Παρασκευή, 26-ΑΠΡ-2019, 3:43 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


Τι είναι η Προσευχή;

Η προσευχή είναι πάντα μία θετική πράξη.

Οι προσευχές, δε χρειάζονται να λέγονται δυνατά, αλλά μπορούν, μέσω της σκέψης μας και κατόπιν συμφωνίας με τη ψυχή να επιτρέπουν και να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στην επικοινωνία της με τον Φύλακα Άγγελο, τον Πνευματικό Οδηγό και τον Πνευματικό Δάσκαλο, ή να κάνουν κάτι για την ψυχή αυτή. Αυτοί οι τρεις, μεταφέρουν την προσευχή και την παράκληση, σε υψηλότερα στρώματα και έτσι, μέσω των τριών αυτών συνοδών του ανθρώπου, έρχεται η βοήθεια.

Αυτά που συμβαίνουν και που οι άνθρωποι ονομάζουν σύμπτωση, μπορεί να προέρχονται από την παράκληση και από την συζήτηση μέσω της προσευχής.

Η προσευχή ανοίγει πόρτες, που πρώτα ήταν κλειστές.

Η Αύρα του ανθρώπου δυναμώνει μέσω της προσευχής. Πρέπει να προσευχόμαστε, διότι έτσι προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τα υψηλότερα επίπεδα, ακόμη και με τον Θεό.

Η προσευχή είναι ένα μέσον αυτοελέγχου. Μας δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρωθούμε και να στρέψουμε τον προβολέα στο εσωτερικό μας.

Η σωστή, πραγματική προσευχή, δεν είναι να παρακαλάς να γίνει κάτι που θέλεις για εγωιστικούς λόγους.

Ο Θεός γνωρίζει όλες τις σκέψεις μας, ακόμη και αυτές που δεν έχουμε εξωτερικεύσει. Γνωρίζει όλες μας τις επιθυμίες και τα προβλήματα, πριν εμείς τα εκφράσουμε.

Προσευχή και παρακλήσεις για εγωιστικούς λόγους και για να κερδίσεις ανούσια υλικά αγαθά, είναι απώλεια χρόνου και περιττή ανάλωση λέξεων και πνευματικής ενέργειας, διότι τέτοιου είδους παρακλήσεις και προσευχές, δεν έχουν καμία πιθανότητα αποδοχής και θετικού αποτελέσματος.

Εάν ο άνθρωπος προσευχηθεί με ειλικρίνεια για την επίλυση κάποιου σοβαρού του προβλήματος ή γιατί βλέποντας τον εσωτερικό του κόσμο και τις δυνάμεις του, πιστεύει ότι είναι αδύναμος και ανήμπορος να επιλύσει μόνος του το πρόβλημά του, ζητά θάρρος και δύναμη για να συνεχίσει, τότε η προσευχή θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και όλα θα πάνε καλά.

Κάθε προσευχή γίνεται αποδεκτή κατά πρώτον, από αυτόν που είναι υπεύθυνος για τις σκέψεις σας, δηλαδή ο Φύλακας Άγγελος. Εάν η προσευχή είναι ειλικρινής και βγαίνει μέσα από την καρδιά και έχει νόημα, ο Φύλακας Άγγελος την προωθεί προς τα επάνω όπου κρίνεται από έναν Άγγελο και αν η προσευχή είναι σοβαρή, την στέλνει πιο πάνω, εκεί που πρέπει. Αν όχι, την παρακούει, γιατί οι κραδασμοί είναι πολύ μικροί.

Κάθε άνθρωπος (ψυχή), με βάση τις καρμικές σχέσεις από προηγούμενες ζωές, "επιλέγει" τους γονείς του, τον τόπο που θα γεννηθεί, τη θρησκεία που θα έχει, το επάγγελμα κ.ο.κ. Ολόκληρη η ζωή του αποτελεί είδος κινηματογραφικής ταινίας, που είναι γραμμένη και δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αλλάξει. Πρέπει να "παιχθεί".

Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να παίξει το ρόλο του "χωρίς προσκόλληση" και "ταύτιση", σαν να μην τον αφορά το τι συμβαίνει. Όλες του οι πράξεις ανεξάρτητα, από το αν εμείς τις θεωρούμε καλές ή κακές, αν διαπραχθούν "χωρίς ταύτιση" ή είναι εξίσου άγιες. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Το ένα και το άλλο είναι προσδιορισμένα από το "Κάρμα" κι αναπόφευχτα. Έτσι ο καθένας, που έχει "διαλέξει" το "θρησκευτικό περιβάλλον" με τις καρμικές σχέσεις του από προηγούμενες ζωές, μπορεί να χρησιμοποιήσει σύμβολα, ονόματα, προσευχές από το περιβάλλον αυτό.

Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσει κανείς παραδοσιακές προσευχές. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι πιο αυθόρμητο, κάθε σκέψη έχει μέσα της μια πνευματική δύναμη. Η διαφορά έγκειται στην ένταση της "δόνισης".

Μπορούμε ακόμη να δημιουργήσουμε τη δική μας αυθόρμητη επικοινωνία ανάλογα με τα αισθήματα της στιγμής αυτής. Και τα δύο είναι πολύτιμα. Οι παραδοσιακές προσευχές έχουν δημιουργηθεί από φωτισμένα άτομα (το Πάτερ Ημών από τον ίδιο τον Ιησού) κι έτσι έχουν μια ιδιαίτερη πνευματική δόνηση.

Επίσης, με τη συνεχή επανάληψη, για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα από δισεκατομμύρια ανθρώπους, απέκτησαν μια δική τους πνευματική δύναμη. Όταν τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσευχηθεί με τα ίδια λόγια στον ίδιο Θεό για χιλιάδες χρόνια, δημιουργείται μια τεράστια συγκέντρωση πνευματικής δύναμης, ανεξάρτητα από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα.

Δεν έχει σημασία το περιεχόμενο των λόγων, αλλά η φόρτισή τους με πνευματική δύναμη, εξαιτίας της χρησιμοποίησής τους από δισεκατομμύρια ανθρώπους. Αυτή η συγκέντρωση πνευματικής δύναμης δημιουργείται ανεξάρτητα από οποιονδήποτε παράγοντα.

Δεν έχει λοιπόν σημασία αν πούμε "Πάτερ ημών" ή κάτι άλλο. Με την προσευχή και την ειλικρινή προσύλωση μπορύμε να γίνουμε μετασχηματιστές πνευματικής ενέργειας σε υλική αρμονία και να δημιουρήσουμε σκέψεις, ιδέες, λόγια και πράξεις που θα κάνουν τον κόσμο καλύτερα.
Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 345
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!