56 PM | Message # 21
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Quote (Αθηναίος)
Με φώναξε κανείς;;;;

smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
aposperittisDate: Παρασκευή, 03-ΦΕΒ-2012, 1:31 AM | Message # 22
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Quote (sandy)
Ο άνθρωπος ο οποίος καταριέται, ουσιαστικά διατάσσει το Θεό να εκδικηθεί κάποιον συνάνθρωπό του τελεσίδικα

Επιβάλει μια αρνητική ενέργεια-δύναμη να χαλάσει την αύρα κάποιου άλλου. Με την έγνοια που το λες πως μπορείς να πιστεύεις σε έναν θεό που τιμωρεί? Και μάλιστα κατά εντολή? Επίσης αν μπορεί να ακούει της κατάρες γιατί δεν ακούει και της προσευχές? Για να σε βάλω στο κλίμα σε παλιότερες συζητήσεις μας εδώ με τα παιδιά συμφωνήσαμε όλοι ότι υπάρχει κάτι ανώτερο και σοφότερο, αλλά διαφωνούμε ως προς τον σκοπό του και το όνομα του.
Ο κάθε ένας έχει το αναπόσπαστο δικαίωμα να πιστεύει σε ότι εκείνος νομίζει ότι μπορεί να τον κάνει να νιώθει καλύτερα. Όμως η προσωπική μου άποψη είναι πως το χειρότερο όλων είναι να είσαι θεοφοβούμενος αντί για θεοσεβούμενος. Υπάρχει χαοτική διαφορά.

Quote (sandy)
αν συμβεί αυτό ο Θεός θα το παραβλέψει

Ενώ κάποιος που ΔΕΝ έχει πνευματική ζωή ο θεός θα το επιτρέψει? Άρα λοιπόν ο θεός είναι συμφεροντολόγος σαν τους παπάδες? Αν είσαι μαζί του όλα καλά ενώ αν όχι σε εκδικείται? Πολύ λάθος! Θα σου κάνω μια απλή ερώτηση, δεν ξέρω αν είσαι μάνα αλλά πες ότι είσαι. Έχεις δυο παιδιά και βλέπεις το ένα να είναι κοντά σου συνέχεια και να σε αγαπά ενώ το άλλο έχει μπλέξει, είναι κακός, μοχθηρός, και κοιτάει να σε πεθάνει για να σε κληρονομήσει. Ως μάνα τι θα κάνεις? Θα το αποκληρώσεις και θα το εκδικηθείς ή θα προσπαθήσεις με κάθε τρόπο μιλώντας του ξανά και ξανά να το βάλεις στον ίσιο δρόμο? Λογικά το δεύτερο. Ένας θεός λοιπόν γιατί να παραβλέψει ένα από τα παιδιά του καταστρέφοντας συγχρόνως ένα άλλο? Όλα αυτά βέβαια με την έγνοια που αντιλαμβάνεσαι εσύ τον θεό. Με την έγνοια που τον αντιλαμβάνομαι εγώ ως ανώτερη ύπαρξη από κάποια άλλη διάσταση μας αφήνει να πράττουμε όπως εμείς θέλουμε χωρίς καμιά απολύτως ανάμιξη. Ο σκοπός? Να αγγίξουμε μόνοι μας την ψυχική τελειότητα μέσα από άπειρες ζωές ωσότου να μάθουμε μέσα από τα λάθη μας. Οι ευκαιρίες στην ζωή μας για να το επιτύχουμε αυτό έρχονται συνέχεια το θέμα είναι μπορούμε να της αντιληφθούμε ή χανόμαστε μέσα σε θεούς και δαίμονες κρύβοντας έτσι την αδυναμία μας να της αντιμετωπίσουμε?

Quote (sandy)
Αυτός όμως που θα καταραστεί, και μόνο από το γεγονός ότι απευθύνεται με αναίδεια, σκληρότητα και θρασύτητα προς το Θεό, επισύρει πάνω του βαριές «πνευματικές ποινές». Πολλοί είναι οι άδικοι, αλλά ουδείς είναι αδικούμενος, έλεγε ένας σοφός Πατέρας της Εκκλησίας και εννοούσε ότι ο Θεός αποδίδει δικαιοσύνη, είτε το ζητήσουμε είτε όχι.

Να σου τονίσω εδώ ότι με αυτόν τον τρόπο οι εκπρόσωποι όλων των θρησκειών κρατάνε δέσμιους τους πιστούς. Με τον φόβο και με την ελπίδα. Αν φοβάσαι ότι αν πεις κάτι κακό θα τιμωρηθείς πόσο μάλλον να τον αρνηθείς όπως μας τον επιβάλει η εκάστοτε θρησκεία. Με τον φόβο του λοιπόν μένεις εκεί και με την ελπίδα του καταπραΰνεις τον καημό σου. Έχεις αναρωτηθεί πως μπορεί να είναι όλα αυτά σωστά όταν αυτοί που τα διδάσκουν κυκλοφορούν εντελώς αντίθετα από εκείνον που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν? Μεταξωτά ρούχα, χρυσά και διαμαντένια κοσμήματα, τεθωρακισμένες μερσεντές και άλλα πολλά. Αυτά δεν δείχνουν ματαιοδοξία? Για να κρατήσει κάποιος την ματαιοδοξία του δεν κάνει χίλια δυο πράγματα? Τι σε κάνει να πιστεύεις πως ανάμεσα σε αυτά τα χίλια δυο δεν είναι η παραποίηση των πάντων ώστε να φοβάται ο κόσμος και να μένει πιστός? Θα σου απαντήσω εγώ. Στα πάντα. Δεν με πιστεύεις? Πρόσεξε! Απάντησε με ναι η με όχι μέσα σου σε αυτά που θα σε ρωτήσω:
Απαιτούν λεφτά για να παντρευτείς?
Απαιτούν λεφτά για να σε θάψουν?
Ζητούν λεφτά για οποιαδήποτε ανακατασκευή του ναού? (Ενώ έχουν την μητρόπολη και το πατριαρχείο που έχουν την δυνατότητα να τους χρηματοδοτήσει)
Έχεις ακούσει για σκάνδαλα υψηλών προσώπων στην εκκλησιαστική ιεραρχία με θέμα την παιδεραστία?
Έχεις ακούσει για το σχίσμα?

Πρόσεξε τώρα! Δε σου λέω πως επειδή οι εκπρόσωποι του εκάστοτε θεού είναι άχρηστοι δεν υπάρχει κιόλας. Αλλά να μην πιστεύεις τίποτα από τι σου λένε. Για να καταλάβεις κατ εμέ η πλειοψηφία των θρησκειών ξεκίνησαν από το ίδιο θέμα. Κάτι υπάρχει όντος! Πια είναι η διαφορά? Το τροποποίησε η κάθε μια ανάλογα με τα συμφέροντα που εκπροσωπούσε. Το τι υπάρχει αν σε ενδιαφέρει μπορούμε να το συζητήσουμε καλύτερα όταν γίνεις special user.

Quote (sandy)
Τελειώνοντας πρέπει να πούμε ότι με όποιο τρόπο κρίνουμε εμείς τους άλλους ή θέλουμε να κρίνει ο Θεός τους άλλους, με τον ίδιο τρόπο θα κρίνει και εμάς ο Θεός!

Αν δε σε κρίνω ή αν δε με κρίνεις πως θα βελτιωθούμε? Αν δε σε κατηγορήσω-κοροϊδέψω-καταστρέψω πως θα μάθεις πως να κρίνεις καλύτερα τους ανθρώπους? Πως θα μάθεις μέσα από τα λάθη σου? Πως θα αναπτυχθούμε πνευματικά αν όλοι προσευχόμαστε για το καλό όλων? Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις θα σου φέρω πάλι ένα παράδειγμα. Αν είσαι πίσω από το παιδί σου σαν σκιά 24 ώρες το 24 άωρο και το προσέχεις (προσευχή) και δε το αφήνεις ΠΟΤΕ να παίσει, να ματώσει, να πονέσει (μάθημα) πως θα μάθει να προστατεύεται? Πως θα αναπτυχθεί πνευματικά αν πιστεύει πως η ζωή είναι πάντα ακίνδυνη και με χαρά? Θα έχει χάσει το κυριότερο μάθημα του! Ότι δηλαδή αν δεν μάθεις να πέφτεις δεν θα μπορέσεις ποτέ να ξανά σηκωθείς. Όλοι μας έχουμε ένα ρόλο στην ζωή. Αυτό δεν μας κάνει κακούς αλλά πιόνια της ζωής που εμείς επιλέξαμε να ακολουθήσουμε. Ανάλογα με το τι μάθημα διάλεξε ο κάθε ένας μας να μάθει. Και σίγουρα κανείς θεός ΔΕΝ τιμωρεί στην προσπάθεια μας αυτή.


Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
margaritaDate: Σάββατο, 04-ΦΕΒ-2012, 2:06 AM | Message # 23
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
θα συμφωνήσω με τον Μάριο , ο θεός δεν ανακατεύται στα ανθρώπινα .Η κατάτα είναι ενέργεια ηλεκτρομαγνητική που στέλνεται απο άνθρωπο σε άνθρωπο .Αλλα επειδή πιστεύω οτι τα πάντα εχουν κανόνες οταν η κατάρα είναι άδικη δεν πιάνει και επιστέφει σε αυτόν που την έστειλε οταν είναι δίκαιη πιάνει μερικές φορές .Ομως τον τελευταίο καιρό εχω αρχίσει να αμφιβάλω γιατί εχω ρίξει αποιρες κατάρες στους προδότες της πατρίδας μου και ακόμα καμιά δεν τους έπιασε .Ζουν ολοι και οι 297,εξαιρώ τρείς!!

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
artemisDate: Σάββατο, 04-ΦΕΒ-2012, 2:38 AM | Message # 24
Μέλος φάντασμα
Group: Checked
Messages: 4
Awards: 2
Reputation: 0
Status: Offline
cool καλησπερα σας καλωσ σας βρηκα
 
aposperittisDate: Σάββατο, 04-ΦΕΒ-2012, 2:39 AM | Message # 25
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Καλησπέρα Άρτεμης, καλώς όρισες στην παρέα μας.

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
margaritaDate: Σάββατο, 04-ΦΕΒ-2012, 2:40 AM | Message # 26
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
καλώς την

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
artemisDate: Σάββατο, 04-ΦΕΒ-2012, 2:44 AM | Message # 27
Μέλος φάντασμα
Group: Checked
Messages: 4
Awards: 2
Reputation: 0
Status: Offline
Quote (margarita)
Ζουν ολοι και οι 297,εξαιρώ τρείς!!

biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin
 
ΑθηναίοςDate: Σάββατο, 04-ΦΕΒ-2012, 3:01 AM | Message # 28
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Καλωσόρισες στην παρέα μας.

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
ΘνητοςDate: Σάββατο, 04-ΦΕΒ-2012, 9:04 PM | Message # 29
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Μηπως ριχνεις λαθος καταρες ?
biggrin biggrin biggrin
Καλως την


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Σάββατο, 04-ΦΕΒ-2012, 9:22 PM | Message # 30
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Quote (Θνητος)
Μηπως ριχνεις λαθος καταρες ?

Σωστές ρίχνω αλλα δεν πιάνουν angry angry angry


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
Forum » Γενική συζήτηση για ανθρώπους και γεγονότα » Κατάρες » Kατάρες
Search: