Κυριακή, 19-ΜΑ-2024, 7:56 PM
Welcome Ξωτικό | RSS


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Γενική συζήτηση για ανθρώπους και γεγονότα » Διάφορα Ντοκουμέντα » «Βρικόλακας» τρομοκρατεί ολόκληρο χωριό
«Βρικόλακας» τρομοκρατεί ολόκληρο χωριό
aposperittisDate: Τετάρτη, 14-ΑΠΡ-2010, 9:43 PM | Message # 1
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Messages: 4719
Awards: 16
Reputation: 39
Status: Offline
Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι κάτοικοι του χωριού Gornje Stopanje, αφού εδώ και μία εβδομάδα ένας «βρικόλακας» τριγυρνάει στο χωριό και τους τρομοκρατεί, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Press».

Στο σχετικό άρθρο, μία κάτοικος του χωριού, η Λιλιάνα Στεφάνοβιτς, περιγράφει τις τρομακτικές σκηνές που έζησε μαζί με μια γειτόνισσά της: «Μια σκιά, σαν άνθρωπος, τράνταζε την αυλόπορτα. Αρπάξαμε με τη γειτόνισσα από ένα ξύλο κι όπως το σηκώσαμε, η σκιά τραβήχτηκε πίσω, αλλά δεν εξαφανίστηκε, άρχισε να μας πετροβολά. Βροχή έπεφταν οι πέτρες γύρω μας, αναγκαστήκαμε να μπούμε στο σπίτι για να μην μας σκοτώσει».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η περιγραφή της 80χρονης γιαγιάς Τσβέτα: «Βλέπω, έτσι σαν σε ομίχλη, έναν άνθρωπο ντυμένο με μαύρο κοστούμι και καπέλο να κατεβαίνει το σοκάκι. Κοιτά αριστερά, κοιτά δεξιά και αίφνης, μ’ ένα πήδημα, βρέθηκε στη σκεπή του σπιτιού, στην καπνοδόχο».Οι νεότεροι κάτοικοι του χωριού θορυβήθηκαν και οργάνωσαν περιπολίες, ενώ, όπως δήλωσαν δύο από αυτούς στην εφημερίδα, κατάφεραν να… τραβήξουν φωτογραφία τον «βρικόλακα»: «Η σκιά, που εσείς (εννοεί τον δημοσιογράφο της εφημερίδας) λέτε φάντασμα και εμείς βρικόλακα, εμφανίστηκε στη μέση του δρόμου, μετά άρχισε να αιωρείται, ανέβηκε τρία μέτρα ψηλά, πήδηξε στη σκεπή και από εκεί στην αχλαδιά του γείτονα. Ένας ξάδερφός μας κατάφερε να τη φωτογραφήσει. Βλέπετε, σε κάθε φωτογραφία, η σκιά βρίσκεται σ’ άλλο μέρος».

Οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται σε απόγνωση και δεν ξέρουν από πού να ζητήσουν βοήθεια. Ο ιερέας του χωριού, συνοδευόμενος από συνάδελφό του, διπλανού χωριού, αγίασε τον τόπο, ωστόσο το «φάντασμα» συνεχίζει, όπως λένε, να εμφανίζεται.

Τελευταία διέξοδος αναζητήθηκε… στη σοφία των ηλικιωμένων. Κάποιοι απ’ αυτούς θυμήθηκαν ιστορίες των παππούδων τους, που τους έλεγαν για ένα βότανο που απωθεί το βρικόλακα και τον εμποδίζει να μετοικήσει στο σώμα ζωντανού.

Έτσι, σήμερα, όλοι οι κάτοικοι του χωριού Γκόρνιε Στόπανιε, γέροι, νέοι και παιδιά, κυκλοφορούν φορώντας στη μέση τους μία ζώνη πλεγμένη απ’ αυτό το «θαυματουργό» βότανο.

Μάλιστα, ο πανεπιστημιακός καθηγητής κοινωνιολογίας, Σρέτεν Πέτροβιτς, δήλωσε στην εφημερίδα, ότι, αν και φαίνεται απίστευτο, πολλοί άνθρωποι στη Σερβία πιστεύουν στους βρικόλακες.

Πηγή ‘Ζούγκλα’


Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!
 
Forum » Γενική συζήτηση για ανθρώπους και γεγονότα » Διάφορα Ντοκουμέντα » «Βρικόλακας» τρομοκρατεί ολόκληρο χωριό
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: