Πέμπτη, 18-ΙΟΥ-2024, 3:16 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Η αλήθεια πίσω από το SETI (Αναζήτηση Εξωγήινης Ευφυΐας)

Πολλά χρόνια πριν, μέσα στα πλαίσια της NASA και αρκετών συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, ξεκίνησε το πρόγραμμα SETI, το οποίο σημαίνει Search for Extra Terrestrial Intelligence, δηλαδή Αναζήτηση Εξωγήινης Ευφυΐας.

Ενώ, όμως, ολόκληρο το πολιτικό, στρατιωτικό και επιστημονικό «εγκατεστημένο» των ΗΠΑ και της Ευρώπης χλεύαζε και καταδίκαζε οποιαδήποτε αναφορά σε εξωγήινη ζωή ή εξωγήινες οντότητες, εντούτοις
τέτοιες έρευνες ξεκινούσαν με χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων.

Αρκετά χρόνια μετά, και ενώ μέσα στα πλαίσια αυτής της «έρευνας» είχαν ενεργοποιηθεί πολλά ραδιοτηλεσκόπια και αστρονομικά κέντρα ανά τον κόσμο, η έρευνα άρχισε σιγά-σιγά να συρρικνουται μέχρι της πλήρους καταργήσεως της από τη NASA. Ολόκληρο το ιστορικό και επιστημονικό πλαίσιο του SETI μπορεί να βρεθεί στον ακόλουθο δικτυακό τόπο: http://history.nasa.gov/seti.html

Είναι απορίας άξιον γιατί πετάχτηκαν τόσα εκατομμύρια δολάρια και γιατί τόσο καλοί επιστήμονες και ερευνητές, όπως ο Francis Drake, o Carl Sagan και πολλοί άλλοι Νομπελίστες συνέδεσαν το όνομα τους με αυτό το -νεκρό τελικά- project.
Για να γίνουν τα πράγματα περισσότερο διαφανή, πρέπει να αναφέρουμε ότι ολόκληρο το πρόγραμμα SETI, και ειδικά η τεχνική του διάσταση, αφορούσε στη διαδοχική ανίχνευση επιλεγμένων περιοχών του ουράνιου θόλου με σκοπό τη λήψη σημάτων, από την ανάλυση των οποίων θα μπορούσαν να υποδηλωθούν κάποιες μορφές ευφυών παρεμβάσεων ή μορφοποιήσεων τους.

Βέβαια, ουδείς, πλην των σχεδιαστών και ορισμένων υπευθύνων του προγράμματος, έδωσε την αναγκαία προσοχή στο γεγονός ότι ολόκληρη η μεθοδολογία ανίχνευσης αφορούσε σε αναλογικής μορφής σήματα, σήματα, δηλαδή, της μορφής που παράγει και ο δικός μας τεχνολογικός πολιτισμός και που αφορούν στις κάθε φύσεως και μορφής ραδιοτηλεοπτικές ή τηλεπικοινωνιακές εκπομπές...

Οποιοσδήποτε ασχολείται στοιχειωδώς με τα ηλεκτρονικά ή τις επικοινωνίες γνωρίζει πολύ καλά ότι οι διαθέσιμες μέθοδοι εκπομπής τέτοιων σημάτων, που αφορούν στη λειτουργία των υποδομών του πολιτισμού μας. γίνονται με Η/Μ κύματα, τα οποία διαμορφώνονται από την πληροφορία που θέλουμε να μεταφέρουμε κατά τρόπο που αφορά είτε στη διακύμανση της ενέργειας του φέροντος Η/Μ κύματος (Διαμόρφωση κατά Πλάτος - AM }, είτε στη διαμόρφωση της συχνότητας εκπομπής του φέροντος κύματος (Διαμόρφωση κατά Συχνότητα -FM ). Όμως, και οι δύο αυτές μορφές μεταφοράς πληροφοριών μέσω Η/Μ κυμάτων είναι εξαιρετικά ενεργοβόρες και το βεληνεκές αυτών των εκπομπών πρακτικά μηδενίζεται πέρα από τα όρια της Γεώσφαιρας.
]Επομένως, ένας τεχνολογικά ανεπτυγμένος πολιτισμός, αφού εμείς ήδη ξέρουμε αυτήν την πληροφορία, δεν θα επέλεγε ποτέ να επικοινωνήσει μαζί μας με αναλογικά σήματα, διότι θα χρειαζόταν την ενέργεια ολόκληρων αστέρων για να στείλει σήματα τόσο βαθιά στο διάστημα, για αναζήτηση συντρόφων στο αχανές υπερπέραν.

Ωστόσο, το SETI αναζητούσε τέτοια -αναλογικής μορφής- σήματα, και όπως ήταν φυσικό, δεν τα βρήκε ποτέ.
Η δε άποψη που επεβλήθη επισήμως ήταν ότι, αφού μετά από τόσα χρόνια ερευνών δεν βρέθηκε κάτι, τότε εξωγήινοι δεν υπάρχουν, και συνεπώς εσείς, λαοί, πάψτε να ασχολείστε με τέτοιου είδους θέματα και αφεθείτε στις θρησκείες σας ή στα reality show σας.

Όπως αναφέρει εκτενώς και ο καθηγητής δρ. Παναγιώτης Παππάς, τα «ιερατεία» της γνώσης στον πλανήτη γνώριζαν πολύ καλά τι είδους σήματα θα έπρεπε να ψάχνουν και τα έχουν ήδη βρει.

Τα επονομαζόμενα ουράνια αντικείμενα Pulsars ανήκουν ενδεχομένως σ' αυτήν την κατηγορία. Οι εκπληκτικές τους ιδιότητες εκπομπής, περιοδικών και συστηματικά δομημένων σημάτων, αφήνουν άφωνους τους ερευνητές, ενώ ταυτόχρονα τα «ιερατεία» έχουν συγκαλύψει αυτήν τη γνώση κάτω από τον γενικό αφορισμό ότι τα αντικείμενα αυτά είναι φυσικές αστρονομικές ραδιοπηγές. Ωστόσο, στο σύνολο της, αυτή η πληροφορία πότε δεν παρουσιάζεται ενιαία αλλά πάντα αποσπασματικά, προκειμένου να μην αρχίσουν οι ερωτήσεις από τους νοήμονες πολίτες.

Και καθώς σημαίνει «θανατική καταδίκη» για όποιον ερευνητή θίξει ενδο-ακαδημαϊκά το θέμα της εξωγήινης νοημοσύνης, ασχολείται τελικά ο καθένας τους αποσπασματικά και αποκλειστικά με το αντικείμενο που του έχει δοθεί, χωρίς να έχει την ευχέρεια να προχωρήσει σε ενοποίηση της ερευνάς του με άλλες συναφείς έρευνες.

Το γεγονός ότι ήδη, εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχουν ακλόνητες αποδείξεις περί της ύπαρξης εξωγήινης νοημοσύνης συνεπικουρείται και από άλλα γεγονότα, εκτός των κυρίως επιστημονικών: Ένα τέτοιο γεγονός είναι ότι σε ανύποπτο -για τους πολλούς χρόνο, πριν από 5 σχεδόν χρόνια, και κατά την περίοδο που η έρευνα για τα Pulsar είχε ήδη πάρει μια οργασμική τροπή, η «Αγία Έδρα», δια στόματος Πάπα, ανακοίνωνε ότι
η Καθολική Εκκλησία θεωρεί ότι οποιαδήποτε άλλα πλάσματα βρεθούν στο σύμπαν είναι και αυτά πλάσματα του ίδιου Θεού.

Επανερχόμενοι στο θέμα των τεχνολογικών διαστάσεων της απάτης που ονομάστηκε SETI, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ακόμα-ακόμα και τα ίδια τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούμε σήμερα, κάνουν σχεδόν πλήρη χρήση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εκπομπής, προκειμένου να γίνεται όσο το δυνατόν οικονομικότερη η χρήση τους και να κρατάει περισσότερο η μπαταρία, αλλά και για να γίνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και αποδοτικότερη η αξιοποίηση του διαθέσιμου καναλιού επικοινωνιών.

Η τεχνική λέγεται cell and packet switching και είναι γνωστή από πολύ παλιά. Τόσο παλιά όσο και τα ίδια τα σήματα Μορς, Να θυμηθούμε, επίσης, ότι η τεράστια σημασία της ουσιαστικά ψηφιακής εκπομπής 0-1 του απλού τηλέγραφου, αναδείχθηκε πλήρως από τον σκηνοθέτη Richard Emerich στην κινηματογραφική ταινία Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Η τεχνολογία των Ultra Wide Band & Time Modulated επι κοινωνιών ήταν και το ερευνητικό αντικείμενο του Αμερικανού ιδιώτη από την Αλαμπάμα, του Larry Fullerton, o οποίος από την ηλικία των 13 ετών προβληματίστηκε με το είδος των επι κοινωνιών μέσω παλμών. Μετά από περισσότερα από 40 χρόνια ερευνών, διαθέτει σήμερα τις παγκόσμιες πατέντες αυτής της τεχνολογίας, ενώ πολλές από αυτές είναι ήδη διαβαθμισμένες από το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Η εταιρία του, η Time-Domain (www. timedomain.com), βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας και στην κορυφή των εσόδων. Μια περιήγηση στο δικτυακό του τόπο προσφέρει μια πλήρη εικόνα στον ενδιαφερόμενο για το είδος αυτής της τεχνολογίας, η οποία όμως ήταν ήδη γνωστή και είχε δημιουργηθεί επίσης από το μηδέν από κάποιους Έλληνες ερευνητές.

Σε κάθε περίπτωση, η τεχνολογία αυτή της δυαδικής λογικής, είτε εκπομπής, είτε λήψης-ανίχνευσης, είναι και η μοναδική που, όπως μας δείχνει το «νοήμον» σύμπαν, έχει νόημα για την ανταλλαγή πληροφοριών.
Και είναι και η μόνη που, κβαντικά, με βάση την αποδεδειγμένη πλέον κβαντική αρχή της Μη Τοπικότητας, επιτρέπει ακαριαία μεταφορά πληροφορίας σε αποστάσεις συμπαντικής κλίμακας.

Η πρώτη μας σκέψη για να αναδείξουμε την απάτη του SETI, είναι ότι, εάν πάρουμε τον άξονα των πραγματικών αριθμών, τότε γνωρίζουμε ότι μεταξύ δύο οποιωνδήποτε διαδοχικών αριθμών, ας πούμε ενός αριθμού με ένα ακέραιο ψηφίο και τρία δεκαδικά ψηφία και του αμέσως επόμενου από αυτόν -παράδειγμα του 7,345 και του 7,346-μεσολαβούν κυριολεκτικά άπειροι πραγματικοί αριθμοί.Όλοι οι αριθμοί μεταξύ 7,345 και 7,346 έχουν δεκαδικά ψηφία, από 4 έως και όσα μπορούμε να φανταστούμε.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι υπάρχουν στα μαθηματικά γεννήτριες συναρτήσεις, βάσει των οποίων μπορούμε να παράγουμε πρακτικά άπειρους αριθμούς. Παράδειγμα τέτοιων συναρτήσεων είναι οι Σειρές ή οι συναρτήσεις που περιλαμβάνουν τις ποσότητες (π), (e) κ.λ.π. Με μία στοιχειώδους μορφής κωδικοποίηση μιας τέτοιας μαθηματικής οντότητας, μπορούμε να δηλώσουμε όσα δισεκατομμύρια μονάδες ψηφίων-αριθμών-πληροφοριών επιθυμούμε. Εάν στείλουμε αυτή την κωδικοποιημένη οντότητα μαζί με το κλειδί της σε κάποιον που γνωρίζει μαθηματικά, τότε είναι υπόθεση απλών μαθηματικών να αναπαράξει την πληροφορία που αυτή περιέχει.

Έτσι, λοιπόν, το πρόγραμμα SETI ήταν εξ' αρχής μία εξαιρετικά καλοστημένη προσπάθεια παραπλάνησης και απόκρυψης των πραγματικών δεδομένων.
Και ως τέτοια παραμένει, αφού μετά το κλείσιμο της επίσημης έρευνας από τη NASA, η σκυτάλη πέρασε στον συντονισμό του project από διάφορα Πανεπιστήμια και άλλα «επιστημονικά ιδρύματα», μέσω υπολογιστών. Τώρα, τι άλλο μπορεί να κάνουν οι υπολογιστές για λογαριασμό των συντονιστών τους, είναι άγνωστο. Στο θέμα θα επανέλθουμε σύντομα.

Πηλιούνης NEXUS 2005
Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 351
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!