Κυριακή, 16-ΙΟΥ-2024, 7:52 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Πλάτων ¨Φαίδων¨ ή περί ψυχής
margaritaDate: Δευτέρα, 26-ΔΕΚ-2011, 4:41 PM | Message # 16
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ??? Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΤΙΑ

ΚΡΙΤΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
(ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ)
«...Σεις γνωρίζετε ότι το Έψιλον Βοώτου ηττήθη από εμάς που προερχόμεθα από τα Έψιλον του Σείριου και της Ανδρομέδας. Εις το ανατολικόν τόξον της Μεσογείου οι του Βοώτου είχαν κάθε ελευθερία, ενώ οι φίλοι αυτών, οι του Όφεως, τους εκάλυπταν κατ' εξακολούθησιν. Αφήσαμε αυτούς να εποπτεύουν όλην την γην, αλλά είδατε τι έγινε με την Μου και την Αντιλία. Αποφάσισα να αφήσω τους απογόνους μας να πράξουν κατά συνείδησιν, αλλά αν και θα επιτύχουν τον σκοπόν τους, θα παρακούσουν τις εντολές μου. Συνεπώς, θα λησμονήσουν τα πάντα έως την εποχήν του ΚΡΙΟΝ (Σ.Σ. Η εποχή του ΚΡΙΟΝ ήτο το 2000 π.Χ. με 60 μ.Χ.).
Μετά θα υποφέρουν τα πάνδεινα, έως ότου έλθει η εποχή των Υδάτων. Όσο δε για το Λαό του Όφεως και του Βοώτου, θα ηττηθούν κατά κράτος από τους υιούς ημών. Αλλά αυτοί θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον στην εποχή του πνευματικού θανάτου των παιδιών μας (Σ.Σ. Η εποχή του πνευματικού θανάτου ήτο το Ζώδιο των Ιχθύων), και θα επικρατήσουν επί όλων των εθνών. Οι υιοί και οι θυγατέρες ημών θα είναι κάτω από το πέλμα των εχθρών τους. Όλες οι Πύλες θα απενεργοποιηθούν και η γη δεν θα έχει πλέον την κατάλληλη ενέργεια. Διότι σε κάθε εποχή, έως την εποχή των Ιχθύων τα τέκνα μας θα διαπράξουν σωρεία λαθών! Δια τούτο θα είναι ωσάν σκλάβοι σε όλη την διάρκεια των Ιχθύων. Οι δε φωνές των εκλεκτών τέκνων μου, όπως του Μίνωος, του Ηρακλέους δεν θα ακουσθούν. Διότι πρέπει να τιμωρηθούν. Θα αποστείλω τα ιδικά σας πνεύματα σε εξέχουσα ελληνική δελφύν (=μήτρα) και σε κάθε εποχή, ώστε να υπάρχει το ιδικόν μας ιχώρ και να καθοδηγεί τους απογόνους μου. Η τιμωρία φαίνεται ως σκληρά, αλλά πρέπει να γίνει κατ' αυτόν τον τρόπον, διότι γνωρίζω πως όλοι εσείς λυπάσθε καθώς βλέπετε να χάνεται η αρετή και το σέβας από τη φυλή αυτήν που εμείς δημιουργήσαμε. Ουδέποτε επιθυμούσα τις επιμειξίες με τον λαό του Δράκοντα, του Βοώτου, και με τον λαό που ήλθε από τον Ήτα. Όμως, δεν θα τους τιμωρήσω για όλα αυτά τα λάθη που θα διαπράξουν στο μέλλον, αλλά θα τους τιμωρήσω για έναν και μόνο λόγο : Όταν θα παρακούσουν τις εντολές μου, όπως και τις δικές σας εντολές, καθώς θα πολεμούν τους κακούς εκείνης της νήσου, διότι δεν σκέφθηκαν πως η ίδια η θάλασσα θα τους τιμωρήσει καθώς αυτή θα οδηγηθεί από τον Ποσειδώνα στο γήινο χέρι μου (Σ.Σ. Η Ελληνική Χερσόνησος πάντοτε έμοιαζε σαν ένα χέρι που σκορπά τον σπόρο της δημιουργίας), εκεί στην πρώτη γήινη έδρα μας, όπου ο χώρος εκείνος θα κτυπηθεί υπό των υδάτων, ενώ εκ των έσω υπό του Πυριφλεγέθοντος ποταμού θα εξέλθει το πνεύμα της συμφοράς και η γενέθλια γη των εδώ παιδιών μου θα υποστεί τα πάνδεινα. Η τιμωρία μου προς τα παιδιά μου θα έχει διάρκεια σε όλην την εποχήν του Λέοντος, έως τα μέσα της εποχής του Καρκίνου. Αλλά η τιμωρία που θα υποστούν θα είναι εκείνη των Ιχθύων. Μετά θα αποστείλω τους καλύτερους από τον Όλυμπο του Σείριου να ενσαρκωθούν και να οδηγήσουν τα τέκνα μου από την ατραπό της αρετής. Η δε διδασκαλία θα είναι τέλεια. Εσείς οι ίδιοι θα τους οδηγήσετε και θα τους καταστήσετε δασκάλους αυτού του πλανήτου. Θα γίνουν πάλι οι ηγέτες όλων των εθνών και η ηγεσία αυτών θα κρατήσει άπαξ δια παντός.
Ζεύ, είπεν ο Ήφαιστος, ο λαός μας προέρχεται μέσα από το είναι μας, και θα είναι άδικο να τιμωρηθεί από εμάς τους ίδιους, εφ’ όσον πράττουν ως σωστοί άνθρωποι.
Σου είπα, ω Ήφαιστε να μην διαχωρίσεις το αρσενικό με το θηλυκό, όπως επίσης είπα και στην Δήμητρα να ανθρωποποιήσει τον λαό της Ευρώπης που ήλθε από το Ήτα. Πώς πιστεύεις ότι εγώ μπορώ να κάμω κακό? Ουδείς εξ ημών ημπορεί να κάμει κακό! Μπορούμε όμως να κάνουμε κακό στο κακό. Και το μόνο κακό που υπάρχει στο βόρειο και νότιο ημισφαίριο, όπως επίσης στο δυτικό και ανατολικό, προέρχεται από τον Όφι, τον Βοώτη, την Περιστερά και τον Ωρίωνα. Αυτοί πολέμησαν τους ουράνιους υιούς μας, αυτοί τώρα θέλουν να εξολοθρεύσουν τους υιούς και τις θυγατέρες που εδημιουργήσαμε εδώ στη Γην.
Έχεις δίκαιο, Ζεύ Πάτερ, είπε ο Διόνυσος. Αλλά όταν τιμωρούμε την ίδια μας την ύπαρξη, τότε αυτό είναι διπλό κακό που κάνουμε.
Εσύ, Διόνυσε, κάποτε θα με διαδεχθείς για δύο Στήλες ή 200 χρόνια (Σ.Σ. Οι δύο στήλες ή 200 χρόνια ισχύουν με τα 2000 χρόνια που θα αντικαταστήσει ο υιός του πατέρα). Στο γήινο όνομά σου θα γίνουν οι πιο αποτρόπαιες πράξεις εις βάρος των εδώ απογόνων μας. Αλλά όλα τα έθνη θα μάθουν, επιτέλους, πως οι λαοί του μίσους : Όφεως, Περιστεράς, Βοώτου και Ωρίωνος που συγχωνεύθηκαν, θα φανερωθούν για τις άτιμες πράξεις των και όλοι οι λαοί θα τους μέμφονται. Ενώ τα ιδικά μας τέκνα θα τα υμνούν σε κάθε εποχή οι λιγοστοί φωτισμένοι, ώσπου στην εποχήν του Υδροχόου οι πάντες θα τους μιμούνται. Συνεπώς, η Δόξα και η Τιμή τους ανήκουν.
Όσον αφορά τους νέους κύριους της Ατλαντίδας, θα υποστούν αυτά που έχουν υποστεί οι δύο άλλες ήπειροι (Σ.Σ. Ο Πλάτων εννοεί την Λεμουριά ή Μου και την Αντιλία). Οι υιοί ημών θα τους δεχθούν εις την κλειστήν θάλασσαν και οι εισβολείς θα φθάσουν έως την Άκραν Πόλιν, την καθέδρα της Αθηνάς. Όμως τα τέκνα τα ιδικά μας θα τους νικήσουν και θα τους πάρουν στο κατόπιν μέχρι που θα φθάσουν στο σημείο να εισβάλλουν στην νήσο της κακίας. Εκεί θα νικήσουν τους κακούς, αλλά δεν θα φύγουν. Κι αυτό δεν είναι σωστό, διότι θα πρέπει να δείξουν έλεος, εφ’ όσον, μόνον οι ουράνιοι υιοί μου δικαιούνται αυτό το προνόμιο. Μόνον εμείς και οι ουράνιοι υιοί μου δικαιούνται αυτό το προνόμιο. Μόνον εμείς και οι ουράνιοι υιοί μας έχουμε κάθε δικαίωμα να αφανίσουμε το κακό. Οι κακοί όμως είναι ανόητοι, διότι λησμονούν ότι οι αρχικές πατρίδες των : Όφις, Περιστερά, Βοώτης, Ωρίων είναι υπό την κατοχήν μας. Και θα είναι για πάντα. Δεν γνωρίζουν ότι η Σελήνη που φέραμε τότε δεν θα επιτρέψει στους πρώτους αδελφούς των που τώρα ευρίσκονται εις τα βάθη της γης, να αναχωρήσουν για τον ουρανό. Δεν γνωρίζουν ότι η εισβολή στην γην αυτήν ήτο το πιο τραγικό τους λάθος. Δεν γνωρίζουν ότι η εισβολή εις την εδώ Εστίαν μας να εξολοθρεύσουν τα τέκνα μας, θα είναι η αρχή του τέλους των.
Τα τέκνα ημών θέλουν να καταστρέψουν την νήσον, ενώ το σωστό είναι να τιμωρήσουν μόνον τους ασεβείς. Βεβαίως, γνωρίζω πως μαζί με την νήσον θα καταστραφεί και θα εξαφανισθεί το μίσος και η αλαζονεία των υποτακτικών μας τους οποίους εμείς συγχωρήσαμε. Οι ψυχές των παιδιών μας επανέρχονται τακτικά σε τούτην εδώ την γη και θα ευημερούν ως νέοι άνθρωποι, εκ των οποίων λίγοι θα θυμούνται το παρελθόν, και μόνον με τη δύναμη της ιδικής των θέλησης σήμερον, η δύναμη του Λέοντος (Σ.Σ. «Λέων» Εννοεί το Ζώδιο του Λέοντος) θα τσακίσει τους κακούς, και η νήσος θα εξαφανισθεί, έως ότου θα αποφασίσω εγώ.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ : Σωστά έπραξε ο Παντεπόπτης Ζεύς, αλλά πες μας Κριτία, τι απέγιναν οι αρχαίοι συμπολίται μας και οι κακοί της Ατλαντίδος.
ΚΡΙΤΙΑΣ : Ο πόλεμος άρχισε στο δυτικό άκρο της Κρήτης. Οι Άτλαντες δολοφόνησαν τον ιεροφάντη της Ατλαντίδος ο οποίος κατήγετο από την Αντιλία. Ο Βασιλεύς των κακών διέταξε να κόψουν τα χέρια του δύστυχου άνδρα και να τον πετάξουν στη θάλασσα. Το πρωί της επόμενης ημέρας οι Άτλαντες επιτέθηκαν στον ελληνικό στόλο, ενώ οι σύμμαχοι εγκατέλειψαν τους δικούς μας. Οι δύο στόλοι έφθασαν έξω από τον Πειραιά, κι ενώ έδειχναν πως οι Έλληνες θα έχαναν την τελική μάχη, συνέβη το αντίθετο : Ήλθαν δυνάμεις των Ελλήνων από τον Άτλα της Μεσογείου (Σ.Σ. Ο Άτλας της Μεσογείου είναι η Μάλτα. Εάν διαβάσουμε ανάποδα τη λέξη ΜΑΛΤΑ, θα διαπιστώσουμε ότι σημαίνει «ΑΤΛΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ»). Η ναυμαχία συνεχίστηκε λυσσαλέα, και οι Αθηναίοι τους νίκησαν. Ύστερα τους πήραν στο κατόπιν. Αλλά τα δύο μεγάλα πτερωτά άρματα που έμοιαζαν σαν φωτεινές ασπίδες ειδοποίησαν τους Έλληνες να μη εισβάλλουν εντός της νήσου. Δυστυχώς δεν εισακούσθηκαν οι συμβουλές των θεών, γιατί οι Έλληνες χρησιμοποίησαν τα δικά τους μικρά ιπτάμενα άρματα και εισέβαλαν στην Ατλαντίδα. Τότε, τα δύο ιπτάμενα άρματα έφυγαν από την γη και εγκαταστάθηκαν στον Άρη, όπου και θα προσφέρουν την βοήθειά τους μόνο όταν οι θεοί κρίνουν πως είναι αναγκαίο.
Υπήρχε, όμως, ακόμη ένα ιπτάμενο όχημα το οποίο παρέμεινε εδώ στην γη. Ακολούθησε την αντεπίθεση των Ελλήνων, ώσπου οι υπόλοιποι θεοί που ευρίσκοντο μέσα σ’ αυτό προειδοποίησαν και πάλι τους Έλληνες να μην κάνουν χρήση των όπλων τους. Δυστυχώς, οι προγονοί μας δεν τους άκουσαν, και όταν έκαμαν χρήση της τεχνολογίας των, η οποία είναι άγνωστη στις ημέρες μας για τους αμύητους, η νήσος κατεστράφη, παρασύροντας και πολλούς από τους προγόνους μας στον βυθό της θάλασσας. Αυτό όμως που είναι υψίστης σημασίας, φίλοι μας, είναι θα έλθει πάλι μια εποχή που οι άνθρωποι θα ζουν με αγάπη, αρετή και σέβας χάρις στους απογόνους μας».
Εδώ τελειώνει η συνέχεια του Πλατωνικού έργου. Αισθάνομαι (Σ.Σ. Κεραμιδάς) την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμώς τους απογόνους των διασωθέντων Ελλήνων της Ατλαντίδος, τους Βάσκους, για τα απόρρητα κείμενα που μου χορηγήθηκαν!

_________________
LOVELIFE
"Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" Ανδρέας Κάλβος

Added (2011-12-26, 2:12 PM)
---------------------------------------------

Quote (margarita)
Αισθάνομαι (Σ.Σ. Κεραμιδάς) την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμώς τους απογόνους των διασωθέντων Ελλήνων της Ατλαντίδος, τους Βάσκους, για τα απόρρητα κείμενα που μου χορηγήθηκαν!

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΟΧΙ?????????

Added (2011-12-26, 4:41 PM)
---------------------------------------------
ενοώ είναι αληθινό το κείμενο η οχι?????


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Δευτέρα, 26-ΔΕΚ-2011, 7:06 PM | Message # 17
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Quote (margarita)
ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΟΧΙ?????????

Ο Ανέστης Κεραμιδάς υπήρξε (έχει πεθάνει πριν 1 χρόνο περίπου) ένας αμφιλεγόμενος συγγραφέας. Τα βιβλία του ωστόσο είχαν μεγάλη πέραση και γινόταν μπεστ σέλερ ό,τι έγραφε! Έχω όλα τα βιβλία του, αλλά εμένα προσωπικά δεν με έπεισε ότι όλα όσα έγραφε ήταν πραγματικά και όχι από το μυαλό του! Είναι ο πρώτος που έγραψε για τους "Ε" και έλεγε ότι έχει επαφή μαζί τους!

Υπάρχει και η φήμη που λέει ότι ενώ ήταν ένας μέτριος μαθητής στο γυμνάσιο. εξατάξιο τότε, είχε μια επαφή με κάποιους που τον οδήγησαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα σε μια έπαυλη και του είπαν ότι αν συνεργαζόταν μαζί τους και διέδιδε όσα θα του αφηγηθούν, θα γινόταν μεγάλος συγγραφέας, όπως κι έγινε. Εξέδιδε και το περιοδικό Ιερά Ελλάς (που επίσης έχω όλα τα τεύχη του) και τον πάντρεψε ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν ήταν αρχαιοελληνιστής και πολέμιος των ιουδαιοχριστιανών (πριν μπλεχτεί με το ΛΑ.Ο.Σ και γίνει για λόγους ψηφοθηρικούς Χριστιανός του κερατά)!

Τώρα αν είχε στην κατοχή του το τέλος του Κριτία και έγραψε βάση και αυτού το βιβλίο του για τα μυστικά της Ατλαντίδος, τί να πω;;; Και ο Λιακό έχει τα χάλκινα βιβλία! Ο καθένας με την τρέλα του!!! Διαβάζουμε, κρίνουμε, ανακρίνουμε, επικρίνουμε και ανάλογα με το antivirus που διαθέτει το μυαλό του καθενός δέχεται ή απορρίπτει ο,τιδήποτε έρχεται εις γνώση του!


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Δευτέρα, 26-ΔΕΚ-2011, 8:38 PM | Message # 18
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
ηθελα να ρωτήσω το εξης εκτος απο αυτά που λέει ο κεραμιδας υπάρχει σε αλλα αρχαία κείμενα η υπόσχεση επιστροφής των προγόνων μας?

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Δευτέρα, 26-ΔΕΚ-2011, 9:02 PM | Message # 19
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Εγώ γνωρίζω μόνο τον χρησμό του Μαντείου των Δελφών! Άλλη τόσο φανερή δεν έχω υπ' όψιν μου! Και μου φαίνεται λογικό! Ήταν εδώ και έφυγαν αφήνοντας τον χρησμό του Μαντείου ως τελευταία υπόσχεση! Πιο πριν γιατί να λένε για φυγή και επιστροφή;;;

Αλλά και να υπήρχε κάτι δεν θα είχαν εξαφανίσει οι Ιουδαιοχριστιανοί αυτό το κάτι που θα έδινε ελπίδα στους σκλαβωμένους;;; ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Δευτέρα, 26-ΔΕΚ-2011, 9:10 PM | Message # 20
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
μπορεί να μην πρόλαβαν να τα εξαφανήσουν ολα ,οχι οτι πιστευω στο συγκεκριμένο κείμενο , αλλα διαισθητικά δεν πιστεύω οτι τα εχουν καταστρέψει ολα!!!

Added (2011-12-26, 9:10 PM)
---------------------------------------------
πάντως αυτά που λέει το κείμενο δεν μου είναι αγνωστα σαν να τα ξέρω


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Δευτέρα, 26-ΔΕΚ-2011, 9:33 PM | Message # 21
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Ο Πλάτωνας πάντως δεν τελείωσε τον Κριτία! Καταπιάστηκε με άλλο γραπτό! Αυτό είναι σίγουρο από γραφές της εποχής του! Τώρα γιατί άφησε ένα τέτοιο κείμενο ημιτελές την πιο κρίσιμη στιγμή... τί να πω! Μου προξενεί εντύπωση. Ίσως δεν θέλησε να κοινοποιήσει κάτι που έπρεπε να μείνει κρυφό! Η σιωπή του Μύστη, ή η σιωπή του Σοφού!

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Δευτέρα, 26-ΔΕΚ-2011, 9:41 PM | Message # 22
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
Quote (Αθηναίος)
Η σιωπή του Μύστη, ή η σιωπή του Σοφού!

πάντως εσκεμένα πιστεύω τους ξεφεύγανε ορισμένα μέσα στα κείμενα για να ενημερωθούν αυτοί που ψάχνουν γιατι οι μύστες οπως και να εχει γνωρίζουν


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Δευτέρα, 26-ΔΕΚ-2011, 9:54 PM | Message # 23
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Φυσικά! Γι' αυτό και ορισμένοι (αν όχι όλοι) κυνηγήθηκαν!

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Δευτέρα, 26-ΔΕΚ-2011, 10:15 PM | Message # 24
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
οι περισσότεροι κυνηγήθηκαν

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΘνητοςDate: Δευτέρα, 26-ΔΕΚ-2011, 10:43 PM | Message # 25
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10708
Awards: 16
Reputation: 45
Status: Offline
Πολυ "φανερα" τα λεει το πανω κεμενο !
ή μου φαινεται ?


ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
 
margaritaDate: Δευτέρα, 26-ΔΕΚ-2011, 10:52 PM | Message # 26
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
απροκάλυπτα φανερά τα λέει γι αυτο δεν είμαι σίγουρη οτι είχε το αληθεινό κέιμενο η είναι της φαντασιας του

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Δευτέρα, 26-ΔΕΚ-2011, 11:37 PM | Message # 27
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Αληθινό κείμενο δεν υπάρχει! Όλοι οι σύγχρονοι του Πλάτωνα αλλά και οι αμέσως μεταγενέστεροι δεν γνώριζαν τη συνέχεια γιατί δεν υπήρχε! Άρα είναι από το μυαλό του συγγραφέα!

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Τετάρτη, 16-ΜΑ-2012, 10:30 PM | Message # 28
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
ετσι είναι

Added (2012-01-02, 11:41 AM)
---------------------------------------------
Πλάτωνος Επιστολή Ζ'. Εισαγωγή, μετάφραση, σημειώσεις. Αθήνα: Στιγμή.

Όταν μια φορά ήμουν νέος, μου συνέβη το ίδιο ακριβώς που συνέβη και σε άλλους πολλούς: αποφάσισα, αμέσως μόλις γίνω αυτεξούσιος, ν' ακολουθήσω το πολιτικό στάδιο. Τότε μου παρουσιάστηκαν τα εξής περίπου πολιτικά γεγονότα: Έπειτα από την κατακραυγή πολλών εναντίον του πολιτεύματος που είχαμε τότε, γίνεται μεταπολίτευση και τη μεταπολίτευση αυτή διηύθυναν πενήντα ένας αρχηγοί, ένδεκα στην πόλη, δέκα στον Πειραιά ―η καθεμιά απ' αυτές τις δυο συναρχίες για την αγορά και για τις διοικητικές ανάγκες των πόλεων― και τριάντα έγιναν ανώτατοι άρχοντες με απόλυτη εξουσία. Μερικοί λοιπόν απ' αυτούς έτυχε να είναι συγγενείς και γνωστοί μου και μάλιστα αμέσως και επανειλημμένως με κάλεσαν να λάβω μέρος σαν σε κάτι πού δικαιωματικά μπορούσα να συμμερισθώ. Τότε εγώ έπαθα κάτι που δεν ήταν καθόλου παράξενο για τα νειάτα μου· πίστεψα δηλαδή, πως θα οδηγήσουν την πόλη από μια ζωή άδικη σ' ένα δίκαιο τρόπο ζωής κι έτσι θα την κυβερνήσουν∙ τους παρακολουθούσα λοιπόν με μεγάλη προσοχή, να ιδώ τι θα κάνουν. Και καθώς έβλεπα ότι οι άνθρωποι εκείνοι μέσα σε λίγον καιρό έκαναν να φανεί χρυσάφι το προηγούμενο πολίτευμα ― εκτός απ' τα άλλα, έστειλαν το φίλο μου, τον αρκετά ηλικιωμένο Σωκράτη, που γι' αυτόν εγώ δε θα δίσταζα να πω ότι ήταν ο δικαιότερος άνθρωπος της εποχής του, τον έστειλαν μαζί με άλλους σε κάποιον πολίτη για να τον συλλάβει και να τον οδηγήσει διά της βίας στο θάνατο· κι αυτό βέβαια για να έχει λάβει μέρος στις ενέργειες τους, είτε ήθελε, είτε όχι· εκείνος όμως δεν εννοούσε να πεισθεί και προτίμησε να κινδυνεύσει να πάθει οτιδήποτε, παρά να γίνει συνεργός τους σε ανόσιες πράξεις. Καθώς λοιπόν τα έβλεπα όλ' αυτά και μερικά άλλα παρόμοια, όχι ασήμαντα, αγανάκτησα κι αποτραβήχτηκα από κείνα τα κακά. Όχι πολύ αργότερα όμως άλλαξε η κυβέρνηση των Τριάκοντα και γενικά το πολίτευμα εκείνο· και πάλι με τραβούσε, αν και χαλαρώτερα, πάντως όμως με τραβούσε ο πόθος ν' ασχοληθώ με τα κοινά και να πολιτευθώ. Και τότε λοιπόν, καθώς ήταν ταραγμένα τα πράγματα, γίνονταν πολλά που θα μπορούσαν να σε κάνουν ν' αγανακτήσεις, και δεν είναι καθόλου παράξενο σε πολιτικές μεταβολές, οι εκδικήσεις κάποιων εναντίον μερικών εχθρών τους να ξεπερνούν τα όρια· αλλά γενικώς, οι πολιτικοί εξόριστοι που γύρισαν τότε έδειξαν μεγάλη μετριοπάθεια. Δεν ξέρω όμως πάλι πώς έτυχε, και κάποια πρόσωπα με πολιτική επιρροή καταγγέλλουν το φίλο μας, το Σωκράτη, κατηγορώντας τον για το πιο ανόσιο και το πιο αταίριαστο σ' αυτόν πράγμα· ως ασεβή δηλαδή εκείνοι τον κατήγγειλαν και αυτοί τον καταδίκασαν και τον θανάτωσαν, εκείνον, που αρνήθηκε τότε να λάβει μέρος στην ανόσια σύλληψη ενός από τους φίλους τους που καταδιώκονταν τότε, όταν οι ίδιοι δυστυχούσαν στην εξορία. Καθώς λοιπόν έβλεπα αυτά και τους ανθρώπους που ασχολούνταν με την πολιτική και τους νόμους και τον τρόπο της ζωής, όσο περισσότερο τα συλλογιζόμουνα κι όσο προχωρούσα στην ηλικία, τόσο δυσκολώτερο μου φαινόταν, να διαχειρίζεται κανείς σωστά την πολιτική εξουσία. Γιατί ούτε χωρίς προσωπικούς και πολιτικούς φίλους πιστούς είναι δυνατόν να ενεργήσεις ―κι αυτούς, ούτε αν υποθέσομε πως υπήρχαν ήταν εύκολο να τους βρεις, γιατί η χώρα μας δε ζούσε πια με τα ήθη και τις ασχολίες των πατέρων μας, ούτε άλλους καινούργιους ήταν δυνατόν με κάποια ευκολία να κάνεις―, κι απ' το άλλο μέρος οι διατάξεις των νόμων και τα ήθη διαφθείρονταν και η διαφθορά αυτή προχωρούσε καταπληκτικά. Έτσι, ενώ στην αρχή ήμουν γεμάτος ορμή για πολιτική δράση, καθώς κοίταζα όλα αυτά και τα έβλεπα να γίνονται άνω κάτω, στο τέλος μ' έπιασε ίλιγγος. Και να ερευνώ βέβαια δεν έπαψα, με ποιον άραγε τρόπο θα ήταν δυνατόν να διορθωθούν και όλ' αυτά πού ανέφερα και ―προπάντων― η πολιτεία γενικά, για τη δράση όμως περίμενα πάντοτε την κατάλληλη ώρα· και στο τέλος κατάλαβα, ότι κανένα απολύτως από τα σύγχρονά μας κράτη δεν κυβερνάται σωστά ―αφού η νομοθεσία τους βρίσκεται, μπορεί κανείς να πει, σε μια κατάσταση, που δεν επιδέχεται καν θεραπεία χωρίς σοβαρή προετοιμασία μαζί με τη βοήθεια κάποιας καταπληκτικής τύχης―, κι έτσι αναγκάσθηκα να κάνω το εγκώμιο της αληθινής φιλοσοφίας και να λέω ότι μέσ' απ' αυτήν είναι δυνατόν να δει κανείς το δίκαιο παντού, και στης πολιτείας και στων ατόμων τη ζωή, και ότι επομένως οι γενεές των ανθρώπων δεν θα πάψουν να υποφέρουν, παρά όταν, ή εκείνοι που σωστά και γνήσια φιλοσοφούν, πάρουν στα χέρια τους την πολιτική εξουσία, ή οι πολιτικοί ηγέτες, από μια θεία βουλή, φιλοσοφήσουν αληθινά

Added (2012-01-02, 11:42 AM)
---------------------------------------------

Quote (margarita)
και ότι επομένως οι γενεές των ανθρώπων δεν θα πάψουν να υποφέρουν, παρά όταν, ή εκείνοι που σωστά και γνήσια φιλοσοφούν, πάρουν στα χέρια τους την πολιτική εξουσία, ή οι πολιτικοί ηγέτες, από μια θεία βουλή, φιλοσοφήσουν αληθινά

Added (2012-05-16, 10:30 PM)
---------------------------------------------
Πέμπτη, 10 Μάιος 2012 14:01 | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ
Η αφύπνιση της Ψυχής μας
Σύμφωνα με την Ελληνική Κοσμοθεωρία υπάρχει άμεση σύνδεση του Μακρόκοσμου ή του Σύμπαντος και του Μικρόκοσμου ή του Ανθρώπου

decrease font size increase font size
Εκτύπωση
Email

Η αφύπνιση της Ψυχής μας

από το Γιώργο Χαραλαμπίδη

Όπως γνωρίζουμε, σύμφωνα με την Ελληνική Κοσμοθεωρία υπάρχει άμεση σύνδεση του Μακρόκοσμου ή του Σύμπαντος και του Μικρόκοσμου ή του Ανθρώπου.

Δηλαδή της Φύσης του Σύμπαντος και της Φύσης του Ανθρώπου.



Όλες οι προσπάθειες των επιστημών και κυρίως της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ έχουν σαν βασικό τους στόχο να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν την λειτουργία αυτών των φυσικών νόμων.

Πρόκειται βεβαίως για μία εργασία εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη, κατά την οποία ένας Άνθρωπος που θα ήθελε να αποκτήσει κάποια ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, να αφιερώσει ολόκληρη την ζωή του.

Ο λόγος είναι διότι αυτά τα πολύτιμα μυστικά που θα μας επιτρέψουν να γνωρίσουμε την πραγματική φύση του εαυτού μας είναι πολύ καλά κρυμμένα.

Αυτήν την θεμελιώδη Αλήθεια την γνωρίζει πολύ καλά και ο Ηράκλειτος, ο «σκοτεινός» Φιλόσοφος, ο οποίος μέσα από τα βάθη των αιώνων μας αποκαλύπτει ότι:



«ΦΥΣΙΣ ΚΡΥΠΤΕΣΘΑΙ ΦΙΛΕΙ»



Δηλαδή, ότι το βασικό χαρακτηριστικό της Φύσης του Σύμπαντος αλλά και του Ανθρώπου είναι ότι του αρέσει να κρύβει πολύ καλά τα πολύτιμα μυστικά του που αφορούν στην σύσταση της εσωτερικής του Φύσης.

Αυτός είναι και ο λόγος που αν και οι Άνθρωποι ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τα μυστικά της, επιστρατεύοντας πολλές φορές όλα τα μέσα που διαθέτουν, η Φύση τελικά ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ, έτσι ώστε να μην μπορούμε να γνωρίζουμε την ολοκληρωμένη ΑΛΗΘΕΙΑ σύμφωνα με την οποία λειτουργούν οι Νόμοι τόσο του Σύμπαντος όσο και του Ανθρώπου.



Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία όμως, διαθέτει την λύση και γι αυτό το θεμελιώδες πρόβλημα.



Ο ίδιος ο Αριστοτέλης στο βιβλίο του «Μετά τα Φυσικά» μας διευκρινίζει ότι ο λόγος της αποτυχίας μας ως προς το θέμα της ανακάλυψης και κατανόησης αυτής της κρυμμένης Συμπαντικής Αλήθειας, είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως οι ερευνητές που ενδιαφέρονται για αυτά τα πράγματα, από τον πιο απλό Άνθρωπο, μέχρι τον πιο μεγάλο επιστήμονα, κάνουν διαπράττουν ένα βασικό λάθος.

Λαμβάνουν υπόψη τους την «Ονομαζομένη Σοφία» αυτό δηλαδή που πιστεύουν ότι είναι σωστό, και όχι την πραγματικά αληθινή Σοφία, την «Σοφία Ορθή» την οποία και δεν γνωρίζουν διότι πολύ απλά δεν την έχουν ακόμα ανακαλύψει!



Ο κατεξοχήν Φιλόσοφος που συνειδητοποίησε αυτήν την κατάσταση για την οποία μας μιλάει ο Ηράκλειτος και αναζήτησε μια δυναμική και αποτελεσματική λύση ήταν αναμφισβήτητα ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ.



Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Σωκράτης στην προσπάθειά του να ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ να αποκαλυφθεί, επινόησε και εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία την μέθοδο της ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ, γνωστή και ως Μαιευτική Μέθοδο.

Αυτήν την πραγματικά θεία και υπέροχη τέχνη, η οποία αποσκοπούσε σε μία πρωτοφανή δυνατότητα, για τα μέχρι τότε ανθρώπινα δεδομένα:

Να «Γεννήσει» στην Ψυχή του Ανθρώπου εκείνου που θα αποφασίσει να ασχοληθεί με αυτά τα Φιλοσοφικά θέματα, τον ΘΕΙΟ ΣΠΟΡΟ, η καλλιέργεια του οποίου θα οδηγήσει στον Καρπό της αποκάλυψης «ΣΟΦΙΑΣ ΟΡΘΗΣ».

Έτσι όταν ο καρπός αυτός ωριμάσει, θα ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ να σταματήσει να κρύβεται μέσα στο περίβλημά της και θα αποκαλυφθεί με όλο της το Κάλος και την Παντοδυναμία!

Μόνο τότε, αυτός ο Άνθρωπος μπορεί να «σταθεί στα πόδια του», όπως ακριβώς ένα μωρό που όσο μεγαλώνει αρχίζει σταδιακά να μαθαίνει να περπατάει, στην αρχή με την βοήθεια της Μητέρας του και στην συνέχεια χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τις δικές του δυνάμεις.



Ας μην ξεχνάμε όμως ότι στον αποσυμβολισμό τα ΠΟΔΙΑ σχετίζονται πάντοτε με την ΨΥΧΗ.

Το ΒΡΕΦΟΣ που φέρνει στη ζωή η Μαιευτική Μέθοδος, είναι η βρεφική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ανεξέλικτη Ψυχή μας. Επομένως ο Άνθρωπος αυτός που καταφέρνει να σταθεί ΟΡΘΙΟΣ και να αρχίσει να περπατάει με τις δικές του δυνάμεις, είναι ο Άνθρωπος αυτός που έχει καταφέρει να ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.



Πόσο εύκολο είναι όμως να σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας και να καταφέρουμε ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;



Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε κατανοήσει ότι η Μέθοδος της Σωκρατικής Διαλεκτικής, περιστρέφεται γύρω από την ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ μας, από τον Ύπνο που αφορά στην ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ πανσοφία της, αλλά και της Δοκησισοφίας και της Επανάπαυσης, στην οποία συνήθως βρισκόμαστε, πιστεύοντας ότι στην ζωή μας «όλα πάνε καλά!»



Είναι όμως πραγματικά έτσι;

Οι Νεοπλατωνικοί Φιλόσοφοι, μας παραδίδουν, μία εξαιρετικά σημαντική πληροφορία. Μας περιγράφουν τις ΚΥΡΙΕΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, τα στάδια δηλαδή από τα οποία οφείλει να περάσει κάθε Ψυχή κατά την διάρκεια της πορείας της προς την Πνευματική της εξέλιξη που ισοδυναμούν με την ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.



Ο Νεοπλατωνικός Πρόκλος, στα σχόλιά του στον «Κρατύλο» του Πλάτωνα, μας αποκαλύπτει ότι, ένας Άνθρωπος, μπορεί να βρίσκεται σε ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ:



ΝΑ ΓΙΓΝΩΣΚΕΙ ή ΝΑ ΜΗ ΓΙΓΝΩΣΚΕΙ



Με άλλα λόγια ένας Άνθρωπος μπορεί να ΓΝΩΡΙΖΕΙ την πραγματική αλήθεια ή μπορεί να ΜΗΝ την ΓΝΩΡΙΖΕΙ.



Μπορεί δηλαδή, να καταλαβαίνει ή όχι αυτά που συμβαίνουν γύρω του, να έχει ή να μην έχει την συναίσθηση της πραγματικότητας, ή ακόμη και την συναίσθηση αυτού του ίδιου του τού Εαυτού.

Αυτές οι δύο ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ χωρίζονται σε πέντε συγκεκριμένα εξελικτικά ΣΤΑΔΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ.



Τα στάδια αυτά είναι:
1.Η διπλή Άγνοια. 2.Η απλή Άγνοια. 3.Η Έφεση. 4.Η Ζήτηση. 5.Η Εύρεση.



Διαπιστώνουμε ότι η αρχική κατάσταση του «μη γιγνώσκειν», η κατάσταση δηλαδή της ΑΓΝΟΙΑΣ, θεωρείται τόσο σοβαρή, ώστε καταλαμβάνει και τα δύο αρχικά στάδια.

Δηλαδή αυτό που μας διδάσκει ο Πρόκλος είναι ότι υπάρχει αφ’ ενός μεν η κατάσταση της ΑΠΛΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ, στην οποία βρισκόμαστε όταν δεν γνωρίζουμε κάτι, υπάρχει όμως αφετέρου και μία δεύτερη, δυστυχώς πολύ σοβαρότερη κατάσταση – την οποία σπανίως αντιλαμβανόμαστε – και η οποία ονομάζεται ΔΙΠΛΗ ΑΓΝΟΙΑ.

Αυτή η Διπλή Άγνοια θεωρείται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, διότι σ’ αυτήν βρισκόμαστε όταν, ενώ δεν γνωρίζουμε κάτι, δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν το γνωρίζουμε!

Η Διπλή Άγνοια περιγράφει την πολύ άσχημη ψυχική κατάσταση την οποία βιώνουμε ενώ είμαστε πλήρως πεπεισμένοι ότι αυτό το οποίο εμείς κάνουμε είναι το σωστό, ενώ στην πραγματικότητα οι απόψεις μας είναι εντελώς λανθασμένες!

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ!



Ο λόγος για τον οποίο η κατάσταση αυτή θεωρείται επικίνδυνη, είναι διότι, όχι μόνο δεν προσπαθούμε να διορθώσουμε τον εαυτό μας, όπως θα έπρεπε να κάνουμε σύμφωνα με την λογική, αλλά αντιθέτως δίνουμε συμβουλές στους άλλους (οι οποίες είναι φυσικά λανθασμένες) και προοδευτικά γινόμαστε Δοκησίσοφοι,



Πιστεύουμε δηλαδή ότι εμείς γνωρίζουμε τα πάντα και είμαστε Σοφοί. Στην πραγματικότητα όμως δεν έχουμε κατανοήσει παρά ελάχιστα πράγματα, όσον αφορά την αληθινή μας φύση– άσχετα με τους τίτλους των σπουδών μας – και είμαστε απολύτως παραπλανημένοι.



"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
ΑθηναίοςDate: Τετάρτη, 16-ΜΑ-2012, 11:35 PM | Message # 29
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 10386
Awards: 17
Reputation: 46
Status: Offline
Quote (margarita)
Ο λόγος για τον οποίο η κατάσταση αυτή θεωρείται επικίνδυνη, είναι διότι, όχι μόνο δεν προσπαθούμε να διορθώσουμε τον εαυτό μας, όπως θα έπρεπε να κάνουμε σύμφωνα με την λογική, αλλά αντιθέτως δίνουμε συμβουλές στους άλλους (οι οποίες είναι φυσικά λανθασμένες) και προοδευτικά γινόμαστε Δοκησίσοφοι,

Πιστεύουμε δηλαδή ότι εμείς γνωρίζουμε τα πάντα και είμαστε Σοφοί. Στην πραγματικότητα όμως δεν έχουμε κατανοήσει παρά ελάχιστα πράγματα, όσον αφορά την αληθινή μας φύση– άσχετα με τους τίτλους των σπουδών μας – και είμαστε απολύτως παραπλανημένοι.


Αυτό τα λέει όλα! Και δυστυχώς είναι "προνόμιο" της φυλής μας!


Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.
 
margaritaDate: Τετάρτη, 16-ΜΑ-2012, 11:49 PM | Message # 30
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Messages: 12902
Awards: 15
Reputation: 44
Status: Offline
ετσι είναι!

Added (2012-05-16, 11:49 PM)
---------------------------------------------

Quote (margarita)
Αυτή η Διπλή Άγνοια θεωρείται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ


"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"
 
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search: