Δευτέρα, 17-ΙΟΥ-2019, 10:47 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


H ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ

H ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ

Ας πάρουμε το θέμα από την αρχή !
Υπάρχω με το που γεννιέμαι ;; με το που «συλλαμβάνομαι» ως έμβρυο ;; ή με το που αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου ;;
Πολλές φορές στην αναζήτηση μας περί πνευματικών δυνατοτήτων ή μονοπατιών ή ατραπών , οδηγούμαστε σε σκέψεις περί ασυνειδήτου , υποσυνείδητου , μετεμψυχώσεων , παλιότερων ενσαρκώσεων κ.α. ενώ ΔΕΝ έχουμε αντίληψη του ύπνου μας , της βρεφικής και ίσως και παιδικής ηλικίας μας , των ενστικτωδών αντιδράσεων μας ,ακόμα και της αναπνοής !κ.α.
Οξύμωρο δεν νομίζετε ;;
Αποτέλεσμα βέβαια αυτής της σκέψης μας είναι ότι ΟΛΟΙ αυτοί οι σοφοί , γνώστες , μυημένοι ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο λένε ψιλομπαρουφίτσες !
ΔΕΝ μπορεί σαφώς να μην «γνωρίζεις» πχ την παιδική-βρεφική ηλικία αλλά να γνωρίζεις τις «παλαιότερες» ενσαρκώσεις !!
Ενδείξεις δίνουν πολλοί καλοπροαίρετα και αποδείξεις της κάκιας ώρας μερικοί που «προωθούνται» ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ !
Πάμε στο σκοπό-στόχο της ύπαρξης ! Αν σκεφτούμε λογικά θα υποθέσουμε ότι αυτός ο σκοπός-στόχος θα επιτευχτεί εντός μιας οργανωμένης κοινωνίας . Αν πάμε σε ατομικό επίπεδο θα οδηγηθούμε στον μοναχισμό , που ορίζει από μόνος του την προσωπική τελειότητα , καθώς όπως έλεγε κι ο Διομήδης , «όποιος μπορεί να ζει μόνος του είναι ή θεός ή κτήνος» αλλά απλοϊκά ο θεός για τον εαυτό του είναι τέλειος όπως και το κτήνος για τον εαυτό του είναι τέλειο !!!
Ξαναγυρνώντας στην οργανωμένη κοινωνία θα δούμε ότι όλες βασίζονται σε κάποιες αρχές που είναι αποτέλεσμα κανονισμών , άγραφων και έγγραφων τις τελευταίες χιλιετίες !
Ας δεχτούμε μια οποιαδήποτε θεωρία , θρησκεία , θεοσοφία , επιστήμη ,νόμο , ακόμα και ηθικό κανόνα και ας το θεωρήσουμε σωστό ! Τι πρέπει να κάνουμε σαν ύπαρξη , σαν οντότητα που έχουμε αντιληφτεί ότι είμαστε εφόσον «ψάχνουμε» τον «σκοπό» μας ;;
Θα λέγαμε ότι ακολουθούμε αυτό το σωστό δεδομένο που έχουμε εντοπίσει !
Σωστά ;;
Αρά ο σκοπός της ύπαρξης μας είναι να ακολουθήσουμε μια θεωρία , επιστήμη κλπ που κάποια προγενέστερη ύπαρξη-οντότητα έχει δημιουργήσει ή έστω οριοθετήσει !
Αρά δεν χρειαζόμαστε κάποια περαιτέρω αναζήτηση !!
Αρά έχουμε φτάσει στην επίτευξη του σκοπού μας !!
Αρά για το τι συζητάμε ;;
Πάμε πάλι στο ότι υπάρχω !
Ασχέτως του πότε αρχίζω να υπάρχω σαν οντότητα που αντιλαμβάνομαι ότι είμαι , σαν άνθρωπος δηλαδή με σώμα ψυχή και πνεύμα, κατά τη γνώμη μου , σαν «λειτουργικό» ,σαν βάση της λογικής και αισθηματικής συμπεριφοράς μου ,έχω τα δεδομένα που έχω δεχθεί - μάθει από τους γονείς , το σχολειό , τους φίλους κλπ .
Όλα αυτά τα δεδομένα βασίζονται σε θρησκείες , επιστήμες κλπ που κάποια προγενέστερη οντότητα έχει σκεφτεί – οριοθετήσει και τελικά δημιουργήσει !
Σαν οντότητα λοιπόν κι εγώ σκέπτομαι ότι :
α) Όλα όσα μου έχουν μάθει είναι δημιουργημένα από ανθρώπους που έζησαν πριν από μένα και έχουν διατυπωθεί ανάλογα με τις εμπειρίες και τις ενδείξεις που είχαν από το περιβάλλον τους και από τους προγενέστερους τους !
β) Όλα είναι αρχικά θεωρίες που κατόπιν λόγο συνήθειας ή και επιβολής έγιναν σταθερά δεδομένα για όλους .
γ) Όσο πιο παλιά « πάμε» θα βρούμε κάποια στιγμή την «πηγή» όλων των θεωριών !
Κι εκεί θα δούμε ότι όλες δημιουργήθηκαν για το καλό αυτού που τις έφτιαξε !
Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις που έμειναν στους μύθους και στα παραμύθια σαν σοφοί , ή ημίθεοι ή θεάνθρωποι ή και τρελοί ή «χαμένοι» που απέβλεπαν με τις θεωρίες τους στο συλλογικό καλό !
Συμπερασματικά λοιπόν σαν οντότητα κρίνω όλα όσα έχω μάθει και ειδικά τις επικρατούσες θεωρίες !
Οι θρησκείες και οι επιστήμες είναι δογματικές , χωρίς λογική και χωρίς ηθική που να είναι σύμφωνη προς την λογικότητα και την κριτική μου ικανότητα !
Οι δε κοινωνικές και ηθικές αρχές είναι βασισμένες κατά πολύ στις δυο πρώτες κατηγορίες, ενώ οι νόμοι και οι πολιτικοδικαστικές αρχές έχουν διαφθαρεί συθέμελα !
Ως εκ τούτου θα πρέπει ή να δημιουργήσουμε νέες θεωρίες ή να ψάξουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ περί των επικρατούντων θεωριών και να βρούμε ΠΟΥ , ΠΟΤΕ και ΓΙΑΤΙ έγιναν δογματικές , και χωρίς λογική και ηθική !
Αν πάμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές σύστημα διαβίωσης θα πρέπει να γίνει σε ΑΛΗΘΙΝΕΣ βάσεις !
Αν θέλουμε μια ακόμα αποτυχία ας συνεχίσουμε έτσι ,
Πάμε πολύ καλά !!
Την έχουμε σίγουρη !!

Και τέλος να οριοθετήσω – δικαιολογήσω τον τίτλο της σκέψης μου !
Σαν οντότητα αν αποφασίσω να βγω ΕΚΤΟΣ κοινωνίας είμαι ούτος ή άλλος τέλειος !
Εντός της οποιασδήποτε κοινωνίας ο ΣΚΟΠΟΣ-ΣΤΟΧΟΣ μου είναι να ΚΡΙΝΩ ΟΛΑ τα προγενέστερα δεδομένα και να ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ότι θεωρώ σωστό , λογικό και ηθικό και με δημιουργική διάθεση να συνθέσω με κοινωνία αληθινή , δηλαδή μια κοινωνία που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καταρχάς δογματική , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παράλογη και δεν είναι ανήθικη !
Είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε την τελειότητα της ύπαρξης μας ;;;
Είμαστε σε θέση να καταλάβουμε ότι ο ΚΑΘΕΝΑΣ μας είναι μια οντότητα με ΟΛΕΣ τις προδιαγραφές να είναι ένα ον ,
ΛΟΓΙΚΟ , ΗΘΙΚΟ και ΥΓΙΕΣ ;;;
Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 345
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!