Δευτέρα, 02-ΔΕΚ-2024, 7:51 PM
Welcome Ξωτικό | RSS

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ "ΘΑΝΑΤΟ" ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ!
hollow_earthDate: Πέμπτη, 07-ΑΠΡ-2011, 7:41 PM | Message # 1
Μέλος φάντασμα
Group: Special User
Awards: 0
Status: Offline
Έρευνα, που εξέτασε δημογραφικά δεδομένα εννέα χωρών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η θρησκεία οδεύει στην εξαφάνιση, με τα ερωτηματικά για τα κίνητρά της, να προκαλούν προβληματισμό.

Ενα μαθηματικό μοντέλο φαίνεται πως προβλέπει το... θάνατο της θρησκείας, το οποίο στηρίζεται σε ένα μαθηματικό μοντέλο μη γραμμικής δυναμικής, το οποίο περιγράφει τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε δύο κοινωνικές ομάδες, αυτούς που έχουν πίστη και αυτούς που δεν έχουν.

Τα δεδομένα καταγράφηκαν στον Καναδά, την Αυστρία, την Αυστραλία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, την Τσεχία, την Ολλανδία, την Ελβετία και τη Νέα Ζηλανδία.

Το διάστημα καλύπτει έναν αιώνα και δείχνουν ότι ο αριθμός των πιστών μειώνεται στις προαναφερθείσες χώρες.

Το μοντέλο «διατυπώνει την αρχή ότι οι κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερα μέλη είναι πιο ελκυστικές για ένταξη. Επίσης, οι κοινωνικές ομάδες έχουν μια κοινωνική θέση ή χρησιμότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Ρίτσαρντ Ουίνερ, του Πανεπιστημίου της Αριζόνας.

Σύμφωνα με τον κ. Ουϊνερ, η έρευνα είναι αρκετά αξιόπιστη.

aposperittisDate: Πέμπτη, 07-ΑΠΡ-2011, 11:08 PM | Message # 2
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Awards: 16
Το γεγονός ότι χάνονται οι πιστοί από την όποια θρησκεία οφείλετε από τους ίδιους τους αντιπροσώπους της.
Όταν βλέπεις θρησκείες που έχουν ιερές αγελάδες (????), εκμηδενισμός των γυναικείων δικαιωμάτων και μάλιστα στην πιο βάναυση μορφή του (ξύλο, ακρωτηριασμοί, δολοφονίες), σε αφήνουν να πεθάνεις γιατί απαγορεύονται οι μεταγγίσεις αίματος γιατί λένε πως πας κόντρα στο θέλημα του Θεού που είναι να πεθάνεις (αλήθεια σκέφτηκε κανείς ότι μπορεί το θέλημα του θεού να ήταν να ζήσεις αλλά πας κόντρα ΕΣΥ αφού δεν δέχεσαι τις παροχές της επιστήμης?), να βλέπουν τους παπάδες γεμάτους πλούτη και πάθη όπως η παιδεραστία και γενικότερα τακτικές φόβου για να σε κρατήσουν και όχι απλής λογικής πως να μην αγανακτήσουν μερικοί? Βέβαια έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να τους σιχτιρίσουν τουλάχιστον το 70% των πιστών ωστόσο έχει γίνει μια αρχή.

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!

ΑθηναίοςDate: Πέμπτη, 07-ΑΠΡ-2011, 11:37 PM | Message # 3
Ο βασιλιάς των μελών
Group: "Εσπερίτες"
Awards: 17
Καλύτερα να είμαι έξω από το κοπάδι, έξω από το μαντρί και να ξέρω ότι υπάρχει ένας λύκος που μπορεί να με φάει και να προσπαθώ να αμυνθώ, παρά να είμαι μέσα στο μαντρί ασφαλής, να έχω την φροντίδα του τσοπάνη αλλά.... να είναι σίγουρο ότι θα με σφάξει για να με φάει ή να με πουλήσει σαν κρέας ή να με αρμέγει μέχρι να πάθω μαστίτιδα και να πεθάνω!!!!!

Έξω από το μαντρί οι πιθανότητες να μην πεθάνω φυσιολογικά είναι ασύγκριτα περισσότερες από το να είμαι μέσα στο μαντρί. Μέσα στο μαντρί ο προορισμός μου είναι να πεθάνω αφύσικα, πριν την ώρα μου!

Γης παις ειμί και ουρανού αστερόεντος,
αυτάρ εμοί γένος ουράνιον.

aposperittisDate: Παρασκευή, 08-ΑΠΡ-2011, 3:28 PM | Message # 4
Ο βασιλιάς των μελών
Group: Administrators
Awards: 16
"Μαντρί" εννοείς τους κόλπους της εκάστοτε εκκλησίας σωστά?
Αν υποθέσουμε λοιπόν πως κατάλαβα σωστά τότε συμφωνώ και επαυξάνω! Καταρχάς οι κίνδυνοι να πεθάνεις ακούγοντας αυτά που σου λένε οι διάφοροι εντός του "Μαντριού" είναι περισσότεροι. Σε κάνουν να διακινδυνεύεις την υγεία σου, σε χτυπάνε πολλές φορές και μέχρι θανάτου (Μουσουλμάνοι) και γενικά όλα αυτά τα "καλά".

Άρα λοιπόν όπως λέω και σε άλλο τόπικ δεν τα έχω με τα μαντριά και τους τσοπάνηδες αλλά με τα ΠΡΟΒΑΤΑ........

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι!

alexandraDate: Παρασκευή, 08-ΑΠΡ-2011, 3:49 PM | Message # 5
Ενεργό μέλος
Έτσι είναι όπως τα λέτε, το πράγμα όμως μπερδεύεται όταν υπάρχουν και συναντήσεις στον δρόμο σου ιερωμένους που είναι πάνω από όλα Άνθρωποι (ναι το Α κεφαλαίο) και μετά ιερωμένοι. Και κάπου εκεί λες δεν χάθηκαν όλα.

xristosmacDate: Παρασκευή, 08-ΑΠΡ-2011, 4:31 PM | Message # 6
Εξωγήινος επισκέπτης
Έχω γνωρίσει αυτούς τους ιερωμένους που λες. Φυσικά όχι ε πόλη αλλά σε νησάκι, σε μια ετοιμόρροπη εκκλησία και ένας παππούς ρακένδυτος με ένα κομμάτι σχοινί αντί για ζώνη. Νόμιζα στην αρχή πως ήταν ο καντηλανάφτης αλλά τελικά ήταν ο ίδιος ο παππάς που την κρατούσε με νύχια και με δόντια.
Όταν τον ρώτησα γιατί δεν τον βοηθά η αρχιεπισκοπή να αναστηλωθεί το εκκλησάκι μην πέσει σε καμιανού το κεφάλι μου απάντησε "Γιατί δεν φέρνει λεφτά........"
Τέτοιοι άνθρωποι ταπεινοί αξίζουν να τους ακούς και να τους εμπιστεύεσαι την καρδιά σου.

Τα πάντα ρέει....

Message edited by xristosmac - Παρασκευή, 08-ΑΠΡ-2011, 4:32 PM

hollow_earthDate: Παρασκευή, 08-ΑΠΡ-2011, 7:39 PM | Message # 7
Μέλος φάντασμα
αποψη μου ειναι πως δεν θα επρεπε να υπαρχουν θρησκειες...δεν υπαρχει νοημα..

Added (2011-04-08, 7:39 PM)
---------------------------------------------
Οι εκκλησιες κονομανεε και δεν πληρωνουνε φορους...αν ολες οι εκκλησεις του κοσμου δινανε ολα τα λεφτα τους θα λυνοτανε το οικονομικο προβλημα...

margaritaDate: Τετάρτη, 31-ΑΥΓ-2011, 0:53 AM | Message # 8
Ο βασιλιάς των μελών
Awards: 15
Quote (hollow_earth)
Οι εκκλησιες κονομανεε και δεν πληρωνουνε φορους...αν ολες οι εκκλησεις του κοσμου δινανε ολα τα λεφτα τους θα λυνοτανε το οικονομικο προβλημα...

οι εκλησίες είναι οι πιο καλοπληρωμένες εταιρείες που δεν χάνουν ποτέ το κεφάλαιο τους γιατι
τζογάρουν σε ασφαλη μετοχη <τον πιστό>

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"

ΑθηναίοςDate: Τετάρτη, 31-ΑΥΓ-2011, 1:10 AM | Message # 9
Ο βασιλιάς των μελών
Πες τα ρε Μαργαρίτα! Γεννιέσαι, βαφτίζεσαι παντρεύεσαι, πεθαίνεις, πρέπει να πληρώνεις!,

margaritaDate: Τετάρτη, 31-ΑΥΓ-2011, 1:17 AM | Message # 10
Ο βασιλιάς των μελών
Quote (Αθηναίος)
πεθαίνεις,

αν πεθάνεις και δεν έχεις λεφτα σε χώνουν τζάμπα στη γή αλλα πάλι προς οφελος τους

"Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε"

ΑθηναίοςDate: Τετάρτη, 31-ΑΥΓ-2011, 1:24 AM | Message # 11
Ο βασιλιάς των μελών
Εγώ δεν θα τους κάνω την χάρη να με χώσουν στη γη. Θα αφήσω εντολή να με κάψουν! Πιο φτηνά στοιχίζει, ακόμα κι αν σε πάνε στη Βουλγαρία (όπως γίνεται τώρα) και σε φέρουν πίσω στάχτη!

margaritaDate: Τετάρτη, 31-ΑΥΓ-2011, 1:25 AM | Message # 12
Ο βασιλιάς των μελών
αυτο ειναι μια καλή ιδέα

ΑθηναίοςDate: Τετάρτη, 31-ΑΥΓ-2011, 1:31 AM | Message # 13
Ο βασιλιάς των μελών
Και η στάχτη να σκορπιστεί σε κάποιο ψηλό βουνό, σε κάποιο δάσος ή σε κάποια θάλασσα!

Τώρα που το σκέφτομαι όχι σε δάσος. Αν πάρει καμιά φωτιά και βρούν μετά υπολείματα από τη στάχτη μου θα ψάχνουν να βρούν ποιος κάηκε στη φωτιά! biggrin

margaritaDate: Τετάρτη, 31-ΑΥΓ-2011, 1:38 AM | Message # 14
Ο βασιλιάς των μελών
στην θαλασσα ειναι καλύτερα για να ταξιδεύουμε σε ολον τον κόσμο happy

• Page 1 of 1
  • 1
Search: