Δευτέρα, 17-ΙΟΥ-2019, 10:47 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Το «σωματίδιο του Θεού» αποκαλύφθηκε

Την ανακάλυψη ενός υποσωματιδίου, που έχει ιδιότητες συμβατές με αυτές που περιγράφει η θεωρία του μποζόνιου του Χιγκς, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες του Cern.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ένα από τα δύο πειράματα που πραγματοποιούνται στον τεράστιο επιταχυντή σωματιδίων του Cern, το CMS, έχει δώσει τέτοια αποτελέσματα, τα οποία συνιστούν «ανακάλυψη».
Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ένα «αποτύπωμα» που ανταποκρίνεται στο σωματίδιο του Θεού και αντιστοιχεί σε σωμάτιο βάρους 125,3 γκίγκαηλεκτρονιοβολτ (GeV), είναι δηλαδή 133 φορές πιο βαρύ από το πρωτόνιο στον πυρήνα του ατόμου.
Το ίχνος που εντόπισαν οι επιστήμονες είχε μία στις 3,5 εκατομμύρια πιθανότητες να εμφανιστεί, αν δεν υπήρχε το μποζόνιο του Χιγκς.
Οι ενδείξεις είναι πολύ ισχυρές για την ύπαρξη του μποζόνιου, ωστόσο οι επιστήμονες τονίζουν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω πειραματικός έλεγχος των αποτελεσμάτων.
Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης, το κοινό ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα. Η στιγμή ήταν ιδιαίτερα συγκινητική για τον Πίτερ Χιγκς, ο οποίος διατύπωσε τη θεωρία της ύπαρξης του σωματιδίου, που δίνει την ιδιότητα της μάζας στην ύλη, το 1964.

Πρόκειται για ανακάλυψη-ορόσημο που θα καθορίσει τη μελλοντική επιστημονική έρευνα, ανεξάρτητα αν τελικά το σωματίδιο που ανακοινώθηκε σήμερα ονομαστεί μποζόνιο του Χιγκς ή κάπως αλλιώς.
Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 345
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!