Πέμπτη, 18-ΙΟΥ-2024, 1:50 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Otherkin

Otherkin

Η ίδια η λέξη otherkin είναι ένας νεολογισμός -παρατηρεί ο Willow Polson στο The Veil’s Edge: Exploring The Boundaries of Magic (2003)- που δημιουργήθηκε και χρησιμοποιείται από όσους πιστεύουν ότι είναι ζωόμορφες, εξωγήινες ή εξωδιαστατικές οντότητες, και γενικά μη-ανθρώπινα πλάσματα. Οι otherkins γνωρίζουν πως ορισμένες πτυχές του εαυτού τους δεν είναι ανθρώπινες
   Otherkin είναι μια κοινότητα ανθρώπων που αυτό-προσδιορίζονται ως μη ανθρώπινοι, σε ότι αφορά την εξωτερική τους  μορφή,   που ισχυρίζονται ότι έχουν την ψυχή κάποιου θρυλικού ή μυθολογικού όντος, το οποίο όμως γεννήθηκε σε ανθρώπινο σώμα, και στη δική μας διάσταση,   και που παραδοσιακά συνδέονται με τη μυθολογία και λαογραφία. Η ίδια η λέξη otherkin είναι ένας νεολογισμός που δημιουργήθηκε και χρησιμοποιείται από όσους πιστεύουν ότι είναι ζωόμορφες, εξωγήινες ή έξω-διαστημικές  οντότητες, και γενικά μη-ανθρώπινα πλάσματα. Οι otherkins γνωρίζουν πως ορισμένες πτυχές του εαυτού τους δεν είναι ανθρώπινες.
Σύμφωνα πάλι με κάποιες από τις μεγαλύτερες κοινότητες otherkins παγκοσμίως -όπως η διαδικτυακή otherkin.net- είναι άνθρωποι από φυσικής απόψεως, αλλά ουσιαστικά μη-άνθρωποι από άποψη τόσο διανοητική όσο και πνευματική. Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποιούν την έννοια της μετενσάρκωσης ως δικαιολογία αυτής της ασυμφωνίας
Επικαλούνται ότι προέρχονται από έναν κόσμο διαφορετικό αλλά και τόσο κοινό με τον δικό μας. Ουσιαστικά έναν παράλληλο κόσμο που κυριαρχεί η πνευματικότητα και απουσιάζει η υλική ύπαρξη. Πολλοί πιστεύουν ότι έχουν ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις τις οποίες να χρησιμοποιήσουν και στον δικό μας «υλικό» κόσμο. Εδώ πάλι ισχύει κάτι παρόμοιο με την βιολογία τους. Ουσιαστικά όλοι οι άνθρωποι τείνουν να έχουν κάποια ξεχωριστή πνευματική δύναμη. Η διαφορά στους Otherkin είναι ότι αποδεχόμενοι την «διαφορετικότητά» τους, εξερευνούν περισσότερο τον πνευματικό τους κόσμο και αποδέχονται αυτές τις δυνάμεις, κάτι που δεν ισχύει στους υπόλοιπους ανθρώπους λόγο προκαταλήψεων ή διαφορετικών προτεραιοτήτων. Οι otherkins είναι άνθρωποι καθημερινοί σαν και εμάς, δίχως όμως να είναι άνθρωποι. Ένα κομμάτι της ψυχής τους ανήκει σε κάποιο μαγικό πλάσμα. Το γεγονός αυτό υπονοεί την ύπαρξη διαφορετικών διαστάσεων από τις οποίες προήλθαν αυτές οι ψυχές. Διαστάσεις όπου κατοικούν δράκοι, άγγελοι, ξωτικά κι ένα σωρό άλλα πλάσματα που ο ανθρώπινος νους δεν τα γνωρίζει.
Βλέπετε, τα όντα αυτά που γεμίζουν τις σελίδες της λαογραφίας και της κλασικής μυθολογίας δεν ξεπήδησαν απλά από τη φαντασία του ανθρώπου παρά αποτέλεσαν μια εμπνευσμένη γνώση της αλήθειας, αποτυπωμένη με τρόπο τέτοιο που ο ανθρώπινος νους θα μπορούσε να τη συλλάβει μέσα από μύθους και θρύλους.
Οι otherkins πιστεύουν ότι μπορούν να επιστρέψουν έστω και για λίγο σε αυτές τις διαστάσεις, όπου ανήκουν οι ψυχές τους. Αυτό συμβαίνει μέσω της αστρικής προβολής και πολλοί ισχυρίζονται ότι έχουν καταφέρει όχι μόνο να ρίξουν κλεφτές ματιές σ' αυτούς τους άλλους κόσμους, αλλά και να ταξιδέψουν εκεί κατά βούληση. Ασφαλώς, όλα αυτά μοιάζουν παράξενα, όμως οι περιγραφές των ταξιδιών τους συμπίπτουν συχνά μεταξύ τους ενισχύοντας έτσι τα πιστεύω τους!
Ορισμένοι  ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να παρουσιάζουν διανοητική μετάλλαξη  πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να εμφανίσουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη μορφή τους, ενώ στην πραγματικότητα δεν αλλάζουν  φυσικά. Οι Otherkin ταυτίζονται  με γνωστά πλάσματα από τη μυθολογία, τη λαογραφία και τη θρησκεία, μαζί με διάφορα ζώα της ξηράς: ξωτικά, νεράιδες, αγγελικές φιγούρες, δαιμονικές οντότητες, μονόκεροι, σάτυροι, Δρυίδες, vampire, λυκάνθρωποι, δράκοι, κένταυροι, νύμφες και μάγισσες  
Τα  therian, vampire, και draconic  είναι υποκουλτούρες σχετίζονται κάπως με τα  otherkins, και θεωρούνται μέρος τους από τους περισσότερους otherkins, αλλά είναι πολιτισμικά διαφορετικές κινήσεις απ’ των δικών τους, χωρίς  κάποια επικάλυψη της σύνθεσης τους
Η παλαιότερη πηγή στο Διαδίκτυο για otherkin είναι η Elfinkind Digest  Μια λίστα αλληλογραφίας- mailing list - που ξεκίνησε το 1990 από έναν φοιτητή του University of Kentucky για το "ξωτικά και τους ενδιαφερόμενους παρατηρητές"- elves and interested observers-.
Επίσης, στις αρχές του 1990, κάποιες ομάδες συζητήσεων, όπως alt.horror, werewolves και  alt.fan.dragons στο Usenet, το οποίο αρχικά δημιουργήθηκε για τους λάτρεις αυτών των πλασμάτων, στο πλαίσιο της φαντασίας και της λογοτεχνίας τρόμου καθώς και ταινίες, επίσης, ανάπτυξε οπαδούς για  άτομα που αναγνωρίζονται ως μυθολογικά όντα.  
  Στις 6 Φεβρουαρίου 1995, ένα έγγραφο με τίτλο το "Μανιφέστο του Έθνους των Elven"- "Elven Nation Manifesto"- που δημοσιεύτηκε στο Usenet, συμπεριλαμβανόμενο και το    alt.pagan ομάδες και alt.magick. (Groups alt. pagan and alt. magick) Το ίδιο το Usenet, το έγγραφο που παρουσίασε ήταν ολοκληρωτικά φιλτραρισμένο και θεωρείται ότι είναι μια προσπάθεια για να πλαισιώσει ένα αθώο πρόσωπο.
Η σύγχρονη υποκουλτούρα otherkin γεννήθηκε μέσα από αυτές τις Elven ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κοινότητες από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η   καταγεγραμμένη πρώτη χρήση του όρου otherkin εμφανίζονται τον Ιούλιο του 1990 και η παραλλαγή otherkind που αναφέρθηκαν ήδη από τον Απρίλιο του 1990…

Ζούνε αμέτρητα (χιλιάδες) χρόνια, (συνήθως 1000-3000) γι’ αυτό δεν δίνουν την σημασία που δίνουμε εμείς στον χρόνο, έμαθα δε ότι έχουν ακόμη και την δυνατότητα να ταξιδεύουν στον χρόνο,. Δεν βιάζονται να πάνε σε επόμενες ενσαρκώσεις, διότι θέλουν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και να γίνουν σοφότεροι στο ίδιο σώμα, χωρίς να χρειάζεται να ξαναρχίζουν από τη  αρχή. Μάλιστα όσο περισσότερο έχουν δουλέψει και βοηθήσει τον πλανήτη τους, τόσο υψηλότερα αξιώματα καταλαμβάνουν στην διοίκηση και διακυβέρνηση του, τα οποία όμως δεν είναι αξιώματα ισχύος (όπως στην Γη) αλλά μάλλον τιμητικά και ανιδιοτελούς υπηρεσίας. Η διοίκηση γίνεται συνήθως με δωδεκαμελή συμβούλια όπου τα άτομα εναλλάσσονται, δεν υπάρχει ανταγωνισμός, και του κάθε θέματος επιλαμβάνεται κυρίως αυτός που διαθέτει το μεγαλύτερο ‘‘ταλέντο’’ που σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα ή πρόβλημα. Τέλος όταν αποφασίσουν να πεθάνουν (καθ ότι θεωρούν ότι κάλυψαν όλους τους στόχους της παρούσης ενσάρκωσης τους), τότε καλούν τους φίλους τους σε ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι και στην συνέχεια επιβιβάζονται σε ένα δια-διαστασιακό όχημα που δημιουργούν που ονομάζεται ‘‘μέρκαμπα’’ και εξαφανίζονται (μαζί με το σώμα τους), για να πάνε σε άλλα επίπεδα που τα καθορίζουν οι επουράνιοι σύμβουλοι τους, μέχρι την επόμενη ενσάρκωση τους στον ίδιο, ή σε άλλον πλανήτη. Εν γένει θεωρούν ότι οι ψυχές κατοικούν στην ένατη διάσταση και κατεβαίνουν σε κατώτερες για να συλλέξουν εμπειρίες, για να επιστρέψουν εκεί όταν ‘‘πεθάνουν’’, ενώ στις ανώτερες διαστάσεις (10η, 11η, και 12η), κατοικούν ανώτερα όντα (άγγελοι, αρχάγγελοι, κλπ). Κάνουν λίγα, σχετικά με τον πληθυσμό τους παιδιά (χωρίς πόνους κατά την γέννηση και με σύντομη εγκυμοσύνη) και τα μεγαλώνουν συλλογικά, σαν τα παιδιά να είχαν πολλούς γονείς, ενώ έχουν (αντίθετα με άλλους εξωγήινους) μεγάλη ελευθερία στις σεξουαλικές τους σχέσεις, που τις θεωρούν ευκαιρία για ανταλλαγή ζωτικής και αναζωογονητικής ενέργειας. Τα πιστεύω τους περιγράφονται, μεταξύ άλλων, με την εξής φράση: ‘‘Βλέπουμε τον εαυτό μας σαν συσσωρευτές πληροφοριών για τον ‘Πρώτο Δημιουργό – Πατέρα, δεν κρίνουμε τον εαυτό μας και ζούμε για να μαθαίνουμε. Αν μια εμπειρία δεν μας ολοκληρώνει πάμε σε άλλη, διότι έχουμε δει πόσο τρομακτική είναι η βαρεμάρα και δεν θέλουμε να την ξαναζήσουμε’’.
Οι otherkin ισχυρίζονται ότι υπάρχουν άπειρα πλάσματα, για τη φύση των οποίων δεν έχουμε ιδέα. Μιλούν επίσης και για ένα μεγάλο μαύρο πύργο στον ομφαλό των διαστάσεων, ο οποίος απλώνεται σε μια μικρή πολιτεία και λειτουργεί σαν σκοτεινός μαγνήτης, πόλος των διάφορων σκιωδών πλασμάτων.
Οι διαφορές μεταξύ των otherkins και των ανθρώπων είναι κυρίως πνευματικές, καθώς μιλάμε για μη ανθρώπινα πλάσματα που κατοικούν σε ανθρώπινα σώματα
Μια από τις πιο σημαντικές διαφορές έγκειται στις αναμνήσεις. Αφού , οι otherkins μπορούν και έχουν τις αναμνήσεις από τον αλλόκοσμο στον οποίο κάποτε κατοικούσαν. Μερικές φορές οι μνήμες αυτές είναι «κλειδωμένες», μπορούν να αποκαλυφτούν όμως έπειτα από κατάλληλες ασκήσεις διαλογισμού
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως τα otherkins πάσχουν από το λεγόμενο Σύνδρομο του Ακρωτηριασμού. Έχει παρατηρηθεί σε περιόδους πολέμου, τραυματισμένοι στρατιώτες να αισθάνονται τα άκρα τους ακόμη και όταν αυτά είναι ακρωτηριασμένα. Αντίστοιχα, τα otherkins νιώθουν ακόμη τα φτερά ή την ουρά τους… στοιχειώδεις μνήμες μιας διαφορετικής κατάστασης ύπαρξης. Βέβαια, ολόκληρη τη φυσική του μορφή ένα otherkin μπορεί να τη δει μονάχα στο αστρικό πεδίο!
Άλλη σημαντική διαφορά είναι στον τομέα των ενστίκτων: Πολλές φορές η ασυνείδητη μίμηση της προσωπικότητας ενός αλλόκοσμου είδους –το να αποφεύγει για παράδειγμα να χτυπήσει τους ανθρώπους με τα φτερά του, η σεξουαλική έλξη μόνο για άλλα otherkins ή ακόμα η ασυνείδητη προσπάθεια να εκπνεύσει καυτή ανάσα ή να γρυλίσει κατά τη διάρκεια ενός καβγά– αποτελεί σημάδι που υποδεικνύει την παράξενη φύση των otherkins.
  Οι περισσότεροι otherkins έχουν υψηλότερο δείκτη IQ, έτσι χρησιμοποιούν περισσότερο μέρος του μυαλού τους απ' ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι, ενώ έχουν βαθύ αίσθημα αντίληψης (ΕQ) και άσβεστη ανάγκη για μάθηση ολοένα και περισσότερων πραγμάτων.
Επίσης οι αισθήσεις τους είναι ιδιαίτερα και αλλόκοτα αυξημένες. Μπορεί να ακούνε φως ή να βλέπουν μυρωδιές.
Ταυτόχρονα, λατρεύουν ή μισούν το φως του ήλιου. Οι ηλεκτρικοί ήχοι συσκευών γίνονται αντιληπτοί με το παραμικρό, Επιπρόσθετα, πρέπει να τονίσουμε την εμπάθεια και την τηλεπάθεια που εμφανίζεται σαν ελαφρύς πονοκέφαλος καθώς και την ικανότητά τους να μπορούν αμέσως να αναγνωρίζουν αν κάποιος λεει ψέματα ή όχι, όπως και το τι είδους άνθρωπος είναι ή ποιες είναι οι προθέσεις του.
Ακόμα, μπορούν να μεταδώσουν μια σκέψη ή ένα συναίσθημα χωρίς να χρειαστεί να μιλήσουν.
Τέλος, οι otherkins βιώνουν ένα αίσθημα αποξένωσης από τους υπολοίπους, , το οποίο εκδηλώνεται μέσα από την τάση τους να προστατεύουν τους ανθρώπους, κάτι που οι ίδιοι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πολύ έντονα από τη μεριά τους.

 Η Αφύπνιση είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται σε ορισμένα πνευματικά μονοπάτια (όπως στο Buddhism बौद्ध धर्म  Zen είναι το Sati) για να δηλώσει κανείς το πέρασμά του σε μια νέα στάση ζωής. Συμβολίζει την εξέλιξη που σημειώνεται καθώς κάποιος μυείται σε αυτό το διαφορετικό μονοπάτι. Όσον αφορά τώρα τους otherkins, η Αφύπνιση γίνεται όταν αρχίζουν να συνειδητοποιούν τη μη ανθρώπινη φύση τους. Κατά τη διάρκειά της, το otherkin αρχίζει να επανεκτιμά τη ζωή του, η αντίληψή του διευρύνεται και αλλάζει, ενώ η πεποίθηση ότι είναι κάτι «άλλο» ισχυροποιείται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνονται πιο δεκτικοί πάνω στο διαφορετικό και ουσιαστικά είναι πιο «ανοικτόμυαλοι» πάνω σε πνευματικά και μεταφυσικά θέματα
Για να ανακαλύψεις το είδος στο οποίο πιθανόν να ανήκεις πάνω απ' όλα χρειάζεται υπομονή και επιμονή.. Αυτό θα το ανακαλύψεις σιγά- σιγά, καθοδηγούμενος από τον εαυτό σου και παρατηρώντας τις αλλαγές μέσα σου.
Υπάρχει ακόμα και η περίπτωση να μην ταιριάζεις σε κανένα από τα ήδη γνωστά είδη otherkins, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σε τρομάξει μιας και πανικοβάλλει, μιας και τα πλάσματα των άλλων διαστάσεων είναι αμέτρητα
Πρέπει να πάψουμε να φοβόμαστε τον προβληματισμό πάνω στα τωρινά πιστεύω μας και να επεκτείνουμε την αντίληψη μας ώστε να ανακαλύψουμε τι πραγματικά πιστεύουμε και μας αρμόζει. Οι Otherkin δεν είναι τέρατα, δεν έχουν ξεχωριστές δυνάμεις, πνευματικές ή βιολογικές ούτε υποστηρικτές οτιδήποτε ελιτίστικου. Είναι απλά κάτοικοι του δικού μας κόσμου που δεν γνωρίζουν γιατί βρίσκονται εδώ, καταραμένοι ουσιαστικά, κουβαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις, μια πικρή νοσταλγία του παρελθόντος τους
Τα Είδη των Οtherkins
Όπως αναφέραμε και σε άλλο κεφάλαιο, αυτά είναι μόνο λίγα από τα είδη των otherkins και ανάμεσα τους υπάρχει και μια μεγάλη κατηγορία, όπως τα ξωτικά Για παράδειγμα, υπάρχουν τα ξωτικά Elenari, που ισχυρίζονται ότι έχουν αναμνήσεις από τις ζωές τους σε διάφορους κόσμους, όπως από τον Sel’ Ar, Aelveron, Bright Moon και Alorya.
Επίσης, μερικοί Εlenari –και ειδικά τα μέλη της φυλής Shiri– λένε πως θυμούνται να έχουν ζήσει και στην Faerie, τον κόσμο των νεράιδων. Η λέξη Elenari προήλθε από τα Ξωτικά –Elvish- του Tolkien και μεταφράζεται ως «ο Ξωτικός λαός των αστεριών».- The Elf population of stars-
Παρά τις εκτεταμένες διαφωνίες, οι λέξεις elf, álf και οι σχετικές με αυτές μάλλον προέρχονται από την ίδια πρώτο- ινδοευρωπαϊκή ρίζα -albh, όπως η λατινική λέξη albus (λευκός)
 Επιπλέον, οι Elenari πιστεύουν ότι οι πρόγονοί τους δολοφονήθηκαν από μια σκοτεινή δύναμη που ονομάζουν Διαφθορά (Corruption), η οποία έχει περιγραφτεί ως μια καταστροφική δύναμη έξω από τον κόσμο των Elenari.
Έτσι, θεωρούν ότι οι ψυχές τους  Elenari ενσαρκώθηκαν εδώ είτε για να είναι ασφαλείς από τη Διαφθορά είτε εξορίστηκαν εδώ επειδή μολύνθηκαν από αυτήν. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις φυσικής εκδήλωσης της Διαφθοράς στο δικό μας κόσμο.
Στις λαϊκές παραδόσεις της Σκανδιναβίας, που είναι μια μεταγενέστερη μείξη της Νορβηγικής μυθολογίας και στοιχείων του Χριστιανισμού, το ξωτικό αποκαλείται elver στα δανέζικα, alv στα νορβηγικά και alv ή älva στα σουηδικά. Οι φτερωτές νεράιδες των βρετανικών λαϊκών παραδόσεων συχνά συγχέονται με τα ξωτικά. Σε ένα παραμύθι του Hans Christian Andersen αναφέρεται η ονομασία elvere. Σε αυτή την ιστορία, τα ξωτικά μοιάζουν περισσότερο με τα ξωτικά των τοπικών λαϊκών παραδόσεων: πανέμορφες θηλυκές υπάρξεις, που ζουν στην ύπαιθρο και μπορούν να παρασύρουν έναν άντρα σε ένα χορό μέχρι θανάτου. Συνήθως απεικονίζονται με ξανθά μαλλιά και άσπρο δέρμα και, όπως τα περισσότερα πλάσματα στις σκανδιναβικές λαϊκές παραδόσεις, τα ξωτικά γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικά όταν τα προσβάλλει κανείς. Μπορεί  να τα δει κανείς να χορεύουν στα λιβάδια ειδικά τη νύχτα ή πρωινά με ομίχλη. Όμως, αν κάποιος παρακολουθούσε  το χορό τους, έχει την αίσθηση ότι έχουν περάσει μόνο λίγες ώρες, ενώ στην πραγματικότητα έχουν περάσει χρόνια ολόκληρα
Στη γερμανική λαϊκή παράδοση, τα ξωτικά θεωρούνταν μικρά σκανδαλιάρικα πλάσματα, που προκαλούσαν αρρώστιες στα ζώα και τους ανθρώπους και έφερναν άσχημα όνειρα, επειδή κάθονταν πάνω στο στήθος αυτού που κοιμόταν. Η γερμανική λέξη Albtraum (εφιάλτης), κυριολεκτικά σημαίνει ξωτικό όνειρο.
Ο θρύλος του Erlkönig φαίνεται να δημιουργήθηκε στη Δανία κατά το ίδιο σχεδόν χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις της Γερμανίας και της Δανίας, ο Erlkönig εμφανίζεται σαν προάγγελος θανάτου, όπως οι νεράιδες bansi στην Ιρλανδική μυθολογία. Ωστόσο, ο Erlkönig εμφανίζεται μόνο στο άτομο που θα πεθάνει και η έκφρασή του δηλώνει τι είδους θάνατο θα περιμένει: ήρεμο ή γεμάτο πόνους και αγωνία. Αυτή η πλευρά του μύθου ενέπνευσε τον Goethe  να γράψει το ποίημα του Der Erlkönig
H λέξη elf εμφανίστηκε στην Αγγλική γλώσσα από την Αρχαία Αγγλική λέξη ælf κι έτσι έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία αρχικά με τους Αγγλοσάξονες. Τα ξωτικά των Αγγλοσαξόνων φαίνεται να είχαν ομοιότητες με τα ξωτικά στη Σκανδιναβική μυθολογία: υπερφυσικά πλάσματα με ανθρώπινο παρουσιαστικό, κυρίως αρσενικού φύλου, μπορούσαν να βοηθήσουν ή να βλάψουν τους ανθρώπους που τα συναντούσαν. Ωστόσο, τα μεταγενέστερα αγγλικά παραμύθια παρουσίαζαν τα ξωτικά σαν μικρά δυσδιάκριτα πλάσματα με σκανταλιάρικο χαρακτήρα. Δεν είναι κακά, αλλά ενοχλούν τους ανθρώπους ή μπλέκονται στις υποθέσεις τους. Κάποιες φορές είναι αόρατα. Σε αυτή την παράδοση, τα ξωτικά ταυτίστηκαν λίγο πολύ με τις νεράιδες της Celtic  μυθολογίας κι έτσι πολλές φορές πλέον δεν διαχωρίζονται στη λαϊκή παράδοση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η λογοτεχνική επίδραση στάθηκε καθοριστική για την απαγκίστρωση της εικόνας των ξωτικών από τις μυθολογικές τους ρίζες, με εξέχον παράδειγμα τον William Shakespeare , που φανταζόταν τα ξωτικά σαν μικρούς ανθρώπους και δεν τα ξεχώριζε από τις νεράιδες στα διάφορα έργα του.
H σύγχρονη φανταστική λογοτεχνία αναβίωσε το μύθο των ξωτικών ως ημίθεα πλάσματα με ανθρώπινη μορφή. Εξέχοντα ρόλο διαδραμάτισε το έργο του John Ronald Rouel  Tolkien , ο οποίος δημιούργησε έναν τεράστιο μυθικό κόσμο, όπου τα Ξωτικά του είχαν σαφέστατα εμπνευστεί από τα Ξωτικά της Σκανδιναβικής μυθολογίας. Τα Ξωτικά σαν φυλή έμοιαζαν στους ανθρώπους, αλλά ήταν ομορφότερα και είχαν μεγαλύτερη σοφία, μεγαλύτερες πνευματικές δυνάμεις, οξύτερες ικανότητες και είχαν πιο κοντινή επαφή με τη φύση. Είναι αθάνατα, με την έννοια ότι δε φθείρονται από το χρόνο ή κάποια ασθένεια. Μπορούν όμως να σκοτωθούν ή να πεθάνουν από λύπη, αλλά μεταβαίνουν στο Valinor στη Δύση, ενώ οι άνθρωποι εγκαταλείπουν εντελώς τον κόσμο της Arda

Πηγή: 'The Greenwood Encyclopedia of Folktales and Fairy Tales‎' by Donald Haase,
              "Britannica   Encyclopaedia”
           "Mythical Creatures Guide”

Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 351
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!