Πέμπτη, 18-ΙΟΥ-2024, 3:05 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Από το μέλος μας "Αθηναίος") (Μέρος Γ)

Το ακριβές κείμενο εδώ.Γιατί οι επιτελείς έδειξαν το τηλεγράφημα στο διάδοχο; Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας τους παρακαλεί και μάλιστα δύο φορές, να μην το δώσουν. Γιατί το δίνουν; Ο λόγος κατά τη γνώμη μου είναι ο εξής: Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ!

Ο καιρός περνά, ο διχασμός εκδηλώνεται, ο Κωνσταντίνος, βασιλιάς πλέον, καθαιρείται και εξορίζεται. Ο Βενιζέλος διαλύει τη βουλή του 1917 και επαναφέρει τους προηγούμενους βουλευτές του 1915. Στη βουλή αυτή, την ονομαζόμενη και βουλή των Λαζάρων, όπου είχε την πλειοψηφία, βγάζει λόγο λέγοντας στις 12 Αυγούστου 1917:

ΕΓΩ ελευθέρωσα την Θεσσαλονίκη. Ο Κωνσταντίνος ήθελε να στραφεί προς Μοναστήριο και ΕΓΩ του το απαγόρευσα. Με τα στρατιωτικά ζητήματα πρέπει να ασχολούνται οι πολιτικοί.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ.ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ! Σε κανένα αρχείο δεν υπάρχουν αυτά τα τηλεγραφήματα που επικαλείται ο Βενιζέλος. Ούτε και στα Βενιζελικά αρχεία.

Και ακόμα χειρότερα. Αυτός ο λόγος χρησιμοποιείται σήμερα σαν πειστήριο από τα σχολικά βιβλία του Υπουργείου (Α)παιδείας και Δια Βίου Αποβλάκωσης στα σχολεία μέσης, ανώτερης και ανώτατης ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ για να δείξει στα Ελληνόπουλα ότι ο ελευθερωτής της Θεσσαλονίκης ήταν ο Βενιζέλος.

Μια μικρή παρένθεση εδώ. Βέβαια το υπουργείο, παρ’ ό,τι λέγεται «ΠΑΙΔΕΙΑΣ», δεν παρέχει καμιά ΠΑΙΔΕΙΑ στα Ελληνόπουλα, αλλά  μέση, ανώτερη και ανώτατη ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ(!), λες και τα Ελληνόπουλα είναι άλογα και σκυλιά που χρειάζεται να εκπαιδευτούν και όχι νέοι άνθρωποι που χρειάζονται παιδεία και μάλιστα Ελληνική.

Μην νομίζετε ότι τελειώσαμε. Τώρα φτάνουμε στο μεγαλείο της ιστορικής παραχάραξης Πιο κάτω αναφέρω τι έγραψαν οι Βενιζελικοί συγγραφείς για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και θα σας δείξω κι ένα έγγραφο που οι Βενιζελικοί πλαστογράφησαν. 

Κατ’ αρχάς πάρτε το αυθεντικό και οριστικό (γιατί είχε υπογραφτεί και άλλο μια μέρα πριν όταν κατελήφθη η θεσσαλονίκη) πρωτόκολλο παράδοσης του Τουρκικού στρατού στον Ελληνικό.  Όπως βλέπετε είναι στα Γαλλικά, ενώ κάτω υπάρχουν οι υπογραφές των Δούσμανη - Μεταξά και Hassan Pasha.

Η ημερομηνία που αναγράφεται είναι 27-10-12.  Από εκείνη την ημέρα η Θεσσαλονίκη είναι ελεύθερη.Ας δούμε τι γράφουν οι Βενιζελικοί συγγραφείς της τότε εποχής:


Πάγκαλος: Τόμος Α Έκδοση 1950.
Στη σελίδα 181 του πιο πάνω τόμου, ο συγγραφέας αναφέρει το πλαστό τηλεγράφημα αριθμός 415 του Βενιζέλου για να πάει ο στρατός στην Θεσσαλονίκη(!) (έτσι στα ξαφνικά και χωρίς συνοχή με το υπόλοιπο κείμενο) πριν ο Αρχιστράτηγος Κωνσταντίνος κάνει γνωστές τις προθέσεις του. Ο Πάγκαλος δεν αναφέρει την ημερομηνία του τηλεγραφήματος ενώ κατηγορεί τον Δούσμανη ότι δεν βάζει ημερομηνία!!! Στη σελίδα 186 μνημονεύει πάλι χωρίς ημερομηνία το τηλεγράφημα Νο 768 (το χειρόγραφο που σας παρουσίασα) που εστάλη 10,5 ώρες μετά τη κατάληψη της Θεσσαλονίκης και ότι ο Κωνσταντίνος την κατέλαβε χάρις στην επιμονή του Βενιζέλου.

ΣΧΟΛΙΟ: Φυσικά τα επίσημα αρχεία τον διαψεύδουν.


Αλέξανδρος Μαζαράκης - Αινιάν: Απομνημονεύματα, Έκδοση 1943.
Στη σελίδα 120 μνημονεύει απλά τους αριθμούς των τηλεγραφημάτων 414, 415 και 443, (δεν μπήκαν εδώ) χωρίς να αναφέρει τι γράφουν καθώς και το 768, καθώς και την απάντηση 774 του διαδόχου Αρχιστρατήγου.

Βεντήρης: Στο έργο του «Η ΕΛΛΑΣ ΤΟΥ 1910-1920» Έκδοση 1931.
Αυτός είναι Βενιζελικός δημοσιογράφος, διευθυντής της εφημερίδας «Πατρίς», ιδιοκτησίας Σίμου. Από εδώ πρέπει να τα πήρε το σχολικό βιβλίο για το κεφάλαιο των Βαλκανικών Πολέμων. Βασίζεται στις αναπόδεικτες δηλώσεις Βενιζέλου στη «Βουλή των Λαζάρων», τον Αύγουστο 1917 που ήταν γεμάτες με εμπάθεια εναντίον του Κωνσταντίνου, γιατί είχε κορυφωθεί ο Εθνικός Διχασμός.

Αυτός βάζει το τηλεγράφημα 768 με παραποιημένη ημερομηνία, ότι τάχα το έστειλε στις 25-10-1912 το απόγευμα!!!!

ΣΧΟΛΙΑ: Τα επίσημα αρχεία τον διαψεύδουν. Δυστυχώς το βιβλίο του Βεντήρη βασίζεται σε αναξιόπιστες πηγές. Τα επίσημα αρχεία λένε ότι έστειλε το τηλεγράφημα ο Βενιζέλος για κατάληψη της Θεσσαλονίκης 10,5 ώρες ΜΕΤΑ την κατάληψή της από τον Κωνσταντίνο. Ο δε Βενιζέλος είχε Ο ΙΔΙΟΣ ανακοινώσει στις 4.05 το απόγευμα 26-12-1912 με το 892 τηλεγράφημα του ότι η Θεσσαλονίκη ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ από τον Κωνσταντίνο. Υπάρχει και το ανακοινωθέν 767 (δεν αναφέρεται εδώ, μην τα θέλετε όλα έτοιμα, ψάξτε κι εσείς λιγάκι…) του υπουργείου στρατιωτικών στις 26-10-1912 ότι κατελήφθη η Θεσσαλονίκη.

Στη σελίδα 74 του ίδιου βιβλίου υπάρχει συνέντευξη με τον Βενιζέλο στις 15-6-1928. Ο Βενιζέλος τονίζει ότι ο Κωνσταντίνος ήταν μεγάλος στρατιωτικός ηγέτης και ότι και σήμερα, το 1928, πάλι αυτόν θα διόριζε Αρχιστράτηγο.

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Ή, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 351
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!