Παρασκευή, 26-ΑΠΡ-2019, 3:41 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


ΝΕΦΕΛΊΜ: ΆΓΓΕΛΟΙ Ή ΕΞΩΓΉΙΝΟΙ;

"Είμαι πεπεισμένος ότι εξωγήινα όντα που παρατηρούν τη Γη
Έχουμε ταξιδέψει για χιλιάδες χρόνια σε ό, τι λέμε τώρα ιπτάμενους δίσκους "
(Καθ. Hermann Oberth, ένας πρωτοπόρος της αστροναυτικής)
Οι αλλοδαποί, απεσταλμένοι του Θεού, υπερφυσικές οντότητες: πάρα πολλές και πολύ διαφορετικές είναι οι ερμηνείες που έχουν δοθεί, δια μέσου των αιώνων, ο ενικός αριθμός των Νεφελίμ, η οποία, στην πραγματικότητα, πολύ λίγα είναι γνωστά ...
Όταν πρόκειται για τους αγγέλους, είναι πολλές πιθανές υποθέσεις.
Για παράδειγμα, αρκετά διαδεδομένη, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, καθώς και στο διαδίκτυο, είναι το επιχείρημα ότι η «άγγελοι» στην πραγματικότητα τίποτε περισσότερο από ό, τι οι επισκέπτες από άλλους κόσμους. Οι πρόγονοί μας από τους βιβλικούς χρόνους, με άλλα λόγια, αγνοεί την ύπαρξη των διαστημοπλοίων, ιπτάμενους δίσκους και άλλα περίεργα πράγματα, όπως ότι, θα πρέπει να περιορίζεται να χαρακτηρίσει ταξιδιώτες απλοϊκά ως «υπερφυσικό» ή «θεότητα».

Και εκτός αυτού, η δουλειά των αγγέλων, εκείνοι στη θρησκευτική παράδοση, έγκειται στο να καταστεί η υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο (όπως το διάστημα, σύμφωνα με ουφολόγοι, οδήγησε στις πρωτόγονες κατοίκους του πλανήτη μας, ο πρώτος, στοιχειώδης γνώση) ανάμεσα στη Γη και τον Ουρανό να διαδώσει τα θεία μηνύματα. Πολύ όνομά τους σημαίνει «αγγελιοφόρος», τόσο στις σημιτικές γλώσσες (Εβραϊκά και Αραβικά), η οποία μπορεί να ονομαστεί "Malakh" και "Angel", τόσο στα σανσκριτικά, τα οποία ονομάζονται "Angiras», προέρχεται από την ελληνική " angelos »από την οποία μας λέξη" άγγελος ".
Οι άγγελοι είναι «γεννήθηκε» στη Μέση Ανατολή και είναι μέρος της εβραϊκής-Χριστιανική παράδοση και το Ισλάμ. Μιλάμε γι 'αυτούς, τόσο στην «Παλαιά Διαθήκη», είναι κατά κύριο λόγο στα βιβλικά βιβλία "απόκρυφα", δηλαδή εκείνοι που δεν έχουν συμπεριληφθεί στο "σώμα" κανόνα των ιερών κειμένων που έχει επιλεγεί από τον Christian ιεράρχες, το βιβλίο "Βιβλίο του Ενώχ", ανέφερε συχνά στα γραπτά της αρχαιολογίας, τους φροντίσει ιδιαίτερα. Νωρίς στην «καριέρα» τους, οι άγγελοι ήταν απλώς υπηρέτες του Θεού, καθώς και να φέρει τα μηνύματά του, εργάστηκε σε διάφορα δευτερεύοντα καθήκοντα: θα μπορούσαν να είναι μέλη, κηδεμόνες, τους δικαστές, τους νεκροθάφτες και πολεμιστές, αλλά και κράχτες γάμους. Κατά τον Μεσαίωνα, η εικόνα είναι εξευγενίζεται, και έγινε ένα είδος με άμεση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη θεότητα. Ακόμα και η εμφάνισή τους έχει αλλάξει σημαντικά με την πάροδο του χρόνου, οι άγγελοι που περιγράφονται στα πρώτα βιβλία της Αγίας Γραφής, για παράδειγμα, δεν έχουν τα φτερά. Στο βιβλίο του «Γένεσις», Jacob όνειρα μιας σκάλας φθάνοντας στον ουρανό, όπου οι άγγελοι ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν με τα πόδια. Επίσης, στο «Γένεσις», τον Αβραάμ βλέπει τρεις άνδρες με ένα απολύτως φυσιολογικό να αποδειχθεί ότι είναι σαν άγγελοι. Στη συνέχεια, η «φυλή» αγγελική χωρίστηκε σε δέκα είδη με διαφορετικά χαρακτηριστικά (Khayoth ή ζώα, Ischim, ή άνθρωπο, και ούτω καθεξής) και την κατάρτιση μια ακριβή και σύνθετη οργάνωση. Στην «πρώτη ιεραρχία», ο ένας πιο κοντά στον Θεό, υπάρχουν τρεις τύποι των αγγέλων που είναι επιφορτισμένες να τραγουδήσει το εγκώμιο του Κυρίου, οι Θρόνοι, Χερουβείμ και Σεραφείμ.

Οι θρόνοι ήταν κυριολεκτικά ο θρόνος του Θεού, ένα εξαιρετικό κάθισμα αποτελείται από τους τροχούς που ζουν με αναρίθμητα μάτια (άλλη τάξη των αγγέλων που ονομάζεται Ophannim, δηλαδή τροχούς). Εκτός από τον Κύριο κάθεται αντί Kherubim (s Karibu Ασσύριοι, ένας από τους οποίους ήταν ο διάσημος Genie του λυχνάρι του Αλαντίν από τις "Χίλιες και Μία Νύχτες"), η προσωποποίηση των βαριά σύννεφα που προστατεύουν τη δύναμη του Θεού, θεία φύλακες του χρόνου και φορείς θεότητα από την ήττα των φτερών τους δημιούργησε βροντή. Ο Σεραφείμ, που σημαίνει «το κάψιμο" (ή "το δάγκωμα που καίει") ήταν αρχικά φτερωτά φίδια έστειλε ο Θεός για να τιμωρήσει τους Εβραίους, και αργότερα εκπροσωπήθηκαν από τον ανθρώπινο κεφάλι και τον κορμό και τα πόδια ενός αρπακτικό πουλί ή webbed.

Με την έλευση του χριστιανισμού, Άγιος Θωμάς Ακινάτης επεσήμανε περαιτέρω χαρακτηριστικά των ειδών των «παλαιών» και «νέων», καθώς και περιγραφή του βασίζεται στην Δάντη «Θεία Κωμωδία». Οι άγγελοι πιο σημαντικό και πιο κοντά στο Θεό είναι Μιχαήλ, ο προστάτης, ο Γαβριήλ, ο Αγγελιοφόρος (τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν για πρώτη στο βιβλίο του Δανιήλ, της «Παλαιάς Διαθήκης»), και Ραφαήλ, ο οδηγός, το τρίο εμφανίζεται επίσης στην παράδοση σύμφωνα με την ισλαμική άγγελοι χωρίζονται σε επτά κατηγορίες εκτείνεται σε πολλούς ως "Heaven". Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με το Ισλάμ ήταν ο άγγελος Γαβριήλ υπαγορεύει το Κοράνι στον Μωάμεθ, και σε αυτό το κείμενο, Ησαΐας, ο Ιησούς περιγράφεται ως περιβάλλεται από αγγέλους.
Αργότερα διαπιστώθηκε ότι όλοι οι άγγελοι, ό, τι είδος στο οποίο ανήκουν, έχουν έξι φτερά, όπως αυτές των πουλιών: δύο για να πετάξει, δύο τούλι το πρόσωπο, τα δύο για να καλύψει τη δική φύλο τους. Ναι, ποιο είναι το φύλο των αγγέλων;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ;

Ως όντα που φέρουν, και ως εκ τούτου εξιδανίκευση της αρχαίας αρσενικό σύμβολο του αέρα, οι άγγελοι πρέπει να είναι ανδρικές μορφές, αλλά λόγω της ομοιότητάς τους ασαφείς τις "μπάλες" (υψηλότερη οντότητες που περιγράφονται από τον Αριστοτέλη θηλυκό), ένα συμβούλιο αποφάσισε ότι οι άγγελοι είναι γυναίκες. Τουλάχιστον για τους ηγέτες της Εκκλησίας της εποχής εκείνης.
Από την πλευρά του, ο ποιητής John Milton, στο "Paradise Lost" το 1667, δεν κολλήσει με τις επίσημες περιγραφές (μετά από όλα, ήταν Αγγλικανικός), και περιγράφονται οι άγγελοι με τους ανθρώπους του σώματος, τα οποία έτρωγαν, έπιναν, και (περίεργο αλλά αληθινό) είχε σεξουαλική επαφή.
Τα διάσημα «Άγγελοι Sex" δεν ήταν το μόνο θέμα για το οποίο οι άγγελοι καιρό συζητείται οι φιλόσοφοι, αλλά η παράδοση φέρνει κάποια συζήτηση που, στην πραγματικότητα, ποτέ δεν υπήρξε. Ένας από τους κύριους εφευρέτες αυτών των "αστικούς μύθους" ήταν ο Ισαάκ Ντισραέλι (1766-1848), ο πατέρας του ο διάσημος βρετανός πολιτικός Benjamin Disraeli. Εκείνος, για να κάνουν τη διασκέδαση των Πατέρων της Καθολικής Εκκλησίας, υποστήριξε ότι ο Άγιος Θωμάς Ακινάτης, από την άλλη ένα πραγματικό ειδικός σε αυτού του είδους τη συζήτηση, είχε disquisito από μια σειρά από παραλογισμούς που εμπλέκονται αγγέλους. Θα ζητηθεί, για παράδειγμα, αν οι άγγελοι ουράνια ήταν σε θέση να μετακινούνται από το ένα σημείο στο άλλο, χωρίς να διέρχονται από τα μεσαία σημεία, ή «πόσοι άγγελοι θα μπορούσε να χορεύει σε ένα κεφάλι καρφίτσας." Αυτό το ερώτημα (ψεύτικο) πηγαίνει συχνά ακόμα ως αλήθεια.

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ

Μια τελευταία λέξη σχετικά με ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα, ο Σατανάς.
Μερικά κείμενα προσδιορίζουν ως τον Σαμαέλ, ο Άγγελος του Θανάτου. Αλλά ακόμη και αν η εργασία του είναι τουλάχιστον σκοτεινές, SAMAEL της «Παλαιάς Διαθήκης» δεν είναι ούτε κακό ούτε άγγελος ανταρτών (επαναστατούν εναντίον του Θεού ήταν μια έννοια εντελώς απαράδεκτο στην Αγία Γραφή), το Βιβλίο του Ιώβ τον περιγράφει ως υπάκουος υπηρέτης. Η πιο λαϊκή παράδοση λέει ότι ο Σατανάς είναι ο Εωσφόρος Fallen Angel (στην αρχική Εβραϊκά ήταν "καλά Helel Sahar" ή "ο περίλαμπρος γιο της Αυγής"), αναφέρεται για πρώτη φορά στον Ησαΐα 14: 12.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις σύγχρονες βιβλική μελετητές, το όνομα δεν αναφέρεται σε έναν άγγελο, αλλά ο ηττημένος ("έπεσε") Βαβυλωνιακό βασιλιά Σαργών Β, επίσης γνωστή ως Ναβουχοδονόσορα. Επιπλέον, ακόμη και ο όρος Σατάν («Σατανάς») έχει ένα νόημα περισσότερη γη, που σημαίνει "εχθρός", και σε αυτή τη γενική έννοια, η λέξη χρησιμοποιείται στην «Παλαιά Διαθήκη», εκτός από μία περίπτωση κατά την οποία το όνομα είναι προσαρμοσμένη, κατά πάσα πιθανότητα σφάλμα του αντιγραφέα.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Το περίφημο επεισόδιο της εξέγερσης και της πτώσης των αγγέλων δεν έχει σχέση με τα κανονικά κείμενα, αλλά προέρχεται από ένα απόκρυφο, που είναι ένα άλλο βιβλίο που δόθηκε στη Ενώχ, όπου ο Σατανάς περιγράφεται σαν τον πρίγκιπα των δαιμόνων.
Σε κάθε περίπτωση, κατά το χρόνο της «Καινής Διαθήκης», ο Σατανάς είναι σαφώς ένα άτομο (ή μάλλον, ένα ον) 's "Αποκάλυψη" μιλάει για το ως ένα μεγάλο δράκο, σύμφωνα με τον Άγιο Θωμά, ήταν μια Cherubino. Ήταν μόνο κατά τον Μεσαίωνα οι οποίοι προσπάθησαν να αναδρομικά η παρουσία του "εχθρού" για την "Παλαιά Διαθήκη", λέγοντας ότι στην πραγματικότητα το φίδι της Εδέμ (στην πραγματικότητα ποτέ δεν αναφέρεται ως ο Σατανάς) ήταν διαβολικά Σατανά στη μεταμφίεση.
Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 345
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!