Πέμπτη, 18-ΙΟΥ-2024, 3:30 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


Εξωγήινοι Γενικά

Η απαγωγή των Hill 
                       
Μια από τις πρώτες περιπτώσεις απαγωγής από εξωγήινους (alien abductions) , και συνάμα μια από τις πιο γνωστές και σημαντικές , είναι η περίπτωση του Barney και της Betty Hill , απο το Portsmouth του New Hampshire . Το περιστατικό έλαβε χώρα στον Αυτοκινητόδρομο 3 (Route 3) κοντά στο Lancaster , στις 19 Σεπτεμβρίου 1961 . Το ζεύγος Hill επέστρεφε από ταξίδι στον Καναδά , όταν είδαν ένα φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό , το οποίο έβλεπαν να ακολουθεί το αμάξι τους . Οδηγούσαν προς τα Λευκά Όρη , παρατηρώντας πως το αντικείμενο , αρκετά μεγάλο , ακολουθούσε πορεία παράλληλη προς το αυτοκίνητο . Πλησιάζοντας το Indian Head , το αντικείμενο εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά τους . Ο Barney Hill βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να παρατηρεί το αντικείμενο με ένα ζευγάρι κυάλια . Παρατήρησε αυτό που περιέγραψε αργότερα ως "5 έως 11 φιγούρες να κινούνται πίσω από μια διπλή σειρά από παράθυρα".Την ίδια ώρα όμως , η Betty ,μέσα από το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να δει ούτε τις φιγούρες , ούτε καν το αντικείμενο να πλησιάζει ! Άκουσε μόνο τον άντρα της να λέει "Απίστευτο" ! Όταν το αντικείμενο φάνηκε να έρχεται πολύ κοντά στο αυτοκίνητο , ο Barney μπήκε μέσα φωνάζοντας "Έρχονται να μας πάρουν!" . Έφυγαν οδηγώντας πολύ γρήγορα . η Betty δεν μπορούσε και πάλι να δει το αντικείμενο , αλλά ο σύζυγός της πίστευε ότι ήταν ακριβώς πάνω από το αυτοκίνητο , ακολουθώντας τους παρά τη μεγάλη ταχύτητα . Τότε άκουσαν ένα βόμβο , και ένοιωσαν έντονη ζαλάδα . Όταν συνήλθαν , δυο ώρες μετά , βρέθηκαν να οδηγούν κοντά στο Ashland , που απέχει κάπου μισή ώρα από το Indian Head , μπερδεμένοι και χωρίς να θυμούνται τι έγινε εκείνες τις δυο ώρες .
Την επομένη βέβαια, ανέφεραν το περιστατικό σε αξιωματικούς της Αεροπορικής Βάσης Pease . Μερικές μέρες μετά , ερευνητής της Εθνικής Επιτροπής Μελέτης Εναέριων Φαινομένων (NICAP) κατέγραψε τις μαρτυρίες και των δυο . Το περιστατικό θα είχε τελειώσει εκεί , όταν , 10 μέρες μετά , η Betty άρχισε να βλέπει τρομαχτικούς εφιάλτες όπου 8 με 11 "άτομα" στέκονταν στη μέση του δρόμου , μπροστά από το αυτοκίνητό τους . Έπειτα τους οδηγούσαν σε ένα δισκοειδές σκάφος και τους εξέταζαν , παίρνοντας και δείγματα τριχών και δέρματος . Ανησυχώντας για αυτά τα όνειρα , οι Hill απευθήνθηκαν στον δρ. Benjamin Simon , ένα ψυχίατρο στη Βοστόνη , ο οποίος ειδικευόταν στη θεραπεία διαταραχών προσωπικότητας και αμνησίας μέσω ύπνωσης .
Η θεραπεία τους κράτησε έξι μήνες . Μέσω της ύπνωσης ,χωριστά ο καθένασ , μπόρεσαν να ξαναφέρουν στη μνήμη τους πολλές λεπτομέρειες . Οι περιγραφές τους για τους "απαγωγείς" και την εξέταση στο σκάφος ταιριάζαν σχεδόν απόλυτα και μεταξύ τους και με τα όνειρα της κας Hill . Η Betty μάλιστα , μετά από μεταυπνωτική εντολή , κατάφερε να σχεδιάσει έναν "αστρικό χάρτη ¨που έδειχνε την καταγωγή των εξωγήινων . Μεταγενέστερες αστρονομικές ανακαλύψεις έδειξαν πως ο χάρτης της Betty ίσως και να έδειχνε ένα σμήνος αστεριών δίπλα στο Ζήτα Reticulli , άγνωστα το 1961 .
Η προσωπική άποψη του δρα Simon ήταν πως το περιστατικό της απαγωγής των Hill από εξωγήινους ήταν καθαρά αποκύημα της φαντασίας τους , διστάζοντας προφανώς να θέσει την υποληψή του σε κίνδυνο , δεχόμενος την ιστορία τους . Πάντως διευκρίνησε ότι το ζεύγος Hill δεν έλεγε ψέμματα , απλά ότι είπαν στην ύπνωση αυτό που πίστευαν πως ήταν η αλήθεια , πως δηλαδή οι ίδιοι πίστευαν ακράδαντα πως είχαν απαχθεί από εξωγήινους . Αυτή έιναι η πιο διάσημη περίπτωση απαγωγής από εξωγήινους , ίσως επειδή προκάλεσε ένα κύμα από παρόμοιες "εμπειρίες" απαγωγής , κάποιες παρατραβηγμένες . Οι περισσότερες βέβαια αποδείχθηκαν φάρσες ή απλή φαντασία . Αλλά η περίπτωση των Hill παραμένει μια πιθανή απαγωγή , και για το λόγο ότι ήταν η πρώτη που έλαβε τόσο μεγάλη δημοσιότητα (ότι δηλ. οι Hill δεν μπορούσαν να είχαν επηρρεαστεί απο προηγούμενη αναφορά ).

ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ROSWELL

Ένα από τα πιο συνταρακτικά γεγονότα στην ιστορία της ουφολογίας είναι κατά πολλούς η πιθανή συντριβή ενός ιπτάμενου αντικειμένου στο Roswell , New Mexico , των ΗΠΑ , τον Ιούλιο του 1947 . Παρά το συνταρακτικό της υπόθεσης και παρά τον σάλο που ξεσήκωσε τις πρώτες ημέρες , η ιστορία σύντομα ξεχάστηκε για να βγεί ξανά στην επιφάνεια στις αρχές του 1994 , όταν όμως ήταν πλέον πολύ αργά για να βρεθεί η αλήθεια .

Η ιστορία του Roswell ξεκινάει στις 3 Ιουλίου 1947 , όταν ο William MacBrazel , αρχιεργάτης στο ράντσο Foster στην περιοχή της Corona ( που βρίσκεται 75 μίλια ΒΔ του Roswell ) , ανακάλυψε συντρίμια από ένα άγνωστο σκάφος , τα οποία είχαν διασκορπιστεί σε μια περιοχή λίγο μεγαλύτερη από μισό τετραγωνικό μίλι . Τα κομμάτια ήταν λεπτά σαν φύλλο εφημερίδας και ελαφρά σαν πούπουλα . Ήταν ελαφρώς εύκαμπτα αλλά πολύ γερά . Το υλικό αυτό δεν λύγιζε , δεν αναφλεγόταν και δεν έσπαζε ακόμα και με βαριά . Ήταν "ελαφρύτερο και πιο γερό και πιο ανθεκτικό στη φωτιά από κάθε άλλο υλικό , και ο Θεός να μας σώζει αν οι Ρώσσοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιο υλικό "

Στη συνέχεια ο MacBrazel ανέφερε στον σερίφη του Chaves , George Willcox , την ανακάλυψή του , και του έδειξε μερικά από τα κομμάτια . Ο Willcox κάλεσε αμέσως την αεροπορική βάση του Roswell και μίλησε με τον επισμηναγό Jesse Marcel . Αυτός πήγε αμέσως στο γραφείο του σερίφη , για να εξετάσει τα κομμάτια . Μετά από διαταγή ανωτέρου , τα κομμάτια μεταφέρθησαν στο αρχηγείο της Όγδοης Πτέρυγας της Αεροπορίας στο Fort Worth και από εκεί στην Washington , ενώ ο ίδιος ο Marcel πήγε στο ράντσο του MacBrazel για να μαζέψει όσο πιο πολλά κομμάτια μπορούσε . Στην επιστροφή στάθηκε και έδειξε κάποια κομμάτια στην οικογένειά του .

Στις 8 Ιουλίου , με εντολή του συνταγματάρχη Blanchard του Fort Worth ,εκδώθηκε δελτίο τύπου στο οποίο αναφερόταν ότι ο στρατός των ΗΠΑ είχε περισυλλέξει τα συντρίμια ενός ιπτάμενου δίσκου - ήταν η εποχή του πρώτου μεγάλου "κύματος" , και η φράση αυτή του Arnold είχε επικρατήσει . Η ανακοίνωση αυτή μεταδόθηκε από την Western Union ( που συνεργάζεται με το United Press ) σχεδόν σε όλη την χώρα , και έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες Όμως το ίδιο κιόλας απόγευμα ο στρατηγός Ramey , σε συνέντευξη τύπου , ανακοίνωσε πως τα εν λόγω συντρίμια προέρχονταν στην πραγματικότητα από ένα μετεωρολογικό μπαλόνι , "αδειάζοντας" έτσι την ιστορία των εξωγήινων . Ο ίδιος ο Marcel έδειξε μπροστά στους δημοσιογράφους κομμάτια από ένα κατεστραμμένο μπαλόνι που είπε ότι προέρχονταν από την περιοχή της πτώσης . Πολλά χρόνια αργότερα αρνήθηκε οποιαδήποτε ομοιότητα αυτών των κομματιών με αυτά που είχε δεί στο ράντσο και το γραφείο του σερίφη .

 περισσότερες εφημερίδες υιοθέτησαν την ιστορία του μπαλονιού , με άρθρα που καυτηρίαζαν το "φιάσκο" του συν/ρχη Blanchard . Υπήρξαν όμως και αρκετές ( όπως οι Chicago Daily News , L.A. Herald S.F. Examiner ) που κράτησαν την ιστορία του εξωγήινου διαστημοπλοίου που συνετρίβη στο Roswell . Κάποες μέρες αργότερα λέγεται ότι ο στρατός είχε βρει και μαζέψει τα πτώματα τεσσάρων όντων που φέρονταν να είναι το πλήρωμα του διαστημοπλοίου . Όμως η ιστορία είχε ήδη ξεχαστεί από τον τύπο , και δεν δώθηκε συνέχεια .

Ορισμένοι ερευνητές συνεχισαν να σκαλίζουν την ιστορία , παρόλο που αυτή είχε λήξη με την αναφορά του μπαλονιού . Νέα στοιχεία ήρθαν έτσι στο φως για το συμβάν , στοιχεία που δεν είχαν γίνει γνωστά τον πρώτο καιρό , κυρίως λόγω του φόβου ( γελοιοποίησης ή απειλών ; ) των μαρτύρων , όπως η πίεση που ασκήθηκε στον MacBrazel για να μην μιλήσει , ή αυτόπτες μάρτυρες που είχαν δει τα συντρίμια και τα πτώματα . Στις 12 Ιανουαρίου 1994 , ο γερουσιαστής Steven Schiff ζήτησε πληροφορίες για το συμβάν από το Υπουργείο Αμύνης , το οποίο του απάντησε ότι δεν είχε στη διάθεσή του καμία αναφορά και τον παρέπεμψε στο Εθνικό Αρχείο . Μην βρίσκοντας και εκεί τίποτα για το γεγονός , ο Schiff δήλωσε στον τύπο ς το υπουργείο κωλυσιεργούσε ύποπτα ώστε να κρατηθεί κάτι μυστικό . Μάλιστα , όπως προέκυψε από την έρευνα , όλες οι αναφορές από την βάση του Roswell του έτους 1947 είχαν καταστραφεί .

Τον Σεπτέμβριο του 1994 , η αεροπορία των ΗΠΑ , μετά από 25 χρόνια , έσπασε τελικά τη σιωπή της . Σε αναφορά της παραδέχεται πως η ιστορία με το μετεωρολογικό μπαλόνι ήταν ψεύτικη . Στην πραγματικότητα , συνεχίζει , επρόκειτο για κομμάτια από ειδικό μπαλόνι κατασκοπευτικού χαρακτήρα , μέρος του μυστικού προγράμματος Project Mogul . Τα δε πτώματα που ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες δεν ήταν παρά κούκλες !!...

Η ιστορία του Roswell , ανανεωμένη τώρα , διαδόθηκε και κατέληξε να αποτελεί σήμερα μέρος του φολκλόρ της ουφολογίας , ίσως δε το ορόσημο της αναζήτησης όντων που επισκέπτονται τον πλανήτη μας . Γυρίστηκε σε ταινία που βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα . Τον Μάιο του 1995 όλος ο κόσμος σοκαρισμένος παρακολούθησε στην τηλεόραση την προβολή ενός βίντεο που υποτίθεται ότι έδειχνε την νεκροψία , από γιατρούς του στρατού , ενός εκ των εξωγήινων που βρέθηκαν νεκροί στο περιστατικό του Roswell ο βίντεο αμφισβητήθηκε από πολλούς και υποστηρίχθηκε από άλλους . Το καλοκαίρι του 1997 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το βιβλίο " Η επόμενη μέρα του Roswell " ( The day after Roswell ) του Philip Corso ,που ξαναέφερε στην επιφάνεια γνωστές και άγνωστες λεπτομέρειες της ιστορίας . Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες αμφιβόλου ποιότητας που - λένε πως - απεικονίζουν κομμάτια που βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής . Σε μερικά από αυτά διακρίνεται η λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με ελληνικούς χαρακτήρες - λέτε ;


Ψηφοφορία
Σε τι θέματα θέλετε να ανανεώσουμε το site μας?
Total of answers: 351
Login form
Επισκεψιμότητα
Total online: 1
Επισκέπτες: 1
Μέλη: 0
Site Translator
 
Visitors Location
Γίνετε μέλος μας!


Τα βιβλία μας!
Για τους λάτρεις του τρόμου.
Σε συνεργασία με:
Το Ράδιο μας!