Παρασκευή, 17-ΜΑ-2024, 7:41 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Ελληνική Μυθολογία-Ιστορία » Η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία επηρέασε τους μεταγενέστερους? » Otherkin
Otherkin
aposperittisDate: Τρίτη, 11-ΟΚΤ-2011, 10:33 PM | Message # 1
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Η ίδια η λέξη otherkin είναι ένας νεολογισμός -παρατηρεί ο Willow Polson στο The Veil’s Edge: Exploring The Boundaries of Magic (2003)- που δημιουργήθηκε και χρησιμοποιείται από όσους πιστεύουν ότι είναι ζωόμορφες, εξωγήινες ή εξωδιαστατικές οντότητες, και γενικά μη-ανθρώπινα πλάσματα. Οι otherkins γνωρίζουν πως ορισμένες πτυχές του εαυτού τους δεν είναι ανθρώπινες
Otherkin είναι μια κοινότητα ανθρώπων που αυτό-προσδιορίζονται ως μη ανθρώπινοι, σε ότι αφορά την εξωτερική τους μορφή, που ισχυρίζονται ότι έχουν την ψυχή κάποιου θρυλικού ή μυθολογικού όντος, το οποίο όμως γεννήθηκε σε ανθρώπινο σώμα, και στη δική μας διάσταση, και που παραδοσιακά συνδέονται με τη μυθολογία και λαογραφία. Η ίδια η λέξη otherkin είναι ένας νεολογισμός που δημιουργήθηκε και χρησιμοποιείται από όσους πιστεύουν ότι είναι ζωόμορφες, εξωγήινες ή έξω-διαστημικές οντότητες, και γενικά μη-ανθρώπινα πλάσματα. Οι otherkins γνωρίζουν πως ορισμένες πτυχές του εαυτού τους δεν είναι ανθρώπινες.
Σύμφωνα πάλι με κάποιες από τις μεγαλύτερες κοινότητες otherkins παγκοσμίως -όπως η διαδικτυακή otherkin.net- είναι άνθρωποι από φυσικής απόψεως, αλλά ουσιαστικά μη-άνθρωποι από άποψη τόσο διανοητική όσο και πνευματική. Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποιούν την έννοια της μετενσάρκωσης ως δικαιολογία αυτής της ασυμφωνίας
Επικαλούνται ότι προέρχονται από έναν κόσμο διαφορετικό αλλά και τόσο κοινό με τον δικό μας. Ουσιαστικά έναν παράλληλο κόσμο που κυριαρχεί η πνευματικότητα και απουσιάζει η υλική ύπαρξη. Πολλοί πιστεύουν ότι έχουν ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις τις οποίες να χρησιμοποιήσουν και στον δικό μας «υλικό» κόσμο. Εδώ πάλι ισχύει κάτι παρόμοιο με την βιολογία τους. Ουσιαστικά όλοι οι άνθρωποι τείνουν να έχουν κάποια ξεχωριστή πνευματική δύναμη. Η διαφορά στους Otherkin είναι ότι αποδεχόμενοι την «διαφορετικότητά» τους, εξερευνούν περισσότερο τον πνευματικό τους κόσμο και αποδέχονται αυτές τις δυνάμεις, κάτι που δεν ισχύει στους υπόλοιπους ανθρώπους λόγο προκαταλήψεων ή διαφορετικών προτεραιοτήτων. Οι otherkins είναι άνθρωποι καθημερινοί σαν και εμάς, δίχως όμως να είναι άνθρωποι. Ένα κομμάτι της ψυχής τους ανήκει σε κάποιο μαγικό πλάσμα. Το γεγονός αυτό υπονοεί την ύπαρξη διαφορετικών διαστάσεων από τις οποίες προήλθαν αυτές οι ψυχές. Διαστάσεις όπου κατοικούν δράκοι, άγγελοι, ξωτικά κι ένα σωρό άλλα πλάσματα που ο ανθρώπινος νους δεν τα γνωρίζει.
Βλέπετε, τα όντα αυτά που γεμίζουν τις σελίδες της λαογραφίας και της κλασικής μυθολογίας δεν ξεπήδησαν απλά από τη φαντασία του ανθρώπου παρά αποτέλεσαν μια εμπνευσμένη γνώση της αλήθειας, αποτυπωμένη με τρόπο τέτοιο που ο ανθρώπινος νους θα μπορούσε να τη συλλάβει μέσα από μύθους και θρύλους.
Οι otherkins πιστεύουν ότι μπορούν να επιστρέψουν έστω και για λίγο σε αυτές τις διαστάσεις, όπου ανήκουν οι ψυχές τους. Αυτό συμβαίνει μέσω της αστρικής προβολής και πολλοί ισχυρίζονται ότι έχουν καταφέρει όχι μόνο να ρίξουν κλεφτές ματιές σ' αυτούς τους άλλους κόσμους, αλλά και να ταξιδέψουν εκεί κατά βούληση. Ασφαλώς, όλα αυτά μοιάζουν παράξενα, όμως οι περιγραφές των ταξιδιών τους συμπίπτουν συχνά μεταξύ τους ενισχύοντας έτσι τα πιστεύω τους!

Η συνέχεια ΕΔΩ


Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
Forum » Ελληνική Μυθολογία-Ιστορία » Η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία επηρέασε τους μεταγενέστερους? » Otherkin
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: