Πέμπτη, 18-ΙΟΥ-2024, 1:23 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


“Sottosuolo" ή υπόγεια της Νάπολης

"Sottosuolo" ή υπόγεια της Νάπολης
Ένα ταξίδι στην Parthenopeans – Νεάπολις των αρχαίων Ελλήνων, γνωστότερη πλέον ως "Νάπολη",  σε μια παράλληλη πόλη κάτω από την σύγχρονη πόλη της Νάπολης, στην Ιταλία.  Μια πόλη όπου ο αρχαίος ηφαιστειακός ψαμμίτης , ή tufo, «αναπνέει», και ο χρόνος μοιάζει να παραμείνει στάσιμος.  Ο Όμηρος και ο Βιργίλιος μας συνοδεύουν με ένα απίστευτο δίκτυο από υπόγεια περάσματα, σπηλιές και τους δρόμους που είναι σκαλισμένα από το μύθο.  Μια ιστορία που δεν έχει πραγματικά ακόμα γραφτεί.  Μια ιστορία ακόμα που περιμένουν να πει.  Αυτή είναι η "sottosuolo" ή υπόγεια της Νάπολης.
Οι Αρχαίες ιερές κρύπτες τάφοι και hypogea, Grecian σπηλιές, ρωμαϊκά υδραγωγεία, μεσαιωνικές σήραγγες, μυστικές σήραγγες Bourbon και οι διάδρομοι: τέσσερα μόλις βήματα από το ιστορικό της παρελθόν, και κατά συνέπεια στο μέλλον της υπόγειας της Νάπολης.  Η υπόγεια Νάπολη, ένα από τις  μεγαλύτερες και πιο εκτεταμένες   Underground οπουδήποτε στον κόσμο.  Το τελευταίο μυστήριο από την Parthenopeans (Parthenopeans),  
Η Λειτουργία κάτω από την πόλη καταλαμβάνει εκατομμύρια κυβικά μέτρα, που έχουν ανασκαφεί και κτιστεί εκ νέου για σχεδόν τρεις χιλιάδες χρόνια. Σήμερα έχουν υποστεί μεγάλες φυσικές καταστροφές αλλά και ακόμη χειρότερες από παρεμβάσεις ανθρώπων ή έστω από την αμέλεια πάλι του ανθρώπου. Πρόκειται για μια εντελώς ξεχωριστή υπόγεια πόλη, με ακόμα  άγνωστα στοιχεία, και εξαιρετικά μυστικά.  .  . Εδώ στη σκιά του Βεζούβιου.
 Είναι μια παράξενη πόλη λαξευμένη στον ηφαιστειακό ψαμμίτη.  Κανείς δεν γνωρίζει τις διαστάσεις της. Η Speologists εξερεύνηση του τεράστιου δικτύου κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει υπολογιστεί ότι τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού ζει και εργάζεται πάνω από την υπόγεια Νάπολη.  Μόνο στην περιοχή Στέλλα έχουν περίπου 62 σπήλαια και σπηλιές μια έκταση συνολικού ύψους περίπου 160.000 κυβικά μέτρα υπόγειου χώρου.  Ισοδύναμο τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων για κάθε κάτοικο της συνοικίας!  Ένα άλλο σημείο με 86 σπήλαια είναι κάτω από το San Carlo all'Arena  85  στην Avvocata περιοχή, 34 στο San Fernando και άλλες στην περιοχή Chiaia, 32 κάτω από San Lorenzo και 28 κάτω από το Πράσινο Posillipo.  Και αυτά είναι μόνο αυτά από την υπάρχουσα απογραφή των υπόγειων κοιλοτήτων.
 
 Από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα, περίπου 700 κοιλότητες που αποτελούνται από σήραγγες, ή στοές, ή σπηλιές, ή  μυστικά περάσματα άγνωστα μέχρι στιγμής.  Ελληνικά σπήλαια, ρωμαϊκά και Bourbon σήραγγες, κατακόμβες και τα φυσικά σπήλαια αποτελούν συνολικά ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα του υπόγειου χώρου.  Οι πρόσφατες και συνεχιζόμενες εξερευνήσεις από μια ομάδα ενθουσιωδών εμπειρογνωμόνων και αφιέρωσε εξερευνητές σπηλιά δείχνουν ότι πολύ περισσότερο μένει για να ανακαλυφθεί.  
 Το μέλλον αυτού του τεράστιου υπόγειου χώρου, έσκαψαν ως επί το πλείστον κατά την πρώιμη Ελληνορωμαϊκή περίοδο και να επεκταθεί στο πέρασμα των αιώνων, και ακόμη παραμένει άγνωστη.  Αυτά τα περίτεχνα κτίσματα και κατακόμβες  παραμένουν σχεδόν άφθαρτα κυρίως λόγω της παρουσίας του ιδανικού υλικού τόσο στις  σήραγγες όσο  και   τεράστια σπήλαια: είναι το  περίφημο ναπολιτάνικο κίτρινο "tufo ανθεκτικός ψαμμίτης που σχηματίζεται μέσα από γεωθερμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα εδώ 13 εκατομμύρια χρόνια  .
 Εκατοντάδες από αυτές τις σπηλιές έχουν μετατραπεί σιγά-σιγά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά στα μέσα της δεκαετίας του 1940 που βιαστικά  είχαν τεθεί σε χρήση ως καταφύγια.  Από 210 καταφύγια που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, όλα δημιουργήθηκαν πάνω σε βάσεις  αρχαίων σπηλαίων, καθώς και η διεύρυνση των ρωμαϊκών υδραγωγείων και σηράγγων  για να συνδεθούν διάφορες σπηλιές και τεράστιες κοιλότητες κάτω από την πόλη.  Λιγότερες από τις μισές από αυτές μπορεί να βρίσκεται σήμερα, λόγω της εμπόδισε την πρόσβαση, την επέκταση των πόλεων και άλλων δυσκολιών.  Ακριβώς στην πολυσύχναστη συνοικία, πάνω από τη Via Roma, για παράδειγμα, υπάρχει  ένα τεράστιο καταφύγιο για αεροπορική επιδρομή που στέγαζε περίπου 20.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της χειρότερης εποχής των βομβαρδισμών.
 Το αρχαιότερο σπήλαιο που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα είναι ένας αρχαίος τάφος 4.500 ετών στην περιοχή Materdei από το  Cultura del Gaudo." Δεν είναι ασυνήθιστο γεγονός να δεις  αγωγούς, υδραγωγεία και δεξαμενές από τα ελληνορωμαϊκά χρόνια.
 Αυτό το αρχαίο σύστημα μέχρι το τέλος του περασμένου αιώνα τροφοδοτούσε την πόλη με πόσιμο νερό . Τόνοι αποβλήτων, απορριμμάτων ρίχτηκαν όμως μέσα σε αυτές τις κοιλότητες τα τελευταία χρόνια και έχουν προκαλέσει δεκάδες υπόγειες πυρκαγιές με τραγικές συνέπειες.
 Ένα παράδειγμα είναι ο Ιανουάριος 1982 πυρκαγιά, η οποία παρήγαγε τοξικό καπνό που διαρρεύσει στις αποχετεύσεις και τα θεμέλια του παλιού "Bassi" ή παραγκουπόλεις στην ισπανική συνοικία πίσω από την κοσμική Via Roma.  Επίσης, στις 7 Ιουνίου, 1979, μια δραματική πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από το Gradoni di Chiaia.   Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, οι σπηλαιολόγοι, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, ανακάλυψαν μια τεράστια κοιλότητα θολωτή  κάτω από το στενό σοκάκι του Sant'Anna di Palazzo που είχε χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο στην αεροπορική επιδρομή.  Είναι ένας από τους λίγους χώρους πλέον ανοιχτός για το κοινό
   Ενίοτε  προβάλλεται ο ισχυρισμός, όπως η διατήρηση των εγκληματιών και   κερδοσκόπων, όπως η περίπτωση αυτή που συνέβη πριν από μερικά χρόνια: η αστυνομία ανακάλυψε ένα περίπλοκο υπόγειο κρησφύγετο στην κακόφημη συνοικία Forcella, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.  Η περιβόητη "Clan Stolder» είχαν στήσει ένα εργαστήριο ναρκωτικών σε μία από τις υπόγειες σπηλιές.  Το «εργαστήριο» ήταν συνδεδεμένο με ένα δίκτυο από σήραγγες διαφυγής και οι διάδρομοι, τα οποία τελικά συνδέεται απευθείας με το εσωτερικό του σπιτιού το αφεντικό της σπείρας !
 
 II - Ιστορία και Ιστορίες
 Το ταξίδι από την αρχαία ιστορία σήμερα στη Νάπολη είναι συχνά πολύ σύντομο, καθώς το "sottosuolo" είναι ένα μόνο μέρος της συνεχούς ιστορίας της Νάπολης.  Αρκεί να λάβει μια σελίδα από την ιστορία και την τακτική του βυζαντινού στρατηγού, Βελισάριου.  Το 536 Βελισάριος πολιόρκησε την Νάπολη μέσα από  το συγκρότημα των διαδρόμων υδραγωγείων, σηράγγων και να γλιστρήσουν οι άνδρες, τα άλογά του και τα όπλα στην καρδιά της πόλης.  Σε ναπολιτάνικους  θρύλους και ιστορίες από την  Benedetto Croce (η οποία πρόσφατα δημοσιεύεται στο Adeiphi Press) την ίδια μέθοδο της αιφνιδιαστικής επίθεσης φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τον Alfonsa d'Aragona το 1443.   
  Η κίτρινη tufo, ο ανθεκτικός ηφαιστειακός ψαμμίτης, αφαιρέθηκε για χρήση στην κατασκευή του Μεγάλου παλατιού για τα διαμερίσματα και άλλα κτίρια.  Η ανασκαφή συνεχίστηκε μέχρι τους επόμενους αιώνες και ήταν ιδιαίτερα έντονη κατά τη διάρκεια της ισπανικής  βασιλείας.   Η ανασκαφή παρομοιάζεται με τον βιασμός της πολύτιμης υπόγειας πηγή.  Οι σπηλιές και κοιλότητες πολλαπλασιάζεται σε ανεξέλεγκτο ρυθμό.  Η αυξανόμενη κηρήθρα που δημιουργήθηκε κάτω από την πόλη την προκάλεσε η εν λόγω βασιλική ηγεσία.  
 Το 1615 και 1688 εκδόθηκε «περιορισμός των ζωνών» εκεί που ήταν οι λόφοι του Vomero και San Martino, και είχαν  θέα στην πόλη.  Αυτά ακολουθήθηκαν από αντίστοιχους περιορισμούς όπως τα διατάγματα του Οκτωβρίου 1781 από Ferdinando IV di Borbone.  Στη συνέχεια, το 1850, Ferdinando II που έχει συσταθεί μια επιτροπή κτιρίων  της πόλης που τοποθετούνται τα προβλήματα της κούφιας γης ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της πόλης.  Αυτό το κώδωνα του κινδύνου εξακολουθεί να ακούγεται μέχρι και σήμερα χωρίς διακοπή.
Ο Georgion Mancini, στο βιβλίο του, "Το μυστήριο Sebeto" (που δημοσιεύθηκε το 1989 από τον Ii Quartiere Ponticelli) ανατρέχει στην ιστορία του μυθικού ποταμού Sebeto, και τα στοιχεία της έρευνας του αρχαίου υπόγειου υδατικού συστήματος το 1560 από τον φημισμένο αρχιτέκτονα, Pietro Antonio Letteieri .
  Με ένα επιστημονικό τρόπο, χώρισαν την υπόγεια πόλη σε πέντε "υδατικά διαμερίσματα: San Lorenzo, Banchi Nuovi ή Spinto Santo, Montecalvario ή Carita, San Ferdinando, και Regi Studi". Οποία δεν αντιστοιχούν στις περιοχές των παραπάνω "  Υπολογίζεται σε 3350 και φρεάτια ή «Pozzi» για την Bolla υδραγωγείο και μόνο!
 Με την έναρξη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου ήρθε η επαναλειτουργία των τεχνητών σπηλαίων  στην πόλη. Οι μαζικοί εναέριοι βομβαρδισμοί στέλνουν  τον  πληθυσμός σε αναζήτηση καταφυγίου.  Δεκάδες χιλιάδες άτομα που πέρασαν όχι μόνο ώρες, αλλά μερικές ακόμα εβδομάδες σε ένα χρόνο, στις σπηλιές και κοιλότητες κάτω από την πόλη.  
Β 'Παγκόσμιος Πόλεμος 1940-1944
Η Νάπολη βομβαρδίζεται  μέρα και νύχτα
 Η κηρήθρα των σπηλαίων και τα περάσματα κάτω από την Νάπολη μετατρέπονται σε  καταφύγια για να γλιτώσουν τον βομβαρδισμό  με την βοήθεια της  UMPA   στρατιωτικό πρόγραμμα άμυνας.  Ολόκληρες οικογένειες πέρασαν εβδομάδες κάτω από το έδαφος, και συχνά ανέβαιναν επάνω στο φως της ημέρας για
 να βρουν τα σπίτια τους και ολόκληρες γειτονιές τους να έχουν μετατραπεί σε ερείπια.  .  .  έτσι επέστρεφαν  στα σπηλαιώδη καταφύγια   για να επιβιώσουν.  Είχαν συνέχεια  ρεύμα αλλά και νερό απαραίτητα για την επιβίωση τους  μπορεί ακόμα να δει  πολλά από τα καταφύγια.  Είναι μια απίστευτη εμπειρία
Η υπόγεια πόλη.
 Από τη θάλασσα στο λόφο, η πόλη αποτελεί πρόσφορο μέσο για υπόγειες βόλτες τουριστικές που είναι στα μισά του δρόμου μεταξύ της αρχαιολογίας και την εξερεύνηση σπηλαίων.  Ιδιαίτερα ενδεικτικό είναι το εν καιρώ πολέμου κέντρα οικοδομούνται με τη μετατροπή των σε καταφύγια από τους μέχρι τότε λαβύρινθους του αρχαίου υδραγωγείου της πόλης.  Αυτές οι πλωτές οδοί έγιναν για την ασφάλεια, όταν, στο 1941-1943, τα πηγάδια έχουν μετατραπεί σε πολλές στενές σκάλες. Οι στέρνες έγιναν καταφύγια από τις βόμβες, και  είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρική ενέργεια, τα μικρά πτυσσόμενα κρεβάτια και τουαλέτες.  Χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο στις  αρχαίες δεξαμενές νερού.
 
Η αίθουσα αυτή έχει χρησιμοποιηθεί ως χωματερή.  .  .
Μετά τον πόλεμο, τα τεράστια καταφύγια εγκαταλείφθηκαν και σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Είσοδοι είχαν μπλοκαριστεί από την σπηλιά-ins και τα συντρίμμια από κατεστραμμένα κτίρια που αποτελούσαν αντικείμενο dapping  στους εισόδους . .  Οι φωτιές ξεκίνησαν σε ορισμένα από τα παλιά σπήλαια από δάδες που απρόσεκτα πέταξαν κάτω και που όμως βοήθησαν να οδηγήσει στην εκ νέου ανακάλυψη τους από speologists βοηθώντας τους πυροσβέστες να εντοπίσουν τις πυρκαγιές  στα έγκατα της πόλης!
Μυστικές σήραγγες διαφυγής κάτω από την πόλη που χτίστηκε από Kings Bourbon.  .  .
Είναι ένα καταφύγιο πάνω από 3.000 m2, όπου περίπου 4.000 άνθρωποι, ανά πάσα στιγμή, μπορούσαν να βρουν καταφύγιο στα διάφορα περάσματα και σήραγγες Στους τοίχους ο επισκέπτης βρίσκει μια ενδιαφέρουσα συλλογή από γκράφιτι, γεγονός που μαρτυρεί την ατμόσφαιρα της εποχής, ένα από δράμα, αλλά μερικές φορές και χαρούμενες, σε μια περίοδο της ζωής που έζησε στην παρανομία.  Υπάρχουν τυποποιημένο πορτρέτα του   Χίτλερ, Χιροχίτο και τον Μουσολίνι  Και φωτογραφίες γυναικών παράλληλα με εκείνες των ένστολων ανδρών αεροπόρων   ακόμη και  φωτογραφίες των νέων μοντέλων, είτε στο νυφικό ή σε βραδινές τουαλέτες, ή με χαρακτήρες από κόμικς, όπως ο κ. Bonaventura (για εκείνους που θυμούνται το κόμικς από την Corriere dei Piccoli, ["Courier Παίδων"]. Στη συνέχεια, υπάρχουν αίθουσες με θέμα: «πόλεμος», που απεικονίζει θάλασσα και μάχες αέρος, καθώς και ειδήσεις όπως αυτή που σχετίζονται με το ιταλικό υποβρύχιο "Topazio» που βυθίστηκε το 1943 από τις συμμαχικές δυνάμεις στη Μεσόγειο Θάλασσα Αυτό είναι ένα από τα graffiti  που παραμένουν στο έδαφος κάτω στα καταφύγια.  Gaffiare σημαίνει «μηδέν» και είναι η προέλευση της λέξης γκράφιτι.  Ο ένστολος στρατιώτης και το κορίτσι του με την κόμμωση του 40 είναι πράγματι σκαλισμένο στους τοίχους από ψαμμίτη tufo στο καταφύγιο μαζί με αμέτρητα άλλα ενθύμια  και δηλώσεις από το χρόνο.  Πάνω σε μια μικρή θέση σε έναν τοίχο αναφέρεται σε  ένα κομμάτι της ιδιωτικής ζωής για μια νύχτα το μήνα του μέλιτος είναι σκαλισμένο: " Ana E Renzo il 20 settembre 1943 si sposano" Η Άννα και ο Renzo ήταν παντρεμένοι εδώ και ζουν μαζί τον μήνα του μέλιτος 20 του Σεπτέμβρη 1943!
Δεν είναι μόνο  τα graffiti από την περίοδο αυτή αλλά από τα Ελληνορωμαϊκά χρόνια υπάρχουν σκαλισμένες επιγραφές που ακόμη δεν έχουν αποκωδικοποιηθεί  Πιθανολογούνται να είναι απλά μηνύματα που άφηναν οι εργάτες που έσκαβαν

 Η πόλη κάτω από  την Νάπολη δεν είναι μόνο υδραγωγεία από την ελληνορωμαϊκή εποχή αλλά οι ανασκαφές έφεραν στο φως και από την εποχή του παλαιοχριστιανισμού μια έκφραση της μοναδικής αρχιτεκτονικής, καλλιτεχνικής και πνευματικής κληρονομιάς.  Οι κατακόμβες αφθονούν, ιδίως στο ανατολικό τμήμα της πόλης, όπου πολλαπλασιάστηκαν μεταξύ του 2ου και του 9ου αιώνα μ.Χ. με την έναρξη και την ανάπτυξη του Χριστιανισμού και την μεγάλη ανάγκη για τη πίστη για καλά προστατευόμενες περιοχές καθώς και μέρη όπου μπορούσαν να θάψουν τους νεκρούς τους και ελεύθεροι και σύμφωνα τα δικά του θρησκευτικά τυπικά. Οι  Ρωμαίοι   απαγορεύονταν  ν ΄χουν  πρόσβαση σε αυτόν τον τομέα, και οι Χριστιανοί ήταν προστατευμένοι από τους διωγμούς που υπέστη από τους Imperial νόμους.  Είναι γεμάτη υπόγειους λαβύρινθους, σκαμμένους στο βράχο ηφαιστειακής τέφρας στον ηφαιστειακό ψαμμίτη tufo.  Το σκαμμένο με δεξαμενές αποθήκευσης που συνδυάζουν την μαθηματική, γεωμετρική ακρίβεια με την εκφραστική ελευθερία σε μια έκρηξη των αρχιτεκτονικών μορφών, και η σειρά των χώρων, όπου οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με τοιχογραφίες, όλα μαρτυρούν το σημαντικό εικονιστικό κουλτούρα που έγινε ευρέως διαδεδομένη εκείνη την περίοδο
 
Το νεκροταφείο Fontanelle.
 Μακάβριο και ενδεικτικά, είναι η πιο γνωστή της ιστορικής hypogea της πόλης, μια μοναδική και irreproducible θέση που δείχνει το ιδιαίτερη αλλά και πολύ στενή σχέση μεταξύ Ναπολιτάνων και του θανάτου. Υψηλοί σωροί από μηριαία οστά και κρανία,  που γεμίζουν τα σπήλαια.  Εδώ, το ιερό και το βέβηλο, μαγεία και τη θρησκεία, όλα αναμειγνύονται με το όνομα των ψυχών το Καθαρτήριο, γνωστή ως pezzentelle . Βρίσκουν ανακούφιση μόνο με την ιδιαιτερότητα ενός δημοφιλούς εθίμου: Τη λατρεία για τα ανθρώπινα οστά, που ανήκουν σε ανώνυμους νεκρούς για  τις προσευχές των ανθρώπων, οι προσευχές που θα επιταχύνουν τη μετάβαση από το Καθαρτήριο στον Παράδεισο.  Ποια είναι η ιεροτελεστία; Αποτελείται από την υιοθέτηση κρανίων, στους οποίες προσφέρονται οι ψαλμοί και οι προσευχές καθώς και τα λουλούδια και τα κεριά. Πάνω απ 'όλα, τους δίνεται ένα προσεκτικό καθάρισμα και γυάλισμα.  Αυτές οι σπηλιές χρησιμοποιήθηκαν, για πρώτη φορά, ως χώρος ταφής το 1656, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ταφής που προκαλούνται από τη μάστιγα χολέρας , η οποία, με ρυθμό 1.500 θανάτων την ημέρα, αποδεκάτισε τον πληθυσμό προκαλώντας  κορεσμό στους ιερούς τόπους των εκκλησιών και των μικρών οστεοφυλακίων.  Τάφους, ακόμη είχαν  σκάψει σε δρόμους και πλατείες!  Όταν τελείωσε η επιδημία, οι σπηλιές αυτές που ξεχείλιζαν από    άταφα πτώματα σφραγίστηκαν   με ασβέστη.  Έτσι, για αιώνες αυτό το νεκροταφείο έμενε κλειστό και άνοιξε εκ νέου μόνο για να λάβουν   τα θύματα των άλλων πληγών Περίεργος Σημείωση: Ο αριθμός των πιστών, ο οποίος  φρόντισε  αυτά τα ανώνυμα κρανία σαν να ήταν συγγενείς τους , ήταν μεγάλος και  η περιποίηση και το ενδιαφέρον  μέχρι τη δεκαετία του 1950, μια γραμμή τραμ υπηρετούσε την περιοχή για το συγκεκριμένο σκοπό.

Purgatorio ad Arco
 Η ίδια λατρεία, με τελετές παρόμοιες με εκείνες που εφαρμόζονται στην Fontanelle νεκροταφείο, υπήρχε και στο Hypogeum της Santa Maria delle Purgatorio ad Arco, η εκκλησία βρίσκεται στην οδό Via dei Tribunali, ακριβώς μπροστά από την χαρακτηριστική μεσαιωνική στοά  του  παλιού  "παλάτι Avalos”. Σ’ αυτή την εκκλησία υπήρχε  ένα σxήμα από τέσσερις μικρές στήλες  πέτρας piperno, και ένα στεφάνι   με χάλκινα κρανία και τα μηριαία οστά.  Αστραφτερό και λείο από το άγγιγμα και τα χάδια που άφησαν οι περαστικοί ως ένδειξη αφοσίωσης. Αυτά είναι στην είσοδο της εκκλησίας και έχουν ανατεθεί στην εκκλησία που πια έχει πάρει το όνομα "η εκκλησία της cap'e muorto κρανία” Μέσα, μια μικρή σκάλα, οδηγεί στην μικρότερη εκκλησία  κάτω Η οποία, κτίσθηκε  προς το τέλος του 1600, οι λαϊκές δεισιδαιμονίες  συναντήθηκαν με την αριστοκρατία.  Και οι δύο αναζήτησαν συγχωροχάρτια και θεϊκή προστασία, και οι δύο ενώθηκαν με την επιθυμία να προσευχηθούν.  Όπως πολλές μάζες ανθρώπων καθημερινά πήγαιναν να προσευχηθούν για τις ψυχές στο Καθαρτήριο σε αντάλλαγμα για τις χάρες ή τις μικρές χάρες που ζητούσαν .  Υπάρχουν μερικά διακοσμητικά στοιχεία διάσπαρτα εδώ και εκεί στην κρύπτη, που προσαρτάται στη υποβλητική περιοχή του νεκροταφείου, πέρα από τη μεγάλη επιτύμβια βρίσκεται ένας  διάδρομος, που οδηγεί στη μεγαλύτερη και πιο συγκινητική αίθουσα Εκεί που προορίζονταν για υπόγειες ταφές  άτομα με χαμηλό βαθμό  οι οπαδοί του εκκλησιάσματος.  Οι τελετές συνεχίστηκαν ασταμάτητα μέχρι το 1980, παρά το γεγονός ότι η λατρεία των νεκρών, όχι μόνο δεν βρήκε υποστήριξη από τις θρησκευτικές αρχές, αλλά εναντιώθηκε  σθεναρά.  Εκείνη τη χρονιά σηματοδότησε την έναρξη μιας μακράς περιόδου από το κλείσιμο της εκκλησίας, μια περίοδος που κράτησε μέχρι το 1992 και η οποία έληξε χάρη στην παρέμβαση του πολιτιστικού συλλόγου που ονομάζεται Incontri napoletani   Οι κόγχες με τα ανθρώπινα οστά που ανακτώνται από το φόβο του εδάφους της κοινής τάφοι ήταν, στην πραγματικότητα, είναι ένας τόπος προσκυνήματος για τους πιστούς που ήθελαν, με προσευχές, λουλούδια, κεριά και μικρά ιερές εικόνες, να δώσουν  παρηγοριά σε αυτές τις φτωχές ψυχές χωρίς όνομα.

Ελληνορωμαϊκά ερείπια.
 Ελληνικά τείχη .  Το μεγάλο ανοικτού  μουσείο της Νάπολης Parthenopeans προσφέρει σε μας την θεά σε διάφορα σημεία γύρω από την πόλη, τα μέρη των ελληνικών τειχών μετά ανασκαφή και  την άνοδο στην επιφάνεια στην Piazza Bellini.  Εκεί όπου διασταυρώνονται μεταξύ τους η Port'Alba και San Pietro a Majella, μεγάλοι ογκόλιθοι tuff, λεπτή σε σχήμα και δεμένους, να προσφέρει στους περαστικούς μια γραφική δειγματοληψία του διπλή σειρά τειχών της Parthenopeans - Νεάπολης, η ελληνική πόλη ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ., σύμφωνα με το χαρακτηριστικό των τριών αξόνων ορθογώνιου πλέγματος (Ανατολής-Δύσης κατεύθυνση) και διασχίζεται από μια  σειρά μικρότερων δρόμων (κατεύθυνση Βορρά-Νότου).

San Lorenzo χώρο της ανασκαφής
Η ελληνορωμαϊκή παρουσία που οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως, σε μικρό μέρος, ευρύτερα και καλύτερα στρωματοποιημένη κάτω από τη Φραγκική Βασιλική του Αγίου Lorenzo Maggiore στη Via dei Tribunali.  Εδώ είναι η καρδιά της Νεάπολης, η  αρχαία αγορά της ή την κεντρική πλατεία της αρχαίας ελληνικής πόλης, που έγινε το φόρουμ για τους Ρωμαίους.  Είναι προσβάσιμο το μοναστήρι από τον 18ο αιώνα.  Περνώντας από το παρόν προς το παρελθόν διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα που χρειάζεται για να κατεβείς  μια μικρή σκάλα.  Υπάρχει μια ενδιάμεση στάση όπου μπορείτε να δείτε τα μεσαιωνικά ερείπια της πόλης, μέρος της San Lorenzo Seggio όπου, κατά τον 6ο αιώνα μ.Χ.,οι επανασυνδέσεις πραγματοποιήθηκαν από εκπροσώπους του λαού που εκλέγονται για να απονείμουν δικαιοσύνη.  Η τελευταία σκάλα, όμως, θα σας μεταφέρει πίσω περίπου 2.500 χρόνια γύρω στο 600 π.Χ., δηλαδή, σε ένα ρωμαϊκό δρόμο από  την ίδια πέτρα piperno που μοιάζει αρκετά μοντέρνος με τις πέτρινες επίστρωσης των δρόμων του σήμερα.  Ακολουθώντας τα ίχνη του κάρα βαγόνι, θα κινείστε κατά μήκος της γραμμής των καταστημάτων: από το φούρναρη, με το στομίου κύτους και το θόλο φούρνο, στο κατάστημα ρούχων (fullonica) με κανάλια για την αποστράγγιση του νερού και σκάφες για   τα ρούχα.  Ακριβώς μπροστά, θα βρείτε το aerarium, όπου ήταν το θησαυροφυλάκιο της πόλης και, όπως φαίνεται από τις τρύπες που υπάρχουν οι  σιδεριές στα παράθυρα και το ενισχυμένο επιστύλιο της πόρτας. Τότε, υπήρχε και η στέρνα για τη συλλογή νερού. Και τέλος, σχεδόν άθικτη, είναι η cryptoporticus, η μεγάλη  που κάλυπτε την  ρωμαϊκή αγορά.  Αυτό είναι το κέντρο της ελληνικής πόλεως.  Όλα γύρω, στη πλατεία San Gaetano, ήταν όλα τα σημαντικά κτίρια της πόλης της Νεάπολης. Τα δύο θέατρα: το μεγαλύτερο υπαίθριο θέατρο και η σκεπαστή  αίθουσα συναυλιών, ο Ναός των Διόσκουρων, που μετετράπη σε ο Άγιος Paolo Maggiore  το macellum, δηλαδή  η αγορά τροφίμων με τα καταστήματα κατά μήκος της περιμέτρου της ορθογώνιου στοάς, και, στο κέντρο της ανοικτής αγορά μωσαϊκό   πλακόστρωτο, με Θόλο, και ένας μικρός κυκλικός ναός κοσμείται με πολύχρωμα μάρμαρα

Η Seiano Grotto.
 Αυτό το υπέροχο τούνελ της Ρωμαϊκής εποχής (1ος αιώνας π.Χ.) βρίσκεται λίγα βήματα από το μικροσκοπικό Nisida νησί, μεταξύ Bagnoli και Posillipo, και συνδέει το  Coroglio το χωριό των ψαράδων με τη Gaiola.  Ολοκληρωτικά σκαμμένα στο βράχο από ηφαιστειακή τέφρα tufo, και είναι γνωστή ως "Seiano" από έναν από τους υπουργούς του αυτοκράτορα "Τιβέριου " που πιθανότατα είχε κατασκευαστεί, στο  Grotto από άκρη σε άκρη της χερσονήσου του Posillipo για περίπου 800 μέτρα, που συνδυάζει τη συγκίνηση μιας υπόγειας διαδρομής την ομορφιά  ενός μοναδικού πανοράματος  της Trentaremi παραλία μέσα στα έγκατα της γης.  Σε όλο το μήκος της σπηλιάς υπάρχουν  τρία υπόγεια περάσματα στη νότια πλευρά που δημιουργήθηκε από τον Cocceius Lucius αρχιτέκτονα για είναι σίγουρος ότι το φως και ο εξαερισμό στο μακρύ, σκοτεινό μονοπάτι, θα διοχετεύεται απ’ έξω Η πρόσβαση στοVilla Pollio είναι , προσιτή  μόνο από τη θάλασσα.  Ο Ρεπουμπλικάνος  ιππότης Publius Vedius Pollio , στη συνέχεια, την μνημειώδη αυτή κατοικία Pausilypon την άφησε ως κληρονομιά στην αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου.  Στη Villa Seaiano Grotto, αποδεικτικά στοιχεία μαρτυρούν  για την προηγμένη σχεδίαση, την τεχνική και την οικοδόμηση ικανοτήτων της ρωμαϊκής μηχανικής, που ήταν ξεχασμένη επί αιώνες.  Όταν  ανακαλύφθηκε ξανά από τύχη το 1840, κατά τη διάρκεια της κατασκευής της ράμπας Coroglio, που χτίστηκε με εντολή του Ferdinand II του Bourbon,   γοητευμένος από την ανακάλυψη, διέταξε την αποκατάστασή της

Φωτογραφίες: Monica Biancardi, Αρχαιολογικό συγκρότημα San Lorenzo Maggiore, Libero De Cunzo, Laes Lucia Pagano, Renato Quaranta, Sagep
www:Napoli Underground - Speleologia Urbana.org
Συντελεστές Φωτογραφίας: Clemente Esposito, Michele Quaranta, Vincenzo Albertini, Lucio Bartoli, Mario Cianciulli, Fabio Collin,  Francesco Lombardi, Franco Schiattarella, χάρη στο «Napoli Sopra & Sotto" Luca Torre και LAES
Πηγή :www:Napoli Underground - Speleologia Urbana.org

Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 351
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!