Πέμπτη, 18-ΙΟΥ-2024, 2:56 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Otherwordly 2

Otherwordly 2

Στην αγγλική γλώσσα Fey σημαίνει otherwordly, μπορούν να δουν το μέλλον, ή να σ’ αγγίξει στο κεφάλι.  Στο λαϊκό πολιτισμό της Fey,   όλα, έχουν μειωθεί σε μικρό, φτερωτό, ανθρωποειδές, γυναικείο πλάσμα  που συχνά απεικονίζεται   γυμνό.

 Μεγάλο μέρος της κοινής γνώσης, η Fay δεν είναι γνωστό Αν και μοιάζει με ξωτικά ή με  άλλα φτερωτά πλάσματα  στο  μυστικιστικό βασίλειο, τα κλασικά όντα της προκαλούν αναστάτωση και κακία.  Είναι σε θέση, χωρίς αμφιβολία, αυτό που ονομάζουμε «φυλή ανώτερη " όλων των συγγενών τους.  Κυρίως τα ανθρώπινα, έχουν θαυμάσια ταλέντα της μαγείας, γραφής, και μεταλλοτεχνίας (κλπ.), αν και σε αντίθεση με τις ανθρώπινες δραστηριότητες που με τα εργαλεία τους έχουν καταφέρει   τη μείωση των δασών με σκοπό το κέρδος.
 Το Fay είναι ένα με τη φύση.  Περιγράφεται ως ένα  από τα σοφότερα και δικαιότερα όντα, που κατέχουν τη μακροζωία, αλλά μπορεί να πεθάνουν από κοινές αιτίες, όπως πληγές, είναι  άτρωτο σε δηλητήριο και μπορεί να θεραπεύσει τις πληγές του πολύ  ευκολότερα από τους θνητούς.  Έχουν παράξενα τρωτά σημεία, όμως, τα οποία μπορεί να τους οδηγήσουν  σε θάνατο αυτούς, αλλά όχι  και μας.  Έχουν ένα πολύ παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, και σαν ένα  Fae πεθαίνει σε κάθε   χιλιετία.  Μπορείτε να πείτε ότι έχασαν τη ζωή τους από μια ραγισμένη καρδιά.  Πεθαίνουν με το βλέμμα της αγάπης στα μάτια και τα δάκρυα τους στα μάγουλά τους.  Το θέαμα είναι τρομακτικά θλιβερό και όμορφο.  Μόνο πολύ λίγοι θνητοί έχουν δει ένα μυθικό  Fay πως αγαπάει, και όπως αυτό και τα περισσότερα στη συνέχεια αφήνονται σε μια τέτοια ψυχική κατάσταση που υιοθετούν την ιδέα ότι δεν είναι αντάξια των συνθηκών διαβίωσης, σε σημείο να πιστεύουν σαν δεδομένο  ότι έχουν κάνει κάποιον να πεθάνει.  Οι συνήθεις πεθαίνουν με απάνθρωπο θάνατο ή με αυτοκτονία.  
 Στη μυθολογία και λαογραφία "FAE” περιλαμβάνει πολλά μαγικά πλάσματα.  
 Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι Fey πλάσματα Dungeons & Dragons, ένας αριθμός που μιμούνται διάφορα είδη των μυθολογικών Faerie .  Η γλώσσα Fey ονομάζεται Sylvan.  Μόνο έξι   είναι  τα πιο γνωστά από τα  Fey από  τα D & D
1. Dryad Δρυάς  : Η νύμφη των δασών είναι ένα δέντρο-πνεύμα με τη μορφή της ένα όμορφο θηλυκό ανθρωποειδές.  Εάν μία Δρυάς αφήνει την περιοχή του δέντρου της για πάρα πολύ καιρό, αυτή θα πεθάνει.
2. Grig  ακρίδα : Η ακρίδα είναι ένα μικρό πλάσμα με το κάτω μέρος του σώματος του σαν cricket και το πάνω μέρος του σώματος από ένα miniature ανθρωποειδές   Είναι πολύ άτακτα και ανάλαφρα, Το Grig μπορεί να παίξει μία νότα στο βιολί τους και να  προκαλεί άλλα πλάσματα να χορεύουν ανεξέλεγκτα.
3. Nixie νεράιδα : Η nixie είναι υδάτινο πνεύμα με πράσινο δέρμα και μεμβράνες καλυμμένο.  Μπορεί να γοητεύσει  άλλα πλάσματα για να γίνει φίλος τους. Οι Nixies είναι οι προστάτες – κυρίαρχοι των  γλυκών νερών  και ρέματα Αγαπούν τη μουσική και παράγει όμορφους ήχους  μέσα από καλάμια στις όχθες των ρεμάτων. .
4. Nymph Νύμφη  : Η νύμφη είναι ένα πλάσμα της απόκοσμης ομορφιάς, με τη μορφή ενός θηλυκού ανθρωποειδών. Η μορφή της είναι τόσο όμορφη που κάθε πλάσμα που την  κοιτάζει μπορεί να μείνει μόνιμα τυφλός.
5. Pixie : Η Pixie είναι ένα μικρό, φτερωτό πλάσμα με ικανότητα για φάρσες και σκανταλιές. Τα Pixies είναι σχεδόν πάντα αόρατο (εκτός αν δεν επιλέγουν να είναι), και να φέρουν ειδικά βέλη που είτε κάνουν τα θύματα να κοιμούνται, ή να τους αναγκάζουν  να ξεχάσουν  ό,τι ξέρουν.  Βρίσκονται συνήθως σε ομάδες των 3 έως 5, αλλά μερικές φορές μπορούν να εντοπιστούν μόνο. Τα Pixies είναι ιδιαίτερα γνωστά για το δέσιμο των μαλλιών, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να βρεθούν σε  λάθος δρόμο, και ένα  τσίμπημα του δέρματος αφήνει σημάδι  μαύρο και μπλε.
6. Satyr Σάτυρος : Ο Σάτυρος είναι ένα hedonistic –ηδονιστικό - πλάσμα που του αρέσει να ευθυμεί σε άγρια τοπία του κόσμου.  Έχει τα πόδια μιας  goat  -κατσίκας- και κέρατα στο κεφάλι της, αλλά κατά τα άλλα φαίνεται ανθρώπινο.  Μπορεί να παίξει μαγικές μελωδίες σε σωλήνες   που προκαλούν ποικίλες επιδράσεις ανάλογα με το τι έχει αποφασιστεί  από τον σάτυρο.

Asrai

Στην αγγλική λαογραφία ένα Asrai είναι ένας τύπος των υδρόβιας νεράιδας, παρόμοια κατά κάποιο τρόπο με γοργόνες, nixies, selkies, σειρήνες ή morgens. Ορισμένες πηγές τους περιγράφουν ως συνεσταλμένους και ντροπαλούς, στέκεται όρθιο είναι 2 με 4 πόδια ψηλό. Λέγεται ότι μοιάζουν με όμορφα νεαρά κορίτσια του χωριού, μερικές φορές η ηλικία τους είναι παιδική, ενώ στην πραγματικότητα είναι εκατοντάδες των ετών.   μπορούν να έχουν μεμβράνες τα χέρια και τα πόδια, που μοιάζουν με κάποιες περιγραφές selkies  
Αν μια Asrai θεωρηθεί   από έναν άνθρωπο, ότι η ομορφιά της είναι τόσο μεγάλη  , σύμφωνα με την λαογραφία, ο άνθρωπος  αμέσως θα τον πιάσει η επιθυμία να την συλλάβει. Η Asrai φοβούνται μέχρι θανάτου τη σύλληψη καθώς και τον ήλιο, για σε περίπτωση που συλληφθούν ή αν έστω και μία αχτίδα φως του ήλιου τους αγγίξει, λέγεται ότι θα πεθάνουν και θα μετατραπούν  σε μια δεξαμενή νερού.

Banshee


Banshees πιστεύεται  ότι είναι πνεύμα spirts της φύσης της ή pre-Christian Gaelic θεότητες. Στη Theosophy και στη Celtic χριστιανική θρησκεία, είναι ονομάζεται "έκπτωτοι άγγελοι". Στην αγγλική γλώσσα, που περιγράφονται ως «νεράιδα» ή «fairy woman».
Το Banshee  προειδοποιούσε   επιλεγμένα μέλη της αρχαίας Irish οικογένειες το χρόνο του θανάτου τους. Ακούγεται να  θρηνεί  το βράδυ, όταν κάποιος πρόκειται να πεθάνει. Το 1437, Scottish King James I της λέγεται ότι τον είχε προσεγγιστεί  ένα τέτοιο ον.
Φοράει είτε ένα γκρίζο, με κουκούλα μανδύα ή μια σοβαρή ρόμπα που προορίζονταν για την ακολουθία του νεκρού. Η φωνή της είναι ένα μίγμα  θρήνου μιας γυναίκας και σαν γκρίνια μιας κουκουβάγιας
Συνήθως παρουσιάζεται σε τρεις   μορφές, η πρώτη μια νεαρή γυναίκα, η δεύτερη να είναι μια πλούσια μέσης ηλικίας κυρία ή οικοδέσποινα, και το τρίτο μιας ηλικιωμένη γυναίκα.

Βluecap
Μια bluecap ή μπλε κάλυμμα είναι μια μυθική νεράιδα ή φάντασμα στην αγγλική λαογραφία. Κατοικούν σε ορυχεία και εμφανίζονται ως μικρές μπλε φλόγες. Εάν οι ανθρακωρύχοι τους μεταχειρίζονται με σεβασμό, οι bluecaps τους οδηγούν  σε πλούσια κοιτάσματα ορυκτών.   Όπως ρόπτρα ή kobolds, έτσι και οι bluecaps μπορούν να προειδοποιούν επίσης τους  ανθρακωρύχοι του σπηλαίου-για κινδύνους  Ως επί το πλείστον συνδέονται με την Anglo-Scottish Borders.

Βoggart

Στην αγγλική λαογραφία, ένα boggart (ή Bogart) είναι μια νεράιδα των νοικοκυριών που προκαλεί ζημιές και μετά εξαφανίζεται, ξινίζει το γάλα , και στα σκυλιά προξενούν μεγάλο κακό. Πάντα κακόβουλες, οι boggart θα ακολουθήσουν την οικογένειά, όπου και αν πάνε. Στη Βόρεια Αγγλία, τουλάχιστον, υπήρχε η πεποίθηση ότι η boggart δεν πρέπει ποτέ να λες το όνομα της , για όταν στη boggart δοθεί  ένα όνομα,  θα καταστούν ανεξέλεγκτες και καταστροφές .
Λέγεται ότι η boggart σέρνεται στα κρεβάτια των ανθρώπων τη νύχτα και βάζει το υγρό χέρι της  στα πρόσωπά τους. Μερικές φορές τραβά τα σεντόνια μακριά τους. Άλλοτε πάλι boggart  τραβά  τα αυτιά ενός ατόμου. Καλό είναι να κρέμεται ένα πέταλο στην πόρτα ενός σπιτιού  έτσι αφήνει τη boggart μακριά και μπορείτε να αφήσετε  και αλάτι έξω από την κρεβατοκάμαρά σας.. .
Στο λαογραφικό της Βορειοδυτικής Αγγλίας, οι boggarts ζουν κάτω από τις γέφυρες για τις επικίνδυνες απότομες στροφές των δρόμων καθώς και στις καμινάδες. Η Scottish παραλλαγή είναι ο Bogle .

Bogie
Ένα bogie  είναι ένα FAE πλάσμα που χρησιμοποιείται για να εξηγήσει πολλές καθημερινές διαμαρτυρίες της ανθρωπότητας. Προκαλεί μικρή αναστάτωση, αλλά γενικά δεν θέτει  σε κίνδυνο ή απειλή τον κόσμο. Είναι μέρος μιας συλλογής από  πνεύματα  τύπου "φόβητρο" , τα οποία περιλαμβάνουν επίσης bogles και boggarts. Πιστεύεται ότι έχουν την καταγωγή τους από την ιδέα των  πνευμάτων bog spirits.
Προτιμούν να ζουν σε ζοφερές περιοχές, περιοχές με παλιά και ξεχασμένα ή ανάμεσα σε ακαταστασίες, αλλά και σε σπίτια που  σπάνια χρησιμοποιούνται . Ακόμη και  μια σοφίτα, ένα κοίλο δέντρο, γκαράζ, παλιατζίδικα και  ένα ντουλάπι. Το bogies θα καραδοκούν σε αυτές τις κρυψώνες για να μην τα δουν.
Παρόλο που είναι σπάνιο, ένα bogie μπορεί να ακουστεί να κινείται γύρω μας, όπως λέγεται σαν ένα αδέξιο πλάσμα και ανίκανο να κλέψει. Εκτός από αυτό θα κάνουν αυτό που οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά να παίζουν και να κάνουν διάφορα κόλπα και φάρσες  ή απλά δημιουργώντας ανησυχία στον άνθρωπο  κατασκοπεύοντας τον.
Οι Bogey-Menι ιδίως είναι τα "φόβητρα”  για τα παιδιά   τη νύχτα, και  συνήθως μόνο για τα άτακτα αυτά. Η αληθινή μορφή τους λέγεται ότι είναι ασαφής και άμορφα, που αντιπροσωπεύει τη μεγάλη ποικιλία των περιγραφών που τους αποδίδεται από τους νέους. Περιττό να πω ότι η αναφορά του «Ο Bogey-Man» με τα παιδιά είναι μια δημοφιλής μέθοδος για να κάνουν τα παιδιά να συμπεριφέρονται σωστά.

Brownies

Brownies προέρχονται από την English and Scottish folklore. Είναι εξυπηρετικά πνεύματα των νοικοκυριών, παρόμοια με ξωτικά. Οι Brownies, επίσης, είναι λαμπερά και εμφανίζονται σαν μικρά  ανθρωπάκια  , με τσαλακωμένα πρόσωπα και κοντά , σγουρά καστανά μαλλιά. Συνήθως είναι ντυμένοι με καφέ ρούχα και με ένα   κωνικό καπέλο ή κάλυμμα.
Οι περισσότεροι Brownies μένουν  στο ίδιο σπίτι ή αγρόκτημα, όπου μπορούν να διαμένουν για αιώνες. Είναι πολύ προστατευτικά προς  τα σπίτια τους και   αναστατώνονται όταν οι άνθρωποι μαλώνουν και δεν μεταχειρίζονται τα ζώα τους με ευγένεια.
Οι Brownies είναι εργατικοί, αλλά και ντροπαλοί και έτσι βγαίνουν  μόνο τη νύχτα για να κάνουν τη δουλειά τους, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει τον καθαρισμό του σπιτιού ή του αχυρώνα, το άλεσμα του σιταριού ή το ανακάτεμα  του βουτύρου. Οι ιδιοκτήτες συχνά τους αφήνουν ένα μπολ με φρέσκα κρέμα ή porridge ή ένα φρέσκο-ψημένο ψωμί ως ανταπόδοση  για τη χρησιμότητά τους. Είναι σημαντικό να μην επικρίνουν την εργασία τους δεδομένου ότι  πολύ εύκολα προσβάλλονται. Μόλις ένα Brownie νοιώσει ότι τον έχουν προσβάλλει    πιθανότατα θα αναιρέσει  ό,τι έχει  κάνει και να εγκαταλείψει το νοικοκυριό.

Dwarf,

Στην Germanic μυθολογία, adwarf Νάνος  (Old Englishdweorg, Old Norsedvergr, Old High Germanzwercandgitwerc) είναι ένα Ον που κατοικεί σε βουνά και σε πεδιάδες , και σχετίζεται με τη σοφία, τη μεταλλουργία, τα ορυχεία, και τις χειροτεχνίες. Ο Νάνος επίσης μερικές φορές περιγράφεται ως μικρόσωμος και άσχημος.  Ποικίλες θεωρίες για την προέλευση του είναι, μεταξύ άλλων ότι ο νάνος μπορεί να προήλθε ως πνεύμα  της φύσης ή  κάποιο Ον που σχετίζεται με το θάνατο, είτε ως μείγμα των εννοιών. Κάποιες άλλες ετυμολογίες περιλαμβάνουν μια βάση σε την Indo-European ρίζα * dheur- σημαίνει ζημία/ απάτη

Elves


Οι Elves γενικά απεικονίζονται με έναν από τους δύο τρόπους. Το πρώτο είναι ένα μικρό, ανθρώπινο  πλάσμα , που έχουν μαγικές ικανότητες   για την κατασκευή σε πολλά διαφορετικά πράγματα όπως τα νόστιμα μπισκότα στα παιχνίδια στο εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη. Ενώ το δεύτερο είναι ένα ισχυρό,   ανθρώπινο όν  που είναι πιο όμορφο και ευγενικό από τους ανθρώπους. Είναι άνοσο στα μακρόβια και αιώνια νεανικό.
Είναι ένα ξωτικό μυθικό πλάσμα της γερμανικής μυθολογίας  Παγανισμός που σώζεται στο βόρειο τμήμα της ευρωπαϊκής λαϊκής τέχνης. Στη Norse μυθολογία ήταν αρχικά μια φυλή των ανήλικων θεών της φύσης και της γονιμότητας. Ο Elf   συχνά απεικονίζεται ως νεανικός  Τόσο οι άνδρες όσο και οι  γυναίκες της έχουν μεγάλης ομορφιάς   ζουν σε δάση και άλλους φυσικούς χώρους, υπόγεια ή σε πηγάδια και πηγές. Είναι μακρόβια ή αθάνατα και έχουν μαγικές δυνάμεις  . Μετά την επιτυχία του έπους workThe JRR Tolkien του Lord of the Rings, όπου ένας σοφός, αγγελική μορφή άνθρωπου που ονομάζεται Elves διαδραματίσει σημαντικό ρόλο-έχουν γίνει βασικό χαρακτήρες της σύγχρονης φαντασίας
 Σαν ξωτικό περιγράφεται από τα επίθετα Elven, Elvish, διαβολάκι ή σκανταλιάρης. Μια σύμβαση της σύγχρονης χρήσης φαντασίας είναι: η κατά το Elven ή Elvish αναφέρεται σε ανθρώπινο μέγεθος ξωτικά (που αντιστοιχεί περισσότερο με τη μυθολογία της Viking Εποχής),

Fairy

Μια fairy (μερικές φορές θεωρείται ως faery, Νεράιδες, ή ακόμα και wee folk είναι ένα πνεύμα ή ένα υπερφυσικό ον που βρίσκεται στους μύθους, και στην λαογραφία,   πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Υπάρχουν πολλοί ορισμοί για το τι είναι μια fairy /νεράιδα. Όπως ένα μαγικό πλάσμα σαν ένα goblin ή gnome, και άλλες φορές περιγράφεται ως ένα συγκεκριμένο   πλάσμα με κοντά φτερά.
Η fairy, λέγεται  να έχει τις ρίζες της στην Ιταλία, όπου ήταν γνωστή ως "Fatae”, που απορρέουν από "Fata”το λατινικό " μοίρα”. Στη συνέχεια, ταξίδεψε στη France,    όνομά τους ήταν συνδεδεμένο  με την  καταστροφή και τέλος βρέθηκε στην  Britain όπου ήταν γνωστή ως «Fays», την οποία η countryfolk τελικά την μετάτρεψε σε «faeries».
Γενικά παρουσιάζονται ως ανθρωποειδή  στην εμφάνισή τους και έχουν υπερφυσικές ικανότητες όπως την ικανότητα να πετούν, μάγια   να επηρεάζουν  ή να προβλέπουν  το μέλλον. Παρά το γεγονός ότι στο σύγχρονο πολιτισμό   συχνά απεικονίζεται ως νέοι, ή  μερικές φορές σαν φτερωτή γυναίκα με μικρό ανάστημα. Αρχικά είχαν  μια πολύ διαφορετική εικόνα. Είτε ψηλά, αγγελικά όντα ή σαν ένα μικρό ρυτιδωμένο troll . Η μικρή νεράιδα  με το αραχνοΰφαντα -φτερά που συνήθως απεικονίζονται σήμερα, πρώτο εμφανίστηκε  το 1800.

Gnomes


Gnomes είναι πολύ διαδεδομένα είδη, σε πολλές ανθρώπινες φυλές. Το Germans όνομά τους είναι Erdmanleins, εκτός από τις περιοχές των Άλπεων, όπου καλούνται Heinzemannchens. Στη Denmark και τη Norway είναι Nisse Στη Brittany καλούνται Nains. Tontti για τους Finns Η Polish είναι Gnom...
Οι Gnomes αποτελούνται από έναν αριθμό διαφορετικών τύπων. Η πιο κοινή είναι του Forest Δάσος Gnome    που σπάνια έρχεται σε επαφή με τον άνθρωπο. Ο Garden Κήπος Gnome ζει σε παλιούς κήπους και απολαμβάνει  να λεει ιστορίες μελαγχολίας. Gnomes Dune είναι λίγο μεγαλύτερα ζει σε δασικές εκτάσεις, Συχνά μιλάει τη γλώσσα ανάλογα με ποια χώρα είναι. Είναι καλύτερο να μην προκαλέσει την οργή αυτών των γιατί σίγουρα θα χαρούν να σε εκδικηθούν .
 Πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Σκανδιναβία,
Οι Gnomes είναι συνήθως κατά μέσο όρο 15 εκατοστά ύψος αλλά σε μερικές ιστορίες που λέγονται για να είναι γύρω στο ένα πόδι 30 cm , αλλά με το κάλυμμα τους   φαίνονται πολύ ψηλότερα. Τα πόδια τους είναι κατά κάποιο τρόπο σαν  περιστέρι και τους δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στην ταχύτητα και την ευκινησία   Τα αρσενικά ζυγίζουν 300 γραμμάρια, και οι γυναίκες  250-275 γραμμάρια. Το αρσενικό φοράει ένα  κόκκινο σκουφάκι , ένα μπλε καφέ-πράσινο παντελόνι, και   μπότες, από σημύδα, ή ξύλινα τσόκαρα. Γύρω από τη μέση του είναι μια ζώνη με μια εργαλειοθήκη , ένα μαχαίρι, σφυρί, κλπ. διαθέτουν ρόδινα μάγουλα, μακριές  γενειάδες. Η γυναίκα φοράει γκρι ή χακί ρούχα, μπλούζα και φούστα έως  τους αστραγάλους. Έχει, επίσης, μαύρες-γκρι κάλτσες μέχρι το γόνατο και υψηλές μπότες ή παπούτσια ή παντόφλες. Πριν παντρευτεί φοράει ένα πράσινο σκουφάκι.
Τα αρσενικά είναι οι φύλακες των ζώων. Είναι γνωστοί για την απελευθέρωση άγριων ζώων από τις παγίδες του ανθρώπου. Οι εχθροί τους είναι κυρίως Trolls, και άλλα όντα που θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν αυτούς ή τα σπίτια τους. Διαφορετικά, είναι ως επί το πλείστον ειρηνική πλάσματα.
Είναι γενικά χορτοφάγος. Το κύριο γεύμα αποτελείται από: Ξηρούς καρπούς (φουντούκια, καρύδια, κάρυα οξιάς, κλπ), τα μανιτάρια, τα μπιζέλια, τα φασόλια, μια μικρή πατάτα, μήλου,  τα μούρα , κόνδυλοι, μπαχαρικά, λαχανικά. Ποτό, το gnome έχει το υδρόμελι  (που έχουν υποστεί ζύμωση μέλι), και καρυκεύματα. Το gnome δεν τρωει κρέας, συχνά καταναλώνει το νέκταρ των φυτών που είναι  υψηλής rotein ονομάζεται «Vicia Sepuim»..

Goblins


Τα Goblins από τη γενέτειρα τους τη France, αυτά τα δυσάρεστα, ειδεχθή ξαδέλφια των αγαλματιδίων έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη. Όταν μπήκαν στην England κατά την αρχαιότητα, οι Δρυίδες – Druids- τα ονόμασαν  Robin Goblins, από την οποία προέρχεται. το όνομα "ξωτικό- hobgoblin”  
Οι Goblins δεν έχουν μόνιμη κατοικία, που ζουν προσωρινά σε παλιά δέντρα και κάτω από βράχια  καλύπτονται από βρύα. Φέρεται να είναι παιχνιδιάρικα σε ορισμένες περιπτώσεις,  παρ 'όλα αυτά καλό είναι  να αποφεύγονται. Ένα χαμόγελο goblin μπορεί να πήξει το αίμα του ανθρώπου, και γέλιο της, μπορεί να κάνει ξινό το γάλα. Οι Goblins διασκεδάζουν κρύβοντας τα πράγματα και να προκαλούν σύγχυση σε ταξιδιώτες με την αλλαγή πινακίδες.

Gremlins


Τα gremlins είναι το νεότερο από όλα τα τέρατα από το  πάνθεον των δαιμόνων  και γεννήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα θεωρούν υπεύθυνα για το μεγαλύτερο  μέρος της τεχνολογικής προόδου. Ζουν γύρω από τα εργαλεία και μηχανήματα μέσα και συσκευές. Το όνομα gremlin προέρχεται από την παλιά αγγλική λέξη "gremian” πειράζω.
Η αρχική περιγραφή του δαίμονα ήταν μικροσκοπικών ανθρώπων με την μορφή Elf που τους μοιάζουν, με τα αυτιά και τα κίτρινα μάτια, φορώντας μικροσκοπικές φόρμες, και μεταφέρουν εργαλεία. Σήμερα υπάρχει μια πιο δημοφιλής εικόνα του Gremlin, μικρά ζωάκια με πολύ μεγάλα αυτιά, όπως και ότι στην ταινία Gremlins.

Imps


Τα Imps είναι μικρά   πλάσματα  και είναι περίπου 7 ίντσες πλάτος και 1 πόδι ψηλά. Τα Imps ζουν στο δάσος και είναι σπάνιο είδος. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά για την ιστορία των Imps. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι ήρθαν από την Ευρώπη. Έχουν χρυσά φτερά με 9 ιντσών  
Το imp είναι ένα μυθολογικό πλάσμα είναι παρόμοιο με μια νεράιδα ή δαίμονα, συχνά περιγράφεται στη λαογραφία σαν δεισιδαιμονία. Η λέξη ίσως προέρχεται από τον όρο ympe,. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι δαίμονες σε γερμανικούς μύθους  δεν ήταν πάντα οπωσδήποτε κακοί. Τα Imps ήταν συχνά άτακτα και όχι κακά ή επιβλαβές, και σε ορισμένες περιοχές   απεικονίζονται  ως συνοδοί των θεών.
 Η συμπεριφορά τους περιγράφεται ως άγρια και ανεξέλεγκτη, σχεδόν το ίδιο με νεράιδες, Αργότερα οι άνθρωποι άρχισαν να τα συνδέουν με νεράιδες Ωστόσο, τα δύο πλάσματα λατρεύουν τις φάρσες . Τις περισσότερες φορές, οι φάρσες ήταν αβλαβής διασκέδαση, αλλά μερικές θα μπορούσαν να είναι ανατρέποντας και επιζήμια, όπως η εναλλαγή μωρά ή οδηγεί παραστρατημένους ταξιδιώτες σε περιοχές με τις οποίες δεν γνώριζαν. Τα Imps συχνά θεωρούνται ως αθάνατα,

Πηγή: 'The Greenwood Encyclopedia of Folktales and Fairy Tales‎' by Donald Haase,
              "Britannica   Encyclopaedia”
              "Mythical Creatures Guide”


Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 351
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!