Τρίτη, 21-ΜΑ-2024, 7:37 AM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Ένας νέος "μικρός Βούδας";
Ένας νέος "μικρός Βούδας";
hollow_earthDate: Τρίτη, 05-ΑΠΡ-2011, 7:14 PM | Message # 1
Μέλος φάντασμα
Group: Special User
Messages: 12
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Ένα παράξενο φαινόμενο έχει κάνει τους ανθρώπους στο Νεπάλ να αναθερμάνουν το θρησκευτικό τους ενδιαφέρον και να μιλάνε για μια πιθανή νέα ενσάρκωση του Βούδα. Ένα 15χρονο αγόρι βρίσκεται εδώ και 6 μήνες σε βαθύ διαλογισμό, δίχως να λαμβάνει τροφή ή νερό (!)

Ο μικρός Ram Bahadur Bamjon έχει προκαλέσει το θρησκευτικό δέος τουλάχιστον 100.000 ανθρώπων, οι οποίοι έχουν επισκεφτεί τον τελευταίο καιρό το μέρος που ο μικρός «Βούδας» διαλογίζεται με κλειστά μάτια απερίσπαστος από εξωτερικές συνθήκες, αλλά και δίχως να λαμβάνει τροφή ή νερό.

Καθώς, το φαινόμενο αποτελεί μεταξύ άλλων και ένα ιατρικό θαύμα, οι αρχές του Νεπάλ ζήτησαν τη βοήθεια της επιστήμης για να βρεθεί εξήγηση για το μυστήριο. Τις έρευνες πρόκειται σύντομα να αναλάβει η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνολογίας του Νεπάλ.

Εντωμεταξύ χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν καθημερινά στην περιοχή Bara, 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας του Νεπάλ, Κατμαντού. Εκεί και κάτω από τη σκιά ενός δέντρου "papal", δέντρο ιερό για τους Ινδούς, ο μικρός Bamjon διαλογίζεται, όπως ο Βούδας διαλογίζονταν πριν από 2600 χρόνια κάτω από το ιερό δέντρο "boddhi" για να φτάσει τελικά σε κατάσταση Φώτισης.

Οι επισκέπτες επιτρέπεται να δουν τον «μικρό Βούδα» από απόσταση 50 μέτρων και από την αυγή μέχρι τη δύση του ήλιου, καθώς τη νύχτα το θέαμα του διαλογιζόμενου καλύπτεται από μια κουβέρτα. Αυτό προκαλεί τη δυσπιστία κάποιων όπως του δημοσιογράφου Govinda Devkota, ο οποίος δηλώνει με νόημα: «αμφιβάλλω για το ότι είναι ενσάρκωση του Βούδα, επειδή δεν ξέρουμε τι κάνει τις νύχτες !».

Πάντως κάποιοι γιατροί που έχουν παρακολουθήσει (κι αυτοί από την απόσταση των 50 μέτρων) το αγόρι δήλωσαν ότι αναπνέει κανονικά αν και δείχνει εξασθενημένο.

Άλλη μία σύμπτωση που ενισχύει το θρησκευτικό αίσθημα των Ινδών είναι ότι, το όνομα της μητέρας του αγοριού είναι Μάγια, δηλαδή όπως ακριβώς ονομάζονταν και η μητέρα του ιστορικού Βούδα, του Σιντάρτα Γκoτάμα Βούδα που έζησε στα ίδια περίπου μέρη τον 6ο αι. π.Χ.

Η ίδια δηλώνει ότι ο μικρός Bamjon είναι το τρίτο από τα επτά παιδιά της και ότι από μικρός αποζητούσε την απομόνωση και δεν έπαιζε με τα άλλα παιδιά. Οι αρχικές ανησυχίες της για το γεγονός αντικαταστάθηκαν από την ευτυχία της καθώς συνειδητοποίησε την αφοσίωση του γιου της στον Βούδα.

 
aposperittisDate: Τρίτη, 05-ΑΠΡ-2011, 7:21 PM | Message # 2
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Ένα παιδί με πιθανές τάσεις καταθλιπτικές μεγαλωμένο κιόλας στο Θιβέτ, με τα έθιμα της λιτής διατροφής, της προσευχής και του διαλογισμού δεν είναι και πολύ δύσκολο να γίνει κυριολεκτικά άψογος σε αυτό που κάνει! Και δεν θέλει και πολύ να πάρει τον τίτλο του Βούδα από αυτούς τους φανατικούς.
Για να μην μιλήσουμε για θεωρίες συνωμοσίες πως τον προετοίμαζαν από καιρό πριν τον βγάλουνε στην επιφάνεια φτιάχνοντας του ένα τέλειο ιστορικό υπόβαθρο για να ταιριάζει κιόλας στις αρχές ενός σωστού προφήτη. Εμείς δεν μπορούμε να παράγουμε ξανά έναν Ιησού οπότε αρκούμαστε στα "θαύματα" αυτοί που μπορούν θα το άφηναν έτσι?


Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
alexandraDate: Τρίτη, 05-ΑΠΡ-2011, 8:33 PM | Message # 3
Ενεργό μέλος
Group: Special User
Messages: 212
Awards: 0
Reputation: 3
Status: Offline
Στο Θιβέτ έχουν ανάγκη από νέους βούδες, έχουν ανάγκη για συνεχιστές της κουλτούρας τους. Οπότε οτιδήποτε τείνει προς τα εκεί το κάνουν ολόκληρο θέμα. Όπως γίνεται και με τα δικά μας θαύματα.
 
xristosmacDate: Τρίτη, 05-ΑΠΡ-2011, 8:55 PM | Message # 4
Εξωγήινος επισκέπτης
Group: Special User
Messages: 71
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Τουλάχιστον στο Θιβέτ μπορεί να κάνουν ότι κάνουν με σκοπό να διατηρήσουν ζωντανή την κουλτούρα τους αλλά τουλάχιστον δεν ζουν εις βάρος των πιστών όπως μερικές άλλες θρησκείες.......
Για εμένα καμιά δεν είναι τίποτα! Τα καλά στοιχεία όλων αν τα ιοθετίσεις θα είσαι ένας άνθρωπος χρήσιμος στην κοινωνία και χωρίς εχθρούς.


Τα πάντα ρέει....

Message edited by xristosmac - Τρίτη, 05-ΑΠΡ-2011, 8:56 PM
 
Forum » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Συνωμοσίες-Μυστικά Τάγματα » Ένας νέος "μικρός Βούδας";
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: