Δευτέρα, 02-ΔΕΚ-2024, 4:27 PM
Welcome Ξωτικό | RSS

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Ρουφιανος της αστυνομιας και η Tom Tom !
aposperittisDate: Δευτέρα, 02-ΜΑ-2011, 5:21 PM | Message # 1
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Awards: 16
Status: Offline
Τελικά όλες μας οι συσκευές έχουν βαλθεί να μας παρακολουθούν.

Πρώτα το iPhone, έπειτα τηλέφωνα με Android και Windows Phone 7, και τώρα το GPS μας.

Η TomTom πριν την ξεσκεπάσει και την ντροπιάσει κάποιος δημοσιογράφος του ειδικού τύπου, παραδέχτηκε πως ορισμένα από τα GPS της καταγράφουν τις κινήσεις των ιδιοκτητών τους και ενημερώνουν τρίτους για το πόσο γρήγορα τρέχουν.

Τα GPS της σειράς Live περιέχουν κάρτες 3G οι οποίες στέλνουν πληροφορίες για την τοποθεσία και τη διαδρομή σε ένα κεντρικό server, επιτρέποντας στην TomTom να δημιουργήσει ένα χάρτη με τα σημεία στα οποία υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Όμως οι τελευταίες πληροφορίες αποκαλύπτουν πως αυτά τα δεδομένα, μαζί με την ταχύτητα του χρήστη, είναι διαθέσιμα στις τοπικές κυβερνήσεις και την αστυνομία.

Ο ίδιος ο CEO της TomTom, Harold Goddijn, έκανε την αποκάλυψη στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

"Γνωρίζουμε τώρα πως η αστυνομία έχει χρησιμοποιήσει πληροφορίες για την κίνηση που έχετε βοηθήσει να συγκεντρωθούν προκειμένου να τοποθετηθούν ραντάρ σε επικίνδυνα σημεία, όπου η μέση ταχύτητα είναι υψηλότερη από το όριο".

Η TomTom υποστηρίζει πως τα δεδομένα που στέλνονται από το GPS είναι ανώνυμα και δεν συνδέονται με ένα συγκεκριμένο χρήστη ή συσκευή. Για όσους πάντως δεν καθησυχάζονται από αυτό, μπορούν να απενεργοποιήσουν την αποστολή δεδομένων από τα GPS της σειράς Live.

Αυτό όμως είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί αν ολοι απενεργοποιήσουν την αποστολή δεδομένων, ουσιαστικά θα αχρηστευθεί το σύστημα που θα προειδοποιεί για το μποτιλιάρισμα στους δρόμους, οπότε η αγορά ενός Live GPS θα είναι πεταμένα λεφτά.

Ευτυχώς που στην Ελλάδα κουτσά στραβά λειτουργεί το TMC, μέσω RDS, χωρίς να στέλνει κανένα δεδομένο.

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!

alexandraDate: Τρίτη, 03-ΜΑ-2011, 11:00 PM | Message # 2
Ενεργό μέλος
Group: Special User
Awards: 0
Μωρέ καλά κάνω και δεν έχω GPS στο αμάξι!!!!

ΑθηναίοςDate: Τετάρτη, 04-ΜΑ-2011, 1:08 AM | Message # 3
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Awards: 17
Και από τις κάμερες των υπολογιστών μας βλέπουν κι από τις οθόνες και από τις οθόνες της τηλεόρασης, ακόμα κι αν τα μηχανήματα είναι κλειστά. Και υπάρχουν και τα κινητά και οι κάμερες στους δρόμους και οι δορυφόροι και... και...

Ο Big Brother είναι εδώ! Βλέπει και ακούει τα πάντα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ cool (και τα Πάντα, τα ζωάκια surprised )!!!!!

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.

Message edited by Αθηναίος - Τετάρτη, 04-ΜΑ-2011, 1:10 AM

aposperittisDate: Τετάρτη, 04-ΜΑ-2011, 5:18 PM | Message # 4
Ο βασιλιάς των μελών
Ναι για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να στόχο ποιηθείς! Δεν νομίζω να ξυπνάνε μια μέρα και να λένε ας παρακολουθήσουμε τον κυρ Μήτσο να δούμε τι κάνει! Ακόμα και να ήθελαν δεν μπορούν, είμαστε δισεκατομμύρια και είναι μερικές εκατοντάδες, πόσο προσωπικό χρειάζεται για να βλέπει και να ακούει τι λένε ακόμα και μερικές δεκάδες ανθρώπων. Πόσα μηχανήματα?

Πιστεύω ότι έχουν την γνώση και την τεχνολογία να σε δουν, να σε ακούσουν και να σε παρατηρούν όπου και αν πας. Ακόμα και μέσα στο σπίτι σου να είσαι χωρίς καμιά ηλεκτρονική συσκευή απλά να ζεις σε έναν άδειο χώρο μέσο δορυφόρου και ακτίνες Χ βλέπουν μέσα από τους τοίχους. Ναι όλα αυτά γίνονται και ίσως και άλλα τόσα που δεν πάει ο νους μας! Όμως μόνο σε αυτούς που για κάποιον λόγο στόχο ποιούνται. Για εμάς έχουν άλλα όπλα....μαζικής έκτασης.

ΑθηναίοςDate: Τετάρτη, 04-ΜΑ-2011, 9:21 PM | Message # 5
Ο βασιλιάς των μελών
Ένα ωραίο ανέκδοτο που κολλά εδώ:

Ο γιος διορίζεται στη Γαλλία και αφήνει τον πατέρα του μόνο στην Αμερική.
Ο γιος διαβεβαιώνει τον πατέρα του ότι θα μιλάνε καθημερινά μέσω internet ή με e-mail.
Ο καιρός περνά και πατέρας και γιος επικοινωνούν καθημερινά.
Μετά από δύο μήνες ο πατέρας στέλνει στο γιο του e-mail και του λέει ότι του λείπει πολύ, ειδικά τώρα που είναι άνοιξη και θα τον βοηθούσε να σκάψουν τον κήπο για να φυτέψει ανοιξιάτικα λουλούδια. Τώρα θα πρέπει να σκάψει τον κήπο μόνος του.
Ο γιος απαντά αμέσως και λέει στον πατέρα του "Μην σκάψεις! Κίνδυνος να αποκαλυφθούν τα όπλα που έχω θάψει!".
Σε δέκα λεπτά το σπίτι του πατέρα έχει περικυκλωθεί από cool ειδικές δυνάμεις του FBI της CIA και του NSA!!!
Αρχίζουν να οργώνουν κυριολεκτικά τον κήπο για να βρουν τον οπλισμό! Μετά από 10 ώρες αποχωρούν χωρίς να έχουν βρει τα όπλα.
Ο πατέρας στέλνει e-mail στον γιο του και του λέει "Παραλίγο να με κάψεις. Ήρθαν πράκτορες και όργωσαν κυριολεκτικά τον κήπο αλλά ευτυχώς δεν βρήκαν τα όπλα". angry
Αμέσως ο γιος απαντά "Πατέρα έκανα ό,τι μπορούσα από εδώ μακρυά που είμαι. Ελπίζω να βοήθησα" surprised

Για να σε στοχοποιήσουν φίλε μου πρώτα πρέπει να έχουν στοιχεία που θα βρουν.... παρακολουθώντας κάθε κίνησή σου ή επικοινωνία σου! biggrin

aposperittisDate: Τετάρτη, 04-ΜΑ-2011, 9:57 PM | Message # 6
Ο βασιλιάς των μελών
Σωστός biggrin

ΘνητοςDate: Σάββατο, 07-ΜΑ-2011, 8:20 PM | Message # 7
Ο βασιλιάς των μελών
Εχω την υποψια οτι χρησιμοποιουν λεξεις κλειδια.
Οτι σε βρισκουν ειναι το μονο σιγουρο, ποσο τους ενοχλεις για να ψαξουν ειναι αλλο θεμα.
Αν και αμφισβητω ωρες-ωρες την ικανοτητα τους.
Ισως να μην εχουν και την πληρη συνεργασια καποιων που θεωρουν οτι την εχουν.
Ισως τους λειπει ενα ΒΑΣΙΚΟ στοιχειο για να τελειοποιησουν το συστημα ! cool

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΑθηναίοςDate: Σάββατο, 07-ΜΑ-2011, 9:07 PM | Message # 8
Ο βασιλιάς των μελών
Ικανότητες δεν έχουν, τεχνολογία διαθέτουν (όχι καλύτερη των Ρώσων, των Κινέζων και των Ινδών) και δουλεύουν όντως με λέξεις κλειδιά.

Quote (Θνητος)
Ισως τους λειπει ενα ΒΑΣΙΚΟ στοιχειο για να τελειοποιησουν το συστημα !

Έχεις κάτι κατά νου;

ΘνητοςDate: Σάββατο, 07-ΜΑ-2011, 9:20 PM | Message # 9
Ο βασιλιάς των μελών
Το ιδιο που εχεις και εσυ υποθετω.

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΑθηναίοςDate: Σάββατο, 07-ΜΑ-2011, 9:56 PM | Message # 10
Ο βασιλιάς των μελών
Δεν το έχω ψάξει και δεν έχω κάτι υπ' όψιν μου.

Message edited by Αθηναίος - Σάββατο, 07-ΜΑ-2011, 10:13 PM

ΘνητοςDate: Σάββατο, 07-ΜΑ-2011, 10:10 PM | Message # 11
Ο βασιλιάς των μελών
Αν δεν το υποπτευσαι εσυ !! (και εχω δικιο)
Ειναι καλα κρυμενο στα φανερα !!

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΑθηναίοςDate: Σάββατο, 07-ΜΑ-2011, 10:27 PM | Message # 12
Ο βασιλιάς των μελών
Για να πω την μαύρη μου αλήθεια δεν το έχω ψάξει, γιατί το όλο θέμα των αμέτρητων τρόπων παγκοσμίου φακελώματος με εκνευρίζει αφάνταστα! Δείχνει το πόσο φόβο κλείνει η ψυχή τους για όσα δεινά έχουν "προσφέρει" στην ανθρωπότητα! Και πόσο "λίγοι" είναι, πόσο νάνοι στο ανάστημα, που όλη τους η ενέργεια πηγαίνει στην κατασκοπεία!

Μου θυμίζουν τους Ισραηλίτες που έχουν "υποδουλώσει" τους Παλαιστίνιους και αισθάνονται "άρχοντες" πίνοντας τον καφέ τους στις καφετέριες και αν σκάσει κανένα λάστιχο αυτοκινήτου πέφτουν μπρούμυτα κάτω από τα τραπέζια από το φόβο τους!!!

• Page 1 of 1
  • 1
Search: