Οι βιβλιοθήκες τους ΜΟΝΟ πρέπει να κρύβουν τεράστιους θησαυρούς. Και μην ξεχνάς ότι οι γνώσεις που έχουν από αυτούς τους «θησαυρούς» της τεράστιας βιβλιοθήκης τους, είναι τέτοιες που νομίζω ότι το παπαδαριό, τουλάχιστον το Καθολικό, γνωρίζει ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει και «ψάχνετε άγρια». Η Καθολική εκκλησία από πολύ παλαιά ενδιαφερόταν για τον ουράνιο θόλο και γι’ αυτό είχε στήσει πριν δύο αιώνες (περίπου) παρατηρητήριο και τηλεσκόπιο κοντά στη Ρώμη. Ο Κοπέρνικος και ο Γαλιλαίος είχαν εργαστεί (ως αστρονόμοι) για το Βατικανό. Προσφάτως έστησε κι άλλο. Να κάνω μια ερώτηση: Το νέο Παπικό παρατηρητήριο έχει στηθεί στο βουνό Γκράχαμ (σωστή προφορά Γκρέαμ) στην Αριζόνα των Η.Π.Α.. Γιατί;
Θα μου πεις ότι στην ύπαιθρο της Αριζόνας η ατμόσφαιρα είναι καθαρή λόγω των ερήμων της περιοχής, μια αναγκαία προϋπόθεση για την καλή λειτουργία ενός αστεροσκοπείου. Δεν μπορείς να στήσεις αστεροσκοπείο στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες ή τη Ρώμη, όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση και τα φώτα τη νύχτα δεν θα επέτρεπαν λεπτομερείς έρευνες στον ουράνιο θόλο.
Απευθύνομαι σε κάθε αναγνώστη του φόρουμ. Αν έχετε μια υδρόγειο (ή έστω ένα παγκόσμιο χάρτη), μελετήστε την προσεκτικά. Εντάξει, αν δεν είναι πολύ λεπτομερής και δεν έχει το Mount Graham, δεν χάθηκε ο κόσμος. Πάρτε την πρωτεύουσα της πολιτείας, το Φοίνιξ (Phoenix). Στριφογυρίστε την υδρόγειο μέχρι να φτάσετε στη Μεσόγειο. Και ρωτάω. Τι βλέπετε τώρα; «Θάλασσα!» λέει ο ένας, «την Ελλάδα!» λέει ο άλλος! Μπράβο σας, τίποτε δεν σας ξεφεύγει. Με τέτοια μυαλά, η επιβίωση του Έθνους είναι εξασφαλισμένη!
Θάλασσα και Ελλάδα βλέπουν στην υδρόγειο και στον χάρτη οι ατσίδες και οι σωστοί, ενώ οι ηλίθιοι και οι βλαμμένοι βλέπουν κάτι άλλο που ουρλιάζει για να το προσέξουμε: Η περιοχή που είναι στημένο το Παπικό αστεροσκοπείο βρίσκεται στο ίδιο περίπου γεωγραφικό πλάτος που είχαν στηθεί όλα τα μεγάλα μαντεία, ή παρατηρητήρια της αρχαιότητας, των ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ μη εξαιρουμένων.
Τώρα θα μου πεις: Για κάτσε. Αν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, Έλληνες και Άραβες θεωρούσαν τον 30ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ως ιδανικό για παρατήρηση του ουρανού, γιατί όχι και το σύγχρονο παπαδαριό»; Συμφωνούμε απόλυτα, μόνο που το Βατικανό έχει δώσει κάτι σκέτες βλακείες ως λόγους για το στήσιμο του παρατηρητηρίου του. Ψάχνω στο αρχείο μου (ο Θεός να το κάνει αρχείο) να βρω τι είχαν γράψει οι Times του Λονδίνου το 1997 γι’ αυτό το αστεροσκοπείο, κι όταν το βρω θα το ανεβάσω.
Added (2011-03-17, 11:38 PM)
---------------------------------------------
Λέγαμε για το παρατηρητήριο που έχει στήσει το Βατικανό στο Mount Graham της Αριζόνας. Για να δούμε, λοιπόν, πώς το είδαν οι Times του Λονδίνου, σε ένα ρεπορτάζ του 1997, γραμμένο από τον Τζόναθαν Λέηκ, με τον φλεγματικό τρόπο που διαθέτουν οι Εγγλέζοι.
Τίτλος του ρεπορτάζ: «Ο Πάπας στήνει τηλεσκόπιο για να βρει το Θεό».
«Ο Πάπας έχει ζητήσει από μια ομάδα κορυφαίων αστρονόμων να προσπαθήσει να βρει τα «δακτυλικά αποτυπώματα του Θεού» ανάμεσα στο χάος του σύμπαντος. Το Βατικανό κτίζει (σε συνεργασία) ένα από τα πιο δυνατά αστρονομικά παρατηρητήρια στη Γη, για να βοηθήσει στην έρευνα για άλλους πλανήτες και αστερισμούς που είναι σε θέση να υποστηρίξουν ζωή.
Το παρατηρητήριο στο Mount Graham στην Αριζόνα θα έχει δύο τηλεσκόπια, σχεδιασμένα για αστρονομική έρευνα και με δυνατότητα να αναγνωρίζουν νεφέλες από αέρια και διαστημική σκόνη που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πλανητικά συστήματα. Επίσης, θα μπορούν να επισημαίνουν αστέρες και πλανήτες, οι συνθήκες των οποίων θα είναι κατάλληλες για την εξέλιξη ζωής.
Στο πιο φιλόδοξο αστρονομικό πρόγραμμα στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας, το Βατικανό και οι Ιησουΐτες συνεταίροι του θα επενδύσουν τουλάχιστον 3 εκατομμύρια λίρες σε ένα δυνατό τηλεσκόπιο υπέρυθρων ακτινών για διαστημική εξερεύνηση και 2 εκατομμύρια λίρες σε ένα οπτικό σύστημα που τώρα περνά από τον τελικό τεχνικό έλεγχο. Το παρατηρητήριο θα χρησιμοποιηθεί από αστρονόμους του (υφιστάμενου) παρατηρητηρίου του Βατικανού, που βρίσκεται κοντά στη Ρώμη και του οποίου το επιστημονικό προσωπικό των 10 θα αυξηθεί σε περισσότερους από 20 όταν το νέο παρατηρητήριο αρχίσει την λειτουργία του. Οι Ιησουΐτες έπεισαν τον Πάπα να δώσει τα χρήματα, έχοντας αποδείξει ότι το υφιστάμενο Παπικό παρατηρητήριο που είχε κτιστεί τον προ περασμένο αιώνα, έχει καταντήσει άχρηστο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Ο πατήρ Τζορτζ Κόϊν, Διοικητής του παρατηρητηρίου, είπε ότι το κύριο έργο θα είναι επιστημονικό, αλλά με… θεολογική προκατάληψη. «Η ενσάρκωση του Χριστού αποτείνεται σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένης της αστρονομίας» είπε. Για το Βατικανό που διατηρεί μια ομάδα αστρονόμων, η αποφυγή παλαιών διαφωνιών με την επιστήμη είναι ζωτικής σημασίας. Είχε διώξει αστρονόμους όπως ο Κοπέρνικος και ο Γαλιλαίος, που είχαν αντικρούσει την άποψη της Εκκλησίας για ένα σύμπαν όπου ο Ήλιος στριφογύριζε γύρω από τη Γη.
Το πρόγραμμα, όμως, περιέχει ορισμένους κινδύνους για την Εκκλησία. Ένας από τους μεγαλύτερους είναι η ανακάλυψη εξωγήινων μορφών ζωής, κυρίως αν αυτές είχαν νοημοσύνη. Η Καθολική Εκκλησία θα αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα αποφασίζοντας αν η σταύρωση του Χριστού, της οποίας η κεντρική ιδέα είναι η λύτρωση του ανθρώπου από το προπατορικό αμάρτημα, αφορούσε και τους εξωγήινους. Ένας τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος θα ήταν ο προσηλυτισμός των εξωγήινων στον Καθολικισμό, μια ιδέα που ήδη εξετάζουν οι αστρονόμοι του Πάπα.
Ο πατήρ Κόνολυ, ένας Άγγλος Ιησουΐτης που είναι ο βοηθός διοικητής του παρατηρητηρίου είπε: «Αν βρισκόταν πολιτισμός σε άλλο πλανήτη και η επικοινωνία ήταν εφικτή, τότε θα θέλαμε να στέλναμε ιεραποστόλους για να τους σώσουμε, όπως είχαμε κάνει όταν είχαν ανακαλυφθεί νέα εδάφη».
Αυτά έλεγε το ρεπορτάζ. Και εγώ λέω κουταμάρες οι νεφέλες από αέρια και σκόνη. Για άλλα πράγματα ψάχνει το Βατικανό. Δεν γίνεται να ξοδεύεις τεράστια ποσά για να ανακαλύψεις νεφέλες από αέρια και σκόνες. Δεν είναι η δουλειά της Εκκλησίας αυτή. Άλλη είναι η δουλειά της. Κι άντε και ανακάλυψε τις νεφέλες. Σε τι θα ωφεληθεί η ανθρωπότητα ή ο Χριστιανισμός; Μήπως θα αυξηθούν οι πιστοί; Και οι ανά τη Γη αστροφυσικοί και τα αστεροσκοπεία των κρατών δεν μπορούν αν κάνουν αυτή τη δουλειά; Που στο κάτω-κάτω αυτό είναι το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται.
Μήπως το Βατικανό ψάχνει να βρει κάτι άλλο; Μήπως στις τεράστιες βιβλιοθήκες του, που έχει σωρεύσει μεγάλο τμήμα της αρχαίας γραμματείας (και που ο υπόλοιπος κόσμος θεωρεί ως «απολεσθείσα»), υπάρχουν «γνώσεις» που χρειάζονται αστεροσκοπεία και τηλεσκόπια για να γίνουν «εκμεταλλεύσιμες»; Και γιατί τρομοκρατήθηκαν στο Βατικανό με τον κομήτη Χέηλ Μπόμπ; Μήπως τον πέρασαν για κάτι άλλο που αναμένουν; Μήπως ψάχνει τον «Λι» που είναι ήδη ορατός, τον «Λι» που θα φθάσει σε μια χρονική περίοδο που συμπίπτει με το 2012 των Μάγια;